-
Ο χρήστης narc έγραψε:
Ρε παιδιά... Σοβαρά μιλάτε θα το σκεφτόσασταν να πληρώσετε τη θητεία?
Οι τελευταίες μεγάλες διακοπές είναι ρε σεις, τέτοια σκηνικά δεν τα αφήνεις να χαθούν...
Δεν γουστάρω να κάνω διακοπές στον ΕΣ, προτιμώ να κάνω άλλα πράγματα στη ζωή μου. Θα χάσω αρκετό χρόνο στο μέλλον μου, δεν θέλω άλλον έναν χαμένο χρόνο.
συμφωνω κ εγω, αλλα να δωσεις τοσα λεφτα στο στρατο... μουφα..
Ποσα λεφτα θα βγαλεις τους 12 μηνες που δεν θα δουλευεις? Ποσο πληρωνεσε εκει που εργαζεσαι?
Κατά πάσα πιθανότητα δεν θα δουλεύω, αλλά θα...περιμένω. Οπότε δεν ζητάω από τον πατέρα μου να δώσει 5 χιλιάρικα για να γλιτώσω 6 μήνες. Καλύτερα να μου τα δώσει να τα φάω.
Τουλάχιστον, όταν έρθει η ώρα, να καταφέρω να κάνω κάτι ουσιαστικό και χρήσιμο και να μη μαζεύω κουκουνάρια.
Edit: οι δυσκολίες της ζωής δεν έχουν καμία σχέση με του στρατού, θαρρώ.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Α, ώστε οι εχθροί της χώρας είναι εσωτερικοί.ο εχθρος ειναι αδοκιμος ορος. τα προβληματα ομως της χωρας ειναι σαφεστατα εσωτερικα..
-
Ο χρήστης babs1.6 έγραψε:
Ρε το ξέχασα αυτό το topic. Παιδιά ήταν να απολυθώ 5/11 και απολύθηκα τελικά στις 6. Δεν τους έκαναν οι φωτος με τη καλοκαιρινή στολάρα . Αλλά δε πειράζει. Μετά από 1 μήνα άδεια πήρα και σήμερα 20ήμερη άδεια από τη δουλειά μετ' αποδοχών. Αλλά δυστυχώς όχι για ξεκούραση . Οικογενειακές υποχρεώσεις. Όσον αφορά τη θητεία, έτσι όπως είναι δε προσφέρει ΤΙΠΟΤΑ. Ή κάντε τη 6μηνη πραγματική θητεία με εκπαίδευση στα όπλα και ενδυνάμωση των φαντάρων κτλ ή καταργείστε τη. Το να σε στέλνουν να πληρώνεις τους λογαριασμούς τους, να τους κάνεις δουλειές του σπιτιού τους, τα ψώνια τους -λόγω ύψους με στείλανε να ξεκρεμάσω και να κρεμάσω κουρτίνες - δεν είναι θητεία, είναι μ@λ@κία. Και δεν το παίζω πατριώτης ή στρατόκαυλος γράφοντας τα παραπάνω για την εκπαίδευση. Απλώς ή εκπαιδεύστε μας ή παρατάτε μας. Μόνο μη μας χέζετε με τις δουλειές σας.Δεν εχω κατι περισσοτερο να προσθεσω κυριοι. Με καλυψες 100%
Απο εκει και περα περι ορεξεος του καθενος...
-
-
τι καλα που ειναι στο ναυτικο...
-
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Πριν πω την 'σοφία' μου θα πώ πως υπηρέτησα 22 μήνες στρατό ξηράς, εκ των οποίων τους
τελευταίους ..17 στον Έβρο.Η άποψή μου είναι πως οποιαδήποτε εμπειρία είναι ικανή να σε κάνει καλύτερο, αρκεί να την επεξεργαστείς
κατάλληλα. Αν και η ύπαρξη και μόνο του στρατού αποτελεί απόδειξη πως ο άνθρωπος τα χει σκατώσει σαν είδος,
και παρά το γεγονός ότι μέσα απ το στρατό ανατρέπεται η άποψη για το ποσοστό μ@λ@κίας που επικρατεί στην
κοινωνία μας(υπερ των μ@λ@κων φυσικά), είναι μια εμπειρία που μπορει να σε κάνει ανθεκτικότερο και δυνατότερο.Η εκπαίδευση σε σχέση με τον χρόνο που υπηρετεί κάποιος είναι μηδαμινή.
Εκτός κι αν σημαντικότερη εκπαίδευση θεωρείται η ανοχή στην μ@λακία των άλλων.
Χαμένα χρόνια; Εγω δεν θεωρώ καμιά μέρα της ζωής μου χαμένη. Σ αυτό συμφωνώ με τον Πεταλούδα.
Μού έμειναν φιλίες, αξιόλογες αναμνήσεις, αξιόλογα άτομα.
**Οσο για την καταπίεση, αυτή πάντα βρίσκεται μέσα στο μυαλό μας. Ενα ελεύθερο πνεύμα είναι ελεύθερο όπου
και να βρίσκεται. **
Το θέμα είναι να μην πάρει κανεις στα σοβαρά τις προσοχές, και τις βαράει και μετά τον στρατό...+100000000000000000000000
-
@ tasosdev
μαζι σου ειμαι, αλλα εχω μια ενσταση:
νομιζω πως ειναι διαφορετικο μια εμπειρια να ειναι εξ'ορισμου θετικη, πχ η ποδηλασια, οι σπουδες, και διαφορετικο να ειναι εξ'ορισμου αρνητικη.
ετσι, καλυτερο ανθρωπο μπορει οντως να σε κανουν πολλα πραγματα, τα οποια ομως ειναι αρνητικα: η φυλακη, ο βιασμος, τα ναρκωτικα, το χειρουργειο κλπ.
σαφως, η στρατευση δεν ειναι τοσο αρνητικη οσο τα παραπανω, αλλα θεωρω οτι παραμενει μια αρνητικη εμπειρια, που, οπως και τα παραπανω, μπορει να σε κανει 'καλυτερο' σε 'κατι' -
Ο χρήστης skye έγραψε:
@ tasosdevμαζι σου ειμαι, αλλα εχω μια ενσταση:
νομιζω πως ειναι διαφορετικο μια εμπειρια να ειναι εξ'ορισμου θετικη, πχ η ποδηλασια, οι σπουδες, και διαφορετικο να ειναι εξ'ορισμου αρνητικη.
ετσι, καλυτερο ανθρωπο μπορει οντως να σε κανουν πολλα πραγματα, τα οποια ομως ειναι αρνητικα: η φυλακη, ο βιασμος, τα ναρκωτικα, το χειρουργειο κλπ.
σαφως, η στρατευση δεν ειναι τοσο αρνητικη οσο τα παραπανω, αλλα θεωρω οτι παραμενει μια αρνητικη εμπειρια, που, οπως και τα παραπανω, μπορει να σε κανει 'καλυτερο' σε 'κατι'Ακριβώς έτσι!
Και δε νομίζω ότι κάποιος νοήμων άνθρωπος θα επιδίωκε να πάει φυλακή ή να χειρουργηθεί ας πούμε (για να μην πούμε για βιασμό και παρεξηγηθούμε ) για να πάρει κάτι θετικό από αυτή την εμπειρία... το αντίθετο μάλιστα, θα προσπαθούσε να το αποφύγει με κάθε τρόπο...Ούτε μπορώ να φανταστώ εξελιγμένο και όχι σαδιστικό κράτος, που να σε υποχρεώνει σε 'αρνητικές' εμπειρίες για να 'γίνεις άντρας'.
Αλλά είναι προφανείς και διαφορετικοί οι λόγοι που διατηρείται ένας τέτοιος ρουσφετολογικός και σάπιος θεσμός όπως είναι η υποχρεωτική θητεία... -
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
τι καλα που ειναι στο ναυτικο...Τι να κανουμε ρε φιλαρακι τωρα... δεν ξερουμε πως παιζουν τα παιχνιδια σας.... Εμεις τις βολες μας συνηθως τις κανουμε με OTO MELARA
-
ωραια βολη εκανε ρε... να δω τι θα κανετε αμα στερεψει η θαλασσα...
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
να δω τι θα κανετε αμα στερεψει η θαλασσα...τους ΠεζοΝαυτες
Εχεις αλλη ερωτηση να γειωσω?
-
την Πεμπτη απολυομαι!!!!!
θα αποκαλυψω που υπηρετησα ..μετα την Πεμπτη
-
Καλός πολίτης!!!...
-
ευχαριστω!!!!
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
να δω τι θα κανετε αμα στερεψει η θαλασσα...
τους ΠεζοΝαυτες
Εχεις αλλη ερωτηση να γειωσω?
τη σαβουρα θα κανετε...
-
διαβασα σε εφημεριδα οτι σχεδον ολες οι βαλκανικες χωρες(σερβια,μοντενεγκρο,βουλγαρια,σκοπια,ρουμανια) δεν εχουν υποχρεωτικη θητεια η τουλαχιστον δεν θεωρεισαι λιποτακτης αν δεν πας.ξερει κανεις αν αληθευει?
παντως οσο για το κλασσικο επιχειρημα 'τι θα γινει αν γινει πολεμος τι θα κανεις εσυ'
το ενδεχομενο να γινει πολεμος καπου στην ευρωπη η στη χωρα μας το θεωρω απιθανο και δευτερον σε ενδεχομενο που γινει ο πολεμος δεν θα γινει οπως πριν 60 χρονια με αντρες με ενα τουφεκι να παιρνουν τα βουνα με τα ποδια,αρα θα χρειαστουν εξιδικευμενοι στρατιωτες οι οποιοι δε νομιζω να γινονται με την εκπευδευση που γινεται τωρα -
Ο χρήστης last_in_line έγραψε:
την Πεμπτη απολυομαι!!!!!θα αποκαλυψω που υπηρετησα ..μετα την Πεμπτη
Τι εκανες λεει?
Γρηγορα στα ανεκδοτα ΚΟΥΚΟ, ο κωστας κανει οφ τοπικ γραφοντας εδω μεσα!
-
Ο χρήστης zastava έγραψε:
διαβασα σε εφημεριδα οτι σχεδον ολες οι βαλκανικες χωρες(σερβια,μοντενεγκρο,βουλγαρια,σκοπια,ρουμανια) δεν εχουν υποχρεωτικη θητεια η τουλαχιστον δεν θεωρεισαι λιποτακτης αν δεν πας.ξερει κανεις αν αληθευει?παντως οσο για το κλασσικο επιχειρημα 'τι θα γινει αν γινει πολεμος τι θα κανεις εσυ'
το ενδεχομενο να γινει πολεμος καπου στην ευρωπη η στη χωρα μας το θεωρω απιθανο και δευτερον σε ενδεχομενο που γινει ο πολεμος δεν θα γινει οπως πριν 60 χρονια με αντρες με ενα τουφεκι να παιρνουν τα βουνα με τα ποδια,αρα θα χρειαστουν εξιδικευμενοι στρατιωτες οι οποιοι δε νομιζω να γινονται με την εκπευδευση που γινεται τωραΣωστά διάβασες
Στη Ρουμανία έχει καταργηθεί με την αναθεώρηση του συντάγματός της το 2003.
Στη Βουλγαρία καταργήθηκε, ψηφίστηκε πριν ένα χρόνο περίπου και θα ισχύσει από το 2008
Στη Δημοκρατία της Μακεδονίας επίσης είμαι σχεδόν βέβαιος ότι καταργήθηκε...Παντώς εγώ αν γίνει πόλεμος θα φύγω στο εξωτερικό και θα επιστρέψω μόλις τελειώσει για να κυβερνήσω την Ελλάδα, έτσι τουλάχιστον μου είπε ένα μέντιουμ
-
Ο χρήστης zastava έγραψε:
διαβασα σε εφημεριδα οτι σχεδον ολες οι βαλκανικες χωρες(σερβια,μοντενεγκρο,βουλγαρια,σκοπια,ρουμανια) δεν εχουν υποχρεωτικη θητεια η τουλαχιστον δεν θεωρεισαι λιποτακτης αν δεν πας.ξερει κανεις αν αληθευει?παντως οσο για το κλασσικο επιχειρημα 'τι θα γινει αν γινει πολεμος τι θα κανεις εσυ'
το ενδεχομενο να γινει πολεμος καπου στην ευρωπη η στη χωρα μας το θεωρω απιθανο και δευτερον σε ενδεχομενο που γινει ο πολεμος δεν θα γινει οπως πριν 60 χρονια με αντρες με ενα τουφεκι να παιρνουν τα βουνα με τα ποδια,αρα θα χρειαστουν εξιδικευμενοι στρατιωτες οι οποιοι δε νομιζω να γινονται με την εκπευδευση που γινεται τωραΩ ναι...
Έτσι είναι...
-
και η Κροατία πρόσφατα.
Περί Θητείας [#2]