-
εγώ συνεχίζω με destinator έστω και με 2008 χάρτες. Απλά καμία σχέση με τους άλλους ειδικά επαρχία.
-
Έχεις δοκιμάσει το Destinator 8 pro; Που εκφωνεί τους δρόμους (πχ στρίψτε δεξιά στην Πουρναρίδου). Πλάκα έχει.
Είναι πάντως περίεργο το πώς ένα πρόγραμμα με χάρτες 1 έτος παλιούς είναι πιο αποτελεσματικό από προγράμματα που -λένε ότι- έχουν χάρτες των τελευταίων μηνών του 2009. Ίσως κάποιοι μας δουλεύουν και κάνουν ανανεώσεις από το γραφείο τους κοιτάζοντας το ημερολόγιο στον τοίχο.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
εγώ συνεχίζω με destinator έστω και με 2008 χάρτες. Απλά καμία σχέση με τους άλλους ειδικά επαρχία.+1, απλα καμια συγκριση
-
Καλησπερα,
Ερωτηθη σημερα για GPS μεχρι 150€ για χρηση κυριως σε επαρχια.
Οσο το δυνατον καλυτερη δουλεια δηλαδη σε οδικο δικτυο επαρχιακης πολης + χωρια κλπ
Δεν εχω ιδεα αν χρησιμευει αλλα το αμαξι ειναι ενα Α4 (το νεο).Ευχαριστω,
-
Tomtom??νομίζω στα 119 ευρώ
-
για τα mio mooov mε τους χάρτες της geointelligence έχει κανείς άποψη;
-
Στο mio αυτό που με ενοχλεί είναι οι αποστάσεις ειδοποίησης για τα μπλόκα. Και στο τέρμα να τις βάλεις, σε ειδοποιούν πολύ αργά για μπλόκα με πιστόλια. Από πλευράς δρομολόγησης είναι φυσιολογικό, ούτε κάτι εξαιρετικό, ούτε κάτι άχρηστο. Η μηχανή του νομίζω, είναι αρκετά όμοια με του iGo, απλά πολύ πιο απλοποιημένη.
Ευχαριστώ.
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
για τα mio mooov mε τους χάρτες της geointelligence έχει κανείς άποψη;Έχει ως λογισμικό το Miomap 2008 να υποθέσω;
Απλό στη χρήση, ενοχλητικές οι ελληνικές φωνές (ανδρική και γυναικεία), έτσι κι έτσι μου φάνηκε η χαρτογράφηση (περίεργο αυτό, αφού η GI είναι καλή εταιρεία).
Από την άλλη, εφόσον σπάει, καλό είναι να του περάσει κανείς άλλα προγράμματα.Ίσως τελικά η καλύτερη λύση είναι να βρεθεί μια κινεζιά με ικανοποιητικό επεξεργαστή (τουλ. 400άρη) και μνήμη (τουλ. 2 GB) από το ebay ξεκλείδωτο με WinMobile 5 και να του φορτώσει κανείς ό,τι γουστάρει.
Στο δικό μου (HP) έχω 6 προγράμματα, για πλάκα περισσότερο και σύγκριση, αφού καναδυό χρησιμοποιώ κατά βάση. -
Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποιο πρόγραμμα που να καλύπτει τα πάντα. Το iGo είναι κορυφαίο, αλλά δεν έχει κορυφαίους χάρτες και θέλει πολυ παραμετροποίηση. Το Destinator είναι σχετικά απλό (αναφέρομαι στο 7 γιατί τα άλλα...) και εύκολο, ειδικά ως προς τις κάμερες, έχει τους καλύτερους χάρτες, αλλά δεν είναι τόσο παραμετροποιήσιμο, ούτε έχει όλες τις δυνατότητες των υπολοίπων + το εκνευριστικό να σου λέει στρίψε στο προηγούμενο στενό. Miomap είναι απλό, αλλά από χάρτες είναι όπως το iGo. Το Ndrive που το έχω δοκιμάσει και σε symbian και σε win είναι καλό, αλλά οι χάρτες από google earth δε με εξυπηρετούν στο αυτοκίνητο γιατί με τον ήλιο μπερδεύουν αν και έχω μεμβράνες για τον ήλιο. Το sygic είναι καλό για μέσα στην πόλη και εκτός και έχει εύκολες ειδοποιήσεις για κάμερες, αλλά πάλι στους χάρτες δεν είναι κορυφαίο. Το garmin δε με ενθουσιάζει μπορώ να πω λόγω των περίπλοκων μενού αν και έχει άψογους χάρτες με επαρχιακούς δρόμους, ακόμα και τα μονοπάτια δηλαδή και με έχει σώσει σε βουνό που πήγαμε για trekking. Αυτό που μέσα στην πόλη μου αρέσει πολύ με τις σαφείς οδηγίες του είναι το Route66 μόνο που δεν τρέχει στο Ν97. Χμμμ, τι άλλο έχω δοκιμάσει... Α ναι, tomtom είναι καλό με παραμετροποίηση και αν οι χάρτες είναι της Gi θα κάνει θραύση αν και στο αυθεντικό αυτές οι ανανεώσεις για 1 χρόνο μόνο είναι προβληματικές.
Αυτά έχω δοκιμάσει σε Mio P560, Nokia N70, Nokia N82, Nokia N97.
-
Ρε παλικάρια εσείς θα ξέρετε, έχω βρεί ένα jvc με χάρτες navigon (ή κάπως έτσι νομίζω) 4,3' οθόνη με bluetoth κλπ στα € 100, να το πάρω ή να πάρω κανένα κινητό nokia 5800 πχ;
Μήπως μέσω του κινητού χρεώνει ο πάροχος σύνδεση μέσω internet όσο δουλεύει; Δεν ξέρω για βοηθήστε. -
Αν χρησιμοποιήσεις το πρόγραμμα της Nokia θα πληρώσεις και χρειάζεται και συνδρομή κάθε χρόνο. Αν βάλεις κάποιο άλλο, δε θα έχεις τέτοιο πρόβλημα. Σε Nokia προτείνω Sygic που είναι το καλύτερο αυτή τη στιγμή.
Ευχαριστώ.
-
Και που μπορώ να βρώ το πρόγραμμα sygic;
-
Ερώτηση: Πήρα προχθές ένα MLS Destinaton 4.3'' και στην πολύ βαριά βροχή της Παρασκευης (Θεσσαλονίκη) δεν μπορούσε να πιάσει δορυφόρο. Φυσιολογικό;
-
Ίσως. Στην ίδια συσκευή πάντως διαφορετικά προγράμματα έπιαναν πιο δύσκολα δορυφόρους. Το destinator είναι το πιο αργό (τουλάχιστον σε εμένα). Άπαξ και τους βρει όμως, δεν τους χάνει εύκολα.
Γενικά οποιαδήποτε συσκευή βρίσκει δορυφόρους πολύ ευκολότερα εν στάσει. Αν σταματήσεις 1-2 λεπτά έχεις πολλές πιθανότητες να βρεις σήμα γρήγορα. -
Ο χρήστης ΙΩΣΗΦ έγραψε:
Και που μπορώ να βρώ το πρόγραμμα sygic;Αν εννοείς παράνομα, δηλαδή σπασμένο, δεν μπορώ να σου πω καθώς απαγορεύεται. Νόμιμα μπορείς να το αγοράσεις από την εταιρεία νομίζω και διαδικτυακώς.
Ευχαριστώ.
-
Ο χρήστης pipinos1976 έγραψε:
Και που μπορώ να βρώ το πρόγραμμα sygic;
Αν εννοείς παράνομα, δηλαδή σπασμένο, δεν μπορώ να σου πω καθώς απαγορεύεται. Νόμιμα μπορείς να το αγοράσεις από την εταιρεία νομίζω και διαδικτυακώς.
Ευχαριστώ.
-
Ο χρήστης egobrain έγραψε:
Καλησπερα,Ερωτηθη σημερα για GPS μεχρι 150€ για χρηση κυριως σε επαρχια.
Οσο το δυνατον καλυτερη δουλεια δηλαδη σε οδικο δικτυο επαρχιακης πολης + χωρια κλπ
Καμια αποψη παιδια
Ετσι, να πω καμια αποψη ..
-
Ο χρήστης egobrain έγραψε:
Καλησπερα,
Ερωτηθη σημερα για GPS μεχρι 150€ για χρηση κυριως σε επαρχια.
Καμια αποψη παιδια
Ετσι, να πω καμια αποψη ..
Χάρτες MLS Destinator απαραιτήτως!!! Πιστεύω ότι όλοι συμφωνούν ότι έχουν την καλύτερη υποστήριξη στην Ελλάδα.
Πρόταση με μικρότερη οθόνη:
http://www.plaisio.gr/Laptop-Netbook-GP ... 20-082.htmΠρόταση με μεγαλύτερη οθόνη:
http://www.plaisio.gr/Laptop-Netbook-GP ... 20-097.htm -
Με την πάροδο του χρόνου η 'υποστήριξη' θα φθίνει ακόμα περισσότερο, έχοντας ως δεδομένο ότι ο τελευταίος χάρτης βγήκε πριν 15 μήνες.
Ξανά: οποιαδήποτε συσκευή αγοράσει κανείς, να σιγουρευτεί εκ των προτέρων ότι 'σπάει', ώστε μετά να του περάσει οποιοδήποτε πρόγραμμα πλοήγησης.
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Πρόταση με μικρότερη οθόνη:
http://www.plaisio.gr/Laptop-Netbook-GP ... 20-082.htmΜου το έφεραν δώρο πριν λίγες εβδομάδες. Μια φορά το χρησιμοποίησα και μου φάνηκε αρκετά καλό. Πολύ απλό στο μενού του και βολικό σε μέγεθος (για αποθήκευση και προστασία).
Εκείνο που περίμενα να έχει είναι μια αναζήτηση αποστάσεων κλπ άσχετα αν θέλω να πάω ή όχι. πχ να δώ απο το χ ως το ψ πως μπορώ να πάω και πόση απόσταση είναι ... δεν το έχει αυτό (ή τουλάχιστον δεν το βρήκα). Τεσπα. Απλή και γρήγορη συσκευή, για κάποιον όμως που θέλει να του φτιάχνει και καφέ ... δεν κάνει!
Ενα bluetooth θα ήθελα να έχει μόνο, παρα mp3 και φωτογραφίες!
Το πηρα αποφαση...GPS