-
Δεν εχει συμασεια αν αξηζει ως αντικα.
Ειναι..... -
Ναι τέτοια άσπρη με άσπρα δέρματα!!!! Οικονομικό θέμα δεν υπάρχει και με budget μέχρι 50κ euro ψάχνουμε να βρούμε κάποιο τμήμα στην Γερμανία που ειδικεύεται στην ανακατασκευή!!!
Δεν πωλείται!!! -
Ο χρήστης supreme έγραψε:
Κάποιος φίλος έχει στο parking του πατρικού παρατημένη μια 300sl Roadster του 1958 από άλλες εποχές!!!! και επειδή το οίκημα θα κατεδαφισθεί πρέπει να μεταφερθεί!!! Χρειάζεται γερανό για να βγει!!! Έπεσε στο τραπέζι το θέμα επισκευής και ψάχνω να βρώ ποιο είναι το link της mercedes για τέτοιες δουλειές!!!
Άποψη μου, δεν αξίζει να επισκευασθεί, εκτός αν δεν ενοχλεί τους ιδιοκτήτες η μηνιαία επίσκεψη στα συνεργεία.
Παραταύτα υπάρχει κάποιος στην Νίκαια ,ο οποίος αναλαμβάνει όλες τις merc κυρίως τέτοιες περιπτώσεις ,ο ίδιος κ ο γιος του είναι κάτοχοι παλαιών Merc, την περασμένη Τρίτη που ήμουν στο συνεργείο του είχε αναλάβει μια w126.
Του 1958 λέει το παλικάρι ότι είναι, αναμενόμενο να είναι παρατημένη.
Προπολεμικά οχήματα ,αλλά επειδή είναι merc θέλουμε να θεωρούμε ότι έχουν αξία.έχεις διεύθυνση???
-
Παρατιέται εύκολα!!!!
Φαντάσου το 60 να είσαι ο Νο1 'βιομήχανος' στην Ελλάδα...... κάνει τον κύκλο της η ζωή... σε παίρνει λίγο απο κάτω το 80 - 90 , ασχολείσαι με άλλα πράγματα, μεγαλώνεις.... και όταν ξαναπήρες μπρός..... τα παιδιά πλέον πήραν 911 και Cayenne Turbo, ... στον ελεύθερο χρόνο τους πλέον..... λένε 'Μήπως να το αναστήσουμε??' -
Ο χρήστης cpp έγραψε:
έχεις διεύθυνση???
Σε λίγη ώρα θα έχεις με πμ, τα στοιχεία επικοινωνίας.
Αλλά για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις ,απλή αναφορά στον μάστορα έκανα, ποτέ μου δεν θα πρότεινα κάποιο συνεργείο.
Έχω 'καεί' από συνεργεία που μου πρότειναν γνωστοί στο παρελθόν.@charmak66ίσως να είμαι λιγάκι εμπαθείς όσον αφορά τα παλαιά μοντέλα ,όλα όμως είναι θέμα γούστου.
-
@charmak66ίσως να είμαι λιγάκι εμπαθείς όσον αφορά τα παλαιά μοντέλα ,όλα όμως είναι θέμα γούστου.
Mε προβληματίζεις,πρέπει να σου πω...
Από τα λίγα που έχω καταλάβει αγαπάς τις σύγχρονες Mercedes,σωστά?
Ε λοιπόν, μού φαίνεται αδιανόητο συμπαθών τη φίρμα στη σύγχρονη εκδοχή της, να μην μπορεί να κατανοήσει την αισθητική,αλλά και τη φιλοσοφία που διατήρησε το μύθο,και οι οποίες βρίσκουν την πλήρη έκφρασή τους στις παρελθοντικές Μερσέντες,σαν την SL που δεν σου αρέσει..
Το δόγμα της υποκειμενικότητας της αισθητικής εμένα με βρίσκει αντίθετο....μερικά πράγματα είναι αντικειμενικά και αδιαπραγμάτευτα!
-
Γιατρέ γράφεις εδώ μέσα;;;
Θα αναφερθείς αρμοδίως!
(εγώ περαστικός ήμουν...) -
Είναι πιο κοντά στο στυλ μου η sl55 amg παρά η 300sl.
Δεν βρίσκω όμως λόγο να εστιάζουμε στο τι μ’αρέσει κ τι όχι ,ούτε καν άξιο αναφοράς το γιατί δεν μ’αρέσει κάτι.
Κ τα παϊδάκια τα σιχαίνομαι ,δεν σημαίνει ότι πρέπει να τρώω κρέας επειδή αρέσει σε όλους.
-
Ο χρήστης Coyot έγραψε:
Γιατρέ γράφεις εδώ μέσα;;;
Θα αναφερθείς αρμοδίως!
(εγώ περαστικός ήμουν...)Στο τέλος όλοι σε Mercedes θα καταλήξουμε
-
Aυτό εγώ το έχω πει και γράψει, Οβελίξ μου!
It's THE car to be driven in! Έκαστος εις το είδος του! -
Φτού φτού φτού....
Λοιπόν supreme απαντάς μέσω ενός επιθετικού αναρχικού λογισμού,του περιφήμου '1000000000 μύγες δεν μπορεί να κάνουν λάθος...Φάε και εσύ σκ@τ@!!'
Σωστό όσον αφορά τις ιδεολογίες,λάθος όσον αφορά τις φιλοσοφίες που συζητούσαμε,ακι καθόλου δεν είχαν να κάνουν με μπριζόλες...
Ας είναι όμως...το έπιασα το point και σου ζητώ συγγνώμη που εξέφρασα δημοσίως μια παρατήρηση πολιτισμικού χαρακτήρος..
@Κογιότη μου τυχαίως περνούσα και έιπανε να με κεράσουνε καφέ οι Μερσεντακηδες (...δεν χρειάζεται να το κάνουμε και θέμα!! )
-
Σήμερα πήγα στο αεροδρόμιο να πάρω κάτι φίλους κι επειδή δεν προλάβαινα πήγα με τα ρούχα της δουλειάς. Μέγα λάθος, με πήραν χαμπάρι οι μερσεντάκηδες και μου την πέσαν στις αφίξεις με απορίες
-
Ο χρήστης tsilis έγραψε:
Φτού φτού φτού....Λοιπόν supreme απαντάς μέσω ενός επιθετικού αναρχικού λογισμού,του περιφήμου '1000000000 μύγες δεν μπορεί να κάνουν λάθος...Φάε και εσύ σκ@τ@!!'
Σωστό όσον αφορά τις ιδεολογίες,λάθος όσον αφορά τις φιλοσοφίες που συζητούσαμε,ακι καθόλου δεν είχαν να κάνουν με μπριζόλες...
Ας είναι όμως...το έπιασα το point και σου ζητώ συγγνώμη που εξέφρασα δημοσίως μια παρατήρηση πολιτισμικού χαρακτήρος..
Βαλτός είσαι ?Υποτίθεται για αυτοκίνητα μιλάμε εδώ μέσα ,δεν ψάχνουμε τρόπους να ψυχολογήσουμε / χαρακτηρίσουμε τους άλλους.
-
Σου απαντώ για τελευταία φορά επ'αυτού...
Το βαλτός δεν το καταλαβαίνω....
Οι επιλογές μας μάς χρακτηρίζουν...
Δεν έχω καμμία όρεξη να σε ψυχογραφήσω...
Για αυτοκίνητα σου μίλαγα,αλλά δεν το κατάλαβες....
Θεωρώ ότι για τις Μερσέντες και τις Άλφα Ρομέο ίσχύει το αξίωμα της συνέχειας και της επιμονής στη φιλοσοφία κατασκευής τους...κατά συνέπεια κανείς συνειδητοποιημένος 'οπαδός' των φιρμών αυτών δεν μπορεί να μην αγαπά το παρελθόν τους..Κάτάλαβες τώρα?
Υ.Γ ούτε εγώ τρελαίνομαι για παιδάκια προτιμώ τις μπριζόλες...
-
Αν κ θα μπορούσα να σου απαντήσω για κάθε μια φράση σου, δεν θα το κάνω.. αφενός δεν θέλω να σε αναγκάσω να μου ξαναπαντήσεις, όπως αναφέρεις 'Σου απαντώ για τελευταία φορά επ'αυτού',
αφετέρου δείχνει το όλα σε επανάληψη του θέμου κ δεν θέλω να το χάσω! -
Ο χρήστης tsilis έγραψε:
Σου απαντώ για τελευταία φορά επ'αυτού...Το βαλτός δεν το καταλαβαίνω....
Οι επιλογές μας μάς χρακτηρίζουν...
Δεν έχω καμμία όρεξη να σε ψυχογραφήσω...
Για αυτοκίνητα σου μίλαγα,αλλά δεν το κατάλαβες....
Θεωρώ ότι για τις Μερσέντες και τις Άλφα Ρομέο ίσχύει το αξίωμα της συνέχειας και της επιμονής στη φιλοσοφία κατασκευής τους...κατά συνέπεια κανείς συνειδητοποιημένος 'οπαδός' των φιρμών αυτών δεν μπορεί να μην αγαπά το παρελθόν τους..Κάτάλαβες τώρα?
Υ.Γ ούτε εγώ τρελαίνομαι για παιδάκια προτιμώ τις μπριζόλες...
τι το θελες αυτο τωρα...
-
Φυσικά, κάνετε πλάκα για την W198, έ;
Επίσης, 50Κ δεν φτάνουν ούτε με σφαίρες... όταν ξεκινάς τέτοιο project καλό είναι να σου περισεύουν τουλάχιστον 5 φορές τόσα και βλέπουμε...
Άποψή μου, αν δεν υπάρχει το ρευστό (άφθονο) ας επικοινωνήσουν άμεσα με κάποιον που κάνει δημοπρασίες στην Αγγλία (εύκολο να τους βρεις) και να το δώσουν εκεί ως έχει.
Προς Θεού, μην κανουν κανενα αστείο πως την επιδιορθώνουν στην Ελλαδα... δεν υπαρχει συνεργείο αυτού του βελινεκούς εδω. Αν θελει σοβαρα να την ανακατασκευασει, στείλε μου ενα pm να σου στείλω καποιες διευθύνσεις στο εξωτερικό.Ενημερωτικά.
Μια μέτρια 300sl roadster για ανακατασκευή έχει κάτι λιγότερο από 200Κ ευρώ.
Μια άριστη κοντά στα 400...Μήπως τη μπλέκετε με 190sl;
-
Δηλαδή πόσο σπάνιο είναι αυτό το κόσμημα;
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Δηλαδή πόσο σπάνιο είναι αυτό το κόσμημα;Πολύ! 1858 ανοικτά και περίπου 1400 κλειστά μαζί με τις 'περίεργες' εκδόσεις.
Η 300sl είναι με διαφορά η πλέον ακριβή μεταπολεμική ΜΒ. -
Του 1958 λέει το παλικάρι ότι είναι, αναμενόμενο να είναι παρατημένη.
Προπολεμικά οχήματα ,αλλά επειδή είναι merc θέλουμε να θεωρούμε ότι έχουν αξία.Κάτι τέτοιο μπορεί να το γράψει κάποιος που:
α) αστειεύεται
β) δεν έχει ιδέα
γ) βλέπει το αυτοκίνητο σαν μεταφορικό μέσο από το Α στο Β, σαν το τραμ ας πούμε.Το να λες ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟ να είναι παρατημένη μια 300SL του '58, σημαίνει ότι πιστεύεις πως ΟΛΟΙ βλέπουν την αυτοκίνηση όπως εσύ. Κάτι που, ευτυχώς, δεν ισχύει. Και βέβαια, δεν θεωρούμε πως έχουν αξία ΕΠΕΙΔΗ είναι Merc, αλλά επειδή ήταν (και με τη σωστή συντήρηση παραμένουν) καταπληκτικά αυτοκίνητα. Δεν υπήρξε ΠΟΤΕ SL που να μην είναι εξαιρετικό όχημα. Η συγκεκριμένη δε, είναι και σπανιότατη.
MERCEDES-BENZ FORUM