-
Δεν κοροϊδεύουν. Προσπαθούν με δόσεις χιούμορ να σου πουν ότι πιθανότατα το αυτοκίνητα να αντιμετωπίσει προβλήματα από τη δύναμη που έχει αυτή τη στιγμή. Προβλήματα που μπορούν να σε βάλουν σε κίνδυνο.
Αλήθεια τι φρένα έχεις;;;
-
brembo 4pistona
-
Διαστάσεις δίσκων μπρος πίσω;;;
-
για την ωρα μπροστα μονο 290 για πισω ψαχνομαι
-
γιατι να πω και κατι αλλο τωρα, τα punto ειναι ποιο καλα στημενα
-
δηλ πισω εισαι με ταμπουρα?
τα punto gt εχουν απειρως καλυτερο στησιμο..Και υπαρχουν και πολυ καλες λυσεις aftermarket για αυτους..Αληθεια απο στησιμο τι εχεις κανει?
-
kyb σκληρα ελλατηρια h&R
-
Βρε παιδιά, προφανώς ο άνθρωπος έχει αποφασίσει να βελτιώσει το αυτοκίνητό του, το οποίο έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης, αν αναλογιστούμε το ποιά είναι η εργοστασιακή του μορφή.
Τι σημαίνει 'βελτίωση';
Είναι ένας όρος που αποκτά διαφορετική έννοια κατά περίπτωση. Στην περίπτωση του φίλου μας, σημαίνει 'πολύ γρήγορο Αccent με ό,τι μπορεί να γίνει καλύτερο στο θέμα της ανάρτησης'.
Οπότε, θεωρώ τουλάχιστον άκυρες, ηθικοπλαστικές προτροπές του τύπου 'πέταξέ το', 'θα 'σαι επικίνδυνος' κ.λπ.Και, όντως και η ανάρτησή του μπορεί να βελτιωθεί, με τα κατάλληλα αμορτισέρ-ελατήρια-αντιστρεπτικές, και τα φρένα του μπορούν να βελτιωθούν, και η ακαμψία του μπορεί να ενισχυθεί.
Το αν ένα Golf GT είναι καλύτερη και πιο συμφέρουσα περίπτωση είναι μάλλον αναμφισβήτητο, αλλά σημασία έχει ότι ο άνθρωπος αυτός επιθυμεί να βελτιώσει το αυτοκίνητό του και όχι να αγοράσει άλλο.Είναι λοιπόν πολύ πιο εποικοδημητικό να κάνουμε προτάσεις, σχετικές με το πώς να το φτιάξει όσο το δυνατόν καλύτερο με το χαμηλότερο κόστος και να αφήσουμε τους αφορισμούς.
Τέλος, η ασφάλεια σχετίζεται πάντα με την επίγνωση των δυνατότητων του αυτοκινήτου μας. Υπάρχει μια αναλογία.
Όσο γνωρίζουμε πώς συμπεριφέρεται το όχημα, και όση σύνεση επιδεικνύουμε κατά τη χρήση του, τόσο το ασφαλέστερο.
H μόνη μη σχετικιστική παράμετρος περί ασφάλειας, είναι η περίπτωση απρόοπτου, κατά την οποία το σωστότερα στημένο όχημα θα αποδειχτεί ασφαλέστερο, αυξάνοντας τις πιθανότητες να αποσοβηθεί το ατύχημα. -
Ο χρήστης accent-turbo έγραψε:
ετσι μου λετε να παω να ξαναβαλω το μαμα κινητηραΝαι.
τι αλλο πρεπει να κανω δηλαδη για να στηθει καλα;
Ακου φίλε μου, μην με παρεξηγήσεις για αυτά που θα σου γράψω παρακάτω, ειλικρινά στο λέω, είναι από ενδιαφέρον.
Εχω οδηγήσει Accent για πολλά χιλιόμετρα σε ορεινούς δρόμους και η εντύπωσή μου από το κράτημά του ήταν η χειρότερη: απίστευτη υποστροφή ('μούτρα'), κλίσεις αμαξώματος πέραν του ανεκτού, 'άραγε που κοιτάνε οι ρόδες μου' σύστημα διεύθυνσης, μια γενικότερη χαλαρότητα στις αλλαγές κατεύθυνσης (αμορτισέρ + silent blocks της πλάκας).
Μετά σκέφτηκα πως το αυτοκίνητο αυτό κόστιζε γύρω στις 10000 ευρώ και άρα για τα λεφτά του ήταν ΟΚ, ένας τίμιος (= καλή σχέση τιμής προς απόδοση) μεταφορέας χωρίς οποιαδήποτε περαιτέρω απαίτηση.
Αν όμως το ίδιο πλαίσιο πάρει +120 άλογα, όπως ίσως φτάσει το δικό σου κοντά στα 200 από τα 'μαμά' 85, δεν τολμάω να σκεφτώ πως μόνο με 4 αμορτισέρ υπάρχει περίπτωση να έχει ανεκτό κράτημα. Θέλει πολύ περισσότερες επεμβάσεις (θα έλεγα: άλλους τροχούς + λάστιχα, ελατήρια, αμορτισέρ, σκληρότερα silent blocks, ίσως παχύτερες αντιστρεπτικές (ή μάλλον παχύτερη πίσω, λεπτότερη μπροστά), και σχεδόν σίγουρα μπλοκέ διαφορικό, για να μην πω για αλλαγές σε γεωμετρία) για να μπορεί να 'στέκεται' αντίστοιχα με τα άλογά του και, το κυριότερο, να μην είναι 'χάρος' για σένα και την οικογένειά σου και 'πάει ευθεία' στην πρώτη γλυστερή στροφή.
Ο,τι και να σου πούμε εμείς από το Forum, η ουσία είναι πως τέτοιες μετατροπές (δηλ. με τόση διαφορά από την αρχική στην τελική κατάσταση) θέλουν τεράστιες γνώσεις και από το 'μάστορα' αλλά το κυριότερο και από σένα, για να μπορείς να εκτιμήσεις τις επιπτώσεις κάθε πράγματος που κάνεις (πχ. στον κινητήρα: συμπίεση πόσο θα βγάζει ? Και άρα πως θα τα πηγαίνει από turbo lag, ροπή χαμηλά & οδηγισιμότητα, απαιτήσεις σε καύσιμο (μην θέλει 102 οκτάνια ?), εκπομπές καυσαερίων).
Και, αν κατάλαβα καλά, τις γνώσεις αυτές δεν τις έχεις, με αποτέλεσμα να εξαρτάς την επιτυχία της όλης ιστορίας αλλά, το κυριότερο (διότι το να χάσεις μερικά χρήματα είναι το λιγότερο), την ασφάλειά σου και των ανθρώπων που βάζεις μέσα, από την ευσυνειδησία και τον επαγγελματισμό του 'μάστορα'.
Η άποψή μου λοιπόν είναι να πάρεις ένα καλύτερο σε εργοστασιακή μορφή αυτοκίνητο, όπως το Golf αλλά και άλλα, βάλτου, αφού έχεις το 'μικρόβιο', και ένα πρόγραμμα να πάει 200 άλογα, και είμαι σίγουρος θα είσαι πολύ ασφαλέστερος, ταχύτερος και με πιο ήσυχο το κεφάλι σου, από οτιδήποτε σου πουν τυχαίοι άνθρωποι όπως εγώ ή ο οποιοσδήποτε 'μάστορας'.
Φιλικά (πάντα)
-
ΠΑντως αν θες τη γνωμη μου μλκς κανεις.Πρωτα επρεπε να κοιταξεις την ασφαλεια σου και μετα να προχωρησεις σε αλλη μηχανικη βελτιωση.130+ ιπποι ειναι πολλοι παντως για τετοιο πλαισιο, τετοια αναρτηση και τετοια φρενα...
-
δεν παρεξηγω ειναι η γνωμη καθενως απλος η ερωτηση στην αρχη ηταν ποσα και οχι ποσο το οτι ειμαι ασχετος με το αθλημα ναι δεν εχω μηχανουργιο αλλα κομμωτηριο 5 πραγματα γνωριζω ομως το οτι εστησα αυτο το αυτοκηνιτο 1.σιγουρα δεν ειναι απο τα καλυτερα στην αγορα αλλα αυτο μου εκατσε να φτιαξω γιατι το γουσταρω περισσοτερο απο οτι ενα golf και 2. ας ερθει μετα ενα golf μανισιο διπλα μου να δουμε ποιο ειναι το accent. και παλι λεω ομως οτι δεν ειμαι της ταχυτητας αλλα τα 0,200 να μου τα βγαλει γρηγορα μ αυτα τα λεφτα και αυτο το στησιμο που εβαλα
-
Ο χρήστης Pai Mei έγραψε:
Βρε παιδιά, προφανώς ο άνθρωπος έχει αποφασίσει να βελτιώσει το αυτοκίνητό του, το οποίο έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης, αν αναλογιστούμε το ποιά είναι η εργοστασιακή του μορφή.Πολλά περιθώρια μπορεί να έχει, αλλά ό,τι και να κάνεις, θα είναι επαρκές ?
Το αν ένα Golf GT είναι καλύτερη και πιο συμφέρουσα περίπτωση είναι μάλλον αναμφισβήτητο, αλλά σημασία έχει ότι ο άνθρωπος αυτός επιθυμεί να βελτιώσει το αυτοκίνητό του και όχι να αγοράσει άλλο.
Αν με λιγότερα λεφτά μπορεί να αποκτήσει ένα γρηγορότερο και ασφαλέστερο αυτοκίνητο, δε βλέπω τίποτα το άκυρο στο να του το επισημάνουμε αυτό.
Εμένα αντίθετα άκυρες μου φαίνονται ερωτήσεις του τύπου 'βάζω το Χ και το Υ πράγμα στο αυτοκίνητό μου, πόσα άλογα θα βγάλει ?'
Είναι λοιπόν πολύ πιο εποικοδημητικό να κάνουμε προτάσεις, σχετικές με το πώς να το φτιάξει όσο το δυνατόν καλύτερο με το χαμηλότερο κόστος και να αφήσουμε τους αφορισμούς.
Αλήθεια είναι εποικοδομητικό αυτό ? Δηλαδή και εγώ παραπάνω έκανα επί τροχάδην προτάσεις για βελτίωση στησίματος, είναι άραγα εποικοδομητικές ?
-
οκ μπηκα... ενταξει
ισως τα ερωτηματα μου να τα εθεσα λαθος (που πας ρε καραμητρω με το accent) -
το σίγουρο είναι ότι στις ευθείες θα ντροπίασει πολλούς γρήγορους...
Δεν κατηγορώ το παιδί άλλωστε το δικό μου gt-turbo με συνοδεύει 13-14 χρόνια τώρα και θα συνεχίσει να το κάνει στον αδερφό μου ελπίζω με ανάλογο τρόπο που το έκανε σε μένα. Απλά με βρίσκει αντίθετο μια τέτοια μετατροπή που θυμίζει άλλες εποχές που έβαζαν ένα δυνατό μοτέρ και όποιον πάρει ο χάρος. Το σίγουρο είναι ότι άμα ακούσω σφυρικτό αξεντ θα κάνω στην άκρη...θα το περάσω στις στροφές αργότερα...Αλήθεια φίλε μου τι σου καίει αν επιτρέπεται;(αν το έχεις μετρήσει...)
Γράψε μας και τι χιλιόμετρα έχει... -
δραμα σπαρτη 55 ευρω 970 χιλιομετρα
-
δραμα σπαρτη 55 ευρω 970 χιλιομετρασυγνωμη 65 ευρω sorry
-
καλη είναι η κατανάλωση σου
-
Χμμμμ,κάθε τρία λεπτά ανεβαίνει και κατα δέκα ευρώ η κατανάλωση.
Ελπίζω ότι μέχρι τά μεσάνυχτα θα μάθουμε το αληθινό ποσό. -
δραμα σπαρτη 55 ευρω 970 χιλιομετρα
συγνωμη 65 ευρω sorry
xontrika dhlah 7l/100km?
-
οκ μπηκα... ενταξει
ισως τα ερωτηματα μου να τα εθεσα λαθος (που πας ρε καραμητρω με το accent)Δεν έχει να κάνει με το Accent, το οποίο για τη δουλειά του είναι καλό και έχει άριστη σχέση τιμής προς απόδοση, αλλά με την κατά πολύ υπέρβαση των αρχικών προδιαγραφών (85 άλογα με μετριότατο στήσιμο ---> 200 άλογα ??? ).
Είναι σα να λες: 'έχω Yugo και του βάζω μοτέρ από Integrale, τι γνώμη έχετε ?' ή 'έχω Ibiza FR και το κάνω 500 άλογα, τι γνώμη έχετε ?'
BTW στη μετατροπή που πας να κάνεις πρέπει να σκεφτείς και την αντοχή κιβωτίου-συμπλέκτη-ημιαξονίων.
ACCENT TURBO ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ