-
Ο χρήστης Random έγραψε:
παιδια πηρα το nuvi 200 της Garmin..για μεσα στην αθηνα ειναι παρα πολυ καλο..ξερετε που μπορω να βρω να κατεβασω χαρτες εξτρα για ευρωπη κλπ?
up
Η ΓΚΑΡΜΙΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΟΜΠΟ#$ε΅:΅ρε΅ε!#$%ΤΣΟ ΡΕ, ΠΑΡΤΕ ΚΟΡΕΑΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ ΡΕ ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΧΑ
ΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΠΟΥ ΝΑ ΒΡΩ ΧΑΡΤΕΣ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ
σε τορεντ Ελληνικα, αλλα και παλι για κλωτσιες θα ειναι (οι χαρτες)
-
Όπως είχα αναφέρει ήμουν στην αναζήτηση συσκευής GPS.
Τη συσκευή δε θα την αγόραζα εγώ, αλλά ο πατέρας μου (άσχετα με το ποιός θα τη χρησιμοποιεί τελικά), οπότε έπρεπε να βρω κάτι οικονομικό, που ταυτόχρονα να έχει χάρτες τόσο της Ελλάδας, όσο και του εξωτερικού.Τελικά, σήμερα ύστερα από λίγο ψάξιμο καταλήξαμε και αγοράσαμε το Blaupunkt TravelPilot Lucca 3.3 EE με χάρτες της TeleAtlas για την Ελλάδα και 20 χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, καθώς και των βασικών οδών άλλων 21 χωρών της Δυτικής Ευρώπης.
http://www.blaupunkt.com/gr/7612201300_main.asp
Το κόστος ήταν 249
-
υπάρχουν και μάλιστα οικονομικές προτάσεις αλλά μάλλον το βιάστηκες.
Mio PNA C320b MioMap CE V3.3 (Ελλάδα) [url=http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=21&category=69977967&product=1024493]244
-
Όπως ανέφερα θέλαμε να έχει χάρτες και του εξωτερικού
Το Mio C320b το είδα (όπως και σχεδόν όλα τα GPS που κυκλοφορούν), όπως είπες όμως έχει μόνο χάρτες Ελλάδας. Ρωτώντας πόσο θα μας στοίχιζαν του εξωτερικού η τιμή ήταν της τάξεως των 100+
-
ε καλά τώρα μπορούσες να βρεις και από «αλλού» τους χάρτες...
-
Έκανα ένα edit στο μήνυμά μου προσθέτοντας ένα σχόλιο για το Vector, για το οποίο θα ήθελα να προσθέσω ότι επίσης χρησιμοποιεί χάρτες της TeleAtlas.
Όσον αφορά τους χάρτες, ναι το ξέρω ότι ίσως να 'κυκλοφορούν', επειδή είχα ψάξει όμως λίγο, είχα βρει χάρτες μόνο του Destinator για PDA και όχι PNA.
Τεσπα, ως συσκευή η Blaupunkt δούλευε μια χαρά, ενώ όσον αφορά τους χάρτες όλες οι φτηνές συσκευές χρησιμοποιούν χάρτες της TeleAtlas (έστω και σε διαφορετικά προγράμματα πλοήγησης το καθένα), οπότε λογικά θα έχουν την ίδια χαρτογράφηση.Όπως ανέφερα σε ένα σύντομο συγκριτικό που έκανα στο κατάστημα τόσο το Mio, όσο και το Blaupunkt είχαν τις ίδιες ελλείψεις στους χάρτες.
Το δε Destinator είναι απλά κορυφαίο...
-
καλοτάξιδο τότε!
-
Ευχαριστώ πολυ!!!
-
Έχω δει αυτοκίνητα των 20-25 χιλ. ευρώ με αλλαγμένες ζάντες , λάστιχα , ραδιοσιντί , αεροτομές , φυμέ τζάμια κλπ. κλπ. που έχουν 'οκονομικά' navigators και με πιάνουν τα γέλια . Υπάρχουν 3-4 εταιρείες με εξαίρετα χαρακτηριστικά και μία εταιρεία με πολύ καλή χαρτογράφηση της χώρας μας . Είπαμε οικονομία αλλά έλεος πια ...
-
Στην μπανανία ζούμε...σοβαρή χαρτογράφηση δεν δίδεται με τα εργοστασιακά.
Αλλά κ πάλι μην θεωρείς το ακριβό απαραίτητα και καλό. Ολα είναι θέμα χαρτών.Για αυτό και τα περισσότερα που κυκλοφορούν βλέπεις να είναι ppc-pna. Γιατί σε αυτά τοποθετείς (στα pna είναι ήδη μέσα) το destinator και τελείωσες. Δες απλά τους ταρίφες που για αυτούς είναι εργαλείο τι χρησιμοποιούν.
-
Χθες εβαλα το dest.7 μαζι με τους νεους χαρτες, Q4 νομιζω.
Ολα καλα, απλα οταν επιλεγω προορισμο και κανει υπολογισμο διαδρομης, πολλες φορες μου βγαζει το μηνυμα οτι ο προορισμος αυτος δεν ειναι προσπελασιμος και να τον αλλαξω η καπως ετσι...
Αν το κανω 3-4 φορες το δεχεται και μου βγαζει οδηγιες...
Ειναι απο τα γνωστα bug του 7 η κατι πρεπει να κανω? -
συμβαινει συχνα οταν οριζεις διαδρομη ενω εισαι πανω σε πεζοδρομο, η οταν δεν εχουνε κλειδωσει οι δορυφοροι, δεν ειναι τιποτα
-
Ο χρήστης teris3 έγραψε:
Ρε παιδιά με το destinator 6 και τους πιο τελευταίους χάρτες στην Θεσσαλονίκη έχω παρατηρήσει ότι όταν επιλέγω προορισμό και ξεκινάω, μου βγάζει τις πιο πολύπλοκες διαδρομές....Πρέπει να μπω μέσα και να διαλέξω Αποφυγή σε αυτούς για να μου φέρει μια πιο λογική και σύντομη διαδρομή!Μάλλον απλά πρέπει να επιλέξεις την ταχύτερη και όχι την ποιο σύντομη διαδρομή.
Ένα βήμα πριν το GO σου δίνει την επιλογή για ταχύτερη/συντομότερη.Επίσης, δες αν στις αποφυγές έχεις αποφυγή χωματόδρομων (αυτό είναι άλλο θέμα βέβαια)
-
Ο χρήστης dea@735 έγραψε:
Έχω δει αυτοκίνητα των 20-25 χιλ. ευρώ με αλλαγμένες ζάντες , λάστιχα , ραδιοσιντί , αεροτομές , φυμέ τζάμια κλπ. κλπ. που έχουν 'οκονομικά' navigators και με πιάνουν τα γέλια . Υπάρχουν 3-4 εταιρείες με εξαίρετα χαρακτηριστικά και μία εταιρεία με πολύ καλή χαρτογράφηση της χώρας μας . Είπαμε οικονομία αλλά έλεος πια ...Εγώ προς το παρόν αντιστέκομαι στα navigators και κατά την προσωπική μου εκτίμηση το θεωρώ περιτό!!!!
Αν θέλω να πάω κάπου που δεν ξέρω (πολύ σπάνια περίτωση), κοιτάω από πρίν στο Internet ή το χάρτη!!!!
Αν ήμουν ταριφας ή οδηγός ασθενοφόρου θα το χρειαζόμουν!!!!
-
Ο χρήστης g47 έγραψε:
Χθες εβαλα το dest.7 μαζι με τους νεους χαρτες, Q4 νομιζω.
Ολα καλα, απλα οταν επιλεγω προορισμο και κανει υπολογισμο διαδρομης, πολλες φορες μου βγαζει το μηνυμα οτι ο προορισμος αυτος δεν ειναι προσπελασιμος και να τον αλλαξω η καπως ετσι...
Αν το κανω 3-4 φορες το δεχεται και μου βγαζει οδηγιες...
Ειναι απο τα γνωστα bug του 7 η κατι πρεπει να κανω?Αυτό το έκανε η έκδοση 453. Η τελευταία 588.11 δεν το κάνει. Για να ξεπεράσεις το πρόβλημα, ή βάλε την τελευταία έκδοση ή αφού κλειδώσουν οι δορυφόροι και μετακινηθείς λίγο από τη θέση σου, δώσε τότε την διεύθυνση που ...σου αρνήθηκε!
Απλά πηγαίνεις από τα 'Πρόσφατα' και θα είσαι ΟΚ.
Εγώ έβαλα πριν λίγες μέρες την 588 και ακόμη δεν μπορώ να πω πολλά. Κάτι είδα να μην γίνεται σωστά με τις ειδοποιήσεις των Αγαπημένων, αλλά δεν μιλώ με σιγουριά. Αυτό όμως αφορά και τα...ραντάρ!! Γι' αυτό κράτησα και την 453 που δουλεύε μια χαρά μ'αυτά, μέχρι να δω τι θα γίνει...
Οσοι έχουν το 7, μην ξεχάσουν να βάλουν τους σωστούς ήχους της Sapfo (=Σαπφώ ). Αλλιώς είναι ενοχλητικό!
http://rapidshare.com/files/69535611...t7_odytsak.RAR -
Eβαλα την 588.11 και ειναι οκ...
Αυτο που με ενοχλουσε επισης στην προηγουμενη ειναι οτι αργουσε πολυ να μειωσει τα μετρα που βρισκοταν η επομενη στροφη και οταν εφθανα σε αυτην πηγαινε πχ απο το 50 m στο 5 m αμεσως...
Θα δουμε αν διορθωθηκε..
Επισης ενοχλητικο ο ηχος κλικ του προγραμματος αλλα λυνεται σχετικα ευκολα. -
μην ξεχνάτε ότι δεν έχουμε στρατιωτικά gps για να υπάρχει απόκλιση 1-1,5 μέτρου κ αν.
αυτά που έχουμε μπορεί να έχουν και 10 και παραπάνω μέτρα απόκλιση.
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Εγώ προς το παρόν αντιστέκομαι στα navigators και κατά την προσωπική μου εκτίμηση το θεωρώ περιτό!!!!Αν θέλω να πάω κάπου που δεν ξέρω (πολύ σπάνια περίτωση), κοιτάω από πρίν στο Internet ή το χάρτη!!!!
Συμφωνώ απολύτως!!!!! Δε χα8ηκε ο κοσμος να κανω κ κανα κυκλο παραπανω η να ρωτησω κ καποιον στο δρομο.
-
Ο χρήστης Spike έγραψε:
μην ξεχνάτε ότι δεν έχουμε στρατιωτικά gps για να υπάρχει απόκλιση 1-1,5 μέτρου κ αν.αυτά που έχουμε μπορεί να έχουν και 10 και παραπάνω μέτρα απόκλιση.
Στο GPS που αγοράσαμε πρόσφατα παρότι έχει φυσικά αποκλίσεις, αυτές είναι εμφανείς όταν είσαι ακίνητος και μόλις το άναψες που πρακτικά δε ξέρει από ποιά πλευρά του δρόμου είσαι ή ακόμα χειρότερα νομίζει ότι είσαι στον κάθετο δρόμο.
Εν κινήσει θα έλεγα ότι η απόσταση εμφανίζεται μειούμενη πολύ ρεαλιστικά, οπότε και δε σε ξαφνιάζει καθόλου όταν πρέπει να στρίψεις.
Εγώ προς το παρόν αντιστέκομαι στα navigators και κατά την προσωπική μου εκτίμηση το θεωρώ περιτό!!!!
Αν θέλω να πάω κάπου που δεν ξέρω (πολύ σπάνια περίτωση), κοιτάω από πρίν στο Internet ή το χάρτη!!!!
Συμφωνώ απολύτως!!!!! Δε χα8ηκε ο κοσμος να κανω κ κανα κυκλο παραπανω η να ρωτησω κ καποιον στο δρομο.
Μέχρι πριν 1 βδομάδα χρησιμοποιούσα χάρτη όταν δεν ήξερα το μέρος όπου έπρεπε να πάω. Προφανώς λοιπόν γίνεται και έτσι η δουλειά. Η ευκολία όμως που σου προσφέρει το GPS είναι άλλο πράγμα.
Υ.Γ. Πηγαίνοντας με 100 χλμ/ώρα στο κοντέρ σταθερά το GPS έλεγε επίσης ότι πάω με 100 χλμ/ώρα
-
Ο χρήστης mika_hakkinen έγραψε:
Εγώ με το 6 είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Ξέρει όλα τα κατσικοχώρια ενώ σιγά σιγά μαθαίνει και τους χωματόδρομους.Η μόνη περίπτωση που τα κάνει σκατά απ ότι διαπίστωσα είναι στον Πύργο. Δεν πέτυχε την κατεύθυνση ούτε ενός δρόμου και συνέχεια μου ζητούσε να στρίψω σε σημεία που απαγορευόταν, οπότε το έκλεισα και άρχισα να ψάχνω μόνος μου το σημείο που ήθελα. Κατά τα άλλα όλα οκ. Το μόνο ενοχλητικό είναι ότι στην 2D λειτουργία, όταν θες να δεις κάποια άλλη περιοχή του χάρτη σε γυρνάει πολύ γρήγορα στο σημείο που βρίσκεσαι - δεν ξέρω αν αυτό είναι θέμα ρύθμισης ή όχι.
@νδρέας
Η ειρωνεία της υπόθεσης... Άρχισα να συζητάω για το gps με τον πατέρα μου ο οποίος με ενημέρωσε ότι από την πρώτη μέρα χρησιμοποιούσα το... 7 και όχι το 6 όπως νόμιζα, οπότε άκυρη η αγωνία να δω πόσο καλά λειτουργεί η 'νέα' έκδοση
@νδρέας
Το πηρα αποφαση...GPS