-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
εγω παντως επιμενω οτι αυτο το μοτερ για να μην μπαινει πλεον στα Α4 κτλ πρεπει να ειναι διαφορετικο απο το καινουριοαυτο του s3 ειναι μια εξελιξη του gti και θα μπει σε sirocco, golf και στο cupra r
δεν εχει ουσιαστικη διαφορα με το cupra εκτος απο το αρκετα μεγαλυτερο intercooler ουσιαστικα αυτη θα ειναι η μηχανικη διαφορα μεταξυ cupra και cupra R
μα καλά, ο 211hp +340Νμ δεν είναι αυτός του S3 αλλά αποδυναμωμένος?
-
Όχι καμία σχέση!Ο κινητήρας του S3 έχει ως βάση αυτόν με τα 200hp και με τις ανάλογες....φροντίδες αποδίδει τα 265 άλογα.Ο νέος 211 που φορά το νέο Α4 έχει το AVS δηλαδή το σύστημα μεταβλητού χρονισμού βαλβίδων.Το σύστημα αυτό δεν το έχει ο κινητήρας του S3!
-
ο απλος (ή τεσπα παλιοτερος) 2λιτρος μου φαινεται εχει μεταβλητο χρονισμο, δεν εχει μεταβλητο βυθισμα βαλβιδων ο καινουριος εχει και τα 2
-
Ναι έχεις δίκιο μπερδεύτηκα Qsis μεταβλητό βύθισμα των βαλβίδων ήθελα να πω!
-
το καινουριο μοτερ ομως δινει πολυ χαμηλα τη ροπη του και τη μεγιστη ιπποδυναμη (κατι σαν τον 1.75 της Αλφα) και πιστευω οτι ειναι πιο 'ταξιτζιδικος' και φυσικα πιο ευχρηστος για καθημερινες μετακινησεις ή ταξιδια οικογενειαρχη
δε θα τον συγκρινα σε καμια περιπτωση με αυτο του s3 που δινει μεγιστη ροπη στις 5000 και μεγιστη ιπποδυναμη στις 6100.
για αλλη χρηση ειναι ο ενας για αλλη ο αλλος
(αν και ο νεος 2λιτρος ανακοινωνει επισης μεγιστη ιπποδυναμη στις 6000 πρεπει να δω δυναμομετρηση)
-
το καινουριο μοτερ ομως δινει πολυ χαμηλα τη ροπη του και τη μεγιστη ιπποδυναμη (κατι σαν τον 1.75 της Αλφα) και πιστευω οτι ειναι πιο 'ταξιτζιδικος' και φυσικα πιο ευχρηστος για καθημερινες μετακινησεις ή ταξιδια οικογενειαρχηδε θα τον συγκρινα σε καμια περιπτωση με αυτο του s3 που δινει μεγιστη ροπη στις 5000 και μεγιστη ιπποδυναμη στις 6100.
(αν και ο νεος 2λιτρος ανακοινωνει επισης μεγιστη ιπποδυναμη στις 6000 πρεπει να δω δυναμομετρηση)
ο νεος δίλιτρος ειναι αισθητα καλυτερος απο τον παλιο
επιπλέον κρεμαει λιγότερο απο τον παλιό ψηλα και ειναι και μια ιδεα πιο εύστροφος
έχει και καδένα οπότε κάτι γλυτώνεις και απο εκέι
και στο GTI κάνει και πάρα πολύ ωραίο θόρυβο (προφανώς λόγω εξάτμισης)
πάντως το s3 ρολαριστό δεν φαίνεται αισθητα πιο γρήγορο απο το GTI 6
παίζουν ρόλο και αυξημένες τριβές, αλλα και το βάρος πάντως στο δρόμο δεν κάνει κάτι (αισθητά) παραπάνω όσο αφορά τις επιδόσεις
-
Audi Valvelift System
-
Ο χρήστης dimgster έγραψε:
το καινουριο μοτερ ομως δινει πολυ χαμηλα τη ροπη του και τη μεγιστη ιπποδυναμη (κατι σαν τον 1.75 της Αλφα) και πιστευω οτι ειναι πιο 'ταξιτζιδικος' και φυσικα πιο ευχρηστος για καθημερινες μετακινησεις ή ταξιδια οικογενειαρχη
δε θα τον συγκρινα σε καμια περιπτωση με αυτο του s3 που δινει μεγιστη ροπη στις 5000 και μεγιστη ιπποδυναμη στις 6100.
ο νεος δίλιτρος ειναι αισθητα καλυτερος απο τον παλιο
επιπλέον κρεμαει λιγότερο απο τον παλιό ψηλα και ειναι και μια ιδεα πιο εύστροφος
έχει και καδένα οπότε κάτι γλυτώνεις και απο εκέι
και στο GTI κάνει και πάρα πολύ ωραίο θόρυβο (προφανώς λόγω εξάτμισης)
πάντως το s3 ρολαριστό δεν φαίνεται αισθητα πιο γρήγορο απο το GTI 6
παίζουν ρόλο και αυξημένες τριβές, αλλα και το βάρος πάντως στο δρόμο δεν κάνει κάτι (αισθητά) παραπάνω όσο αφορά τις επιδόσεις
εγω αναφερομουν στον 2λιτρο της audi με την επιπλεον ροπη που ειναι τελειως αλλο πραγμα..
ο καινουριος στο gti 6 διατηρει τη ροπη του παλιου.
με νεο gti δεν εχει τυχει να ανοιξω με το παλιο παντως για να δεις ουσιαστικη διαφορα επρεπε να πας αρκετα πανω απο τα 130 χλμ/ω
το ιδιο συμβαινει με cooper s ή corsa opc για αυτο για να βγαλω ασφαλες συμπερασμα πρεπει να παμε μεχρι τα 200+ περισσοτερες απο μια φορες.
και ειναι λογικο σε αυτοκινητα παρομοιας ιπποδυναμης (ή τεσπα κοντινης σχεσης κιλων/ιππο) οι ουσιαστικες διαφορες να φαινονται στα πολλα χλμ.
και γω για παραδειγμα μεχρι τα 120 στεκομαι ψιλοκοντα σε μια Μ3 Ε46 μετα η διαφορα ανοιγει αισθητα..ή κοντρα σε μια carrera μεχρι τα 120-130 ειμαι πισω 2-3 αυτοκινητα και χαιρομαι και στα 180 ειμαι πισω 8 και ξενερωνωμονο οταν ο αλλος εχει ενα σκασμο αλογα πχ s8, bentley, M6 (μη μιλησω για καμια 997 turbo ή 430 ) η διαφορα γινεται αμεσως γιγαντια και νιωθω απολυτο μηδενικο
-
Ο χρήστης JpoLgr έγραψε:
Audi Valvelift Systemποιοι κινητηρες εχουν αυτο το συστημα;
-
2.8fsi, 3.2fsi και ο νέος 2.0TFSI του Q5,A4,A5.
-
εγω αναφερομουν στον 2λιτρο της audi με την επιπλεον ροπη που ειναι τελειως αλλο πραγμα..ο καινουριος στο gti 6 διατηρει τη ροπη του παλιου.
Το κατάλαβα οτι μιλας για τον 2lt με το μεταβλητό βύθισμα, απλα θεωρώ (χωρις να έχω κάποιο στοιχείο αυτή τη στιγμή στα χέρια μου) πως συνολικά αυτο το μοτερ θα είναι καλύτερο απο το δκό μου.
Δηλάδη οτι θα έχει καλυτερη ροπή στις μεσαίες και ψηλά δε θα κρεμάει (αφού και το δικό μου είναι καλύτερο σε αυτό τον τομέα απο το προηγούμενο GTI). Δε νομίζω οτι του ταιριάζει ο χαρακτηρισμός ταξιτζίδικος.
με νεο gti δεν εχει τυχει να ανοιξω με το παλιο παντως για να δεις ουσιαστικη διαφορα επρεπε να πας αρκετα πανω απο τα 130 χλμ/ω :
Καλά μη φανταστείς οτι το νεο gti ειναι πύραυλος
Περίπου (για να μην πω ακριβώς) οτι έβλεπες με το παλιό θα δείς και με το καινούργιο. Οι διαφορές τους, τουλάχιστον στο θέμα του μοτέρ έχουν να κάνουν περισσότερο με τη λειτουργία του μοτέρ, παρά με την απόδοση.
-
Ο χρήστης vartan έγραψε:
Όχι καμία σχέση!Ο κινητήρας του S3 έχει ως βάση αυτόν με τα 200hp και με τις ανάλογες....φροντίδες αποδίδει τα 265 άλογα.Ο νέος 211 που φορά το νέο Α4 έχει το AVS δηλαδή το σύστημα μεταβλητού χρονισμού βαλβίδων.Το σύστημα αυτό δεν το έχει ο κινητήρας του S3!φακ! άλλος ένας λόγος για να το δώσω...
εεε τους γ@μιίκουλες τους γερμανούς! όλο βελτιώσεις και facelift μου είναι! Έγιναν χειρότεροι κι από γιαπάνια!
θα πάρω ένα Honda Type-R και θα βρω την ησυχία μου!
-
Ο χρήστης vellerefontis έγραψε:
Όχι καμία σχέση!Ο κινητήρας του S3 έχει ως βάση αυτόν με τα 200hp και με τις ανάλογες....φροντίδες αποδίδει τα 265 άλογα.Ο νέος 211 που φορά το νέο Α4 έχει το AVS δηλαδή το σύστημα μεταβλητού χρονισμού βαλβίδων.Το σύστημα αυτό δεν το έχει ο κινητήρας του S3!
φακ! άλλος ένας λόγος για να το δώσω...
εεε τους γ@μιίκουλες τους γερμανούς! όλο βελτιώσεις και facelift μου είναι! Έγιναν χειρότεροι κι από γιαπάνια!
θα πάρω ένα Honda Type-R και θα βρω την ησυχία μου!
παραμενει το κορυφαιο της γκαμας (στα 2 λιτρα) και θα συνεχισει να μπαινει σε sirocco R, R20 και cupra R
επισης σκεψου απλα ποσο γρηγορα κινει τα γουρουνακια μας παρα τις απωλειες της 4κινησης
αντε βελτιωσου κι αλλο και ασε τα τζαπονια
μεχρι τα χριστουγεννα θελω να φλερταρεις με τα 400
-
Ο χρήστης JpoLgr έγραψε:
2.8fsi, 3.2fsi και ο νέος 2.0TFSI του Q5,A4,A5.και ο 1.8Τ δεν εχει? νομιζω πανω σε αυτον βασιστηκε ο 2λιτρος ή αυτος βασιστηκε στον 2λιτρο..
τεσπα το θεμα ειναι οτι το group κανει συνεχεια τραμπες
-
Ο χρήστης dimgster έγραψε:
με νεο gti δεν εχει τυχει να ανοιξω με το παλιο παντως για να δεις ουσιαστικη διαφορα επρεπε να πας αρκετα πανω απο τα 130 χλμ/ω :
Καλά μη φανταστείς οτι το νεο gti ειναι πύραυλος
Περίπου (για να μην πω ακριβώς) οτι έβλεπες με το παλιό θα δείς και με το καινούργιο. Οι διαφορές τους, τουλάχιστον στο θέμα του μοτέρ έχουν να κάνουν περισσότερο με τη λειτουργία του μοτέρ, παρά με την απόδοση.
παντως σε λειτουργια το μοτερ του gti V ειναι πιο ωραιο και καθημερινο απο αυτο του s3.
δεν καταλαβαινα οτι εχει τουρμπο.φανταζομαι οτι το καινουριο θα ειναι ακομα καλυτερο.
το δικο μου φαινεται οτι ειναι τουρμπο και για vw λαγκαρει και ειναι αγριο.δεν ειναι φυσικα evo αλλα νιωθεις οτι υπαρχει τουρμπο που εχει τα ξεσπασματακια του χωρις να ειναι ιδιαιτερα κουραστικο για καθε μερα αλλα σιγουρα οχι και ιδανικο
το μοτερ αυτο οπως ειναι παντως δεν ειναι για να μπει σε Α4 , θελουν πιο ηρεμα πραγματα εκει.
και το μοτερ του s4 αν δεις παροτι κομπρεσσορατο δουλευει πολυ αγρια (μη μιλησουμε για TTRS )του Α4 παντως δινει πολυ χαμηλα τη ροπη και πολυ ψηλα τους ιππους.μου φαινεται απιστευτο να εχει τοσο μεγαλο φασμα λειτουργιας
θυμαμαι τον stef147 στο Q5 ( υποθετω οτι μιλαει αντικειμενικα ) να λεει οτι ψηλα ψοφαει και μου φαινεται λογικο καθως εκει ειναι αλλη η χρηση τουπερα απο το οποιο μεταβλητο βυθισμα βαλβιδων και επιπλεον ροπης ειναι δυσκολο ενα 2λιτρο τουρμπομοτερ να αποδιδει παντου το ιδιο καλα..
το δικο μου πχ μολις μπουν οι 3000 σαλ ουσιαστικα ξυπναει πιο κατω ειναι απλα ικανοποιητικο
για αυτο και η αλφα στον 1.8 εβαλε κοφτη στις 6000, για να μη γελαει ο κοσμος με το λαχανιασμα που θα ειχε στις 7000
-
παντως σε λειτουργια το μοτερ του gti V ειναι πιο ωραιο και καθημερινο απο αυτο του s3.δεν καταλαβαινα οτι εχει τουρμπο.φανταζομαι οτι το καινουριο θα ειναι ακομα καλυτερο.
το δικο μου φαινεται οτι ειναι τουρμπο και για vw λαγκαρει και ειναι αγριο.Κοίτα το δικό μου το στρώνω (προσπαθώ τουλάχιστον) και δεν μπορώ να έχω 100 % σωστή άποψη ακόμα.
Από το test drive θυμάμαι οτι μέχρι τις 2000 στροφές υπάρχει κάποιο lag.
Αυτό που παρατηρώ στο δικό μου ειναι οτι υπάρχει ενα κόμπιασμα-δισταγμός όταν ο κινητήρας 'φεύγει' απο το ρελαντί.
Σαν συνέπεια αυτού το αμαξι θέλει πατινάρισμα για να μην φύγει 'κλοτσώντας'.δεν ειναι φυσικα evo αλλα νιωθεις οτι υπαρχει τουρμπο που εχει τα ξεσπασματακια του χωρις να ειναι ιδιαιτερα κουραστικο για καθε μερα αλλα σιγουρα οχι και ιδανικο
Αν εξαιρέσεις το διασταγμό που ανέφερα, όλα τα άλλα ειναι πολύ εύκολα με το μοτέρ του golf.
Θα έλεγα ιδανικά.Το μόνο που με απασχολεί ειναι αν θα καίω λάδια και οτι οι θερμοκρασίες λαδιου ειναι μεν σωστές, αλλα μακρυα απο αυτες που αναφέρεις εσυ.
-
κοιτα σημερα που ετρεχα παντως ημουν στους 102
σε μια ζεστη μερα με νορμαλ οδηγηση και λιγα ανοιγματα αντε να φτασεις 94-95 και λιγα ανοιγματα
συνηθως ειμαι στους 88-92στο στρωσιμο παντως εχε το νου σου γιατι εγω εφτασα στο min στα 8000 χλμ
στην επομενη αλλαγη δεν κινδυνευσα καθολου να εχω χαμηλα το λαδι (αλλαζω στα 7500, πιστευω οτι αντεχει και 10Κ αλλα οχι 15 που λεει η αντιπροσωπεια και αυτο εχει συμβει σε πολλους)
και ειδα ακομα χαμηλοτερη καταναλωση οταν απο τα aral πηγα στα castrol
τελευταια αλλαγη που εκανα στα 8100 (οχι στα 7500 γιατι προεκυψαν ταξιδια και διακοπες) ειχα καψει το 1/3
φυσικα παιζει ρολο και το σκισιμο..ειδικα τα aral με εχουν αφησει στο 1/3 στα 7500 χλμ μετα απο το περσινο καλοκαιρι με αρκετο τρεξιμο .μαλιστα περισυ καλοκαιρι βραδυ εχω πετυχει τη μεγαλυτερη θερμοκρασια στα λαδια μου 115.
φετος ημουν αρκετα πιο ηρεμος λογω μπατσικων .χειμωνα δυσκολα εχω δει πανω απο 105 και αυτο με τρελη πιεση του μοτερ.
τελος φετος σε 3ωρο ταξιδι με αρκετη ζεστη εβλεπα συνεχει 98-99 και μου ειχε κανει εντυπωση γιατι ναι μεν εκανε πολλη ζεστη αλλα το αυτοκινητο επαιρνε αερα ολη την ωρα.
πηγαινα ψιλογρηγορα βεβαια και ειχα και καποιο παραπανω απο το συνηθες βαρος, καταναλωση 13 λιτρα /100 που ειναι πολυ για ταξιδι το οποιο δεν γινεται κοντα σε τελικες .η μεγαλυτερη καταναλωση στην εθνικη εχει φλερταρει με τα 14 (αδειος ομως) και η μεγαλυτερη μετα απο κοντρες εχει πλησιασει το 30αρι παραπανω ειναι πολυ δυσκολο να παει και αυτο με πολυ καψιμο.
μια γρηγορη βολτα αντε να φτασει το 22-24αρι και μια σβελτη το 17-19αριμεση απο τον ιουνιο εχω στα 13.4 περιλαμβανονται και ταξιδια ομως (πριν ημουν στο 14.6)
μικροτερη καταναλωση εχει κανει ο πατερας (ανεβαινοντας βουνο μαλιστα ) 8.4 , δεν ξερω πώς εγω σε αδεια παραλιακη δε μπορω να πεσω κατω απο το 9.5
-
κοιτα...θα σου απαντησω στο θεμα GOLF GTI για να μην ειμαστε off topic
-
οκ αλλα ολοι μια οικογενεια ειμαστε στο vag
-
οκ αλλα ολοι μια οικογενεια ειμαστε στο vagτο ξέρω απλά για να τα δεί και κάποιος που μπορεί να ψάχνει πληροφορίες για το GTI
AUDI FORUM