-
Πλέον το μόνο πλάνο που ακολουθώ είναι να πηγαίνω 3 φορές την εβδομάδα στο γυμναστήριο και να κάνω έστω και 50 λεπτά περπάτημα στο διάδρομο. Δυστυχώς η ηλικία και η κούραση της καθημερινότητας παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο στην γενικότερη διάθεση.
Την καλύτερη γυμναστική την κάνω Κυριακή πρωί που είμαι ξεκούραστος, ποιο χαλαρός και χωρίς άγχος.
Τις καθημερινές τα πράγματα είναι πολύ μπερδεμένα.Εγώ έχω αποκτήσει και ένα πρόβλημα υγείας (από το στρατό)... Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου και εξαιτίας του η διατροφή μου είναι και περίεργη και ακατάστατη. Που σημαίνει ότι π.χ. με μετεωρισμό ή τυμπανισμό στο στομάχι ή με δυσκοιλιότητα πολύ δύσκολα θα κάνω σωστή γυμναστική. Περαστικός θα είμαι από το γυμναστήριο.
Για μένα ρόλο δεν παίζει το πλάνο στο γυμναστήριο.
Σημασία έχει να ζει κάποιος χωρίς άγχος, να έχει σωστή διατροφή και κυρίως ελευθερία χρόνου ώστε να πηγαίνει στο γυμναστήριο με χαλαρή διάθεση και όσο γίνεται ποιο ξεκούραστος. Αν υπάρχουν αυτές οι προϋποθέσεις, μετά μπορούν να μπουν στόχοι πραγματοποιήσιμοι.υ.γ. Παλιότερα έπαιρνα και πρωτεΐνη γάλακτος (διάφορες μάρκες) και ταυρίνη/καφείνη/λιποδιαλύτες και υδατάνθρακες και ενεργειακές σκόνες. Έχω άποψη για όλα αυτά αλλά δεν ξέρω αν πρέπει να την αναφέρω.
-
Νομιζω οτι ολοι περνανε καποια στιγμη απο τη φαση των συμπληρωματων. Οι περισσοτεροι δε αρχαριοι πιστευουν πως ετσι θα κερδισουν πολλα. Το περασα κι εγω αλλα ειχα σωστες επιρροες κι ετσι με πηρε ξοφαλτσα.
Οσο μπορεις και πας αξιεπαινος εισαι, εγω δεν εργαζομαι και πραγματικα θαυμαζω αυτους που το συνδυαζουν με δουλεια οικογενεια κλπ
Στάλθηκε από το SM-A510F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Εμένα με χαλάει (και με ανησυχεί) να βλέπω 18χρονους και 19χρονους με τα δοχεία των συμπληρωμάτων (κρεατίνες και πρωτεϊνες) μέσα στο γυμναστήριο.
Μπορεί να μην δίνουν λεφτά για να αγοράσουν μία πετσέτα να σκουπίζουν τους ιδρώτες τους στα όργανα, αλλά μέσα στο ντουλάπι στα αποδυτήρια βάζουν το δίκιλο με την κρεατίνη. Καθόλου φυσιολογικό.
Γενικά μέσα στα γυμναστήρια έχω ζήσει πολύ περίεργα περιστατικά και έχω διαπιστώσει ότι τα γυμναστήρια προσελκύουν και πολλούς περίεργους ανθρώπους (ειδικά άντρες).
-
Οι πρωτεινες ειναι του θεου Κρεατινη δυσκολα θα δεις. Ενεσιμα και δισκια δυσκολα θα δεις να κυκλοφορουν φορα παρτιδα. Στ αποδυτηρια και σπιτι του ο καθενας οτι θες. Στη τελευταια προταση καρασυμφωνω.
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Οι πρωτεινες ειναι του θεου Κρεατινη δυσκολα θα δεις. Ενεσιμα και δισκια δυσκολα θα δεις να κυκλοφορουν φορα παρτιδα. Στ αποδυτηρια και σπιτι του ο καθενας οτι θες. Στη τελευταια προταση καρασυμφωνω.Δεν είμαι τόσο σίγουρος νονέ.
Συμφωνώ περισσότερο με τον Storm. Καλά για την τελευταία ατάκα δεν το συζητάμε καν.
Από καγκουροσφιχτες, γκεουλοκαραγκιοζηδες, μέχρι κρεατινοαναβολικο βαποράκια.Ένας από τους λόγους που σταμάτησα. Ο κύριος λόγος είναι η Αθηνούλα και η ανάγκη να περνάω όσο περισσότερο χρόνο μαζί της γίνεται.
-
Όταν έγραφα για **μέσα **στο γυμναστήριο εννοούσα στα αποδυτήρια.
Ευτυχώς που το γυμναστήριο που πάω τώρα είναι άριστο και δεν έχει τα προβλήματα του προηγούμενου (π.χ. συνωστισμός, καθαριότητα, εξαερισμός, συντήρηση μηχανημάτων, υπηρεσίες, παλαιότητα κλπ...κλπ...)
Ειδικά η καθαριότητα είναι μέγα θέμα γιατί πανεύκολα μπορεί κάποιος και αρρώστια να κολλήσει και πρόβλημα υγείας να αποκτήσει. Εγώ πριν 8 μήνες στο προηγούμενο γυμναστήριο κόλλησα βακτηρίδιο στο αυτί (μάλλον από κάποιον βρωμύλο που δεν είχε πετσέτα) με αποτέλεσμα το βακτηρίδιο να αναπτυχθεί στο αυτί μου, έπαθα διάτρηση τυμπάνου, αναπτύχθηκε μύκητας και έχασα και την ακοή μου από το ένα μου αυτί.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Όταν έγραφα για **μέσα **στο γυμναστήριο εννοούσα στα αποδυτήρια.Ευτυχώς που το γυμναστήριο που πάω τώρα είναι άριστο και δεν έχει τα προβλήματα του προηγούμενου (π.χ. συνωστισμός, καθαριότητα, εξαερισμός, συντήρηση μηχανημάτων, υπηρεσίες, παλαιότητα κλπ...κλπ...)
Ειδικά η καθαριότητα είναι μέγα θέμα γιατί πανεύκολα μπορεί κάποιος και αρρώστια να κολλήσει και πρόβλημα υγείας να αποκτήσει. Εγώ πριν 8 μήνες στο προηγούμενο γυμναστήριο κόλλησα βακτηρίδιο στο αυτί (μάλλον από κάποιον βρωμύλο που δεν είχε πετσέτα) με αποτέλεσμα το βακτηρίδιο να αναπτυχθεί στο αυτί μου, έπαθα διάτρηση τυμπάνου, αναπτύχθηκε μύκητας και έχασα και την ακοή μου από το ένα μου αυτί.
Εγώ το πήρα γενικά, και στα αποδυτήρια. Με την καθαριότητα δεν είχα ποτέ πρόβλημα (ευτυχώς γιατί όντως είναι κάτι πάρα πολύ σοβαρό).
Πραγματικά με τάραξε αυτό με το αυτί σου. Δεν ξέρω τι να πω. -
Θέλει προσοχή. Πολύ προσοχή και πλύσιμο ρούχων, κάλτσες κλπ... μετά από κάθε επίσκεψη στο γυμναστήριο.
Και όπως μου είπε και ο γιατρός όταν είμαι πολύ ιδρωμένος να αποφεύγω να σκουπίζω το πρόσωπό μου με πετσέτα που την ακουμπώ σε διάφορα σημεία μέσα στο γυμναστήριο.
Για αυτό τα τελευταία 10 χρόνια φοράω πάντα αθλητικά περικάρπια για να σκουπίζω τον ιδρώτα από το μέτωπο, το πρόσωπο, τα αυτιά ..κλπ... Σπουδαίο αξεσουάρ και απίστευτα βολικό για όσους τρέχουν σε διάδρομο.
-
Πολυ πολυ σημαντικο το θεμα της καθαριοτητας
Κι εγω απο μπραχαμι παω γλυφαδα γυμναστηριο κι ενας βασικος λογος ειναι το ποσο καθαρα ειναι εκει μεσα.Στάλθηκε από το SM-A510F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Εσύ κάνεις απόσταση! Με αυτοκίνητο πας;
-
Ναι παω με αμαξι, ενταξει μεσο ορο κανω 15' , αλλα εδω της περιοχης ειναι βραστα... ειχα γραφτει σε 2 , και σιχαθηκα τον εαυτο μου, ζητημα να πατησα 3-4 φορες στο καθενα.
Στάλθηκε από το SM-A510F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Έχεις κουράγιο εσύ...
Ωραίος...!
-
Περα απο τα βαρη και τις διαφορες στατικες ασκησεις , η καλυτερη γυμναστικη ειναι το τρεξιμο.
Και οταν λεω τρεξιμο δεν εννοω το βαρετο τζοκινγκ αλλα τρεξιμο με εναλλαγες στον ρυθμο αργα -γρηγορα .Ειναι κατι που σου δινει πολυ ενεργεια αφου γυμναζεις καρδια - πνευμονες και γενικοτερα ολον τον οργανισμο και το καταλαβαινεις και στην καθημερινοτητα σου.
Σε αντιθεση με το γυμναστηριο στο οποιο πηγαινα μικροτερος και το οποιο δεν μου προσεφερε τιποτε .
Αντε να σφιξουν λιγο οι μυς αλλα τι να λεει,εμενα προσωπικα δεν με αγγιξε ποτε αυτου του ειδους η γυμναστικη. -
Ειναι λιγο δυσκολο να βρεις 'το καλυτερο'
Μορφες ασκησης υπαρχουν πολλες, το θεμα ειναι τι σου ταιριαζει. Ο,τι σε κανει να σηκωνεσαι απ τον καναπε, ειναι καλο!Αν ειναι να μιλησουμε πιο συγκεκριμενα, το ιδανικο ειναι η μυικη ενδυναμωση σε συνδυασμο με αεροβια. Μπορει καποιος να βαριεται τα βαρη αλλα εχουν κι αυτα τοσα οφελη.
Αν είναι μάλιστα να αναφερθουμε στο τρέξιμο, ο δρομεας θέλει δυνατα ποδια, δυνατο κορμό.Ετρεχα 5αρι αλλα δυστυχως λόγω χονδροπαθειας και στα δυο γονατα το εγκατελειψα.
Τωρα πια για αεροβιο έχω το κολυμπι και περνα η ωρα αναιμακταΣτάλθηκε από το SM-A510F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Εγώ από την πλευρά μου θεωρώ ότι πρέπει ο καθένας να προσαρμόζει την άθλησή του ανάλογα τις ανάγκες του, τον σωματότυπο που έχει και φυσικά τις δυνατότητες που του παρέχει το περιβάλλον που ζει.
Σε ένα καθαρό σύγχρονο γυμναστήριο που παρέχει πολλά ηλεκτρονικά όργανα (διάδρομοι, στέπερς, ελλειπτικά, ποδήλατα κλπ...), όργανα αερόβιας, όργανα βαρών, μπορεί κάποιος να τα συνδυάσει όλα, να κάνει εναλλαγές στην άθλησή του και να μην μένει στάσιμος σε μία μόνο μορφή άθλησης.
Τα βάρη και τα όργανα μυικής ενδυνάμωσης είναι ένα μόνο κομμάτι των παροχών ενός γυμναστηρίου και φυσικά δεν αφορά όλα τα μέλη.Το άλλο βασικό που παρέχει ένα γυμναστήριο είναι ότι μπορείς να πας και να αθληθείς ακόμη και με άσχημες καιρικές συνθήκες.
Όσο αφορά το τρέξιμο και εγώ πιστεύω ότι πρέπει να έχει εναλλαγές στο ρυθμό.
Ειδικά για τους ερασιτέχνες και τους αρχάριους είναι υποχρεωτικό γιατί μόνο έτσι χτίζεται η αντοχή.
Από εκεί και πέρα άλλοι επιλέγουν τρέξιμο σε διάδρομο, άλλοι τρέξιμο στο δρόμο, άλλοι σε χώμα κλπ...κλπ...
Ρόλο παίζει το εξωτερικό περιβάλλον που ζει ο καθένας, τυχόν προβλήματα υγείας που μπορεί να έχει και φυσικά οι επιπλέον ανάγκες που προκύπτουν π.χ. πράγματα που θέλει να έχει μαζί του για να τα ακουμπήσει κάπου...κλπ... -
Θα με πείτε ανώριμο, αναιδή και δε ξέρω κι εγώ τί άλλο. Εκτός από το να παίρνετε μάτι τα πιπινάκια με τις καυτές/ εφαρμοστές φόρμες υπάρχει άλλος λόγος να πάτε γυμναστήριο?
Δεν είναι καλύτερο να βγείτε έξω να περπατήσετε, να τρέξετε, να πάτε σε κάποια - εκτός πόλης - διαδρομή να αθληθείτε ? Δεν είναι καλύτερο να παίξετε μπάσκετ, βόλλευ, τέννις? -
Ρωτάς σοβαρά ή κάνεις πλάκα;
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Ρωτάς σοβαρά ή κάνεις πλάκα;Σοβαρα ρωτάω.
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Θα με πείτε ανώριμο, αναιδή και δε ξέρω κι εγώ τί άλλο. Εκτός από το να παίρνετε μάτι τα πιπινάκια με τις καυτές/ εφαρμοστές φόρμες υπάρχει άλλος λόγος να πάτε γυμναστήριο?
Δεν είναι καλύτερο να βγείτε έξω να περπατήσετε, να τρέξετε, να πάτε σε κάποια - εκτός πόλης - διαδρομή να αθληθείτε ? Δεν είναι καλύτερο να παίξετε μπάσκετ, βόλλευ, τέννις?Σε γενικές γραμμές έχεις δίκιο. Απλά εδώ στο χάος της Αθήνας δεν παίζουν ελεύθεροι χώροι για κάτι τέτοιο και τα προγράμματα της παρέας δεν συμπίπτουν σχεδόν ποτέ και όταν συμπέσουν προτιμάται κυρίως καφες,ξύδια,κλπ κλπ.
Ακριβώς το αντίθετο δλδ από άθληση .Ιδανικά είναι όταν η δουλειά σου είναι σχετικά κοντά και πας ποδαράτο ή με ποδήλατο.
Επίσης υπάρχουν δουλειές που δεν χρειάζεται έξτρα γυμναστική μετά. -
Η δική μου τότε σοβαρή απάντηση:
Εγώ δεν έχω κοιτάξει ποτέ πιπίνια ή γυναίκες στο γυμναστήριο. Δεν με ενδιαφέρει τι κάνουν οι άλλοι μέσα στο γυμναστήριο.
Μάλιστα πριν 10 χρόνια μου έτυχε και ένα πολύ άσχημο περιστατικό με γυναίκα η οποία έπασχε από αγοραφοβία. Νόμιζε ότι την κοίταξα κάποια στιγμή που πέρασα από δίπλα της και άρχισε να ουρλιάζει και να κλαίει. Ο κακός χαμός. Παραλίγο να έρθει η αστυνομία.Από εκεί και πέρα, το περπάτημα έξω δεν είναι γυμναστική.
Το τρέξιμο έξω προϋποθέτει και σωστό περιβάλλον που πρέπει να έχεις έξω για να τρέξεις. Όποιος ζει σε επαρχία πιθανά να μπορεί να το κάνει αυτό.Τρέξιμο εκτός πόλης είναι πολύ επικίνδυνο και απαιτεί πολύ χρόνο ελεύθερο. Αυτό δεν είναι τρέξιμο. Είναι ταλαιπωρία και δικαιολογία για να μην αθληθεί ποτέ κάποιος.
Τα ομαδικά αθλήματα απαιτούν ύπαρξη γηπέδων και παρέας. Μοναχικό μπάσκετ, βόλευ, τέννις είναι λιγάκι δύσκολο να πετύχει.
Γυμναστήρια και άλλα