-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
ολα τα tsi tfsi 1.4 και 2.0 καινε λαδιεγώ γι'αυτό δεν πήρα το S3...
είχα ακούσει ότι καίει λάδια ο 2.0TFSI ενώ ο 1.8TFSI όχι...@teohaik
αν και δεν είμαι παθών (δηλαδή το αμάξι μου δεν τσιμπάει λάδια ή τουλάχιστον είναι τόοοσο λίγο δεν προλαβαίνει να φανεί στην βέργα ελέγχου των λαδιών μέσα σε 10.000km), θα σου πω ότι οι καταναλώσεις λαδιού που ακούς έχουν μία διαφορά έντονη από την πραγματικότητα όσο αναφορά τη μέση χρήση (δηλαδή δεν είσαι κανένας κάγκουρας που βάζει μπροστά το αμάξι και δεν κάνει ούτε ένα μέτρο ήρεμα ).
Αν το προσέξεις στο στρώσιμο και δεν το λιώνεις συνέχεια, μπορεί και να μην παρατηρήσεις ποτέ μείωση της στάθμης λαδιού.
Τώρα αν με το που το πάρεις από την αντιπροσωπεία, το βάλεις μπροστά και αρχίζεις το λίωσιμο-σκίσιμο, τότε ποιός σου φταίει?
Να έχεις υπόψην σου επιπλέον (αν κατασταλάξεις και πάρεις -γενικότερα- turbo αυτοκίνητο) ότι δεν μπορείς να βάζεις μπροστά ένα μοτέρ turbo και να το λιώνεις αμέσως.Θα πρέπει να περιμένεις να ζεσταθεί τουλάχιστον το νερό φτάνοντας στους 90 βαθμούς (και το λάδι περίπου θα έχει προλάβει να φτάσεις τους 75-80 βαθμούς και να μην είναι παγωμένο), πριν αρχίσεις να το πιέζεις.Γενικά όλα τα αμάξια τσιμπάνε λάδι όταν τα σκίζεις.Απλά τα turbo αυτοκίνητα τσιμπάνε λίγο παραπάνω αφού είναι ΚΑΙ πιεσμένα ως μοτέρ για να βγάλουν τα παραπάνω άλογα και ροπή (δεν τα βγάζουν δηλαδή ατμοσφαιρικοί κινητήρες ίδιων κυβικών ).Τα επιπλέον 'τσάμπα' άλογα χρειάζονται και κάποιες μικρο-θυσίες (μικρή αύξηση κατανάλωσης λαδιού, μεγαλύτερη κατανάλωση από έναν ατμοσφαιρικό κινητήρα ίδιου μεγέθους κτλ).
Και για να μην έχουμε αυταπάτες:
Γενικά όλοι οι κινητήρες τσιμπάνε λάδι λίγο ή πολύ ανάλογα με το πόσο μεγάλες ή μικρές ανοχές έχουν.
Επίσης όταν λιώνεις το αμάξι, ο κινητήρας λειτουργώντας σε περισσότερες στροφές, καίει και περισσότερο λάδι (φαντάσου πχ ότι σε κάθε παλινδρόμηση του εμβόλου, παρασύρεται στον θάλαμο καύσης και λίιιιγο λαδάκι που βρίσκεται κάτω από το έμβολο για λίπανση, οπότε όσες πιο πολλές στροφές έχεις, τόσο περισσότερες παλιδρομήσεις κάνει το έμβολο και άρα περισσότερο λάδι παρασύρεται στο θάλαμο καύσης και καίγεται).
Τώρα...λίγο απλουστευμένα: όταν το στρώνεις, το αμάξι αποκτά τις ανοχές του.όσο λιγότερο βίαιες είναι κινήσεις μέσα στον κινητήρα, στο κιβώτιο κτλ, τόσο πιο μικρές ανοχες θα αποκτήσει το εκάστοτε κομμάτι του αυτοκινήτου, οπότε θα αφήνει μικρότερο κενό για να περνά το λάδι και άρα σε κάθε παλινδρόμηση του εμβόλου (μιας και μιλάμε για τον κινητήρα), θα περνάει και λιγότερο λάδι και άρα θα καίει λιγότερο λάδι.
Ο κατασκευαστής έχει υπολογίσει έτσι κατά τον σχεδιασμό ώστε να μην παρατηρείται κάποια έντονη-ανησυχητική μείωση στην στάθμη των λαδιών (στη βέργα που βλέπεις εσύ - πχ 0,1-0,2lt/100km).Σίγουρα υπάρχουν και σφάλματα κατά την παραγωγή, οπότε πραγματικά για λόγους ασφαλείας (από την πλευρά της εταιρίας παραγωγής αυτοκινήτων), έχουν βάλει κάποια επιπλέον lt/100km που θα θεωρείται φυσιολογικό ώστε να μην έρχονται όλοι με το παραμικρό και ζητάνε αλλαγή κινητήρα τσάμπα κτλ.
Σίγουρα δε θα πάρουν όλοι οι αγοραστές το αμάξι και θα του συμπεριφερθούν με τον πλέον ευγενικό τρόπο αφού θα το αγοράσει και ο 'ψείρας', θα το αγοράσει και ο 'στ@ρχιδιστής'.Ελπίζω να έγινα κατανοητός.
Συγνώμη για το σεντόνι.
-
καλα ουτε και γω εχω κινδυνευσει ποτε να μεινω απο λαδια!!!!
μονο κατα το στρωσιμο ειχα θεματακι , αλλα το κοιτουσα και δεν ειχα προβλημα
και σιγα μη και δε καιει τπτ ο 1.8 , εδω και ο 1.4 με τα 122 φιλου μου σε στρωσιμο το τσιμπαει το λαδακι του..
βεβαια δεν ειναι και περιπτωση rx8 οι tsi , καποιοι ειναι οντως υπερβολικοι
παντως δεν τσιμπανε ολοι οι κινητηρες λαδι, ενα vectra που ειχαμε πχ 1.6 100 αλογα τσιμπαγε, ενω το citroen με 125 αλογα κοφτη στις 7200 και πλεον κανενα απολυτως ζεσταμα δεν καιει σταγονα..
καποια μοτερ ειναι φτιαγμενα να καινε και οσο πιεζονται λογικο ειναι να καψουν παραπανω
-
Στα 122 ps ο 1.4 tsi είνα οκ με αλλαγές κάθε 7,5κ χμ πιστεύω πως δεν θα αντιμετοπίσεις κανένα πρόβλημα .
-
μονο κατα το στρωσιμο ειχα θεματακι , αλλα το κοιτουσα και δεν ειχα προβλημαακριβώς...κατά το στρώσιμο.
Μετά, όσο δεν το σκίζεις (σπάνια περίπτωση? ), δεν τσιμπάει σχεδόν τίποτα.και σιγα μη και δε καιει τπτ ο 1.8 , εδω και ο 1.4 με τα 122 φιλου μου σε στρωσιμο το τσιμπαει το λαδακι του..
Κατά το στρώσιμο τσίμπησε λίγο κι εμένα (έφτασε στη μέση της βέργας η στάθμη) αλλά από τότε πραγματικά τίποτα.
Για να καταλάβεις, πίστευα ότι μετά τις διακοπές και μετά από αρκετό σκίσιμο μέσα στις ζέστες και κυρίως μετά από 12.000km ότι θα έβλεπα έστω κάποια διαφορά στην ένδειξη του δείκτη...κι όμως...τίποταβεβαια δεν ειναι και περιπτωση rx8 οι tsi , καποιοι ειναι οντως υπερβολικοι
Καλά...εννοείται αυτό!Με κάποιες πραγματικά απειροελάχιστες εξαιρέσεις (μετρημένες στα δάκτυλα του ενός χεριού) οι οποίοι έτυχαν σε αστοχία υλικού και τους άλλαξαν μηχανή τσάμπα,όλοι οι άλλοι απλώς είναι υπερβολικοί και κυρίως ασεβείς με το αμάξι τους (πχ δεν έκαναν ποτέ στρώσιμο και το λιώνουν από το πρώτο μέτρο από τη στιγμή που θα το βάλουν μπροστά).
παντως δεν τσιμπανε ολοι οι κινητηρες λαδι, ενα vectra που ειχαμε πχ 1.6 100 αλογα τσιμπαγε, ενω το citroen με 125 αλογα κοφτη στις 7200 και πλεον κανενα απολυτως ζεσταμα δεν καιει σταγονα..
Πάντως είναι φυσικώς αδύνατον να κάνεις το έμβολο να έχει τόσο μικρή ανοχή, δηλαδή η απόσταση να είναι τόοοοσο μικρή που να σκουπίζει όλο το λάδι που είναι πίσω από το έμβολο, όταν αυτό φεύγει από το άνω νεκρό σημείο (τέρμα άνω δηλαδή) και φτάνει στο κάτω νεκρό σημείο (τέρμα κάτω).
Σίγουρα απλώς έχει πολύ μικρή ανοχή και τσιμπάει τόσο που είναι πρακτικώς αδύνατο να το καταλάβεις, εκτός κι αν κάνεις να του αλλάξεις λάδια 30,000km.
Τέλος...στο C2 δεν του κάνεις ΠΛΕΟΝ ζέσταμα,έχοντας ήδη αρκετά km στην πλάτη του, έχοντας δηλαδή ήδη αποκτήσει τις ανοχές του και όχι όταν ήταν ακόμα άστρωτο.φίλε teohaik, πραγματικά ελπίζω να σου ξε-διαλύναμε κάποιες απορίες και να μην σε μπερδέψαμε περισσότερο.
-
:slap:
που κολλαει ο θεος?
Για το 'I wish to be a BMW'
-
Ο χρήστης Nick-K έγραψε:
:slap:
που κολλαει ο θεος?
Για το 'I wish to be a BMW'
ααα
@καβουρας συμφωνω με τα γραφομενα σου
-
καλα ουτε και γω εχω κινδυνευσει ποτε να μεινω απο λαδια!!!!μονο κατα το στρωσιμο ειχα θεματακι , αλλα το κοιτουσα και δεν ειχα προβλημα
και σιγα μη και δε καιει τπτ ο 1.8 , εδω και ο 1.4 με τα 122 φιλου μου σε στρωσιμο το τσιμπαει το λαδακι του..
εμενα παντως που τα ελεγξα χτες δεν εχω καψει σταγονα μετα απο 3000 χιλιομετρα (το στρωσιμο ηταν για περιπου 2000, μετα... )
και εχω 122αρι + dsg σαν του φιλου σου(ελπιζω να μην το γκαντεμιασω και αρχιζει να καιει λαδι σα διχρονο )
-
αυτος αν θυμαμαι καλα εχει καψει περιπου το 1/4 του min/max (δεν εχει και ξεκαθαρη ενδειξη ο δεικτης στο συγκεκριμενο αυτοκινητο ) και πρεπει να χει περιπου 4.000 χλμ σιγα ουτε 200 ml δε θα ναι αυτα...
αυτο κανονικα δε θα πρεπε να αναφερεται..
-
αυτος αν θυμαμαι καλα εχει καψει περιπου το 1/4 του min/max (δεν εχει και ξεκαθαρη ενδειξη ο δεικτης στο συγκεκριμενο αυτοκινητο ) και πρεπει να χει περιπου 4.000 χλμ σιγα ουτε 200 ml δε θα ναι αυτα...αυτο κανονικα δε θα πρεπε να αναφερεται..
κάτι λέγαμε για υπερβολικούς πριν εμείς...
και για να τα βάλουμε σε νούμερα γι'αυτούς που δεν καταλαβαίνουν γιατί θεωρείται λίγο υπερβολή να αναφέρουμε ότι 'καίει λάδια ο 1.4Τ με τα 122 άλογα':
έστω ότι έκαψε αυτά τα 200ml στα 4000km => μιλάμε για κατανάλωση λαδιού 0,05lt/1000km, δηλαδή σε διάστημα αλλαγής λαδιών 15.000km θα κάψει 0,75lt λάδι.Τώρα αν σκεφτούμε ότι οι περισσότεροι κάνουν αλλαγή λαδιών κάθε 10.000km ή κάθε 7500km μιλάμε για καμμένο λάδι όγκου 0,5lt και 0,375lt και το κάρτερ του αυτοκινήτου παίρνει 4lt...
Γι'αυτό λέω ότι είναι υπερβολικος όποιος πει ότι καίει το TSI λάδια όταν έχει καταναλώσεις λαδιού σαν και την παραπάνω (που είναι περίπου και λίγο πάνω από το μέσο όρο). -
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Με βοήθησαν να καταλάβω.
Μάλλον γνωρίζω εκ τον προτέρων την απάντηση αλλα θα ρωτήσω κάτι ακόμα: Πιστεύετε οτι το Α3 τα αξίζει τα παραπάνω χρήματα που κοστίζει; Υπάρχει κάποια διαφορά στον τρόπο κατασκευής και στους ποιοτικούς ελέγχους που γίνονται στην Audi απο αυτούς της VW? Δηλαδή να κάνω τη καρδιά μου πέτρα και να δώσω τα 5 χιλιάρικα παραπάνω που έχει το Α3 (με τα εξτρά που θέλω τόσο παραπάνω βγαίνει) και να πάρω Audi? Γιατί αν η διαφορά είναι μόνο στο όνομα της εταιρείας τότε δεν αξίζει, αν όμως υπάρχει φανερή διαφορά στην ποιότητα κατασκευής που βελτιώνει την αξιοπιστία και τότε αλλάζει το πράγμα.
Είμαι λίγο καχύποπτος για το αν υπάρχει διαφορά γιατί ανήκουν και οι 2 στον ίδιο όμιλο!Οι περισσότεροι θα κατάλαβαν οτι τα ρωτάω αυτά, γιατί έχω διαβάσει για πολλά και διάφορα ηλεκτρονικά και μη προβληματάκια(-άρες) που βγάζουν σε ορισμένους τα GOLF! Και αυτά σίγουρα δεν προκύπτουν απο καγκούρικο οδήγημα!
-
αν εννοεις τα παραθυρα αυτο δεν ξερω γιατι γινεται κυριως στα golf , δεν αποκλειεται εκτος πλαστικων να υπαρχουν και αλλου διαφορες..
παντως τα μηχανικα μερη ειδικα κινητηρας κιβωτια εγκεφαλοι και μαλιστα στο συγκεκριμενο (122) δεν υπαρχει κανενας λογος να μην ειναι ακριβως τα ιδια..
τωρα για το αν αξιζει.. σε σχεση με το 5 θα σου ελεγα οτι αξιζει, αλλα αν και κατοχος ουσιαστικα ενος Α3 θα ελεγα οτι και στην πιο ταπεινη του μορφη το 6αρι εχει τρομερο εσωτερικο , μαλλον καλυτερο , πολυ καλη ηχομονωση και τρομερη ποιτητα κυλισης..
αυτη τη στιγμη το Α3 περναει τα τελευταια χρονια της ζωης του μιας και θα αλλαξει το μοντελο και το πατωμα.εκει θα περιμενουμε να δουμε ουσιαστικη αναβαθμιση και φυσικα περιμενουμε οι διαφορες σε σχεση με το golf να γινουν οπως πρεπει ετσι ωστε να δικαιολογειται η διαφορα τιμης.
αν κρινω απο τη δουλεια που εγινε στο golf το επομενο Α3 θα παιζει χωρις κανενα αντιπαλο στην κατηγορια...
οποτε η προταση μου ειναι ειτε να περιμενεις, ειτε να παρεις το golf αν το βιαζεσαι
τα μονα υπερ του Α3 αυτη τη στιγμη για μενα ειναι η πιο ομορφη εξωτερικη σχεδιαση και για οποιον ενδιαφερεται το σημα (πουλ μουρ). κατα τα αλλα δεν εχει κατι ουσιαστικα καλυτερο
-
qsisvts το έθεσες πολύ καλά το θέμα...
Όντας ένας πραγματικά ευτυχής ιδιοκτήτης ενός Α3 θα πω το εξής (το οποίο έχω ξαναπεί και πιο παλιά):
Αν ήταν να αγοράσω αμάξι τώρα θα προτιμούσα να περιμένω να έρθει το A3 της επόμενης γενιάς που θα δικαιολογεί σε μεγαλύτερο βαθμό τη διαφορά τιμής όπως ίσχυε παλιότερα με το Golf V και το Α3.Αν βιαζόμουν, μάλλον θα κατέληγα σε Golf και θα έδινα αυτά τα επιπλέον λεφτά σε κάποια extra.Βέβαια για μένα που κοιτούσα γύρω στα 160 άλογα, θα ήταν μειονέκτημα το ότι το golf τα βγάζει από 1,4 ενώ το Α3 από 1,8 κυβικά.Για σένα που μιλάμε για έναν κινητήρα που βγαίνει και στα 2 μοντέλα,προφανώς δεν τίθεται τέτοιο θέμα.
Κι αυτό το δίλλημα υπάρχει (από μέρους μου) γιατί το εκάστοτε Α3 είναι μία βελτιωμένη έκδοση του Golf.Αυτή τη στιγμή το Α3 στηρίζεται πάνω στο Golf V και βελτιώνει σε διαφορα σημεία το Golf, ενώ το Golf VI είναι βελτιωμένη έκδοση του Golf V (όντας το νέο μοντέλο).Αν τώρα σκεφτεί κανείς επιπλέον ότι έγινε ένα μεγάλο βήμα στο θέμα της ποιότητας στο Golf VI, στο καινούριο Α3 που ΘΑ έρθει ΚΑΠΟΙΑ στιγμή, το 'μπαμ' θα είναι ακόμα μεγαλύτερο.Πάντως ψιλο-μικρο-διαφορές στους κινητήρες υπάρχουν όσο αναφορά τα περιφεριακά.
Δεν ξέρω τι παίζει ανάμεσα σε Golf και Α3 αλλά πχ στα leon χρησιμοποιείται πλαστική σκάστρα ενώ στα Α3 μεταλλική (σύμφωνα με τα forum ) και γι'αυτό στα Leon σκίζεται ακόμα κι αν έχεις το αμάξι πλήρως εργοστασικό, ενώ αν κάποιος βάλει πρόγραμμα σε leon επιβάλλεται να αλλάξει την σκάστρα με μία μεταλλική.Σίγουρα έχουν κι άλλες διαφορές που δύσκολα μπορεί να εντοπιστούν και η διαφορά τιμής δεν είναι 100% αέρας κοπανιστός. (Τώρα για τι ποσοστό μιλάμε ότι είναι ο αέρας γιατί 'απλώς είναι audi' είναι άλλο θέμα )
ΥΓ:Η διαφορά τιμής ανάμεσα στο golf 122ps και 160 από όσα έχω ακούσει είναι ιδιαίτερα μικρή (τάξης των 500€ ), οπότε αν πας σε Golf ίσως αξίζει να το κοιτάξεις...Αν πηγαίνεις συγκρατημένα, το ίδιο θα καίνε (περίπου), ενώ το 160άρη θα έχει την επιπλέον δύναμη ΑΝ την χρειαστείς.
-
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
@Κάβουρας: Δυστυχώς η διαφορά στην τιμή δεν είναι 500 € αλλά 1350 €
Πάντως οτι και να πάρω είναι σίγουρο πως τα μόνα λεφτά που δε θα λυπηθώ να δώσω θα είναι αυτά που θα δώσω για το DSG ή το S-tronic!!! Το οδήγησα στο test drive και απο τότε δε θέλω να ξαναπιάσω λεβιέ ταχυτήτων στα χέρια μου!
-
Ο χρήστης teohaik έγραψε:
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.@Κάβουρας: Δυστυχώς η διαφορά στην τιμή δεν είναι 500 € αλλά 1350 €
Πάντως οτι και να πάρω είναι σίγουρο πως τα μόνα λεφτά που δε θα λυπηθώ να δώσω θα είναι αυτά που θα δώσω για το DSG ή το S-tronic!!! Το οδήγησα στο test drive και απο τότε δε θέλω να ξαναπιάσω λεβιέ ταχυτήτων στα χέρια μου!
η φιλος μου παντως θυσιασε το ενδεχομενο του 160 (και αλλων εξτρα) για το dsg
-
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
@Κάβουρας: Δυστυχώς η διαφορά στην τιμή δεν είναι 500 € αλλά 1350 €
η φιλος μου παντως θυσιασε το ενδεχομενο του 160 (και αλλων εξτρα) για το dsg
Δεν έκανε άσχημα! Κι εγώ σκέφτομαι την πιθανότητα να πάρω το 122 αντι για το 160, το DSG πάντως δεν το βγάζω με τίποτα!
-
Ο χρήστης teohaik έγραψε:
@Κάβουρας: Δυστυχώς η διαφορά στην τιμή δεν είναι 500 € αλλά 1350 €ο γνωστός μου που πήρε το Golf το 160άρι αντί του 122 που κοιτούσε αρχικά ήταν (όπως μου είπε) για διαφορά τιμής πολύ μικρή.Βέβαια να πω την αλήθεια, δε ρώτησα λεπτομέρειες (αν είναι στην ίδια έκδοση κτλ) γιατί δεν είχα ιδιαίτερη οικειότητα μαζί του. Θυμάμαι όμως χαρακτηριστκά ότι ήταν για εξευτελιστικό ποσό.Υποθέτω (από τη διαφορά που έγραψες) ότι αναφερόταν στην κορυφαία του 122 και στη χειρότερη του 160άρη.
Και πάλι όμως το 160άρι αξίζει απίστευτα τα λεφτά του. Το οδήγησα (χειροκίνητο όμως) μάλιστα το καλοκαίρι για περίπου 500km και ξετρελάθηκα.
Το S-tronic/DSG αν το συνηθίσεις, δεν το αλλάζεις με τίποτα.
Προσωπικά και το επόμενο αμάξι θα είναι σίγουρα αυτόματο και θα το ήθελα ξανά διπλού συμπλέκτη (όχι υποχρεωτικά VAG group).Δεν ξέρω αν αξίζει να θυσιάσεις τον πιο δυνατό κινητήρα για το DSG.Εκεί αρχίζουν και παίζουν προσωπικά ζητήματα και απαιτήσεις.Εγώ μάλλον θα προτιμούσα την πιο γρήγορη έκδοση...
-
εχει διαφορα , τσεκαρε τις εκδοσεις..
φυσικα μπορεις να θυσιασεις εξοπλισμο για μοτερ
http://www.4troxoi.gr/default.php?pname ... del_id=719
παντως φιλε teohaik αν θες dsg με λιγο εξοπλισμο (με λιγα λογια να κινηθεις στα 20.000, οπως εκανε ο φιλος μου) θα πρεπει να περιμενεις κανα 4μηνο , γιατι τα ετοιμοπαραδοτα με dsg συνηθως εχουν διαφορα καλουδια επανω τα οποια μπορει να μη θελεις
-
εχει διαφορα , τσεκαρε τις εκδοσεις..μ@λ@κίες μου έλεγε αφού σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να προκύψει τόσο μικρή διαφορά.
συγνώμη για την παραπλάνηση -
Για τα λάδια επειδή τώρα,μπήκα συμφωνώ με τους προλαλήσαντες και επειδή έχω και γνωστούς με τα TSI και 1.4 και 1.8 μπορώ να πω ότι δεν έχουν μεγάλες καταναλώσεις λαδιού.Τώρα μεταξύ Golf και A3 και παρόλο που το Α3 είναι το αγαπημένο μου αυτοκίνητο θεωρώ ότι τα 5000 χιλιάρικα διαφορά δεν είναι και λίγα οπότε πάρε το Golf το οποίο είναι ένα επίσης πολύ καλό αυτοκίνητο.
-
παντως φιλε teohaik αν θες dsg με λιγο εξοπλισμο (με λιγα λογια να κινηθεις στα 20.000, οπως εκανε ο φιλος μου) θα πρεπει να περιμενεις κανα 4μηνο , γιατι τα ετοιμοπαραδοτα με dsg συνηθως εχουν διαφορα καλουδια επανω τα οποια μπορει να μη θελειςΝαι το γνωρίζω, μου το είπαν και στην αντιπροσωπεία! Και αυτοί ρε γαμώτο 3 με 4 μήνες για να κατασκευαστεί και να έρθει εδώ το αυτοκίνητο; Παράλληλες γραμμές παραγωγής σου λέει μετά...
AUDI FORUM