-
Πλέον απ τα ΛΥΒ βγαίνεις Δεκανέας. Αυτή η αλλαγή έγινε γιατί οι ΕΠΟΠ είχαν χαμηλότερο βαθμό από κάτι κληρωτούς λοχίες και έπεφτε γέλιο...
Η τελευταία σειρά που έβγαλε λοχίες ήταν η 296, δηλ Αύγουστο 2006. -
Ο χρήστης dirtoulios έγραψε:
Σοβαρά μιλάς τώρα, Ντιρτούλιε? Δεν γίνονται πια οι έφεδροι, λοχίες?! Τόσους πολλούς μόνιμους έχει πλέον ο Στρατός?
Αν υπολογίσεις ότι -και ας με διορθώσει όποιος ξέρει καλύτερα- ότι τα τελευταία 5-6 χρόνια ο Ε.Σ. παίρνει γύρω στους 2000-2500 ΕΠΟΠ ανά διετία...από αυτούς, μετά την πενταετία μένει ένα ποσοστό, ας πούμε 50% (μπορεί να είναι και λιγότερο ή περισσότερο, έχω ακούσει ότι φεύγουνε πάντως πολλοί). Ε, ο νέος ΕΠΟΠ στα 2-3 χρόνια γίνεται δεκανέας και στα 5-6 δεκανέας. Καταλαβαίνεις ότι ήδη υπάρχει υπερ-προσφορά σε δι-σάρδελλους.!
(και, αν έχουμε όρεξη, μπορώ να σας μεταφέρω το πως και ποιοι γίνονται ΕΠΟΠάκια.... )
You can be ΕΠΟΠ-Star
-
-
-
Σε περίπτωση που γίνει κάποιος λοχίας, ή έστω δεκανέας, πόσο καιρό κρατάει η εκπαίδευση μετά η βασική και αυτή αφαιρείται από το χρόνο παραμεθωρίου? Σε αυτό το διάστημα παίρνεις κανονικά άδειες??
Επίσης πόσο καιρό είναι η βασική εκπαίδευση και πόσες μέρες η άδεια ορκομοσίας??
-
νομιζω οτι και η 297 εβγαλε λοχιες...γνωστος μου πηγε 5 μερες στα ΛΥΒ (λογω υποτιθεμενου προβληματος υγειας) και τους βγαλανε ολους λοχιες πλην 10 δεκανεων...ισως να μην εχει ξαναγινει στην ιστορια αυτο... καπου στη θρακη ολα αυτα!
-
Ο χρήστης car_crazy έγραψε:
Σε περίπτωση που γίνει κάποιος λοχίας, ή έστω δεκανέας, πόσο καιρό κρατάει η εκπαίδευση περίπου 20 μέρεςμετά η βασική και αυτή αφαιρείται από το χρόνο παραμεθωρίου?
Η βασική γίνεται κανονικά. Μετά παίρνεις ειδικότητα και μετάθεση, πας στη μονάδα σου και μετά από λίγο καιρό σε παίρνουν σε άλλες μονάδες (πχ Γιαννιτσά) για ΛΥΒ. Αυτός ο χρόνος αφαιρείται απ την παραμεθώριο σουΣε αυτό το διάστημα παίρνεις κανονικά άδειες??
Όχι δε παίρνεις καμία άδεια. Μόνο κάποιες εξόδους.Για την ακρίβεια δε δικαιούσαι άδεια και τον πρώτο μήνα της μετάθεσής σου, για΄τι βρίσκεσαι σε κατάσταση απόσπασης απ το κέντρο. Ένα μήνα μετά είσαι πλέον σε μετάθεση και δικαιούσαι άδεια.Επίσης πόσο καιρό είναι η βασική εκπαίδευση
40 μέρες αφού παρουσιαστείς (προσεγγιστικά) φεύγεις για παραμεθώριο. Η ορκομωσία είναι συνήθως 2 μιση εβδομάδες αφού μπεις.και πόσες μέρες η άδεια ορκομοσίας??
**Ορκίζεσαι Σάββατο και μπαίνεις Δευτέρα βράδυ. Εκτός αν ο διοικητής στο κέντρο έχει τις καλές του και γυρίσεις τρίτη βράδυ
** -
Κατάλαβα...
Ευχαριστώ πάντως.. -
σού ρθε χαρτί να μπείς;
-
το περιμενω περιμένω από μέρα σε μέρα...
-
Αν έχεις αθηναϊκό ΑΣΜ λογικά Κόρινθο ή Τρίπολη. Πάντως λογικά θα πρεπε να χει έρθει...
Πότε άκοψες την αναβολή σου; Εννοώ πότε έκανες το χαρτί στη στρατολογία;Για να σε πάρουν σε μια ΕΣΣΟ πρέπει να μεσολαβούν 3 ολόκληροι μήνες, δηλ να μην έχεις κάνει διακοπή ούτε τον Οκτώβριο, ούτε Σεπτέβρη ούτε Αύγουστο....
-
Ο χρήστης cavalino gr έγραψε:
Πλέον απ τα ΛΥΒ βγαίνεις Δεκανέας. Αυτή η αλλαγή έγινε γιατί οι ΕΠΟΠ είχαν χαμηλότερο βαθμό από κάτι κληρωτούς λοχίες και έπεφτε γέλιο...Αυτό ξέρω κ εγώ...
-
είχε πλάκα σε κάτι νυχτερινές αναφορές που δε βλέπαν οι ΕΠΟΠ το βαθμό των λοχίων...Φώναζαν, απειλούσαν, και μόλις έσκαγε η Σιτροέν το βούλωναν
-
Και άλλοι φίλοι που μπαίνουν τώρα δεν έχουν πάρει χαρτί. Την έκοψα μέχρι τέλη Ιουλίου που έπρεπε.
Δεν ανησυχώ μήπως δε με πάρουν, είμαι σίγουρος για αυτό... -
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Αυτό που ήθελα να ρωτήσω όποιον ξέρει είναι το εξής:
Οι περισσότερες ειδικότητες κρατάνε ~1 μήνα. Η δικιά μου θα διαρκέσει 2 μήνες. Ο 2ος αυτός μήνας αφαιρείται από την παραμεθώριο ή θα χάσω στο τέλος ένα μήνα από τη ευνοϊκή μετάθεση κοντά στον τόπο κατοικίας μου; Στο κέντρο εκπαίδευσης τώρα είμαι με απόσπαση και πρακτικά δηλώνομαι καθημερινά απών στο λόχο που ανήκω στην Ορεστιάδα, εκεί που θα πάω παραμεθώριο δηλαδή.Σύμφωνα με αυτό που είδα σε εμένα ΚΕΔΒ (με 1 μήνα ειδικότητα) και στα άλλα παιδιά ΣΕΤΤΗΛ (2 μήνες ειδικότητα), θα πας στην Καβύλη και θα περάσεις εκεί 5 μήνες ολόκληρους. Στην επόμενη μονάδα (δυστυχώς αυτήν κοντά στο σπίτι σου) θα πας για λιγότερο, σχεδόν 3,5 μήνες νομίζω. Η 1η μετάθεση όπου και αν είναι χρειάζεται 5 μήνες, ενώ η 2η μέχρι απόλυση, όσο και αν περισσεύει.
-
Εγω ενα εχω να πω...ΠΝ και δοξα σοι ο θεος...ωραριο και αρμοδιοτητες δημοσιου υπαλληλου.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Εγω ενα εχω να πω...ΠΝ και δοξα σοι ο θεος...ωραριο και αρμοδιοτητες δημοσιου υπαλληλου.Και βγάλε... φιλαράκι που μπήκε πρόσφατα 'υπηρετεί' Δευτέρα-Πέμπτη!
(είπαμε: τα ναυτάκια θέλουν loooong weekends!) -
Ε ενταξει τωρα στην αρχη ειναι ετσι ασχημα, αργοτερα θα παιζουμε τραμπες με τον αλλο του ποστου και θα πηγαινω τις μισες μερες, εχουμε και δουλειες να κανουμε...
-
http://www.youtube.com/watch?v=_jPJysKX ... re=related
-
να πω τον πόνο μου:
Θα πηγαίνατε να κάνετε 6 μήνες θητεία στην Κύπρο (ΕΦ, όχι ελδυκ) ξέροντας ότι ακόμα και στις άδειες:
-δεν έχετε πως να μετακινηθείτε (στην Κύπρο δεν υφίστανται ουτε ΜΜΜ ούτε στρατόπεδα μέσα στις πόλεις)
-δεν έχετε που να πάτε να μείνετε
-δεν μπορείτε να ρθείτε στην Ελλάδα ούτε στην άδεια απολυσης (δεν είμαι σίγουρος γι αυτό, δεν μπορώ να βρω την ^$#$^* υπεύθυνη να μου λύσει την απορία)Αντιθέτως, 12 μήνες στον ΕΣ:
-ένδοξο υγειονομικό-> σκληρή θητείο στο ιατρείο της μονάδας (στην Κύπρο δεν υπάρχει προβλεπέ διαδικασία για τους κατόχους πτυχίου ιατρικής)
-αμαξάκι έξω απ το στρατόπεδο
-ξέρω έως και πάρα πολύ καλά τα μέρη που θα υπηρετήσω το 6 μηνο της παραμεθωρίου (νταξ, εκτός από κάτι Λαγούς και Ρίζια κλπ ). Το κορυφαίο θα ναι να με στείλουν Αλεξ/πολη. Έχω και 2-3 φίλους εκεί.
-Μόλις τελειώσω θα έχω μαζέψει αρκετά μόρια για να πάρω διεκδικήσω αγροτικό, δεν είναι ότι αν τελειώσω πιο γρήγορα θα έχω κάτι άλλο να κάνω στη ζωή μου.Για πείτε καμιά άποψη. Είμαι τόσο απελπισμένος που ζητάω τη γνώμη σας
Περί Θητείας [#2]