-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Για τα λύκεια μίλησα.Ναι. Μάλλον δεν έγινα κατανοητός στο προηγούμενο post μου.
(1)Δεν ήταν οργανωμένο δηλαδή; (2)Ο κάθε καθηγητής δίδασκε ό,τι του κάπνιζε και όποτε του κάπνιζε; (3)Το σχολείο έκλεινε όποτε διέτασσε κάποιος αρχηγός κόμματος ή τοπικής κλαδικής; (4)Χάνονταν μαθήματα; (5)Έμπαιναν εξωσχολικοί κι έκαναν κουμάντο στους μαθητές;
- Το λύκειο είναι οργανωμένο. Όπως και η σχολή του πανεπιστημίου.
- Όχι. Όπως και στην σχολή του πανεπιστημίου.
- Όχι. Στην σχολή όμως γίνεται αυτό. Αν και η πλειοψηφία των φοιτητών -κομματικοποιημένων ή μη- ψηφίζει υπέρ της κατάληψης στο δικό μου τουλάχιστον τμήμα.
- Όχι. Όπως και στην σχολή (εκτός από τις καταλήψεις).
- Όχι. Όπως ακριβώς και στην σχολή. Όσοι 'υποκινούν' τους φοιτητές ιδεολογικά είναι και αυτοί φοιτητές.
Ελπίζω να έγινα πιο κατανοητός τώρα.
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Δηλαδή χάνονται εξεταστικές;
Φυσικα και χανονται!
Εδώ είστε λάθος.Είναι πολύ λογικό μερίδα καθηγητών να μην επιθυμούν την αναπλήρωση της χαμένης εξεταστικής,ΟΜΩΣ σε αυτό έχουν λόγο και οι εκπρόσωποι των παρατάξεων που συμμετέχουν στα σχετικά συμβόυλια όπου αποφασίζονται τα ζητήματα αυτά με ψηφοφορίες...Δηλαδή είναι στα χέρια των εκπροσώπων αν θα 'μπλοκάρουν'την απόφαση των καθηγητών.Και απλά για να ακουστεί' η φωνή των φοιτητών' και όχι η φωνή των εκπροσώπων των παρατάξεων το θέμα θα τεθεί σε γενική συνέλευση αν οι καθηγητές αποφασίσουν για μή αναπλήρωση της εξεταστικής.
-
Εισαγγελική παρέμβαση για τους απεργούς-καθηγητές που πληρώνονται κανονικά
*Εισαγγελείς μπαίνουν στις ανώτατες σχολές για να ερευνήσουν αν υπάρχουν καθηγητές οι οποίοι πληρώνονται αν και απεργούν.
Ήδη, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας τις τελευταίες ημέρες επικρατεί αναστάτωση, αφού εισαγγελέας της περιοχής άρχισε έρευνες στο ίδρυμα για να διαπιστωθεί ποιοι καθηγητές πληρώνονται παρά τη συμμετοχή τους στην απεργία.**O εισαγγελέας καλεί τις πρυτανικές αρχές και τους προέδρους των τμημάτων να επιβεβαιώσουν τη συμμετοχή των πανεπιστημιακών στην απεργία με συγκεκριμένες καταστάσεις πανεπιστημιακών. **
Πανεπιστημιακοί-μέλη της ομοσπονδίας (ΠOΣΔΕΠ) που μίλησαν στο «Βήμα» θεωρούν ότι πιθανόν στην ενέργεια αυτή να βοήθησε και σχετικό έγγραφο του υπουργείου Παιδείας, τον περασμένο Μάρτιο, το οποίο απευθυνόταν στους πρυτάνεις και στους προέδρους των Διοικουσών Επιτροπών όλων των πανεπιστημίων και το οποίο ανέφερε χαρακτηριστικά:
«Παρακαλούμε να μας γνωρίσετε σχετικά με τη συμμετοχή των μελών ΔΕΠ καθώς και του Διοικητικού Προσωπικού του πανεπιστημίου σας στην απεργία που έχουν εξαγγείλει οι αντίστοιχες συνδικαλιστικές τους οργανώσεις». Το έγγραφο αναφερόταν στην απεργία του περασμένου καλοκαιριού.
Ωστόσο, σημειώνουν ότι στον τοπικό Τύπο της Θεσσαλίας είχαν φιλοξενηθεί δηλώσεις αρμοδίων του πανεπιστημίου, σύμφωνα με τις οποίες ακαδημαϊκοί που είχαν λάβει μέρος στις απεργιακές κινητοποιήσεις δεν το δήλωσαν και πληρώθηκαν κανονικά. Έτσι ακολούθησε αυτεπάγγελτη εισαγγελική παρέμβαση που διενεργείται αυτές τις ημέρες εν μέσω νέων απεργιακών κινητοποιήσεων.
«Και εγώ κλήθηκα από τον εισαγγελέα να καταθέσω» δήλωσε προς «Το Βήμα» ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Ν.Μπαγιάτης και προσέθεσε ότι «ωστόσο, θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο έλεγχος αυτός είναι αρμοδιότητας του ίδιου του πανεπιστημίου και των οικονομικών του αρχών».
Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας της **ΠOΣΔΕΠ **Γ.Μαΐστρος επισημαίνει ότι πρόκειται για διαδικασία που αποτελεί ευθύνη του πρύτανη και των πανεπιστημιακών οργάνων, ενώ θεωρεί το έγγραφο του υπουργείου «πολιτική παρέμβαση με στόχο την τιμωρία και τον εκφοβισμό» . *
-
Ο χρήστης maxmara έγραψε:
Ο κόσμος προχωράει μπροστά και εμείς...κάνουμε καταλήψεις...Που στο διάολο:twisted: πάει αυτός ο κόσμος μπροστά:hmmm: ..εγώ δεν τον καταλαβαίνω.'Οπως δεν μπορώ να καταλάβω και τη γνωστή φιλελεύθερη ατάκα 'Μας προσπερνάει η εποχή'.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Εισαγγελική παρέμβαση για τους απεργούς-καθηγητές που πληρώνονται κανονικάΚάπου διάβαζα σε 'σοβαρή εφημερίδα' ότι εκβιάζουν τους απεργούντες καθηγητές με μη πληρωμή των μισθών τους. Γουάου. Δηλαδή, οταν απεργείς, πληρώνεσαι? Μάλλον κάτι δεν κατάλαβα.
-
Ο χρήστης SAXOGUS2 έγραψε:
Ο κόσμος προχωράει μπροστά και εμείς...κάνουμε καταλήψεις...
Που στο διάολο:twisted: πάει αυτός ο κόσμος μπροστά:hmmm: ..εγώ δεν τον καταλαβαίνω.'Οπως δεν μπορώ να καταλάβω και τη γνωστή φιλελεύθερη ατάκα 'Μας προσπερνάει η εποχή'.
Το ερώτημα είναι όντως φιλοσοφικό: ο κόσμος πάει μπροστά σε τεχνολογικό/επιστημονικό επίπεδο? Πάει μπροστά σε κοινωνικό επίπεδο?
Σε τεχνολογικό/επιστημονικό, ναί, ο κόσμος πάει σίγουρα μπροστά. Παραδειγμα, σχετικό για το φόρουμ: σήμερα τα 150 άλογα τα έχουμε για πλάκα, χθές ψοφάγαμε για 60.
Σε κοινωνικό...δεν ξέρω αν ο κόσμος πάει μπροστά. Η Ελλάδα πάντως δεν πάει!!!!
-
Σε τεχνολογικό/επιστημονικό, ναί, ο κόσμος πάει σίγουρα μπροστά. Παραδειγμα, σχετικό για το φόρουμ: σήμερα τα 150 άλογα τα έχουμε για πλάκα, χθές ψοφάγαμε για 60.
Η τεχνολογική καινοτομία κατά τη γνώμη μου δεν σημαινει αναγκαστικά και πρόοδο,εφόσον δεν εξυπηρετεί τον άνθρωπο στο να βελτιώσει τη ζωή του.Τι να τα κάνεις τα 100-200-300 άλογα όταν δεν σου βελτιώνουν τη ποιότητα ζωής και στις περισσότερες των περιπτώσεων τη κάνουν χειρότερη!
Η επιστήμη δεν είναι στην υπηρεσία του ανθρώπου αλλά στην υπηρεσία των χορηγών! -
Ο χρήστης maxmara έγραψε:
Εισαγγελική παρέμβαση για τους απεργούς-καθηγητές που πληρώνονται κανονικά
Κάπου διάβαζα σε 'σοβαρή εφημερίδα' ότι εκβιάζουν τους απεργούντες καθηγητές με μη πληρωμή των μισθών τους. Γουάου. Δηλαδή, οταν απεργείς, πληρώνεσαι? Μάλλον κάτι δεν κατάλαβα.
ΕΣΥ όχι.
Αυτοί, φυσικά ναι. Είναι αυτοδιοικούμενοι λέμε [και έλεγχο δεν σηκώνουν]. -
Η επιστήμη δεν είναι στην υπηρεσία του ανθρώπου αλλά στην υπηρεσία των χορηγών!
Μη σκας,κι οι χορηγοι ανθρωποι ειναι!
-
Τι ποιότητα γνώσεων και πόσες γνώσεις θα έχει κάποιος με αυτόν τον ρυθμό μαθημάτων, με διαλείμματα καταλήψεων; Στο ΤΕΙ, ΑΕΙ πας για να μάθεις ότι τέλος πάντων μαθαίνεις ανάλογα με το που είσαι (σχολή και πόλη). Αυτά που σήμερα μαθαίνει ένα φοιτητής με διαλείμματα λόγω καταλήψεων, έξω στην αγορά αν βγει θα δει ότι τελικά δεν τα έμαθε καλά. Δυστυχώς, τα ιδιωτικά πανεπιστήμια θα έρθουν γιατί είναι από όσο κατάλαβα, κοινοτική οδηγία, νόμος δεν ξέρω ακριβώς. Αυτό είναι το δεδομένο. Δε μπορείς να μην εφαρμόσεις κάτι που η Ε.Ε. έχει ψηφίσει. Άρα ή κυνηγάς την αναβάθμιση της παιδείας ή κολλάς σε κάτι που ξέρεις ότι θα περάσει θες δε θες χάνοντας πολύτιμο χρόνο. Αν έχει αυτό υιοθετηθεί το μέτρο στην Ε.Ε. δε μπορεί η Ελλάδα να κάνει αλλιώς. Μπορούν οι φοιτητές να επιδιώξουν αναβάθμιση της παιδείας με τρόπο όμως που, δε θα προκαλούν την κοινή γνώμη αλλά θα την έχουν με το μέρος τους. Γιατί κοινή γνώμη δεν είναι μόνον όσοι στις διαδηλώσεις τους συμπαραστέκονται. Κοινή γνώμη είναι και οι γονείς που πληρώνουν τόσους μήνες από τα δύσκολα οικονομικά τους τα ενοίκια και τα έξοδα των παιδιών τους, κοινή γνώμη είναι και οι γονείς των παιδιών που δε θέλουν την κατάληψη, κοινή γνώμη είναι και οι φορολογούμενοι, που θα πληρώσουν τις ζημίες εντός και εκτός πανεπιστημίων και ΤΕΙ. Αυτή η κοινή γνώμη στην πλειοψηφία της πιστεύω ότι αποτελείται από πολίτες με μεσαία εισοδήματα. Οι μεγαλοεισοδηματίες στην πλειοψηφία τους δε στέλνουν τα παιδιά τους στα δημόσια εκπαιδευτικά ιδρύματα. Σχετικά με τις συνελεύσεις, δεν ξέρω αν οι αποφάσεις πέρνωνται από λίγους ή από πολλούς. Αλλά αν παίρνονται από λίγους που είναι οι πολλοί να αντιδράσουν;
-
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_art ... 007_215408
Τι λέτε ρε παιδιά συμβαίνουν τέτοια πράγματα και στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια...δεν το πιστεύω
Υ.Γ Όπως έχω πεί πολλές φορές το πρόβλημα μας δεν είναι αν τα Πανεπιστήμια μας θα είναι δημόσια, ιδιωτικά ή με καθηγητές από το Alpha Centauri το πρόβλημα αυτής της χώρας είναι ο ωχαδερφισμός και η καλιέργεια του 'εγώ ελπίζω να την βολεψώ και άσε τους άλλους να κουρεύονται'... -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_100048_09/02/2007_215408
Τι λέτε ρε παιδιά συμβαίνουν τέτοια πράγματα και στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια...δεν το πιστεύωΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ!
Προπαγάνδα της πκς θα ναι. -
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Τι λέτε ρε παιδιά συμβαίνουν τέτοια πράγματα και στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια...δεν το πιστεύωΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ!
Προπαγάνδα της πκς θα ναι.E ναι άλλωστε η Καθημερινή είναι επίσημο όργανο της ΠΚΣ
-
Κατι μου λεει οτι ο γνωστος αντικειμενικος και μονιμως αγανακτισμενος Μουτζαχεντιν της ιδιωτικοποιησης ειτε θα βγει οφφ-λάιν ειτε θα τα φορτωσει ΠΑΛΙ στο κρατος ('πληρωνουμε εμεις τους κηφηνες και αυτοι δεν ελεγχουν τους καλους ιδιωτες επιχειρηματιες-επενδυτες-εθνικους ευεργετες')
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Προπαγάνδα της πκς θα ναι.Εσύ που σπουδάζεις και Ιατρική, μήπως είχες ακούσει για τα πλαστά πτυχία απο την Θεσσαλονίκη? Εκ τον οποίον ο ένας είχε μπει και σε νοσοκομείο..........
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Προπαγάνδα της πκς θα ναι.Εσύ που σπουδάζεις και Ιατρική, μήπως είχες ακούσει για τα πλαστά πτυχία απο την Θεσσαλονίκη? Εκ τον οποίον ο ένας είχε μπει και σε νοσοκομείο..........
Δεν έχω ακούσει κάτι συγκεκριμένο, αλλά δεν μου κάνει εντύπωση.
Η αναλγησία των πλαστογράφων δεν έχει όρια! -
Βασικά κάποια μπινιά είχαν κάνει με τις βεβαιώσεις απο την γραματεία αν θυμάμαι καλά.
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Κατι μου λεει οτι ο γνωστος αντικειμενικος και μονιμως αγανακτισμενος Μουτζαχεντιν της ιδιωτικοποιησης ειτε θα βγει οφφ-λάιν ειτε θα τα φορτωσει ΠΑΛΙ στο κρατος ('πληρωνουμε εμεις τους κηφηνες και αυτοι δεν ελεγχουν τους καλους ιδιωτες επιχειρηματιες-επενδυτες-εθνικους ευεργετες')Αν (μπορεί να κάνω και λάθος ) αναφέρεσαι σ' εμένα, είναι φανερό ότι προσπαθείς και πάλι εναγωνίως να καλύψεις το ένα χάλι με το άλλο χάλι - 'αφού εκεί απέτυχαν, μην κοιτάτε τα δικά μου χάλια και αφήστε τα όπως είναι'.
Πόσοι έχουν μπει σε ελληνικά ΑΕΙ με 'κατατακτήριες' από πανεπιστήμια του εξωτερικού, ώστε να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους εις βάρος των φορολογούμενων και αυτών που μπήκαν με πανελλήνιες; Κάθε χρόνο εκατοντάδες. Ειδικά δε για τη Θεσσαλονίκη είχαν ακουστεί πολλά.
Πόσοι επιλέγονται 100% με μέσο για μεταπτυχιακά και διδακτορικά σε δημόσια ΑΕΙ, με τα οποία κλέβουν θέσεις στους διαγωνισμούς μέσω ΑΣΕΠ από αριστούχους πτυχιούχους ΑΕΙ; Προσοχή στην απάντηση γιατί θα γελάσει το παρδαλό κατσίκι.
Πόσοι περνάνε με το τσουβάλι μαθήματα με μέσο; Ή για λόγους που δεν έχουν σχέση με την αξία τους ως φοιτητών και μελλοντικών 'επιστημόνων'; Προσοχή στην απάντηση γιατί έχεις ήδη ξεφτιλιστεί μόνος σου - να υπενθυμίσω γιατί;
Ο έλεγχος είναι κάτι στο οποίο πάσχει ο δημόσιος τομέας - είναι σπάνιος, συχνά κατευθυνόμενος και εξαιρετικά δύσκολος όταν οι ελεγχόμενες δομές τον ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ή τον ΣΑΜΠΟΤΑΡΟΥΝ.
Αν η έλλειψη επαρκούς ελέγχου στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια αποτελεί ψόγο για το εκπαιδευτικό σύστημα, η έλλειψη οποιουδήποτε ανεξάρτητου ελέγχου στα δημόσια ΑΕΙ και ΤΕΙ τί είναι; Ανεξαρτησία και αυτονομία ή κάλυψη των παραπάνω που ανέφερα και πολλών ακόμα στραβών; Άιντε, άιντε.... -
ρε κοιτα που καποιοι εχουν προβλημα και με το ελευθερο εμποριο...
τι εχει σειρα? θα ζητησουν μηπως να μην πηρωνουν τους γιατρους που τους εξεταζουν?
-
Ρε Ομικρόνε, ωραίος είσαι εσύ.
Στο δημόσιο νοσοκομείο πας και τα σκας οικειοθελώς;;;;
ΑΡΘΡΟ 16