-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
παιδια θα θελα να ρωτησω κατι..στο τρεχον τευχος των 4Τ παρουσιαζεται το ΤΤ-S..εγω προσωπικα γενικως εμπιστευομαι τις δυναμομετρησεις των 4Τ,στο τευχος ομως αυτο το ΤΤ το οποιο ουσιαστικα φοραει τον κινητηρα του S3 εδωσε στο δυναμομετρο 226 αλογα(παντα μιλαμε για τροχο)...σε παλιοτερο συγκριτικο(Ιανουαριος του '07 αν δε κανω λαθος) ειχε δωσει στο S3 245 στον τροχο...εχοντας διαβασει προσφατα και σε αλλο foum σχετικες δυναμομετρησεις ακουσα τη γνωμη οτι τα 245 γινονται με το haldex κλειστο(οποτε μειωνονται οι απωλειες της τετρακινησης) γιατι διαφορετικα,αν εδινε 245 με τετρακινηση θα πρεπε να ειχε καμια 300αρια στροφαλο,πραγμα υπερβολικο...
ξερει κανεις ακριβως τι παιζει με το θεμα?γνωριζουμε αν πλεον οι 4Τ βρηκαν τροπο να μετρουν με τον haldex ανοιχτο(γιατι ηξερα οτι υπηρχαν προβληματα)....?γιατι εδω που τα λεμε τα 226 ειναι πιο λογικο νουμερο..δεν εχω διαβασει ακομα το αρθρο,ενας φιλος μου μου το ειπε απο το τηλεφωνο...
επισης ισχυει οτι αν σηκωθει το χειροφρενο η τετρακινηση απενεργοποιειται???(αυτο το ειχα διαβασει σε ξενο forum)...αν ειναι να μας φτανουν να το σηκωνουμε μια σκαλα και να γινομαστε μπροστοκινητοι
Παιζει να τα 'πειραζουν' λιγο προς τα πανω οι αντιπροσωπειες πριν δωσουν ενα αμαξι για δοκιμη σε περιοδικο και να κερδιζουν τις εντυπωσεις ?
Εγω το εξεταζω σαν πολυ σοβαρο ενδεχομενο! -
Τι εννοείς να το πειράζουν?
Δε νομίζω ότι μπορούν να κάνουν και πολλά...
Μου έχουν πει ότι υπάρχουν κάποιες ρυθμίσεις (μέσω vag com) που μπορείς να βάλεις τον εγκέφαλο σε mode που να είναι λίγο πιο άγριος...Βέβαια θα καίει και 0.2-0,3 lt/100km παραπάνω
Μη φανταστείς και πολλά-πολλά...Ένα κλικ ας πούμε.
Τουλάχιστον αυτό μου έχουν πει (το ίδιο ισχύει και για τα mercedes )ΥΓ:Τώρα αν βάζουν πρόγραμμα στο αμάξι, είναι τραγικοί...
-
αυτο σιγουρα ισχυει σε πολλες περιπτωσεις,ομως ιδιο νουμερο(245) ισχυριζεται οτι εβγαλε και ενας ιδιωτης,σε δυναμομετρηση η οποια εγινε για να τσεκαρει μετα τη μετεπειτα βελτιωση του,σπευδει ομως να ξεκαθαριστει πιο κατω οτι ειχε απενεργοποιηθει ο haldex....
oι 4T εδωσαν αλλα αποτελεσματα τη μια φορα και αλλα την αλλη και δεν δεν εχω καταλαβει ακομα τα πως και γιατι,μην εχοντας διαβασει το αρθρο...
αν θες δες και τη συζητηση απο αλλο φορουμ..
http://www.audis3.gr/forum/showthread.php?t=3120' target='_blank' target='_blank' target='_blank
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Τι εννοείς να το πειράζουν?
Δε νομίζω ότι μπορούν να κάνουν και πολλά...
Μου έχουν πει ότι υπάρχουν κάποιες ρυθμίσεις (μέσω vag com) που μπορείς να βάλεις τον εγκέφαλο σε mode που να είναι λίγο πιο άγριος...Βέβαια θα καίει και 0.2-0,3 lt/100km παραπάνω
Μη φανταστείς και πολλά-πολλά...Ένα κλικ ας πούμε.
Τουλάχιστον αυτό μου έχουν πει (το ίδιο ισχύει και για τα mercedes )ΥΓ:Τώρα αν βάζουν πρόγραμμα στο αμάξι, είναι τραγικοί...
Μάλλον εννοείς το Dyno Mode, τουλάχιστον στα Mercedes! Δεν έχει να κάνει με αύξηση ιπποδύναμης αλλά με απενεργοποίηση των ηλεκτρονικών βοηθημάτων ώστε να μην ενεργοποιούνται κατά τη διαδικασία της δυναμομέτρησης!
-
Ο χρήστης iliasp έγραψε:
Μάλλον εννοείς το Dyno Mode, τουλάχιστον στα Mercedes! Δεν έχει να κάνει με αύξηση ιπποδύναμης αλλά με απενεργοποίηση των ηλεκτρονικών βοηθημάτων ώστε να μην ενεργοποιούνται κατά τη διαδικασία της δυναμομέτρησης!Όχι...Δεν εννοώ το dyno mode.
Στο mercedes του πατέρα μου, όταν είχα πάει μαζί του στο service, του είπαν ότι ο εγκέφαλος έχει 3 ρυθμίσεις όπου και στις 3 αποδίδει το ίδιο (σαν απόλυτα νούμερα) αλλά με το επίπεδο #1 η μηχανή να αποδίδει τη δύναμη πιο ομαλά/γραμμικά και το #3 η μηχανή γίνεται λίγο πιο 'αγρια', δηλαδή πχ η βαλβίδα του compressor δουλεύει έτσι που διατηρεί λίγο παραπάνω την πίεση (δηλαδή δεν ανοίγει αμέσως για να εκτονώσει τον πιεσμένο αέρα) με αποτέλεσμα να τραβάει καλύτερα χαμηλά. Πρακτικά αυτό μεταφράζεται: αν αφήσεις το γκάζι κα πέσουν οι στροφές, αν το ξαναπατήσεις σχετικά αμέσως για να επιταχύνεις, η πίεση στον κομπρέσσορα δεν έχει πέσει πολύ. (βέβαια αυτό δεν καταπονεί τον κομπρέσσορα? )
Αυτό επηρεάζει και λίγο την καταλάνωση κάντοντας το αμάξι λίγο πιο ενεργοβόρο ή λίγο πιο οικονομικό.
Από το εργοστάσιο, ο εγκέφαλος είναι στο #1 επίπεδο.
Τουλάχιστον αυτό μου είπαν (στην ΕΚΚΑ στη Συγγρού).
(προφανώς και όταν μας το είπαν αυτό, ο εγκέφαλος μπήκε αμέσως στο #3 )ΥΓ:Βέβαια του πατέρα μου είναι βελτιωμένη C από την AMG (εκτελωνίστηκε έτσι δηλαδή αφού έβαλε ως έξτρα ένα μηχανικό πακέτο της AMG που ανέβαζε την ιπποδύναμη από 163 σε 210), οπότε δεν ξέρω αν παίζει τίποτα περιεργο και έχει άλλο εγκέφαλο και άρα και επιπλέον άλλες ρυθμίσεις .
-
βελτιωμένος M271 από την AMG? Δυστυχώς δεν υπάρχει:(
Δεν ξέρω ποιος σας το είπε, αλλά το πιο πιθανό είναι να έχει φορεθεί μια μικρότερη τροχαλία κομπρέσορα μαζί με νέα χαρτογράφηση αγνώστου προεύλεσης, μιας και όπως σου είπα δεν υπάρχει πακέτο αναβάθμισης μηχανικό από την AMG για τα διακοσάρια μας, μακάρι να έβγαζε ένα καλό και αξιόπιστο αλλά που!
Αυτό για τα τρία επίπεδα ομολογώ πως πρώτη φορά το ακούω, έχω παίξει αρκετές φορές με το Star αλλά τέτοια ρύθμιση ποτέ δεν είδα!Είμαστε και σε λάθος forum
-
Ο χρήστης iliasp έγραψε:
Δεν ξέρω ποιος σας το είπε, αλλά το πιο πιθανό είναι να έχει φορεθεί μια μικρότερη τροχαλία κομπρέσορα μαζί με νέα χαρτογράφηση αγνώστου προεύλεσης, μιας και όπως σου είπα δεν υπάρχει πακέτο αναβάθμισης μηχανικό από την AMG για τα διακοσάρια μας, μακάρι να έβγαζε ένα καλό και αξιόπιστο αλλά που!
Αυτό για τα τρία επίπεδα ομολογώ πως πρώτη φορά το ακούω, έχω παίξει αρκετές φορές με το Star αλλά τέτοια ρύθμιση ποτέ δεν είδα!Είμαστε και σε λάθος forum
+1000 δεν υπαρχει τετοιο προγραμμα απο την AMG για τα 200αρια...(η AMG φτιαχνει μονο τα γνωστα τερατα που ολοι γνωριζουμε)...οι πωλητες προφανως λενε μπαρουφες οτι το προγραμμα μπηκε στο εργοστασιο απο την AMG ενω στην πραγματικοτητα το προγραμμα μπηκε οταν το αυτοκινητο ηρθε ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ(και πιθανοτατα να ειναι BRABUS η κατι αλλο).
-
κάτι άλλο σίγουρα, η Brabus επίσημα προσφέρει μόνο νέα χαρτογράφηση(193hp) και σύστημα εξαγωγής
-
Ο χρήστης johnaudi έγραψε:
+1000 δεν υπαρχει τετοιο προγραμμα απο την AMG για τα 200αρια...(η AMG φτιαχνει μονο τα γνωστα τερατα που ολοι γνωριζουμε)...οι πωλητες προφανως λενε μπαρουφες οτι το προγραμμα μπηκε στο εργοστασιο απο την AMG ενω στην πραγματικοτητα το προγραμμα μπηκε οταν το αυτοκινητο ηρθε ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ(και πιθανοτατα να ειναι BRABUS η κατι αλλο).
Παιδιά, δε θέλω να σας στενοχωρήσω, αλλά υπάρχει καθώς:
-έτσι ήρθε από το τελωνείο από την Γερμανία (όπως και με πάρα πολλά επιπλέον έξτρα)
-Το μοτέρ έχει πάνω στο μπλοκ της μηχανής σφραγίδα της AMG. (σας βγάζω και μία φωτογραφία αν δε με πιστεύετε όταν πάω Αθήνα ) Το κιτ βελτίωσης ήταν στην σελίδα των επίσημων έξτρα της mercedes και μάλιστα έγραφε ξεκάθαρα 210PS, 28,5kg ροπή και 245km/h τελική και ήταν επιτυχία γιατί τα υποσχόταν αυτά χωρίς εξάτμιση και φίλτρο όπως τα προγράμματα που βάζουν στην Ελλάδα.(Δυναμομέτρηση δεν έχει γίνει ποτέ γιατί είναι αυτόματο, οπότε δεν ξέρω να σας πω αν όντως βγάζει όσα μας υποσχέθηκαν πριν 7 χρόνια όταν το αγοράσαμε )
-αυτό το κόλπο με την τροχαλία (βάζοντας μικρότερη για να παίρνει πιο πολλές στροφές ο κομπρέσορας και να αυξάνει την πίεση) όντως ισχύει αλλά το αμάξι φορούσε κι άλλα αλλαγμένα πράγματα όπως πιο μεγάλο intercooler -και συγκεκριμένα το ίδιο με την SL55-...(δε θυμάμαι πλέον τι άλλο.νομίζω δικαιολογούμαι καθώς τώρα το αμάξι είναι 7 ετών )
-και ο μαντράς δε μας πίστευε ότι ήρθε έτσι από την Γερμανία όταν πήγε να πάρει προσφορά ο πατέρας μου για να το δώσει, μέχρι που χτύπησε τον αριθμό πλαισίου στον υπολογιστή και του έβγαλε όλα τα extra όπως βγήκε από το εργοστάσιο.Sorry παιδιά, αλλά δεν ξέρω τους κωδικούς των κινητήρων.οπότε δεν ξέρω ποιός είναι ο Μ271. Το μόνο που μπορώ να σας πω είναι ότι είναι ο 2.0lt με τα 163 που έμπαινε στη C-class την προηγούμενη.
Επειδή είμαστε way offtopic, αν θέλετε λύνω όποιες απορίες σας με pm ή στο topic mercedes forum.
ΥΓ:να προσθέσω κάτι που το ξέχασα:
το αμάξι ήταν ειδική παραγγελία και έκανε 8 μήνες να έρθει γιατί βγήκε από το γραμμή παραγωγής, πήγε στην AMG, προστέθηκαν όσα ήθελαν και επέστρεψε στη γραμμή παραγωγής για να τελειώσει το αμάξι.Μπορεί να έκανε 8 μήνες (αντί για 6) αλλά άξιζε τον κόπο... -
Αν θελετε και μια αλλη γνωμη για το S3
http://www.rototestinstitute.org/popup/ ... artsID=735 -
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Παιδιά, δε θέλω να σας στενοχωρήσω, αλλά υπάρχει καθώς:
-έτσι ήρθε από το τελωνείο από την Γερμανία (όπως και με πάρα πολλά επιπλέον έξτρα)
-Το μοτέρ έχει πάνω στο μπλοκ της μηχανής σφραγίδα της AMG. (σας βγάζω και μία φωτογραφία αν δε με πιστεύετε όταν πάω Αθήνα ) Το κιτ βελτίωσης ήταν στην σελίδα των επίσημων έξτρα της mercedes και μάλιστα έγραφε ξεκάθαρα 210PS, 28,5kg ροπή και 245km/h τελική και ήταν επιτυχία γιατί τα υποσχόταν αυτά χωρίς εξάτμιση και φίλτρο όπως τα προγράμματα που βάζουν στην Ελλάδα.(Δυναμομέτρηση δεν έχει γίνει ποτέ γιατί είναι αυτόματο, οπότε δεν ξέρω να σας πω αν όντως βγάζει όσα μας υποσχέθηκαν πριν 7 χρόνια όταν το αγοράσαμε )
-αυτό το κόλπο με την τροχαλία (βάζοντας μικρότερη για να παίρνει πιο πολλές στροφές ο κομπρέσορας και να αυξάνει την πίεση) όντως ισχύει αλλά το αμάξι φορούσε κι άλλα αλλαγμένα πράγματα όπως πιο μεγάλο intercooler -και συγκεκριμένα το ίδιο με την SL55-...(δε θυμάμαι πλέον τι άλλο.νομίζω δικαιολογούμαι καθώς τώρα το αμάξι είναι 7 ετών )
-και ο μαντράς δε μας πίστευε ότι ήρθε έτσι από την Γερμανία όταν πήγε να πάρει προσφορά ο πατέρας μου για να το δώσει, μέχρι που χτύπησε τον αριθμό πλαισίου στον υπολογιστή και του έβγαλε όλα τα extra όπως βγήκε από το εργοστάσιο.Sorry παιδιά, αλλά δεν ξέρω τους κωδικούς των κινητήρων.οπότε δεν ξέρω ποιός είναι ο Μ271. Το μόνο που μπορώ να σας πω είναι ότι είναι ο 2.0lt με τα 163 που έμπαινε στη C-class την προηγούμενη.
Επειδή είμαστε way offtopic, αν θέλετε λύνω όποιες απορίες σας με pm ή στο topic mercedes forum.
ΥΓ:να προσθέσω κάτι που το ξέχασα:
το αμάξι ήταν ειδική παραγγελία και έκανε 8 μήνες να έρθει γιατί βγήκε από το γραμμή παραγωγής, πήγε στην AMG, προστέθηκαν όσα ήθελαν και επέστρεψε στη γραμμή παραγωγής για να τελειώσει το αμάξι.Μπορεί να έκανε 8 μήνες (αντί για 6) αλλά άξιζε τον κόπο...Επειδή είναι άκρως ενδιαφέρον θα μπορούσες να μου στείλεις μέσω pm το VIN του αυτοκινήτου?
Πόσο σας κόστισε??
.
.
Στο μερσεντοτoπικ -
οντως πραγματικα ενδιαφερουσα και σπανια αυτη η μετατροπη της AMG...(πρεπει να ειναι ελαχιστες οι c200 στη ελλαδα που να εχουν αυτη την μετατροπη της AMG)...sorry φιλε καβουρα για την αμφισβητηση των λεγομενων σου...συνεχεια στο τοπικ της μερσεντες
-
-
πως το καταλαβαίνεις οτι είναι 350?
πω, αυτό το Lamborghini πορτοκαλί σε Audi είναι τελείως ΔΕΗτζίδικο
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
πως το καταλαβαίνεις οτι είναι 350?πω, αυτό το Lamborghini πορτοκαλί σε Audi είναι τελείως ΔΕΗτζίδικο
Όντως ΔΕΗτζιδικο
Αυτό διάβασα
http://www.carmagazine.co.uk/Secret-new ... nt-block=0' target='_blank
ωστόσο εικασίες κάνουν απο ότι κατάλαβα, αλλά αν βγούν αληθινές κάνουν καλό πακέτο
-
στο RS4 που ειναι 'πρησμενο' και σπορ κατασκευη πιστευω οτι του ταιριαζουν extreme χρωματα οπως το πορτοκαλι...να μου ελεγες για το απλο A4 να σου πω οκ,δεν του παει το πορτοκαλι...
-
και μια άλλη αισθητική ένσταση
όσο πληθαίνουν τα νεότερα AUDI με τα LED DRL, τόσο πιο πολύ με ενοχλούν αισθητικά. λίγες εργοστασιακές επιλογές βρίσκω τόσο καγκουριά. Ξέρετε αν υπάρχει επιλογή στις παραγγελίες για χωρίς DRL? πχ τα xenon έχουν και αυτά LED? -
Αν θυμάμαι καλά, στα καινούρια audi πλέον αν βάλεις xenon, υποχρεωτικά παίρνεις και τα led φώτα αλλά και δεν μπορείς να 'πάρεις' μόνο τα led.Συνδιάζονται υποχρεωτικά με τα xenon και μόνο.
Βέβαια, μπορείς να τα σβήνεις από μέσα αν σου φαίνονται τόσο καγκούρικα όταν είναι αναμμένα. (έχει κουμπάκι δίπλα στον περιστροφικό διακόπτη φώτων που βρίσκεται κάτω και αριστερά από το τιμόνι) -
Εμένα που μου αρέσουν πολύ τα led είμαι κάγκουρας γιατρέ μου?
-
AUDI FORUM