-
Ο χρήστης jbk έγραψε:
Για εντελως φιλολογικη συζητηση...Σχεδον ολοι ξερουμε τα υπερ ενος LSD σε πισωκινητο, υπαρχουν καποιοι ανασταλτικοι παραγοντες - δυσκολιες ομως? Παρακαλω τεκμηριωστε.Εγινε συνχωνευση του θεματος με παλιοτερο[mod]
-σε γλιστερό δρόμο με μία γκαζιά γυρίζει απείρως πιο εύκολα ( )
-
το ενδεχομενο αυτη η γκαζια να σε κανει ενα τετ ακε πανω στην στροφη με συνεπειες που δεν θελω να σκεφτω τις εχεις υπολογισει;
μερικες φορες το πρωτο λαθος ειναι και το τελευταιο. -
Ο χρήστης jbk έγραψε:
Για εντελως φιλολογικη συζητηση...Σχεδον ολοι ξερουμε τα υπερ ενος LSD σε πισωκινητο, υπαρχουν καποιοι ανασταλτικοι παραγοντες - δυσκολιες ομως? Παρακαλω τεκμηριωστε.Τα υπέρ και τα κατά έχουν σχέση με το ποιος οδηγάει το αυτοκίνητο.
Ένα μειονέκτημα για κάποιον είναι το πλεονέκτημα για να πάει πιο γρήγορα κάποιος άλλος.
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
το ενδεχομενο αυτη η γκαζια να σε κανει ενα τετ ακε πανω στην στροφη με συνεπειες που δεν θελω να σκεφτω τις εχεις υπολογισει;
μερικες φορες το πρωτο λαθος ειναι και το τελευταιο.Αυτος που ψαχνεται για μπλοκαδουρες κλπ, το κυνηγαει και γινεται καθε μερα και καλητερος...εχει φαει σιγουρα πανω απο 1 τετ α κε....τεσπα αν ο παραπανω τυπος δεν μπορει να το διαχειρηστει προβλημα του.
-
τουλαχιστον οταν φαει το τετ α κε να ειναι σε καμια πιστα και οχι στον δρομο μου.
-
τουλαχιστον οταν φαει το τετ α κε να ειναι σε καμια πιστα και οχι στον δρομο μου.εγώ πάντως μια φορά την πάτησα με μια ανοικτή Μ3 προηγούμενης γενιάς... ενώ το έχω οδηγήσει πάμπολλες φορές σε ανοικτό και κλειστό γλιστερό δρόμο μάλιστα σε CSL έκδοση που δαγκώνει περισσότερο δήθεν, την πάτησα μέρα που ήμουν χαλαρός αλλάζοντας πορεία με ελαφρύ γκάζι και μετά σβούρα... Βέβαια τα λάστιχα πίσω ήταν τελειωμένα, χωρίς αυλάκια! ο τύπος το είχε για πλατείες!
δεν νομίζω μόνο θέμα εμπειρίας αλλά και τύχης μερικές φορές... δεν έχω βρει αυτοκίνητο με μπλοκέ που να μην ακούω παράπονα...
-
και φυσικα αμαξι ειναι ,θα το δωσεις στον πατερα σου στην γυναικα σου στο παιδι σου.
εκει τι γινεται;
μαλλον δεν το δινεις καθολου αλλα αμα ειναι να μπω σε τετοια μανουρα να παει στο διαολο και το μπλοκε -
και φυσικα αμαξι ειναι ,θα το δωσεις στον πατερα σου στην γυναικα σου στο παιδι σου.
εκει τι γινεται;
μαλλον δεν το δινεις καθολου αλλα αμα ειναι να μπω σε τετοια μανουρα να παει στο διαολο και το μπλοκεφίλος ήταν και πηγαίναμε βόλτα...
πάντως το δικό μου, μάλλον διόρθωση, τα δικά μου τα έχω δώσει σε πολύ κόσμο... μια φορά κι αν μου συνέβη κάτι...
όταν είσαι φίλος με τον άλλο χρόνια κ έχει η παρέα μπόλικα ενδιαφέροντα άλογα, ανταλλάζεις εμπειρίες! Αρκεί να μην ανταλλάξεις ασφαλιστική μετά...
-
Πήρα προσφορά από Drexler το οποίο είναι το ίδιο που φοράει η 320si στο WTCC και είναι φτιαγμένο σε συνεργασία με την BMW Motorsport.
Αυτά είναι τα καλά.
Τα κακά είναι η τιμή του.
1.600 € συν μεταφορικά...συν τοποθέτηση εδώ...το φτάνουμε το 2.000άρο
Δε με βλέπω να ψήνομαι...προτιμώ να τα κάνω φρένα Performance
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Πήρα προσφορά από Drexler το οποίο είναι το ίδιο που φοράει η 320si στο WTCC και είναι φτιαγμένο σε συνεργασία με την BMW Motorsport.Αυτά είναι τα καλά.
Τα κακά είναι η τιμή του.
1.600 € συν μεταφορικά...συν τοποθέτηση εδώ...το φτάνουμε το 2.000άρο
Δε με βλέπω να ψήνομαι...προτιμώ να τα κάνω φρένα Performance
Νίκο.... Βάλτο
Αρκεί να βρεις και ποιος θα σου το περάσει.. -
Βαλ' το. Το Ντρέξλερ είναι και 2 'δρόμων', και μάλιστα το συγκεκριμένο πρέπει να είναι περισσότερο μπλοκέ στο 'άσε', παρά στο 'πάτα'. Όπερ σημαίνει υπερστροφικό όταν θέλεις (πατάς) και ωραία θωρακισμένο έναντι της απότομης υπερστροφής αδράνειας στο άσε / φρενάρισμα.
Τα Ντρέξλερ, όπως μου επιβεβαιώθηκε και από πηγή ανεξάρτητη, εξειδικευμένη και απαιτητικότατη-τελειομανή, είναι τα καλύτερης ποιότητας μπλοκέ.Τα φρένα έρχονται μετά. Και δεν είμαι σίγουρος ότι χρειάζονται εκτεταμένη αναβάθμιση στην περίπτωσή σου - πιθανότατα το 'τακάκια-σωληνάκια-υγρά' θα αρκέσει, ακόμη και για πίστα.
-
Drexler μπλοκέ φοράω στο αυτοκίνητο ( Golf GTi MK5) εδώ και δυο χρόνια, δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψω την μεταμόρφωση στην συμπεριφορά.
Φυσικά αλλάζει ο τρόπος που οδηγείς το αυτοκίνητο και αυτό είναι ιδιαιτέρως αισθητό σε μπροστοκίνητο αφού τώρα θές περισσότερο γκάζι και @@@ για να μείνεις μέσα στην στροφή χωρίς όμως να σε προβληματίζει το άφημα αφού είναι απίστευτα προοδευτικό.
Βεβαίως θέλει προσοχή και σύνεση αλλά για δυνατά μπροστοκίνητα νομίζω είναι μονόδρομος, αλλιώς απλώς ξεχνάς τις στροφές,
Στα μειονεκτήματα αν μπορούν αυτά να θεωρηθούν έτσι, είναι ότι θες πάντα τα λάστιχα να είναι σε πολύ καλή κατάσταση και να αλλάζεις βαλβολίνες κάθε τουλάχιστον 8 μήνες. -
Ο χρήστης JDL έγραψε:
Drexler μπλοκέ φοράω στο αυτοκίνητο ( Golf GTi MK5) εδώ και δυο χρόνια, δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψω την μεταμόρφωση στην συμπεριφορά.
Φυσικά αλλάζει ο τρόπος που οδηγείς το αυτοκίνητο και αυτό είναι ιδιαιτέρως αισθητό σε μπροστοκίνητο αφού τώρα θές περισσότερο γκάζι και @@@ για να μείνεις μέσα στην στροφή χωρίς όμως να σε προβληματίζει το άφημα αφού είναι απίστευτα προοδευτικό.
Βεβαίως θέλει προσοχή και σύνεση αλλά για δυνατά μπροστοκίνητα νομίζω είναι μονόδρομος, αλλιώς απλώς ξεχνάς τις στροφές,
Στα μειονεκτήματα αν μπορούν αυτά να θεωρηθούν έτσι, είναι ότι θες πάντα τα λάστιχα να είναι σε πολύ καλή κατάσταση και να αλλάζεις βαλβολίνες κάθε τουλάχιστον 8 μήνες.Επειδή είναι δισκάτο θέλει βαλβολίνες? Πως τις αλλάζουν? Κατεβάζουν πάλι διαφορικό? Είναι λίγο ακριβούτσικη η συντήρηση απ'ότι κατάλαβα.
Μου έστειλα προσφορά με ΦΠΑ (δεν είχε πριν) μείον κάποια έκπτωση συν μεταφορικά...1.880 € συν την τοποθέτηση εδώ (πόσο να μου πάρουν άραγε?)
Περιμένω και από quaife...αλλά μου είπαν ότι θα αργήσουν πολύ γιατί δεν υπάρχει.
Ακριβό το project φαίνεται...
Και κάτι τελευταίο...ποια η διαφορά μεταξύ γραναζάτου (quaife) και δισκάτου (drexler) και ποιο να προτιμήσω και γιατί?
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Επειδή είναι δισκάτο θέλει βαλβολίνες? Πως τις αλλάζουν? Κατεβάζουν πάλι διαφορικό? Είναι λίγο ακριβούτσικη η συντήρηση απ'ότι κατάλαβα.
Όχι, όλα θέλουν. Δεν κατεβαίνει ρε συ, μην τρελαίνεσαι, μία τάπα ανοίγουν. Ίσως θέλει νωρίτερα αλλαγή το συγκεκριμένο, δεν γνωρίζω.
συν την τοποθέτηση εδώ (πόσο να μου πάρουν άραγε?)
Αν πας bmw => κλικ
Και κάτι τελευταίο...ποια η διαφορά μεταξύ γραναζάτου (quaife) και δισκάτου (drexler) και ποιο να προτιμήσω και γιατί?
Το δισκάτο αξιοποιείται περισσότερο σε ντροφτοκαταστάσεις από γνώστες. Επίσης με τα χρόνια/χλμ πέφτει η απόδοση του και θέλει άνοιγμα. Εγώ θα έπαιρνα το quaife.
-
Το Drexler που φοράω είναι πλανητικό διαφορικό με μεταβλητή εμπλοκή απο 10 εώς 90% καμία σχέση δεν έχει με το Quaife που είναι 40% εμπλοκή, γιαυτό και κοστίζει σχεδόν τριπλάσια τιμή.
Οι βαλβολίνες δεν είναι σημαντικό κόστος περίπου 60 Ευρώ και όντως ανοίγεις μια τάπα στο κιβώτιο και τις αλλάζεις.
Έχοντας οδηγηγήσει αυτοκίνητο με Quaife μπορώ να πω ότι δεν έχουν καμία απολύτως σχέση, ειδικά ο τρόπος που ξεκλειδώνει το Quaife είναι και απότομος αλλά υπό συνθήκες και επικίνδυνος.
Πάντως σε πισωκίνητα δεν έχω ιδιαίτερη εμπειρία άρα δεν μπορώ να εκφράσω άποψη. -
Το Quaife είναι τύπου Torsen (TORque-SENsing). Επενεργεί μόνον στο πάτα, όχι και στο άσε. Χρειάζεται επίσης μία ελάχιστη έστω πρόσφυση στον 'κακό' τροχό για να στείλει ροπή στον άλλον, γιατί αν ο 'κακός' έχει προσφυση 0 (μηδέν), το τόρσεν δεν λειτουργεί.
Πλεονεκτήματά του η φθηνότερη τιμή του και η θεωρητική μη ανάγκη του για συντήρηση (καμία συντήρηση, υποτίθεται).Σε ποιότητα κατασκευής όμως, δυνατότητα customization ακριβώς στις επιθυμίες σου (αν ξέρεις τι θέλεις), και ανταπόκριση έως και σε φουλ αγωνιστική χρήση, τα Ντρέξλερ υπερτερούν.
Για τις σχεδιαστικές-κατασκευαστικές-λειτουργικές διαφορές μεταξύ διαφορετικών τύπων μπλοκέ, έχει γράψει εκτενώς και παραπέμψει σε ωραία λινκ ο ΒΑΣΙΛΗΣ, αλλά και ο υπογράφων, νομίζω σε αυτό το θρεντ.
-
Ο χρήστης Coyot έγραψε:
Βαλ' το. Το Ντρέξλερ είναι και 2 'δρόμων', και μάλιστα το συγκεκριμένο πρέπει να είναι περισσότερο μπλοκέ στο 'άσε', παρά στο 'πάτα'. Όπερ σημαίνει υπερστροφικό όταν θέλεις (πατάς) και ωραία θωρακισμένο έναντι της απότομης υπερστροφής αδράνειας στο άσε / φρενάρισμα.
Τα Ντρέξλερ, όπως μου επιβεβαιώθηκε και από πηγή ανεξάρτητη, εξειδικευμένη και απαιτητικότατη-τελειομανή, είναι τα καλύτερης ποιότητας μπλοκέ.Τα φρένα έρχονται μετά. Και δεν είμαι σίγουρος ότι χρειάζονται εκτεταμένη αναβάθμιση στην περίπτωσή σου - πιθανότατα το 'τακάκια-σωληνάκια-υγρά' θα αρκέσει, ακόμη και για πίστα.
Kαλύτερα δεν θα μπορούσε να τα περιγράψει το Coyot!
Bάλε πρώτα αυτό, και μετά καλά τακάκια, σωληνάκια,υγρά και τέλος!
Δεν νομίζω ότι χρειάζεσαι performance φρένα, με βάση τη χρήση και τις δυνατότητες των 'μητρικών' φρένων, ενώ το μπλοκέ θα μεταμορφώσει όλο το αυτοκίνητοΚόστος τοποθέτησης από 200-300 ευρώ, και από ότι ξέρω, το συνεργείο που επισκέφθηκες στο Γέρακα έχει βάλει στο παρελθόν μπλοκέ σε Ζ4...Ρώτησέ τους!
Το κόστος φαίνεται μεγάλο,αλλά η απόσβεση χρήσης θα το κάνει να φαίνεται μικρό!
Βαλβολίνες διαφορικού θα άλλαζες ούτως ή άλλως (δεν νομιζω να πιστεύεις την BMW που λέγει ότι δεν χρειάζονται ποτέ !), απλά αντί για 75-90w που έχεις τώρα, θα βάλεις 75-140w αν βάλεις δισκάτο! -
Μααααάλιστα.
Σας ευχαριστώ.
Απορία...το διαφορικό μου δεν έχει τάπα.
Είναι έτσι:
Όντως το drexler είναι καλύτερη πρόταση.
Τα φρένα νομίζω με καλύτερα τακάκια, υγρό και σωληνάκια θα μεταμορφωθούν. Δεν έχω θέμα επιδόσεων, είναι μάλιστα πιο άμεσα από της απλής 320i (έχουν κάποιες διαφορές) αλλά ακόμα δε ξέρω τι κάνουν στη πίστα από πλευράς αντοχής.
Το πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζω συνέχεια με το ανοιχτό διαφορικό μου αυτή τη στιγμή είναι ότι σε ανηφορικούς δρόμους όπου στρίβω δεξιά κολλάω γιατί σπινιάρει ο ένας τροχός και δε προχωράω. Με το ESP ανοιχτό πάλι εκεί μένω. Το ίδιο πρόβλημα έχω πχ και για να μπω στον Σίττα...σπινιάρει συνέχεια.
Τι εμπλοκή συνιστάτε (ή -αι)? Δεν είναι track-car και του κάνω φυσιολογική 'καθημερινή' χρήση και ταξίδια.
-
Αν, Δεν είναι track-car και του κάνω φυσιολογική 'καθημερινή' χρήση και ταξίδια.
τότε μια χαρά είναι το αυτοκίνητο, μην του βάλεις τίποτα
-
Ο χρήστης tsilis έγραψε:
Kαλύτερα δεν θα μπορούσε να τα περιγράψει το Coyot!
Bάλε πρώτα αυτό, και μετά καλά τακάκια, σωληνάκια,υγρά και τέλος!
Δεν νομίζω ότι χρειάζεσαι performance φρένα, με βάση τη χρήση και τις δυνατότητες των 'μητρικών' φρένων, ενώ το μπλοκέ θα μεταμορφώσει όλο το αυτοκίνητοΚόστος τοποθέτησης από 200-300 ευρώ, και από ότι ξέρω, το συνεργείο που επισκέφθηκες στο Γέρακα έχει βάλει στο παρελθόν μπλοκέ σε Ζ4...Ρώτησέ τους!
Το κόστος φαίνεται μεγάλο,αλλά η απόσβεση χρήσης θα το κάνει να φαίνεται μικρό!
Βαλβολίνες διαφορικού θα άλλαζες ούτως ή άλλως (δεν νομιζω να πιστεύεις την BMW που λέγει ότι δεν χρειάζονται ποτέ !), απλά αντί για 75-90w που έχεις τώρα, θα βάλεις 75-140w αν βάλεις δισκάτο!Tρελο ρισπεκτ! Πολλοι ξερουμε 5 πραγματα, κιγοι μπορουν να τα κανουν τοσο απλα για να τα καταλαβουν ολοι!
ΔΙΑΦΟΡΙΚΑ - "ΑΝΟΙΧΤΑ" και "ΜΠΛΟΚΕ"