-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Τα 180 φαίνονται κάπως λίγα εκτός άν είναι κάποια προσφορά. Είναι παλιό γυμναστήριο ή τίποτα αεριτζήδες?
Iσχύει το πρώτο αλλα φοβάμαι ότι ισχύει και το δευτερο
Δεν νομιζω οτι βγαινει το μαγαζι με τετοια νουμερα,πιθανως καλυπτονται τα τρεχοντα εξοδα μονο και τιποτε αλλο. -
Με κατω απο 250 δυσκολα βγαινει το μαγαζι.
Συνηθως τετοιες προσφορες κανουν κατι γνωστες αλυσιδες με αμερικανικο ονομα που ξεπλενουν λεφτα απο αλλες δραστηριοτητες του ιδιοκτητη -
Kαλα αν εχει αλλες δραστηριοτες δεν με αφορα,μονο μην κλεισει μια ωραια πρωια το gym γιατι 'δεν βγαινει'.
-
Υποκαταστηματα του συγκεκριμενου μαγαζιου εχουν κλεισει κατα καιρους, γιατι η λειτουργια τους δεν εξυπηρετουσε πλεον αλλες υποθεσεις... Πχ αυτο στη Βουλιαγμενης εχει κλεισει (και ξανανοιξει) 2 φορες.
Συχνο φαινομενο παντως τα γυμναστηρια να ειναι 'βιτρινα'. -
Προς όποιον γνωρίζει καλά!
Ποιο από τα δύο είναι προτιμότερο για κάποιον που θέλει να χάσει λίγα κιλά αργά και σταθερά;
α. 40 λεπτά τρέξιμο σε διάδρομο με κάλυψη απόστασης 6,5 έως 7 χιλιόμετρα;
β. 40 λεπτά γρήγορο περπάτημα σε διάδρομο με αρκετή κλίση ανηφορική;Μέχρι στιγμής κάνω το (α) και σκέφτομαι μήπως να το γυρίσω στο (β) ...
Οι λόγοι κυρίως τρεις:- Πόνοι στα πόδια (γόνατα, πέλματα) από τους κραδασμούς του διαδρόμου.
- Τα κέρδη μάλλον πολύ λίγα. Αισθάνομαι ότι τρέχω (σαν τον Βέγγο), χωρίς να κερδίζω κάτι.
- Υπερβολικός ιδρώτας, μούσκεμα!...
**Το γρήγορο περπάτημα σε διάδρομο με αρκετή κλίση ανηφορική τι αποτελέσματα προσφέρει;; **
-
Κοίτα, καλό είναι να δοκιμάζεις και άλλου είδους αεροβική κάπου-κάπου, ώστε να μην συνηθίζει το σώμα και για να έχεις την μεγαλύτερη ωφέλεια.
Από τη στιγμή που έχεις ενόχληση στα γόνατα, υπάρχει λόγος να τρέχεις τόση ώρα; Ή τρέξε λιγότερο ή σπανιότερα.
Η ανηφορική κλίση περισσότερο δουλεύει πολύ περισσότερο τους γλουτούς, γάμπες, απαιτείται επίσης μεγάλη προσπάθεια καθώς και ενέργεια(ανάλογα με την ώρα άσκησης). Επίσης, συμμετέχει περισσότερο και η μέση(ραχιαίοι, κοιλιακοί), οπότε είναι πιθανό να πιαστείς και εκεί αν το παρακάνεις και σκύβεις αρκετά(κλέψιμο για να είναι ευκολότερη η ανάβαση), δεν ξέρω αν έχεις σοβαρό πρόβλημα στη μέση(όπως και να έχει, μια άσκηση λίγων λεπτών δυναμώνει ακόμα και την προβληματική μέση, από το να την έχεις τελείως αγύμναστη και να μην 'βοηθούνε' αρκετά κοιλιακοί-ραχιαίοι. Τους προανεφερθέντες μύες να τους γυμνάζεις κάπου-κάπου).
Υ.Γ.: καλή η αεροβική, αλλά για να χάσεις μερικά κιλά χρειάζεται και παράλληλη κατανάλωση λογικής ποσότητας φαγητού και να να αποφεύγονται οι ακρότητες(λίγο να μην στερείσαι, αλλά μέχρι εκεί, αν σε νοιάζει να χάσεις βάρος).
Πάντα η άσκηση βοηθάει στη μείωση βάρους και την ενεργοποίηση του μεταβολισμού. -
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Προς όποιον γνωρίζει καλά!Ποιο από τα δύο είναι προτιμότερο για κάποιον που θέλει να χάσει λίγα κιλά αργά και σταθερά;
β. 40 λεπτά γρήγορο περπάτημα σε διάδρομο με αρκετή κλίση ανηφορική;Μέχρι στιγμής κάνω το (α) και σκέφτομαι μήπως να το γυρίσω στο (β) ...
Οι λόγοι κυρίως τρεις:- Πόνοι στα πόδια (γόνατα, πέλματα) από τους κραδασμούς του διαδρόμου.
- Τα κέρδη μάλλον πολύ λίγα. Αισθάνομαι ότι τρέχω (σαν τον Βέγγο), χωρίς να κερδίζω κάτι.
**Το γρήγορο περπάτημα σε διάδρομο με αρκετή κλίση ανηφορική τι αποτελέσματα προσφέρει;; **
Λοιπον η σωστη απαντηση ειναι κυριως το γ :lol δηλαδη η διαλλειματική προπονηση και κατα προτίμηση σε χορταρι,δασος με πευκοβελονες κτλ
Επειδη όμως θεωρώ ότι οι περισσότεροι δεν είναι σε θέση να την εφαρμόσουν σωστα,θα ελεγα το α.
Σε οτι αφορα το β,σιγουρα προσφερει λιγοτερους κραδασμους το βάδην αλλα η κλιση μεγαλυτερη επιβάρυνση σε αρθρωσεις,σπονδυλικη στηλη κτλ,οποτε η επιλογη μεταξυ των α και β ειναι μαλλον εξατομικευμενη.
Τελος,θα επιλέξω την απάντηση δ ως σωστη,δηλαδη να επιδιώκεις να αλλάζεις το πρόγραμμα κανοντας πχ rotation μεταξυ α/β (πχ καθε 2 μηνες) έτσι ωστε να αποφυγεις τις προσαρμογες και να αναγκασεις το σωμα να καιει περισσοτερες θερμιδες.Εννοειται οτι σταδιακα θα πρεπει να ανεβαζεις τον βαθμο δυσκολιας,κυριοτερα αυξανοντας την διάρκεια.
-
Οταν καποιος θέλει να χάσει κιλά και στρέφεται στην αεροβική, τότε ειναι προτιμότερο να τη κανει με άδειο στομάχι. Το ιδανικότερο ειναι να κανει άσκήση HIT. Αυτή είναι άσκηση, όπου, κανεις 2 λεπτα έντονο τρεξιμο, αμεσως μετα 4 λεπτα περπάτημα και επανάληψη το ίδιο μοτίβο. Βέβαια για να δεέ καποιος αποτελεσματα, θα πρεπει να ακολουθησει μια έστω υποτυπώδη διαιτα. Τέλος η αεροβικη αυξανει το μεταβολισμό για 1 - 2 ώρες το πολυ, αντίθετα με τα βαρη ο μεταβολισμος παραμενει σε υψηλα επιπεδα σχεδον για ολο το 24ωρο.
-
Ο χρήστης King Alexander έγραψε:
Κοίτα, καλό είναι να δοκιμάζεις και άλλου είδους αεροβική κάπου-κάπου, ώστε να μην συνηθίζει το σώμα και για να έχεις την μεγαλύτερη ωφέλεια.Από τη στιγμή που έχεις ενόχληση στα γόνατα, υπάρχει λόγος να τρέχεις τόση ώρα; Ή τρέξε λιγότερο ή σπανιότερα.
Η ανηφορική κλίση περισσότερο δουλεύει πολύ περισσότερο τους γλουτούς, γάμπες, απαιτείται επίσης μεγάλη προσπάθεια καθώς και ενέργεια(ανάλογα με την ώρα άσκησης). Επίσης, συμμετέχει περισσότερο και η μέση(ραχιαίοι, κοιλιακοί), οπότε είναι πιθανό να πιαστείς και εκεί αν το παρακάνεις και σκύβεις αρκετά(κλέψιμο για να είναι ευκολότερη η ανάβαση), δεν ξέρω αν έχεις σοβαρό πρόβλημα στη μέση(όπως και να έχει, μια άσκηση λίγων λεπτών δυναμώνει ακόμα και την προβληματική μέση, από το να την έχεις τελείως αγύμναστη και να μην 'βοηθούνε' αρκετά κοιλιακοί-ραχιαίοι. Τους προανεφερθέντες μύες να τους γυμνάζεις κάπου-κάπου).
Υ.Γ.: καλή η αεροβική, αλλά για να χάσεις μερικά κιλά χρειάζεται και παράλληλη κατανάλωση λογικής ποσότητας φαγητού και να να αποφεύγονται οι ακρότητες(λίγο να μην στερείσαι, αλλά μέχρι εκεί, αν σε νοιάζει να χάσεις βάρος).
Πάντα η άσκηση βοηθάει στη μείωση βάρους και την ενεργοποίηση του μεταβολισμού.Ωραίος! Ευχαριστώ!...
'Δυστυχώς' έχω συνηθίσει το τρέξιμο. Πάω πλέον 10 χρόνια γυμναστήριο, 3 φορές την εβδομάδα και το σώμα μου κάποια πράγματα τα έχει συνηθίσει. Τρέχω-τρέχω και τίποτα δεν καταλαβαίνω.
Κάπου-κάπου σταματώ το τρέξιμο και κάνω ποδήλατο ή κάνω συνδυασμούς διάδρομο με ποδήλατο... έτσι για αλλαγή...
Ωστόσο αυτό που γράφεις για την ανηφορική κλήση είναι πολύ σημαντικό για μένα!...
Με την μέση μου δεν έχω πρόβλημα και θέλω να γυμνάσω τους ραχιαίους και τους κοιλιακούς περισσότερο.
Ραχιαίους και κοιλιακούς κάνω κανονικά στο πρόγραμμα μου... αλλά θα ήθελα και κάποια άσκηση που να καίει σε εκείνα τα σημεία της κοιλιακής χώρας το λίπος.
Είχα κάνει και κωπηλατική μηχάνημα ένα διάστημα αλλά με 'σκότωσε'. Τεράστια κούραση και ταλαιπωρία... Μηχάνημα για λίγους...Ήδη έχω κάνει μερικές δοκιμές σε ανηφορικό διάδρομο και έχω προσέξει ότι είναι ιδιαίτερα κουραστικός... αλλά δεν ήξερα αν προσφέρει κάτι συγκεκριμένο.
-
@Storm: το σωστό είναι να μοιράζεσαι τις γνώσεις σου και να μην τις κρατάς για τον εαυτό σου ¨Οταν κάποιος χρειάζεται μια γνώμη καλό είναι να την δίνουμε, και ας αποφασίσει ο άλλος τι θα κάνει.
Και το απλό περπάτημα αρκεί(π.χ.καμιά ωρίτσα) να κάνει δουλειά, και αποφεύγεις την μεγάλη καταπόνηση σε σχέση με διαδρόμους/τρέξιμο. Καλό είναι να έχεις και κατάλληλα παπούτσια γιατί αν έχεις σταράκια(ή κάτι παρόμοιο) θα δημιουργήσεις μεγαλύτερο πρόβλημα.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Προς όποιον γνωρίζει καλά!Ποιο από τα δύο είναι προτιμότερο για κάποιον που θέλει να χάσει λίγα κιλά αργά και σταθερά;
Τα πραγματα ειναι απλα. Για χασιμο λιπους θα κανεις διαδρομο ή ποδηλατο 45-60 λεπτα το πρωι χωρις να εχεις φαει τιποτα.
Επειδη ομως δεν εχουμε ολοι χρονο για να το κανουμε αυτο και δεν μπορουμε ολοι να τρεχουμε το πρωι θα κανεις κατι αλλο.Οποιαδηποτε στιγμη μεσα στην μερα θα κανεις 20 λεπτα ΗΙΙΤ στο ποδηλατο που δεν ταλαιπωρει γονατα. Θα ξεκινας με ζεσταμα 5 λεπτων και μετα θα κανες διατασεις. Αφου τελειωσεις θα τρεχεις στο 85%-100% της ταχυτητας σου για 20 δευτερα και μετα θα ξεκουραζεσαι για 2 λεπτα. Αυτο θα το κανεις τουλαχιστον 6 φορες.
Τα πλεονεκτηματα του HIIT σε σχεση με το περπατημα ή το απλο τρεξιμο ειναι πολλα. Φτιαχνεις καλυτερη φυσικη κατασταση, κερδιζεις χρονο, γυμναζεις περισσοτερο τους μυς των ποδιων και χανεις περισσοτερο λιπος. Τα μειονεκτηματα ειναι οτι θα ιδρωσεις περισσοτερο και θα κουραστεις περισσοτερο
-
Για να κάνεις σωστή διαλειμματική προπόνηση (με εναλλαγές σπριντ-χαλαρό τρέξιμο-περπάτημα ή και περισσότερες εναλλαγές στην ένταση, προγραμματα πυραμίδες κλπ) χρειάζεται σωστές μετρήσεις (και πριν και κατά τη διάρκεια και ανάμεσα στις προπονήσεις) και ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ειδικό να σχοληθεί μαζί σου, μια πολυτέλεια που δε νομίζω ότι έχουν πολλοί από δω μεσα (εκανα τέτοιες προπονήσεις χρόνια στις προετοιμασίες της ομάδας όταν έπαιζα μπάσκετ).
Επιπλέον, θεωρώ αυτονόητο ότι δε μπορείς να κάνεις τέτοιου είδους προπόνηση σε γυμναστήριο της γειτονιάς και πάνω σε ένα διάδρομο της κακιάς ώρας. Χρειάζεται ανοιχτό γήπεδο, στίβος ή ιδανικά εξοχή και χορτάρι.
Ούτε φυσικά θα κάνεις σωστή δουλειά με μια π@παρια που διάβασες κάπου στο ιντερνετ ή ένα πρόγραμμα που βρήκες να συνιστά κάποιος 'που ξέρει'.
Το πιθανότερο είναι να καείς ή ακομη και να τραυματιστείς.
Για μένα το γυμναστήριο ΔΕΝ προσφέρεται για ΑΕΡΟΒΙΑ άσκηση. Ο διαδρομος και τα ποδήλατα είναι για 10-15 λεπτά ζέσταμα πριν τα βάρη, άντε και κανα 20λεπτο ξεμούδιασμα-αποθεραπεία για μετά. Για σωστή αερόβια βγείτε ΕΞΩ, πάρτε τα βουνά, μην κλείνεστε στο γυμναστήριο, δεν γίνεται δουλειά.
Απ' την άλλη βέβαια, με σωστή προπόνηση με βάρη θα δεις πολύ καλά αποτελέσματα στο μεταβολισμό σου και θα χάσεις και βάρος.ΥΓ: Για την ετήσια εγώ έδωσα καπου 170 € στα Joe weider της περιοχης αν θυμαμαι καλα.
-
Και γω το εχω καταργησει το τρεξιμο στο γυμναστηριο.Λιγο διαδρομο μονο για ζεσταμα.Για τρεξιμο πηγαινω σε γηπεδο.
-
Ο χρήστης kovathe έγραψε:
Για να κάνεις σωστή διαλειμματική προπόνηση (με εναλλαγές σπριντ-χαλαρό τρέξιμο-περπάτημα ή και περισσότερες εναλλαγές στην ένταση, προγραμματα πυραμίδες κλπ) χρειάζεται σωστές μετρήσεις (και πριν και κατά τη διάρκεια και ανάμεσα στις προπονήσεις) και ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ειδικό να σχοληθεί μαζί σου, μια πολυτέλεια που δε νομίζω ότι έχουν πολλοί από δω μεσα (εκανα τέτοιες προπονήσεις χρόνια στις προετοιμασίες της ομάδας όταν έπαιζα μπάσκετ).
Επιπλέον, θεωρώ αυτονόητο ότι δε μπορείς να κάνεις τέτοιου είδους προπόνηση σε γυμναστήριο της γειτονιάς και πάνω σε ένα διάδρομο της κακιάς ώρας. Χρειάζεται ανοιχτό γήπεδο, στίβος ή ιδανικά εξοχή και χορτάρι.
Ούτε φυσικά θα κάνεις σωστή δουλειά με μια π@παρια που διάβασες κάπου στο ιντερνετ ή ένα πρόγραμμα που βρήκες να συνιστά κάποιος 'που ξέρει'.
Το πιθανότερο είναι να καείς ή ακομη και να τραυματιστείς.
Για μένα το γυμναστήριο ΔΕΝ προσφέρεται για ΑΕΡΟΒΙΑ άσκηση. Ο διαδρομος και τα ποδήλατα είναι για 10-15 λεπτά ζέσταμα πριν τα βάρη, άντε και κανα 20λεπτο ξεμούδιασμα-αποθεραπεία για μετά. Για σωστή αερόβια βγείτε ΕΞΩ, πάρτε τα βουνά, μην κλείνεστε στο γυμναστήριο, δεν γίνεται δουλειά.
Απ' την άλλη βέβαια, με σωστή προπόνηση με βάρη θα δεις πολύ καλά αποτελέσματα στο μεταβολισμό σου και θα χάσεις και βάρος.ΥΓ: Για την ετήσια εγώ έδωσα καπου 170 € στα Joe weider της περιοχης αν θυμαμαι καλα.
H καλυτερη αποδειξη ειναι ο εαυτος μου φιλε μου. Ημουν 93 κιλα οταν βγηκα απο τον στρατο με 25% λιπος και τωρα στα 82 με 13% λιπος(μετρημενο) χανοντας ελαχιστα μυικη μαζα. Και ολα αυτα τα εκανα με ποδηλατο στο σπιτι,σχοινακι και βαρη(παγκος,αλτηρες,μπαρα,μονοζυγο) και το κυριοτερο με σωστη διατροφη.
Αλλοι λενε οτι πρεπει να πας στο γυμναστηριο για βαρη ,αλλοι λενε να παιρνεις τα βουνα. Εγω ξερω τι εκανα εγω και τι βελτιωση ειδα στο σωμα μου. ΘΕΛΗΣΗ μονο θες για να φτασεις τον εαυτο σου στα ορια ,γιατι μονο τοτε βλεπεις αποτελεσματα.
Δεν πηγαινα καν στο γυμναστηριο. Σιγουρα ειναι καλυτερο το τρεξιμο στον στιβο ,αλλα μια χαρα κανεις την δουλεια σου και με ποδηλατο ή διαδρομο στο σπιτι.
-
Ο χρήστης King Alexander έγραψε:
@Storm: **το σωστό είναι να μοιράζεσαι τις γνώσεις σου και να μην τις κρατάς για τον εαυτό σου ** ¨Οταν κάποιος χρειάζεται μια γνώμη καλό είναι να την δίνουμε, και ας αποφασίσει ο άλλος τι θα κάνει.
...Τι εννοείς ;; Κράτησα κάτι για τον εαυτό μου;;
-
Είχα κάνει και κωπηλατική μηχάνημα ένα διάστημα αλλά με 'σκότωσε'. Τεράστια κούραση και ταλαιπωρία... Μηχάνημα για λίγους...
Φοβερή άσκηση!!!!
-
Ο χρήστης eleos έγραψε:
...**Τα πραγματα ειναι απλα. **Για χασιμο λιπους θα κανεις διαδρομο ή ποδηλατο 45-60 λεπτα το πρωι χωρις να εχεις φαει τιποτα.
Επειδη ομως δεν εχουμε ολοι χρονο για να το κανουμε αυτο και δεν μπορουμε ολοι να τρεχουμε το πρωι θα κανεις κατι αλλο.Οποιαδηποτε στιγμη μεσα στην μερα θα κανεις 20 λεπτα ΗΙΙΤ στο ποδηλατο που δεν ταλαιπωρει γονατα. Θα ξεκινας με ζεσταμα 5 λεπτων και μετα θα κανες διατασεις. Αφου τελειωσεις θα τρεχεις στο 85%-100% της ταχυτητας σου για 20 δευτερα και μετα θα ξεκουραζεσαι για 2 λεπτα. Αυτο θα το κανεις τουλαχιστον 6 φορες.
Τα πλεονεκτηματα του HIIT σε σχεση με το περπατημα ή το απλο τρεξιμο ειναι πολλα. Φτιαχνεις καλυτερη φυσικη κατασταση, κερδιζεις χρονο, γυμναζεις περισσοτερο τους μυς των ποδιων και χανεις περισσοτερο λιπος. Τα μειονεκτηματα ειναι οτι θα ιδρωσεις περισσοτερο και θα κουραστεις περισσοτερο
χε!χε! Τα πράγματα μπορεί να είναι απλά για άλλους...
Εγώ πλέον σχεδόν 40άρης μεσήλικας, σηκώνομαι πρωί-πρωί και τρέχω να πάω στη δουλειά... Ευτυχώς που πάω περπατώντας 25 λεπτά και άλλα 25 λεπτά το απόγευμα να γυρίσω, οπότε αν πάω στο γυμναστήριο ρίχνω και ένα τρέξιμο 40 λεπτά και 30 λεπτά να πάω και να γυρίσω με τα πόδια και αεροβικές ασκήσεις και βάρη ... πω!πω! κουράστηκα με όλα αυτά ...Κατά τα άλλα κατά καιρούς στο αθλητικό κέντρο που πάω κάνω και ποδήλατο με διατάσεις όπως πολύ σωστά τα λες ... αλλά μάλλον για 'αποτοξίνωση' ...
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Είχα κάνει και κωπηλατική μηχάνημα ένα διάστημα αλλά με 'σκότωσε'. Τεράστια κούραση και ταλαιπωρία... Μηχάνημα για λίγους...
Φοβερή άσκηση!!!!
Φοβερή πράγματι. Έχω κάνει σε δύο μηχανήματα. Το ένα ήταν με αντίσταση νερού (πτερύγια μέσα σε νερό) και το άλλο με αλυσίδα σε τροχό και ελατήριο αντίστασης.
Κατάφερα για τρεις μήνες να κάνω... Απίστευτη κούραση. 15 λεπτά και μετά ήθελα καροτσάκι να με μεταφέρουν... Αλλά κάνει δουλειά. Όγκος από την μέση και πάνω μαζί με κοιλιακούς και πολύ δουλειά στα πόδια. Θεωρώ ότι είναι η ποιο δύσκολη αερόβια άσκηση σε μηχάνημα.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
...**Τα πραγματα ειναι απλα. **Για χασιμο λιπους θα κανεις διαδρομο ή ποδηλατο 45-60 λεπτα το πρωι χωρις να εχεις φαει τιποτα.
χε!χε! Τα πράγματα μπορεί να είναι απλά για άλλους...
Εγώ πλέον σχεδόν 40άρης μεσήλικας, σηκώνομαι πρωί-πρωί και τρέχω να πάω στη δουλειά... Ευτυχώς που πάω περπατώντας 25 λεπτά και άλλα 25 λεπτά το απόγευμα να γυρίσω, οπότε αν πάω στο γυμναστήριο ρίχνω και ένα τρέξιμο 40 λεπτά και 30 λεπτά να πάω και να γυρίσω με τα πόδια και αεροβικές ασκήσεις και βάρη ... πω!πω! κουράστηκα με όλα αυτά ...Κατά τα άλλα κατά καιρούς στο αθλητικό κέντρο που πάω κάνω και ποδήλατο με διατάσεις όπως πολύ σωστά τα λες ... αλλά μάλλον για 'αποτοξίνωση' ...
Eνταξει στα 40 σου δεν εισαι γερος. Εδω υπαρχουν ποδοσφαιριστες 40 ετων
Εγω οταν βγηκα απο τον στρατο ημουν στα 21 προς 22 και αισθανομουν σαν 60 ετων. Αν δεν γυμναζεσαι παντα νιωθεις γερος
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
@Storm: **το σωστό είναι να μοιράζεσαι τις γνώσεις σου και να μην τις κρατάς για τον εαυτό σου ** ¨Οταν κάποιος χρειάζεται μια γνώμη καλό είναι να την δίνουμε, και ας αποφασίσει ο άλλος τι θα κάνει.
...Τι εννοείς ;; Κράτησα κάτι για τον εαυτό μου;;
Μάλλον σε μπέρδεψα(μπορεί να μπέρδεψα και άλλους! )
Για εμένα μιλούσα(θεωρώντας ότι αν ξέρω κάτι, γιατί να μην βοηθήσω και κάποιον άλλο), απλά το γενίκευσα, ότι σωστό θα ήταν να γίνεται από όλους αυτό(και μην νομίζεις ότι όλοι θα σουν τα πάντα: πολλοί δεν θέλουν να μοιραστούν γνώση, είτε από ζήλια είτε γιατί πιστεύουν ότι θα πλησιάσεις/φτάσεις στο δικό τους επίπεδο άθλησης).Τα γυμναστήρια καλά είναι, αλλά δεν ξέρουν όλοι τι τους γίνεται, είτε παίρνουν φάρμακα(που ο άσχετος νομίζει ότι ξέρουν τι κάνουν, γι' αυτό και έγιναν έτσι) είτε όχι, και επίσης να ξέρεις ότι, οι μεγάλοι μύες δεν σημαίνουν και τρελή δύναμη(μεγάλη, αλλά όχι ανάλογη των μυών που έχουν).
Επίσης, άλλος προπονείται για να 'φαίνεται', να έχει γράμμωση, να 'δείχνει', άλλος κάνει π.χ. πυγμαχία και εκτελεί τις ασκήσεις με έκρηξη/προσαρμόζει το πρόγραμμά του ανάλογα, άλλος εστιάζει στα πόδια/γάμπες(δρομείς, μπάσκετ).
Άλλον δεν τον εδιαφέρει καθόλου να 'φουσκώσει' και να 'δείχνει', αλλά θέλει πραγματική/χρηστική δύναμη(powerlifting, strongman) και εστιάζει και σε ασκήσεις που δεν γίνονται σε ένα γυμναστήριο.
Άλλος ασχολείται και με arm wrestling και εκτελεί κάποιες συγκεκριμένες τεχνικές με τα βάρη και φυσικά, προπόνηση-τεχνική στο 'τραπέζι'.Μην νομίζεις ότι κάνω τον έξυπνο , δεν τα ξέρω όλα και όσο ζω μαθαίνω και επιλέγω ανάλογα αυτό που μου αρέσει ή προσαρμόζω την άθλησή μου.
Υ.Γ.: υπάρχει και προπόνηση που κάνεις για parkour και σχετικά, αλλά ποιός μαντράχαλος τώρα να πάει να κάνει τέτοια μαζί με τους μικρότερους...
Γυμναστήρια και άλλα