-
[quote='kubiak']Το θέμα με την 95 και την 98+/100 είναι πολύ απλό και έχει να κάνει με κάποιους παράγοντες.
Από τα μηνύματά μου στα Γιατί ΔΕΝ πρέπει να σας πολυ-ενδιαφέρει η κατανάλωση ! ! ! ! και Οικογενειακό με σπορ χαρακτήρα στα 1.6, θα επαναλάβω:
Ας υποθέσουμε ότι οι FSi θέλουν απαραίτητα την 98_/100 και οι άλλοι ζουν μια χαρά με την 95.
Σύμφωνα με το Υπουργείο Ανάπτυξης και ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ η μέση τιμή της 95 είναι
-
Συμπληρώνοντας σε αυτά που είπε ο Κάβουρας θα ήθελα να πω το εξής:
Ο πατέρας μου οδηγεί ένα Toyota Corolla Sedan 1.4, το οποίο ζήτημα να έχω οδηγήσει 4 φορές μέσα σε 2,5 χρόνια.
Ο πατέρας μου έχει μέση κατανάλωση 8,2 λίτρα/100χλμ αν θυμάμαι καλά. Μια φορά λοιπόν γυρνώντας από τους Αμπελόκηπους στο Νέο Βουτζά μέσω Λ. Αλεξάνδρας-Μεσογείων-Λ. Μαραθώνος υπό σχετική κίνηση μου είπε να οδηγήσω εγώ. Επειδή γενικά αγχώνομαι με τον πατέρα μου συνοδηγό (είναι λίγο αυστηρός γαρ ) ήμουν ιδιαίτερα σεμνός στον τρόπο οδήγησης (χωρίς εξάρσεις δηλαδή, αλλά σε καμία περίπτωση αργά), πλην των εκκινήσεων στα φανάρια, όπου έφτανα περίπου τις 4000-4500 στροφές/λεπτό με 1η πριν αλλάξω ταχύτητα. Παρότι με έπιασαν περίπου 20 φανάρια σε απόσταση 15-20 χιλιομέτρων, όταν σταματήσαμε είδα ότι είχα μέση κατανάλωση 6,1 λίτρα/100χλμ. Ο πατέρας μου δε μπορούσε να το πιστέψει. Την επόμενη μέρα μάλιστα πηγαίνοντας στη δουλειά του μέσω Αττικής Οδού για πλάκα προσπάθησε να πετύχει αντίστοιχη κατανάλωση και δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα, παρότι μάλιστα έριξε τη συνηθισμένη ταχύτητα κίνησής του κατά 20-30 χλμ/ώρα περίπου (στα 110χλ/ώρα περίπου) για να πέσει σε πιο οικονομική ταχύτητα. Και μιλάμε για Αττική Οδό χωρίς φανάρια και χωρίς πολλές αυξομειώσεις ταχύτητας.
Μ' αυτό θέλω να πω ότι είτε το Jetta πάρει κανείς, είτε την Corolla, είναι σχεδόν αδύνατο να προβλεφτεί ποιό θα καίει περισσότερο, ειδικά όταν ανακοινώνεται τόσο κοντινή εργοστασιακή μέση κατανάλωση. Εξαρτάται απόλυτα από τον τρόπο οδήγησης.Υ.Γ. Περιττό να πω ότι τώρα οδηγώ ένα Fiat Tipo 1.4 και όπως φαίνεται στην υπογραφή μου έχω μέση κατανάλωση ~10λίτρα/100χλμ, ένα τεράστιο νούμερο για τα κυβικά, το βάρος και την ιπποδύναμη του αυτοκινήτου. Ε όλα είναι πιθανά όπως φαίνεται...
-
Από την στιγμή που ο κατασκευαστής δεν απαντά στο ερώτημα πόσες είναι οι απώλειες σε κατανάλωση και απόδοση 2 είναι οι πιθανές απαντήσεις...
- Γνωρίζουν ότι με την ποιότητα της ελληνικής βενζίνης η απώλειες με 95άρα είναι σεβαστές με ενδεχόμενο μάλιστα μελλοντικών ζημιών αλλά δεν μιλούν για να μην χάσουν πωλήσεις... Στην τελική σου λένε εμείς προτείνουμε βασικά 98άρα οπότε για ότι πάθεις θα φταίει η κακή βενζίνη...
- Το αυτοκίνητο δεν έχει κανένα πρόβλημα με τις 95άρες συνολικά (ανεξαρτήτου ποιότητας) και το εργοστάσιο θεωρεί ήδη απαντημένα τα σχετικά ερωτήματα...(εδώ αγνοώ όμως τον λόγω γιατί να μην κάνει μία διευκρίνηση η οποία στην τελική μόνο καλό μπορεί να κάνει στο πρεστίζ της...)
Όλοι εικάζουμε επομένως...η απάντηση θα δοθεί στην περίπτωση μας από ειλικρινείς ιδιοκτήτες που δεν έχουν πρόβλημα να μοιραστούν τις εμπειρίες τους μαζί μας. Απλά στην χώρα μας πολλοί δεν δέχονται να μοιραστούν τις αρνητικές εμπειρίες τους με τα αυτοκίνητα τους για λόγους εγωισμού με αποτέλεσμα να θυμούνται επιλεκτικά και μόνο τα θετικά του αυτοκινήτου τους.
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Μ' αυτό θέλω να πω ότι είτε το Jetta πάρει κανείς, είτε την Corolla, είναι σχεδόν αδύνατο να προβλεφτεί ποιό θα καίει περισσότερο, ειδικά όταν ανακοινώνεται τόσο κοντινή εργοστασιακή μέση κατανάλωση. Εξαρτάται απόλυτα από τον τρόπο οδήγησης.Σωστό, αν και θα στοιχημάτιζα ότι ένας οδηγός κάνοντας τις ίδιες διαδρομές θα καταναλώνει λιγότερο με τον TSi.
Καλά όλα αυτά που λες όμως στηρίζεσαι σε μια πολύ μεγάλη υπόθεση.Ότι θα βάζεις 98+/100 οκτάνια στο TSi.Μήπως όμως μπορείς να το κινείς και με 95άρα?
To θέμα είναι σαν χρήστης να κάνεις ό,τι είναι δυνατό προς αποφυγήν πιθανών προβλημάτων ασχέτως αν δεν υπάρχει βεβαιότητα ότι η 95 δημιουργεί προβλήματα. Για το λόγο αυτό έθεσα ως όρο την χρήση 98+/100 από το Jetta.
Γιατί αν δεν κάνω λάθος τότε εξισορροπούνται οι διαφορές.
Συν του ότι είπαμε...Εσείς πιστεύετε ότι αν κινείται με τον ίδιο ρυθμό με την Corolla και μετά με τον ίδιο ρυθμό (ταχύτητα κτλ) με το TSi ότι η Corolla θα κάψει λιγότερο?Εγώ αμφιβάλω πάντως... (οι διαφορές είναι πολύ μικρές για να είναι κανείς σίγουρος)Προσωπικά όχι μόνο αμφιβάλλω ότι η Corolla θα κάψει λιγότερο αλλά θα στοιχημάτιζα ότι θα κάψει περισσότερο καθώς ειδικά σε ήπιους ρυθμούς ή σε αυξημένο βάρος η εκμετάλλευση της ροπής του TSi θα έδινε πολύ καλή κατανάλωση.. Το τι πιστεύω όμως δεν είναι στοιχεία οπότε δεν μπορούμε να μιλάμε απόλυτα σε τέτοια βάση.
Είναι βέβαια και θέμα οδηγού.
Φίλε ωραία όλα αυτά όμως εγώ δεν επικεντρώνομαι τόσο στην τιμή των 70 δραχμών διαφοράς της σουπερ από την απλή που είναι κατά τη γνώμη μου αρκετή (γιατί για να γεμίσεις ένα μέσο ρεζερβουάρ 55 λίτρων θέλεις 3850 δραχμές για να μη ξεχνιόμαστε παραπάνω στην σούπερ δηλαδή 11,3 ευρώ ΠΑΡΑΠΑΝΩ!!!) αλλά στο ότι σε μια χώρα με νοθευμένες βενζίνες καθώς και με εκτός ευρωπαικών προδιαγραφών βενζίνες, ένας κινητήρας που απαιτεί 98-100 οκτάνια θα είναι πιο ευάλωτος στην κακής ποιότητας η νοθευμένη βενζίνη και όλοι γνωρίζουμε πάνω κάτω το τι προβλήματα μακροπρόθεσμα μπορεί να προκαλέσει αυτή η κατάσταση.
Το μήνυμά μου έχει να κάνει με τη χρήση βενζίνης που θεωρητικά απαιτούν τα μοτέρ και την τελική οικονομική διαφορά που προκύπτει σύμφωνα με τις καταναλώσεις.
Όπως έγραψα παραπάνω ίσως κάποια δεδομένα αλλάξουν αν οι κατανάλωση κλίνει προς όφελος του Jetta σε νορμάλ ρυθμούς (κάτι για το οποίο θα στοιχημάτιζα).Εάν μάλιστα έχουμε να κάνουμε με 'πολύπλοκους' και υψηλού κόστους επισκευών και σερβις όπως συμβαίνει με την VW τότε δεν είναι τα πράγματα τόσο απλά ούτε μπορούμε να κάνουμε φιλοσοφική η μαθηματική συζήτηση ελαφρα τη καρδία.... Ετσι λοιπόν ένα αμάξι που δεν απαιτεί σούπερ μπορεί πιστεύω να ανταπεξέλθει από πλευράς αξιοπιστίας πολύ ευκολότερο στην μέτρια η κακή ελληνική βενζίνη από ένα αμάξι που απαιτεί σουπερ. Εκεί ακριβώς επικεντρώνομαι εγώ.
Θεωρητικά, αν η επιλογή των πρατηρίων προμήθειας βενζίνης είναι καλή τότε ούτε το Jetta ούτε το Corolla θα έχουν κανένα πρόβλημα γιατί ως γνωστόν τα νοθευμένα καύσιμα ενοχλούν όλους τους κινητήρες.
Αν τώρα χρησιμοποιείται αποκλειστικά 98+/100 στο Jetta δεν αναμένεται να υπάρχει κάποιο πρόβλημα, ενώ καλύτερα θα είναι και για το Corolla.To τι καύσιμο θα χρησιμοποιείται έχει να κάνει στην τελική και με το πόσο μπορεί κάποιος να αντέξει το κόστος που επηρεάζεται από παράγοντες όπως το στυλ οδήγησης (κατανάλωση), τα χλμ ανά έτος, και την τελική τιμή της βενζίνης.
Πολλά ερωτήματα θα λύσει και ένα test drive πάντως...
Δεν είναι κακό να είναι κάποιος επιφυλακτικός με μία τεχνολογία.
Κακό είναι να μην σέβεται κάποιος ένα εξάρτημα και να το βιάζει ή να το χρησιμοποιεί/συντηρεί πλημμελώς περιμένοντας να μην αντιμετωπίσει προβλήματα._
-
Σε κάθε νέα τεχνολογία καλό θα είναι να μην είσαι ο πρώτος που θα την δοκιμάσει αλλά ούτε και ο τελευταίος.Και αναφέρομαι γενικά.Ως προς τον TSI νομίζω ότι ο περίπου ένας χρόνος του στην παραγωγή είναι ικανός για να μειωθούν οι επιφυλάξεις και να υπάρξει εμπιστοσύνη.
-
Ο χρήστης technik έγραψε:
98/95 λέει κι αυτή
Διόρθωση:
Το ρεζερβουάρ στον TSI, αναγράφει ΜΟΝΟ 95άρα.
-
Ο χρήστης technik έγραψε:
Το ρεζερβουάρ στον TSI, αναγράφει ΜΟΝΟ 95άρα.[/quote]
TΙ; Μόνο 95αρα; Και αν σε κάνα βενζινάδικο γνωστής μάρκας σου βάλουν 100αρα τι γίνεται; Και εμείς που θέλουμε να βάζουμε βενζίνες Racing και κηροζίνη δεν μπορούμε τώρα; Και πού θα ξοδέψουμε τα περίσσεια φράγκα μας; Πώς θα μειωθεί η κατανάλωση τώρα; Ε; Ε;
Δεν μιλάτε τώρα Γερμανόφιλοι!!!
-
Κατι αποδειξεις για την αναξιοπιστια του TSI που περιμενουμε που ειναι;;;;
-
Έλα ντε.
-
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
Κατι αποδειξεις για την αναξιοπιστια του TSI που περιμενουμε που ειναι;;;;Καλοπιστα εγω θεωρω οτι ο φιλος που θα παρεθετε τα στοιχεια που λεει οτι εχει, δεν εχει αυτη τη στιγμη προσβαση στο ιντερνετ, οποτε δε μπορει να τα παραθεσει. Και εφοσον και εγω, μεχρι τωρα, δεν εχω κατι οριστικο για την Καβαλα** που αναφεροταν, δε θα πω κατι γιαυτο.
Αυτο ομως που εμαθα ειναι οτι σε μεγαλη Αθηναικη αντι/πια η οποια εχει πουλησει παρα πολλα GT/TSi, δεν εχει παρουσιαστει **ΟΥΤΕ ΕΝΑ **περιστατικο προβληματος με το τουρμπο!
Επισης ακριβως το ιδιο εμαθα ακριβως τα ιδια και για αντιπροσωπια στη Θεσ/νικη.
Θα περιμενω λοιπον λιγο, για να δωσω χρονο στο παιδι που ειπε οτι εχει στοιχεια να τα καταθεσει, και μολις εχω συγκεκριμενα νεα απο την Καβαλα θα επανελθω.
Ειναι απολυτα βεβαιο οτι προβληματα υπαρχουν και θα υπαρξουν! Δεν υπαρχει σημερα κινητηρας (ή αυτοκινητο γενικοτερα) το οποιο να μην βγαζει προβληματα.
Οποιος ψαξει λιγο στο ιντερνετ, θα βρει απειρα παραδειγματα, ακομη και για αυτοκινητα που θεωρουνται παραδοσιακα πολυ αξιοπιστα. Ενα απλο search στο φιλο μας το google θα σας πεισει.Πολυ μεγαλο ρολο παιζει και η χρηση που κανει ο καθενας. Ολα τα μηχανικα μερη αντεχουν τη σκληρη χρηση, δεν συμβαινει το ιδιο ομως με τη κακομεταχειρηση! Η οποια μαλιστα πολλες φορες ειναι και ακουσια!
Οπως επισης διαφορετικα οδηγει ενας ενθουσιωδης πιτσιρικας ενα σβελτο αυτοκινητο και διαφορετικα ενας 50αρης που το πηρε για να πηγαινει βολτες με τη γυναικα του και κανει 5000χλμ/χρονο.
** Για την Καβαλα ειχε πει: 'Επίσης να σου πω οτι μόνο στην Καβάλα ειχαν αλλαχθεί 2 τουρμπίνες και μόνο μέσα στο Μάη και πρωτού πάει ο γνωστός μου να αλλάξει τη δική του...Και μέχρι τότε πόσα GT είχαν νομίζεις πουληθεί στην καβάλα? ¨οσα χωράει η μούτζα σου.'
Στα 5 αυτοκινητα δηλαδη, τα 3 παρουσιασαν προβλημα. Θα επανελθω λοιπον σε αυτο.
-
Και πως από την άλλη είμαστε σίγουροι οτι οι αντιπροσωπείες δεν αποκρύπτουν τέτοια στοιχεία? Να βάλουν τα χεράκια τους και να βγάλουν τα ματάκια τους? Μαλ**** είναι? Σιγά μην δώσουν στοιχεία με ζημιές και βλάβες. ¨Εχετε δει ποτέ να έχει δώσει τέτοια στοιχεία καμία αντιπροσωπεία η ακόμα και η επίσημη κατασκευάστρια εταιρεία? Εμμέσως μόνο γίνεται καμιά φορά αυτό με τις λεγόμενες 'ανακλήσεις'....
Ας μην γυρίζουμε λοιπόν πάλι στις χαζομάρες που είχαν γραφεί πριν κάτι σελίδες και μη περιμένουμε από καμία αντιπροσωπεία να θάψει τον εαυτό της..... Αυτά δεν γίνονται. Οπως είχα πει και πριν απο 2 μέρες η αξιοπιστία του καθενός μας κρίνεται και θα φανεί η όχι στην πορεία. Αλλά όχι και να περιμένω να μου επιβεβαιώσει η οχι η VW και η κάθε VW τις τυχόν βλάβες στα αυτοκίνητα της. Ημαρτον. Εδώ οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων ευλογάνε τα γένεια των αυτοκινήτων τους και δεν λένε κουβέντα για τις βλάβες των αυτοκινήτων τους για να μην τους πέσει η μύτη και τους χλευάζουν και θα πεί η αντιπροσωπεία εαν είχε περιπτώσεις με χαλασμένα τούρμπο? Και να μην είχε θα την πιστέψει κανείς εχέφρων? Μήπως μας είπε ποτέ η VW για τα προβλήματα που είχαν οι κινητήρες της (τουλάχιστον τους 8βάλβιδους που εκαιγαν λαδια και είχαν διαρροές επίσης λαδιού από παντού? Αυτά είναι γνωστά σε όλους και δεν χρειάζονται επιβεβαιώσεις.... Προσωπικά εγώ γνωρίζω περίπτωση ενός γνωστού μου ο οποίος μου εκμυστηρέυτηκε οτι το A4 του 2001 η εκει γύρω και του έμπαζε νερά όταν έβρεχε και οταν το πήγε στην AUDI είδε σχεδόν όλα τα A4 να έχουν αναλογο πρόβλημα. Ε όταν τον ρώταγα για το αμαξι πως του βγήκε μου έλεγε τα καλύτερα αλλά αυτό το γεγονός μου το είπε μόνο όταν το πούλησε γιατί που να πεις στον άλλον αγόρασα γερμανό, τα έσκασα, και μπάζει και νερά? Θα σου βγεί μετά κανένας με accent και θα σε κάνει ρόμπα χαχαχαχαχα...
Από την άλλη πάλι μέσα σε ενα φορουμ ο καθένας πετάει την κοτσανα του για πολλούς λόγους πχ βλακεία, να το παίξει έξυπνος, η μετά από κόντρα που δόξα το διαώλω υπάρχουν πολλές γιατί έλληνες είμαστε και μέσα στην υπερβολή και την κόντρα. Σιγά μη πιστέυουμε λοιπόν τον καθένα και την κάθε κοτσάνα που πετάει. Σιγά μη τινάχτηκε το τούρμπο, τι έγινε ρουκέτα απο τον επαναστατικό αγώνα έφαγε και τινάχτηκε? Απλά κόντρα επαιζε μεταξύ σας, προφανώς ο άλλος ήταν corollakias και πέταξε την χαζομάρα του και εξαφανίστηκε. Δεν το καταλάβατε ακόμα? Εαν είναι να περιμένουμε λοιπόν να επιβεβαιώσουμε την βλακεία και την υπερβολή του καθενός πάει χασαμε το μπούσουλα ρε παιδιά.. Αλλά δε φταίει μόνο αυτός, όταν και ο άλλος σου τα κάνει τσουρέκια με τον TSI και τι φοβερός κινητήρας και τι οικονομικός και τι δυνατός και τι ροπές τι εξαταχυτα τι τι τι ε του τη δίνει και του άλλου και πετάει την κοτσάνα του και αυτός με τη σειρά του και δένει η κομπόστα και καλά κανει εδω που τα λέμε καμια φορά γιατί πολύ τσουρέκια ρε παιδιά πολύ πάρα πολύ χαχαχαχαχαχα Που να βάζανε και τον TSI σε καμια porsche δηλαδή θα έπρεπε να πάμε στο γιατρό χαχαχαχαχα Μια χαρά κινητήρας είναι και πρωτοποριακός όντως και σίγουρα έδειξε το δρόμο αλλά ρε παιδιά πιο συγκρατημένα, δεν ανακαλύφτηκε ο τροχός... Και για να μην παρεξηγηθώ την αυριο έχω κλείσει test drive με GOLF FSI (jetta δεν είχαν διαθέσημο) και εαν μου αρέσει το αγόρασα
-
Λογικη η απορια σου, και φυσικα καμια αντιπροσωπια δεν δινει τετοια στοιχεια. Εσυ τι νομιζεις οτι εκανα? Τους πηρα τηλεφωνο και τους ρωτησα 'ποσα turbo σας εχουν καει το τελευταιο χρονο'?
Εσενα πχ αν δουλευε ο αδερφος σου ή ενας καλος σου φιλος σε μια θεση στην ΧΨΖ εταιρια και μπορουσε να μαθει κατι συγκεριμενο που σε ενδιαφερει, θα σου ελεγε ψεματα?
Ο καθενας μας εχει τις 'ακρες' του, τις οποιες φροντιζει να εχει αξιολογησει πριν βγει και πει οτιδηποτε. Και επειδη αυτο μερικες φορες δεν ειναι αρκετο, διασταυρωνεις τις πληροφοριες σου για να μην εκτεθεις. Και στο τελος φυσικα ο καθενας κρινεται.
Δεν ειμαι και τοοοοοσο αφελης!
-
Σωστα δε λέω, αλλά φυσικά μην περιμένεις να πιστέψω κανέναν, ούτε εσένα (χαρίς παρεξήγηση) ούτε καμια αντιπροσωπεία (πολλές φορές δεν ξέρουν τι τους γίνεται η ξέρουν και για άλλους λόγους εμπορικούς το βουλώνουν) ούτε φυσικά κανέναν που το παίζει έξυπνος η πετάει απλώς πασιφανέστατες κοτσάνες για την κόντρα και μόνο.
Οπως έγραψα παραπάνω φίλε Σπύρο΄(έκανα edit κάποια επιπλέον) έχω κλείσει test με το golf ΤSI τετάρτη και περιμένω πως και πως χεχεχε. Θα σας γράψω τις εντυπώσεις μου αμέσως μετά το τέλος του τεστ πρώτα ο θεός... Α υπόψιν εμένα μου είπαν σε ερώτηση μου οτι καλό είναι να βάζω σουπερ πάντως και αυτό το θεωρώ τιμιότητα αν μη τι άλλο γιατί έτσι πρέπει ν αείναι τα πράγματα στην πραγματικότητα....
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Λογικη η απορια σου, και φυσικα καμια αντιπροσωπια δεν δινει τετοια στοιχεια. Εσυ τι νομιζεις οτι εκανα? Τους πηρα τηλεφωνο και τους ρωτησα 'ποσα turbo σας εχουν καει το τελευταιο χρονο'?Εσενα πχ αν δουλευε ο αδερφος σου ή ενας καλος σου φιλος σε μια θεση στην ΧΨΖ εταιρια και μπορουσε να μαθει κατι συγκεριμενο που σε ενδιαφερει, θα σου ελεγε ψεματα?
Ο καθενας μας εχει τις 'ακρες' του, τις οποιες φροντιζει να εχει αξιολογησει πριν βγει και πει οτιδηποτε. Και επειδη αυτο μερικες φορες δεν ειναι αρκετο, διασταυρωνεις τις πληροφοριες σου για να μην εκτεθεις. Και στο τελος φυσικα ο καθενας κρινεται.
Δεν ειμαι και τοοοοοσο αφελης!
Σπύρο να προσθέσω καποια πράγματα σε αυτά που έγραψες.
Υπάρχει περιπτωση να σου απαντούσε η αντιπροσωπεία στο τηλέφωνό σου εάν και πόσα τούρμπο έχουν καεί μέχρι τώρα?Για το άλλο δηλαδή εάν είχες φίλο η αδερφό σε κάποια θέση στην χ εταιρεια εξαρτάται σε τι θέση θα βρισκόταν και εαν θα μπορούσε η του επιτρεπόταν η μπορει και να φοβόταν να πεί το παραμικρό ακόμα και στον αδερφό του εάν γνώριζε οτι αυτός μετά θα μπορούσε να πει πράγματα σε τρίτους και μετά να πέσει καμια απώληση. Δεν ξέρεις τι γίνεται ποτέ...
Τέλος η αξιοπιστία του καθενός μας και το πόσο μπορεί ο άλλος να σε θεωρεί σοβαρό συνομιλητή αυτό κερδίζεται με το χρόνο. Γιαυτό μη παρεξηγηθείς που έγραψα οτι δεν σε πιστεύω έτσι? Μέχρι τώρα πάντως έχω θετική γνώμη.
-
Ο χρήστης oceanborn έγραψε:
Σωστα δε λέω, αλλά φυσικά μην περιμένεις να πιστέψω κανέναν, ούτε εσένα (χαρίς παρεξήγηση) ούτε καμια αντιπροσωπεία (πολλές φορές δεν ξέρουν τι τους γίνεται η ξέρουν και για άλλους λόγους εμπορικούς το βουλώνουν) ούτε φυσικά κανέναν που το παίζει έξυπνος η πετάει απλώς πασιφανέστατες κοτσάνες για την κόντρα και μόνο.Οπως έγραψα παραπάνω φίλε Σπύρο΄(έκανα edit κάποια επιπλέον) έχω κλείσει test με το golf ΤSI τετάρτη και περιμένω πως και πως χεχεχε. Θα σας γράψω τις εντυπώσεις μου αμέσως μετά το τέλος του τεστ πρώτα ο θεός... Α υπόψιν εμένα μου είπαν σε ερώτηση μου οτι καλό είναι να βάζω σουπερ πάντως και αυτό το θεωρώ τιμιότητα αν μη τι άλλο γιατί έτσι πρέπει ν αείναι τα πράγματα στην πραγματικότητα....
Σε καταλαβαινω και δε σε παρεξηγω.
Δικαιως εχεις τις επιφυλαξεις σου για οποιονδηποτε εδω μεσα.Εγω εχω τις πληροφοριες μου οι οποιες ειναι εγκυρες. Και ξερεις κατι? Δε θα εβγαινα ποτε να πω τι ακρες εχω και που, αλλα οταν διαβαζω πραγματα τα οποια ειναι εξωφρενικα... Και μαλιστα οταν λεει καποιος οτι εχει και πολυ συγκεκριμενα στοιχεια τα οποια τελικα ...δεν εμφανιζει...
Παντως, απο προσωπικη εμπειρια (οχι και πολυ μικρη ) δεν εμπιστευομαι τους πωλητες, γιατι ειναι γνωστη η αμαθεια τους (απειρα παραδειγματα ) και το συμφερον που εχουν να προσπαθησουν να προωθησουν αυτο που πουλανε. Οποτε δε θα μπορουσα να στηριχθω σε δικα τους λεγομενα, εκτος αν υπηρχε προσωπικη φιλια.
Τσπ, πηγε μακρια το θεμα.
Εννοειται οτι πρεπει να δοκιμασεις ολα τα υποψηφια μοντελα που σε ενδιαφερουν και να επιλεξεις αυτο που θα σου αρεσει περισσοτερο και θα σε 'καλυπτει' απο οικονομικης πλευρας. -
Φίλε Σπύρο χαίρομαι πολύ για το ύφος και ηθος σου στο διάλογο. Είναι αξιοπρεπέστατο και σορρυ γιατί αρχικά κάπου σε είχα παρεξηγήσει. οσο για τα άλλα δεν χρειάζεται εσύ να αποδείξεις τίποτα. Τα πράγματα είναι πασιφανέστατα. Μπορεί να είμαστε και σχετικά άσχετοι αλλά τα τουρμπο δεν σκάνε σαφώς το ένα πίσω από το άλλο. Τι άλλο θα διαβάσουμε δηλαδή χαχαχα. Ας μην αναλωνόμαστε λοιπόν σε άνευ αξίας πράγματα και αναφορές που εκ των προτέρων είναι για γέλια και για κλαματα.
Ευχαριστώ και πάλι για το διάλογο. Να είσαι καλα.
-
Ο χρήστης oceanborn έγραψε:
**έχω κλείσει test με το golf ΤSI **τετάρτη και περιμένω πως και πως χεχεχε.κανόνισε να το ματιάξεις!
α σας γράψω τις εντυπώσεις μου αμέσως μετά το τέλος του τεστ πρώτα ο θεός....
...πρώτα το τούρμπο
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Ειναι απολυτα βεβαιο οτι προβληματα υπαρχουν και θα υπαρξουν! Δεν υπαρχει σημερα κινητηρας (ή αυτοκινητο γενικοτερα) το οποιο να μην βγαζει προβληματα.
Οποιος ψαξει λιγο στο ιντερνετ, θα βρει απειρα παραδειγματα, ακομη και για αυτοκινητα που θεωρουνται παραδοσιακα πολυ αξιοπιστα. Ενα απλο search στο φιλο μας το google θα σας πεισει.Πολυ μεγαλο ρολο παιζει και η χρηση που κανει ο καθενας. Ολα τα μηχανικα μερη αντεχουν τη σκληρη χρηση, δεν συμβαινει το ιδιο ομως με τη κακομεταχειρηση! Η οποια μαλιστα πολλες φορες ειναι και ακουσια!
Οπως επισης διαφορετικα οδηγει ενας ενθουσιωδης πιτσιρικας ενα σβελτο αυτοκινητο και διαφορετικα ενας 50αρης που το πηρε για να πηγαινει βολτες με τη γυναικα του και κανει 5000χλμ/χρονο.
δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω με το συγκεκριμένο ποστ του Σπύρου...σίγουρα κάποιοι κατασκευαστές είναι περισσότερο επιρρεπής σε προβλήματα αλλά αυτό δεν κάνει τους ίδιους μόνιμα αναξιόπιστους και τους υπολοίπους δεδομένα αξιόπιστους...άλλωστε τα πολύπλοκα ηλεκτρονικά των σύγχρονων αυτοκινήτων μπορούν κάλλιστα να καταστρέψουν την αξιοπιστία των σύγχρονων αυτοκινήτων...θεωρώ ότι εκεί θα εμφανίζονται οι συχνότερες βλάβες πλέον στα αυτοκίνητα κάθε εταιρείας...
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω με το συγκεκριμένο ποστ του Σπύρου...σίγουρα κάποιοι κατασκευαστές είναι περισσότερο επιρρεπής σε προβλήματα αλλά αυτό δεν κάνει τους ίδιους μόνιμα αναξιόπιστους και τους υπολοίπους δεδομένα αξιόπιστους...άλλωστε τα πολύπλοκα ηλεκτρονικά των σύγχρονων αυτοκινήτων μπορούν κάλλιστα να καταστρέψουν την αξιοπιστία των σύγχρονων αυτοκινήτων...θεωρώ ότι εκεί θα εμφανίζονται οι συχνότερες βλάβες πλέον στα αυτοκίνητα κάθε εταιρείας...
Και εγώ συμφωνώ με το σπύρο.
Ένα μικρό παράδειγμα για τους turbo κινητήρες: Όπως όλοι γνωρίζουμε/έχουμε ακούσει οι turbo κινητήρες είναι καλό να μην σβήνουν αμέσως και πριν σβήσουν να έχουν οδηγηθεί ήπια. Στον TSi -- από ό,τι λέγεται -- έχει ενσωματωθεί αντλία νερού στο turbo ωστόσο καλό είναι να ακολουθείται αυτή η πρακτική.Μήπως μας είπε ποτέ η VW για τα προβλήματα που είχαν οι κινητήρες της (τουλάχιστον τους 8βάλβιδους που εκαιγαν λαδια και είχαν διαρροές επίσης λαδιού από παντού? Αυτά είναι γνωστά σε όλους και δεν χρειάζονται επιβεβαιώσεις....
Ένας 8v 1.600 κυβικών σε Golf IV πάντως άρχισε να καταναλώνει λάδι στα 280.000χλμ και μετά από αλλαγή στα τσιμουχάκια (και προληπτική αλλαγή φλάντζας μιας και άνοιξε το καπάκι), δεν καίει σταγόνα ενώ έχει ήδη 305.000χλμ. Φυσικά σε όλη τη ζωή του δεν ταλαιπωρήθηκε ο κινητήρας κρύος, οι αλλαγές λαδιών και τα service γίνονταν πάντα όταν προβλεπόταν, και δεν έγιναν σχεδόν ποτέ αλλαγές στον κόφτη της 1ης και της 2ας (άντε συνολικά 10 φορές σε όλα αυτά τα χλμ)...
Αντίθετα ο ίδιος κινητήρας σε γνωστό μου καίει λάδια μετά από 80.000 χλμ. Ο λόγος; Σχεδόν καθημερινά με το που ξεκινάει πιέζει το μοτέρ ενώ η συντήρηση είναι όποτε θυμηθεί. Τουλάχιστον το παραδέχτηκε...
_
-
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
Κατι αποδειξεις για την αναξιοπιστια του TSI που περιμενουμε που ειναι;;;;Νομιζω οτι εισαι σε λαθος τοπικ...
JETTA TSI - COROLLA