-
http://www.youtube.com/watch?v=NZNTgglP ... ed&search=
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Youtube VideoΤι επαθες Ντινε?
-
Το είδες το βίντεο;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Το είδες το βίντεο;Ναι...και που ειναι το περιεργο?
-
απίστευτο!!!!!
-
έψαχνα να βρω πως λέγεται το πρόγραμμα.
κάποιοι στα comments έγραψαν :
Correction, the program used in conjunction with Working Model 2D is called the 'ASSIST sketch understanding system' created by MIT professor Randall Davis. The hardware used to capture the movements of the marker is called the 'Mimio Whiteboard Capture System'. Do a google search for ASSIST Sketch Understanding System and you'll have all the info you need.
The software is called Interactive Physics. I used to use it in middle school
-
πως δουλεύουν τα ψηφιακά ραδιόφωνα?
Πως συντονίζονται όπως τα παλιά που έχουν τον μεταβλητό πυκνωτή? -
Ο χρήστης SirGus έγραψε:
Πως συντονίζονται όπως τα παλιά που έχουν τον μεταβλητό πυκνωτή?Με κεραίες, από την άποψη της μετάδοσης, δεν έχω ασχοληθεί και πολύ. Παρ' ολ' αυτά εγώ θα σου έλεγα πως πάνω κάτω με τον ίδιο τρόπο θα λειτουργούν. ΟΙ βασικές αρχές συντονισμού θα παραμένουν οι ίδιες, σίγουρα με κάποια πρόσθετα στοιχεία που μπορούν να επιτρέπουν μεγαλύτερο έλεγχο, ακριβέστερες μετατοπίσεις, 'αυτορύθμιση' κλπ...
Το 'ψηφιακό' -γενικά για τη μετάδοση σήματος- δεν έγκειται στον τρόπο 'εκπομπής' ή 'δέξης' του σήματος. Αυτά είναι ΠΑΝΤΑ αναλογικά. Μια αναλογική ηλεκτρομαγνητική κυματομορφή είναι και αναλογικά στοιχεία θα τη μεταφέρουν και θα τη 'διαβάσουν'. Όποτε υπάρχει μετάδοση πάνω σε ένα φυσικό μέσο (χαλκό, αέρα, οπτική ίνα, οτιδήποτε) το φέρον είναι πάντα και υποχρεωτικά αναλογικό. Όπως και το φερόμενο.
Ψηφιακό είναι το 'περιεχόμενο', ή αν θες ο τρόπος που εσύ -ως δέκτης- ερμηνεύεις το σήμα. Το σημαινόμενο και όχι το σημαίνον.
Αν εσύ 'διαβάζοντας' το σήμα αρχίζεις να ανακατασκευάζεις μια σειρά από 0 και 1 τότε το σήμα 'είναι' ψηφιακό.
Αν με 'κάποιο τρόπο' π.χ. έχεις συνδέσει το δέκτη απευθείας σε ένα μεγαφωνάκι και από το σήμα ανακατασκευάζεις απευθείας την τελική (επίσης πάντα αναλογική) έξοδο, τότε το σήμα 'είναι' αναλογικό.
[Προφανώς ένα 'ψηφιακό' σήμα θα έχει και διαφορετική 'μορφή' από ένα 'αναλογικό', αφού θα κωδικοποιείται διαφερετική πληροφορία, αλλά και τα δύο θα έιναι αναλογικά κατ' ουσία]Η έννοια του ψηφιακού ή αναλογικού σήματος περισσότερο αναφέρεται στο τί γίνεται μετά το 'διάβασμα' και πρίν την έξοδο. Στην επεξεργασία δλδ του σήματος και όχι στο σήμα καθαυτό. Στο τι κατλαβαίνουμε 'εμείς' από αυτό, και όχι στο τι είναι αυτό από μονο του.
-
Ο χρήστης SirGus έγραψε:
απίστευτο!!!!!Νομιζω υπαρχουν τετοια προγραμματα και ειχα κι εγω ενα παλαιοτερα(ενταξει οχι με οθονη αφης) αλλα που εκανε την ιδια ακριβως λειτουργια...το εχουν και οι Πολυτεχνιτες!
-
Ο χρήστης rocsta έγραψε:
To κινητό ακτινοβολεί και σκοτώνει:
http://www.apn.gr/epikairotita-eidiseis ... tonei.htmlΠριν μερικούς μήνες είχαν κυκλοφορήσει τα αποτελέσματα μακροχρόνιας έρευνας κάποιων Δανών (νομίζω) που έλεγε ακριβώς το αντίθετο.
Πάντως προσωπικά το κινητο το αποφεύγω όσο μπορώ περισσότερο. Σύμφωνα με τον μετρητή του κινητού μου, τα τελευταία 2 χρόνια έχω μιλήσει συνολικά 22 ώρες (εισερχόμενες-εξερχόμενες), ήτοι μισό λεπτό την ημέρα.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
To κινητό ακτινοβολεί και σκοτώνει:
http://www.apn.gr/epikairotita-eidiseis ... tonei.htmlτα τελευταία 2 χρόνια έχω μιλήσει συνολικά 22 ώρες (εισερχόμενες-εξερχόμενες), ήτοι μισό λεπτό την ημέρα.
Εισαι ΠΟΛΥ καλα!
(καλα πως το πετυχες αυτο?)
-
Η δουλειά μου δεν απαιτεί εν κινήσει επικοινωνία αφενός και αφετέρου υπάρχει το σταθερό. Οι δε κλήσεις στο κινητό περιορίζονται στα απαραίτητα και χρησιμοποιώ αρκετά τα SMS.
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Πως συντονίζονται όπως τα παλιά που έχουν τον μεταβλητό πυκνωτή?Με κεραίες, από την άποψη της μετάδοσης, δεν έχω ασχοληθεί και πολύ. Παρ' ολ' αυτά εγώ θα σου έλεγα πως πάνω κάτω με τον ίδιο τρόπο θα λειτουργούν. ΟΙ βασικές αρχές συντονισμού θα παραμένουν οι ίδιες, σίγουρα με κάποια πρόσθετα στοιχεία που μπορούν να επιτρέπουν μεγαλύτερο έλεγχο, ακριβέστερες μετατοπίσεις, 'αυτορύθμιση' κλπ...
Το 'ψηφιακό' -γενικά για τη μετάδοση σήματος- δεν έγκειται στον τρόπο 'εκπομπής' ή 'δέξης' του σήματος. Αυτά είναι ΠΑΝΤΑ αναλογικά. Μια αναλογική ηλεκτρομαγνητική κυματομορφή είναι και αναλογικά στοιχεία θα τη μεταφέρουν και θα τη 'διαβάσουν'. Όποτε υπάρχει μετάδοση πάνω σε ένα φυσικό μέσο (χαλκό, αέρα, οπτική ίνα, οτιδήποτε) το φέρον είναι πάντα και υποχρεωτικά αναλογικό. Όπως και το φερόμενο.
Ψηφιακό είναι το 'περιεχόμενο', ή αν θες ο τρόπος που εσύ -ως δέκτης- ερμηνεύεις το σήμα. Το σημαινόμενο και όχι το σημαίνον.
Αν εσύ 'διαβάζοντας' το σήμα αρχίζεις να ανακατασκευάζεις μια σειρά από 0 και 1 τότε το σήμα 'είναι' ψηφιακό.
Αν με 'κάποιο τρόπο' π.χ. έχεις συνδέσει το δέκτη απευθείας σε ένα μεγαφωνάκι και από το σήμα ανακατασκευάζεις απευθείας την τελική (επίσης πάντα αναλογική) έξοδο, τότε το σήμα 'είναι' αναλογικό.
[Προφανώς ένα 'ψηφιακό' σήμα θα έχει και διαφορετική 'μορφή' από ένα 'αναλογικό', αφού θα κωδικοποιείται διαφερετική πληροφορία, αλλά και τα δύο θα έιναι αναλογικά κατ' ουσία]Η έννοια του ψηφιακού ή αναλογικού σήματος περισσότερο αναφέρεται στο τί γίνεται μετά το 'διάβασμα' και πρίν την έξοδο. Στην επεξεργασία δλδ του σήματος και όχι στο σήμα καθαυτό. Στο τι κατλαβαίνουμε 'εμείς' από αυτό, και όχι στο τι είναι αυτό από μονο του.
ευχαριστώ!
Κυρίως η απορία μου είναι τι έχει αντικαταστήσει αυτό : -
Ο χρήστης Michael-Amott έγραψε:
απίστευτο!!!!!
Νομιζω υπαρχουν τετοια προγραμματα και ειχα κι εγω ενα παλαιοτερα(ενταξει οχι με οθονη αφης) αλλα που εκανε την ιδια ακριβως λειτουργια...το εχουν και οι Πολυτεχνιτες!
Σε πίνακα τάξης ρε συ; Εκεί είναι η πρωτοτυπία θα έλεγα...
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
απίστευτο!!!!!
Νομιζω υπαρχουν τετοια προγραμματα και ειχα κι εγω ενα παλαιοτερα(ενταξει οχι με οθονη αφης) αλλα που εκανε την ιδια ακριβως λειτουργια...το εχουν και οι Πολυτεχνιτες!
Εεε..Οκ ρε παιδι μου..κανε τη διευκρίνα να καταλαβουμε!
Αυτο ειναι πρωτοτυπο.Ναι! -
Ο χρήστης Michael-Amott έγραψε:
απίστευτο!!!!!
Εεε..Οκ ρε παιδι μου..κανε τη διευκρίνα να καταλαβουμε!
Αυτο ειναι πρωτοτυπο.Ναι!Ε καλα δεν ειναι και ΤΟ πρωτοτυπο.Οντως υπάρχει στο πολυτεχνειο.Όπως τα λεει ο πρωην συναδελφος (κοτα... ) michael-ammott. Μου θυμιζει το speed recognition...
-
Ο χρήστης SirGus έγραψε:
ευχαριστώ!
Κυρίως η απορία μου είναι τι έχει αντικαταστήσει αυτό :Ε άνοιξε κι εσύ ένα να δεις
ΕΕΠ, αυτό είναι πυκνωτής μεταβλητής χωρητικότητας, ή πηνίο μεταβλητής επαγωγής;Το τι θα χρησιμοποιεί όντως ένα ραδιόφωνο μπορεί να εξαρτάται και από την υλοποίηση. Το ότι τελικά κάποια ρύθμιση πρέπει να καταληγει να γίνεται σε μεταβλητά πηνία και πυκνωτές ώστε να σχηματιστεί ένα 'ζωνοπερατό φίλτρο' (=φίλτρο που αφήνει να περάσουν συχνότητες ενός συγκεκριμένου εύρους [από έως], του 'συντονισμού') είναι μάλλον δεδομένο.
Πάντως δεν έχει σχέση με το αν είναι ψηφιακό ή όχι.
Απλώς το πως είναι τώρα 'συσκευασμένο' το στοιχείο που δείχνεις, αυτό παίζει. Κάποιες διαφορές θα έχει σίγουρα, κυρίως αν ο τρόπος που επιλέγεις συχνότητες δεν είναι 'αναλογικός' με τη κλασσική ροδέλα αλλά μέσω κάποιου ηλεκτρονικού χειριστηρίου.EDIT εντωμεταξύ τώρα συνειδητοποίησα ότι μπορεί να σου λέω μλκίες τόση ώρα...
Όταν λες 'ψηφιακό ραδιόφωνο' εννοείς 'ψηφιακό σήμα ραδιοφώνου' [RDS κλπ] ή 'ηλετκρονικό ραδιόφωνο' δλδ με οθονούλα, κουμπάκια για τις συχνότητες κλπ ;
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Ε άνοιξε κι εσύ ένα να δεις
όχι ευχαριστώ...δεν ανοίγω άλλο ραδιόφωνο!
ΕΕΠ, αυτό είναι πυκνωτής μεταβλητής χωρητικότητας, ή πηνίο μεταβλητής επαγωγής;
99,9% το πρώτο
Όταν λες 'ψηφιακό ραδιόφωνο' εννοείς 'ψηφιακό σήμα ραδιοφώνου' [RDS κλπ] ή 'ηλετκρονικό ραδιόφωνο' δλδ με οθονούλα, κουμπάκια για τις συχνότητες κλπ ;
Το τελευταίο.
με λίγα λόγια ... αντί να ρυθμίζω την χωρητικότητα αυτού του πυκνωτή με τον απλό/προφανή/'πρωτόγονο (!) τρόπο...τι συμβαίνει πλέον? -
Ο χρήστης SirGus έγραψε:
ευχαριστώ!
Κυρίως η απορία μου είναι τι έχει αντικαταστήσει αυτό :Δίοδος varicap / varactor. Είναι μια δίοδος μεταβλητής χωρητικότητας που ελέγχεται από τάση. Άρα, κάνει ακριβώς τη δουλειά του μεταβλητού πυκνωτή της φωτογραφίας με το 1/100 του μεγέθους και με 100 φορές μεγαλυτερη ακρίβεια.
Ευχαριστώ.
-
Ο χρήστης pipinos1976 έγραψε:
Δίοδος varicap / varactor. Είναι μια δίοδος μεταβλητής χωρητικότητας που ελέγχεται από τάση. Άρα, κάνει ακριβώς τη δουλειά του μεταβλητού πυκνωτή της φωτογραφίας με το 1/100 του μεγέθους και με 100 φορές μεγαλυτερη ακρίβεια.
Ευχαριστώ.
τρομερό...
όντως το μέγεθος είναι ασήμαντο (φανταστείτε πόσο μικρό μπορεί να είναι ένα ραδιόφωνο πλέον ... αλλά και πόσο ακριβές.
στα παλιά νομίζαμε ότι ήμασταν στα 96 Mhz αλλά με +/- 0,5 σίγουρα!
Θετικές επιστήμες-Τεχνολογία