-
όχι αγριάδες
Αυτό είναι κάτι που όχι μόνο να το αποφύγεις δεν μπορείς μέσα στήν πίστα,αλλά στήν κυριολεξία είναι και το ζητούμενο
Αναγκαστικά θα δουλεύει συνεχώς κοντά στούς κόφτες.
Πού έχεις τα κόκκινα φίλε vmantas; -
Επειδή δεν θυμάμαι απέξω σου παραθέτω τη φωτογραφία από το σχετικό thread στις αγγελίες.
-
6200 έ;
Περίμενα πάνω απο 6500 απο μιά άλφα .Που τοποθετείς τήν περιοχή τής 'αγριάδας';Μέσα στα κόκκινα ή και πρίν απο αυτά;
-
Μην ξεχνάς ότι το συγκεριμένο μοντέλο το 1.8 IE, είναι οκταβάλβιδο...και πάει στα 6200 γιατί έχει μεταβλητή γωνία εκκεντροφόρου εισαγωγής. Οπερ και ροπές από χαμηλά και σχετικά ψηλόστροφο για τον αριθμό βαλβίδων, φαντάζομαι χωρίς να είμαι σίγουρος, αρκετά μπροστά για την εποχή του, και εφάμιλλο αρκετών σημερινών 1800αριών.
Αγριάδα, θα έλεγα οτιδήποτε αρχίζει από τα κίτρινα και μετά 5800 δλδ και πάνω. Και αυτό βέβαια με την λογική ότι σε μια πίστα θα πηγαίνει συνέχεια εκεί πάνω στις 6000+ στροφές. Για καθημερινή χρήση το θωρώ και άσκοπο και φθοροποιό χωρίς λόγο...τώρα ένα ξεμπούκωμα μια φορά στις τόσες δεν θα πάθει και τίποτα.
Πάντως, ότι μοτέρ και να είναι το να το δουλεύεις στην πίστα για κάμποση ώρα στα κόκκινα εφόσον είναι 15ετίας, τι τα θες παίζεις με την τύχη σου. Εγώ προσωπικά πιστεύω και καινούργιο μοτέρ να είναι θα στα δώσει κάποια στιγμή στο χέρι τα σωθικά. Μην ξεχνάς ότι οι φθορές αυξάνονται εκθετικά από τα κιτρινοκόκκινα και μετά.
Πάντως το συγκεκριμένο μοτέρ από ότι λένε έχει βγει τρομερά αξιόπιστο, και λόγω της αρχιτεκτονικής του, ακόμη και σε περίπτωση εκτεταμένης φθοράς αλλάζεις χιτώνια που είναι ένθετα και στην ουσία έχεις καινούργιους κυλίνδρους, ενώ σε άλλα πας για ρεκτιφιέ. Η Ε30 δεν ξέρω τι έχει οπότε και δεν κάνω σύγκριση.
-
Μην ξεχνάς ότι οι φθορές αυξάνονται εκθετικά από τα κιτρινοκόκκινα και μετά.
Για αυτό και τα ήθελα ψηλώτερα ντέ.
Γμτ.,δεν έχουμε και κανέναν γνωστό να έρχεται με κανένα άλλο αρχαιολογικό αυτοκίνητο στήν πίστα,να βγάλουμε συμπεράσματα απο όσα βλέπουμε οι ίδιοι.
Ενα ΑΕ-86 που υπήρχε εκεί,ήτανε ταχύτατο (1:33:45 -χρόνος 'άντε γειά' )και αξιόπιστο.Απο άλλα αυτής της γενιάς δέν έχουμε δει καθόλου,πλήν κάποιων αλεξιπτωτιστών -
Hunter εσύ ποιο μοντέλο έχεις;
-
οδηγώ 75 1,6 i.e.
(διαβασα όλο το τοπικ μαζεμένο οπότε συγκεντρωτικά σχόλια μου, σε σχόλια άλλων συμφορουμιστών
δεν έχω εμπειρια απο τη bmw και δε θα κάνω συγκριση)ελάχιστη κατανάλωση σε εθνική με 110κμ/ωρα και αβγό στο πόδι 8,5λιτρα
σε ανηφοροκατηφόρες και στροφές που το ευχαριστιεμαι(όχι το λιώνω) 9,5
σε πόλη δε θέλω να μετρήσωαλλά λίγη σημασία έχουν αυτα
κόφτης 6800rpm και σοβαρό ξύπνημα του μοτερ μετα τις 4000
εκανα προχθες ταξίδι με καινοθριο μικρομεσαιο 1600. Χαωτικές οι διαφορές των αυτοκινήτων και άπειρα τα υπερ του νέου. Όμως η αμεσότητα και η ευχαριστηση στις στροφες της 75 δεν συγκρινεται. Ας έχει χειρότερο τιμόνι ας έχει κοπαναει στις λακουβες. Νιώθεις που ειναι ο καθενας από τους τεσσερις τροχους. Εισαι στο δρόμο- οδηγας- δε μετακινεις ενα κουτι με 4 ρόδες. φυσικά ο 1.6 δεν επαρκει για να στριβεις με το γκαζι, ας μη γελιόμαστε.
Το παν ειναι να ξέρεις τι αγοράζεις..
δεν ειναι ενα αμάξι για 25000+ χιλιομετρα το χρόνο (δυστυχώς το κανω)
δεν ειναι ενα αμάξι που θα σε ταξιδέψει ατσαλακωτο
δεν ειναι ενα αμάξι που θα ανοιγεις το καπό μονο στο σερβις
δεν ειναι όμως κι ενα αμάξι που αν ειναι προσεγμένο θα ειναι αναξιόπιστοειναι ενα αμαξι που στις στροφες θα σε κανει να χαμογελάσεις με το ζυγισμα του (υποδειγματικό στησιμο με κινηση και κιβωτιο πίσω) και να το βάλεις όπως θες (με τα 4, με ουρα, με μουτρα ακόμα)
...που θα σε ενθουσιάσει με το φυσικό ήχο της μηχανής του
.... με design 20++ ετών που ακόμα στεκεται και ειναι πολύ όμορφο (προσωπική άποψη)
... που θα σε νευριάσει καμιια φορα με κανα χαζοπρόβλημαειναι ένα αμαξι γκόμενα και όχι πιστη σύζυγος
για έρωτευμένους και όχι για απλή συμβίωση
είτε το γουστάρεις είτε το αντιπαθείς δεν εχει συμβιβασμούς
ποτέ δε θα το πουλούσα για 1500 ευρω που ειναι η εμπορική του αξία...και κατα τη γνώμη μου, χωρις προσεγμένες διορθώσεις στην ευπαθη μεταδοση του και το μοτερ, δε θα αντέξει την πιστα
επιπλέον οι bialbero στα 150000 επιζητουν ανακατασκευη
κλείνω γιαιτι βλέπω παραμεγλαωσε το ποστ
ισως φαινομαι λίγο υπερβολικος αλλα υπάρχουν κι αλλοι σαν κι εμενα, μαλλον οχι πολλοι αλλα υπάρχουνοποια αλλη πληροφορια θες angel εδώ ειμαστε
-
Μιας και υπάρχουν τόσοι κάτοχοι Α75 μήπως μπορεί κάποιος να μου πει πόσες στροφές έχει το τιμόνι;
Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις και τη βοήθεια μέχρι τώρα!!!
-
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
Μιας και υπάρχουν τόσοι κάτοχοι Α75 μήπως μπορεί κάποιος να μου πει πόσες στροφές έχει το τιμόνι;Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις και τη βοήθεια μέχρι τώρα!!!
Αν εχει υδραυλικο, τοτε 3 στροφες. Αν δεν εχει υδραυλικο, τοτε 3.5 στροφες. Προτιμησε το ΜΗ υδραυλικο για λογους αισθησης
-
Κάπου αναφέρθηκε το RX7 πρώτης γενιάς.
Εκτός του ότι θα θέλει άλλαγμα κινητήρα κάθε δεύτερο γέμισμα ( )είχε άλλα προβλήματα;
Από οδική συμπεριφορά τι λέει; -
Ðáßäåò áí ôï ü÷çìá áðïêôÞóåé 'êëïõâß' äåí íïìßæù üôé ôßèåôáé èÝìá áíôï÷Þò ðëáéóßïõ êáé Üëëùí ôñáãåëáöéêþí .
Áöïý åßìáóôå ãéá ðßóôá èá öýãïõí êáé ìåñéêÜ ðåñéôôÜ êéëÜ ïðüôå ôá ðñÜãìáôá èá åßíáé êáëõôåñá óå åðéäüóåéò ôïõëÜ÷éóôïí ,åäþ ìéá ñåæÝñâá âãÜæåéò êáé ôï ðßóù êÜèéóìá êáé ãßíåôáé áéóèçôÜ ðéï ãñÞãïñï.
Ãéá ôéìüíé äåí ôï óõæçôþ Üëëùóôå ç ÷ñÞóç ðñïâëÝðåé ðåéñÜìáôá óå åëáóôéêÜ-ãåùìåôñßåò ïðüôå åäù êáé áí Ý÷åé ...êïëïêõèüðéôá Áëëùóôå ï ó÷åäéáóìüò êáé ç áðüêñéóç ôïõ ôüôå ,åß÷å íá êÜíåé êáé ìå ôá ëÜóôé÷á ôïõ ôüôå
Ãéá ôçí ôïýñìðï íáé åßíáé äýóêïëï íá ôçí âñåßò åíá êïììÜôé
ØÞöï óôá êáñìðõñáôÝñ . -
Hunter εσύ ποιο μοντέλο έχεις;Εγώ έχω όπελ ρε.Απλά είναι δίλιτρο τής τότε εποχής,και σου το έφερα σαν παραπλήσιο παράδειγμα
-
Επίσης να αναφέρω πως όντως δεν θα ήταν ότι καλύτερο να τη βάλεις σε πίστα και να της πίνεις το αίμα. Εγώ τουλάχιστον τη δική μου δε τη ζορίζω πάνω από 4500 στροφές (εκτός αν αντιληφθώ παρουσία κάποιου is ή 6κύλινδρου Beemer ) και αυτό γιατί έχουν βαρύ στρόφαλο και δεν είναι για τρελά στροφαρίσματα.
Επίσης να αναφέρω ότι ένας φίλος πουλάει μία απίστευτη Ε30 Μ40 318, ανθρακί, δίπορτη με δερμάτινο σαλόνι ρεκάρο και 18άρες κοσεϊ (και ένα σωρό άλλα καλούδια που δε θυμάμαι). Το αυτοκίνητο πραγματικά είναι μπιμπελό και για καθημερινό
Κάπου στα 4800 το δίνει (σκότωμα)
-
4800 M3 E30?
Βάλτο εδώ φίλε μπας και το πάρει κάνενας φορουμίστας!!!!
http://www.4troxoi.gr/forum/viewforum.p ... b70a00f372Αν είναι σε καλή κατάσταση είναι υπερευκαιρία, ακόμα και για δεύτερο...
-
Όχι Μ3, 318...
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Όχι Μ3, 318...ούπς έχεις δίκιο, είδα το Μ και την τιμή και το μυαλό θόλωσε...
Έ τότε μάλλον ακριβή είναι, άμα ανοίξεις μία χρυσή ευκαιρία θα βρείς αρκετές φτηνότερες -
Επαναφερω το θεμα για να ρωτησω για Mercedes190E.
Σε τι τιμες βρισκονται;
Τι προβληματα βγαζουν;
Κατι αλλο που πρεπει να ξερω;
Τελος ποσα πρεπει να μαζεψω για την καλη μετατροπη;;; -
Επαναφερω το θεμα για να ρωτησω για Mercedes190E.
Σε τι τιμες βρισκονται;
Τι προβληματα βγαζουν;
Κατι αλλο που πρεπει να ξερω;
Τελος ποσα πρεπει να μαζεψω για την καλη μετατροπη;;;Λογική τιμή για μια ΚΑΛΗ καρότσα 1.8 190Ε είναι από 5 μέχρι 8 χιλιάρικα. Με 5, θα τα έχει τα χιλιομετράκια της, με 8 θα πρέπει να πάρεις ΑΡΙΣΤΗ και μελίγα χιλιόμετρα.
Μετατροπές:
2.3-16 >4k χωρίς τα περαστικά και ό,τι άλλο βγει στην πορεία.
2.5-16 πάει ακριβά χωρίς να μπορώ να υπολογίσω.
2.6 straight six: το σκέφτομαι και τα έχω υπολογίσει περί τα 2.5k με τα περαστικά + μπλοκέ.Προβλήματα δεν βγάζουν ιδιαίτερα. Από τις 200k χμ. και πάνω, θα καίει λαδάκια --> τσιμουχάκια βαλβίδων. Αλλάζουν εύκολα από όσο ξέρω (θα αλλάξω σύντομα). Θα στα πει και ο... ειδικός, αλλά τα μοτέρ αυτά αντέχουν μισό εκατομμύριο χιλιόμετρα χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.
-
Thanks Krus.
Μηπως ξερεις ποτε πρωτοβγηκε το μοντελο; -
Και 1988 έκανε Facelift, απέκτησε μεγαλύτερο χώρο για τα γόνατα των πίσω και τα πλαστικά φιλέτα γύρω γύρω. Να κοιτάξεις για μοντέλο μετά το '90 που άρχισαν να βγαίνουν καταλυτικές.
Ιδού:
Alfa 75 vs BMW 3series E30 (guest star Corolla AE86)