-
σ'αυτόν πήγαινε, απλά ήθελα να μην παραβλέψει και το '365+9+σημερα...'
-
Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
σ'αυτόν πήγαινε, απλά ήθελα να μην παραβλέψει και το '365+9+σημερα...'Ωραία παρηγοριά βρε! Να σαι καλά!!
Αύριο απόγευμα έχω πολύ σοβαρή δουλειά: ψώνια! Στρατιωτικούς σάκκους, Λουκέτα,
120 σώβρακα, κατα προτίμηση μονόχρωμα (μη ξυπνήσουμε καμιά κρυμμένη λίμπιντο σε κανέναν εκεί μέσα ) ,
120 φανέλες με μεγάαααλη λαιμόκοψη (αυτή η λέξη στάνταρ μπάινει πρώτη φορά σ ολόκληρο το 4ΤΦ ),
μπαταρίες για το mp3,
mp3 ,τι άλλο ρε σεις; καμια παραμάνα να πιάνω τη στολή μου λένε, αν μου πέσει μεγάλη κτλ. μέλλον με κοιτούν απ το λαιμό και πάνω!!
Τι άλλα για πείτε.
-
Ο χρήστης cavalino gr έγραψε:
Τι άλλα για πείτε.Μην τρελαίνεσαι με τις αγορές!
Δυο βδομάδες θα είσαι μέσα, άσε που από το πρώτο Σ/Κ θα έρθουν οι δικοί σου.
Ο,τι θέλεις θα το δεις στην πράξη, μη φορτώνεσαι χωρίς νόημα.- στα 4 λουκέτα (τα δυο μακρόστενα)
- στο μίνι φαρμακείο
- στις κλωστές-ραπτικά
- σωβρακοφανέλες 2 εβδομάδων
- πάτους αρβυλών
- μικρο σαπουνι-σαμπουαν-αποσμητικό
- ξυριστικά
- καμια καραμελίτσα για το λαιμό
και είσαι εντάξει, λέμε...
α, και ξέρεις... οικολογικο χαρτί + μωρομαντηλα!
-
Ευχαριστώ για τη λίστα!
Δε τρελα'ινομαι, γενικώς δηλαδή...
Το μόνο που με ηρεμεί είναι η σκέψη οτι από την Τετάρτη και για ένα χρόνο, δε θα μαι μέχρι τέτοια ώρα γραφείο...απ το πρωί φυσικά, έτσι;;
-
Τι άλλα για πείτε.
Αν δεν το ξέρεις να σου συστήσω το http://www.omhroi.gr Θα βρεις ΤΑ ΠΑΝΤΑ για το στρατό...
Αντιγράφω από το thread 'FAQ/οδηγός για νεοσύλλεκτους' το 2003
Με το σημείωμα κατάταξης και την Αστυνομική ταυτότητα μπορείς να παρουσιαστείς στο αναγραφόμενο ΚΕΝ την ημερομηνία που αναγράφεται. Αν ΔΕΝ παρουσιαστείς ως τα μεσάνυχτα της ημέρας που αναγράφεται στο σημείωμα, μπορεί να κηρυχτείς ανυπότακτος.
Τι πρέπει να έχω μαζί μου την ημέρα κατάταξης;
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ Ή ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ,
Ένα μεγάλο αθλητικό σάκκο (σακ-βουαγιάζ) με 15 εσώρουχα,
φανέλλες με τιράντες ΑΣΠΡΕΣ,
βαμβακερές αθλητικές κάλτσες πετσετέ (κατά προτίμηση πράσινες),
7-8 μπλουζάκια μακό (για χρήση πυζάμας),
1 σετ πολιτικά ρούχα (επιπλέον αυτών που 8α φοράς) και αν είναι καλοκαίρι, 2-3 μπλουζάκια μακό και 1 παντελόνι τζην. Όλα τα πολιτικά ρούχα να είναι σχετικά παλιά και όχι φίρμες που να 'γυαλίζουν'.
1 ζευγάρι πολιτικά παπούτσια (αυτά που φοράς).
2 ρολά χαρτί υγείας και 1 συσκευασία νωπά και στεγνά χαρτομάνδηλα.
1 αποσμητικό σπρέι.
2 ζευγάρια πάτους με ενεργό άνθρακα για τα άρβυλα.
1 Ελβετικό μαχαίρι με ψαλίδι.
Βελόνες και μπέζ και σκούρα πράσινη κλωστή.
Παραμάνες.
1 σωληνάριο κόλλα.
1 μικρό τσαντάκι για ξυριστικά, σαμπουάν, υγρό σαπούνι για πλύσιμο (ΟΧΙ σαπούνι),
1 πετσέτα προσώπου,
1 σφουγγαράκι σαν αυτό που πλένουν τα πιάτα με άγρια την μια πλευρά για να βγάλετε λεκέδες από τη στολή εξόδου,
5-6 λουκέτα διαφόρων μεγεθών,
1 υγρό κάμελ μαύρο σε ΠΛΑΣΤΙΚΟ μπουκάλι για επείγον γυάλισμα,
10 σακούλες διαφόρων χρωμάτων για άπλυτα εσώρουχα, φανέλλες, κλπ. ώστε να μπαινοβγαίνουν εύκολα και γρήγορα μέσα στο 'λουκάνικο',
2-3 παστεριωμένους χυμούς, μπισκότα (την πρώτη μέρα μπορεί να μην θέλεις να φας μέσα, μετά όμως δεν θα έχεις επιλογές...),
για τους καπνιστές 1 κούτα τσιγάρα (θα καπνίζετε όσο ποτέ άλλοτε στη ζωή σας!!!),
1 αναπτήρα (ακόμα και αν δεν καπνίζετε).Γεμίστε το σάκκο το πολύ μέχρι την μέση. Ο επιπλέον χώρος χρειάζεται για αποθήκευση του περιττού στρατιωτικού ρουχισμού.
2-3 τηλεφωνικές κάρτες (Τα κινητά στο κέντρο απαγορεύονται αυστηρά και η κατοχή τους τιμωρείται με 20 ημέρες φυλακή και παρακράτηση μέχρι την πρώτη έξοδο η την αναχώρηση απο το κέντρο).
2-3 στυλό.
2 σωληνάρια βαζελίνης για να βάζετε στα άρβυλα το βράδυ πριν τον ύπνο για να μαλακωνουν.
2 κουτιά αντιβρωμιστική σκόνη για τα πόδια για καθημερινή χρήση.Τι πρέπει να προσέξω την ημέρα κατάταξης;
Ειναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ να έχεις μαζί σου το ΔΕΛΤΙΟ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ και το ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ. Μπαίνεις στο στρατόπεδο το απόγευμα (13:00-14:00 ειναι καλή ώρα). Φάε αρκετά νωρίς για μεσημέρι. Αν μπεις νωρίς θα σε αγγαρέψουν σε κάποιο γραφείο για να βοηθήσεις στη διεκπεραίωση της δουλειάς. Από τη στιγμή που θα μπεις μέσα ξεκινάει μια γραφειοκρατική Οδύσσεια. Τα πλέον σημαντικά γραφεία: το γραφείο της στρατολογίας και το ιατρικό. Δηλώνεις τις γραμματικές σου γνώσεις και τους λες ότι γνωρίζεις WIN 98, Word και Excel. Στον γιατρό δηλώνεις ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ έχεις από ιατρική άποψη. Αλλεργίες, παλαιά διαστρέμματα, κατάγματα, ουσιαστικά ΤΑ ΠΑΝΤΑ, όσο παλιά ή ασήμαντα τα θεωρείς. Αν ΔΕΝ το κάνεις, μπορεί να μην σου δοθεί ποτέ πάλι η ευκαιρία. Πάρε τα άρβυλα και ΟΛΑ τα ρούχα 1 μέγεθος ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ από το κανονικό. Με στρατιωτικά πλέον, κατευθύνεσαι στον θάλαμο κουβαλώντας τον ρουχισμό, το λουκάνικο και τον πολιτικό σου σάκκο. Εκεί γνωρίζεσαι με τους 19χρονους συναδέλφους σου και επιλέγεις κρεβάτι που να είναι ΜΑΚΡΙΑ από την πόρτα του θαλάμου. Βάζεις τα περιττά στρατιωτικά ρούχα (αν ειναι καλοκαιρι, κρατάς τα καλοκαιρινά στρατιωτικά ρούχα και αποθηκεύεις τα χειμερινά) μέσα στον πολιτικό σάκκο--στον στρατιωτικό βάζεις τα στρατιωτικά ρούχα εποχής, μαζί με τις σακκούλες που περιέχουν τα εσώρουχα, κάλτσες, φανελάκια κλπ. και τα ξυριστικά. Ασφαλίζεις με λουκέτο και τους 2 σάκκους. Το λουρί του στρατιωτικού σάκκου το περνάς στο πόδι του κρεβατιού και μετά το κλειδώνεις με το λουκέτο. Έτσι δεν μπορούν να σου τον αφαιρέσουν ολόκληρο και να τον ανοίξουν σε άλλο μέρος. Οι κλοπές είναι λίγες, αλλά συμβαίνουν και θεωρούνται δεδομένες. Το πρώτο βράδυ, ελάχιστοι κοιμούνται ήσυχοι, αλλά αυτό είναι αναμενόμενο όταν μοιράζεσαι την κρεβατοκάμαρά σου με άλλους 39 άντρες για πρώτη φορά. Οι επόμενες 72 ώρες είναι οι πλέον κρίσιμες όπου ΟΛΟΙ χάνουν και το τελευταίο μικρογραμμάριο τσαμπουκά και μαγκιάς παντελώς. Αυτή είναι γνωστή και σαν περίοδος 'στρατιωτικοποίησης'. Είναι φυσιολογικό να αισθάνεσαι ότι σε έχει χτυπήσει κάποιος με ενα ρόπαλο στο κεφάλι τις πρώτες μέρες αλλά το ξεπερνάς γρήγορα.
-
Τα παραπάνω ΔΕΝ είναι δικά μου και κάποια μπορεί να είναι λίγο παρωχημένα (2003 γαρ), όπως πχ τα περί κινητών...
Ξαναντιγράφω από το omhroi.gr ένα πιο πρόσφατο Post κάποιου (07/2006):
Και ένα-δυο ακόμη πραγματάκια που καλό είναι να προμηθετεί κανείς:
<LI>Εσωτερική επένδυση χιτωνίου (δηλαδή μακρυμάνικη φανέλα / το πάνω ταίρι της σκελέας). Αγοράστε 1-2 ακόμη από το εμπόριο εάν παρουσιάζεστε χειμώνα. Η μια που χορηγείται δεν είναι αρκετή και όσοι έκαναν μαγειρία ή 'Καλλιόπη' χειμώνα το ξέρουν (το φανελάκι δεν αρκεί και το να λερώσεις την παραλλαγή είναι χαζό).
<LI>Γάντια-κασκόλ φαιοπράσινα. Πολύ χρήσιμα εάν παρουσιάζεσαι χειμώνα. Όχι όμως και κάλυμμα προσώπου (μπαλακλάβα) που δεν είναι ιδιαίτερα 'αποδεκτό' στα κέντρα.
<LI>Σακκούλες polybag / μεγάλο μέγεθος. Ιδανικές για τα άπλυτα/βρεγμένα ρούχα, για κάλυμα στα σκεύη εστιάσεως (για να μην πλένουμε) αλλά ακόμη και για στεγανοποίηση (polybag-κάλτσα-polybag-κάλτσα για όσουν καταλαβαίνουν...)
<LI>Μην πάρεις αποσμητικά για πόδια. Το πρόβλημα δεν είναι η μυρωδιά αλλά οι μύκητες. Προτίμησε Daktarin ή κάτι αντίστοιχο ώστε και να μην μυρίζουν τα πόδια σου και να είναι, κατά το δυνατό, υγιή.
<LI>Ένα μαύρο μαρκαδόρο. Θα δείς παρακάτω γιατί...
<LI>Ένα μικρό φακό. Πάντα χρειάζεται.
<LI>Τηλεκάρτες χρονοκάρτες κλπ. Πάντα τελειώνουν την πλέον ακατάλληλη στιγμή.
<LI>Μπαταρίες για ότι πάρεις μαζί σου (walkman - καλή ιδέα ακόμη και άν δεν προβλέπεται, ξυριστική, φακό κλπ)
<LI>Μία σκληρή θήκη για γυαλιά για όσους φοράτε.
<LI>Ένα μικρό ξυπνητήρι με μπαταρίες.
<LI>Φαιοπράσινες κάλτσες. Το είπαν ήδη άλλοι αλλά αξίζει να τονιστεί. Πρέπει συνολικά να έχεις τουλάχιστον 8-10 ζευγάρια (αλλάζεις τουλάχιστον 1 φορά την ημέρα) και σου δίνουν 5. Σκέψου τα πόδια σου - σκεψου και τους άλλους.Πρώτη κίνηση με την παραλλαβή του ρουχισμού και λοιπών ατομικών ειδών που θα σου δώσουν είναι το 'μαρκάρισμα' (βλέπε μαρκαδόρος παραπάνω). Επειδή η 'αναγκαστική απαλλοτρίωση' ή 'βελτίωση ατομικών ειδών' είναι συνηθισμένη στο στρατό, καλό είναι να σημειώσεις ονοματεπώνυμο και ΑΣΜ στην εσωτερική πλευρά των ρούχων που χρεώθηκες. Φρόντισε μόνο να μήν είναι ορατό όταν τα ρούχα φοριούνται ('επιθεωρήσιμος'). Εάν αυτό δεν γίνεται (π.χ. πετσέτες, σαγιονάρες κλπ) φρόντισε να τις σημαδέψεις με διακριτικό τρόπο. Ακόμη και εάν δεν θέλει να σου κλέψει κανείς τα ρούχα είναι σίγουρο ότι όταν παραδίδεται πλυντήριο χάνει η μάνα το παιδί...
Δεύτερον, πέτα τους ηλίθιους πάτους που έχουν ήδη οι αρβύλες. Σε ελάχιστο χρόνο οι πάτοι θα παραμορφωθούν και θα σε ταλαιπωρούν. Βάλε πάτους του εμπορίου.
Λουκάνικο: κάθε λουκάνικο που δεν είναι παραγεμισμένο αδειάζει πανεύκολα. Βάλε τα πιο επικίνδυνα για κλοπή πράγματα στον πάτο και μετά παραγέμισέ το πριν το κλειδώσεις και το ασφαλίσεις στο πλάϊ του κρεβατιού. Από την άλλη ότι δεν είναι στο λουκάνικο μάλλον δεν θα σου ανήκει για πολύ...
Λουκέτα: Χρειάζεσαι 2-3 μικρά, 2-3 μεσαία και τουλάχιστον 1 μεγάλο (λουκάνικο). Απέφυγε τα πολύ φτηνά γιατί ανοίγουν απελπιστικά εύκολα. Τα κλειδιά τους μπορείς να τα φοράς στον λαιμό ώστε να μπορείς να κοιμηθείς ή να κάνεις μπάνιο με την ησυχία σου. Επιλέον οι τσέπες της παραλλαγή τρυπάνε σχετικά εύκολα και αν τα χάσεις δεν είναι και ότι καλύτερο.
Πετσέτες ΕΣ: όταν έρχονται οι μεταθέσεις πολλοί αφήνουν στο κέντρο ότι θεωρούν άχρηστο. Εάν μπορείς επωφελήσου να μαζέψεις έξτρα πετσέτες. Δεν είναι αστείο και δεν λέω να τις χρησιμοποιήσεις για την ατομική σου καθαριότητα. 1 χρειάζεσαι για μόνιμη στον 'φάκελο', 1 για να γυαλίζεις άρβυλα, 1-2 για καθαρισμό όπλου, 1 για το Μ71, 1 για τα πόδια κλπ κλπ. Επιπλέον είναι ανταλλάξιμο είδος στις 'προβλεπόμενες' μονάδες αφού πολλοί βιάστηκαν να πετάξουν τις δικές τους.
Επίσης μην πετάξεις τίποτε απ' ότι σου δώσουν. Από την μία δεν ξέρεις εάν θα πέσεις μετά σε κάποιον τυπολάτρη ('απογορεύονται οι μη υπηρεσικές σαγιονάρες', 'πού είναι τα προβλεπόμενα εσώρουχα/πετσέτα/ξυριστικά κλπ στο Μ71?' κλπ). Ειδικά το Μ71 θα είναι συνήθως γεμάτο με όλα αυτά.
Τις περισσότερες φορές θα βρείς καταστήματα που να πουλούν στρατιωτικά είδη ακριβώς έξω από το στρατόπεδο. Το ζήτημα είναι πως πολλές φορές πουλάνε γράγματα κακής ποιότητας ή/και ακριβά. Να είσαι προσεχτικός. Επίσης μην σε πείσουν να αγοράσεις Rambo-ειδή gadget όπως στυλό παραλλαγής, μαχαίρια, πριόνια, σουγιάδες φακούς με φίλτρα, εγχειρίδια επιβίωσης, πυξίδες κλπ κλπ.
Μην αγχώνεσαι εάν ξέχασες κάτι. Στην πώτη ευκαιρία θα αγοράσεις θα σου φέρουν ή θα δανειστείς (όχι όμως 'δανειστείς') ότι ίσως σου λείπει. Εξ' άλλου ο στόχος δεν είναι να ανοίξεις ψιλικατζίδικο αλλά να κάνεις την ζωή σου λίγο πιο άνετη.
Φόρτιση κινητών: τα κινητά, είναι βασικός στόχος κλοπής κυρίως για χρήση, ειδικά εάν είναι με συμβόλαιο. Το βασικό πρόβλημα είναι όταν το φορτίζεις και δεν μπορείς να το προσέχεις. Μία λύση είναι να το φορτίζεις κλειδωμένο στο λουκάνικο. Μόνο ο φορτιστής είναι απροστάτευτος αλλά αυτός συνήθως κινδυνεύει λιγότερο. Το ίδιο ισχύει και για ότι άλλο έχεις που θέλει φόρτιση. Υπ' όψιν ότι ναι μεν τα κινητά 'απαγορεύονται' στο κέντρο αλλά στην πράξη αυτό είναι σχετικό. Μια καλή τακτική είναι να μην πάρεις μαζί σου κινητό εξ'αρχής και να αποφασίσεις στην πορεία βλέποντας τι κλίμα επικρατεί.
Τέλος, η βασική συμβουλή είναι: μην ξεχωρίζεις - όποιος ξεχωρίζει γίνεται στόχος (κυρίως για 'άοπλη υπηρεσία' - αγγαρεία αφού μιλάμε για ΚΕΝ). Κάνε ότι κάνουν όλοι και μην διαφέρεις ούτε σε συμεριφορά (πολύ 'ψαράς'/πολύ 'ξεψαρωμένος') , εί δυνατόν ούτε εμφανισιακά ('Ε, εσύ ο ξανθούλης/με τα γυαλιά/ψηλός/κοντός φύγε για μαγειρεία') ούτε σε τίποτα.
Αυτά από ένα πρώην Citroen Psara (= ΛΧΙΑ Π/Ζ)
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Ο άνθρωπος αυτός προφανός δεν έπρεπε να υπηρετεί αν ήταν φλούφλης ή ναρκωμανής όπως λέτε, έπρεπε να πάρει ένα Ι5.....αλλά όχι αυτά τα πείραν οι έχοντες και οι δημοσιογράφοι!
+1..
-100
Αν ήταν ναρκομανής ναι μεν να μήν υπηρετήσει,αλλά για το να μην υπηρετούνε οι φλούφληδες είμαι εντελώς αντίθετος.Το που θα κληθούνε να υπηρετήσουν και με τί ειδικότητα ίσως θα έπρεπε να επιλέγεται πιό προσεκτικά,αλλά όχι και να μήν πάνε στρατο
Αν έπαιρνε ο καθένας που δήλωνε φλούφλης Ι5 ποιοί θα πηγαίνανε στρατο;Δεν είναι έτσι, άλλο ο φλούφλής-μαμάκιας-μιγιάγκιχτος, και άλλο ο φλούφλης όπως ειπώθηκε παραπάνω, εννόντας κάποιον άνθρωπο με λιγότερα ψυχικά αποθέματα, με λιγότερη αντοχή στην πίεση και τέλος πάντων κάποιον άνθρωπο ευαίσθητο και ευάλωτο.
Ας αφήνανε αυτά τα παιδιά έξω, και ας βάζανε τα λαμόγια που παίρνουν Ι5 μούφες να υπηρετήσουν!
Δλδ εσείς δεν φτάσατε ποτέ στην θητεία σας να πείτε αει στο δι@ολο θα τα παρατησω όλα, να πάνε να μ@μηθούνε, θα πάρω αναβολή! και είμαι άνθρωπος (δεν θέλω ) με απίστευτη υπομονή προσαρμοστικότητα και θετική αντιμετώπιση τον πραγμάτων.
-
Παιδιά ευχαριστώ!!
Δεν ήξερα αυτό το site με αυτό το ελπιδοφόρο (τουλάχιστον) όνομα
Επειδή είναι ώρα να την κάνω απο δω (επιτέλους), θα το δω αύριο! Ευχαριστώ και καλό βράδυ!
-
Ευχαριστώ για τη λίστα!Δε τρελα'ινομαι, γενικώς δηλαδή...
Το μόνο που με ηρεμεί είναι η σκέψη οτι από την Τετάρτη και για ένα χρόνο, δε θα μαι μέχρι τέτοια ώρα γραφείο...απ το πρωί φυσικά, έτσι;;
και οταν θα εισαι μέσα... σε καμια σκοπία μεσα στο κρύο, ξεχασμένος για μερικές ωρές, μόνος
ή οταν θα κανεις άκυρες-άχρηστες εργασίες χωρίς προφανή λόγο, θα παρακαλάς να ήσουν στο γραφείο. εκείνο το ζεστό κι ας δούλευες. τουλάχηστον είχες σκοπό
αυτό ομως είναι η μία όψη του νομίσματοςη αλλη είναι οτι έχει πολλές ευχάριστες στιγμές ο στρατός. κ πολλές με γελιο και καλούς φίλους
μην τρελένεσαι, μια χαζομάρα είναι που απλα ολοι την περνάμε. δεν είναι και τίποτα
καλή θητεία
-
Ευχαριστώ για τη λίστα!Δε τρελα'ινομαι, γενικώς δηλαδή...
cavallino η πιο ασχημη μνημη που εχω κορινθο ειναι το βραδυ της πρωτης μερας που ειχα παρει ολα τα πραγματα και πηγαινα στο λοχο...
εκεινο το τεταρτο ειχα παθει...
τωρα που το σκεφτομαι ηταν απο τις χειροτερες αναμνησεις γενικα...
-
Διαβαζω τις συμβουλες κ αγχωνομαι. Μου 8υμιζουν το αγχος του αγνωστου που ενιω8α πριν ενα χρονο ακριβως.
Αυριο 8α πρεπει να 3αναπαω στο Π.Μουσειο να παρω φυλλο μεταβασης για Τ/ΓΕΕΘΑ κ απο εκει δεν 3ερω τι για ΓΕΝ απ'οπου 8α απολυ8ω τελικα την Πεμπτη. 8α με στειλουν κ ΝΝΑ ενδιαμεσα για μια ακτινογραφια 8ωρακος να ειναι σιγουροι οτι τους φευγω καλα κ αυτο ηταν. Το χειροτερο ειναι οτι 8α πρεπει να 3υπνησω νωρις () κ να 3αναβαλω στολη μετα απο ενα μηνα περιπου. Ασχημο συναισ8ημα.
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Δεν είναι έτσι, άλλο ο φλούφλής-μαμάκιας-μιγιάγκιχτος, και άλλο ο φλούφλης όπως ειπώθηκε παραπάνω, εννόντας κάποιον άνθρωπο με λιγότερα ψυχικά αποθέματα, με λιγότερη αντοχή στην πίεση και τέλος πάντων κάποιον άνθρωπο ευαίσθητο και ευάλωτο.
Ας αφήνανε αυτά τα παιδιά έξω, και ας βάζανε τα λαμόγια που παίρνουν Ι5 μούφες να υπηρετήσουν!
Δλδ εσείς δεν φτάσατε ποτέ στην θητεία σας να πείτε αει στο δι@ολο θα τα παρατησω όλα, να πάνε να μ@μηθούνε, θα πάρω αναβολή! και είμαι άνθρωπος (δεν θέλω ) με απίστευτη υπομονή προσαρμοστικότητα και θετική αντιμετώπιση τον πραγμάτων.
Κι'όμως,είναι μερικές φορές πολύτιμη η εμπειρία του στρατού για τα άτομα με τέτοιου είδους.Εχω δει,ούτε έναν ούτε δύο αλλά τέσσερις να αποκτούν σιγά-σιγά,μεσα στη θητεία τους,αυτοπεποίθηση.Τέσσερις καραφλούφληδες (να σε λέω ιστορίες να κλάνεις απ'τα γέλια) που όταν απολύθηκαν ήταν πλέον άτομα με αυτοεκτίμηση και εμπιστοσύνη στίς δυνάμεις τους
Είδα και ένα παιδί που το πήρανε σηκωτο με το ασθενοφόρο,το οποίο τρλάθηκε,αλλά αυτός δεν έδειχνε και φλούφλης -
Εγω παντως το εχω παρει με ψυχραιμια το θεμα...
Βλεπω την ολη διαδικασια σαν μια ευκαιρια για ΔΙΑΙΤΑ διαβασματος (ιατρικων κ μη βιβλιων-καθως νομιζω οτι ο ελευθερος χρονος θα ειναι αρκετος) και συλλογισμου..5+1
-
Βαγγέλη πότε μπαίνεις και που??
υγειονομικο ε? (έτσι γράφεται )
-
Γιαννη μπαινω στο ΚΕΥΓ ΑΡΤΑΣ 12/2
Γμτ θα χασω το ΑΕΚ-Παρι και το ΑΕΚ-Λαγοι
Δεν βαριεσαι.Μια ψυχη που ειναι να βγει.....
Το μονο προβλημα που νομιζω οτι θα εχω με το στρατο ειναι η καθαριοτητα ρε γμτ...
Για πειτε τιποτα επ'αυτου...Επισης ποσα φραγκα να παρω για τις πρωτες 18 ημερες στο κεντρο ?
~200 Ευρω καλα ειναι ή ειναι πολλα(ή λιγα )
Το αλλο προβλημα ειναι το τι δηλωνω απο θεμα υγειας...
Πχ εχω προβλημα με το γονατο μου(ρηξη χιαστου/μηνισκου/καταγμα κνημιαιου κονδυλου) και διαλειπον ασθμα...Αυτα τα δηλωνω ή οχι ? Αν τα δηλωσω παιζει να με βγαλουν αοπλο ? Κ αν ναι τι γινεται μετα ?thank you...
-
Πάρε μαζί σου κάλτσες και εσώρουχα. Είναι τα πλέον σημαντικά. Βέβαια δεν ξέρω πως είναι τώρα σε αυτό τον τομέα. Αλλά όταν ήμουν εγώ έπρεπε να πλένεις τα ρούχα σου στο χέρι.
Ειδικά κάλτσες και εσώρουχα όμως, άλλαζε κάθε μέρα!
Μπάνια κλπ έχει και η καθαριότητα εξαρτάται -όπως και στην καθημερινή μας ζωή- από εσένα. Μπορείς να κάνεις μπάνιο κάθε μέρα. Άλλωστε προβλέπεται από την υπηρεσία!!!Λεφτά?
-
Εχω υπολογισει 15 ζευγαρια καλτσες-15 σωβρακα-φανελες κλμ(και λοιπες μ@λ@κιτσες )
+αυτα που σου δινουν κ ειμαστε κομπλε νομιζω.
Ρουχα αλλα δεν παιρνω(παρα μονο αυτα που θα παρουσιαστω)
Να παρω sleeping bag η οχι ?
Προβλημα με το ξυπνημα δεν εχω απολυτως κανενα.
Pls αν μπορει καποιος ας μου πει τι να κανω με το θεμα υγειας....Να δηλωσω ή οχι αυτα που εγραψα πιο πανω ?
Edit: Αθλητικες Κυριακες/ποδοσφαιρικους αγωνες θα μας αφηνουν να βλεπουμε ή θα γινει πολεμος μεσα ???
-
Ο χρήστης Bagus έγραψε:
Το μονο προβλημα που νομιζω οτι θα εχω με το στρατο ειναι η καθαριοτητα ρε γμτ...
Για πειτε τιποτα επ'αυτου...Μωρομάντιλα
Επισης ποσα φραγκα να παρω για τις πρωτες 18 ημερες στο κεντρο ?
~200 Ευρω καλα ειναι ή ειναι πολλα(ή λιγα )Στο κέντρο δεν έχεις πού να τα ξοδέψεις. 50 ευρώ και πολλά είναι.
Πχ εχω προβλημα με το γονατο μου(ρηξη χιαστου/μηνισκου/καταγμα κνημιαιου κονδυλου) και διαλειπον ασθμα...Αυτα τα δηλωνω ή οχι ? Αν τα δηλωσω παιζει να με βγαλουν αοπλο ? Κ αν ναι τι γινεται μετα ?όλα τα δηλώνεις. Δε νομίζω ότι χρειάζεται να είσαι ένοπλος για να έχεις την ειδικότητα του γιατρού
-
Sleeping bag ΟΧΙ! Απαγορεύεται. Θα σου δώσουν σεντόνια και κουβέρτες. Τα σεντόνια θα στα αλλάζουν κάθε Παρασκευή!!!..τις κουβέρτες τινάξε τις πριν τις στρώσεις...
Τις ασθένειες φυσικά να τις δηλώσεις...
-
Ο χρήστης Bagus έγραψε:
Για πειτε τιποτα επ'αυτου...Υγεία:
Dactarin(ή Daktarin?) αντιμυκητιακή σκόνη, οπωσδήποτε, για όλη τη διάρκεια της θητείας σου, να ρίχνεις στις αρβύλες για να είναι υγιή τα πόδια σου(οποιοδήποτε φαρμακείο την έχει).Θα συνιστούσα και καμιά πούδρα ή ακόμα και nivea(ναι, μην γελάς! ) για να βάζεις ανάμεσα στα πόδια σου, γιατί στην αρχή υπάρχει κάποια πιθανότητα να 'συγκαείς', τουλάχιστον μέχρι να συνηθίσεις τη στολή και το τρέξιμο(προσαρμογή οργανισμού). Θα είναι επίπονο να περπατάς αν βγάλεις εξανθήματα, ανάμεσα στα μπούτια.
Βέβαια, μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος το καλοκαίρι που οι θερμοκρασίες είναι υψηλές, αλλά με τον καιρό που κάνει στην Ελλάδα, ποτέ δεν ξέρεις.Αν δεν έχεις, sleaping bag(ή όπως γράφεται), πάρε χωρίς δεύτερη σκέψη. Εκεί μέσα να κοιμάσαι, ώστε να αποφεύγεις όσο το δυνατόν την επαφή με τις στρατιωτικές κουβέρτες, που έχουν κάθε λογής μικρόβιο, μύκητα(δεν πλένονται πάνω από 1-2 φορές το χρόνο, μερικές και ποτέ, σε κάτι φυλάκια). Το καλοκαίρι, έχε και 1-2 σεντόνια να στρώνεις και να ξαπλώνεις.
Ένας δεύτερος λόγος που δεν συνιστώ να ξαπλώνεις μέσα από τις κουβέρτες, είναι για να μην έχεις να ξαναφτιάχεις το κρεβάτι με τον 'φάκελο' το πρωϊ όταν ξυπνάς, που θα θέλεις να ντυθείς και να κάνεις και ότι σου αναθέσουν(και να φας, μέσα σε όλα τα άλλα).Πάρε μερικές κάλτσες(αν μπορείς, πράσινες στρατιωτικές, αλλά οπωσδήποτε όχι λευκές), άσπρες (αμάνικες) φανέλες και μποξεράκια(γιατί αν περιμένεις να είσαι επαρκείς με τα στρατιωτικά, δεν...).
Καλό θα είναι να έχεις και καμιά ασπιρίνη(ή παναντόλ ή ντεπόν ή πονστάν), ώστε να μπορείς να πάρεις αν είσαι χάλια και όχι να παρακαλάς τον γιατρό ή να ψάχνεις να τον βρεις(και να σε νομίζει και για υποψήφιο λουφαδόρο, συν τοις άλλοις! ).
Επισης ποσα φραγκα να παρω για τις πρωτες 18 ημερες στο κεντρο ?
~200 Ευρω καλα ειναι ή ειναι πολλα(ή λιγα )
Αυτό εξαρτάται από εσένα: π.χ.: καπνίζεις; Κανόνισε ανάλογα. Σε γενικές γραμμές, καλό είναι να έχεις κάτι παραπάνω, ώσπου να δεις τι έξοδα έχεις(κανένα αναψυκτικό, κρουασάν, τηλεκάρτα).
Θα συνιστούσα και κανένα λουκετάκι με λεπτό σίδερο(εκτός από τα υπόλοιπα 2-3), ώστε να περνάει ανάμεσα από τρύπα φερμουάρ σάκων, τσαντών(εγώ ασφάλιζα τα πάντα: είτε τον πολιτικό σάκο μου, είτε οτιδήποτε στρατιωτικό).
Πχ εχω προβλημα με το γονατο μου(ρηξη χιαστου/μηνισκου/καταγμα κνημιαιου κονδυλου) και διαλειπον ασθμα...Αυτα τα δηλωνω ή οχι ? Αν τα δηλωσω παιζει να με βγαλουν αοπλο ? Κ αν ναι τι γινεται μετα ?thank you...
Δεν ξέρω αν θα σε βγάλουν άοπλο ή όχι, αλλά καλό είναι να το δηλώσεις από την αρχή ώστε να είναι επίσημα καταχωρημένο, για παν ενδεχόμενο.
Πολλά έγραψα και ίσως να κούρασα, αλλά ήθελα απλώς να προσφέρω και εγώ την (όποια) εμπειρία μου.
Περί Θητείας [#2]