-
Καλά, πόση άδεια έχει αυτός ο charmak
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Καλά, πόση άδεια έχει αυτός ο charmakπηρα πολλές μέρες τιμητική επειδή έκανα καλή παρέλαση
-
Άντε να πάει μπροστά το στρατευμα μετα
-
Για αυτο του εδωσαν πολλες μερες
-
'Λόχος ανεπιθύμητων'
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
'Λόχος ανεπιθύμητων'με υποσημείωση...'Κ' ??
-
Πού αυτά στα δικά μου τα χρόνια...
-
Ο χρήστης thymios έγραψε:
'Λόχος ανεπιθύμητων'
με υποσημείωση...'Κ' ??
Εμμμμ, μετάφραση;
-
Ο χρήστης doom1983 έγραψε:
Στον Ε.Σ. να απολαύσεις την φασολάδα Την βράζουν σε τεράστια καζάνια και είναι σπέσιαλ. Έτρωγα 2 μερίδες στην καθισιά
Σας λυπαμαι...
Στο ναυτικο μια φορα οσπρια δεν φαγαμε ποτε. Μπορει να ειχαμε μπριζολιτσες, φιλετα σβησμενα με κρασι (ω ναι), ζυμαρικα με σαλτσες Πεστο, σαλατες αλα σεφ, κατσικακι Σαμοθρακης, γαβρο τηγανιτο, κοτοπουλακι στα καρβουνα κλπ κλπ.... αλλα βλακειες του ΣΞ του στυλ οσπρια, ψημενα Zwan, ζεσταμενες κονσερβες, πατατες σε χιλιοτηγανισμενα λαδια ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ!!!
πολυ απλα... μαγειρευε αυτος που το χε μερακι... και οχι ο καθε μλκς απο αγγαρεια...
φιλε corsair εκανες ναυτικο σαμοθρακη?
επειδη αναφερεις για κατσικακι ΣαμοθρακηςΜα φυσικα... στον ενδοξο Ναυσταθμο Σαμοθρακης... αν και τους 2 τελευταιους μηνες τους περασα στην μυστικη βαση υποβρυχιων του Κιλκις μαζι με γιωτομπαλλους πεζικαριους...
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Στον Ε.Σ. να απολαύσεις την φασολάδα Την βράζουν σε τεράστια καζάνια και είναι σπέσιαλ. Έτρωγα 2 μερίδες στην καθισιά
Σας λυπαμαι...
Στο ναυτικο μια φορα οσπρια δεν φαγαμε ποτε. Μπορει να ειχαμε μπριζολιτσες, φιλετα σβησμενα με κρασι (ω ναι), ζυμαρικα με σαλτσες Πεστο, σαλατες αλα σεφ, κατσικακι Σαμοθρακης, γαβρο τηγανιτο, κοτοπουλακι στα καρβουνα κλπ κλπ.... αλλα βλακειες του ΣΞ του στυλ οσπρια, ψημενα Zwan, ζεσταμενες κονσερβες, πατατες σε χιλιοτηγανισμενα λαδια ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ!!!
πολυ απλα... μαγειρευε αυτος που το χε μερακι... και οχι ο καθε μλκς απο αγγαρεια...
επειδη αναφερεις για κατσικακι ΣαμοθρακηςΜα φυσικα... στον ενδοξο Ναυσταθμο Σαμοθρακης... αν και τους 2 τελευταιους μηνες τους περασα στην μυστικη βαση υποβρυχιων του Κιλκις μαζι με γιωτομπαλλους πεζικαριους...
σαμοθρακη υπηρετησε ο θειος μου πριν 8 χρονια,στο ρανταρ πανω,και πριν μερικα χρονια ενα φιλαρακι μου και αυτος στο ρανταρ,πανω στη Βιγλα,πολυ πολυ χαλαρα,15 μεσα-15 εξω,καλοκαιρακι ειδικα με μαγιω και στις βαθρες καθημερινα .ζωαρα
Ηταν τοσο χαλαρα που με ,να ξεκουραστω απο την ταλαιπωρεια του καμπινγκ........ -
Ο χρήστης doom1983 έγραψε:
Σας λυπαμαι...
σαμοθρακη υπηρετησε ο θειος μου πριν 8 χρονια,στο ρανταρ πανω,και πριν μερικα χρονια ενα φιλαρακι μου και αυτος στο ρανταρ,πανω στη Βιγλα,πολυ πολυ χαλαρα,15 μεσα-15 εξω,καλοκαιρακι ειδικα με μαγιω και στις βαθρες καθημερινα .ζωαρα
Ηταν τοσο χαλαρα που με ,να ξεκουραστω απο την ταλαιπωρεια του καμπινγκ........Γενικως και αναλογα με την περιοδο και το ποιος ειναι ο τοπικος αρχων...εχουν φιλοξενηθει 'διαφορα' Δεν ξερω αν το πιασαμε...
Ο θειος σου παντως ειχε πεσει σε καλες εποχες... εμεις μονο της ακουγαμε! Ειχαμε πεσει βλεπεις στηνπεριοδο Ο.Α. 2004 και ολοι ειχαν κατεβει Αθηνα για να φυλανε την στεγη του Καλατραβα.... και οι υπολοιποι απλα δεν φταναμε για ναφευγει εστω καποιος...
Παντως ηταν εξαιρετικα...
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
'Λόχος ανεπιθύμητων'
με υποσημείωση...'Κ' ??
Εμμμμ, μετάφραση;
=Kομμουνιστής
-
Ειχα καποτε μια βδομαδα με δηλητηριαση απο μπιφτεκια στο φουρνο ! Αθηνα μερια παρακαλω!
Και μετα απο μεγαλη πεινα ! -
Κατά το 2004 στο Χαιδάρι; Είχα μόλις περάσει από εκεί και μετά από κάνα 2μηνο ακούστηκε μαζική δηλητηρίαση εκεί μέσα. Συνθήκες υγιεινής μοναδικές. Έπεφτε το ταψί με τα μπιφτέκια στο πατωμα, τα μάζευαν και τα έδιναν για κατανάλωση. Και πάτωμα πεντακάθαρο, 'χειρουργίου'! Για να μη σε πιάσουν τα εμβόλια καταλαβαίνεις τι έφαγες!
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Κατά το 2004 στο Χαιδάρι; Είχα μόλις περάσει από εκεί και μετά από κάνα 2μηνο ακούστηκε μαζική δηλητηρίαση εκεί μέσα. Συνθήκες υγιεινής μοναδικές. Έπεφτε το ταψί με τα μπιφτέκια στο πατωμα, τα μάζευαν και τα έδιναν για κατανάλωση. Και πάτωμα πεντακάθαρο, 'χειρουργίου'! Για να μη σε πιάσουν τα εμβόλια καταλαβαίνεις τι έφαγες!αυτές οι ιστορίες δε τελειώνουν δυστυχώς...
εμείς είχαμε καραβανά στο Βόλο που έπαιρνε ένα ΚΑΘΑΡΟ λάστιχο, με το οποίο πλέναμε τα καζάνια και τα γεμίζαμε με νερό για φαγητό, και το 'έχωνε' στην αποχέτευση να ξεβουλώσει...αλλά σαν το κέντρο στην Κόρινθο πουθενά! έπλενες το δίσκο σου μόνο με νερό...Ο Στεργίου με τα ανύπαρκτα σάνουιτς ειχε πλουτίσει...
-
Μια χαρά!
Ετσι, να φτιάχνει και λίγο το ανοσιοποιητικό σας σύστημα.
2004 ε? Θέλετε να σας πω ιστορίες για το 1981 (Σύρος, Πορρόϊα, Έδεσσα, ΚΕΒΟΠ) ?
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Μια χαρά!Ετσι, να φτιάχνει και λίγο το ανοσιοποιητικό σας σύστημα.
2004 ε? Θέλετε να σας πω ιστορίες για το 1981 (Σύρος, Πορρόϊα, Έδεσσα, ΚΕΒΟΠ) ?
καλά σε έπαιρναν επίστρατο μέχρι το 1981????
-
Μια φορά μας ενημέρωσαν ότι κάποια στιγμή μετά απο μερικές μέρες θα ερχόταν στην μονάδα - κάπου στη νότια Κρητη - να μας κάνει επιθεώρηση ο διοικητής της ΑΣΔΕΝ. Σαν σωστός στρατιώτης και σαν σωστός μάγειρας φρόντισα να γλύψω τα μαγειρία, να τα κάνω να λάμπουν. Μέχρι και το αγνό παρθένο... πυρηνέλαιο άλλαξα απο τις φρυτέζες που είχε να αλλαχθει κάτι μήνες!!!
Έρχεται λοιπόν ο διοικητης ένα ηλιόλουστο πρωινό χαμός στη μονάδα. Παρουσιάστε, επ ώμου, παρα πόδα κλπ πήγαν σύννεφο!!! Εγώ χαλαρός στα μαγειρία, αν και ήθελα πολύ να είμαι μαζί με τους υπόλοιπους στρατιώτες - και καλά - όμως η παρασκευη του μεσημεριανού γεύματος με κρατούσε κωλιόμενο!!!!Κάποια στιγμή είχα ανοίξει το φούρνο και κοιτούσα να δω αν ο φούστης εεε συγνώμη, το κοκκινιστο κοτόπουλο ψηνόταν κανονικά και αν ήθελε να προσθέσω λίγο νερό ακόμα. Ξαφνικά κάτι ένιωσα. Σαν να είναι κάτι πίσω μου. Γυρίζω και τί να δω. Ο διοικητής είχε έρθει η 'κουφάλα' αθόρυβα στη κουζίνα, είχε μπεί μέσα και στεκόταν πίσω μου.
'Πές το' μου λέει
Δίνω μια γερή της πόρτας του φούρνου και την κλείνω, γυρίζω κανονικά μπροστά του χτυπάω προσοχή και του λέω το παραμύθι ποιός είμαι και τί θέλω απο τη ζωή.
(Εν το μεταξυ έχουν έρθει στη κουζίνα άλλα 10-15 άτομα παρατρεχάμενοι του διοικητη απο συνταγματάρχες μέχρι ταξιαρχοι, ο διοικητης ήταν Αντιστράτηγος)
κι εγω ο κακομοίρης σε όλη μου τη θητεία είχα δει μέχρι ταξίαρχο κι αυτόν απο μακριά
Τέσπα αφού αναφέρθηκα με ρωτάει!
'Και τί έχει για μεσημεριανό?'Η απάντησή μου ήταν με μια ανάσα μονοκόματη
'Σας αναφάρω κύριε ταξίαρχε ότι το μενού περιλαμβάνει....' (ωχ πανικός στρατηγός είναι βρε μαλάκα τί λές?)
'Σας αναφέρω κύριε στρατηγέ ότι το μενού περιλαμβάνει...' (ωχ πανικός το στρατηγο δεν το λές ποτέ κύριο βρε μαλάκα)
'Σας αναφέρω στρατηγε ότι το μενού περιλαμβάνει κλπ κλπ κλπ'Την ώρα που ολοκλήρωνα για τρίτη φορά την πρόταση μου με είχε λούσει κρυος υδρώτας και σκεφτόμουν πόσες ΕΣΣΟ φυλακη θα μου έριχνε ο τύπος ενώ ταυτόχρονα είδα στο βάθος, τελευταίο απο όλη την κουστοδία το διοικητή της μονάδας μου να πιάνει το κούτελό του απο την απόγνωση!!!
Ο στρατηγός όμως φάνηκε γενναιόδωρος!!! Παρόλο που τον υποβίβασα 2-3 βαθμούς δεν είπε τίποτα απλά έφυγε μετά απο λίγο. Τί να πει κι αυτός, με απάλλαξε λόγο βλακείας!!!
-
Εγκάθετε Κιαταίε, 81Γ ΕΣΣΟ...
-
φαίνεται δε θα ίσχυε τότες η απαλλαγή στράτευσης για άνω των 35
Περί Θητείας [#2]