-
Ο χρήστης music_lover έγραψε:
αν μάθεις να το οδηγείς το αμάξι μετά θα λες 'να χα και κανα 10αριά κιλά ροπή ακόμη..'καλά αυτό με το ότι δεν στρίβουν τα opel έχει καταντήσει αηδία..
το διαβάσαμε κάπου,το καταλάβαμε λάθος και τώρα το αναμασάμε
πφφφφφφ
εγώ δεν το γενικεύω...είδα όμως ένα Αstra 2.0T 240hp πώς έστριβε στην πίστα του Top Gear με οδηγό τον Stig και κατάλαβα πολλά. Υποστροφή στο +οο.
δεν αναφέρομαι στο Vectra που ούτως ή άλλως δεν είναι και αυτός ο προορισμός του.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
αν μάθεις να το οδηγείς το αμάξι μετά θα λες 'να χα και κανα 10αριά κιλά ροπή ακόμη..'
καλά αυτό με το ότι δεν στρίβουν τα opel έχει καταντήσει αηδία..
το διαβάσαμε κάπου,το καταλάβαμε λάθος και τώρα το αναμασάμε
πφφφφφφ
εγώ δεν το γενικεύω...είδα όμως ένα Αstra 2.0T 240hp πώς έστριβε στην πίστα του Top Gear με οδηγό τον Stig και κατάλαβα πολλά. Υποστροφή στο +οο.
δεν αναφέρομαι στο Vectra που ούτως ή άλλως δεν είναι και αυτός ο προορισμός του.
Παρ'ολα αυτα ομως εκανε πολυ καλο χρονο!Οπως επισης κ ο χρονος που εκανε στις Σερρες σε δοκιμες αλλων περιοδικων ηταν πολυ καλος!Προς αποφυγην παρεξηγησεων δε λεω οτι το opc εχει το θεϊκο στριψιμο αλλα νομιζω οτι ο ορος υποστροφη στο +οο ειναι λιγο υπερβολικος!Οπωσδηποτε το αμαξι εχει πολλη δυναμη μπροστα κ για να οδηγηθει χωρις μπλοκε θελει συνεση στο γκαζι.Aν ομως ψαχτεις αρκετα κ βρεις τη σωστη δοση γκαζιου που πρεπει να πατας τοτε το αυτοκινητο κανει πολυ καλους χρονους!Σιγουρα δε λεω οτι ειναι το πιο ευκολο κ ουτε το πιο απολαυστικο αυτοκινητο στο στριψιμο αλλα απο την αλλη δεν ειναι κ τοσο χαλια...
Κ με ενα μπλοκε κ μια αναρτηση βλεπουμε τι κανει στους αγωνες gtcc... -
Ο χρήστης Corsadi έγραψε:
Παρ'ολα αυτα ομως εκανε πολυ καλο χρονο!Οπως επισης κ ο χρονος που εκανε στις Σερρες σε δοκιμες αλλων περιοδικων ηταν πολυ καλος!Προς αποφυγην παρεξηγησεων δε λεω οτι το opc εχει το θεϊκο στριψιμο αλλα νομιζω οτι ο ορος υποστροφη στο +οο ειναι λιγο υπερβολικος!Οπωσδηποτε το αμαξι εχει πολλη δυναμη μπροστα κ για να οδηγηθει χωρις μπλοκε θελει συνεση στο γκαζι.Aν ομως ψαχτεις αρκετα κ βρεις τη σωστη δοση γκαζιου που πρεπει να πατας τοτε το αυτοκινητο κανει πολυ καλους χρονους!Σιγουρα δε λεω οτι ειναι το πιο ευκολο κ ουτε το πιο απολαυστικο αυτοκινητο στο στριψιμο αλλα απο την αλλη δεν ειναι κ τοσο χαλια...
Κ με ενα μπλοκε κ μια αναρτηση βλεπουμε τι κανει στους αγωνες gtcc...εγώ δεν είπα ότι δεν είναι γρήγορο...είπα ότι δεν στρίβει όπως πρέπει να στρίβει ένα σπορτίφ hot hatch.
οι χρόνοι
1:33.0 – Vauxhall Astra VXR
1:33.7 – Volkswagen Golf V GTI
1:34.0 - Renault Mégane 225με +40 άλογα από το δεύτερο και +15 από το τρίτο κάθε άλλο το κολακεύει.
δες τον γύρο από τον Stig
από το 4.30 και μετά ξεκινά...δες την απογοήτευση του στο 4.55 ...στο 5.05 αλλά πιο πολύ στο 5.10 είναι Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΥΠΟΣΤΡΟΦΗΣ στο +οο .-
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Κ με ενα μπλοκε κ μια αναρτηση βλεπουμε τι κανει στους αγωνες gtcc...εγώ δεν είπα ότι δεν είναι γρήγορο...είπα ότι δεν στρίβει όπως πρέπει να στρίβει ένα σπορτίφ hot hatch.
οι χρόνοι
1:33.0 – Vauxhall Astra VXR
1:33.7 – Volkswagen Golf V GTI
1:34.0 - Renault Mégane 225με +40 άλογα από το δεύτερο και +15 από το τρίτο κάθε άλλο το κολακεύει.
δες τον γύρο από τον Stig
από το 4.30 και μετά ξεκινά...δες την απογοήτευση του στο 4.55 ...στο 5.05 αλλά πιο πολύ στο 5.10 είναι Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΥΠΟΣΤΡΟΦΗΣ στο +οο .-
Σάββα, είναι σίγουρα σωστοί οι χρόνοι που είπες; Αν άκουσα καλά, ο χρόνος του Astra είναι όντως αυτό που έγραψες, αλλά ο χρόνος του Golf GTi είναι 2.1 sec πιο αργός ενώ του Megane είναι 0.5 sec πιο γρήγορος...
Οπως και να χει πάντως, όλα είναι ζήτημα προτίμησης: ιπποδυνάμεις άνω των 200ίππων σε μπροστοκίνητο hatch δύσκολα περνάνε στο δρόμο χωρίς τετρακίνηση, οπότε αυτός που οδηγεί κάτι τέτοιο, θα πρέπει να χρησιμοποιεί τις ευθείες και να...υπομένει τις στροφές!
Αλλιώς, ας πάρει ένα Golf GTi... -
http://en.wikipedia.org/wiki/Power_Laps
ναι είναι...κοίτα το 84, 89 και 92.
-
Πραγματι,υπαρχει ενα μπερδεμα με τους χρονους κ δε συμβαδιζουν αυτα που λενε στο βιντεακι με αυτα που δειχνουν στους πινακες.Παντως διαφωνω για την υποστροφη στο +οο!Αυτο τον τιτλο τον παιρνει μονο το Vectra opc χωρις αντιπαλο!!!
-
Πραγματι,υπαρχει ενα μπερδεμα με τους χρονους κ δε συμβαδιζουν αυτα που λενε στο βιντεακι με αυτα που δειχνουν στους πινακες.Παντως διαφωνω για την υποστροφη στο +οο!Αυτο τον τιτλο τον παιρνει μονο το Vectra opc χωρις αντιπαλο!!!το 5:10' στο βίντεο δεν σε έπεισε...;
κατα τα άλλα συμφωνώ με το συμπέρασμα του Γρηγόρη ΗF
αλλά το γενικότερο σxόλιο μου αφορούσε την αγανάκτηση του music lover...στο ότι κακώς τα χώνουμε στα Opel για το στρίψιμο τους.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
αλλά το γενικότερο σόλιο μου αφορούσε την αγανάκτηση του music lover...στο ότι κακώς τα χώνουμε στα Opel για το στρίψιμο τους.Αντεχουμε...χτυπατε κι αλλο!!!!
-
Πάντως το τελευταίο σχόλιο του JC ήταν όλα τα λεφτά...
C. Slow : ήταν συναρπαστικό το Astra?
JC: ήταν συναρπαστικό ....όσο το να σε έχουν πυροβολήσει... -
Το στιγμιότυπο που λέει ο Σάββας, ΕΙΝΑΙ υποστροφή στο +οο εννοείται! Πόσο χειρότερα μπορεί να γίνει δηλαδή ; Μόνο το...Smart θυμάμαι τα πήγε χειρότερα σε εκείνο το σημείο της πίστας!
Απλά, έχω μια επιφύλλαξη στο κατά πόσο σε μια διαδρομή, εκτός πίστας, κάποιος θα έμπαινε έτσι σε μια στροφή, πατώντας τόσο το γκάζι... Με μια άλλη προσέγγιση, θα ήταν ΟΚ. Απλά, παραμένει το γεγονός, πως αυτοκίνητα σαν το Astra θέλουν ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ στα γούστα τους από τον οδηγό, και όχι το αντίθετο! Αυτό κάποιοι θα το δουν σαν πρόκληση, άλλοι θα το δουν σαν απαράδεκτο μειονέκτημα...
Πάντως, νομίζω πως στην επόμενη γενιά των hot hatch, πρέπει να δούμε απλά συστήματα τετρακίνησης τύπου Haldex αν σηκώσουν κι άλλο τον πύχη των επιδόσεων! Πλέον έχουν γίνει πάμφθηνα (για να τα βλέπουμε σε κάθε SUVλάκι των 25Κ -
Mαλλον δεν εχεις δει το βιντεακι με το vectra opc γι'αυτο το λες!
Παντως θυμαμαι χαρακτηριστικα οτι σε μια δοκιμη της lotus elise 111s ο Clarksson την ειχε κατηγορησει για υποστροφικη συμπεριφορα κ μετα την πηρε ενας δοκιμαστης της lotus κ αλλαξε τελειως γνωμη... -
Ο χρήστης Michael-Amott έγραψε:
αλλά το γενικότερο σόλιο μου αφορούσε την αγανάκτηση του music lover...στο ότι κακώς τα χώνουμε στα Opel για το στρίψιμο τους.
Αντεχουμε...χτυπατε κι αλλο!!!!
Τώρα που ο μικρός θα σε περνάει από πάνω, να δω τι θα λες...
-
Mαλλον δεν εχεις δει το βιντεακι με το vectra opc γι'αυτο το λες!
Παντως θυμαμαι χαρακτηριστικα οτι σε μια δοκιμη της lotus elise 111s ο Clarksson την ειχε κατηγορησει για υποστροφικη συμπεριφορα κ μετα την πηρε ενας δοκιμαστης της lotus κ αλλαξε τελειως γνωμη...με την διαφορά ότι εδώ οδηγαγε ο έμπειρος Stig...και όχι ο JC...
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
αλλά το γενικότερο σxόλιο μου αφορούσε την αγανάκτηση του music lover...στο ότι κακώς τα χώνουμε στα Opel για το στρίψιμο τους.εμένα πάντως το σχόλιο μου αφορούσε την γενίκευση που γίνεται λανθασμένα οτι το corsa δεν στρίβει επειδή δεν στίβει υποτίθεται το astra..
so..
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Απλά, παραμένει το γεγονός, πως αυτοκίνητα σαν το Astra θέλουν ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ στα γούστα τους από τον οδηγό, και όχι το αντίθετο! Αυτό κάποιοι θα το δουν σαν πρόκληση, άλλοι θα το δουν σαν απαράδεκτο μειονέκτημα...εδώ είναι η διαφορά,προτιμώ να οδηγώ με φόρμες ιδρωμένος παρά με κουστούμι και κολώνια..
άλλωστε η συμπεριφορά του astra είναι τέτοια στο όριο,μέσα σε πίστα,που δεν οδηγεί κανένας μας..
-
2 post
-
Αυτο κ αν ειναι ειδηση!!!Ο Clarkson εγραψε καλα λογια για το Corsa OPC!!!
http://driving.timesonline.co.uk/tol/li ... 808578.ece
Μην ψαρωσετε απο τις πρωτες παραγραφους που τα χωνει ως συνηθως στην opel! Παρακατω γραφει καλα πραγματα κ μαλιστα τολμαει να συγκρινει το Corsa με το Peugeot 205!
-
Πρεπει να ηταν υπο την επιρρεια ναρκωτικων...δεν εξηγειται αλλιως...
-
Και γιατί δηλαδή να μην είναι πιο καλοστημένο και απολαυστικό από το 205 GTi? Είπαμε, κορυφαίο για την εποχή του το 205, το είχα ερωτευτεί κι ο ίδιος το 1990 έπειτα από μια σύντομη βόλτα στο τιμόνι του, αλλά αυτή την ψύχωση που έχουν οι Άγγλοι με ορισμένα 'ιερά' μοντέλα καταντάει γραφική ώρες-ώρες.
Τα χώνει πάντως στις 18άρες [χωρίς να διευκρινίζει αν το δοκίμασε και με αυτές στους Αγγλικούς δρόμους...] και στην τεράστια λίστα με τον έξτρα εξοπλισμό...
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Τα χώνει πάντως στις 18άρες [χωρίς να διευκρινίζει αν το δοκίμασε και με αυτές στους Αγγλικούς δρόμους...] και στην τεράστια λίστα με τον έξτρα εξοπλισμό...
...η οποια λιστα ειναι σχεδον ανυπαρκτη στις Ελληνικες αντ/πειες...
Opel Corsa OPC + GSi 2007