-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
καλός πολίτης Ηλία
(το λένε αυτό μετά την απόλυση?)Σε ευχαριστώ πολύ να είσαι καλά! Ναι, τουλάχιστον αυτό ακούω τις τελευταίες 2 ώρες!!!
ΚΑλος πολιτης!!!
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
λελε και εγώ... Μόλις 1 ώρα πολίτης...Καλός πολίτης...
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Επίσης, να διευκρινήσω πως θεωρώ τελείως φυσιολογικό αντανακλαστικό το να μη θέλει να ζοριστεί κάποιος στη θητεία του. Το αντίθετο θα μου φαινόταν παράλογο. Δε μιλάμε για ακραίες καταστάσεις που πέφτουν τηλέφωνα σε γονείς και βύσματα επειδή το στρώμα δεν είναι αρκετά μαλακό, αλλά το να θέλεις να περάσεις χαλαρά σε μια περίοδο που κάνεις κάτι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ, είναι παραπάνω από λογικό.Φυσιολογικό μπορεί να είναι, όπως και λογικό. Ασφαλώς.
Φυσιολογικό άλλωστε είναι το να θέλει κάποιος να σμπρώξει στην άκρη τις γριές που περιμένουν να πάρουν 20 ευρώ στο ταμείο της τράπεζας, να μη θέλει να πληρώσει φόρους (ξέρεις τι θα έκανα εγώ με τα λεφτά που πλήρωσα φέτος; Ουουουουου...), να μην πληρώσει διόδια, να μην πληρώσει ασφαλιστικές εισφορές για τον εργαζόμενό του, να χτίσει σε οικόπεδο 100 τμ εκτός σχεδίου 5 μ. από τη θάλασσα........
Αλλά ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ. Ούτε νόμιμο (βάσει της αρχής της ισότητας ας πούμε, you know).
Το να λέμε λοιπόν ότι 'κατανοούμε' μια μη σωστή συμπεριφορά, είναι από μόνο του προβληματικό.
Τώρα, το αν είναι χρήσιμη ή όχι η θητεία, έχει αναλυθεί πολλάκις, δεν θα ξαναρχίσουμε το ίδιο τροπάριο. Για άλλους είναι αναγκαία, για άλλους όχι. Δεν τρέχει και τίποτα, είναι υποχρέωση που δείχνει απαραίτητη όταν η 'Αυστρία' ανατολικά σου έχει φορέσει μερικά casus belli και αμφισβητεί την επικράτειά σου με πολιτικά και στρατιωτικά μέσα. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Επίσης, να διευκρινήσω πως θεωρώ τελείως φυσιολογικό αντανακλαστικό το να μη θέλει να ζοριστεί κάποιος στη θητεία του. Το αντίθετο θα μου φαινόταν παράλογο. Δε μιλάμε για ακραίες καταστάσεις που πέφτουν τηλέφωνα σε γονείς και βύσματα επειδή το στρώμα δεν είναι αρκετά μαλακό, αλλά το να θέλεις να περάσεις χαλαρά σε μια περίοδο που κάνεις κάτι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ, είναι παραπάνω από λογικό.
Φυσιολογικό μπορεί να είναι, όπως και λογικό. Ασφαλώς.
Φυσιολογικό άλλωστε είναι το να θέλει κάποιος να σμπρώξει στην άκρη τις γριές που περιμένουν να πάρουν 20 ευρώ στο ταμείο της τράπεζας, να μη θέλει να πληρώσει φόρους (ξέρεις τι θα έκανα εγώ με τα λεφτά που πλήρωσα φέτος; Ουουουουου...), να μην πληρώσει διόδια, να μην πληρώσει ασφαλιστικές εισφορές για τον εργαζόμενό του, να χτίσει σε οικόπεδο 100 τμ εκτός σχεδίου 5 μ. από τη θάλασσα........
Αλλά ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ. Ούτε νόμιμο (βάσει της αρχής της ισότητας ας πούμε, you know).
Το να λέμε λοιπόν ότι 'κατανοούμε' μια μη σωστή συμπεριφορά, είναι από μόνο του προβληματικό.Το παράδειγμά σου είναι τελείως άκυρο και τραβηγμένο. Εγώ δεν έχω κλέψει ποτέ σειρά, δεν έχω χτίσει αυθαίρετο κλπ, αλλά δεν έχω καμία όρεξη να σκοτωθώ στη δουλειά στη θητεία μου (ίσως να το έκανα αν κέρδιζα καμιά εμπειρία, κυρίως επαγγελματική). Αυτό δε σημαίνει ότι σε μια ομαδική δουλειά πχ θα αράξω στη γωνία αφήνοντας τους άλλους να βγαλουν το φίδι απ την τρύπα. Γενικά, μόνο το ότι πάω στο στρατό τους είναι αρκετό. Θα γίνω άλλο ένα νουμεράκι στις λίστες των στρατηγών με τον αριθμό των προβάτων για σφαγή.
Τώρα, το αν είναι χρήσιμη ή όχι η θητεία, έχει αναλυθεί πολλάκις, δεν θα ξαναρχίσουμε το ίδιο τροπάριο. Για άλλους είναι αναγκαία, για άλλους όχι. Δεν τρέχει και τίποτα, είναι υποχρέωση που δείχνει απαραίτητη όταν η 'Αυστρία' ανατολικά σου έχει φορέσει μερικά casus belli και αμφισβητεί την επικράτειά σου με πολιτικά και στρατιωτικά μέσα.
Δεν ήταν αυτό το θέμα μας. Έχω εκφράσει παλιότερα την άποψή μου για τη χρησιμότητα της θητείας.
-
συμφωνώ οτι είναι τραβηγμένο...
το να θες να σπρώχνεις γριές και να χτίζεις στα βότσαλα εμπεριέχει το θέμα της ηθικής, όχι μόνο της κοινωνικής λειτουργίας.
Σαφώς το να βολευτείς υποννοεί αυτό που περιγράφεις, 'παίρνεις' τη σειρά κάποιων που δεν γνωρίζεις... αλλά αυτό είναι το άκρο. Η πραγματικότητα λέει πως κανείς μας δε θέλει να γίνει μάζαπρος κατανάλωση, κανείς μας δε θέλει να ασβεστώνει άχρηστα και ξεπερασμένα στρατόπεδα στη μέση του πουθενά και με ανύπαρκτο εξοπλισμό, κανείς δε θέλει τέλος πάντων να υπηρετεί τα καπρίτσια των στρατόκ@υλων. Ο στρατός είναι παράνοια. με τον τρόπο που λειτουργεί εννοώ.μακάρι να μας μάθαιναν 5 βασικά πράγματα κι όχι το...πάτημα της γάτας και πόσα γραμμάρια είναι το G3
-
Δεν προσωποποίησα το θέμα, η αναφορά μου ήταν γενική (και σε τρίτο πρόσωπο).
-
το ξέρω, διάβασα όσα έγραψες...Δεν καταλαβαίνω την επισήμανση...
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Δεν προσωποποίησα το θέμα, η αναφορά μου ήταν γενική (και σε τρίτο πρόσωπο).Το προσωποποίησα εγώ, για να σου δείξω πόσο άκυρα είναι τα παραδείγματά σου και ο τρόπος εξαγωγής συμπερασμάτων που χρησιμοποιείς.
-
Ο χρήστης thymios έγραψε:
το ξέρω, διάβασα όσα έγραψες...Δεν καταλαβαίνω την επισήμανση...Αναφερόμουν στο παραπάνω από το δικό σου μήνυμα.
Χάρη,
γιατί δεν είναι κατανοητό ότι η όποια παράτυπη διευκόλυνση προς τον Α ή τον Β συνεπάγεται επιβάρυνση του Γ ή του Δ;
Γιατί ο τύπος με το βύσμα να κάθεται σπίτι του, όταν ο άλλος τρώει εμπλοκή στα σύνορα; Σου φαίνεται μικρό το θέμα; Ξέρεις τι είναι να κάθεσαι 25 μέρες σερί μέσα το καλοκαίρι επειδή κάποιοι είχαν μέσο και έπαιρναν άδειες και μεταθέσεις στην Αθήνα; Εγώ το ξέρω. Για να μη νομίζει κανείς ότι είμαι ο Άγ. Φραγκίσκος της Ασίζης, αναγκάστηκα (υπό τέτοιες συνθήκες) να χρησιμοποιήσω κι εγώ μέσο για να ξεφύγω λίγο από το συγκεκριμένο τρελοκομείο - πράγμα που δεν θα έκανα όμως αν όλα κυλούσαν όπως έπρεπε.
Και να πούμε, τέλος πάντων, ότι έτσι είναι η άτιμη η κοινωνία, που άλλους τους ανεβάζει κλπ. Όμως το να υπερθεματίζουμε και να δικαιολογούμε τέτοιες πρακτικές το θεωρώ απαράδεκτο. -
η ελληνιδα μαμα φταιει...
βρε αντε βαρεστε κανα σκοπετακι κωλοψαρα εχετε και αποψη... νεεεεεεοι θα πεθανετε
που να κολλησει η καλτσα στο ποδι απο τη παγωνια...και οι λουγκρες στα μετοπισθεν βλ. ξανθη να πηξουν...
υγ. ημουν γαματος σε αυτο το ποστ! πολυ προσφορα!
-
Ήσουν..ήσουν, κολλητέ! Τόση προσφορά υπερκαλύπτει την όποια ζήτηση.
-
ειδικα το σημειο με τη ξανθη το καταφχαριστηθηκα...
και την υποψηφια αδελφη νοσοκομα στο τριεθνες κατευθειαν...μου θελει και πρακτικη ο χασαπης στον ΕΣ...
-
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
η ελληνιδα μαμα φταιει...βρε αντε βαρεστε κανα σκοπετακι κωλοψαρα εχετε και αποψη... νεεεεεεοι θα πεθανετε
που να κολλησει η καλτσα στο ποδι απο τη παγωνια...και οι λουγκρες στα μετοπισθεν βλ. ξανθη να πηξουν...
15189 τοστ προσφοράς αδερφάκι μου...
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
15189 τοστ προσφοράς αδερφάκι μου...
Τοστ?
-
E ναι... Ποστ πάντως δεν είναι.
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
και την υποψηφια αδελφη νοσοκομα στο τριεθνες κατευθειαν...μου θελει και πρακτικη ο χασαπης στον ΕΣ...
καλαααααααααααααααααααααααααα
Έχε χάρη καρντασάκο που έχεις πάει ήδη στρατό και μιλάς εκ του ασφαλούς. Έτσι και σε πετύχαινα, ούτε νεκρός δεν έβγαινες ελεύθερος υπηρεσίας.
Μάνο, καλέ μου άνθρωπε, το να μη θες να ζοριστείς στη θητεία δεν σημαίνει να υπηρετήσεις 10 μήνες σε μονάδα στο Κολωνάκι. Ούτε και να θέλει κάποιος να πάει δίπλα στο σπίτι του είναι κακό, αρκεί να σκεφτείς ότι δεν μένουμε όλοι στην Αθηνα. Δεν μπορώ να καταλάβω ποιον θα ζορίσω αν έρθω στη 2η μετάθεση σε στρατόπεδο 10 λεπτά απ το σπίτι μου. (το χω βάλει στο μάτι ) Στην πρώτη ας με στείλουν όπου θέλουν.
-
Βέβαια συνήθως ο στρατός τα κάνει ανάποδα, για γούστο Πχ. είσαι από Σάμο, ζητάς πρώτη μετάθεση Σάμο, σε στέλνουν Εβρο (πρακτικά αδύνατον να πας σπίτι σου σε λογικό χρόνο...) και δεύτερη μετάθεση Λάρισα
-
98Α ΕΣΣΟ κανεις ?
-
Ο χρήστης Trx8iantafillos έγραψε:
98Α ΕΣΣΟ κανεις ?¨οχι.
αν έψαχνες για 98Β κάτι θα κάναμετι λες ωρε φίλε μου;; 98; 98; 98; εγώ που μπήκα 298 δηλαδή....
πότε ήταν η 98;
Περί Θητείας [#2]