-
Κινούμαστε στο ίδιο μήκος κύματος, αλλά το είπες λιιιιιιιιιιιιιίγο πιο χύμα .
-
Εγώ απλά λέω πως 1 ώρα γυμναστήριο, που σημαίνει πχ 20-25 λεπτά τρέξιμο και τα υπόλοιπα βάρη, κοιλιακούς κλπ, θα σε ελαφρύνει από 300 άντε 400 θερμίδες το πολύ...
Μια διαφορετική διατροφή (όχι λιπαρά, ζάχαρη, και λίγο μικρότερες ποσότητες στις μερίδες), ΕΥΚΟΛΑ θα σε γλιτώσει από τις διπλάσιες (φυσικά θα πεινάς, αλλά όχι πολύ... ).Δεν βγάζω το γυμναστήριο άχρηστο, λέω πως το σημαντικότερο, είναι η διατροφή. Το γυμναστήριο, θα βοηθήσει να κάψεις κάτι, αλλά ΛΙΓΟΤΕΡΟ απ' όσο νομίζουν οι περισσότεροι...
Αυτή είναι η άποψή μου, γιατί αυτό είδα στον εαυτό μου (όπως και σε ένα φίλο μου, ο οποίος δεν μείωσε το φαγητό, και έμεινε σταθερός για... όλη την περίοδο που πηγαίναμε στο γυμναστήριο... ).
-
Σίγουρα τα αποτελέσματα του γυμναστηρίου δεν είναι ίδια στον καθένα, αλλά μην ξεχνάς ότι αποκτάς πολύ καλύτερο μεταβολισμό κάνοντας τακτικά προπόνηση με αντιστάσεις και αερόβια άσκηση. Ακόμη και αν μένεις σταθερός στο σωματικό βάρος έχεις άλλα οφέλη, που μπορεί να μην γίνονται αντιληπτά στην ζυγαριά. Το εξωφρενικό επιχείρημα του άρθρου, δηλαδή, ήταν ότι δεν θα αυξηθεί ιδιαίτερα ο μεταβολισμός με την γυμναστική, άρα δεν έχει ιδιαίτερο νόημα να γυμνάζεσαι. Είναι εντελώς αβάσιμη μαλακία να γράψεις κάτι τέτοιο και να το διαβάσει κόσμος.
Για να γίνω απολύτως σαφής:
Εάν θέλει κανείς να μειώσει το σωματικό βάρος, μπορεί απλούστατα να μην τρώει μπουκιά. Συγχαρητήρια, θα χάσει μύες, υγρά και ελάχιστο λίπος. Εάν θέλει όμως να χάσει σωματικό λίπος, και συνεπώς να βελτιώσει την εικόνα του σώματός του και την υγεία του, πρέπει να έχει ισορροπημένη και πλήρη διατροφή και να γυμνάζεται. Όπως προείπα, μπορεί και μόνο με διατροφή ή μόνο γυμναστική να δει αποτελέσματα, τα οποία θα είναι πιθανώς περισσότερο εμφανή στην πρώτη περίπτωση, αλλά μόνο σε συνδυασμό των δύο θα κάνει σοβαρή δουλειά.
-
To μόνο αξιόπιστο συμπέρασμα που μπορεί να βγάλει κανείς από την ανάγνωση του άρθρου, είναι ότι κάπου κυκλοφορεί ένα φαλαινάκι που σαβουρώνει ό,τι πιάσει το μάτι του και το λένε Ρούλα Τσουλέα.
-
Ο χρήστης diplomat έγραψε:
...σε σχέση με την διατροφή...
....αλλά και να συνοδεύεται με ισορροπημένη και όχι ανεπαρκή διατροφή (κοινώς δίαιτα πείνας).
...ακόμη κι αν τρώω το ίδιο...
...και φυσικά την τήρηση καλών διατροφικών συνηθειών...
...να καταναλώνει πολλά μικρά γεύματα μες στην ημέρα, κοκ...
...Όλα αυτά βεβαίως σε συνάρτηση με καλή διατροφή, η οποία πιστεύω ότι χρειάζεται ισόποσα με την σωματική άσκηση, κατά κάποιο τρόπο συμπληρώνει το ένα το άλλο.
....Ξεχώρισα τις αναφορές σου στα σημεία της διατροφής.
Αν και συμφωνώ 100% ... θεωρώ ότι είναι πολύ δύσκολο για κάποιον (στην δική μας χώρα) να ακολουθήσει 'καλή διατροφική συνήθεια'.
Απαιτείται σημαντικός ελεύθερος χρόνος (άγνωστη λέξη!),
εξοικείωση με τα της κουζίνας (συνταγές, μαγείρεμα, 'πολεμοφόδια', τακτικό πέρα-δώθε σε σούπερ μάρκετ)
διάθεση και ξεκούραστο σώμα (μετά από δυνατή γυμναστική, χλωμό το κόβω να κάτσει κάποιος να μαγειρέψει)
και κυρίως φράγκα (τίποτα πλέον δεν είναι τσάμπα. Ειδικά η καλή διατροφή κοστίζει.)Εγώ πάντως τα περί διατροφής τα έχω παρατήσει. Θα πρέπει να παραιτηθώ από την εργασία μου, για να βολοδέρνω μέσα στη κουζίνα. Αλλά και αυτό χλωμό το κόβω, γιατί χωρίς δουλειά δεν θα έχω λεφτά ούτε για γυμναστήριο ούτε για φαγητό...
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Εγώ απλά λέω πως 1 ώρα γυμναστήριο, που σημαίνει πχ 20-25 λεπτά τρέξιμο και τα υπόλοιπα βάρη, κοιλιακούς κλπ, θα σε ελαφρύνει από 300 άντε 400 θερμίδες το πολύ...
Μια διαφορετική διατροφή (όχι λιπαρά, ζάχαρη, και λίγο μικρότερες ποσότητες στις μερίδες), ΕΥΚΟΛΑ θα σε γλιτώσει από τις διπλάσιες (φυσικά θα πεινάς, αλλά όχι πολύ... ).Δεν βγάζω το γυμναστήριο άχρηστο, λέω πως το σημαντικότερο, είναι η διατροφή. Το γυμναστήριο, θα βοηθήσει να κάψεις κάτι, αλλά ΛΙΓΟΤΕΡΟ απ' όσο νομίζουν οι περισσότεροι...
Αυτή είναι η άποψή μου, γιατί αυτό είδα στον εαυτό μου (όπως και σε ένα φίλο μου, ο οποίος δεν μείωσε το φαγητό, και έμεινε σταθερός για... όλη την περίοδο που πηγαίναμε στο γυμναστήριο... ).
1 ώρα γυμναστήριο είναι υπεραρκετή αν όντως κάνεις γυμναστική με μικρα διαλείμματα και δεν χαλβαδιάζεις τα κωλαράκια από εδώ και από εκεί
το γυμναστήριο όμως είναι μόλις το 30% της συνολικής σου προσπάθειας...
αν δεν βάλεις σωστές τροφές ΤΙΣ ΣΩΣΤΕΣ ώρες τις ημέρας @@ μέντολες...
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
...σε σχέση με την διατροφή...
....αλλά και να συνοδεύεται με ισορροπημένη και όχι ανεπαρκή διατροφή (κοινώς δίαιτα πείνας).
...ακόμη κι αν τρώω το ίδιο...
...και φυσικά την τήρηση καλών διατροφικών συνηθειών...
...να καταναλώνει πολλά μικρά γεύματα μες στην ημέρα, κοκ...
...Όλα αυτά βεβαίως σε συνάρτηση με καλή διατροφή, η οποία πιστεύω ότι χρειάζεται ισόποσα με την σωματική άσκηση, κατά κάποιο τρόπο συμπληρώνει το ένα το άλλο.
....Ξεχώρισα τις αναφορές σου στα σημεία της διατροφής.
Αν και συμφωνώ 100% ... θεωρώ ότι είναι πολύ δύσκολο για κάποιον (στην δική μας χώρα) να ακολουθήσει 'καλή διατροφική συνήθεια'.
Απαιτείται σημαντικός ελεύθερος χρόνος (άγνωστη λέξη!),
εξοικείωση με τα της κουζίνας (συνταγές, μαγείρεμα, 'πολεμοφόδια', τακτικό πέρα-δώθε σε σούπερ μάρκετ)
διάθεση και ξεκούραστο σώμα (μετά από δυνατή γυμναστική, χλωμό το κόβω να κάτσει κάποιος να μαγειρέψει)
και κυρίως φράγκα (τίποτα πλέον δεν είναι τσάμπα. Ειδικά η καλή διατροφή κοστίζει.)Εγώ πάντως τα περί διατροφής τα έχω παρατήσει. Θα πρέπει να παραιτηθώ από την εργασία μου, για να βολοδέρνω μέσα στη κουζίνα. Αλλά και αυτό χλωμό το κόβω, γιατί χωρίς δουλειά δεν θα έχω λεφτά ούτε για γυμναστήριο ούτε για φαγητό...
στορμ δεν νομίζω να είναι τόσο τραγικά τα πράγματα όσο τα παρουσιάζεις... μάλλον είχες κάνει παλία αυστηρό πρόγραμμα διατροφής και τώρα δηλώνεις την επανασταση σου ...
γενικά θεωρώ οτι το βασικότερο είναι να κόψουμε τις παλιές κακιές σου συνήθειες και να αρχίσεις νέες πολύ πιο υγιεινές και αποδοτικές...
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
1 ώρα γυμναστήριο είναι υπεραρκετή αν όντως κάνεις γυμναστική με μικρα διαλείμματα **και δεν χαλβαδιάζεις τα κωλαράκια από εδώ και από εκεί **...
Κλασσικό ελληνικό γυμναστήριο.
Για αυτό τα περισσότερα έχουν βάλει λουκέτο. Γιατί η γυμναστική μένει μόνο στις επιγραφές... -
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
στορμ δεν νομίζω να είναι τόσο τραγικά τα πράγματα όσο τα παρουσιάζεις... μάλλον είχες κάνει παλία αυστηρό πρόγραμμα διατροφής και τώρα δηλώνεις την επανασταση σου ...γενικά θεωρώ οτι το βασικότερο είναι να κόψουμε τις παλιές κακιές σου συνήθειες και να αρχίσεις νέες πολύ πιο υγιεινές και αποδοτικές...
Τραγικότερα είναι από όσο τα παρουσιάζω...
Καλή διατροφή έκανα όσο εργάστηκα στο εξωτερικό όπου οι συνθήκες διαβίωσης και εργασίας ήταν και είναι ανθρώπινες. Στο εξωτερικό μου δόθηκε η ευκαιρία να κάνω και καλή διατροφή και σωστή γυμναστική. Ηρεμία, ήσυχη ζωή, ψυχολογία σε ευφορία. Για αυτό άλλωστε έχασα και 20 κιλά σε περίοδο ενός χρόνου χωρίς παρενέργειες.
Μόλις γύρισα (ξανά) στο ελλαδιστάν ξεκίνησε (ξανά) ο γολγοθάς...
Άγχος, καθημερινό τρέξιμο με τη δουλειά, εργασιακά ξενύχτια, καθημερινότητα τίγκα στο πήξιμο και στο τρέξιμο, ελεύθερος χρόνος ίσα-ίσα για λίγη ξεκούραση και γυμναστήριο και μέσα σε όλα αυτά και οι οικιακές εργασίες... Pixmania!!
Και φυσικά όποτε είχα σχέση ( κοινώς γυναίκα Ελληνίδα! ) και κιλά έπαιρνα και η ζωή μου αλλά και το σώμα μου, διαλυόταν στην κυριολεξία. -
@ Storm
Το φαντάστηκα ότι θα ακουγόταν κάπως όλο αυτό το θέμα της 'καλής, ισορροπημένης διατροφής'. Εύκολο να το λες, πολύ δύσκολο να το κάνεις (και αν το κάνεις, να το τηρείς).
Σίγουρα δεν προλαβαίνεις να φας με σωστό τρόπο, ειδικά αν τρέχεις σαν τον βέγγο όλη μέρα για να μπορείς να πληρώσεις τα ευγενή χαράτσια μας. Αυτά που έλεγα ήταν το ιδανικό, όχι το εύκολο.
Εγώ προσωπικά προσπαθώ να περιορίζω τα παραστρατήματα και όταν έχω χρόνο μαγειρεύω μόνος μου. Κατά τ' άλλα, τρώω όσο γίνεται πιο υγιεινά και χτυπάω και μπόλικα αυγουλάκια πριν από την προπόνηση (χάντμπολ-βάρη).
Είναι παγκόσμια αλήθεια πάντως ότι οι σχέσεις παχαίνουν (πάντα ψάχνω κοπέλα με μαγειρικές γνώσεις ).
-
Ο χρήστης diplomat έγραψε:
Είναι παγκόσμια αλήθεια πάντως ότι οι σχέσεις παχαίνουν (πάντα ψάχνω κοπέλα με μαγειρικές γνώσεις ).
Έχεις δίκιο σε όλα...
Και αν την βρεις την κοπελιά ρώτα την αν έχει καμιά αδελφή με τις ίδιες γνώσεις...
Ή τουλάχιστον να ξέρει που είναι η κουζίνα και πως λειτουργεί ο απορροφητήρας... -
Δεν ξέρω, αλλά αν και μικρός, έχω πετύχει κοπέλες που ξέρουν από κουζίνα. Εντάξει, δεν μιλάω τρομερά πράγματα, αλλά να ξέρει τα βασικά. Το κλου της υπόθεσης είναι ότι μία γκόμενα με είχε σκλαβώσει κάνοντάς μου το τραπέζι (και κάθισε να με δει να τρώω κιόλας, όχι αστεία). Επειδή την παλεύω αρκετά με την μαγειρική, με ξενερώνει να μην ξέρει η τύπισσα ούτε να βράζει μακαρόνια.
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Μεγαλύτερη ΜΑΛΑΚΙΑ δεν έχω διαβάσει στη ζωή μου.Η αύξηση ή μείωση του σωματικού βάρους προκύπτει από το θερμιδικό ισοζύγιο.
Κοινώς ότι παίρνεις μείον ότι καις.Αφού πάντως εξισώθηκε -για τις ανάγκες της έρευνας- ο ανθρωποφάγος ιθαγενής με το μέσο δυτικό άνθρωπο τι να πω...
Πλέον έχω διαβάσει τα πάντα...η λογική εχει πάρει περιπατο καιρό τωρα...
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Εγώ πάντως αυτό ακριβώς έκανα μετά από τη γυμναστική.
Είναι και χαλαρωτικό. -
Το δύσκολο της υπόθεσης δεν είναι τόσο το μαγείρεμα μετά το γυμναστήριο, αλλά να μαζέψεις μετά τον χαμό στην κουζίνα.
-
όταν λέμε προσεκτική διατροφή δεν εννούμε σε βαθμό διαστροφής... κομμένα μαχαίρι τα τηγανιτά , τα πολλά γλυκά και οι υδατάθρακες το βράδυ... κανα σουβλάκι και καμία πίτσα σίγουρα θα φάμε...
αν είσαι σε καλή ηλικία και κάνεις σοβαρή προπόνηση... όχι σαν αυτή που κάνουν τα στρουμπουλα γομαρόπαιδα στο γυμναστήριο 2 σπρώχνω και 10 χαζεύω ότι και να φας ο οργανισμός ζητάει και άλλο
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Μια διαφορετική διατροφή (όχι λιπαρά, ζάχαρη, και λίγο μικρότερες ποσότητες στις μερίδες), ΕΥΚΟΛΑ θα σε γλιτώσει από τις διπλάσιες (φυσικά θα πεινάς, αλλά όχι πολύ... ).Είναι λάθος αυτό το πρόγραμμα για απώλεια βάρους, το σωστό θα ήταν το ανάποδο, 40-45 λεπτά τρέξιμο το λιγότερο (ή ποδήλατο ή ελλειπτικό για όσους έχουν προβλήματα στα πόδια) και όσος χρόνος μείνει κοιλιακούς και βάρη.
Και πρέπει στο τέλος του τρεξίματος να είσαι μούσκεμα στον ιδρώτα και να νοιώθεις οτι δούλεψαν οι μύς. Αν όχι χρειάζεται πιό έντονος ρυθμός.
-
Και το άλλο λάθος που κάνουν είναι οτι πάνε και κάνουνε όλες τις ασκήσεις και τα όργανα που υπάρχουν στο γυμναστήριο.
Όταν θέλεις να χάσεις βάρος δέν είναι ανάγκη να κάνεις για στήθος και με το μηχάνημα και μετά στον πάγκο με μπάρα και με αλτήρες. Απλά έτσι σπαταλάς το χρόνο που θα έπιανε καλύτερα αν τον ξόδευες στο τρέξιμο
-
Το λάθος που κάνει ο κόσμος είναι ότι δεν ζητάει από τον γυμναστή του (ξέρω το στερεότυπο του κάφρου γυμναστή που ασχολείται μόνο με γκομενάκια και φουσκωτούληδες, υπάρχουν όμως και επαγγελματίες) να του βγάλει κάποιο πρόγραμμα με βάση το σωματότυπο, το επίπεδο και τις απαιτήσεις του καθενός. Μόλις φτάσεις τους πρώτους στόχους, σου βγάζει το επόμενο, κοκ. Αν πηγαίνεις στο γυμναστήριο χύμα και κάνεις λίγο απ'όλα δεν πρόκειται να δεις σοβαρά αποτελέσματα.
-
και το βασικό είναι να θεσεις τον στόχο σου από την αρχή και όχι κάνω λίγο από όλα και βλέπουμε...
θες να χάσεις λίπος?
θες μυική ενδυνάμωση?
θες φυσική κατάσταση?
θες απλά να βλέπεις τουρλωτά κωλαράκια ?συζητησέ το , ρώτα τον γυμναστή και μάθε να ακους το σώμα σου, κανείς δεν το ακούει καλύτερα από εσένα
Γυμναστήρια και άλλα