-
Ο χρήστης gTsiros έγραψε:
o HUNTER την χρησιμοποίησε τη λέξη, όχι εγώ...anyway, αν θέλετε να γίνει κουβέντα σχετικά με αυτό τον τομέα των επιστημών, θα πρέπει να έχετε διαβάσει τα στοιχειώδη, μη λέμε ό,τι κατεβάζει η γκλάβα μας, γιατί το πράμα γίνεται τριαλαρί τριαλαρό
Off topic
Σε αυτό τον χώρο, συζητάμε γενικά, για όλα τα θέματα, χωρίς να εξετάζουμε ή να πρέπει να έχουμε PhD! Δεν λέμε ότι κατεβάζει η γκλάβα μας...προσπαθούμε να μάθουμε και να καταλάβουμε.
Σε όλα τα θέματα που γράφεις, αναφέρεσαι συνέχεια υποτιμητικά σε αυτά που οι άλλοι χρήστες γράφουν.
Σε παρακαλώ, προσπάθησε να μπεις στο κλίμα του 4ΤΦ. Σε κάθε περίπτωση, αν θεωρείς ότι αυτά που γράφονται εδω είναι βλακώδη, μην ασχολείσαι.Off topic
-
Ο χρήστης Κouk έγραψε:
Ο Άλφα Κενταύρου είναι 4,5 έτη φωτός μακριά.Άν κατορθώσουμε να ετοιμάσουμε εξοπλισμό για 10 χρόνια σε ένα διαστημόπλοιο με τρόφιμα, στολές, Οξυγόνα ( 4,5 χρόνια να πάμε, άλλα τόσα να γυρίσουμε, κανα χρόνο για να μείνουμε) μπορούμε να ταξιδέψουμε μέχρι το Άλφα του Κενταύρου.
Κατα τα άλλα περιμένουμε τον επιστήμονα που θα ανατρέψει τον Einstein!!
Έχει βρεθεί ή μήπως έχει περάσει απαρατήρητος? -
gTsiros όπως βλέπεις βιάζεσαι και μετά εκτίθεσαι...
είναι αστείο όχι μόνο να δίνεις συμβουλές αλλά να μην ξέρεις τίποτα για αυτούς στους οποίους τις δίνεις!
με λίγα λόγια όποιος κάνει επίδειξη γνώσεων με τον έναν (απλή αναφορά στοιχείων) ή τον άλλο τρόπο (=σνομπάροντας) απλά λέω κρίμα για αυτόν...
-
Τα 4,5 έτη φωτός ισούνται (νομίζω) με 4500 γήινα έτη.
Οπότε αν φύγουμε, δεν ξέρουμε τι θα υπάρχει πίσω όταν γυρίσουμε.Φυσικά, ταξιδεύοντας με ταχύτητα κοντά σε αυτή του φωτός, οι επικοινωνίες πρέπει να είναι διαφορετικές από αυτές που έχουμε τώρα.
Εκτός, αν όντως υπάρχουν σκουληκότρυπες, και το ταξίδι είναι στιγμιαίο!
-
Με ταχύτητες κοντά σε αυτή του φωτός ο χρόνος δέν επηρεάζει τον ύλη τόσο πολύ , δηλαδή ο άνθρωπος γερνάει με πολύ μικρότερο ρυθμό ή σχεδόν καθόλου.
Άρα μπορεί να γυρίσουμε στην γή μετά απο δέκα χρόνια και να αισθανόμαστε οτι έχουν περάσει μόλις λίγοι μήνες -
Ο χρήστης fantomas3004 έγραψε:
.....
Άρα μπορεί να γυρίσουμε στην γή μετά απο δέκα χρόνια και να αισθανόμαστε οτι έχουν περάσει μόλις λίγοι μήνεςΑυτό το έχουν ήδη επιτύχει οι αιώνιοι φοιτητές των ελληνικών ΑΕΙ.
-
Ο χρήστης SirGus έγραψε:
gTsiros όπως βλέπεις βιάζεσαι και μετά εκτίθεσαι...είναι αστείο όχι μόνο να δίνεις συμβουλές αλλά να μην ξέρεις τίποτα για αυτούς στους οποίους τις δίνεις!
με λίγα λόγια όποιος κάνει επίδειξη γνώσεων με τον έναν (απλή αναφορά στοιχείων) ή τον άλλο τρόπο (=σνομπάροντας) απλά λέω κρίμα για αυτόν...
Εγώ πρότεινα να διαβάσετε, δεν είναι θέμα σπουδών, είναι θέμα αν σου αρέσει να ασχολείσαι
Πριν ανοίξετε το στόμα σας καλό είναι να έχετε κάτι καλό να πείτε.
εγώ επειδή με χαρακτηρίζετε παρείσακτο, λοιπόν, αποχωρώ, αφου τη βρίσκετε με το να ανταλλάσετε αρλούμπες, με γειά σας με χαρά σας, νόμιζα ότι έχετε όρεξη για σοβαρή κουβέντα και σας παρεξήγησα... εμ τί περίμενα και γω σε φόρουμ μηχανοκίνητου αθλητισμού... διάλεξη για την κβαντική χρωμοδυναμική;
Οπότε αν φύγουμε, δεν ξέρουμε τι θα υπάρχει πίσω όταν γυρίσουμε.το ένα είναι απόσταση, το άλλο χρόνος... πώς νόμισες ότι μπορείς να τα εξισώσεις;;; Μ'αρέσει που μου την είπες και από πάνω όταν πρότεινα να ανοίξετε κανά βιβλίο
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
.....
Άρα μπορεί να γυρίσουμε στην γή μετά απο δέκα χρόνια και να αισθανόμαστε οτι έχουν περάσει μόλις λίγοι μήνεςΑυτό το έχουν ήδη επιτύχει οι αιώνιοι φοιτητές των ελληνικών ΑΕΙ.
Θα κατουρηθώ !!!!!!!!!!
Είδες Manosk που τελικά γίνεται έρευνα και στα Ελληνικά Πανεπιστήμια, παρόλο που τα κονδύλια είναι πενιχρά ?????? Που να έπεφτε και λίγο χρήμα δηλαδή ??
-
εγώ είμαι καλοπροαίρετος... αν σας πείθει αυτό για τις προθέσεις μου, έχει καλώς.. οι περισσότεροι όμως δυσκολεύονται να δουν πέρα από την ευθύτητά μου και νομίζουν ότι 'τους την λέω' ... δε με ενδιαφέρει καθόλου 'να την πω' εγώ προσπάθησα να πω κάτι για να βελτιώσω την ποιότητα της κουβέντας.
το ξαναλέω, δεν προσπαθώ να υποτιμήσω καθ'όλου κανέναν, άσχετα αν αυτό καταλάβατε και δεν είπα καν τι είμαι, για να μη θεωρήσει κανείς ότι το παίζω αυθεντία.
-
Πριν ανοίξετε το στόμα σας καλό είναι να έχετε κάτι καλό να πείτε.Το στόμα μας αγαπητέ θα το ανοίγουμε όποτε εμεις θέλουμε, καθώς επίσης θα είμαστε εμεις οι κριτές του πόσο .....'καλό' είναι αυτό που λέμε και σίγουρα οχι άνθρωποι του δικού σου επιπέδου.Προφανώς δε ξέρεις να κάνεις διάλογο και συζήτηση και δυστυχώς για σένα (σε αντίθεση με μας τους αδαείς), όσα βιβλία κι αν ανοίξεις, αυτό δε πρόκειται να το μάθεις ΠΟΤΕ !!!
-
εγώ επειδή με χαρακτηρίζετε παρείσακτο, λοιπόν, αποχωρώ, αφου τη βρίσκετε με το να ανταλλάσετε αρλούμπες, με γειά σας με χαρά σας, νόμιζα ότι έχετε όρεξη για σοβαρή κουβέντα και σας παρεξήγησα... εμ τί περίμενα και γω σε φόρουμ μηχανοκίνητου αθλητισμού... διάλεξη για την κβαντική χρωμοδυναμική;
ασχολίαστο...
-
το ξαναλέω, δεν προσπαθώ να υποτιμήσω καθ'όλου κανέναν,
δεν χρειάζεται να προσπαθήσεις.
άσχετα αν αυτό καταλάβατε και δεν είπα καν τι είμαι, για να μη θεωρήσει κανείς ότι το παίζω αυθεντία.
επίσης δεν χρειάζεται να μας πεις τι είσαι (είναι προφανές).
Το παίζεις αυθεντία χωρίς καν να μιλήσεις για σένα...απλά με τα ειρωνικά posts.
όχι μόνο δεν ανέβασες το επίπεδο του θέματος, αλλά το γείωσες κανονικά (θα ξέρεις τι είναι η γείωση σίγουρα)
-
gTsiros όπως βλέπεις βιάζεσαι και μετά εκτίθεσαι...
είναι αστείο όχι μόνο να δίνεις συμβουλές αλλά να μην ξέρεις τίποτα για αυτούς στους οποίους τις δίνεις!
Εγώ πρότεινα να διαβάσετε, δεν είναι θέμα σπουδών, είναι θέμα αν σου αρέσει να ασχολείσαι
Οπότε αν φύγουμε, δεν ξέρουμε τι θα υπάρχει πίσω όταν γυρίσουμε.το ένα είναι απόσταση, το άλλο χρόνος... πώς νόμισες ότι μπορείς να τα εξισώσεις;;; Μ'αρέσει που μου την είπες και από πάνω όταν πρότεινα να ανοίξετε κανά βιβλίο
Πρέπει να σου αρέσει να κάνεις τον έξυπνο.
Λοιπόν. Επειδή μάλλον δεν καταλαβαίνεις ή δεν θες να καταλάβεις.
Μιλούσαμε σχετικά με το πόσο θα μας πάρει να πάμε στον Αλφα Κενταύρου και να γυρίσουμε. Και εξήγησα ότι αν ταξιδέψεις 4,5 έτη με την ταχύτητα φωτός μακριά, πίσω στην Γη θα έχουν περάσει (μάλλον) 4500 χρόνια.
Και σταμάτα να προσβάλεις.
Το αν εχω ανοίξει ή οχι βιβλια, δεν σου πεφτει λόγος ούτε δέχομαι σχόλια και ειρωνιούλες. ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ! -
Ο χρήστης SirGus έγραψε:
ασχολίαστο...Τα 4,5 έτη φωτός ισούνται (νομίζω) με 4500 γήινα έτη.
εξίσου... edit: ήθελε να πει 'ισοδυναμούν' ή 'αντιστοιχούν'... απ'ότι φαίνεται
είμαι απαίσιος, έχετε δίκιο... δεν έπρεπε να σας προσβάλω με αυτό τον φρικτό τρόπο...
και ξάφνου! όσα παράλογα και λαθεμένα ειπώθηκαν, μετατρέπονται σε λογικά και ορθά! ναι!
-
@ skye
Και εγω ειμαι υπερ των γηινων θεματων! Των πολυ γηινων μαλιστα
-
o HUNTER την χρησιμοποίησε τη λέξη, όχι εγώ...anyway, αν θέλετε να γίνει κουβέντα σχετικά με αυτό τον τομέα των επιστημών, θα πρέπει να έχετε διαβάσει τα στοιχειώδη, μη λέμε ό,τι κατεβάζει η γκλάβα μας, γιατί το πράμα γίνεται τριαλαρί τριαλαρό
Αν και δεν ασχολούμαι πλέον με αυτό το χώρο, εχω πτυχίο φυσικού απο το Παν/μιο Αθηνών, με κατεύθυνση Αστροφυσικη.
Do i qualify? Εσύ αλήθεια? -
Ο χρήστης kiloMeater έγραψε:
o HUNTER την χρησιμοποίησε τη λέξη, όχι εγώ...
anyway, αν θέλετε να γίνει κουβέντα σχετικά με αυτό τον τομέα των επιστημών, θα πρέπει να έχετε διαβάσει τα στοιχειώδη, μη λέμε ό,τι κατεβάζει η γκλάβα μας, γιατί το πράμα γίνεται τριαλαρί τριαλαρό
Αν και δεν ασχολούμαι πλέον με αυτό το χώρο, εχω πτυχίο φυσικού απο το Παν/μιο Αθηνών, με κατεύθυνση Αστροφυσικη.
Do i qualify? Εσύ αλήθεια?μην μπαίνεις σε αυτό το 'κόλπο'...δεν θα βγει πουθενά..
ίσως πάρεις μια απάντηση επιπέδου 'έχω 1,5 πτυχίο' άρα κερδίζω...
την ευγένεια και τον σεβασμό δεν μας τον δίδαξε κανένας Λαχανάς ή Βαρώτσος συνάδελφε!
-
Δίκιο έχεις.
(αν και δεν νομίζω οτι θα 'χάσω' εύκολα σε τέτοιου είδους συζήτηση... πέρα απο την αξιοπρέπεια μου φυσικά που τη θεωρώ βεβαία απωλεια)Απλά καμιά φορά βλέπω με τι ελαφρύτητα στη ζωή άνθρωποι γράφουν ή μιλάνε και αναρωτιέμαι που στηρίζονται και το κάνουν αυτό, οπότε θέλησα να το διερευνήσω. Δεν μπορούσα να ρωτήσω ομως αν δεν έλεγα πρώτα κάτι για μένα.
-
Ο χρήστης kiloMeater έγραψε:
Απλά καμιά φορά βλέπω με τι ελαφρύτητα στη ζωή άνθρωποι γράφουν ή μιλάνε και αναρωτιέμαι που στηρίζονται και το κάνουν αυτό, οπότε θέλησα να το διερευνήσω. Δεν μπορούσα να ρωτήσω ομως αν δεν έλεγα πρώτα κάτι για μένα.
το πιο απλό σε προβληματίζει?
πίσω από οθόνη είμαστε όλοι!! Βγάλτην και θα δεις ανθρωπάκια!!!!
-
@ Ηunter
όταν μίλησα για 'τέλμα' δεν ενοοώ ότι δεν γίνεται έρευνα, και δεν έχουμε δημοσιεύεις και εξελίξεις.
Εννοώ ότι πέραν την 'Σκουληκότρυπας' δεν υπάρχει μια ελπιδοφόρα έννοια η οποία αν μελετηθεί, μπορεί να εξελιχθεί σε τεχνολογία διαστρικών ταξιδιών.
Δλδ δεν υπάρχει η 'ιδέα', ένα 'killer-up', όπως ήταν ο ηλεκτρισμός 1-2 αιώνες πριν, όπως ήταν η κβαντομηχανική στις αρχές του αιώνα που ώθησε μια 'άνθηση' εφαρμογών, από την ηλεκτρονική, τους υπολογιστές, τους πυρηνικούς αντιδραστήρες, μαγνητικούς τομογράφους, και πολλά άλλα.
Τώρα κάποιοι έιπαν ότι οι σκωληκότρυπες είναι 'απλά θεωρία'.
Μπορεί να έχουν δίκιο, όμως θεωρία ήταν και τα quarks, αλλά βρέθηκαν, τα πάνω από 100 αδρόνια που έχουν ανακαλυφθεί (αποτελούνται από quarks), οι 3 γενιές Λεπτονίων.
Επίσης Θεωρητική ήταν η διαστολή του χρόνου μέχρι που μετρήθηκε με ατομικά ρολόγια.
Θεωρητικά ήταν τα αστέρια Νετρονίων και οι Μαύρες τρύπες αλλά και αυτές ανακαλύφθηκαν.
Προσωπικά πιστεύω στην Φυσική. Πιστεύω στα Μαθηματικά και όταν αυτά 'προβλέπουν' ένα φαινόμενο ή μια οντότητα ποντάρω υπέρ
Μάλιστα όταν μια θεωρία είναι εσφαλμένη, τότε η επόμενη που την βελτιώνει είναι ακόμα πιο εντυπωσιακή
Κλασσική Θεωρία Σχετικότητας --> Ειδική Θεωρία σχετικότητας
Κλασσική Θεωρία Βασύτητας --> Γενική Θεωρία Σχετικότητας
Πρότυπο bohr, Rurherford --> KβαντομηχανικήΣίγουρα θα βρούμε τρόπο να φτάσουμε στα αστέρια. Μέσω 'κάμψης' του χρόνου?, μέσω σκουληκότρυπας?, κάτι άλλο?
Το πρόβλημα είναι ότι κάτι τέτοιο θα αργήσει
Θετικές επιστήμες-Τεχνολογία