-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Απορία. Εδώ μέσα μιλάμε για γυμναστήρια με την έννοια της άθλησης ή με την έννοια του 'πέφτουλα' ?Το τερπνόν μετά του ωφελίμου...
Συνήθως τερματίζει σε κάτι θέσεις 1000 τόσο. Όσο να ναι όμως δεν είναι και λίγο έτσι?
Ε ναι, λιγάκι! Είσαι ήδη νικητής αν καταφέρεις και τερματίσεις στο μαραθώνιο.
Απλά παρατήρησα ότι οι 25άρηδες (και αναφερόμουν σε άντρες, αν και όταν ερωτήθηκα απήντησα ότι και με κοπέλες συμβαίνει) μου απευθύνθηκαν αρκετές φορές στον πληθυντικό στο εν λόγω μέρος ταλαιπωρίας, σημάδι ότι μάλλον μεγάλωσα.
Actually, είστε γκρινιάρηδες κωλόγεροι, που σας χαλάει το ότι η νεολαία σήμερα είναι ευγενική γιατί χάνετε την αφορμή για κράξιμο 'Χάλασε ο κόσμος, κοίτα τους νέους πόσο αγενείς έχουν γίνει! Στην εποχή μας ήταν πολύ καλύτερα και όλοι απευθύνονταν στους μεγαλύτερους με το σεις και με το σας' κοκ ---> Άρα, καλά κάνουν και σας μιλάνε στο πληθυντικό!
Τάδε έφη zorz, λίγους μήνες πριν τα πρώτα -άντα...
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Έλεος ρε σείς νέα παιδιά 25-30 χρονών και σας χτυπάει άσχημα στο αυτί που σας μιλάνε στον πληθυντικό? Είναι ένας τυπικός τρόπος που μιλάνε τα πιπινάκια εεεεεεεεεε οι νεαρές γυναίκες ήθελα να πώ γιατί μιλάνε σε ένα άγνωστο ή και γιατί προσπαθούν να κρατήσουν μια απόσταση απο τους τόσους πέφτουλες που τις πλησιάζουν σε γυμναστήρια και όχι μόνο.
Ε, ναι....Αν δε σου πει το πιτσιρίκι 'ψίτ...., μωρό...! σου έπεσε το κινητό...' , κάτι δεν πάει καλά....
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Συνήθως τερματίζει σε κάτι θέσεις 1000 τόσο. Όσο να ναι όμως δεν είναι και λίγο έτσι?
Ε ναι, λιγάκι! Είσαι ήδη νικητής αν καταφέρεις και τερματίσεις στο μαραθώνιο.
Π@π@ρια νικητής είσαι....
Απίστευτο συναίσθημα ο τερματισμός, αλλά η αποκατάσταση είναι δύσκολη.Επίσης είναι ένα άθλημα που αν το παρατήσεις απότομα καθάρισες... +40 κιλά έχω από το 2006
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
... αφού ξυπναω καθημερινές στις 6 και αντι για καφέ, τσιγαρο και ΣΚΑΙ πριν παω στην δουλειά μια ώρα μετα, να κανω μια βόλτα στην παραλία. Που θα παει? Θα βάλω μυαλο και εγώ!
Το ίδιο πρωινό πρόγραμμα ακολουθούμε (+ ντους για μένα)
-
Υπάρχει κανένας στο χώρο που να γυμνάζεται (σοβαρά) και ταυτόχρονα να αντιμετωπίζει προβλήματα παρενεργειών με χάπια χοληστερίνης;;
Με τους γιατρούς άκρη δεν βγαίνει...
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Υπάρχει κανένας στο χώρο που να γυμνάζεται (σοβαρά) και ταυτόχρονα να αντιμετωπίζει προβλήματα παρενεργειών με χάπια χοληστερίνης;;Με τους γιατρούς άκρη δεν βγαίνει...
Ισως πρεπει να μιλησεις με καποιον αθλητίατρο που θα σε στειλει σε καποιον σχετικο ιατρο.
Επισης χαπια χοληστερινης δεν υπαρχουν μαλλον εννοεις στατίνες οι οποιες αποδεδειγμενα μπορουν να προκαλεσουν μυικη αδυναμια,χρειαζεται πειραματισμος με την δοση πιθανως αλλα αυτο δεν μπορει να γινει απο εσενα ή εμενα. -
Βασικά πρέπει να βεβαιωθείς αν και κατά πόσο χρειάζεται να παίρνεις στατίνες.
Το λεω επειδή υπάρχει μια τάση κατάχρησης των συγκεκριμένων σκευασμάτων και να τρως τις παρενέργειες τζάμπα.Εννοείται μόνο ο γιατρός που σε παρακολουθεί ξέρει.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Υπάρχει κανένας στο χώρο που να γυμνάζεται (σοβαρά) και ταυτόχρονα να αντιμετωπίζει προβλήματα παρενεργειών με χάπια χοληστερίνης;;
Με τους γιατρούς άκρη δεν βγαίνει...
Ισως πρεπει να μιλησεις με καποιον αθλητίατρο που θα σε στειλει σε καποιον σχετικο ιατρο.
Επισης χαπια χοληστερινης δεν υπαρχουν μαλλον εννοεις στατίνες οι οποιες αποδεδειγμενα μπορουν να προκαλεσουν μυικη αδυναμια,χρειαζεται πειραματισμος με την δοση πιθανως αλλα αυτο δεν μπορει να γινει απο εσενα ή εμενα.ε; ναι.
εννοώ χάπια για να μειώσω την χοληστερίνη.
Στατίνες τις έχω ήδη κόψει. Μεγάλο πρόβλημα σε χέρια και πόδια.Πλέον παίρνω φιβράτες αλλά και πάλι έχω μυική αδυναμία (στα χέρια/μπράτσα/ώμοι), μόνιμους εσωτερικούς πόνους σε οστά και τάσεις για μουδιάσματα.
Έχω πάει σε γιατρούς αλλά όλοι αδιαφορούν για τα συμπτώματα.
Το μόνο που τους νοιάζει είναι να παίρνω χάπια.
Αθλητίατρο που μπορώ να βρω; -
Μηπως κανουν τιποτα παρενεργειες αυτα τα φαρμακα?Παντος θα σου προτεινα καλυτερα να κοψεις τα φαρμακα και να αρχισεις υγιεινη διατροφη ειναι η καλυτερη λυση εκτος αν μιλαμε πως εισαι δυο φορες πανω απο το οριο η εχεις καποιο προβλημα!Δηλαδη καθε μεσημερι τρωγε μια κουπα σαλατα (ειτε μαρουλι ειτε ντοματα ειτε οτι θες αλλα οχι πολυ λαδι μεσα ) μια φετουλα φετα και το μεσημεριανο σου οπως και σαλατα το βραδυ.Εγω προσωπικα ακολουθησα αυτο το προγραμμα περιπου καναν μηνα (τωρα λογω Πασχα και διαφορων γιορτων δε κανω δυο βδομαδες αλλα θα ξεκινησω παλι απο αυριο) και επειδη ειχα υψηλα χοληστερινη (ναι μπορει να ειμαι 19 αλλα γ@μιωμουν στη πιτα καθε βραδυ και στις πιτσες) και εκτος του οτι εχασα κιλα οι εξετασεις μου παλι ηρθαν στα νορμαλ τους επιπεδα!Παντα η φυσικη λυση ειναι η καλυτερη αλλα να ακολουθησεις φαρμακευτικη αγωγη κλπ ειναι η 'ευκολη' λυση.
-
Ο χρήστης Mad_Max_Geo έγραψε:
Μηπως κανουν τιποτα παρενεργειες αυτα τα φαρμακα?Παντος θα σου προτεινα καλυτερα να κοψεις τα φαρμακα και να αρχισεις υγιεινη διατροφη ειναι η καλυτερη λυση εκτος αν μιλαμε πως εισαι δυο φορες πανω απο το οριο η εχεις καποιο προβλημα!..Μία από τις πολλές παρενέργειες των χαπιών που μειώνουν την χοληστερίνη είναι και οι μυοπάθειες. Απλά σε εμένα οι παρενέργειες αυτές εμφανίστηκαν αμέσως και ήταν και είναι έντονες. Τόσο έντονες που έχω υποχρεωθεί να μειώσω την ένταση στο γυμναστήριο (βάρη/όργανα).
Δυστυχώς με διατροφή δεν κατάφερα να ρίξω πολύ τα επίπεδα της χοληστερίνης. Ωστόσο θεωρώ ότι η διατροφή μου δεν είναι ακραία.Το αντίθετο μάλλον.
Οπότε τα χαπάκια ήταν ιατρική εντολή από 3 παθολόγους και ήδη 'ταλαιπωρούμαι' 6 μήνες με αυτά τα χάπια.
Φυσικά η χοληστερίνη καταποντίστηκε εντελώς. Κατέβηκε στα 160...από τα 270.
Τι γίνεται όμως με τις παρενέργειες; ... Θα πρέπει να μάθω να ζω με πόνους στους μυς και όλα τα υπόλοιπα;
Οι παθολόγοι μου τα μασάνε. -
Λογικα θα περασουν αφου κοψεις τα φαρμακα (βασικα τα εχεις κοψει η τα παιρνεις ακομα?).
-
Έχεις πτυχιο ιατρικής και συστήνεις σε κόσμο να κόψει φάρμακα;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Έχεις πτυχιο ιατρικής και συστήνεις σε κόσμο να κόψει φάρμακα;Ναι αλλα απο την ωρα που εχει προβλημα με τους μυς του τι να κανει δηλαδη?Εγω προτεινα μηπως εαν τα εκοβε και εκανε μια ισοροποιημενη διατροφη να του κατεβαζε τη χοληστερινη και συγχρονος θα μπορουσε να γυμναστει κιολλας.Εγω προσωπικα και γιατρος να μου τα εγραφε δε θα τα επινα.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Αθλητίατρο που μπορώ να βρω;Στις ΠΑΕ της Superleague
Αλλα συνηθως (αν οχι παντα) ειναι ορθοπεδικοι,απλα ειναι πιο πιθανον να σε στειλουν αυτοι σε καποιον γιατρο που να εχει ξαναχειριστει τετοιες καταστασεις.Btw για την χοληστερινη σε πολλους εχουν καλα αποτελεσματα τα συμπληρωματα Omega (fish oil κτλ)τα εχεις δοκιμασει ποτε;
-
Λογικα θα περασουν αφου κοψεις τα φαρμακα (βασικα τα εχεις κοψει η τα παιρνεις ακομα?).Αν τα κόψω πράγματι θα γίνω καλά και μέσα σε 15 με 20 μέρες η χοληστερίνη ξανά θα ανέβει εκεί που ήταν.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Btw για την χοληστερινη σε πολλους εχουν καλα αποτελεσματα τα συμπληρωματα Omega (fish oil κτλ)τα εχεις δοκιμασει ποτε;
Ναι. Χωρίς όμως κάποιο ιδιαίτερο αποτέλεσμα.
Αυτά τα χάπια θέλουν και κάποια προσοχή γιατί ανεβάζουν κάποιους δείκτες στο ουρικό οξύ...και μετά ξεκινούν άλλες ιστορίες... -
Ναι αλλα απο την ωρα που εχει προβλημα με τους μυς του τι να κανει δηλαδη?Εγω προτεινα μηπως εαν τα εκοβε και εκανε μια ισοροποιημενη διατροφη να του κατεβαζε τη χοληστερινη και συγχρονος θα μπορουσε να γυμναστει κιολλας.Εγω προσωπικα και γιατρος να μου τα εγραφε δε θα τα επινα.
Παίζει πολύ σοβαρά και αυτό που γράφεις... Να τα σταματήσω για κάποιο διάστημα.
Για αυτό άλλωστε ρώτησα αν έχει κάποιος άλλος παρόμοιο πρόβλημα (με μυοπάθειες) να μου πει πως το έχει αντιμετωπίσει.Πάντως είναι η απόλυτη ξενέρα να σηκώνεις μια ζωή βαράκι δικέφαλο άνετα 16 κιλά και με τα χάπια αυτά να μην μπορείς να σηκώσεις ούτε 8 κιλά από τον πόνο...
-
Ναι αλλα απο την ωρα που εχει προβλημα με τους μυς του τι να κανει δηλαδη?Εγω προτεινα μηπως εαν τα εκοβε και εκανε μια ισοροποιημενη διατροφη να του κατεβαζε τη χοληστερινη και συγχρονος θα μπορουσε να γυμναστει κιολλας.Εγω προσωπικα και γιατρος να μου τα εγραφε δε θα τα επινα.
Για να του είπαν να παίρνει σίγουρα υπάρχει λόγος και όχι για την πλάκα. Μόνο κάποιος ειδικός μπορεί να συστήνει κατανάλωση ή όχι κάποιου φαρμάκου.
Και μια ερώτηση από μένα: 1000αρι σε 4.30 λεπτά όντας τελείως αγύμναστος αλλά με νορμάλ διατροφή (ντάξει κανα 2 πυτόγυρα το πολύ την εβδομάδα ) και αντικαπνιστής μετά από πόση προπόνηση παίζει να το βγάλω??
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Παίζει πολύ σοβαρά και αυτό που γράφεις... Να τα σταματήσω για κάποιο διάστημα.
Για αυτό άλλωστε ρώτησα αν έχει κάποιος άλλος παρόμοιο πρόβλημα (με μυοπάθειες) να μου πει πως το έχει αντιμετωπίσει.Πάντως είναι η απόλυτη ξενέρα να σηκώνεις μια ζωή βαράκι δικέφαλο άνετα 16 κιλά και με τα χάπια αυτά να μην μπορείς να σηκώσεις ούτε 8 κιλά από τον πόνο...
Πο πο δηλαδη μιλαμε πως σου μισοποιησε τη δυναμη. Ρωτα εναν γιατρο αφου επεσε η χοληστερινη σου σε νορμαλ επιπεδα (η μεση δεν ειναι τα 120?) μπας και μπορεις να τα κοψεις και σε παιρνει οικονομικα πηγαινε σε εναν διατροφολογο να σου βγαλει μια διατροφη να σου κρατησει τη χοληστερινη σε νορμαλ επιπεδα.
-
Πο πο δηλαδη μιλαμε πως σου μισοποιησε τη δυναμη. Ρωτα εναν γιατρο αφου επεσε η χοληστερινη σου σε νορμαλ επιπεδα (η μεση δεν ειναι τα 120?) μπας και μπορεις να τα κοψεις και σε παιρνει οικονομικα πηγαινε σε εναν διατροφολογο να σου βγαλει μια διατροφη να σου κρατησει τη χοληστερινη σε νορμαλ επιπεδα.Σε ευχαριστώ για τις συμβουλές. Η φυσιολογική χοληστερίνη πρέπει για ενήλικες άντρες να είναι κάτω από 200. Πολλοί γιατροί λένε ότι πρέπει να είναι κάτω από 230 για τους άντρες.
Το '120' που λες είναι στα πολύ χαμηλά όρια και μπορεί να αποτελεί και πρόβλημα.
Εγώ με τα χάπια έχω 160 ...
Πήγα σε διατροφολόγο, αλλά είναι πολύ δύσκολο να τηρήσω αυτά που μου έγραψε. Απαιτεί χρόνο και γνώσεις πολλές κουζίνας...
Γυμναστήρια και άλλα