-
Ο χρήστης narc έγραψε:
Ποσα λεφτα θα βγαλεις τους 12 μηνες που δεν θα δουλευεις? Ποσο πληρωνεσε εκει που εργαζεσαι?
Με τον μέσο όρο των 800 ευρω θα βγαλεις 14Χ800= 11.200
Αν παίρνεις πολλά παραπάνω και ζεις και δουλεύεις στο εξωτερικό πιθανως να αξιζει τον κόποΠοσες παρεες φιλους στιγμες και αλλα τοσα ανακτιμητα πραγματα θα χασεις που δεν μπορεις να τα κοστολογησεις ?
Φιλοι και παρεες που σε παρατανε επειδη πηγες φανταρος, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΙ. Το ιδιο ισχυει και για τις 'σχεσεις'.
Ποσο κοστολογεις οτι οταν πας πισω στην θεση σου αυτη μπορει να μην υπαρχει γιατι ο εργοδοτης δεν μπορουσε να σε περιμενει και να πας παλι απο το μηδεν να ψαχνεις? Ποσο κοστολογεις οτι θα ειχες ενα χρονο λιγοτερο προϋπηρεσια και επαγγελματικες εμπειριες?
Βαλτα κατω και δεν ειναι πολλα...
Το μονο που εχεις δικιο. Κατά τα άλλα συμφωνω με τον taurus
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Λοιπόν, επειδή είδα μόλις και το edit που έκανες πιο πάνω...Στρατό δεν έκανα στο σπίτι μου, για να πάρω τηλέφωνο τους δικούς μου έπρεπε να πληκτρολογήσω πρώτα 0030, αν καταλαβαίνεις τι πάει να πει αυτό. Και όχι, δεν ήταν επιλογή μου, με πήγαν εκεί. Και για την κοπέλα μου 0030 έβαζα πρώτα για να τη βρω στο τηλέφωνο. Οι ώρες σκοπιά (και γενικότερα υπηρεσία) που συμπλήρωσα παίζει να ήταν και 4ψήφιες (για 18μηνο μιλάμε). Στρατόκαυλος δεν είμαι, αλλά ούτε δήθεν αντιδραστικός, από αυτούς που όταν μας κάνουν το πρώτο πέσιμο, θα πάρουν το πρώτο αεροπλάνο.
Εξηγησε μου λοιπον σε ολα αυτα που μου εγραψες ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ??? Εκτος και αν εσυ τον αυγουστο που περνεις την αδεια σου πας και κανεις τον survivor, ποτε παω πασο.
Εσυ εισαι αυτος που εγραψες 2-3 φορες στο τοπικ οτι ειναι διακοπες ο στρατος οχι εγω.
Όπως το φαντάστηκα λοιπον... Δεν έχεις κάνει στρατιωτικό:
Επειδη ακριβως δεν ειναι η ζωη μου στρωμενη με ροδοπεταλα αλλα γεματη με παλουκια και αγκουρια και εγω περπαταω ξεβρακωτος δεν εχω την πολυτελεια να κανω αναγκαστικες διακοπες με το ζορι αυνανιζομενος για 12 μηνες.
Και απ' οτι φαίνεται δεν θες να κάνεις...
Δεν εχω κανει ακομα οχι. παλευω με αναβολες λες και ειμαι φυγας προκειμενου να μπορεσω να σταθω στα ποδια μου. Οχι δεν θελω με τιποτα να κανω.
Απαιτήσεις από αυτό το κράτος όμως προφανώς έχεις, όπως και 'δικαιώματα'. Υποχρεώσεις? Στ' @@ σου, δε σε απασχολούν. Ψιλά γράμματα θα μου πεις... Αααααν όμως πας, θα καταλάβεις. Είναι 12 μήνες κατά τη διάρκεια των οποίων η μόνη σου υποχρέωση είναι ο εαυτός σου και πώς θα είσαι σωστός. Από αυτή την άποψη λέμε οτι ο στρατός είναι 'διακοπές', καθώς οι ευθύνες κατά τη διάρκεια της θητείας είναι κατά κανόνα πολύ μικρότερες (και λιγότερο πολύπλοκες) από της ζωής σου σαν πολίτης.
Ασε τωρα τα κοινωνικα ζητω το εθνος ζητω ο στρατος. Οταν σου πιανει τον κολο το κρατος σε εφοριες και σε φορους ακομα και στο πηδημα ( ναι γιατι και τα προφυλακτικα υπαρχει φορος ) δεν εισαι σωστος απεναντι στο κρατος? Οταν θα παμε να παρουμε συνταξη που την πληρωνουμε στα ταμεια μια ζωη και θα βρουμε απο τα 3 το τριτο το μακρυτερο επειδη θα εχουμε παει στρατο θα ειναι καλυτερα? Δεν μου λες, οταν εχεις προβλημα υγειας εσυ πας σε ιδιωτικο γιατρο η στο ΙΚΑ? Γιατι οποιος ειναι εξω απο χωρο πολλα τραγουδια λεει....
Όσο για την επικείμενη καριέρα σου, δηλαδή τι να πουν αυτοί που έκαναν 18, 21 ή 24 μήνες θητεία... Καταστραφήκαμε σου λέω... Εκτός αν εμμέσως πλην σαφώς λες μαλάκες το μισό φόρουμ...
Αυτά τα ολίγα...
Ο μαλάκας...Βρηκε ο θεος τον καμπουρη και του ειπε οτι θα του κανει μια ευχη. Ο καμπουρης αντι να τον γιατρεψει ζητησε να γινουν ολοι καμπουρηδες. Αυτο λες τωρα?
Πριν απο 10 - 20 -30 χρονια τα πραγματα ηταν αλλιως και αλλιως ειναι τωρα. Εσυ λοιπον οτνα θα γεννησει η γυναικα σου να την πας στην στανη να την ξεγενησει η μαμη γιατι και η γιαγιαδες μας ετσι γεννουσαν τοτε. Τι ηταν η γιαγια σου και η δικη μου? Μαλακες?
μαλακα δεν σε ειπα ποτε, Χρησιμοποιησα ενα avatar το οποιο υπαρχει στο φορουμ. Αν δεν ειναι αποδεκτο κακος υπαρχει ακομα στην λιστα με τα αβαταρ απο τους moderator. Αποδοκιμασα το σκεπτικο σου και σου εξηγω με επιχειρηματα τους λογους και ποτε δεν σου επιτεθηκα προσωπικα διοτι δεν εχω κανενα λογο.
Σεβαστη η αποψη σου δεν συμφωνω καλα κανεις και την λες καλα κανω και λεω και εγω την δικη μου.
Απλη κουβεντα κανουμε.
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
:hmmm:Μάλιστα...
Είπα μαλακία ε?
Δηλαδή η ζωή σου εσένα μετά το στρατιωτικό είναι στρωμένη με ροδοπέταλα (αν έχεις κάνει στρατιωτικό)... Εντάξει λοιπόν, αν εσύ αποτελείς εξαίρεση, πάω πάσο, για τον περισσότερο κόσμο όμως δεν είναι έτσι.
Τεσπα, πάω να συνεχίσω τον αυνανισμό μου.
Ας προσθέσω κι εγώ τον εαυτό μου σε αυτούς που έχουν περίπου 100πλάσια υψηλότερη ποιότητα ζωής τώρα από ότι είχα στο στρατό..Κι φυσικά είμαι πολύ πιο 'ευτυχής' και περνάω ασύγκριτα καλύτερα.
Κι εγώ απορώ πως γίνεται να είσαι καλύτερα μέσα παρά έξω...Πρέπει να έχεις τεράστια ζόρια στη ζωή σου για να θεωρείς καλύτερα να υπηρετείς από το να βγεις έξω... -
Ο χρήστης miatagreece έγραψε:
Ποσες παρεες φιλους στιγμες και αλλα τοσα ανακτιμητα πραγματα θα χασεις που δεν μπορεις να τα κοστολογησεις ?
Φιλοι και παρεες που σε παρατανε επειδη πηγες φανταρος, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΙ. Το ιδιο ισχυει και για τις 'σχεσεις'.
δεν εχεις δικιο.
καλως ή κακως οταν εισαι ενα χρονο εκτος παρεας λογικο ειναι να χανεσαι, και οι φιλοι δεν το κανουν απο κακια ή επειδη δεν ειναι φιλοι, αλλα χανεις πολλα περιστατικα και δεν εισαι πια μερος της καθημερινοτητας τους.
ειναι οπως αμα πας στο εξωτερικο για ενα διαστημα, ειναι λογικο να χαθεις με καποιους κ να μην κανετε παρεα γι´αυτον ακριβως το λογο. -
Ποσες παρεες φιλους στιγμες και αλλα τοσα ανακτιμητα πραγματα θα χασεις που δεν μπορεις να τα κοστολογησεις ?
Φιλοι και παρεες που σε παρατανε επειδη πηγες φανταρος, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΙ. Το ιδιο ισχυει και για τις 'σχεσεις'. ...
Οταν μπηκε με εμφραγμα ο πατερας στο νοσοκομειο και τρεχαμε δεν αφησανε τον αδεφο μου να ερθει στη γιατι δεν ειχαν προσωπικο να τον αντικαταστησει...ηρθε μετα απο 1 βδομαδα... Αν εφευγε απο την ζωη δεν θα τον προλαβενε...
Τον ειχαμε αναγκη ολη η οικογενεια τον αδεφο μου και αυτος εμας και τον ειχαν στην σκοπια...
Σορρυ αλλα ... εγω τα ακουω βερεσε...
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
ειναι οπως αμα πας στο εξωτερικο για ενα διαστημα, ειναι λογικο να χαθεις με καποιους κ να μην κανετε παρεα γι´αυτον ακριβως το λογο.εδω εινια η διαφορα φιλε!
Αν παω εξωτερικο θα παω για δικο μου λογο. Για να σουδασω καλυτερα για να δουλεψω με πιο πολλα χρηματα γιατι παντρευτικα μια γυναικα και μενω εκει.... ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΜΟΥ, ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΗΡΘΕ ΝΑ ΜΟΥ ΚΟΨΕΙ ΣΤΑ ΔΥΟ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ για να εχουν καποιοι καραβαναδες υποκομους στα camping τους, οδηγους για να τους πηγενουν στην δουλεια τους ( λες και θα τους πεσει ο κολος να οδηγησουν μονοι τους. Κανουν τοσο πολυ κουραστικη δουλεια που θελουν και οδηγο ) και ολα τα υπολοιπα στρατιωτικα...
-
Μαλάκα δε με είπες, αλλά είπες οτι είπα μαλακία και μάλιστα μεγάλη.
Για τις 'διακοπές' ξεκαθάρισα τι έλεγα. Εξάλλου όσο ζόρικα και να ήταν, το μόνο που είχα να με αγχώνει ήταν να είμαι προβλεπόμενος και τίποτε άλλο. Έχεις υπόψη σου πόσα πράγματα μπορεί να έχω τώρα να με αγχώνουν? Αλλά όχι, εγώ δε ζω σε αυτό το σύμπαν, σε άλλο ζω, οπότε είμαι έξω από τον χορό (και αυτό είπες).
Θέλω μόνο να δω τι θα κάνεις σε περίπτωση πεσίματος... δόξα τον Χαμουραμπί, οι καλοθελητές γείτονες είναι αρκετοί. Να δω τότε, θα ζητήσεις βοήθεια από τα κωλοφάνταρα που κάνουν τη θητεία τους ή θα κάνεις 2-3 ελαφρά πηδηματάκια στη φυσούνα του Ελ-Βελ?
Όσο για την καριέρα, ας μας πουν οι υπόλοιποι συνφορουμίστες (sic) αν τους έκανε τόοοσο μεγάλη ζημιά η θητεία.
Αν βέβαια μόλις τελειώσεις τη σχολή, αντί να πας κατευθείαν στρατό, αποφασίσεις να το παίξεις κατευθείαν executive... τάδε ή marketing... δείνα και αρχίσεις να κυνηγάς τις θέσεις, λογικό είναι να ζορίζεσαι. Το κάθε τι στην ώρα του όμως... -
Ποσα λεφτα θα βγαλεις τους 12 μηνες που δεν θα δουλευεις? Ποσο πληρωνεσε εκει που εργαζεσαι?
Με τον μέσο όρο των 800 ευρω θα βγαλεις 14Χ800= 11.200
Αν παίρνεις πολλά παραπάνω και ζεις και δουλεύεις στο εξωτερικό πιθανως να αξιζει τον κόποΠαλευω λοιπον για κατι καλυτερο απο 800 ευρω και με το να παω στρατο δεν θα το πετυχω πιο ευκολα και σιγουρα οχι πιο γρηγορα.
-
koutsan
Πουθενά δε μίλησα για ποιότητα ζωής. Εξήγησα τι ενοοώ με τον όρο 'διακοπές', όπως το ίδιο εννοούν και όσοι άλλοι τον έχουν χρησιμοποιήσει μιλώντας για τον στρατό.
Μόνο και μόνο για τις υποχρεώσεις μίλησα που είναι απείρως λιγότερες από αυτές της υπόλοιπης ζωής μας. -
Ο χρήστης skye έγραψε:
δεν εχεις δικιο.
καλως ή κακως οταν εισαι ενα χρονο εκτος παρεας λογικο ειναι να χανεσαι, και οι φιλοι δεν το κανουν απο κακια ή επειδη δεν ειναι φιλοι, αλλα χανεις πολλα περιστατικα και δεν εισαι πια μερος της καθημερινοτητας τους.
ειναι οπως αμα πας στο εξωτερικο για ενα διαστημα, ειναι λογικο να χαθεις με καποιους κ να μην κανετε παρεα γι´αυτον ακριβως το λογο.Skye υπάρχουν και οι αδειες και οι εξοδοι για να βρισκοσαστε. Τα τηλέφωνα για να μην χανεται η επαφη κλπ κλπ. Επειδη κι εξωτερικο έκανα αλλά και στρατό, οσοι φίλοι με 'κλασανε' κατά την απουσία μου, δείξανε ότι ήταν γνωστοι και όχι φίλοι. Από την άλλη, οι ελάχιστοι (2-3) που μεινανε μαζι μου, παραμένουν μεχρι και σημερα, 20 χρονια μετά. για να μην πω για τα 2-3 πολύ καλά φιλαράκια που μου 'προσεφερε' η θητεία μου.
@koutsan: Ασφαλώς και η ποιότητα ζωής μου ως πολίτης είναι πολύ καλύτερη. Μεταξύ μας όμως, πολλές φορές θα προτιμούσα να έχω να κάνω με τον αξιωματικό επιστασίας της μοναδας μου παρά με τον ιδιόρρυθμο πελάτη, τον ταλαιπωρημένο δικαστή κλπ κλπ. Και το λέω αυτό από την πλευρά της ευθύνης και της κούρασης.
@narc: Ψιλοκουφό μου ακούγεται αυτό με τον πατέρα και τον αδελφό σου. προσωπικά, όντας 3 μηνες ναύτης έτυχε να πεθάνει η γιαγιά μου. Παρόλο που ήμουν σε άσκηση κάπου στις Κυκλάδες,μου δωσανε άδεια στο καπάκι για να πάω στην κηδεία.Τεσπα. -
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Μαλάκα δε με είπες, αλλά είπες οτι είπα μαλακία και μάλιστα μεγάλη
Για τις 'διακοπές' ξεκαθάρισα τι έλεγα. .Και λεω και παλι πως η δηλωση ' Ο στρατος ειναι διακοπες ' ειναι απο τις μεγαλυτερες μαλακιες που εχω διαβασει και ακουσει στην ζωη μου. Οταν διευκρινησες λοιπον τι εννουσες, δεν ειπες μαλακια ειπες κατι που στεκει και το δεχομαι.
Εξάλλου όσο ζόρικα και να ήταν, το μόνο που είχα να με αγχώνει ήταν να είμαι προβλεπόμενος και τίποτε άλλο. Έχεις υπόψη σου πόσα πράγματα μπορεί να έχω τώρα να με αγχώνουν? Αλλά όχι, εγώ δε ζω σε αυτό το σύμπαν, σε άλλο ζω, οπότε είμαι έξω από τον χορό (και αυτό είπες).
Εγω ομως τον ενα χρονο δεν θα ανχωνομαι μονο για το αν θα βαραω καλα προσοχη και αν θα ειμαι προβλεπομενος αλλα για τον καιρο που τρεχει και εγω κανω το καραγκιοζακι προς τερψην του ανωτερου η του παλιου που εχει ορεξει να με τρεχει 9 φορες στις 10 ετσι απλα για να κανουμε κατι να περασει η ωρα. Εχω πολυ καλυτερα πραγματα που θα μπορουσα να κανω ανταυτου, και το χειροτερο εχω πολυ πιο σημαντικα πραγματα που ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ και δεν θα μπορω.
Θέλω μόνο να δω τι θα κάνεις σε περίπτωση πεσίματος... δόξα τον Χαμουραμπί, οι καλοθελητές γείτονες είναι αρκετοί. Να δω τότε, θα ζητήσεις βοήθεια από τα κωλοφάνταρα που κάνουν τη θητεία τους ή θα κάνεις 2-3 ελαφρά πηδηματάκια στη φυσούνα του Ελ-Βελ?
Κοιτα απο οτι καταλαβα σε ειχανε στα ΕΛΔΥΚ? Δεν ξερω πως ειναι εκει και ειλικρινα καρφι δεν μου καιγετε ποτε να μαθω. Εχω ακουσει ομως οτι ειναι πολυ ζορια. Εσυ λοιπον μποει οντος να εκανες τρελη εκπαιδευση. Εγω ομως με οσους φιλους καο γνωστους εχω μιλησει ρε taurus γιατι μου λεγανε οτι δεν εχουν ριξει ποτε ουτε μια βολη, δεν εχουν κανει ουτε μια 'προπονηση' με εξαιρεσεη τις πρωτες 15 μερες και το μονο που κανανε ηταν να γινουν εξπερ στο πως θα χωσουν τους αλλους να κανουν πραγματα και αυτοι να μην κανουν τιποτα??? Γραψτε ρε παιδια για τον θεο οσοι εχετε παει απο εδω μεσα, αν γινει πεσιμο τι απο αυτα που μαθατε στον στρατο θα κανετε και ποσο πιο ετοιμοι θα εισαστε απο εμενα που θα παω πρωτη φορα εκεινη την ωρα???? Ειλικρινα θελω να μαθω.
Φυσικα και εχω τον απολυτο σεβασμο για τα παιδια που ειχαν τα cohonas να βγαλουν ΟΥΚ, ΛΟΚ, αλεξυπτοτα και τα λοιπα. Αυτοι μαλιστα μπορουν να πουν οτι θα ειναι χρησιμοι. Αυτα τα παιδια ομως ειναι στους 1000 οι 100 η 200? Δεν πρεπει να ειναι παραπανο!
Όσο για την καριέρα, ας μας πουν οι υπόλοιποι συνφορουμίστες (sic) αν τους έκανε τόοοσο μεγάλη ζημιά η θητεία.
Αν βέβαια μόλις τελειώσεις τη σχολή, αντί να πας κατευθείαν στρατό, αποφασίσεις να το παίξεις κατευθείαν executive... τάδε ή marketing... δείνα και αρχίσεις να κυνηγάς τις θέσεις, λογικό είναι να ζορίζεσαι. Το κάθε τι στην ώρα του όμως...Σοβαρα? Μα καλα αυτα που γραφεις τα πιστευεις? Μπας και εισαι δημοσιος υπαληλος? Γιατι εγω δεν ειμαι και ουτε θελω να γινω, εχω πολυ πιο ψηλους στοχους στην ζωη μου.
Μου εκανε εμενα η εταιρια που εργαζομαι τωρα προταση μολις βγηκα απο την σχολη γιατι αριστευσα, περνω 1500 τον μηνα και θα ελεγα εγω 'σας ευχαριστω πολυ αλλα δεν θελω, καθε πραγμα στον καιρο του. Πρωτα θα παω φανταρος και μετα θα παρω μια καλη θεση πανω σε αυτο που σπουδαζα τοσα χρονια' ΠΑΣ ΚΑΛΑ??? Να το 'παιξω' executive? Nα μην κυνηγησω θεση δηλαδη? να περιμενω σπιτι μου να ερθουν μετα απο τον στρατο να μου χτυπησουν την πορτα και να μου πουν καλημερα μας εφυγε ο διευθηνηης μας μηπως θελετε να ερθετε εσεις σας παρακαλουμε???
Προφανος ειναι θεμα αντιληψης. Το πως βλεπει ο καθενας καποια πραγματα στην ζωη και την ζωη του την ιδια. Ισως το μοναδικο καλο με τον στρατο ειναι πως βλεπεις κυριολεκτικα καθε καρυδιας καρυδι και τι πραγματικα υπαρχει γυρο μας που υπο αλλες συνθηκες δεν θα το εβλεπες.
Ισως αν ειχα παει η οταν παω και τυα δω να μην μου κανουνε εντυπωση αυτα τα απιθανα για τα δικα μου δεδομενα που μου λες και να μην τα θεωρουσα μαλακιες, αλλα προβλεψιμα!
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
koutsanΠουθενά δε μίλησα για ποιότητα ζωής. Εξήγησα τι ενοοώ με τον όρο 'διακοπές', όπως το ίδιο εννοούν και όσοι άλλοι τον έχουν χρησιμοποιήσει μιλώντας για τον στρατό.
Μόνο και μόνο για τις υποχρεώσεις μίλησα που είναι απείρως λιγότερες από αυτές της υπόλοιπης ζωής μας.Όλα είναι μία σούμα...Είσαι συνολικά καλύτερα ή όχι στο στρατό? Αν δηλ. σου πρότεινα να ανταλλάξεις 5 χρόνια από την τωρινή σου ζωή με 5 χρόνια στρατό θα το έκανες? (έστω ότι μετά συνέχιζες εκεί που ήσουνα χωρίς να επηρρεαστεί η καριέρα σου ή ό,τι άλλο εσύ φοβάσαι ότι θα πάει πίσω...)
Θα προτιμούσες δηλ. τα επόμενα 5 χρόνια να γυρίζεις συχνά να κοιμάσαι στο στρατόπεδο, να κάνεις σκοπιά και αγγαρείες, να έχεις απόλυτη σχεδόν υποχρέωση υπακοής, να υφίστασαι τιμωρίες, να συναναστρέφεσαι μνηνειώδεις κόπανους θες δεν θες κτλ κτλ...Έτσι κάνεις εσύ διακοπές?...Και όλα αυτά για να μην έχεις και καλά 'σκοτούρες'...Όλα τα παραπάνω δηλ. τι είναι?
Εμένα ακόμα κι αν μου έδιναν και 100.000 ευρώ για κάθε χρόνο στρατό που θα έκανα θα έλεγα ένα ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ όχι...
Μου φαίνεται αδιανόητη η σύγκριση...Έτσι όπως μας τα λες δηλ. δεν επιθυμούσες να απολυθείς, θα καθόσουνα κάνα 6μηνάκι ακόμα για διακοπές...Σωστά τα λέω?
Όλα αυτά που γλυτώνεις τα σκέφτεσαι καθόλου? Αυτό που σου έμεινε δηλ. από τη θητεία ήταν μόνο η ανεμελιά, όλα τα άλλα διεγράφησαν?...Πρέπει να έχεις πανίσχυρους μηχανισμούς απώθησης κακών εμπειριών για να σου μείνει εν τέλει από το στρατό μόνο η έλλειψη υποχρεώσεων...Τι να πω...
-
Ο χρήστης narc έγραψε:
Μαλάκα δε με είπες, αλλά είπες οτι είπα μαλακία και μάλιστα μεγάλη
Για τις 'διακοπές' ξεκαθάρισα τι έλεγα. .Και λεω και παλι πως η δηλωση ' Ο στρατος ειναι διακοπες ' ειναι απο τις μεγαλυτερες μαλακιες που εχω διαβασει και ακουσει στην ζωη μου. Οταν διευκρινησες λοιπον τι εννουσες, δεν ειπες μαλακια ειπες κατι που στεκει και το δεχομαι.
Αν βέβαια μόλις τελειώσεις τη σχολή, αντί να πας κατευθείαν στρατό, αποφασίσεις να το παίξεις κατευθείαν executive... τάδε ή marketing... δείνα και αρχίσεις να κυνηγάς τις θέσεις, λογικό είναι να ζορίζεσαι. Το κάθε τι στην ώρα του όμως...Σοβαρα? Μα καλα αυτα που γραφεις τα πιστευεις? Μπας και εισαι δημοσιος υπαληλος? Γιατι εγω δεν ειμαι και ουτε θελω να γινω, εχω πολυ πιο ψηλους στοχους στην ζωη μου.
Μου εκανε εμενα η εταιρια που εργαζομαι τωρα προταση μολις βγηκα απο την σχολη γιατι αριστευσα, περνω 1500 τον μηνα και θα ελεγα εγω 'σας ευχαριστω πολυ αλλα δεν θελω, καθε πραγμα στον καιρο του. Πρωτα θα παω φανταρος και μετα θα παρω μια καλη θεση πανω σε αυτο που σπουδαζα τοσα χρονια' ΠΑΣ ΚΑΛΑ??? Να το 'παιξω' executive? Nα μην κυνηγησω θεση δηλαδη? να περιμενω σπιτι μου να ερθουν μετα απο τον στρατο να μου χτυπησουν την πορτα και να μου πουν καλημερα μας εφυγε ο διευθηνηης μας μηπως θελετε να ερθετε εσεις σας παρακαλουμε???
Το όλο υφάκι είναι κάπως...
Ποια σχολή τελείωσες με άριστα και τα 1500 είναι καθαρά ή μεικτά;
Τι στόχους ακριβώς έχεις και θεωρείς πως το 12άμηνο του στρατού θα στους στερήσει;(ερωτήσεις από κάποιον που ΔΕΝ είναι δημόσιος υπάλληλος και έχει πάει και στρατό και έχει και κάποιους 'στόχους'....
)
Εσύ βέβαια έχεις 'πολύ υψηλούς' και δεν ξέρω αν οι ...δικοί μου είναι συγκρίσιμοι... -
Η ζωη σιγουρα δεν ειναι στρωμενη με ροδοπεταλα για κανεναν. Οταν ομως τελειωνει η υποχρεωση του στρατου ειναι επιλογη του καθενα το τι θα συμβει μετα (καλα, και λιγο θεμα τυχης). Το αν θα 'τα καταφερεις' ή οχι ειναι κατι που κατα καποιον τροπο το επιλεγεις ΕΣΥ, οχι καποιος αμορφωτος, ο οποιος βασιζεται στο ποσα αστερια, φλογες, σπαθια εχει στη στολη και νομιζει πως ειναι καποιος.
Αν με την εννοια οτι ο στρατος ειναι διακοπες εννοουμε οτι δεν εχεις ευθυνες και δεν χρειαζεται να ανυσηχεις για τιποτα, ναι αυτο ισχυει, και τελειωνει τη μερα που απολυεσαι.
Μετα, ολα ειναι θεμα των επιλογων σου, και πως θα σου 'κατσει'. -
koutsan
Δηλαδή ένας Ιδ. Υπάλληλος δεν κάνει αγγαρίες? Δεν είναι 'φυλακισμένος' στο ωράριό του (το οποίο ουσιαστικά δεν υπάρχει)? Δεν έχει να συναναστραφεί με ένα σωρό κόπανους?
Πέρα από αυτά δε δήλωσα πουθενά οτι θα αντάλλασα τη ζωή μου τώρα με τη θητεία.
Μια βδομαδούλα όμως σαν επίστρατος δε με χάλαγε...
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
koutsanΔηλαδή ένας Ιδ. Υπάλληλος δεν κάνει αγγαρίες? Δεν είναι 'φυλακισμένος' στο ωράριό του (το οποίο ουσιαστικά δεν υπάρχει)? Δεν έχει να συναναστραφεί με ένα σωρό κόπανους?
Πέρα από αυτά δε δήλωσα πουθενά οτι θα αντάλλασα τη ζωή μου τώρα με τη θητεία.
Μια βδομαδούλα όμως σαν επίστρατος δε με χάλαγε...
Συγκρίνεις τις αγγαρείες του Ιδ. Υπαλλήλου με του στρατού? (τουαλέτες, σκοπιές 2-4, μαγειρεία, γόπινκγ κτλ κτλ)..Εγώ όχι
Συγκρίνεις το 8ωρο-12ωρο του υπαλλήλου με την πιθανότητα να κάτσεις 'μέσα' 1 βδομάδα για πλάκα? (μην πω για μήνες )..Εγώ όχι
Οι κόπανοι είναι παντού οι ίδιοι αλλά στο στρατό είναι ΠΑΡΑ πολλοί και κυρίως δεν μπορείς να τους κάνεις τίποτα...
Ο ιδ. υπάλληλος όποτε θέλει φεύγει, σιχτιρίζει και τον προϊσταμενο του με 2 μούτζες αν το παραξηλώσει και τσάο...Στο στρατό τι ακριβώς θα κάνεις?
Νιώθω ότι φοβάσαι να διαχειρειστείς τις επιλογές σου και θα προτιμούσες όλα να ήταν μονόδρομος, όπως στο στρατό...Το τίμημα όμως είναι βαρύτατο : στέρηση ελευθερίας λέγεται
-
Ρε συ, δεν τα συγκρίνω, τα παραλληλίζω...
Στον στρατό τουλάχιστον το παίρνεις απόφαση οτι για κάποιους μήνες είσαι εγκλωβισμένος.
Στην ιδιωτική σου ζωή είναι (αναλογικά) χειρότερα αυτά τα 'καψώνια' στον εργασιακό τομέα, επειδή θεωρητικά είσαι 'ελεύθερος'. Τα εισαγωγικά δεν τα βγάζω, αφού και να μουτζώσεις τον ένα μλκ εργοδότη, θα πέσεις στον άλλο, αν βρεις φυσικά.
Πραγματικά ελεύθερος θα είσαι όταν κερδίσεις το ΛΟΤΤΟ. Τότε του περνάς και τον σκουπιδοτενεκέ καπέλο και την κάνεις!Δεν είναι ατολμία, ούτε ευθυνοφοβία αυτά που λέω, είναι μια ρεαλιστική αντιμετώπιση των πραγμάτων.
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Πραγματικά ελεύθερος θα είσαι όταν κερδίσεις το ΛΟΤΤΟ.
Νομίζεις...Αυτό είναι φρικτό ψέμμα, η μεγαλύτερη ψευδαίσθηση των σύγχρονων δυτικών κοινωνιών
Άκου τον μπαρμπα-koutsan -
πολυ μιζερια ρε παιδια...πολυ μιζερια..
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Το όλο υφάκι είναι κάπως...Ποια σχολή τελείωσες με άριστα και τα 1500 είναι καθαρά ή μεικτά;
Τι στόχους ακριβώς έχεις και θεωρείς πως το 12άμηνο του στρατού θα στους στερήσει;(ερωτήσεις από κάποιον που ΔΕΝ είναι δημόσιος υπάλληλος και έχει πάει και στρατό και έχει και κάποιους 'στόχους'....
)
Εσύ βέβαια έχεις 'πολύ υψηλούς' και δεν ξέρω αν οι ...δικοί μου είναι συγκρίσιμοι...κανενα υφακι. Αστειευομενος ναι. Οχι με υφακι ειρωνικο ομως σε καμια περιπτωση.
Το θεμα μας ειναι η θητεια η το που και με ποσο τελειωσα εγω και αν τα χρηματα μου τα περνω καθαρα η μικτα?Εσυ μαλλον εχεις υφακι με τους πολυ υψηλους και το συγκρισιμους.
Περί Θητείας [#2]