-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Αυτό το, 'και άλλα 1900 ευρώ 2-3 μέρες μετά για να προχωρήσει η παραγγελία', δε το κατάλαβα;
Μετρητά θα το πάρεις ; Αν ναι τότε μόλις το έφερναν στο κατάστημά τους τότε έπρεπε να τους δώσεις περισσότερα χρήματα.Αυτό μου ζήτησαν, αυτό έκανα. Μ@λ@κί@ ε;
Ναι, θα το πάρω μετρητά. -
Ο χρήστης Montecarlo έγραψε:
Να παίξω λίγο το δικηγόρο του διαβόλου.α) Φυσικά αφού έβαλες extra άλλαξε η τιμή.
β) Αφού το αυτοκινήτο ειναι ετοιμοπαράδοτο τότε σε 2 εβδομάδες θα το έχεις.που ακριβώς στράβωσε ;
άλλαξες γνώμη για το αυτοκίνητο, για την αντιπροσωπία...Ποιός ο λόγος της προκαταβολής εαν δεν είναι η δεσμευσή σου να αγοράσεις
το αυτοκίνητο ;Προφανώς και άλλαξε η τιμή με τα έξτρα, απλά δεν είχα εξ'αρχής το ακριβές ποσό, γιατί μία έλειπε ο ηλεκτρολόγος, μία ο άλλος λόγο εορτών.
Το βασικό πρόβλημα είναι ότι: προφορικά μου είπαν ότι αν δεν επιθυμώ κάποιο 'δωράκι' μπορούν να μου κάνουν δραχμική έκπτωση, οπότε να γλυτώσω λεφτά από τα έξτρα που θέλω να βάλω. Τώρα μου τα μασάνε και αυτό δεν μου αρέσει.Η ουσία είναι ότι άμα στραβώσω, στράβωσα, έστω και για 5-10 Ευρώ. Το θέμα είναι: Άμα ακυρώσω την παραγγελία, τι θα γίνει με την προκαταβολή μου; Έχουν δικαίωμα να την κρατήσουν; Δεδομένου και ότι δεν έκανα παραγγελία αλλά παίρνω ετοιμοπαράδοτο.
Πιο πολύ ρωτάω για να ξέρω τις διαπραγματευτικές μου δυνατότητες.
-
Ο χρήστης technik έγραψε:
σχεδόν πάντα, οι εταιρείες ζητούν εξόφληση, 1 μέρα πρίν εκδοθούν πινακίδες.μετά το πινακίδωμα μπορούν να συμβούν ...διάφορα
Υπαρχουν ομως και μερικα απο τα διαφορα που μπορει να 'συμβουν' σε μια μερα πριν το πινακιδωμα:
Να σου δωσουν αμαξι με λερωμενο σαλονι ας πουμε
[πωλητης]να ξερετε ο υπαλληλος ηταν λιγο απροσεκτος και του επεσε το κοντοσουβλι και ολιγη απο χωριατικη στο καθισμα...[/πωλητης]Να σου δωσουν γρατζουνισμενο ή χτυπημενο αυτοκινητο
[πωλητης]ααα την γρατζουνια στο προφυλακτηρα λετε??Δεν ειναι τιποτα περαστε σε καμμια τριανταρια χρονια που θα εχει αδειασει το φανοποιειο να τη φτιαξουμε, ή ενταξει ετυχε στη μεταφορα να χτυπησει λιγο το φτερο, αλλα το αλλαξαμε με ολοκαινουριο γνησιο και το στοκαραμε με σουπερ ντουπερ στοκο του εργοστασιου[/πωλητης]
Γιαυτο σου λεω:
Ασε να τρεμουν αυτοι για το τι θα συμβει μετα το πινακιδωμα, παρα να τρεμω εγω για το θα 'συμβει' πριν... -
Από περιέργια... τελικά μετά τα 100 θέματα που έχεις ανοιξει για 100 αυτοκίνητα... ποιο πήρες... (ή σχέδον πήρες) ?
-
Ποιό πήρα; Θα το αποκαλύψω όταν το πάρω στα χέρια μου
Εμένα μου ζήτησαν να πληρώσω πριν τις πινακίδες, γιατί λέει ότι χωρίς τιμολόγιο αγοράς ΔΕΝ βγάζει πινακίδες το υπουργείο (...). Στέκει αυτό; Ή μπορώ να τους τρενάρω μέχρι να το 'πινακιδωθεί';
-
Ο χρήστης kouasimodos έγραψε:
Ποιό πήρα; Θα το αποκαλύψω όταν το πάρω στα χέρια μουΕμένα μου ζήτησαν να πληρώσω πριν τις πινακίδες, γιατί λέει ότι χωρίς τιμολόγιο αγοράς ΔΕΝ βγάζει πινακίδες το υπουργείο (...). Στέκει αυτό; Ή μπορώ να τους τρενάρω μέχρι να το 'πινακιδωθεί';
λογικά, στο είπαν για να το έχεις εξοφλήσει πριν βγούν πινακίδες...
γενικά αυτό δεν ισχύει, αν και έχω ακούσει διάφορα για τα μηχανολογικά
ανα περιοχή...το καθένα ενδέχεται να ζητάει και διαφορετικά δικαιολογητικά
-
Μιας και τα ξέρετε όλα, αν μου επιτρέπετε να πω και εγώ σαν πρώην πωλητής τα παραμύθια μου, μήπως τσιμπήσει κανέναν θύμα απο εσάς, και συνεχίσει να τρώει κουτόχορτο.
-
Ο έμπορος που πινακίδωσε αμάξι χωρίς να του έχουν εξοφλήσει το αμάξι είναι μεγάλο Ζώο!
-
Αμάξι (όχι ειδική παραγγελεία) μπορείς να το κλήσεις και με 50 €, δεν υπάρχει λόγος να δώσεις παραπάνω! Αν είναι μετρητά, και το αμάξι είναι ετοιμοπαράδοτο, αναγκαστηκά πρέπει να εξοφλήσεις μετά απο 1-2 μέρες για να εκτελωνιστεί το αμάξι. Αν είναι με δάνειο, δίνεις το υπόλοιπο της προκαταβολής για να προσωρήσει.
-
Για να βγάλει πινακίδες ένα αμάξι χρειάζετε ΦΥΣΙΚΑ τιμολόγιο.
[πωλητης]να ξερετε ο υπαλληλος ηταν λιγο απροσεκτος και του επεσε το κοντοσουβλι και ολιγη απο χωριατικη στο καθισμα...[/πωλητης][πωλητης]ααα την γρατζουνια στο προφυλακτηρα λετε??Δεν ειναι τιποτα περαστε σε καμμια τριανταρια χρονια που θα εχει αδειασει το φανοποιειο να τη φτιαξουμε, ή ενταξει ετυχε στη μεταφορα να χτυπησει λιγο το φτερο, αλλα το αλλαξαμε με ολοκαινουριο γνησιο και το στοκαραμε με σουπερ ντουπερ στοκο του εργοστασιου[/πωλητης]
Αυτά δεν τα σχολιάζω μιας και δεν νομίζω να έχει πει ποτέ κανένας πωλητής κάτι τέτοιο.
και για να πώ και την άλλη πλευρά.
-
Σε κάποιους πελάτες μπορεί να πινακιδωθεί αμάξι χωρίς εξόφληση....αλλά θα πρέπει να έχει δώσει ένα μεγάλο ποσοστό της αξίας του αυτοκινήτου
-
Μπορεί να κοπεί τιμολόγιο επι πιστώση και να βγάλει πινακίδες.
Γενικά ο κανόνας είναι ότι πριν πινακιδωθεί ένα αμάξι, εξοφλείται!
Αν φοβάστε για ζημιές τους λέτε θα σας δώσω τα μισά μπροστά, να το δώ μόλις έρθει και αν είναι οκ σας δίνω επι τόπου τα υπόλοιπα και πάμε για πινακίδες!
Ενας βασικος κανονας λεει οτι πληρωνεις αυτο που αγοραζεις και οχι αυτο που ΘΑ αγορασεις.
Το αμάξι το αγοράζεις όταν έρθει στην αντιπρωσοπεία και όχι ότνα βγάλει πινακίδες, τις πινακίδες κανονικά θα μπορούσε ο καθένας μας να τις βγάζει μόνος του!
-
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
[πωλητης]να ξερετε ο υπαλληλος ηταν λιγο απροσεκτος και του επεσε το κοντοσουβλι και ολιγη απο χωριατικη στο καθισμα...[/πωλητης][πωλητης]ααα την γρατζουνια στο προφυλακτηρα λετε??Δεν ειναι τιποτα περαστε σε καμμια τριανταρια χρονια που θα εχει αδειασει το φανοποιειο να τη φτιαξουμε, ή ενταξει ετυχε στη μεταφορα να χτυπησει λιγο το φτερο, αλλα το αλλαξαμε με ολοκαινουριο γνησιο και το στοκαραμε με σουπερ ντουπερ στοκο του εργοστασιου[/πωλητης]
Αυτά δεν τα σχολιάζω μιας και δεν νομίζω να έχει πει ποτέ κανένας πωλητής κάτι τέτοιο.
Κι όμως,το δευτερο το εχει πει πωλητης μπροστα μου... Κι όσο κι αν προσπαθησα να πεισω τον αγοραστη φίλο μου να μην το παρει,δυστυχως την εκανε τη μαλακια και το πήρε με χτυπημενο το φτερό...
-
του είπε να περάσει σε 30 χρόνια?
-
Οχι βεβαια...του ειπε 'Να κλεισουμε ενα ραντεβου να ερθεις να στον αλλαξουμε.' Και αλλαχτηκε μετα απο σχεδόν 2 μηνες...
-
Ρε πάσχε, δεν μπορεί να κάνανε 2 μήνες, μάλλον κάτι δεν έκανε καλά ο φίλος σου και πήρε 2 μήνες....και φυσικά το πήρε απο καργιόλη ντίλερ!
Γι'αυτό είπα πιο πριν πας πριν βγουν οι πινακίδες το βλέπεις αν είναι οκ, και μετά σκας τα υπόλοιπα λεφτά, μαλακίες είναι πιθανό να συμβούν.
-
@rantaplan:
Εγω και τα δυο αυτοκινητα που πηρα τα αγορασα με το τροπο που περιεγραψα.Και εν πασει περιπτωσει αν ο εμπορος που πινακιδωσε αυτοκινητο χωρις να εξωφληθει ειναι ΖΩΟΝ πως θα χαρακτηριζες εσυ σαν πρωην πωλητης τον εμπορα που πονταρει στη καυλα του καθενος για καινουριο αμαξι και κοροϊδευει το κοσμο??
Το αν εχουν συμβει παρομοια περιστατικα με αυτα που περιγραφω (υπερβαλλοντας χαριν αστεϊσμου) αφηνω τους υπολοιπους να κρινουν μιας και οι εμπειριες πολλων απο εδω αλλα και μελων αλλων φορουμ ειναι πολυ πιο σημαντικες και απο τις δικες μου υπερβολες και απο την αποψη ενος πρωην πωλητη.
Εχω δει τεχνικο αντιπροσωπειας με κατσαβιδι στη κωλοτσεπη, να μπαινει σε αμαξι προς παραδοση με εργοστασιακο δερματινο σαλονι, και να τρυπαει το καθισμα του συνοδηγου.
Εχω ακουσει πωλητη να λεει σε πελατη οτι θα χασει τη προκαταβολη αν δε δεχτει την (πανακριβη) ασφαλεια που του πασαρε.
Να πω και για το προστιμο που εφαγε η Φορντ επειδη πουλησε σε πελατη σκουριασμενο αυτοκινητο και αρνηθηκε να αντικαταστησει??Τωρα για αμαξι με 'ειδικο εξοπλισμο' απο που προκυπτει οτι η προκαταβολη θα πρεπει να ειναι μεγαλυτερη??Μηπως ο εν λογω 'ειδικος' εξοπλισμος τοποθετειται καπου αλλου εκτος εργοστασιου-αντιπροσωπειας??
Οτι εξοπλισμος υπαρχει στους καταλογους της εταιρειας και δεν επισημαινεται οτι θα πρεπει να προπληρωθει ωστε να τοποθετηθει, καμμια υποχρεωση δε γεννα για προπληρωμη του.Τελος μπορει να εκδοθει τιμολογιο επι πιστωσει ωστε να βγουν οι πινακιδες και την ημερα παραλαβης να κοπει εξωφλητικη αποδειξη εισπραξης.
-
H αλήθεια είναι κάπου στην μέση!!!!
Εγώ είμαι στο άλλο άκρο!!!!
Παρέδωσα μεταχειρισμένο πήρα το τιμολόγιο ... έδωσα 1,500 euro προκαταβολή για το νέο που είναι ειδική παραγγελία... και κρατάω στο χέρι μου μια απόδειξη ότι μου χρωστάει ο αντιπρόσωπος 12,500 euro!!!
Στην παράδοση τα 100 euro τόκους που έχασα θα βρώ ενα τρόπο να αντισταθμίσουμε με άλλη παροχή!!! Πχ μεγάλη έκπτωση για επέκταση εγγυησης!!!!
Τυπικά αν χρεοκοπήσει έχω ένα μικρό ρίσκο αλλά αυτό ελέγχεται!!!! -
Ο χρήστης BladeRunner82 έγραψε:
Τελος μπορει να εκδοθει τιμολογιο επι πιστωσει ωστε να βγουν οι πινακιδες και την ημερα παραλαβης να κοπει εξωφλητικη αποδειξη εισπραξης.
Καπου εδω λυθηκε το θεμα...
Αν κάνεις τον κόπο αυτό το έχω πει μια σελίδα πίσω!
@cpp, τώρα μιλάμε για σωστές διαδικασίες ή για απατεώνες? Γιατί εσύ μου μιλάς για απατεώνες! Αν κάποιος δεν έχει τον μέσο όρο μυαλού να πει στον πωλητή αει γαμήσου δεν θέλω την ασφάλεια σου, και κάθετε και πιστεύει τον κάθε απατεώνα δεν είναι θέμα να συζητήσουμε!
Το γιατί μόνο ζώο πινακιδώνει με 150 € αμάξι μπορείς να το ψιλιαστείς ή θες να στο εξηγήσω?
Τα αμάξια με ειδικό εξοπλισμό (ειδική παραγγελεία δλδ ) παίρνουν συνήθως 20% προκαταβολή η οποία ΔΕΝ επιστρέφεται, να σου εξηγήσω λοιπόν και εδώ το γιατί, αν πάω εγώ και παραγγείλω ένα μοντέο 2λιτρο 5πορτο με δέρμα esp αυτόματο 17ρες σε Χ χρώμα, και δώσω 200 €, και μέχρι να έρθει το αμάξι, ψοφήσω, με απολύσουν, ή τέλος πάντων λόγω ανωτέρας βίας ΔΕΝ το αγοράσω, ξέρεις τι θα γίνει? Θα προσπαθούν κάποιοι να πουλήσπουν ένα αμάξι το οποίο ΔΕΝ πωλείται με τπτ. Θα μου πεις στα @@ σου εσένα, αυτοί είναι κλέφτες και αλήτες και καλά να πάθουν, αν μιλήσουμε για αυτούς που λέω εγώ, τους σωστούς επαγγελματίες και όχι τους άλλους, θα καταλάβεις ότι ένα αμάξι που παρήγγειλες εσύ και απο 23.000 € το πήγες στα 28-29.000 € δίνοντας 4-5000 €, αν δεν το πάρεις χέστηκα, γιατί κατεβάζω 5000 € την τιμή του και φεύγει την άλλη μέρα το πρωί. κιαι δεν πληρώνω ούτε τόκους ούτε, τρέμει υ ψυχή μου, στην κάθε ειδική παραγγελεία αν θα το πάρει ο κάθε πελάτης το αμάξι ή θα το βάλω στον πάτο μου!
-
[quote='ratanplan']
Το γιατί μόνο ζώο [b]πινακιδώνει με 150
-
Οι ειδικές παραγγελίες σε αυτοκίνητα ξεπερνούν συνήθως τις 10,000 Euro.
Καμία μα καμία αντιπροσωπέία στην Ελλάδα δεν χρηματοδοτεί τις παραγγελίες και συνεπώς τις προκαταβολές τις πληρώνει ο πελάτης! Τα 1,000 καα 2,000 Euro προκαταβολή που ακούς σε Merc, BMW , Audi κλπ έχουν λογική.
Στα stockαρισμένα είναι άλλη ιστορία... αλλά επιχειρηματικά δεν λεέι να στοκάρεις και ιδίως στην Ελλάδα.
Επίσης όσοι αφήνουν αμάξι σε μάντρα ας μας πουν πότε παίρνουν το χρήμα πόσο καιρό το αφήνουν στην έκθεση και αν έχουν αναλογιστεί το ρισκο που φέρουν σε περιπτωση που καταστραφεί η έκθεση!!! -
σε ειδικη παραγγελια, εμενα μου ειπαν στην αρχη οτι προκαταβολη ειναι η αξια των εξτρα που θα βαλεις επανω..
-
@ technik Καλά αυτό το αμάξι το φάγανε, το πιθανότερο να το κάνανε Test-Drive εκτός αν η προκαταβολή κάλυπτε τα εξτρά οπότε, τα δώσανε δώρο στον πρώτο που ήθελε αυτό το μοντέλο!
@ cpp το ποσό ρε συ δεν είναι στάνταρ στα μερτσεντέ και BMW δεν ξέρω την πολιτική τους αλλά τα 10κ λογικά μου ακούγοντε, στα άλλα είναι το 15-20% συνήθως.
Στοκαρισμένα αμάξια υπάρχουν με στάνταρ εξοπλισμό μόνο, δεν θα βρεις ας πούμε με ηλιοροφή, εκτός αν είνα ιαπο ακύρωσει ειδικής παραγγελείας!
@ 30φυλο εντάξει ρε συ το αμάξι που πήρες εσύ με τον χρόνο παράδωσης που έχει δεν ήταν και ζωτικής σημασίας να σου πάρουν τέτοια προκαταβολή και ένα 1000ρικο να πέρνανε, θα έφευγε μπαμ το αμάξι κα ινα το ακύρωνες!
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
@ 30φυλο εντάξει ρε συ** το αμάξι που πήρες εσύ** με τον χρόνο παράδωσης που έχει δεν ήταν και ζωτικής σημασίας να σου πάρουν τέτοια προκαταβολή και ένα 1000ρικο να πέρνανε, θα έφευγε μπαμ το αμάξι κα ινα το ακύρωνες!
Τωρα τον εκανες κουρελι.
-
μπααα
οχι κουρελι, πατερα...
χαλί! χαλί το εργαλιείο
Προκαταβολές αυτοκινήτων