-
Αναφέρομαι σε αυτό το μενού.
http://www.youtube.com/watch?v=gqxA3JAje9A&translated=1' target='_blank' target='_blankQsisVTS, παρατήρησε ότι στο video υπάρχουν πολύ περισσότερες ρυθμίσεις από ό,τι εμφανίζονται κανονικά.
Στα σχόλια του ιδιοκτήτη του video (αν έχω καταλάβει καλά) λέει ότι το 'ξεκλείδωσε' μέσω vag com. -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
o boulekos πάντως απ'οτι ξέρω έχει κατι κιτακια για το 1.8 τσι 160 του λεον..αλλα και
αυτο ειναι με παράλληλο εγκεφαλάκι στην OBD. Το καλό με αυτο είναι -το βάζεις- το βγάζεις
όποτε θές χώρις πολλά ήχνη...να μου επιτρεψεις πειραγματα 'τυπου' Μπουλεκου να μη τα θεωρω βελτιωσεις...
οταν οι μεγαλοι οικοι του εξωτερικου δεν εχουν βρει λυση, τα υπολοιπα ειναι lotto.
Και ο Μπουλέκος παράλληλο εγκέφαλο βάζει.
-
ναι αυτο λεω.
-
Προχθες έσκασε το πίσω λάστιχο στο Α4 και κυκλοφορώ με την ρεζέρβα μέχρι να το επισκευάσω (μάλλον σήμερα). Τα λάστιχα πληροφοριακά έχουν περίπου 30000 χιλιόμετρα...
Παρατήρησα ότι σε σημεία όπου ηθελημένα έδιωχνα την ουρά ακόμα και με ESP on τώρα δεν κουνιέται με τίποτα ούτε με full γκάζι! Νιώθω μεν την κατανομή να αλλάζει προς τα πίσω, αλλά εκεί που πριν έφευγε το πίσω μέρος τώρα έχει απίστευτο grip (σε... ενοχλητικό βαθμό)!
Μου έκανε εντύπωση αφού ακόμα και με καινούρια και τα τέσσερα λάστιχα η ουρά ξεκόλαγε!Αυτά σαν παρατήρηση... Τώρα μια ερώτηση. Τον τελευταίο καιρό (και πριν την αλλαγή της ρεζέρβας) το αυτοκίνητο ψιλοτρέμει περίπου στα 130-150 μετά στρώνει, έχει κάποιος καμία ιδέα για το τι μπορεί να είναι? Στο πρόσφατο service από την αντιπροσωπία έκαναν μια ζυγοστάθμιση η οποία βοήθησε λίγο αλλά δεν έλυσε το πρόβλημα.
Υγ. Το τρέμουλο το εμφάνιζε ανεπαίσθητα σε ορισμένα οδοστρώματα από την αρχή, απλά τώρα εντάθηκε σε ένα βαθμό (και εμφανίζεται παντού) και μάλλον πρέπει να βρω χρόνο να λύσω το πρόβλημα.
-
Καθομαστε και ασχολουμαστε τις τελευταιες μερες με σαχλαμαρες, και σημερα κανενα σχολιο δεν βλεπω για το νεο S4 και το νεο μοτερ του!
3.0 με κομπρεσορ, 333 αλογα και σχεδον 45 κιλα ροπης !
Απαντηση στην 335, αλλα με σουπερ τετρακινηση 60% πισω 40% μπροστα, s tronic και διαφορα αλλα καλουδια...
Πως το βλεπετε ?
Λιγα κυβικα, λιγοτερο βαρος μπροστα,καλυτερη καταναλωση, περισσοτερη τεχνολογια κλπ κλπ...
Ενα s5 cabrio με αυτες τις προδιαγραφες δεν θα ηταν η ιδανικοτατη λυση για την κατηγορια ? -
Την σύγκριση με ποιό αμάξι την κάνεις;
-
-
-
Ο χρήστης droemmen έγραψε:
Προχθες έσκασε το πίσω λάστιχο στο Α4 και κυκλοφορώ με την ρεζέρβα μέχρι να το επισκευάσω (μάλλον σήμερα). Τα λάστιχα πληροφοριακά έχουν περίπου 30000 χιλιόμετρα...
Παρατήρησα ότι σε σημεία όπου ηθελημένα έδιωχνα την ουρά ακόμα και με ESP on τώρα δεν κουνιέται με τίποτα ούτε με full γκάζι! Νιώθω μεν την κατανομή να αλλάζει προς τα πίσω, αλλά εκεί που πριν έφευγε το πίσω μέρος τώρα έχει απίστευτο grip (σε... ενοχλητικό βαθμό)!
Μου έκανε εντύπωση αφού ακόμα και με καινούρια και τα τέσσερα λάστιχα η ουρά ξεκόλαγε!και εμένα το αυτοκίνητο (νεο S3) κόλαγε με την ουρά του όταν κάποια στιγμή αναγκάστηκα να βάλω νέα πίσω λάστιχα αφού ένα διαλύθηκε από ένα ανακλαστικό μάτι λεωφορειογραμμής!
Έστριβα και νόμιζε ότι με οδηγούσε ο κώλος... ήταν λιγο παράξενο όμως με το που έβαλα και τα μπροστά όλα ήρθαν στα ίσα τους. Δεν κολιάζει όπως πριν βέβαια αλλά μπορείς ακόμη να παίξεις. Τα παλιά μου ήταν κοντινένταλ σπορτκοντακτ2 και τα νεά πιζέρο. καμία σχέση. αυτά.
όσο για το τρέμουλο, τί να πω, ότι και αυτοκίνητο να έχω πάρει, όσο κι αν προσέχω, το τρέμουλο μετά από τα πρώτα νεα λάστιχα ή/ και μερικά χιλιάρικα στον δρόμο είναι μέρος του τιμονιού μου. Μόνο σε ένα Α3 που του είχα βάλει BBS CH και Pirelli P Zero Rosso δεν πάθανε τίποτε, ούτε στράβωσαν ούτε πολλά ζύγια δεν είχαν. χμμμ.
-
A1 Sportback concept.
Το γυαλινο πορτμπαγκαζ δεν βλεπω να διατηρειται και στην παραγωγη.
-
Πολύ ωραίο είναι...
Υπάρχει και σχετικό θέμα στην κατηγορία μελλοντικά μοντέλα...
-
Ο χρήστης vellerefontis έγραψε:
Τα παλιά μου ήταν κοντινένταλ σπορτκοντακτ2 και τα νεά πιζέρο. καμία σχέση. αυτά.για πες περισσοτερες εντυπωσεις απο τα νεα σου λαστιχα..σου φαινονται πολυ καλυτερα???
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Τα παλιά μου ήταν κοντινένταλ σπορτκοντακτ2 και τα νεά πιζέρο. καμία σχέση. αυτά.
για πες περισσοτερες εντυπωσεις απο τα νεα σου λαστιχα..σου φαινονται πολυ καλυτερα???
κοίτα φίλε, τα παλιά, ήταν οκ στα πρώτα χιλιόμετρα. ήσυχα, χωρίς πολλούς κραδασμούς, με καλή πρόσφυση σε στεγνο αλλά και σε βρεγμένο δρόμο, όχι πολύ καλά στα πολλά νερά, μέτρια προς καλά στα φρένα και καλά στις επιταχύνσεις... ο κώλος του S3 καθόταν αλλά δεν κρατιόταν, δηλαδή με μέτριο προς πολύ γκάζι έτεινε να ανοίγει σχετικά εύκολα, σαν πισωκίνητο. Στην αρχή μου άρεσε αλλά κατάλαβα ότι πέρα από τα χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου συνέβαλαν και τα λάστιχα.
Όταν ένα πίσω έπαθε ζημιά, και έβαλα δυο Pirelli P Zero το αυτοκίνητο άρχησε να στρίβει από πίσω, τόση η διαφορά πρόσφυσης. Αυτά έγιναν περίπου με 8-9χιλ χλμ. Στα δέκα τα μπροστά δεν πιάνανε, το αυτοκίνητο δεν φρέναρε αλλά πέλμα υπήρχε και δεν είχε καεί απο χρήση η κάτι τέτοιο. Το S3 το πήρα καταχείμωνο, δηλαδη 26ΔΕΚ2007. Ούτε ζέστη ούτε ποολύ κρύο παρά μόνο λίγες μέρες χιόνι που όπως πάντα το δοκιμάζω μέχρι και ανάβαση Πεντέλη(Ραντάρ)
Όταν τελικά έβαλα και τα μπροστά, το S3 βιδώθηκε κάτω! Στις υψηλές δε ταχύτητες και με δυνατή βρωχόπτωση(πρόσφατα) ήταν πολύ σταθερό με ελάχιστη εως καθόλου υδρολίσθηση... ΑΛΛΑ. Υπάρχει ένα μεγάλο αλλά!! Δεν ζεσταίνονται. θέλουν τουλάχιστον 20-30λεπτά και σκληρή οδήγηση για να πεί κανείς ότι είναι σε καλή θερμοκρασία λειτουργίας. Με αποτέλεσμα τα φρένα στα πρώτα 10-15λεπτά να μην είναι και τόσο αποτελεσματικά. Μετά όμως το αυτοκίνητο στρίβει, ξεκινάει, σταματάει τρελά.
αυτά τα ολίγα αν θες διευκρινήσεις εδω είμαι.
-
μου ελεγαν και στο συνεργειο οτι τα pirelli ταιριαζουν πιο πολυ στο αυτοκινητο,αλλα ειμαι αρκετα ευχαριστημενος με τα sport contact και ηθελα να ακουσω γνωμη απο καποιον που οντως τα χει βαλει..
ποσο σου πηγαν απο περιεργεια???εχω βρει τα sport contact 3 780 ευρω,αλλα μου παν στη karenta oτι και τα pirelli τοσο περιπου τα δινουν(ισως ηθελαν να φανουν ανταγωνιστικοι)..παντως και τα sport contact θελουν καμια 15αρα χλμ να ζεσταθουν,το μονο κακο τους για μενα ειναι οτι φθειρονται πολυ πολυ γρηγορα,στο νερο μου αρεσει η συμπεριφορα τους..
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
μου ελεγαν και στο... αρεσει η συμπεριφορα τους..επειδή έχω δυο εμπειρίες με παραπλήσια αυτοκίνητα και ανάλογα της συζήτησης λάστιχα θα σου περιγράψω και τις δυο...
στο A3 2.0 TFSI Quattro S-Line είχα βάλει Pirelli P Zero Rosso και ήμουν τόσο ευχαριστημένος που όταν αγόρασα το S3 και μου τελείωσαν τα λάστιχα(όπως περιέγραψα παραπάνω) πήγα σε διαφόρους και κατέληξα να δοκιμάσω τα Pirelli P Zero, το νεο μοντέλο. Ακόμη κυκλοφορεί και το Rosso βέβαια. Κι μένα μου είχαν πει ότι τα πιρελάκια θα του πήγαιναν!
Δεν ξέρω τι δείκτη ταχύτητας έχουν τα δικά σου? τα κοντινένταλ εννοώ... τέλος πάντων εμένα ζεστένονταν αμέσως τα σπορτκόντακτ. Τα πιρέλι όμως θέλανε το τεταρτάκι τους. Τα νεα πιρέλι, του S3, θέλουν πολύ περισότερο όπως είπα πιο πάνω. Και στο πρώτο μου S3, πρώτης γενιάς, έβαλα ένα άλλο λαστιχάκι που μπορεί να σου αρέσει, το Michelin Sp Sport S3 ή κάτι τέτοιο... πολύ καλό κι αυτό!
-
και κάτι ακόμη, προς όλους τους έδω μέσα στο Αουντι φόρουμ, θα αλλάζατε το υπάρχον S3 δεύτερης γενιάς με το facelifted S3? να έβαζα ας πούμε και το DSG!?
ή τσάμπα τα λεφτά για την αλλάγη αφου θα χάσω κανά 15εντάρικο...
-
αμα τα 15Κ δε τα θεωρεις πολλα, και εχεις ψωνιο με τα αυτοκινητα, τα δινεις.
μονο η τσεπη ΣΟΥ το ξερει.
-
και κάτι ακόμη, προς όλους τους έδω μέσα στο Αουντι φόρουμ, θα αλλάζατε το υπάρχον S3 δεύτερης γενιάς με το facelifted S3? να έβαζα ας πούμε και το DSG!?ή τσάμπα τα λεφτά για την αλλάγη αφου θα χάσω κανά 15εντάρικο...
Αποψη μου ειναι πως οχι !
Εχω σκεφτει κι εγω απειρες φορες να δωσω την 320 που εχω και να παρω μια 325, αλλα δεν το κανω.
Εχω συνδεσει την αλλαγη αυτοκινητου με την αλλαγη γκομενας.
Λεει να αλλαξεις γκομενα και να παρεις μια ιδια με αυτη που ειχες ? Δεν θελεις κατι διαφορετικο ? με αλλα κουσουρια, αλλες συνηθειες.. να μαθεις κατι αλλο ?
Απο το ιδιο εσωτερικο θα μπεις στο ιδιο, και μετα θα σου φταινε ολοι που τα λεφτα σου εκαναν φτερα !Εγω θα αλλαζα το s3 που λες με ενα ΤΤ... την 320 μου με μια Ζ4. για τετοιες αλλαγες μιλαω!Να δοκιμαζεις βρε αδερφε!
-
και κάτι ακόμη, προς όλους τους έδω μέσα στο Αουντι φόρουμ, θα αλλάζατε το υπάρχον S3 δεύτερης γενιάς με το facelifted S3? να έβαζα ας πούμε και το DSG!?ή τσάμπα τα λεφτά για την αλλάγη αφου θα χάσω κανά 15εντάρικο...
ειναι ψιλοανουσιο,ασε που δε μου αρεσουν καθολου τα led/xenon του facelift..
μονο για τη μαγνητικη αναρτηση ισως να αξιζει ο κοπος...
ειπες dsg???? δε νομιζω οτι μπορει να υπαρχει dsg στο συγκεκριμενο κινητηρα(λογω ροπης)θα συμφωνησω με mango και θα πω πως αξιζει να πας απο s3 σε ΤΤ-S να γινει χαμος!!
για πριν...τα conti μου εχουν δεικτη ταχυτητας Υ(300) το ιδιο με αυτα που θα φοραγες(αφου εχουμε το ιδιο αυτοκινητο ) τα pirelli τι δεικτη εχουν???
-
mango έχεις δίκιο. απλά μαζεύω επιχειρήματα για να μην το κάνω και όχι για να...
εννοείται ότι δεν αξίζει τόσα λεφτά το DSG. Να σου πω και την αλήθεια η μούρη του δικού μου είναι πιο άγρια από την νέα, η νέα φαίνεται κάπως στρωτή, συνεχής. Μου αρέσει που στην δικιά μου οι κάτω εισαγωγές είναι μεγάλες τραπεζοειδείς τρύπες. Στο άλλο, ένα λευκό που είδα στην έκθεση του Παζαρό, έχουν κάνει κάτι διακοσμητικές γραμμές μέσα στις τρύπες και τις κάνουν να είναι μικρότερες στο μάτι και πιο παραπλήσιες σε αυτές του απλού A3. Κατά τα άλλα, γύρω γύρω καμία διαφορά. Μόνο η μούρη αποπνέει δαιφορετικό αέρα με αυτά και τα λεντάκια. Όσο για τα λεντάκια είναι η πρώτη φορά που δεν μου αρέσει πως τα εφάρμοσαν μέσα στους φανούς. Καμία σχέση με την ομορφιά του Α4 ή την αγριάδα των S4 και R8. Τεσπά. Καλύτερα ένα ΤΤS φαντάζομαι, ένα ανοιχτό κιόλας για τα πρωινά κι τα απογεύματα το καλοκαίρι ή καμιά βουνήσια διαδρομή με ήλιο τον χειμώνα!
AUDI FORUM