-
Ήταν λίγο νευρικό το haldex 1ης γενιάς που φοράει.
Δε μου αρέσει ο τρόπος που διαβάζω από παντού ότι δουλεύει υπό πίεση. -
Καλύτερα παίξε με το set up , κάτι άλλαξε από το 99 στο 00 λόγο ατυχημάτων ή ψάχνεις για άλλο αμάξι .
-
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
Ήταν λίγο νευρικό το haldex 1ης γενιάς που φοράει.
Δε μου αρέσει ο τρόπος που διαβάζω από παντού ότι δουλεύει υπό πίεση.οδήγησέ το και μετά βγάλε άποψη. Σίγουρα δεν είναι τόσο γλυκιά η λειτουργία του όπως το επόμενης γενιάς, αλλά δεν δίνει και 'σφαλιάρα' κάθε φορά που μπαίνει σε λειτουργία.
Είναι και λίγο υπερβολές αυτά που γράφονται, μιας και αν δεν πηγαίνεις με την ταυτότητα στο στόμα, δύσκολα θα αντιληφθείς αυτό που αναφέρουν σχετικά με τη συμπεριφορά 'στα όρια/υπό πίεση'.
Μπορείς πάντως να 'ξεφυσώσεις' τον haldex και δε θα λειτουργεί (το κάνουν και πολλοί όταν πάνε για μέτρηση στο δυναμόμετρο για να μειώσουν τις απώλειες μετάδοσης). Νομίζω όμως ότι σου βγάζει σφάλμα. (όχι ότι με έναν επαναπρογραμματισμό, δεν μπορεί ο προγραμματιστής να σου σβήσει το σφάλμα - αν και δεν το συνιστώ).
Τέλος, αν όντως θέλεις ένα FWD TT, γιατί να αγοράσεις ένα ΤΤ AWD και να το κάνεις δικίνητο? Λίγο ανωμαλία μου ακούγεται.... (sorry κιόλας ).
ΥΓ: έχω ακούσει για 2κίνητα που θέλουν να τα κάνουν 4κίνητα, αλλά το ανάποδο πρώτη φορά το διαβάζω....
-
Τα τετρακίνητα ήταν τα μόνα με εξάρι αν θυμάμαι καλά και τα μόνα που έβγαιναν από το εργοστάσιο με 225 άλογα.
Επίσης έχουν ανεξάρτητη πίσω αντί για ημιάκαμπτο. -
Τα τετρακίνητα ήταν τα μόνα με εξάρι αν θυμάμαι καλά και τα μόνα που έβγαιναν από το εργοστάσιο με 225 άλογα.
Επίσης έχουν ανεξάρτητη πίσω αντί για ημιάκαμπτο.Το θέμα με τον ημιάκαμπτο και ανεξάρτηση, δεν το γνωρίζω και όντως είναι αρκετά σοβαρό αν όντως ισχύει.
Πάντως ΝΟΜΙΖΩ ότι όλα τα ΤΤ είχαν την 'ίδια' ανάρτηση μπρος-πίσω...
Θα ρωτήσω και κάποιον που έχει ΤΤ quattro να μου πει μήπως ξέρει αν όντως ισχύει αυτό που λες. Πάντως... ΑΝ πας σε κάποια μάντρα και πέσεις από κάτω, θα το δεις αμέσως αν το FWD είναι με ημιάκαμπτο ή όχι.Στο θέμα με το 5άρι vs 6άρι, αυτό έχω ακούσει κι εγώ αλλά το 6άρι είναι παρόμοιας (τελικής) κλιμάκωσης με το 5άρι, απλά το ένα (6άρι) έχει πιο πυκνές σχέσεις (αν το 'θέμα' σου είναι η μακρυά 6η για ταξίδια).
-
Τα fwd είχαν ημιακαμπτο φυσικά.
Sent from my GNex using smoke signals.
-
+1 αλλά γιατί να μπει στην διαδικασία να κάνει κάτι τέτοιο , το έχω οδηγήσει το αυτοκίνητο ένα από τα πρώτα 180άρια quattro χωρίς esp και την μικρή αεροτομή και με το αρχικό set up χαστούκια δεν έδινε απλά αν το αιφνιδίαζες ένιωθες την δραστηριότητα στον πίσω άξονα , ωραίο αυτοκίνητο κατά την γνώμη μου και διασκεδαστικό με τιμόνι που λείπει από τα πιο σύγχρονα audi αν το πάρεις πάρτω τετρακίνητο αν σε ενδιαφέρει κάτι πιο οδηγοκεντρικό πάρε mx5 ή e46 coupe με εξακύλινδρο πολλά έξοδα ασφάλειες τέλη , προσθιοκίνητο κουπέ της εποχής αλλιώς fiat coupe 20v turbo plus 240 άλογα μπροστά viscodrive υπέροχο αμάξι αλλά 2λτ εναλλακτικά alfa gtv 1,8 ts ή celica 1,8 .
-
Επίσης έχουν ανεξάρτητη πίσω αντί για ημιάκαμπτο....δεν χρειάζεται τίποτα το 225άρι... μια χαρά είναι και στρίβει φίνα λόγο χαμηλού κέντρου βάρους σε σύγκριση με S3 ίδιας γενιάς το οποίο και είχα αν θυμάσαι. Βρες ένα από τα τελευταία που πουλούνται πολλά με S-Line πακέτο και είναι ακόμη πιο ραφιναρισμένα εκ παραγωγής όπως και πιο στημμένα λόγο πακέτου αλλά και λίγο πιο όμορφα-επιθετικά.
Όσο για το Haldex, για άλλη μια φορά, οι περισσότεροι δεν έχουν οδηγήσει και τις τρεις γενιές αλλά προκρίνουν. Ασε τους να λένε, μια χαρά είναι. Έχω ανέβει Πάρνηθες και Παρνασσούς με χιονοθύελλα και δεν μου φάνηκε καθόλου απότομο ποτέ, αντιθέτως μείναμε έκπληκτοι με το πόσο ψηλά πηγαίναμε κάθε φορά χωρίς χιονολάστιχα... Αυτό που κάναμε μερικοί ιδιοκτήτες ήταν ότι μπαίναμε στην στροφή με τα όσα και μετά αφήναμε-πατάγαμε το γκάζι απότομα για να γυρίσει το κωλαράκι να σε βάλει στην στροφή και μετά να κλειδώσει το Haldex να σε βγάλει από την στροφή...
Αυτά...
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Επίσης έχουν ανεξάρτητη πίσω αντί για ημιάκαμπτο.Το θέμα με τον ημιάκαμπτο και ανεξάρτηση, δεν το γνωρίζω και όντως είναι αρκετά σοβαρό αν όντως ισχύει.
Πάντως ΝΟΜΙΖΩ ότι όλα τα ΤΤ είχαν την 'ίδια' ανάρτηση μπρος-πίσω...
Θα ρωτήσω και κάποιον που έχει ΤΤ quattro να μου πει μήπως ξέρει αν όντως ισχύει αυτό που λες. Πάντως... ΑΝ πας σε κάποια μάντρα και πέσεις από κάτω, θα το δεις αμέσως αν το FWD είναι με ημιάκαμπτο ή όχι.Στο θέμα με το 5άρι vs 6άρι, αυτό έχω ακούσει κι εγώ αλλά το 6άρι είναι παρόμοιας (τελικής) κλιμάκωσης με το 5άρι, απλά το ένα (6άρι) έχει πιο πυκνές σχέσεις (αν το 'θέμα' σου είναι η μακρυά 6η για ταξίδια).
Τα FWD ΤΤ 1ης γενιας ειχαν ημιακαμπτο πισω .Το ιδιο ισχυε και για το Golf 4 ,για το Passat Β5.
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Τα FWD ΤΤ 1ης γενιας ειχαν ημιακαμπτο πισω .Το ιδιο ισχυε και για το Golf 4 ,για το Passat Β5.
Εγκυκλοπαιδικά: Δηλαδή το golf 4 4motion είχε πολλαπλούς πίσω?
ΥΓ: Ο φίλος/γνωστός μου επιβεβαιώνει αυτά που γράφετε αν και όντως μου φαίνεται κάπως παράξενο (ίδιο πάτωμα, διαφορετική ανάρτηση)
-
Έτσι είναι. Δεν είναι κάτι παράξενο, αρκετοί κατασκευαστές το κάνουν.
Sent from my GNex using smoke signals.
-
Εγκυκλοπαιδικά: Δηλαδή το golf 4 4motion είχε πολλαπλούς πίσω?
Ναι πολλαπλους ειχε.Οπως και το πρωτο Α4& Α3/Leon.Τα προσθιοκινητα ειχαν ημιακαμπτο τα quattro πολλαπλους.
Γιατι σου φαινεται παραξενο?Εδω στο νεο Leon θα εφαρμοστει αυτο το συστημα ακομα και αναμεσα στα προσθιοκινητα. -
Από την εποχή που εμφανίστηκε το quattro η πίσω ανάρτηση διέφερε από τα προσθιοκίνητα , στο 80 β3 για παράδειγμα το τετρακίνητο είχε ψαλίδια πίσω σε αντίθεση με τα μπροστινά που χρησιμοποιούσαν πάναρ .
-
Ευχαριστώ παιδιά.
Θα το κοιτάξω το θέμα. -
Άσχετο/σχετικό, Κάβουρα, όταν είχες ρωτήσει στον προγραμματιστή σου για τα αρχεία, θυμήθηκες να τον ρωτήσεις αν έχει πετύχει πουθενά κάποια δικλείδα σχετική με την στάθμη του ρεζερβουάρ;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Άσχετο/σχετικό, Κάβουρα, όταν είχες ρωτήσει στον προγραμματιστή σου για τα αρχεία, θυμήθηκες να τον ρωτήσεις αν έχει πετύχει πουθενά κάποια δικλείδα σχετική με την στάθμη του ρεζερβουάρ;Καλημέρα Ντίνο,
Έψαχνα και που είχα γράψει για να σου ποστάρω την απάντηση, μιας και την απάντηση του την είχα ποστάρει αρκετά σύντομα. Τέλοσπάντων.
Ναι, υπάρχει κάτι τέτοιο σίγουρα σε vag-group κινητήρες και μου είπε ότι όταν βρει ελεύθερο χρόνο θα κοιτάξει και για άλλες εταιρίες. (έτσι από απορία και για τον ίδιο)Του ζήτησα να μου στείλει και το κομμάτι του κώδικα έστω σε print screen να το ανεβάσω εδώ, αλλά (προφανώς) μου είπε ότι κάτι τέτοιο δεν παίζει καθώς πληρώνει δικαιώματα για να μπορεί να διαβάζει τον κώδικα της ECU.
Από κοντά (λέει), μου δείχνει ό,τι θέλω, αλλά κώδικας σε δημόσιο ιστότοπο δε δίνει ο ίδιος για κανένα λόγο (θα τον @#!$! και τον ίδιο αν διαρρεύσει από αυτον ο κώδικας).
Απλά ενεργοποιείται είτε με την αυτονομία (όταν αυτή φτάσει κάτω από 30km) είτε με τα λίτρα που έχει το ρεζερβουάρ στο αμάξι (μου είχε πει πει λίτρα, δεν το θυμάμαι τώρα οπότε ό,τι και να σου γράψω....).Το τσέκαρα πρόσφατα και το λαμπάκι στο δικό μου αμάξι ανάβει στα 50km, οπότε γράψε 'λάθος' στο ότι ενεργοποιείται ΑΜΕΣΩΣ μόνος ανάψει λαμπάκι ανεφοδιασμού (αφού ή τα λίτρα πρέπει να πέσουν στο ρεζερβουάρ ή να φτάσει η αυτονομία στα 30km).
Αυτά.
ΥΓ: Ξεκαθαρίζω ότι δεν είναι προγραμματιστής μου και δεν φοράω το πρόγραμμά του (εγώ φοράω revo). Τον γνώρισα τυχαία μέσα σε παρέα και αφού είχα πληρώσει revo. Μάλιστα τώρα τελευταία κάνουμε αρκετά παρέα και έχω το θάρρος να τον ρωτάω ό,τι μου κατέβει στο κεφάλι ( ).
-
Ο χρήστης audipassion έγραψε:
Από την εποχή που εμφανίστηκε το quattro η πίσω ανάρτηση διέφερε από τα προσθιοκίνητα , στο 80 β3 για παράδειγμα το τετρακίνητο είχε ψαλίδια πίσω σε αντίθεση με τα μπροστινά που χρησιμοποιούσαν πάναρ .σε κάθε περίπτωση, λόγο των πρόσθετων κινούμενων μερών ή μη, θα πρέπει να υπάρχει διαφορετική διάταξη πίσω... όντως και το 80 ακόμη αλλά και το 200 είχαν άλλη ανάρτηση με την τετρακίνηση όπως και το S3/ Α3 Quattro πρώτης γενιάς///
-
Ο χρήστης vellerefontis έγραψε:
Από την εποχή που εμφανίστηκε το quattro η πίσω ανάρτηση διέφερε από τα προσθιοκίνητα , στο 80 β3 για παράδειγμα το τετρακίνητο είχε ψαλίδια πίσω σε αντίθεση με τα μπροστινά που χρησιμοποιούσαν πάναρ .
σε κάθε περίπτωση, λόγο των πρόσθετων κινούμενων μερών ή μη, θα πρέπει να υπάρχει διαφορετική διάταξη πίσω... όντως και το 80 ακόμη αλλά και το 200 είχαν άλλη ανάρτηση με την τετρακίνηση όπως και το S3/ Α3 Quattro πρώτης γενιάς///
Άρα να θεωρούμε πολυτέλεια ότι το Α3 8P FWD φοράει πολλαπλών όπως και το 4WD (quattro-haldex)?
ΥΓ: κοίτα να δεις που κόλλησα.
-
σε κάθε περίπτωση, λόγο των πρόσθετων κινούμενων μερών ή μη, θα πρέπει να υπάρχει διαφορετική διάταξη πίσω... όντως και το 80 ακόμη αλλά και το 200 είχαν άλλη ανάρτηση με την τετρακίνηση όπως και το S3/ Α3 Quattro πρώτης γενιάς///
Άρα να θεωρούμε πολυτέλεια ότι το Α3 8P FWD φοράει πολλαπλών όπως και το 4WD (quattro-haldex)?
ΥΓ: κοίτα να δεις που κόλλησα.
αχρείαστο επιπρόσθετο κόστος... αλλά τι σε νοιάζει? αφού αν πάρεις ακόμη και το ίδιο ακριβώς αυτοκίνητο θα είναι σε όλα καλύτερο και πάλι θα έχει ανεξάρτητη ανάρτηση πίσω... είδες επιδόσεις? GTi >..
-
Σημερα παρατηρησα στο Α5 ,λιγο πεσμενη τη σταθμη του αντιψυκτικου.Οχι πολυ περιπου 0,5 cm κατω απο το max.Πολυ πανω απο το MIN δηλαδη.Το θεμα ειναι οτι μολις ανοιξα το καπακι με το κινητηρα ζεστο ακομα ,βγηκε λιγος αερας και αμεσως η σταθμη ανεβηκε στη γραμμη του max.Ειναι φυσιολογικο αυτο?
AUDI FORUM