-
Ο χρήστης narc έγραψε:
Το όλο υφάκι είναι κάπως...
Ποια σχολή τελείωσες με άριστα και τα 1500 είναι καθαρά ή μεικτά;
Τι στόχους ακριβώς έχεις και θεωρείς πως το 12άμηνο του στρατού θα στους στερήσει;(ερωτήσεις από κάποιον που ΔΕΝ είναι δημόσιος υπάλληλος και έχει πάει και στρατό και έχει και κάποιους 'στόχους'....
)
Εσύ βέβαια έχεις 'πολύ υψηλούς' και δεν ξέρω αν οι ...δικοί μου είναι συγκρίσιμοι...κανενα υφακι. Αστειευομενος ναι. Οχι με υφακι ειρωνικο ομως σε καμια περιπτωση.
Το θεμα μας ειναι η θητεια η το που και με ποσο τελειωσα εγω και αν τα χρηματα μου τα περνω καθαρα η μικτα?Εσυ μαλλον εχεις υφακι με τους πολυ υψηλους και το συγκρισιμους.
Mπα όχι.... Απλά κάτι αριστεία και κάτι σούπα μούπες τ' ακούω βερεσε..
Απλά δεν γνωρίζεις ούτε την αγορά εργασίας , ούτε τον στρατό, οπότε δεν έχει νόημα και η κουβέντα... Δεν θα πεισθείς, αφού έχεις 'στόχους', έστω και ουχί ειρωνικά ειπωμένους...
Όπως και να 'χει, πας δεν πας στρατό, εμένα στ' αριστείδια μου, σωστά; -
Γρηγόρη, άσχετα από την σχολή που λέει ο narc, κάποιος που έχει μία έτοιμη δουλειά αλλά πρέπει να την αναλάβει άμεσα τι ακριβώς κάνει στην περίπτωση που του έρθει το χαρτί? Την κλείνει ή την τρέχει από την Ρόδο?
-
Μου εκανε εμενα η εταιρια που εργαζομαι τωρα προταση μολις βγηκα απο την σχολη γιατι αριστευσα
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΟΡΝ MODE ON
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Νιώθω ότι φοβάσαι να διαχειρειστείς τις επιλογές σου και θα προτιμούσες όλα να ήταν μονόδρομος, όπως στο στρατό...Το τίμημα όμως είναι βαρύτατο : στέρηση ελευθερίας λέγεται
+1 από μένα..
Πραγματικά ελεύθερος θα είσαι όταν κερδίσεις το ΛΟΤΤΟ.
Νομίζεις...Αυτό είναι φρικτό ψέμμα, η μεγαλύτερη ψευδαίσθηση των σύγχρονων δυτικών κοινωνιών
Άκου τον μπαρμπα-koutsan+άπειρο...
Η μεγαλύτερη μικροαστική αυταπάτη που ΜΑΣ έχουν καλλιεργήσει...
Πάντως, πλέον παίδες ο στρατός είναι εθελοντικός...
Παίρνεις μια ωραιότατη απαλλαγή και δεν ξαν' ασχολείσαι..
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Γρηγόρη, άσχετα από την σχολή που λέει ο narc, κάποιος που έχει μία έτοιμη δουλειά αλλά πρέπει να την αναλάβει άμεσα τι ακριβώς κάνει στην περίπτωση που του έρθει το χαρτί? Την κλείνει ή την τρέχει από την Ρόδο?Υπάρχουν πολλοί τρόποι να πάρει μερικά χρονάκια αναβολή....
Στην τελική, αυτός που έχει μια έτοιμη δουλειά, είναι σε καλύτερη θέση από εκείνον που δεν έχει τίποτε, επομένως, ας μην...διαμαρτύρεται!Απλά, μου φαίνεται αστεία η γκρίνια για λόγους 'Δεν θέλω να πάω στρατό, γιατί έχω...δουλειές πολλές εκεί έξω' ή *'Εγώ δεν πάω στρατό, θα κάνω καριερα ποντικαράδες' *κλπ κλπ
Ο taurus έχει ένα δίκιο που κι εγώ δεν το έβλεπα όταν ήμουν στο στρατό: η καριέρα σε φέρνει σε χειρότερη θέση από το....γερμανικό νούμερο! Από το στρατό, ακόμη και οι πιο άσχημες στιγμές, είχαν την πλάκα τους (η μοναδική μου 11ήμερη εμπλοκή, είχε περισσότερο γέλιο από όλη την υπόλοιπη θητεία...).
Στην τελική, ο στρατός δεν είναι αυτό που ήταν και ευτυχώς, αλλά ΙΣΩΣ σε κάποιους κάνει και καλό, ειδικά αν απομακρυνθούν από τη μαμά τους... Στους υπόλοιπους, δεν θα κάνει και κακό...
Τα περί καριέρας αλλού: θα δουλεύουμε ως τα 70 μας οι περισσότεροι, θ' αντέξουμε κι έναν χρόνο χωρίς άγχη και υποχρεώσεις! -
5+1 ρεεεεεεεεεεεεεεεεεε.
Ρεντ τελειωσες εσυ ρε πατοψαρο ? Να πουμε το καλος πολιτης ? ? ?
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Το όλο υφάκι είναι κάπως...
Ποια σχολή τελείωσες με άριστα και τα 1500 είναι καθαρά ή μεικτά;
Τι στόχους ακριβώς έχεις και θεωρείς πως το 12άμηνο του στρατού θα στους στερήσει;(ερωτήσεις από κάποιον που ΔΕΝ είναι δημόσιος υπάλληλος και έχει πάει και στρατό και έχει και κάποιους 'στόχους'....
)
Εσύ βέβαια έχεις 'πολύ υψηλούς' και δεν ξέρω αν οι ...δικοί μου είναι συγκρίσιμοι...κανενα υφακι. Αστειευομενος ναι. Οχι με υφακι ειρωνικο ομως σε καμια περιπτωση.
Το θεμα μας ειναι η θητεια η το που και με ποσο τελειωσα εγω και αν τα χρηματα μου τα περνω καθαρα η μικτα?Εσυ μαλλον εχεις υφακι με τους πολυ υψηλους και το συγκρισιμους.
Mπα όχι.... Απλά κάτι αριστεία και κάτι σούπα μούπες τ' ακούω βερεσε..
Απλά δεν γνωρίζεις ούτε την αγορά εργασίας , ούτε τον στρατό, οπότε δεν έχει νόημα και η κουβέντα... Δεν θα πεισθείς, αφού έχεις 'στόχους', έστω και ουχί ειρωνικά ειπωμένους...
Όπως και να 'χει, πας δεν πας στρατό, εμένα στ' αριστείδια μου, σωστά;Αυτό που πρέπει να καταλάβεις είναι ότι συζητάς σε λάθος βάση...
Τι πάει να πει: 'Τι στόχους ακριβώς έχεις και θεωρείς πως το 12άμηνο του στρατού θα στους στερήσει;'Δεν πρέπει να απολογηθούμε εμείς τι στόχους έχουμε και δε θέλουμε να χάσουμε 1 χρόνο από τη ζωή μας άσκοπα, καθαρίζοντας τουαλέτες και ακούγοντας τον κάθε αμόρφωτο να μας διατάζει.... στη τελική εγώ μπορεί να μην έχω κανένα στόχο στη ζωή μου, να θέλω να τα ξύνω όλη μέρα και να κάνω βόλτες.. με ποιο δικαίωμα εσύ θες να μου το στερήσεις για 1 χρόνο?
Πρέπει να απολογηθείς εσύ (σαν κράτος όχι εσύ προσωπικά), για τον 1 χρόνο από τη ζωή μου που με υποχρεωνεις να σου αφιερώσω και για τη στέρηση της ελευθερίας μου και της βούλησής μου ως πολίτη.. και να μου πεις τι στόχους έχεις ακριβώς και με υποχρεώνεις σε κάτι τέτοιο..και μη μου πείτε για εχθρούς, Τούρκους και κουραφέξαλα, αυτά είναι για να τρώνε τα παιδάκια το φαί τους.. (φάτο μη σε φάει ο τούρκος)
-
Ο χρήστης miatagreece έγραψε:
Ποσες παρεες φιλους στιγμες και αλλα τοσα ανακτιμητα πραγματα θα χασεις που δεν μπορεις να τα κοστολογησεις ?
Φιλοι και παρεες που σε παρατανε επειδη πηγες φανταρος, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΙ. Το ιδιο ισχυει και για τις 'σχεσεις'.
δεν εχεις δικιο.
καλως ή κακως οταν εισαι ενα χρονο εκτος παρεας λογικο ειναι να χανεσαι, και οι φιλοι δεν το κανουν απο κακια ή επειδη δεν ειναι φιλοι, αλλα χανεις πολλα περιστατικα και δεν εισαι πια μερος της καθημερινοτητας τους.
ειναι οπως αμα πας στο εξωτερικο για ενα διαστημα, ειναι λογικο να χαθεις με καποιους κ να μην κανετε παρεα γι´αυτον ακριβως το λογο.Skye υπάρχουν και οι αδειες και οι εξοδοι για να βρισκοσαστε. Τα τηλέφωνα για να μην χανεται η επαφη κλπ κλπ. Επειδη κι εξωτερικο έκανα αλλά και στρατό, οσοι φίλοι με 'κλασανε' κατά την απουσία μου, δείξανε ότι ήταν γνωστοι και όχι φίλοι. Από την άλλη, οι ελάχιστοι (2-3) που μεινανε μαζι μου, παραμένουν μεχρι και σημερα, 20 χρονια μετά. για να μην πω για τα 2-3 πολύ καλά φιλαράκια που μου 'προσεφερε' η θητεία μου.
:[οφφτοπικ]
συμφωνω
αλλωστε εχουμε δει σε παμπολλες ταινιες οτι ακομα και οι φυλακοβιοι οταν αποφυλακιζονται παντα εχουν εναν φιλο να περιμενει μεσα σε αμαξι εξω απο τη φυλακη για να συνεχισουν της δημοκρατικες ενεργειες τους
παντως οσοι χανοναι λογω μιας τετοιας αποχης η καποιου αλλου γεγονοτος που ανετρεψε τα μεχρι τωρα δεδομενα και συνηθειες,νομιζω απλα βρισκουν δικαιολογια λογω αυτου για να χαθουν και οχι οτι αυτο στεκεται πραγματικο εμποδιο
επισης οι φιλοι-φιλοι θα ψαξουν και ευκαιρια για μια εκδρομη για να επισκεφτουνε τον φιλο στο εξωτερικο που σπουδαζει η τον φιλο που υπηρετει καπου στον ελλαδα.....και οχι απλα θα χαθουν λογω της καταστασεως
βεβαια υπαρχει κ μια λεπτη γραμμη για το ποιος εγραψε τον αλλο,μπορει π.χ οντως ο φιλος να σε ειχε καπως στα υποψιν λογω της απουσιας και με τηνεπιστροφη σου να μην εχει συνηθησει οτι εισαι διαθεσιμος κ να το παρεξηγησεις εσυ και να μην προσπαθησεις ουτε εσυ την επαφη[κυριαρχει ο εγωισμος δηλαδη]κ ετσι μετα απο μηνες οταν θα συναντιεστε τυχαια στο δρομο θα κοιτατε ταχα αλλου ή θα αλλαζετε πεζοδρομιο ή στην καλυτερη εφοσον ειναι αναποφευκτο να συναντηθουν τα βλεμματα σας θα λετε ενα υποκριτικο ’γεια,που σε ρε μλκ,χαθηκαμε’κλτπ
το θεμα ειναι να γνωριζεις συνεχως καινουρια ατομα και να ξεγραφεις τα προηγουμενα που τα σπασατε για να μην καταληξεις να γραφεις μλκιες σε φορουμς οπως εγω -
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Στην τελική, αυτός που έχει μια έτοιμη δουλειά, είναι σε καλύτερη θέση από εκείνον που δεν έχει τίποτε, επομένως, ας μην...διαμαρτύρεται!
Με την ίδια λογική, αυτός που παίρνει 800
-
Ο χρήστης Bagus έγραψε:
5+1 ρεεεεεεεεεεεεεεεεεε.Mέρες?
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
5+1 ρεεεεεεεεεεεεεεεεεε.
Mέρες?
-
Ο χρήστης kovathe έγραψε:
5+1 ρεεεεεεεεεεεεεεεεεε.
Mέρες?
Ναιιιιι.
Βασικα εδω και ~1 μηνα ειμαι σε αδεια απολυσεως,αλλα αλλη χαρη εχει να παρεις την ταυτοτητα στο χερι...
-
Ο χρήστης Bagus έγραψε:
5+1 ρεεεεεεεεεεεεεεεεεε.
Mέρες?
Ναιιιιι.
Βασικα εδω και ~1 μηνα ειμαι σε αδεια απολυσεως,αλλα αλλη χαρη εχει να παρεις την ταυτοτητα στο χερι...
Κυριακατικα απολυεσαι;
Καλος πολιτης!
-
Οχι ρε..
Δευτερα...
-
-
Ο χρήστης miatagreece έγραψε:
Skye υπάρχουν και οι αδειες και οι εξοδοι για να βρισκοσαστε. Τα τηλέφωνα για να μην χανεται η επαφη κλπ κλπ. Επειδη κι εξωτερικο έκανα αλλά και στρατό, οσοι φίλοι με 'κλασανε' κατά την απουσία μου, δείξανε ότι ήταν γνωστοι και όχι φίλοι. Από την άλλη, οι ελάχιστοι (2-3) που μεινανε μαζι μου, παραμένουν μεχρι και σημερα, 20 χρονια μετά. για να μην πω για τα 2-3 πολύ καλά φιλαράκια που μου 'προσεφερε' η θητεία μου.
αγαπητε θεωρω οτι περισσοτερο θεμα συγκυριων ειναι αυτα, αναλογως το πως ταιριαζεις και που τραβαει ο δρομος του καθενος (και αν οι δρομοι 'διασταυρωνονται'..)
οι φιλοι ειναι αυτοι που ζεις μαζι τους, κατα την αποψη μου παντα. δεν μπορω να θεωρησω φιλους μου ατομα που μιλαμε μια φορα το τριμηνο στο τηλεφωνο. μπορει να ειναι ατομα για τα οποια αισθανομαι πολλα πραγματα, παντως φιλοι μου δεν ειναι, εφοσον δεν ζουμε ο ενας την καθημερινοτητα του αλλου και δεν την μοιραζομαστε.
οι εξοδοι που λες ειναι η εξαιρεση και οχι ο κανονας προφανως, οσον αφορα την επαφη με τους δικους σου ανθρωπους, και το τηλεφωνο που θα παρεις δεν ειναι προφανως το ιδιο με το να παρεις τον κολλητο σου γνωριζοντας οτι σε 3 ωρες θα πινετε καφε, ειναι η αποσταση στην μεση, και δεν εννοω απαραιτητα αποσταση με μοναδα μετρησης τα χιλιομετρα, αλλα αποσταση του εγω σου απο αυτον/αυτους (δλδ φιλο/φιλους) λογω μη αμεσης επαφης με τα καθημερινα τους δρωμενα....
ειναι βεβαια πιθανο να προσαρμοστεις ξανα με τις κοινωνικες επαφες σου αμα τη επιστροφη σου απο τον στρατο ή το εξωτερικο (τα μισα χρονια της ζωης μου εκει τα περασα) αλλα δεν ειναι ουτε σιγουρο ουτε δεδομενοαπο την αλλη βεβαια, ισως το προβλημα μας ειναι οτι εχουμε διαφορετικα κριτηρια (εγω και εσυ εννοω) στο τι θα πει φιλια.
κατα τ'αλλα συμφωνω με τον κουτσαν.
νομιζω το προβλημα εντοπιζεται στο οτι αλλο να πεις για τον στρατο 'αναγκαιο (;) κακο' και αλλο να πεις 'δεν σας καταλαβαινω που δεν θελετε να πατε γιατι ειναι οι τελευταιες διακοπες κλπ'
το δευτερο ειναι μαλλον υπερβολη, δεδομενου οτι θα μπορουσατε να μεινετε περισσοτερο διαστημα απ'οσο μεινατε (αν το κανατε ), αλλα επιλεξατε αντ'αυτου να παρετε την πολιτικη ταυτοτητα στο χρονο που οριζει ο νομος. προφανως μια κατασταση που μας αρεσει/προτιμουμε απο καποια αλλη, προσπαθουμε να την διατηρησουμε... -
Ο χρήστης skye έγραψε:
αγαπητε θεωρω οτι περισσοτερο θεμα συγκυριων ειναι αυτα, αναλογως το πως ταιριαζεις και που τραβαει ο δρομος του καθενος (και αν οι δρομοι 'διασταυρωνονται'..)
οι φιλοι ειναι αυτοι που ζεις μαζι τους, κατα την αποψη μου παντα. δεν μπορω να θεωρησω φιλους μου ατομα που μιλαμε μια φορα το τριμηνο στο τηλεφωνο. μπορει να ειναι ατομα για τα οποια αισθανομαι πολλα πραγματα, παντως φιλοι μου δεν ειναι, εφοσον δεν ζουμε ο ενας την καθημερινοτητα του αλλου και δεν την μοιραζομαστε.
οι εξοδοι που λες ειναι η εξαιρεση και οχι ο κανονας προφανως, οσον αφορα την επαφη με τους δικους σου ανθρωπους, και το τηλεφωνο που θα παρεις δεν ειναι προφανως το ιδιο με το να παρεις τον κολλητο σου γνωριζοντας οτι σε 3 ωρες θα πινετε καφε, ειναι η αποσταση στην μεση, και δεν εννοω απαραιτητα αποσταση με μοναδα μετρησης τα χιλιομετρα, αλλα αποσταση του εγω σου απο αυτον/αυτους (δλδ φιλο/φιλους) λογω μη αμεσης επαφης με τα καθημερινα τους δρωμενα....
ειναι βεβαια πιθανο να προσαρμοστεις ξανα με τις κοινωνικες επαφες σου αμα τη επιστροφη σου απο τον στρατο ή το εξωτερικο (τα μισα χρονια της ζωης μου εκει τα περασα) αλλα δεν ειναι ουτε σιγουρο ουτε δεδομενοαπο την αλλη βεβαια, ισως το προβλημα μας ειναι οτι εχουμε διαφορετικα κριτηρια (εγω και εσυ εννοω) στο τι θα πει φιλια.
κατα τ'αλλα συμφωνω με τον κουτσαν.
νομιζω το προβλημα εντοπιζεται στο οτι αλλο να πεις για τον στρατο 'αναγκαιο (;) κακο' και αλλο να πεις 'δεν σας καταλαβαινω που δεν θελετε να πατε γιατι ειναι οι τελευταιες διακοπες κλπ'
το δευτερο ειναι μαλλον υπερβολη, δεδομενου οτι θα μπορουσατε να μεινετε περισσοτερο διαστημα απ'οσο μεινατε (αν το κανατε ), αλλα επιλεξατε αντ'αυτου να παρετε την πολιτικη ταυτοτητα στο χρονο που οριζει ο νομος. προφανως μια κατασταση που μας αρεσει/προτιμουμε απο καποια αλλη, προσπαθουμε να την διατηρησουμε...Εσύ μικρέ έχεις μέλλον
-
Ο χρήστης kovathe έγραψε:
Όσο για το αν κάνει 'καλό' ή κακό σε κάποιους ο στρατός ρώτα όλα εκείνα τα παιδια που έχουν αυτοκτονήσει, 'αυτοτραυματιστεί', σκοτωθεί και τις οικογένειές τους...Aυτό είναι μια κλασική καραμέλα των πολέμιων της θητείας, που δεν ισχύει. Αυτός που θα το κάνει στον στρατό, έχει τις ίδιες πιθανότητες να το κάνει και στη ζωή, στην πρώτη στραβή. Απλά στο στρατό βρίσκει τον τρόπο και το μέσο να το κάνει. Έξω θα το έκανε είτε παίρνοντας φάρμακα, είτε με κανα ξυράφιασμα, είτε πέφτοντας από καμια ταράτσα. Ε, το όπλο είναι πιο εύκολο...
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Όσο για το αν κάνει 'καλό' ή κακό σε κάποιους ο στρατός ρώτα όλα εκείνα τα παιδια που έχουν αυτοκτονήσει, 'αυτοτραυματιστεί', σκοτωθεί και τις οικογένειές τους...
Aυτό είναι μια κλασική καραμέλα των πολέμιων της θητείας, που δεν ισχύει. Αυτός που θα το κάνει στον στρατό, έχει τις ίδιες πιθανότητες να το κάνει και στη ζωή, στην πρώτη στραβή. Απλά στο στρατό βρίσκει τον τρόπο και το μέσο να το κάνει. Έξω θα το έκανε είτε παίρνοντας φάρμακα, είτε με κανα ξυράφιασμα, είτε πέφτοντας από καμια ταράτσα. Ε, το όπλο είναι πιο εύκολο...
Και μαθητές έχουν αυτοκτονήσει λόγω της πίεσης για την 'επιτυχία'. Μήπως φταίει το σχολείο;
-
Έχουνε σκοτωθεί πολλά παιδιά στο σχολείο επειδή τους βάλανε να μετακινήσουν μεταλλικό κοντάρι σημαίας εν μέσω καταιγίδας??
Έχετε ιδέα πόσα τέτοια 'ατυχήματα' συμβαίνουν καθημερινά στο στρατό?
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Αυτός που θα το κάνει στον στρατό, έχει τις ίδιες πιθανότητες να το κάνει και στη ζωή, στην πρώτη στραβή. Απλά στο στρατό βρίσκει τον τρόπο και το μέσο να το κάνει. Έξω θα το έκανε είτε παίρνοντας φάρμακα, είτε με κανα ξυράφιασμα, είτε πέφτοντας από καμια ταράτσα. Ε, το όπλο είναι πιο εύκολο...
Αυτό κι αν είναι κλασική καραμέλα...
Τα ποσοστά στο στρατό είναι κατά πολύ αυξημένα και όχι τυχαία...
Περί Θητείας [#2]