-
Εσυ συμφωνείς σε αυτό, εγω συμφωνώ σχεδόν σε όλα οσα είπε στις τελευταίες σελίδες....!!!!!!!!!! ΣΟΚ και ΔΕΟΣ !!!
-
Άκρως τραγελαφικό είναι να υποστηρίζεις εσύ την θητεία σε έναν στρατό που είναι καφέδες τυρόπιτες, γιατί θέλεις ο στρατός να εκπληρώσει έναν σκοπό.
Εμείς που δεν θέλουμε να πάμε, δεν ζητήσαμε να γίνουμε κομάντο, γιατί ούτε μπορούμε ουτε θέλουμε να γίνουμε επαγγελματιές στρατιώτες. Αυτό που είπα είναι ότι καλώντας σε για μία βασική εκπαίδευση και ξανακαλώντας σε μετά απο κάποια χρόνια, όπως κάνουν όλες οι χώρες που έχουν σοβαρό στρατό στην ευρώπη (Γερμανιά, Γαλλία κλπ κλ) και κάνουν και πολεμικές επιχειρήσεις συνεχώς, είναι κάτι που αν και είναι εκτός των πιστεύω μου θα μπορούσα να το δεχτώ όπως και πολλοί άλλοι.
-
Που τον έκαναν 'καφέδες και τυρόπιτες' θες να πεις. Να δω αν θα γούσταρες να πας σε κάποιο ζόρικο όπλο ή μονάδα... Δεν σου ζήτησε κανείς να γίνεις κομάντο, αλλά να συνεισφέρεις στην άμυνα της χώρας με την παρουσία σου στο στρατόπεδο, η οποία είναι απαραίτητη για τη χώρα βάσει των τρεχουσών περιστάσεων.
Το ότι δεν σου αρέσει αυτό, δεν σημαίνει ότι θα σου γίνει η χάρη να μην πας. ΟΛΟΙ έχουν καλύτερα πράγματα να κάνουν από το να πάνε στρατό, αυτό δεν σημαίνει κάτι. Ούτε σημαίνει κάτι το ότι οι Τούρκοι αγοράζουν όπλα για να κάνουν το χατίρι των στρατηγών ή των ΗΠΑ ή των πολυεθνικών που πουλάνε εξοπλισμούς. Αυτούς έχουμε για γείτονες, όχι τους Ολλανδούς ή τους Γάλλους και βάσει αυτής της πραγματικότητας θα κινηθούμε. Αν σου είναι πραγματικά αδύνατον να ανταποκριθείς σε αυτή σου την υποχρέωση, μπορείς να μετοικήσεις σε κάποιο άλλο κράτος χωρίς κινδύνους και να αποποιηθείς την ελληνική ιθαγένεια που σου πέφτει στενή και 'άδικη'. -
Aν η αγαπη σου για την χώρα αποτιμάται με το αν θα κάνεις την θητεία σου με αυτές τις προϋποθέσεις, δικό σου πρόβλημα.
Για τον ίδιο λόγο που οι πολίτες διαμαρτύρονται για τις αδικίες του κράτους εις βάρος τους, (φορολογία, υγεία) αλλά παραμένουν με την ελληνική ιθαγένεια, προς το παρόν λέω να την κρατήσω κι εγώ. Τις υποχρεώσεις τις αποφασίζει η εκάστοτε κυβέρνηση, και πολύ θα θελα να δώ τις αντιδρασεις σας, αν μετά απο λίγα χρόνια την καταργήσει. Θα έχει συμμορφωθεί η Τουρκία τότε?Επειδη εσύ δέχεσαι ό,τι φούμαρα σου πλασάρει η ηγεσία για την αναγκη ύπαρξης της θητείας, δεν είμαι υποχρεωμένος να κάνω το ίδιο.
Επί της ταμπακιέρας αν προσφέρει στην χώρα κατι, συστηματικά δεν απανταει κανένας.
Επί των τρεχουσών περιστάσεων, άλλες χώρες είναι σε εμπόλεμες ζωνες, π.χ Γερμανία, Γαλλία και η θητεία είναι εθελοντική.Και για να θυμηθώ κι ένα πρόσφατο περιστατικό που είχε χρειαστεί να φυλάξουμε την εθνική μας ακεραιότητα (Ιμια) να ρωτήσω αν είχαν στείλει τις σειρές εκεί κάτω, ή αν οι επαγγελματιες στρατιώτες έφεραν εις πέρας το καθήκον τους.
Εδώ η θητειά σε τι΄εξυπηρέτησε?
-
Βαριέσαι να διαβάσεις αυτά που γράφω ή το παριστάνεις επίτηδες ότι δεν τα διάβασες;
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ Η ΘΗΤΕΙΑ, ΟΥΤΕ ΠΗΓΑ ΣΤΡΑΤΟ ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΚΑΛΟ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΑΤΟΜΙΚΑ.
100 φορές έγραψα ότι για καθαρά αμυντικούς - στρατηγικούς λόγους ΠΡΕΠΕΙ να βρίσκεται διαρκώς ένας αριθμός στρατιωτών στα σύνορα και σε άλλα σημεία της χώρας. Δεν μου το είπε κανείς, μόνος μου το καταλαβαίνω και δεν παριστάνω τον χαζό επειδή δεν με βολεύει.
Δεν σου ζητά κανείς να αγαπάς κάτι, σου ζητά να κάνεις ορισμένα πράγματα ως υποχρέωση. Δεν σε υποχρέωσε κανείς να αγαπήσεις το σχολείο, σε υποχρέωσε να φοιτήσεις για 9 χρόνια. Δεν σε υποχρέωσε κανείς ν' αγαπήσεις τις δημόσιες παροχές (υγεία, παιδεία, μετακίνηση, άμυνα), σε υποχρέωσε να πληρώσεις γι' αυτές. Άμα κάποιος δεν καταλαβαίνει γιατί κάποια πράγματα αναγκαία για το κοινωνικό σύνολο είναι υποχρεωτικά ή δεν γουστάρει να προσφέρει ο,τιδήποτε (χρήμα, χρόνο, προσπάθεια), υπάρχει ο εξαναγκασμός προς τούτο.
Η Γερμανία και η Γαλλία είναι στο μυαλό σου στα επίπεδα της Ελλάδας και τις αναφέρεις σχετικά με το ζήτημα της θητείας; Ε, τι να πω τώρα...;
Σχετικά με τα Ίμια, σοβαρά το λες ότι η παρουσία στην ευρύτερη περιοχή (νησιά του Αν. Αιγαίου, Δωδεκάνησα, Κρήτη) στρατιωτικών δυνάμεων και κληρωτών ήταν άχρηστη; Γιατί; Επειδή η πολιτική ηγεσία κιότεψε; Είναι επιχείρημα αυτό; Δηλαδή αν έπεφταν κανονιές, ποιος θα σταματούσε την απόβαση σε Σάμο, Ρόδο, Μυτιλήνη...; Εσύ από το Άθενς που θα είχες μάθει να πυροβολείς και να λύνεις το όπλο σου;
Παρατράβηξε η πλάκα. Δεν θες; Πρόβλημά σου._ -
Είναι δικαίωμά σου να μην θέλεις να υπηρετήσεις την θητεία σου. Μην ψάχνεις όμως δικαιολογίες.
Η Γερμανία και η Γαλλία ΔΕΝ είναι σε εμπόλεμη ζώνη, όπως και η Ελλάδα ΔΕΝ είναι σε εμπόλεμη ζώνη!
Ο Στρατός χρειάζεται για να μπορεί μια χώρα να υπερασπίζεται τα συμφέροντά της. Και αυτοί που δεν θέλουν για τους δικούς τους, εγωιστικούς, λόγους να μην θέλουν να υπηρετήσουν, μπορούν να βρούν πολλές δικαιολογίες. Που θα στηρίζονται όλες σε κοινωνικές θεωρίες και την εξέλιξη των κοινωνιών.
Λυπάμαι αλλά πιστεύω ότι η θητεία καλώς είναι, ακόμα, υποχρεωτική στην χώρα μας. Εσύ δεν συμφωνείς. Καλώς. Ας μην συνεχίζουμε μια συζήτηση που δεν έχει νόημα.
-
Πιθανόν όποιος σταμάτησε τον Ατίλλα.
Άμα κάποιος δεν καταλαβαίνει γιατί κάποια πράγματα αναγκαία για το κοινωνικό σύνολο είναι υποχρεωτικά''
Την αναγκαιότητα αυτή αμφισβητώ, με την δική μου λογική, όπως με την ίδια λογική, θεωρώ σωστό να πληρώνω φόρους κλπ κλπ.
Εκεί έγκειται η διαφορά μας.- -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Άκρως τραγελαφικό είναι να υποστηρίζεις εσύ την θητεία σε έναν στρατό που είναι καφέδες τυρόπιτες, γιατί θέλεις ο στρατός να εκπληρώσει έναν σκοπό.drifter, μας έχεις μπερδέψει....Τελικά τί σε ενοχλεί, οι καφέδες-τυρόπιτες, το ενδεχόμενο να γίνεις κομμάντο, τί τελικά...;;;;;
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Είναι δικαίωμά σου να μην θέλεις να υπηρετήσεις την θητεία σου. Μην ψάχνεις όμως δικαιολογίες.Συνήθως, κάθε τι που κάνω το δικαιολογώ, οπως δεν δέχομαι άκριτα ο,τιδήποτε.
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Άκρως τραγελαφικό είναι να υποστηρίζεις εσύ την θητεία σε έναν στρατό που είναι καφέδες τυρόπιτες, γιατί θέλεις ο στρατός να εκπληρώσει έναν σκοπό.
drifter, μας έχεις μπερδέψει....Τελικά τί σε ενοχλεί, οι καφέδες-τυρόπιτες, το ενδεχόμενο να γίνεις κομμάντο, τί τελικά...;;;;;
Κομάντο και να ήθελα αποκλειέται να μπορούσα να γίνω.
Εσένα θα έπρεπε να ενοχλεί το γεγονός ότι ο στρατός που θέλεις,είναι έτσι.
Εμένα με ενοχλεί ότι ο στρατός αυτός μου πλασάρεται σαν κοινωνική υποχρέωση και ανάγκη, και εξήγησα μέχρι ποιου σημείου θα μπορούσα να συμβιβάσω τα πιστεύω μου. -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Και για να θυμηθώ κι ένα πρόσφατο περιστατικό που είχε χρειαστεί να φυλάξουμε την εθνική μας ακεραιότητα (Ιμια) να ρωτήσω αν είχαν στείλει τις σειρές εκεί κάτω, ή αν οι επαγγελματιες στρατιώτες έφεραν εις πέρας το καθήκον τους.Εδώ η θητειά σε τι΄εξυπηρέτησε?
Επειδή προφάνως και απο άλλα λεγόμενα σου, στερείσαι στοιχειωδών γνώσεων περί Στρατού, να σε ενημερώσω οτι ήμασταν με το ένα πόδι στο ελικόπτερο , με πλήρη φόρτο κι εξάρτηση, οπλισμό (πυρομαχικά, μαχαίρια, ατομικό φαρμακείο πέρα του κλασικού τότε επιδέμου με την μορφίνη, κλπ), οι δε διάφορες βραχονησίδες μετά το περιστατικό, φυλάσσονταν αποκλειστικά απο κληρωτους, των οποίων την σύνθεση και αριθμό, δε μπορώ να αναφέρω για ευνόητους λόγους....
Τέλος, τα νησιά οπως πολύ καλά γνωρίζεις, ηταν επίσης γεμάτα απο κληρωτούς.Επομένως κι εδω λάθος είσαι...Κομάντο και να ήθελα αποκλειέται να μπορούσα να γίνω.
Γιατί;;;;;;
Εσένα θα έπρεπε να ενοχλεί το γεγονός ότι ο στρατός που θέλεις,είναι έτσι.
Και βέβαια με ενοχλεί που είναι, έτσι όπως είναι.....!!!!! Αλλα συνήθως κατι που θέλω, αλλα δεν είναι οπως το θέλω, προτιμώ να το αλλάξω-βελτιώσω και οχι να το καταργήσω.
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Επειδή προφάνως και απο άλλα λεγόμενα σου, στερείσαι στοιχειωδών γνώσεων περί Στρατού, να σε ενημερώσω οτι **ήμασταν με το ένα πόδι στο ελικόπτερο , με πλήρη φόρτο κι εξάρτηση, οπλισμό (πυρομαχικά, μαχαίρια, ατομικό φαρμακείο πέρα του κλασικού τότε επιδέμου με την μορφίνη, κλπ), οι δε διάφορες βραχονησίδες μετά το περιστατικό, φυλάσσονταν αποκλειστικά απο κληρωτους, των οποίων την σύνθεση και αριθμό, δε μπορώ να αναφέρω για ευνόητους λόγους....**Τέλος, τα νησιά οπως πολύ καλά γνωρίζεις, ηταν επίσης γεμάτα απο κληρωτούς..Oυουουου..... ανατρίχιασα!
Ο Στρατός χρειάζεται για να μπορεί μια χώρα να υπερασπίζεται τα συμφέροντά της. Και αυτοί που δεν θέλουν για τους δικούς τους, εγωιστικούς, λόγους να μην θέλουν να υπηρετήσουν, μπορούν να βρούν πολλές δικαιολογίες. Που θα στηρίζονται όλες σε κοινωνικές θεωρίες και την εξέλιξη των κοινωνιών.
Aυτό ρε παιδιά όμως δεν είναι επιχείρημα..
Διαφωνείς με μενα (για τους δικούς σου εγωιστικούς λόγους) και άρα ψάχνεις δικαιολογίες που βασίζονται σε κοινωνικές θεωρίες και την εξέλιξη των κοινωνιών και άλλα τέτοια φούμαρα δλδ.. Άρα εγώ έχω δίκιο.-Πραγματικά έχω κάνει πολλές φορές αυτή την κουβέντα και κάθε φορά νιώθω πως πέφτω σε τοίχο (και ο rx8_drifter κάπως έτσι θα νιώθει )
Τι να πρωτοπιάσουμε, τα φούμαρα για 'απειλές' και στρατηγική γεωπολιτική θέση της Ελλάδας, το ότι πρέπει να φυλάμε τα σύνορα όλοι οι 'γνήσιοι' ελληνάρες αλλιώς να αλλάξουμε ιθαγένεια (αλήθεια, που υπογράφω?) ή το αξιόμαχο των κληρωτών??!
Δεν έχει νόημα... απλά παιδιά όταν μπουκάρουν οι Τούρκοι ειδοποιήστε και μας να σηκωθούμε να φύγουμε να μην είμαστε στα πόδια των μάχιμων και τους κόβουμε τη φόρα!
-
Ο χρήστης kovathe έγραψε:
Επειδή προφάνως και απο άλλα λεγόμενα σου, στερείσαι στοιχειωδών γνώσεων περί Στρατού, να σε ενημερώσω οτι **ήμασταν με το ένα πόδι στο ελικόπτερο , με πλήρη φόρτο κι εξάρτηση, οπλισμό (πυρομαχικά, μαχαίρια, ατομικό φαρμακείο πέρα του κλασικού τότε επιδέμου με την μορφίνη, κλπ), οι δε διάφορες βραχονησίδες μετά το περιστατικό, φυλάσσονταν αποκλειστικά απο κληρωτους, των οποίων την σύνθεση και αριθμό, δε μπορώ να αναφέρω για ευνόητους λόγους....**Τέλος, τα νησιά οπως πολύ καλά γνωρίζεις, ηταν επίσης γεμάτα απο κληρωτούς..
Oυουουου..... ανατρίχιασα!
Εγω επειδη το εζησα απο αλλο ποστο σε πληροφορω οτι βρεθηκαμε ελαχιστες ωρες μακρυα απο το να σταλουν τα χαρτια επιστρατευσης στην αστυνομια.
-
Επειδή προφάνως και απο άλλα λεγόμενα σου, στερείσαι στοιχειωδών γνώσεων περί Στρατού, να σε ενημερώσω οτι **ήμασταν με το ένα πόδι στο ελικόπτερο , με πλήρη φόρτο κι εξάρτηση, οπλισμό (πυρομαχικά, μαχαίρια, ατομικό φαρμακείο πέρα του κλασικού τότε επιδέμου με την μορφίνη, κλπ), οι δε διάφορες βραχονησίδες μετά το περιστατικό, φυλάσσονταν αποκλειστικά απο κληρωτους, των οποίων την σύνθεση και αριθμό, δε μπορώ να αναφέρω για ευνόητους λόγους....**Τέλος, τα νησιά οπως πολύ καλά γνωρίζεις, ηταν επίσης γεμάτα απο κληρωτούς..
Oυουουου..... ανατρίχιασα!
Προσπαθώ, παλεύω, αγωνίζομαι πραγματικά, μιλάμε εχω στάξει ιδρώτα προσπαθώντας ν΄ απαριθμήσω πόσες απαντήσεις μπορώ να δώσω στον παραπάνω σχολιασμό, αλλα δεν τα καταφέρνω ρε γμτ...!!! Θα κάνω ομως μια προσπάθεια να δώσω μερικές με την πρώτη ευκαιρία....
Εγω επειδη το εζησα απο αλλο ποστο σε πληροφορω οτι βρεθηκαμε ελαχιστες ωρες μακρυα απο το να σταλουν τα χαρτια επιστρατευσης στην αστυνομια.
Μάλιστα, προκειμένου να τακτοποιηθούν αυτοί που αφορούσαν τα χαρτάκια που αναφέρεις παραπάνω, μας είχε δοθεί εντολή να αδειάσουμε τους φοριαμούς και να τοποθετήσουμε ο,τι περιείχαν μέσα στους σάκους μας και αυτούς κατω απο τα κρεβάτια, όπως κι εγινε βέβαια...
-
kovathe, πιστεύεις αλήθεια ότι ο Στρατός είναι ΜΟΝΟ για την περίπτωση πολέμου?
Αν ναι, πρέπει να μελετήσεις λίγο τον τρόπο που προωθούν οι χώρες τα συμφέροντά τους. Η τα προασπίζουν.
Όσον αφορά τα περί κοινωνικών θεωριών που λέω, ναι, πιστεύω ότι όποιος δεν θέλει να φουρνίσει, δέκα μέρες κοσκινίζει. Ειδικά όταν διαβάζω ατάκες του τύπου 'φωνάξτε μας όταν μπουν οι Τούρκοι'. Ειδικά όταν συνοδεύονται από ειρωνικά σχόλια σχετικά με καταστάσεις που περάσαμε σαν χώρα.
Η όλη συζήτηση δεν είναι κάτι τωρινό. Πάντα υπήρχαν αυτοί που δεν ήθελαν να υπηρετήσουν. Και έπαιρναν τρελόχαρτα κλπ κλπ για να το αποφύγουν. Στην εποχή μου, βέβαια, αν είχες τρελόχαρτο από τον Στρατό, δυσκολευόσουνα να βρεις δουλειά. Αλλά οι εποχές αλλάζουν. Εύχομαι να έρθει ο καιρός που, όντως, δεν θα χρειάζονται οι χώρες Στρατό. Βέβαια αυτό, αν θυμάμαι καλά, το ευχόταν και ο Όμηρος στην Ιλιάδα, αλλά δεν έχει σημασία.
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Εύχομαι να έρθει ο καιρός που, όντως, δεν θα χρειάζονται οι χώρες Στρατό. Βέβαια αυτό, αν θυμάμαι καλά, το ευχόταν και ο Όμηρος στην Ιλιάδα, αλλά δεν έχει σημασία.Εγω πάλι kouk έυχομαι, πρώτα να έρθει ο καιρός που δεν θα υπάρχει η αστυνομία, οι δικηγόροι, τα δικαστήρια, οι φυλακές, που όλοι οι πολίτες θα εφαρμόζουν το νόμο και θα είναι ισοι απέναντι σε αυτόν και άλλα τέτοια ρομαντικά.... Μετά ας καταργηθούν και οι Στρατοί.... Χ 1000 !!!
-
Το θέμα δεν είναι αν οι χώρες χριεάζονται στρατό αλλά αν επιβάλλεται η υποχρεωτική θητεία των κληρωτών...Και αυτό είναι συζητήσιμο, πάρα πολύ συζητήσιμο...
Ως προς τα ειρωνικά σχόλια για 'ηρωικές' πράξεις από 5 χρονών έχω μεγαλώσει μέσα σε ιστορίες από τον εμφύλιο το Γράμμο και το Βίτσι και τον πόλεμο της Κορέας με άπειρα ξεντεριασμένα πτώματα και πολύ γέλιο από τους πρωταγωνιστές των ιστοριών αυτών (ο πατέρας μου ήταν της τάξης του 47, για όποιον ξέρει τι σημαίνει αυτό...), ε δε μου κάνει και πολύ αίσθηση η ιστοριούλα του Spartan...Δεν χρειάζεται όλοι να θεωρούμε τα ίδια πράγματα σημαντικά : είμαι βέβαιος ότι ο Spartan δεν ανατριχιάζει καθόλου με μια παρτίδα σκάκι ενώ εγώ έχω ξοδέψει 20 χρόνια από τη ζωή μου πάνω από ένα κομμάτι ξύλο κουνώντας ξύλινα πιονάκια ανατριχάζοντας καθημερινά με αυτό ..Δεν νομίζω να πείσω κανένα ότι αυτό είναι σημαντικό και ούτε θέλω
Ε τι να κάνουμε εμένα κάπου 10 χρονών σταμάτησαν να με συγκινούν οι 'ηρωικές' πολεμικές ιστορίες και οι νεκροί μας 'ήρωες', είδα και τους εναπομείναντες ζωντανούς από κοντά -
Χωρις να θελω να εμπλακω στη συζητηση, λογω ελλειψης χρονου, θα γραψω καποια σχολια:
-
Ειναι γεγονος οτι ο ελληνικος στρατος απεχει απο το επιθυμητο σημειο. Αυτο δεν δικαιολογει την αποψη οτι πρεπει να καταργηθει. Πιθανολογω οτι οι ιδιοι ανθρωποι που θελουν 'να καταργηθει ο στρατος επειδη ειναι μπουρδελο και δεν επιτελει την αποστολη του' θα ισοπεδωναν τη χωρα αν στη θεση της λεξης 'στρατος' εμπαινε η λεξη 'δημοσιο πανεπιστημιο'.
-
Ειναι δικαιωμα του καθενα να προσπαθησει να αποφυγει τη στρατευση, να κανει λουφα οταν στρατευτει κτλ. Το ιδιο ισχυει και για τους υπαλληλους του ΙΚΑ, τους γιατρους του ΕΣΥ, τους πιλοτους κ.ά. Ολοι κρινονται απο τους συναδελφους, ασφαλισμενους, ασθενεις, επιβατες κτλ.
Ειναι δικαιωμα του καθενα να ζητα την καταργηση του στρατου. Μεχρι τοτε η στρατευση ειναι υποχρεωτικη και θα επρεπε να εφαρμοζεται για ολους, οπως και ολοι οι αλλοι νομοι.
Αν ο καθενας αποφασιζε ΜΟΝΟΣ του τι ειναι αναγκαιο και τι οχι, σιγουρα συντομα θα ειχαμε να αντιμετωπισουμε γιατρους που δεν κρινουν αναγκαια την αποστειρωση των χειρουργικων λαβιδων. -
Για τα Ιμια, ετυχε να ειμαι κι εγω τοτε φανταρος σε μηχανοκινητο ταγμα στην Ορεστιαδα. Ηταν μια εμπειρια σημαντικη στη ζωη μου. Φανηκαν οι αδυναμιες της οργανωσης, χωρις ηρωισμους, ουτε ομως και πανικο. Οσοι ημασταν εκει ειχαμε την αισθηση οτι προσφερουμε σημαντικη υπηρεσια στη χωρα. Μπορει να καναμε και λαθος.
Οι ειρωνιες ομως δεν βοηθαν τη συζητηση. Ας καταλαβουν οι φιλοι που επικρινουν-ειρωνευονται (kovathe-koutsan) οτι τα οσα γραφουν μπορει να θιγουν αναιτια καποιους αλλους συμμετεχοντες στη συζητηση (προσωπικα δεν θιγομαι καθολου, αλλα διαφωνω με την ισοπεδωση, ειδικα απο οσους ΔΕΝ εχουν ζησει μια κατασταση).
Συνοψιζω:
Προσωπικα, χωρις να ειμαι καθολου fan του στρατου, πιστευω οτι για την Ελλαδα υπαρχει ακομα η αναγκη στρατευσης των κληρωτων, πολυ απλα γιατι οι επαγγελματιες δεν αρκουν αριθμητικα. Οι (τραγικες) δυσλειτουργιες σε εκπαιδευση, εξοπλισμο, νοοτροπια κτλ πραγματι υπαρχουν. Σκοπος μας θα πρεπει να ειναι να εξαλειφθουν και οχι να 'αντιμετωπιστουν' με την καταργηση του στρατου, την αποφυγη της στρατευσης κτλ. Τοτε θα ειναι πιθανοτατα εφικτη και μια περαιτερω μειωση της θητειας, ωστε να μην αποτελει τοσο μεγαλη τροχοπεδη στη ζωη των νεων. -
-
Στην περίπτωσή μας, koutsan, το ίδιο είναι. Η υποχρεωτική στράτευση, εξυπηρετεί την δημιουργία Στρατού. Ο επαγγελματισμός στον Στρατό υπάρχει αλλά σε ορισμένες ειδικότητες.
Κοίτα. Λογικό είναι. Ο καθένας μας 'βλέπει' τα θέματα, με βάση τον δικό του χαρακτήρα, και τις δικές του εμπειρίες. Το καλό είναι ότι μπορούμε να λέμε την αποψή μας χωρίς να υποτιμάμε τον άλλο. Προσπαθώντας να καταλάβουμε και την δική του άποψη. Παλιότερα, στο 4ΤΦ, αυτό ήταν πολύ δύσκολο. Στα 6+ χρόνια μάλλον τα καταφέραμε να μπορούμε να το κάνουμε κι αυτό!
-
Τι να πρωτοπιάσουμε, τα φούμαρα για 'απειλές' και στρατηγική γεωπολιτική θέση της Ελλάδας, το ότι πρέπει να φυλάμε τα σύνορα όλοι οι 'γνήσιοι' ελληνάρες αλλιώς να αλλάξουμε ιθαγένεια (αλήθεια, που υπογράφω?) ή το αξιόμαχο των κληρωτών??!Δεν έχει νόημα... απλά παιδιά όταν μπουκάρουν οι Τούρκοι ειδοποιήστε και μας να σηκωθούμε να φύγουμε να μην είμαστε στα πόδια των μάχιμων και τους κόβουμε τη φόρα!
Το ανωτέρω δεν το παραθέτω για σχολιασμό, αλλά για να γίνει αντιληπτό με τι νοοτροπίας άτομα γίνεται συζήτηση. Γιατί δεν πας ρε Kovathe, πώς σε λένε, να φτύσεις στους τάφους όσων έπεσαν, μισερώθηκαν και έχασαν οικείους για να κόβεις εσύ άνετος κι ελεύθερος βόλτες στις φραπεδερί ως γνήσιος ΝΕΟΕΛΛΗΝΑΡΑΣ;
Αφού είσαι ΤΟΣΟ μάγκας, πες με τη χαρακτηριστική άνεση ότι η προστασία της πατρίδας από τις εξωτερικές απειλές είναι για τους χαζούς και διαλάλησε ότι είσαι ΜΕΓΑΛΟΣ μάγκας που θα στείλεις ΜΕ ΟΠΟΙΟ ΜΕΣΟ ΒΡΕΙΣ άλλον να κινδυνεύσει για πάρτη σου.
Γεμίσαμε πονηρούς σε κάθε τομέα και να η προκοπή μας.
Περί Θητείας [#2]