-
Ο χρήστης mariost έγραψε:
Θα προτιμούσα το Focus από το Ibiza. Προτιμώ ένα καλύτερα στημένο αυτοκίνητο από ένα γρήγορο κουβάΚαυστικό σε βρίσκω....
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Για το gt το τελευταιο σχολιο που διαβασα απο τον παντα καυστικο Clarkson,ειναι οτι ηταν με το ποδι στο πατωμα και εβλεπε ενα mercedes van να τον προσπερνάει κοινως το lag παει συννεφο....Μάλλον ο φίλος μου ο Jeremy είχε ξεχάσει το κουμπάκι W στο ΟΝ, με το οποίο έπαιζε πιο πριν χωρίς να ξέρει τι κάνει , με αποτέλεσμα να του φαίνεται αργή η απόκριση. Το W ακριβώς αυτό κάνει, για να έχεις καλύτερο έλεγχο το χειμώνα με τους πάγους...
Από κει και μετά, ζήτημα οποιασδήποτε υστέρησης δεν τίθεται! Το τουτού έχει ροπή και δύναμη παντού! Αν δεις και διαγράμματα ροπής, η μέγιστη επιτυγχάνεται λίγο μετά το...ρελαντί!
Τώρα για τις άλλες επιλογές σ' αυτή την κατηγορία τιμής, αφού δεν ενδιαφέρεται για το μέγεθος και το θέλει για την πόλη, γιατί να πάρει τούρμπο και γιατί να πάρει Focus; Αν είναι να κινείται ΚΥΡΙΩΣ στην πόλη, καμία από τις δύο επιλογές δεν είναι σωστή!
Αν πάλι θέλει τα γκάζια, τότε υπάρχει και το 207 αλλά και το Colt CZT που είναι πιο καινούρια μοντέλα και λόγω κυβισμού λογικά με χαμηλότερα ασφάλιστρα.
Νομίζω πάντως πως πρέπει να ξανασκεφτεί τις προτεραιότητές του... -
Ο χρήστης nasos/sti έγραψε:
εγω θα επαιρνα μια 147.αρκετά ακριβή η άτιμη...
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Για το gt το τελευταιο σχολιο που διαβασα απο τον παντα καυστικο Clarkson,ειναι οτι ηταν με το ποδι στο πατωμα και εβλεπε ενα mercedes van να τον προσπερνάει κοινως το lag παει συννεφο....Το οδήγησε με το Winter ON
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Για το gt το τελευταιο σχολιο που διαβασα απο τον παντα καυστικο Clarkson,ειναι οτι ηταν με το ποδι στο πατωμα και εβλεπε ενα mercedes van να τον προσπερνάει κοινως το lag παει συννεφο....εάν οδηγούσε ένα Focus ή ένα C4 ή ένα Astra 1600 τι θα τον πέρναγε...ποδήλατο? Εντάξει υπερβολικός ο τύπος. Το έχω οδηγήσει. Το GT πυροβολεί.
-
Τελικά με τόσα όπλα στο δρόμο πρέπει να αγοράσω ένα τέτοιο
http://img82.imageshack.us/my.php?image=upper20arm20protectors2rd7.jpg
-
το φοκους ειναι πιο αυτοκινητο αλλα σαφως πιο αδυναμο...
το ιμπιζα θα ειναι ρουκετα αλλα σε ολα τα υπολοιπα αστα να πανε...
αν δεν εχεις οδηγησει τετοιο οχημα δοκιμασε το..θα παθεις πλακα απο τη δυναμη...απλα μη περιμενεις καμια οδικη συμπεριφορα φοβερη, ουτε θα σε γοητευσει στις στροφες...
το 207 τουρμπο δε σου λεει τπτ?
-
Εγώ θα προτιμούσα φόκους γιατί δεν είμαι τόσο φαν του γκαζιού, αλλά της παθητικής ασφάλειας και του διασκεδαστικού στησίματος...
Το ίμπιζα πάντως είναι μάλλον καλύτερο για την περίπτωσή σου. Είναι πιο πιοτικό από ότι περίμενα, είναι όμορφούλι για την κατηγορία του και πολύ βασικό για μένα έχει ρυθμίσιμη αρκετά θέση οδήγησης. Το γκάζι δεν το συζητώ, ειδικά αν του βάλεις και το τσιπάκι της ρέβο...
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
το 207 τουρμπο δε σου λεει τπτ?
ότι είναι ακριβό
-
Ας τα οδηγησει και τα δυο,και θα αποφασίσει αμεσα,αλλωστε αν ειναι οπως τα λεει εχει ηδη αποφασισει για το FR.
-
Εγώ έχω να πω ότι για να αποφασίσεις πρέπει να οδηγήσεις τα δύο αυτοκίνητα αλλά να μην μείνεις μόνο σε αυτό. Και επειδή το Ibiza είναι πιο γρήγορο θαρρώ ότι εκείνη τη στιγμή θα φαντάζει για σένα μονόδρομος η αγορά του. Όμως το Focus έχει άλλα προτερήματα τα οποία θα εκτιμήσεις εν καιρώ καθώς δεν φαίνονται από ένα απλό test drive όπως πολύ καλή οδική συμπεριφορά και αξιοπιστία. Επίσης πρέπει να έχεις υπόψιν σου ότι μετά την αγορά του fr πρέπει να έχεις στην άκρη τουλάχιστον 1500 ευρώ ακόμα για την τοποθέτηση του revo και του intercooler από cupra κάτι που κάθε ιδιοκτήτης Ibiza fr που σέβεται τον εαυτό του πρέπει να κάνει
-
Δεν χρειαζεται intercooler,εκτος εαν ξημεροβραδιαζεσαι στην Βουτα...
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Δεν χρειαζεται intercooler,εκτος εαν ξημεροβραδιαζεσαι στην Βουτα...Βρε...δεν εχει intercooler το FR?
-
Eχει side..καποιοι βαζουν front mount, αυξανοντας το lag αλλα και την διαρκεια στην αποδοση του turbo...
-
Επειδή δε μπορώ με τίποτα να φανταστώ τον εαυτό μου με ένα αυτοκίνητο που μέσες άκρες έχει οικογενειακό προσανατολισμό, θα προβάλω αυτό το συναίσθημα πάνω στο δίλημμα σου, και θα 'ψηφίσω' FR.
Ίσως να προτιμούσα TSI, σίγουρα το 207GT, αλλά αφού δεν το συζητάμε, θα προσέθετα μόνο το εξής σχετικά με το ερώτημα σου: πιθανόν να οδηγείς μια ζωή μη-εκρηκτικά αυτοκίνητα, αν δεν θέλεις να ξοδέψεις πάνω από 20Κ. Ε, για μία φορά κάνε το κομμάτι σου και χτύπα το πιο καυτό.
Ή αλλιώς, μην φοβάσαι, έχεις μια ζωή μπροστά σου να οδηγείς 1.6lt hatchback.
Αυτή είναι η εντελώς προσωπική μου άποψη!
*μόνη επιφύλαξη, η καλύτερη παθητική ασφάλεια του focus.
-
Από αυτά τα δύο θα προτιμούσα το focus, αλλά αν θέλεις βολίδα καλύτερα πάρε το φρ. Συμφωνώ με το σκεπτικό του NickNT. Το κακό για μένα(ίσως ο μόνος στον κόσμο που το βλέπει σαν αρνητικό, για την τσέπη όχι για άλλο λόγο) στο συγκεκριμένο είναι ότι υπάρχουν πολλές λύσεις βελτίωσης για το μοτέρ, πράγμα που σημαίνει ότι χωρίς να το καταλάβεις μπορείς πολύ εύκολα να αλλάζεις σετάπ σαν τα πουκάμισα (μεγαλύτερες τουρμπίνες,προγράμματακ.λ.π) και να πληρώσεις σιγά-σιγα τα άντερα σου. Ειδικά αν μπεις στα φόρουμ σεατ την πάτησες , πρέπει να το κάνεις τουλάχιστον 230 άλογα, αλλιώς θα είσαι σαν την μύγα μέσ' στο γάλα. Επιπλέον είναι λίγο παλιό
-
πιστευω πως αναμεσα σε fr και focus, τελικα σου ταιριαζει το** fiesta ST**.
Και αυτοκινητο πολης, και γκαζια σχετικα,και σπορ συμπεριφορα, και 19.000 χωρις εκπτωση, και πληρες εξοπλισμενο και και και...καλοριζικο -
..δηλαδη οποιος παρει ενα fr θα πρεπει οπωσδηποτε να το καννιβαλισει?
ωραια φετα!
-
Δυσκολο να μην προχωρησεις σε βελτιωση,σε περιμενει ενα αυτοκινητο που ξεμπαζωνει την ασφαλτο,μονο παρα πολυ ακριβα και σπορ αυτοκινητα μπορουν να το περασουν μετα
-
Ασφαλώς και όχι, αλλά δεν έχω γνωρίσει ούτε έναν που να μην έχει ρίξει χρήμα. Λάμπες να αλλάξεις στο συγκεκριμένο θα πάρεις άλογα, μεγάλος ο πειρασμός.
FR ή Focus???