-
λοιπον χαιρετω την παρεα σας ειμαι καινουργιο μελος και ηθελα να ρωτησω, απο εβδομαδα βαζω το αυτοκινητο μου για αναβαθμιση ,δηλαδη τι λεω αυτη την στιγμη ειναι τουρμπισμενο στα 135 αλογα και φοραω garett t2 και δουλευω με 5ο μπεκ. Τι θα μπουν τωρα στο αμαξι μου και να μου πειτε ποσα περιπου αλογα θα βγαλω στο 1bar τωρα ειναι στα 0,4 0,5 bar. λοιπον μπαινουν πιστονια wossner η μπιελες και το καπακι τα καναμε κρυογενιση αλλαξαμε μπουζονια μεταλλα ελατηρια και ελατηρια βαλβιδων φτιαξαμε εκεντροφορο ροικη ελαφρωσαμε βολαν στροφαλο και δισκο πλατο βαζουμε 4 μεγαλιτερα 330 μπεκ (δεν ξερω αν ειναι αρκετα θα διξει) και τελος η τουρμινα θα παραμηνει t2. τι λετε ποσα μπορει να βγαλει με τα εξης πραγματα (χωρις να αλλαξω τουρμινα);
συγνωμη για τα πολλα που εγραψα -
λοιπον χαιρετω την παρεα σας ειμαι καινουργιο μελος και ηθελα να ρωτησω, απο εβδομαδα βαζω το αυτοκινητο μου για αναβαθμιση ,δηλαδη τι λεω αυτη την στιγμη ειναι τουρμπισμενο στα 135 αλογα και φοραω garett t2 και δουλευω με 5ο μπεκ. Τι θα μπουν τωρα στο αμαξι μου και να μου πειτε ποσα περιπου αλογα θα βγαλω στο 1bar τωρα ειναι στα 0,4 0,5 bar. λοιπον μπαινουν πιστονια wossner η μπιελες και το καπακι τα καναμε κρυογενιση αλλαξαμε μπουζονια μεταλλα ελατηρια και ελατηρια βαλβιδων φτιαξαμε εκεντροφορο ροικη ελαφρωσαμε βολαν στροφαλο και δισκο πλατο βαζουμε 4 μεγαλιτερα 330 μπεκ (δεν ξερω αν ειναι αρκετα θα διξει) και τελος η τουρμινα θα παραμηνει t2. τι λετε ποσα μπορει να βγαλει με τα εξης πραγματα (χωρις να αλλαξω τουρμινα);
Καλώς όρισες. Δεν έγραψες πολλά, μια χαρά είναι, αλλά έχω μια ερώτηση.
Με όλα αυτά που αναφέρεις, δεν σου έχουν πει πόσα άλογα θα βγάλει?
-
Ο χρήστης accent-turbo έγραψε:
συγνωμη για τα πολλα που εγραψαΓιατί δεν παίρνεις ένα καινούριο αυτοκίνητο?
Είμαι σίγουρος ότι αυτά που αναφέρεις + το αυτοκίνητο κοστίζουν όσο ένα πολύ καλό μικρομεσαίο... -
Accent με 135 άλογα που θ' αυξηθούν κιόλας; Στο δρόμο πώς θα κρατιέται; Αναρτήσεις; Φρένα;
Συγνώμη που θα σου πω κάτι τέτοιο, αλλά δίνεις ένα σκασμό λεφτά και στο τέλος μένεις με ένα αυτοκίνητο επικίνδυνο για σένα και τους άλλους και λογικά αναξιόπιστο...Και δυστυχώς δεν είσαι ο μόνος, τα ίδια κάνουν κι άλλοι!
Καλά και ασφαλή χιλιόμετρα εύχομαι, όσα κι αν είναι τα άλογα που τελικά θα πάρεις και να θυμάσαι πάντα τι οδηγείς... -
δεν μου ειπε ποσα αλογα ακριβως θα μου βγαλει για να εχει το κεφαλι του καθαρο να μην μου πει για παραδειγμα 200 και βγαλει 180 για μετα θα του την πω.Οσω για ενα αλλο αυτοκινητο που αναφερει ο φιλος amg απο καμια μερια εχει δικιο αλλα και καινουργιο να επαρνα οποως ειναι το συγκεκριμενο παλι θα εβρησκα κατι να του κανω εκτος βεβαια αν ειχα ενα γρηγορα απο την αρχη evo subaru και αλλα και το αφηνα οπως ειχε
-
το στυσημο του αυτοκινητου εχει γινει και φρενα και αμορτισερ απο εκει ειμαι ενταξει
-
Αναρωτιέμαι τώρα τι σημαίνει αυτό το εντάξει, αλλά τέσπα...
-
Οτι το αυτοκινητο ειναι στημενω τι παραπανω να γινει για να στηθει το αμαξι τα συμαντικα για να ειναι ασφαλες μπηκανε τωρα ξερω ομως που το πας accent και ασφαλες;;; εεε ενταξει δεν παω και για αγωνες την γκαυλα μου να κανω
-
Αυτό προσπαθώ να καταλάβω, το πόσο 'στημένο' είναι! Δεν νομίζω πως πχ μια αλλαγή στα τακάκια σημαίνει πως είναι εντάξει τα φρένα για παραδειγμα! Δες πχ τα φρένα των απλών Punto και του Punto GT: καμία σχέση! Μπροστά το GT είχε αεριζόμενους και πίσω είχε δίσκους αντί για ταμπούρα! Τα ίδια φρένα που είχαν και οι πολύ βαρύτερες (πάνω από 200 κιλά διαφορά...) 145/146. Και το Punto είχε 'μόνον' 130 (και κάτι ψιλά...) άλογα!
Βέβαια μετά κάποιοι παίζαν με προγράμματα και με bar, αλλά το εργοστάσιο παρέδιδε ένα αυτοκίνητο που είχε πολύ καλά φρένα!
Αυτό προσπαθώ να σου εξηγήσω....
Και η ανάρτηση, κι εσύ ξέρεις πως ανάρτηση δεν είναι μονον ένα σετ αμορτισέρ-ελατήρια, είναι κι άλλα πράγματα και ειδικά σε ένα αυτοκίνητο που καλείται να κάνει πράγματα που ο...σχεδιαστής του ούτε είχε...φανταστεί!
Τέσπα, να κάνεις την ...τάβλα σου, αλλά με προσοχή, γιατί το αυτοκίνητό σου δεν είναι και ό,τι πιο ασφαλές πλέον. -
Αυτά που κάνεις στον κινητήρα είναι πολύ περισσότερα από οτιδήποτε επιτρέπεται σε οποιαδήποτε κατηγορία αγώνων
Θα μου επιτρέψεις πάντως να παρατηρήσω πως το αυτοκίνητό σου θα σου στοιχίσει τελικά πάνω από 20 χιλιάδες ευρώ, και ήδη θα είχες αγοράσει πχ. Golf GT με 170 άλογα και εργοστασιακή αξιοπιστία (αμφισβητούμενη στην περίπτωσή σου) και ΠΟΛΥ καλύτερο κράτημα (ομοίως αμφισβητούμενο στην περίπτωσή σου, αν νομίζεις πως αλλάζοντας 4 αμορτισέρ 'είσαι εντάξει' από κράτημα )
Τέλος πάντων, ο περιοριστικός παράγοντας στην περίπτωσή σου είναι η τουρμπίνα.
-
Συμφωνο μαζι σας απλος αυτο ειχα αυτο εκανα και δεν μου βγηκε 20000 οπως αναφερεις ολα μαζι 8-9 χιλιαρικα
-
Συμφωνο μαζι σας απλος αυτο ειχα αυτο εκανα και δεν μου βγηκε 20000 οπως αναφερεις ολα μαζι 8-9 χιλιαρικα- η αξια του αυτοκινητου!
-
Γιατι το αυτοκινητο δεν ειναι αξιοπιστω τωρα που αλλαξα τα παντα απο μεσα πυστευω ποιο γερο εγινε τωρα απο ενα μαμα golf
-
τι λετε ποσα μπορει να βγαλει με τα εξης πραγματα (χωρις να αλλαξω τουρμινα);Βρες ένα δρόμο χωρίς κίνηση που έχει 400 μέτρα και μέτρησε το αυτοκίνητο (χωρίς να το σκίσεις). Μετά την αλλαγή και το στρώσιμο, μέτρησέ το ξανά (πάλι χωρίς να το σκίσεις). Πιο αξιόπιστο από δυναμόμετρο.
-
Το μετρησα 0-200 μου εκανε σχεδων 9 δευτ. και δεν ξερω να κανω καλες εκεινησης
-
Οοοοταν ξεκινήσει (λόγω σπιναρίσματος)
-
πρεπει να εχω και καποιο οργανο για να μου δειξει τι εβγαλε αλλα δεν νομιζω να ειναι καλυτερο απο ενα δυναμομετρο
-
Το μετρησα 0-200 μου εκανε σχεδων 9 δευτ. και δεν ξερω να κανω καλες εκεινησηςΜε την τουρμπινα που εχεις ειναι αδυνατο!
**Edit:**200 μετρα εννοεις μαλλον οποτε λαθος δικο μου...ειναι εφικτο!
Παντως η τουρμπινα ειναι υπερβολικα μικρη νομιζω...
Επισης γιατι 5ο μπεκ δεν επαρκουν τα υπαρχοντα μπεκ?
ACCENT TURBO ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ