-
@καβουρας
λοιπον να τα παρω ενα ενα
τα λαστιχα που του προτεινεις ειναι πολυ ζμπορ και απο οτι ειπε θελει κατι ηρεμο
τα exalto παντως ειναι καλα και δε θυμαμαι ποτε τα exalto (ειτε τα 1 ή 2 να ειχαν σχημα V ειχα τα 2 μεχρι τωρα στο citroen και νομιζω οτι οταν το αγορασα ειχε πανω τα 1 οχι τα 2 )τα F1 με το V εχουν πολυ καλο κρατημα λιγο που τα ειδα , αλλα κανουν πολλη φασαρια και κοπανανε
τα pilot sport δεν ειναι εξισου θορυβωδη!!! ειναι πιο θορυβωδη φυσικα σε σχεση με τα exalto αλλα και ελαφρως πιο θορυβωδη σε σχεση με τα continental sport contact 2 που ειχε πριν πανω το s3 ομως ζεσταινονται πιο γρηγορα (θα μου πεις εχουμε και καλοκαιρι ) οπως και τα exalto και στη συμπεριφορα τους μου φαινονται μια χαρα..
δε ξερω γιατι σου φανηκαν πολυ χειροτερα απο τα exalto.το να κοπανανε και να εχουν θορυβο ειναι λογικο αφου ειναι για πιο αγρια πραγματα
σε φρενα και στροφες μου φαινονται κορυφαια αν και δεν τα εχω συγκρινει ακομα στο οριο με τα conti.
σε κατι χαζοστροφες μου φαινεται οτι εχει πιο καλο κρατημα το αυτοκινητο.παντως τα exalto βγαινουν και σε 225 40 18
-
Ο χρήστης fonzareli έγραψε:
εντυπωση μου κανει το ηξερα για πολυ ησυχο και ανετο αυτο το λαστιχο
mixhelin primacy εννοεις? γιατι και pilot και primacy δεν πανε μαζι
να και η γκαμα
http://www.michelin.gr/greece/front/aff ... 0215120720αυτό είναι http://www.apothema.gr/Product/5-1-1066 ... 45R16.html αλλά σε 225/45/17
α θα ειναι τα προηγουμενα primacy
εγω μιλουσα για τα τωρινα..
το κανει αυτο το vag και μενα και στα TTS εβαλε sport contact 2 ενω ειχαν βγει τα 3 μαλλον λογω στοκ
-
πως και δεν εβαλες τα sport contact 3;
-
παντα συμπαθουσα τη michelin λογω exalto που ειχα στο citroen μου διαβασα και μερικα συγκριτικα και ειδα οτι σε επιδοσεις (πιστες κτλ) τα καλυτερα ηταν τα pirelli και ελαχιστα πιο πισω τα michelin.
goodyear F1 και conti sc3 ηταν αρκετα πιο πισωεπειδη ειμαι γενικα ευχαριστημενος με τη μαρκα τα προτιμησα και μου φαινονται μια χαρα με εξαιρεση τον λιγο επιπλεον θορυβο αλλα δεν θα ελεγα οτι αυτο με ενοχλει μιας και η ποιοτητα κυλισης παραμενει πολυ καλη
τα exalto παντως ειναι κορυφαια για τη κατηγορια τους και αρκετα ανθεκτικα, νομιζω παντως οτι τα primacy ειναι πιο ησυχα, αυτος ειναι αλλωστε και ο σκοπος τους μιας και κανουν τα ιδια λεφτα..
εσενα με παραξενευει που σου βγηκαν ετσι
-
μα και ο 'Κάβουρας' πιό πάνω για τα ίδια (pilot primacy) δεν λέει ότι έχουν πολύ θόρυβο; ή κατάλαβα λάθος;
-
o καβουρας λεει για τα pilot sport τα οποια ειναι τα πολυ σπορ της michelin
τα exalto ειναι τα λιγοτερο σπορ , τα primacy τα ανετα και ταξιδιαρικα και τα energy τα φθηνιαρικα
ξανακοιτα τη γκαμα της michelin να δεις τις διαφορες τους
http://www.michelin.gr/greece/front/aff ... 0215120720
τα πολυ σπορ λογικο ειναι να ειναι πιο αβολα , τα sport contact 2/3 στην ουσια συγκρινονται με τα exalto
ρε συ μπας και εχεις τα pilot sport για αυτο ταλαιπωρεισαι?
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
τα λαστιχα που του προτεινεις ειναι πολυ ζμπορ και απο οτι ειπε θελει κατι ηρεμοσπορ είναι, αλλά είναι κορυφαία και κυρίως δεν υστερούν σε κανέναν τομέα.
-Ζεσταίνονται εύκολα
-μικρές (σχετικά) διαφορές ανάμεσα σε κρύο και ζεστό λάστιχο
-πολύ καλό κράτημα και φρενάρισμα σε όλες τις επιφάνειες
-καλό πάτημα και φρενάρισμα είτε σε στεγνό είτε σε βρεγμένοΜόνο αρνητικό τους ότι είναι σχετικά ακριβά, όταν μπορείς να βάλεις λάστιχα και με 200-300€ και εδώ μιλάμε για τιμές γύρω στο 500-600ευρω...
τα exalto παντως ειναι καλα και δε θυμαμαι ποτε τα exalto (ειτε τα 1 ή 2 να ειχαν σχημα V ειχα τα 2 μεχρι τωρα στο citroen και νομιζω οτι οταν το αγορασα ειχε πανω τα 1 οχι τα 2 )
Τα exalto 1ης γενιάς είχαν ένα V περίεργο...(αν βρω φωτογραφία θα την ανεβάσω )
τα F1 με το V εχουν πολυ καλο κρατημα λιγο που τα ειδα , αλλα κανουν πολλη φασαρια και κοπανανε
Γι'αυτό και δεν τα πρότεινα...Προσωπικά μου φαίνεται απαράδεκτο να κάνουν θόρυβο τα λάστιχα.Φαντάσου να είσαι εθνική και να πας με 120-130-140 σταθερά για αρκετή ώρα και να ακούς και ένα βοητό υπόκοφο σε όλη τη διαδρομή.Τον πονοκέφαλο τον έχεις σίγουρο.
τα pilot sport δεν ειναι εξισου θορυβωδη!!!
έγραψα κάπου ότι είναι θορυβώδη τα pilot sport?
το θόρυβο τον σχολίασα για τα Re050 (σε άλλο post), για τα F1 GS-D3 (αυτά που κάνουν το έντονο V τελοσπάντων) και είπα ότι είναι πολύ αθόρυβα τα Goodyear Eagle F1 assymetric και τα Pirelli pzero Rosso.
δε ξερω γιατι σου φανηκαν πολυ χειροτερα απο τα exalto.το να κοπανανε και να εχουν θορυβο ειναι λογικο αφου ειναι για πιο αγρια πραγματα
σε φρενα και στροφες μου φαινονται κορυφαια αν και δεν τα εχω συγκρινει ακομα στο οριο με τα conti.
σε κατι χαζοστροφες μου φαινεται οτι εχει πιο καλο κρατημα το αυτοκινητο.Tα pilot sport μου φάνηκαν αρκετά χειρότερα από τα exalto.
Δεν ξέρω αν εννοούμε το ίδιο πράμα (μάλλον όχι ).Καταρχάς, δε γίνεται να θες κάτι κορυφαίο και όχι σπορ.Επιπλέον το ότι το λάστιχο είναι σπορ σημαίνει ότι αντέχει στην καταπόνηση (από βίαιες επιταχύνσεις-επιβραδύνσεις κτλ) και όχι απαρραίτητα ότι δε ζεσταίνονται εύκολα.
Επιπλέον τα Rosso (όσο και τα F1 αλλά σε κάπως λιγότερο βαθμό) έχουν πολύ μικρή απόκλιση στην πρόσφυσή σου και στον τρόπο αντίδρασής τους στο όριο (είτε μιλάμε για φρενάρισμα είτε για κράτημα) είτε είναι κρύα είτε ζεστά, το οποίο για μένα είναι πολύ βασικό καθώς μπορείς ανά πάσα στιγμή να εκμεταλλευθείς το μεγαλύτερο μέρος της πρόσφυσης που μπορεί (γενικότερα) να σου προσφέρει το λάστιχό σου.Όσο αναφορά τα pilot sport (που σχολίασα στο post μου) δεν ξέρω αν έφταιγε το αμάξι που τα είχε πάνω (golf V) αλλά σχημάτισα αρκετά χειρότερη εντύπωση από τα exalto (που επίσης φόρεσε το Golf V), τα οποία (exalto) έκατσαν καταπληκτικά (όσο και τα f1 και τα Rosso και γι'αυτό το ανέφερα, οπότε μάλλον δε φταίει το αμάξι αλλά τα λάστιχα).
Να σημειώσω ότι το Golf το οδηγεί η μάνα μου, ένας οδηγός αρκετά ήρεμος, που δεν τρέχει καθόλου (άντε σε καμιά -αδεια- εθνική να πιάσει 130-140km/h) και το μόνο που ζητάει (σύμφωνα με τον τρόπο οδήγησής της) από τα λάστιχα είναι να φρενάρουν καλά σε όλες τις επιφάνειες είτε ζεστά είτε κρύα, οπότε μάλλον αυτό το λάστιχο ήταν ιδανικό για το Golf-άκι.
Φαντάσου τώρα από έναν τέτοιο οδηγό να ακούσεις το σχόλιο 'τα καινούρια λάστιχα που βάλαμε δεν πατάνε τόσο καλά όσο τα προηγούμενα, έτσι?' (μιλώντας για τα pilot sport ενώ πριν το αμάξι φορούσε Rosso)
Κρίνοντας λοιπόν από την εμπειρία μου στα λάστιχα που φόρεσε το Golf και το Α3 (αν και το Α3 έχει περισσότερη δύναμη), έγραψα τα παραπάνω.
Δεν μεταφέρω κανενός εμπειρία ή λόγια, αλλά καθαρά τη δική μου γνώση και άποψη. (είναι απλή καταφατική πρόταση, χωρίς ψήγμα επίθεσης ή άμυνας σε κάτι )ΥΓ:συγνώμη για το σεντόνι.
-
αριστερά το exalto '2' και δεξιά το exalto '1'.
Δες πόσα V κάνει το exalto 1...γι'αυτό και έκανε αρκετό θόρυβο στο δρόμο.Με το exalto 2 και την ασυμμετρία πέτυχαν τα ίδια και καλύτερα αποτελέσματα στο δρόμο (βρεγμένο ή μη) και κράτησαν χαμηλά και το θόρυβο, ΕΝΩ βελτίωσαν και την γόμα (έγινε πιο μαλακή ).
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
αριστερά το exalto '2' και δεξιά το exalto '1'.
Δες πόσα V κάνει το exalto 1...γι'αυτό και έκανε αρκετό θόρυβο στο δρόμο.Με το exalto 2 και την ασυμμετρία πέτυχαν τα ίδια και καλύτερα αποτελέσματα στο δρόμο (βρεγμένο ή μη) και κράτησαν χαμηλά και το θόρυβο, ΕΝΩ βελτίωσαν και την γόμα (έγινε πιο μαλακή ).
Και υποτιθεται οτι το κεντρικο V στο παλιο εξαλτο ηταν αναποδα ως προς την φορα κύλισης για να μην κανει θορυβο.
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
καβουρας τι γκολφ ηταν αυτο με τα pilot sport?ένα αθάνατο Golf-ακι μου ήταν το IV με 205/55/16 λάστιχο.
(πέρασαν κι από αυτό τα pilot sport πρώτης γενιάς...αυτά που έκαναν V )Το αμάξι της μάνας μου ένα Golf V 1.6fsi με 115 φλογερά καθαρόαιμα άτια έτοιμα να κόψουν κομμάτια από τον ασφαλτοτάπητα
-
α τοτε ειχα μονιμα τα exalto, 2 εκανα λαθος..
παντως σιγα το V , τα Eagle F1 ειναι το V το σωστο και κανουν θορυβο
σε τι εξυπηρετει το V τελοσπαντων?
εγω παντως στο s3 εβαλα αυτα τα pilot sport και επειμενω οτι ειναι πολυ καλο λαστιχο σε σχεση με τα conti και ζεσταινονται αμεσως οπως ολα τα michelin που ειχα οδηγησει και σε σχεση με τα conti που ηθελαν λιγα λεπτα.
σε σχεση με τα exalto δε μπορω να μιλησω γιατι το ενα αυτοκινητο και το αλλο δεν εχουν καμια σχεση.. δε μπορω να καταλαβω πως σου κολλησε οτι ειναι ασχημα
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Άλλη καλή επιλογή είναι τα Michelin pilot Exalto (τα καινούρια που είναι ασύμμετρα και όχι τα παλιά που είναι στο σχήμα V).Πολύ κοντά στα Rosso και στα ασύμμετρα F1.
Eντύπωση μου κάνει ότι το pilot sport (που είναι και μια κατηγορία 'πάνω') είναι αρκετά χειρότερο σε συμπεριφορά από το exalto.QsisVTS, μιλάμε για πολύ θόρυβο όμως...εκνευριστικά πολύς!!Να μην ακούγεται τίποτα από το αμάξι και να ακούγονται τα λάστιχα ακόμα κι όταν κυλάει το αμάξι σε πολύ καλό οδόστρωμα
Κρατάω μόνο μία επιφύλαξη επειδή τα λάστιχά μου έχουν πέλμα 225mm (ήτοι αρκετά φαρδύ), αλλά από την άλλη της μάνας μου στο Golf V που έχουν ίδιο πέλμα τα λάστιχα (F1 assymetric φοράει) τα λάστιχα είναι ΠΟΛΥ αθόρυβα.εδω δε λες οτι κανουν θορυβο?
τεσπα μπερδευτηκα
-
Τα Pilot Sport είναι για πολύ περισσότερα άλογα (προφανώς για να πιάσουν θερμοκρασία που πρέπει). Σε ένα φυλλάδιο της Michelin είχα δει δίπλα στο Pilot sport μια carrera και δίπλα στο Exalto ένα Megane αν δεν κάνω λάθος.
Γνωστός μου με CLK 200 την πάτησε καθώς παρασύρθηκε και έβαλε sport αλλά δεν τα νιώθει καθόλου καλά. Νομίζω το ίδιο ισχύει και με τα Nero, Rosso. Πριν τα βάλω στην πίστα (Nero) και φαγωθούν αρκετά είχα πρόβλημα στο να ανεβάσουν θερμοκρασία. Ούτε τώρα ξέρω αν θα είμαι ΟΚ αφού το χειμώνα με τις χαμηλότερες θερμοκρασίες δεν έχω δει τι γίνεται. -
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Τα Pilot Sport είναι για πολύ περισσότερα άλογα (προφανώς για να πιάσουν θερμοκρασία που πρέπει). Σε ένα φυλλάδιο της Michelin είχα δει δίπλα στο Pilot sport μια carrera και δίπλα στο Exalto ένα Megane αν δεν κάνω λάθος.
Γνωστός μου με CLK 200 την πάτησε καθώς παρασύρθηκε και έβαλε sport αλλά δεν τα νιώθει καθόλου καλά. Νομίζω το ίδιο ισχύει και με τα Nero, Rosso. Πριν τα βάλω στην πίστα (Nero) και φαγωθούν αρκετά είχα πρόβλημα στο να ανεβάσουν θερμοκρασία. Ούτε τώρα ξέρω αν θα είμαι ΟΚ αφού το χειμώνα με τις χαμηλότερες θερμοκρασίες δεν έχω δει τι γίνεται.ναι ισως για αυτο δε του φανηκαν καλα
εμενα ισα ισα στο s3 αμεσως μου φαινεται οτι αποδιδουν και μαλιστα τωρα που κανει ζεστη δεν υπερθερμαινονται ουτε σκουζουν σαν ηλιθια οπως τα conti ειναι συνεχως τα ιδια και φρεναρουν πολυ ωραια χωρις δραματατα exalto κανονικα ειναι για μεχρι 200+ λιγα αλογα
στο c2 με 120 ειναι υπεροχα παρα το μεγαλο δεικτη ταχυτητας που υποχρεωτικα εχει η διασταση (240)
-
Έκθεση Φρανκφούρτης με 3 ντεπούτα:
- Audi S5 Sportback (3.0TFSI - 333PS με στάνταρ το 'sport differential')
- Cleaner A4 3.0 TDI (0-100 σε 6.2'', μέση κατανάλωση 6,7lt/100km)
- A3 1.2 TFSI (1.197κ.εκ., 105PS, 175 Nm στις 1,500 - 3,500 rpm, 5,5lt/100km με FWD + χειροκίνητα κιβώτια)
http://www.fourtitude.com/news/publish/ ... 5236.shtml
-
Και νέο σήμα για την Audi (77 χρόνια μετά...!)
Το πρώτο μοντέλο που θα στολίσει θα είναι το νέο Audi A8
To παλιό/τωρινό logo βρίσκεται από το 1932 (ΑUTO UNION)http://www.4wheelsnews.com/audi-upgrades-its-logo/
το νέο λογότυπο στο τέλος του βίντεο -
τρομερη διαφορα στο νεο σημα!
καλα μας κοροιδευουν?
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
τρομερη διαφορα στο νεο σημα!καλα μας κοροιδευουν?
Πολύ πιο όμορφο και μοντέρνο το καινούριο
Ε, τι περίμενες, να βάλουν χρώματα και σχεδιάκια εκεί στην Audi??
-
ναι κατι τετοιο...
-
Πάλι σε πορνό το γύρισες
-
Ο χρήστης technik έγραψε:
- A3 1.2 TFSI (1.197κ.εκ., 105PS, 175 Nm στις 1,500 - 3,500 rpm, 5,5lt/100km με FWD + χειροκίνητα κιβώτια)
...επόμενο βήμα τα 1.000??? Δε μπορώ να φανταστώ ΠΟΣΟ μικρό θα φαίνεται το μοτέρ μέσα στο τεράστιο καπό του Α3
AUDI FORUM