-
Νοικιάζεις αμάξι, ή φωνάζεις ταξί (έχω και γνωστό να σου προτείνω) και πας στην Κύπρο.
-
Όλοι μπορούμε να πάμε στη Κύπρο και να κάτσουμε 6 μήνες ή μόνο τα πολύπριζα τύπου Σάρμακ?
-
Ποιος ο λόγος να πας στην Κύπρο, αν μπορείς να το αποφύγεις; Εγώ θα έλεγα να το αποφύγεις, αν και ως γιατρός, δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα, αλλά γιατί να το διακινδυνεύσεις; Αφού μπορείς να βγάλεις όλη τη θητεία στην Αλεξανδρούπολη με ελάχιστο σπρώξιμο...
-
kid no you can't...
mr kouk we also have a lot of nice people down there...
χαρη σοβαρα αμα σε παιδευει τοσο το 6μηνο κατω μην ταλαιπωρεισαι τζαμπα! πας ΕΣ και τελειωνει η ιστορια..στο κατω κατω θα σουν απλως μια εξαιρεση στον κανονα οποτε δε τρεχει τπτ!
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
kid no you can't...mr kouk we also have a lot of nice people down there...
**
χαρη σοβαρα αμα σε παιδευει τοσο το 6μηνο κατω μην ταλαιπωρεισαι τζαμπα!** πας ΕΣ και τελειωνει η ιστορια..στο κατω κατω θα σουν απλως μια εξαιρεση στον κανονα οποτε δε τρεχει τπτ!Μάλλον είναι ό,τι σωστότερο έχω ακούσει τις τελευταίες μέρες. (φαντάσου τι ακούω )
κιδ, δεν έχω πολύπριζο, απλά 2 υπηκοόητες
κουκ, άντε να βρω ταχί, αλλά να πηγαίνω που; στη γιαγιά μου; νταξ, τραγικό σκηνικό που δεν αντέχω για πάνω από 2 μέρες Επίσης δεν θέλω να χώνω τους ελάχιστους συγγενείς που τους έχω το θάρρος.
Ζητείται βύσμα για να με στείλουν Αλεξ/πολη
-
ειναι φυσιολογικο ο καθενας να θελει να αφιερωσει το λιγοτερο χρονο στη φαση στρατος...εφοσον ομως προκυπτουν προβληματα διαμονης, γενικης ορεξης κτλ κτλ δεν υπαρχει λογος να δυσκολευεσαι...θα το μετανιωσεις βεβαια να σαι σιγουρος με τετοια βλακεια που θα φας εκει μεσα και τον καθε απαλευτο αλλα οκ, ο καθενας σερνει το δικο του σταυρο στη ζωη! ολα ειναι θεμα επιλογων!
καποιος να ανοιξει το θεμα της θητειας και των παρελασεων, μας ξεφυγε αυτες τις μερες..
-
ειναι φυσιολογικο ο καθενας να θελει να αφιερωσει το λιγοτερο χρονο στη φαση στρατος...εφοσον ομως προκυπτουν προβληματα διαμονης, γενικης ορεξης κτλ κτλ δεν υπαρχει λογος να δυσκολευεσαι...θα το μετανιωσεις βεβαια να σαι σιγουρος με τετοια βλακεια που θα φας εκει μεσα και τον καθε απαλευτο αλλα οκ, ο καθενας σερνει το δικο του σταυρο στη ζωη! ολα ειναι θεμα επιλογων!σοφά λόγια του άδη, ελπίζω να μη χρειαστεί να θυμηθώ πολύ σύντομα
Έτσι κι αλλιώς δεν μπορώ να μαι σίγουρος εκ των προτέρων για το πως θα περάσω. Κουβέντες βάσει πιθανοτήτων είναι όλα. -
προσεχε μονο μη μπεις μετα απο κανα χρονο και μας αρχισεις 'μου φαγανε τη ζωη, ειμαι πολυ σημαντικος για τη κενωνια, παρατησα δουλεια του 1 εκατ δολλαριων' κτλ κτλ και μας ζαλισεις τοσο πολυ τα τομπολινια που θα αναγκαστω να παω να βρω τον οδυσσεα τσεναι και να τον ρωτησω αν θελει να ξαναπαρελασει γιατι βαρεθηκα τη ζωη μου....
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
kid no you can't...
mr kouk we also have a lot of nice people down there...
**
χαρη σοβαρα αμα σε παιδευει τοσο το 6μηνο κατω μην ταλαιπωρεισαι τζαμπα!** πας ΕΣ και τελειωνει η ιστορια..στο κατω κατω θα σουν απλως μια εξαιρεση στον κανονα οποτε δε τρεχει τπτ!Μάλλον είναι ό,τι σωστότερο έχω ακούσει τις τελευταίες μέρες. :hmmm (φαντάσου τι ακούω )
κιδ, δεν έχω πολύπριζο, απλά 2 υπηκοόητες :innocent
κουκ, άντε να βρω ταχί, αλλά να πηγαίνω που; στη γιαγιά μου; νταξ, τραγικό σκηνικό που δεν αντέχω για πάνω από 2 μέρες Επίσης δεν θέλω να χώνω τους ελάχιστους συγγενείς που τους έχω το θάρρος.
Ζητείται βύσμα για να με στείλουν Αλεξ/πολη
Όπως είπε και ο κολλητός μου...we have a lot of nice people down there!
Αλλά δεν μας προσέχεις. Σιγά μην πας στην γιαγιά σου! Λεμεσός, Λάρνακα, Λευκωσία (ο πεζόδρομος δεν παίζεται). Και μιλάμε για 6 μήνες. Μέχρι να πας, θα έχει έρθει η ώρα να φύγεις.
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Όπως είπε και ο κολλητός μου...we have a lot of nice people down there!
Αλλά δεν μας προσέχεις. Σιγά μην πας στην γιαγιά σου! Λεμεσός, Λάρνακα, Λευκωσία (ο πεζόδρομος δεν παίζεται). Και μιλάμε για 6 μήνες. Μέχρι να πας, θα έχει έρθει η ώρα να φύγεις.
ναι ρε μάστορα, και στην άδεια τι να κάνω; όλη μέρα βόλτες;
εκτός και αν έχετε και καμιά φίλη με λεπτά συναισθήματα που να θέλει να με φιλοξενήσει
Βασικά πρέπει να μάθω κάπως αν μπορώ να πάρω άδεια για να φύγω εξωτερικό (aka Ελλάδα)
-
Ποιος σου ειπε οτι θα εχεις και αδειες;
-
ελληνικο διαβατηριο δε θα χεις ρε?
-
ελληνικο διαβατηριο δε θα χεις ρε?λες να μπαινοβγαίνω με το ελληνικό;
έτσι και γίνει καμιά στραβή θα κάνω άλλα 5 χρόνια σε φυλακή -
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
να πω τον πόνο μου:
Θα πηγαίνατε να κάνετε 6 μήνες θητεία στην Κύπρο (ΕΦ, όχι ελδυκ) ξέροντας ότι ακόμα και στις άδειες:
-δεν έχετε πως να μετακινηθείτε (στην Κύπρο δεν υφίστανται ουτε ΜΜΜ ούτε στρατόπεδα μέσα στις πόλεις)
-δεν έχετε που να πάτε να μείνετε
-δεν μπορείτε να ρθείτε στην Ελλάδα ούτε στην άδεια απολυσης (δεν είμαι σίγουρος γι αυτό, δεν μπορώ να βρω την ^$#$^* υπεύθυνη να μου λύσει την απορία)Αντιθέτως, 12 μήνες στον ΕΣ:
-ένδοξο υγειονομικό-> σκληρή θητείο στο ιατρείο της μονάδας (στην Κύπρο δεν υπάρχει προβλεπέ διαδικασία για τους κατόχους πτυχίου ιατρικής)
-αμαξάκι έξω απ το στρατόπεδο
-ξέρω έως και πάρα πολύ καλά τα μέρη που θα υπηρετήσω το 6 μηνο της παραμεθωρίου (νταξ, εκτός από κάτι Λαγούς και Ρίζια κλπ ). Το κορυφαίο θα ναι να με στείλουν Αλεξ/πολη. Έχω και 2-3 φίλους εκεί.
-Μόλις τελειώσω θα έχω μαζέψει αρκετά μόρια για να πάρω διεκδικήσω αγροτικό, δεν είναι ότι αν τελειώσω πιο γρήγορα θα έχω κάτι άλλο να κάνω στη ζωή μου.Για πείτε καμιά άποψη. Είμαι τόσο απελπισμένος που ζητάω τη γνώμη σας
Δεν μπορω να σου πω γιατι θα πρεπε να αποφυγεις τον ΕΣ,μπορω να σου πω δυο τρια πραματα για να αποφυγεις την Κυπρο
-Ακομα και να βγαινεις στις αδειες η ζωη ειναι πολυ ακριβοτερη.Ξενοδοχεια,φαγητο,διασκεδαση τα παντα.
-Οι Κυπριοι ειναι καπως περιεργοι με τους Ελληνες στρατιωτες.Δε τους πολυσυμπαθουν.Εκτος κι αν επικαλεστεις την 2η υπηκοοτητα σου,κι αρχισεις τα κυπριακα απο την πρωτη μερα
-Οι Κυπριες δεν ειναι καθολου περιεργες με τους Ελληνες στρατιωτες.Το ακριβως αντιθετο.Τους βλεπουν μαλιστα σαν διεξοδο για να αποκατασταθουν κτλ.Πραγμα που μπορει να οδηγησει σε προβληματα με τους πατεραδες/αδερφους τους που ειναι Κυπριοι(βλεπε παραπανω)
τα παραπανω ειναι διαπιστωσεις απο 2ετη μεταθεση του αδερφου μου
βεβαια παιζουν ευνοικοτερες υπηρεσιες και γενικα κλιμα συγκριτικα μ'εδω(και μιλαμε για μοναδα με καταδρομεις),καλυτερο βιοτικο επιπεδο,καλυτερο φαι,ανωτερο επιπεδο ανθρωπων με αρχες,αξιες κτλ
Τωρα ισως αυτα να μη πολυαπασχολουν ειδικα εσενα διοτι μπορει και να βγαινεις ελαχιστα ή καθολου απο το στρατοπεδο
-
Την Κύπρο την ξέρω και τους Κύπριους επίσης (μεγάλη τύχη, ξέρω ).
Ειδικά μετά την τελευταία επίσκεψή μου κάτω, είχα αποφασίσει ότι στρατιωτική βλακεία+κύπρος θα ναι δολοφονικός συνδυασμός για μένα. Τώρα απλά με δελεάζει το 6μηνο.
Επίσης ξέρω ότι θα με βλέπουν με μισό (τσε βγαλε) μάτι. Λογικό, αυτοί κανουν 25 μήνες και γω θα το παίξω Κύπριος για να κάνω 6.Για τις Κύπριες δεν έχω ιδέα (κακώς)
Επίσης σκεφτόμουν τι πιθανότητες έχω να επιβιώσω μαζί με ένα τσούρμο 18χρονους
-
Εχω μια επιφυλαξη πως οι Κυπριοι 18χρονοι διαφερουν λιγο απο τους δικους μας(προς το καλυτερο παντα)
απο οσο ξερω παντως στον ΕΣ (χωρις να εχω υπηρετησει ακομα) ο γιατρος ειναι διαχρονικα αξιοσεβαστο προσωπο στη μοναδα λογο θεσης και...αρμοδιοτητων(If u catch my drift).Οποτε αλλος ενας λογος να πας εδω
Οσο για το 6μηνο σαν γιατρος θα περασει χαλαρα & γρηγορα.Εχω 2ο ξαδερφο και γενικα δεν αντιμετωπισε προβληματα
οσο για τις Κυπριες καιρος να να αποκτησεις ιδεα αλλα σε ελλαδικο χωρο,οπου πραγματικα μεταμορφωνονται
-
λέω αύριο να πάω να την κόψω
-
Ο χρήστης v@silis έγραψε:
λέω αύριο να πάω να την κόψωκαλα θα κανεις, αχρηστη ειναι!
-
Ο χρήστης paulgiot έγραψε:
οσο για τις Κυπριες καιρος να να αποκτησεις ιδεα αλλα σε ελλαδικο χωρο,οπου πραγματικα μεταμορφωνονται
Πάλι εγώ θα έχω παράπονα δηλαδή;
Δοκίμασα Κύπρια εν Ελλάδι και μείναμε στο...τίποτε! Ήθελε να πάμε πολύυυυυ αργά!
Ε, εγώ σε τέτοια θέματα είμαι κομμάτι βιαστικός... Δεν ξέρω αν τα καταφέρεις καλύτερα Χάρη, αλλά δεν ξέρω αν θα ...φτάσει το 6άμηνο, αν θέλεις να κάνεις κατάσταση με τις Κύπριες... -
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Ε, εγώ σε τέτοια θέματα είμαι κομμάτι βιαστικός...
σιγά εσύ γρήγορε...
@κουλάδη
edit mod mirage....
Περί Θητείας [#2]