-
ΨΗΦΙΖΩ 207 - ΟΧΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΙ ΚΑΤΟΧΟΣ, ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΤΟ 207 ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ Σ'ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΟΔΗΓΗΣΗ.
ΤΟ CORSA TO ΣΥΜΠΑΘΩ - ΤΟ POLO ΜΕ ΑΦΗΝΕΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟ.
-
Στο Corsa η ποιότητά του είναι ασύγκριτη σε σχέση με τα υπόλοιπα της κατηγορίας. Κρατήματα, στήσιμο, συμπεριφορά στο δρόμο πολύ καλύτερη από το προηγούμενο μοντέλο. Μειονέκτημα ο κινητήρας που είναι λίγος για το βάρος του αυτοκινήτου. Για ταξιδάκια όμως είναι μια χαρά (πάρε και ESP ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ - ευτυχώς δεν ήμουν αυτός που διαπίστωσε πόσο χρήσιμο είναι) αν και όχι τόσο άνετο όσο το 207
Το Polo δε θα το διάλεγα μόνο και μόνο από τη χρονική στιγμή, αφού αλλάζει του χρόνου.
Το 207 είναι πολύ καλό αυτοκίνητο, έχει πιο στριφτερό στήσιμο και είναι πιο οδηγοκεντρικό σε σχέση με το Corsa. Από ποιότητα δεν είναι στο ίδιο επίπεδο, αυτό είναι δεδομένο. Από αξιοπιστία δεν ξέρω γιατί και τα δύο (207 και Corsa) είναι στην αρχή της καριέρας τους, αλλά γενικότερα τα γαλλικά βγάζουν περισσότερες ζημιές από τα γερμανικά (κανόνας με εξαιρέσεις).
Με βάση αυτές τις σκέψεις προτείνω Corsa αν μείνεις στα 1.4 και 207 αν πας στα 1.6. Ίσως βγάλει η Opel τον νέο κινητήρα 1.6 με 115 Hp και στο Corsa (αυτό ρώτα το σε αντιπροσωπεία) οπότε και εκεί η επιλογή είναι μόνοδρομος.
Αν και δεν είμαι αντικειμενικός (Opel-άκιας εδώ και χρόνια) σου λέω το εξής: Καμιά φορά η αγορά ενός αυτοκινήτου μπορεί να καθοριστεί από κριτήρια που δεν φαίνονται από τους περισσότερους. Πχ το Astra G 1.4 το διάλεξα γιατί λες; Γιατί μέχρι τότε που το πήρα (2000) είχε τις γρηγορότερες ρεπριζ με 4η από αυτά τα αυτοκίνητα που κοιτούσα. Αυτό ήταν βασικό κριτήριο για εμένα που κινούμαι αρκετά στο Αντίρριο - Ιωάννινα και θέλω να προσπερνάω με ασφάλεια τα φορτηγά. Δες, λοιπόν, ποιο αυτοκίνητο σε καλύπτει, διάβασε δοκιμές, άκουσε τις γνώμες όλων μας εδώ, πήγαινε στις αντιπροσωπείες και κάνε και δοκιμή (Test Drive) για να δεις με ποιο αισθάνεσαι πιο άνετα στο δρόμο και μετά αποφάσισε βάζοντας κάτω όλα τα κριτήρια που έχεις στο μυαλό σου. Πχ το Corsa C που είχα οδηγήσει αρκετές φορές δε μου έδινε ασφάλεια στη συμπεριφορά του όπως είχα συνηθίσει από το Astra, ενώ το Vectra που έπαιρνα κάποιες φορές ήταν σχεδόν το ίδιο με το Astra, απλά με μεγαλύτερη ροπή χαμηλά.
Ευχαριστώ.
-
Το οτι ειναι και τα 3 Ευρωπαικης κατασκευης και το γεγωνος πως θελεις ενα αυτοκινητο να αντεχει μου δεινει την αισθηση πως οποιο και απο τα 3 να διαλεξεις θα σε αφησει τουλαχιστο μια φορα.
Το Corsa και το Polo τα ειχα κανει πολυ προσφατα τεστ ντραιβ. Το Corsa μου αρεσε αρκετα απο την πλευρα κινητηρα, κρατηματος και εσωτερικου, απο την αλλη εχει απαραδεκτη εγγυηση (σε σχεση με αλλα). Το polo δεν ειχε κατι ιδιαιτερο. Για το 207 δεν ξερω γιατι δεν εδωσα πολυ σημασια (διαφορα λεγονται για την αξιοπιστια των εν λογο).
Αλλα φου εχεις 15Κ γιατι δεν χτυπας ενα αυτοματο jazzακι να δεις την υγειά σου! (και αξιοπιστια, και τρομερο αυτοκινητο και η καλητερη εγγυηση). Επιμενω αυτοματο, γιατι jazzακι και οχι αυτοματο δεν το θελει ουτε ο Θεος (νοικιασα ενα αυτοματο απο μια εταιρια (δεν υπηρχε αλλος τροπος να το οδηγησω πριν το παρω)... τα λογια ειναι περιττα)
Εγω ειπα την γνωμη μου, απο αυτα που δεν εχεις ψηφιζω το Jazz.... Απο αυτα που εχεις παλι, Corsa. Αν κρινω απο ενα παλιο Corsa που εχει η μητερα μου, το πολλα breakdowns τα ειχε νωρις, με την αγωρα... μετα απο λιγα χρωνια στρωνει.
-
Ο χρήστης vagosduke έγραψε:
Το οτι ειναι** και τα 3 Ευρωπαικης κατασκευης **και το γεγωνος πως θελεις ενα αυτοκινητο να αντεχει μου δεινει την αισθηση πως οποιο και απο τα 3 να διαλεξεις θα σε αφησει τουλαχιστο μια φορα.Πού θα σε αφησει δηλαδη?
-
Ψήφισα το 207 γιατί μου άρεσε περισσότερο στο δρόμο!
Μια φίλη μου όμως πρωτίμησε το corsa!!Πιο όμορφο εσωτερικό!(Δεν έχει και άδικο)! -
Ο χρήστης Michael-Amott έγραψε:
Το οτι ειναι** και τα 3 Ευρωπαικης κατασκευης **και το γεγωνος πως θελεις ενα αυτοκινητο να αντεχει μου δεινει την αισθηση πως οποιο και απο τα 3 να διαλεξεις θα σε αφησει τουλαχιστο μια φορα.
Πού θα σε αφησει δηλαδη?
den 3erw akribws.. sto 3o xlm, sto 10o...
-
Ρε προσέχετε τι λέτε, θα πεθάνουμε από το γέλιο.
-
Να πέσει φωτιά να με κάψει αλλά....
από αυτά τα τρία θα διάλεγα ΚΟΡΣΑ.
Το Πόλο δεν το συζητάμε καν, το 207 με απογοήτευσε οιχτρά (σε σχέση με αυτό που ήταν το 206 ε).
-
Grande Punto..
-
Ψήφισα κόρσα γιατί το 207 δεν μου αρέσει ειδικά πίσω, αν και πρέπει να είναι το πιο καλό(συνολικά) από τα δύο. το πόλο δεν το συμπεριλαμβάνω καν
-
Ο χρήστης Autodelta έγραψε:
Grande Punto..Που δεν της κάθεται καλά όπως προείπε....
-
Ο χρήστης vagosduke έγραψε:
Το οτι ειναι** και τα 3 Ευρωπαικης κατασκευης **και το γεγωνος πως θελεις ενα αυτοκινητο να αντεχει μου δεινει την αισθηση πως οποιο και απο τα 3 να διαλεξεις θα σε αφησει τουλαχιστο μια φορα.
Πού θα σε αφησει δηλαδη?
den 3erw akribws.. sto 3o xlm, sto 10o...
A!Ok!
Καταλαβα...
-
Μ' αυτή την ελπίδα ζουν.
'Τώρα θα χαλάσει και θα τον πατήσω... να, τώραααααα, όχι... λίγο ακόμα και θα χαθεί στο βάθος γμτ!... φτού... '
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Polo rest in piece(s), οπότε... άστοΜεταξύ των άλλων δύο, 207.
(βάζω και ψηφοφορία)
δεν βάζεις και άλλη μια επιλογή..΄΄άλλο...??''
γιατί όλα παίζουν ακόμα..απλά αυτά ήταν τα πρώτα που μου ήρθαν στο μυαλό..ως τα πιο γνωστά..τα άλλα απλά κρατάω ακόμα επιφυλάξεις(βλ.κολτ, swift)γιατί δεν τα εχω ψάξει ακόμα αναλυτικά..
με ξαφνιάσατε πάντως με το πολο..για τρελό φτύσιμο λέμε.. ..
-
Ο χρήστης pipinos1976 έγραψε:
Στο Corsa η ποιότητά του είναι ασύγκριτη σε σχέση με τα υπόλοιπα της κατηγορίας. Κρατήματα, στήσιμο, συμπεριφορά στο δρόμο πολύ καλύτερη από το προηγούμενο μοντέλο. Μειονέκτημα ο κινητήρας που είναι λίγος για το βάρος του αυτοκινήτου. Για ταξιδάκια όμως είναι μια χαρά (πάρε και ESP ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ - ευτυχώς δεν ήμουν αυτός που διαπίστωσε πόσο χρήσιμο είναι) αν και όχι τόσο άνετο όσο το 207Το Polo δε θα το διάλεγα μόνο και μόνο από τη χρονική στιγμή, αφού αλλάζει του χρόνου.
Το 207 είναι πολύ καλό αυτοκίνητο, έχει πιο στριφτερό στήσιμο και είναι πιο οδηγοκεντρικό σε σχέση με το Corsa. Από ποιότητα δεν είναι στο ίδιο επίπεδο, αυτό είναι δεδομένο. Από αξιοπιστία δεν ξέρω γιατί και τα δύο (207 και Corsa) είναι στην αρχή της καριέρας τους, αλλά γενικότερα τα γαλλικά βγάζουν περισσότερες ζημιές από τα γερμανικά (κανόνας με εξαιρέσεις).
Με βάση αυτές τις σκέψεις προτείνω Corsa αν μείνεις στα 1.4 και 207 αν πας στα 1.6. Ίσως βγάλει η Opel τον νέο κινητήρα 1.6 με 115 Hp και στο Corsa (αυτό ρώτα το σε αντιπροσωπεία) οπότε και εκεί η επιλογή είναι μόνοδρομος.
Αν και δεν είμαι αντικειμενικός (Opel-άκιας εδώ και χρόνια) σου λέω το εξής: Καμιά φορά η αγορά ενός αυτοκινήτου μπορεί να καθοριστεί από κριτήρια που δεν φαίνονται από τους περισσότερους. Πχ το Astra G 1.4 το διάλεξα γιατί λες; Γιατί μέχρι τότε που το πήρα (2000) είχε τις γρηγορότερες ρεπριζ με 4η από αυτά τα αυτοκίνητα που κοιτούσα. Αυτό ήταν βασικό κριτήριο για εμένα που κινούμαι αρκετά στο Αντίρριο - Ιωάννινα και θέλω να προσπερνάω με ασφάλεια τα φορτηγά. Δες, λοιπόν, ποιο αυτοκίνητο σε καλύπτει, διάβασε δοκιμές, άκουσε τις γνώμες όλων μας εδώ, πήγαινε στις αντιπροσωπείες και κάνε και δοκιμή (Test Drive) για να δεις με ποιο αισθάνεσαι πιο άνετα στο δρόμο και μετά αποφάσισε βάζοντας κάτω όλα τα κριτήρια που έχεις στο μυαλό σου. Πχ το Corsa C που είχα οδηγήσει αρκετές φορές δε μου έδινε ασφάλεια στη συμπεριφορά του όπως είχα συνηθίσει από το Astra, ενώ το Vectra που έπαιρνα κάποιες φορές ήταν σχεδόν το ίδιο με το Astra, απλά με μεγαλύτερη ροπή χαμηλά.
Ευχαριστώ.
πάντως αυτό που λες για την επιτάχυνση, είχα σκοπό να το κοιτάξω..για πχ μου είπαν για το yaris ότι υστερεί πολύ σε αυτό..αν και δεν μου άρεσει καθόλου..σαν αυγό μοιαζει...
thanks πάντως όλους σας...
-
Νομίζω οι 4Τ είχαν κάποια συγκριτική δοκιμή μεταξύ των αυτοκινήτων αυτών. Αν σε ενδιαφέρουν οι επιταχύνσεις για προσπεράσματα, τότε κοίταξε εκεί. Σίγουρα θα έχει τις επιδόσεις για κάθε όχημα και σε διάφορες περιπτώσεις. Βασικά κοίταξε το 80-110 με 4η και το 50-80 με 3η που είναι συνηθισμένο για τους ελληνικούς επαρχιακούς δρόμους (ίσως και το 50-80 με 2α για ανηφορικές περιπτώσεις - βλέπε Αντίρριο - Ιωάννινα) και για μεγαλύτερες ταχύτητες επιδόσεις με 5η που αντιπροσωπεύει επιταχύνσεις στην Ε.Ο. για προσπέρασμα φορτηγών και ξανά δεξιά για να περάσουν οι πιο γρήγοροι από πισω.
Βάλτα όλα κάτω και αποφασίζεις στο τέλος.
Ευχαριστώ.
-
Νομίζω οι 4Τ είχαν κάποια συγκριτική δοκιμή μεταξύ των αυτοκινήτων αυτών. Αν σε ενδιαφέρουν οι επιταχύνσεις για προσπεράσματα, τότε κοίταξε εκεί. Σίγουρα θα έχει τις επιδόσεις για κάθε όχημα και σε διάφορες περιπτώσεις. Βασικά κοίταξε το 80-110 με 4η και το 50-80 με 3η που είναι συνηθισμένο για τους ελληνικούς επαρχιακούς δρόμους (ίσως και το 50-80 με 2α για ανηφορικές περιπτώσεις - βλέπε Αντίρριο - Ιωάννινα) και για μεγαλύτερες ταχύτητες επιδόσεις με 5η που αντιπροσωπεύει επιταχύνσεις στην Ε.Ο. για προσπέρασμα φορτηγών και ξανά δεξιά για να περάσουν οι πιο γρήγοροι από πισω.Βάλτα όλα κάτω και αποφασίζεις στο τέλος.
Ευχαριστώ.
thanks..θα το κοιτάξω κ αυτό
-
Νομίζω οι 4Τ είχαν κάποια συγκριτική δοκιμή μεταξύ των αυτοκινήτων αυτών. Αν σε ενδιαφέρουν οι επιταχύνσεις για προσπεράσματα, τότε κοίταξε εκεί. Σίγουρα θα έχει τις επιδόσεις για κάθε όχημα και σε διάφορες περιπτώσεις. Βασικά κοίταξε το 80-110 με 4η και το 50-80 με 3η που είναι συνηθισμένο για τους ελληνικούς επαρχιακούς δρόμους (ίσως και το 50-80 με 2α για ανηφορικές περιπτώσεις - βλέπε Αντίρριο - Ιωάννινα) και για μεγαλύτερες ταχύτητες επιδόσεις με 5η που αντιπροσωπεύει επιταχύνσεις στην Ε.Ο. για προσπέρασμα φορτηγών και ξανά δεξιά για να περάσουν οι πιο γρήγοροι από πισω.Βάλτα όλα κάτω και αποφασίζεις στο τέλος.
Ευχαριστώ.
αν κάνεις 80-110 με 4η αντί 3ης, ειδικά σε μικρά/αδύναμα αυτοκίνητα, φλερτάρεις με τον απέναντι
-
αν κάνεις 80-110 με 4η αντί 3ης, ειδικά σε μικρά/αδύναμα αυτοκίνητα, φλερτάρεις με τον απέναντι
Αν το δοκιμάσεις στην ανηφόρα ναι, αν το δοκιμάσεις στην ευθεία εξαρτάται από το πόσο χώρο έχεις, αν το δοκιμάσεις σε κατηφόρα σε βολεύει γιατί κερδίζεις και από τη φόρα που θα σε αφήσει να κερδίσεις η 4η.
Πάντως αν το θέτεις σε οριακές συνθήκες, ναι η 3η είναι πιο γρήγορη κατά 3 sec περίπου σε σχέση με την 4η. Προτιμώ όμως να κρίνω με βάση φυσιολογικές συνθήκες και όχι οριακές. Γι' αυτό ανέφερα τις επιδόσεις με μία σχέση επάνω, αυτό που θα αντιμετωπίσει ο κοινός οδηγός σε μια συνηθισμένη περίπτωση. Αν τώρα, πας πίσω από νταλίκα και κινείσαι με 3η και 80 για 10 Km περιμένοντας να προσπεράσεις στα 10 διαφορετικά πιθανά σημεία και ο συνεπιβάτης δεν σου κάνει παρατήρηση, εντάξει, χαλάλι της η 3η.
Ερωτήματα τώρα:
1.Είναι δική μου εντύπωση ή όλοι εδώ οδηγείτε (εξαιρώ τον εαυτό μου έχει γεράσει πλέον και οδηγεί οριακά μόνο σε ελεγχόμενες από εμένα συνθήκες δρόμου) με αγωνιστικό στυλ;
- Στον περιφερειακό της Θεσ/κης γιατί με προσπερνούσαν όλοι, ακόμα και 1.0 Matiz; Πώς γίνεται να με προσπερνάνε σαν σταματημένο ενώ οδηγώ στο 110% του αυτοκινήτου μου, με αγωνιστικό στυλ, αλλαγές εκεί που πρέπει (δηλαδή ακόμα και κόφτες εκτός 4ης), φρένα τελευταία στιγμή και από μύτη τακούνι μέχρι να κατεβώ να σπρώξω το αυτοκίνητο να πηγαίνει πιο γρήγορα; Μήπως ξέρουν κάτι που δεν ξέρω; Πώς γίνεται μετά στην Ε.Ο. να τους προσπερνάω όλους αυτούς; Είναι παράξενα πράγματα που δεν έχω καταφέρει ακόμα να τα εξηγήσω και μου συνέβησαν μόνο σε αυτή την πόλη. Πρώτη φορά ένιωσα ότι το 1.4 με τα 90 Hp είναι τουλάχιστον 20 Hp λιγότερα από ότι ανακοινώνει η Opel.
Τέλος πάντων. Το τεύχος των 4Τ είναι το Οκτωβρίου του 2006. Αναφέρω επιταχύνσεις εν κινήσει (ρεπρίζ) με 3η, 4η, 5η. Οι τιμές είναι σε sec και αναφέρονται οι μεν πρώτες σε φορτίο 2 ατόμων, οι δε δεύτερες σε φορτίο 4 ατόμων + 80 Kg αποσκευές. Τα αυτοκίνητα είναι κατά σειρά:
Corsa
207
Clio
GR. PuntoΡεπρίζ με 3η
30-50 Km/h
4,7 - 5,9
4,7 - 5,5
4,7 - 5,7
5,3 - 5,950-80 Km/h
7,1 - 8,4
6,5 - 7,8
6,6 - 7,7
7,1 - 8,580-110 Km/h
7,5 - 9,2
7,7 - 8,9
7,4 - 8,3
8,2 - 9,5Ρεπρίζ με 4η
40-60 Km/h
6,4 - 7,7
6,2 - 7,4
5,9 - 7,3
6,6 - 7,880-110 Km/h
10,0 - 12,1
10,3 - 11,9
9,6 - 11,1
11,2 - 13,2120-140
9,7 - 11,9
9,2 - 11,4
8,1 - 9,9
10,6 - 12,7Ρεπρίζ με 5η
50-70 Km/h
8,6 - 10,5
8,6 - 9,9
8,3 - 9,7
8,6 - 9,880-110 Km/h
15,4 - 18,5
14,3 - 17,5
13,6 - 16,0
14,4 - 18,2120-140 Km/h
14,3 - 17,4
13,9 - 19,8
11,9 - 14,2
14,4 - 18,7Αυτά είναι όλα. Δες και προσπέρασμα νταλίκας που κινείται με 70 Km/h σταθερά. Άρα, ξεκινάμε από τα 70 Km/h και πρέπει να την προσπεράσουμε:
Χρόνος (s)
7,1 - 7,9
7,2 - 7,9
7,1 - 7,6
7,4 - 8,0Απόσταση (m)
169 - 184
169 - 185
169 - 178
174 - 186Αυτά από εμένα.
Ευχαριστώ.
ΥΓ. Το Corsa και το Punto βασίζονται στο ίδιο πάτωμα. Μαζί οι εταιρίες εξέλιξαν και 3 αναρτήσεις, μαλακή, μέτρια, σκληρή. Η Fiat διάλεξε τη μαλακή και την μέτρια και η Opel τη μέτρια και την σκληρή.
-
2,5 και 3 δευτερόλεπτα διαφορά ξέρεις πόσα μέτρα είναι;
αυτό με το συνοδηγό πάλι δεν το κατάλαβα, εκείνος οδηγεί;
...Polo vs Corsa(c'mon) vs Peugeot 207...