-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Στα μεγάλα ταξίδια, ένας κινητήρας 2.000 κυβικών μπορεί να είναι πιο οικονομικός από έναν μικρότερου μεγέθους. Διατηρεί πιο εύκολα και χωρίς να τον πιέζεις υψηλές μέσες ωριαίες ταχήτητες, σε σχετικά χαμηλό φάσμα στροφών. Ειδικά αν έχει και 6η.
Πιστεύω πως αυτό που έγραψε ο Νίκος είναι εφικτό. Αν δεν πήγαινε συνέχεια τελικιασμένος, αλλά απλά πήγαινε λίγο γρήγορα, η κατανάλωση που ανέφερε δεν είναι απίθανη.
Με το gti διαδρομή Αθήνα-Κορώνη, καλοκαίρι, με γρήγορη θα έλεγα οδήγηση, κλιματισμό σε όλη τη διαδρομή, μικτή διαδρομή (αυτοκινητόδρομος, ανάβαση κατάβαση του βουνού στη Μεγαλόπολη, συν επαρχιακοί δρόμοι) η κατανάλωση ήταν ακριβώς μισό ρεζερβουάρ. Το ίδιο και στην επιστροφή.
Λοιπόν...θα σας πω ακριβώς τι έκανα και θα κρίνετε μόνοι σας. Λόγο δεν έχω να πω ψέματα, κουβέντα κάνουμε περί 6ης ταχύτητας...αν και νομίζω η τόσο χαμηλή κατανάλωση οφείλεται στο μοτέρ (έχει lean-mixture mode στις μεσαίες στροφές). Οφείλω να σας πω, ότι ούτε κι γω πίστευα τη κατανάλωση. Ο κατασκευαστής λέει πάντως 5.1λτ/100κμ κατανάλωση σε ταξίδια.
Λοιπόν...έφυγα από Αθήνα γεμάτος, πήγαινα στις ευθείες 170+ και στις στροφές κατεβάσματα κλπ. Πήγα μέσω Λαμίας-Καρδίτσα-Καλαμπάκα-Μέτσοβο-Ιωάννινα. Φτάνω Ιωάννινα και γεμίζω, έβαλα 54 ευρώ 100άρα. Το trip computer έγραφε ακόμα 112κμ. Με αυτή τη βενζίνη έβγαλα το 4μερο σε βόλτες στα βουνά κλπ...και ξαναγέμισα πριν φύγω για Αθήνα...όπου πάλι γέμισα όταν έφτασα Αθήνα την επόμενη μέρα όμως. Θα κοιτάξω να δω αν έχω τις αποδείξεις να σας τις δείξω...τι άλλο να πω.
Για το ρεζερβουάρ...της 120i είναι 53lt και της 147 60lt. Σε ταξίδι για Θεσσαλονίκη με την 147 σε ρυθμούς 140-160 έφυγα γεμάτος από Αθήνα και γέμισα λίγο πριν μπω Θεσσαλονίκη. Στα 160κμ/ω ήταν στις 5000στροφές και το trip computer έγραφε στιγμιαία 12.7λτ/100κμ.
Αυτό το διάβασες??
Καλυτερα να γραφεις τα λιτρα που εβαλες και οχι το κοστος.
Ειχα ενα αυτοκινητο 2.8 λτ παλαιοτερα και τωρα οδηγω αρκετα μια 147 1.6. Ειναι αληθεια οτι το 147 εχει μεγαλη καταναλωση για 1.6 ουσιαστικα εχει την καταναλωση ενος 2.2 λτ κινητηρα. Αυτο γιατι ειναι παλιος κινητηρας. Φυσικα και με μια μακρια 6η θα ηταν καλυτερα τα πραγματα. Λιγο πολυ το 2.8 που ειχα παλια με 5αρι κιβωτιο ηταν 'πολυ' οικονομικο αν δεν ανεβαζες στροφες λογω της πολυ μακριας 5ης. Το πολυ ειναι σχετικο γιατι στα ταξιδια (80% ταξιδη 20% πολη) εκανα 600 χμ (ταχυτητα 120χμω) με περιπου 50-52 λιτρα (ρεζερβουαρ 55 λτ αλλα το γεμιζα στην μεση της ρεζερβας που ειναι 5λτ) ενω ενα αντιστοιχο 1.9TDI εκανε 900-1000 χμ με ενα γεμισμα.
Ειχα παρατηρησει με το 2.8 οτι αν εριχνες τις στροφες αρκετα σε κατω απο 2000 και χρησιμοποιουσες κρουζ κοντρολ για να κρατας την ταχυτητα σταθερη (ταχυτητα γυρω στα 80-90 χμω) η καταναλωση επεφτε πολυ.
Πιστευω οτι ειναι δυνατον να κανεις 700 χμ με 120ι αλλα θα πρεπει να κρατας σταθερη την ταχυτητα στα 120-140.Επειδή πολλά ειπώθηκαν και θέλω να το κλείνουμε αυτό το θέμα, μια και καλή. Είναι θεμιτό να μη πιστεύουν μερικοί αυτά που γράφω, αλλά επειδή στη ζωή μου ψέμματα δε λέω. Έχω τις αποδείξεις μου.
Το αυτοκίνητο έχει 53 λίτρα ρεζερβουάρ. Τα γεμίσματα που έκανα είναι με 100άρα...2 φουλάρισματα. Ένα όταν έφτασα επάνω και άλλο ένα όταν έφυγα (σπασμένο σε 2 φορές). Ποτέ δε βάζω 20-30 ευρώ κλπ. Cruise Control το αυτοκίνητο δεν έχει. ΠΟΤΕ δε μίλησα για 170 flat out...μίλησα για 700κμ που στις ευθείες πήγαινα τόσο. Το μοτέρ έχει κατανάλωση περίπου 5.5λτ/100κμ σε ταξίδι.
Τα σχόλια αυτά έγιναν στο λάθος τόπικ...γιατί από εκεί άρχισε η 'επίθεση' μετά από σχόλιό μου για το πόσο χρειάζεται η 6η ταχύτητα σε 147, μετά την εμπειρία μου με αυτή. Στη προσπάθειά μου να το αποδείξω (βάση της 147 που είχα...τι να κάνουμε, αυτή είχα!)...έγινε ότι έγινε.
Ελπίζω τώρα να το πιστέψατε.
-
Ο χρήστης thaliarque έγραψε:
Υπάρχει και η επιλογή free
...πάλι απρόσεκτος! Πως να εξιλεωθώ;:
Τιμές σειράς 1 Coupe
135i 49.750 ευρώ
135i MSport 52.900 ευρώ
120d 36.700 ευρώ
123d 39.450 ευρώ -
Θα κανιβαλίσει τελείως την Z4 Coupe...
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Θα κανιβαλίσει τελείως την Z4 Coupe...μπαααα
Δε νομίζω πως το αγοραστικό κοινό της z4coupe (5-6 άνθρωποι δλδ ) να σκεφτεί ποτέ να πάρει αυτό το πράμα. -
Δεν έχω δει ταξινομήσεις αλλά έχω την αίσθηση ότι 5-6 δεν είναι. Βασικά από τη στιγμή που η Ζ4 δεν διεκδικεί και τίτλο ομορφιάς η παραπάνω ροπή και οι παραπάνω χώροι στα ίδια χρήματα νομίζω θα επηρεάσουν σημαντικά.
-
Η Ζ4coupe στάζει τεστοστερόνη, ενώ η 1coupe είναι 'πράμα'.
Παρ' όλη την αναπόφευκτη υποκειμενικότητα της άποψης αυτής, θαρρώ πως έτσι σκέφτονται αρκετοί.
Έτσι κι αλλιώς η ζεντ κουπέ είναι αρκετά 'ινδιάνικη' επιλογή για να δελεαστούν πολλοί απ' τις χάρες της 1. -
Στα 50Κ δεν αγοράζεις Ζ4 Coupe όμως. Στα 53Κ αγοράζεις Ζ4 Coupe. Η βασική διαφορά όμως είναι ότι υπάρχει χώρος για πίσω επιβάτες στη 135i...και βεβαίως είναι αρκετά πιο δυνατή από τη Ζ4. Είναι εντελώς διαφορετικό target group.
-
Ωραία όλα με την 135 αλλά με κάνα μικρότερο κινητηρα θα την δούμε? Αν ναι πότε?
Επίσης πότε αναμένεται η Κάμπριο??Ετοιμαζόμουν για μία 3θ αλλά τα δεδομένα βλέπω να αλλάζουν...
-
-
Ο χρήστης Gatas_gr έγραψε:
Επίσης πότε αναμένεται η Κάμπριο??Ετοιμαζόμουν για μία 3θ αλλά τα δεδομένα βλέπω να αλλάζουν...
Ακόμα δεν έχει βγει 120i στη Γερμανία η 1 Coupe και δε νομίζω να προβλέπεται...πόσο μάλλον 116i (καλύτερα!). Η Cabrio βγαίνει 120i και ίσως τη δούμε και με μικρότερες εκδόσεις.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
γιατι ρε, υποστρεφει?Ενίοτε.
-
Ο χρήστης pad έγραψε:
Tεσπά....εγώ σε αυτή την τιμή προτιμώ κάτι άλλο.....
Είμαι μαζόχα.....το ξέρω.. -
Ο χρήστης ΒΑΣΙΛΗΣ έγραψε:
Σχεδόν 2 μοίρες αρνητικό camber εμπρός , 2+ πίσω ... σαν πρώτη ρύθμιση και βλέπουμεΜπροστά βάλε και αρκετό toe-in για να αντισταθμίσεις τη φθορά στα λάστιχα από το υπερβολικό camber.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Σχεδόν 2 μοίρες αρνητικό camber εμπρός , 2+ πίσω ... σαν πρώτη ρύθμιση και βλέπουμε
Μπροστά βάλε και αρκετό toe-in για να αντισταθμίσεις τη φθορά στα λάστιχα από το υπερβολικό camber.
Σωστός ... η BMW δίνει απο 0° 16' ± 10' (λεπτά της μοίρας)
Το εχω στο 0° 6' και δεν μου αρέσει ούτε το turn in ούτε η αίσθηση του τιμονιού στην ευθεία (αν και με στριμένους τροχούς υπο πίεση είναι μια χαρά)
Θα το πάω στο πάνω όριο 0° 26' και θα δούμε -
Η αίσθηση στην ευθεία με περισσότερη σύγκλιση θα είναι πιο σταθερή (αυτή που δεν σου αρέσει) - πιο δύσκολα θα ξεκινάει η στροφή. Μόλις στρίψεις οι τροχοί αποκτούν τεράστια απόκλιση λόγω άκερμαν και δεν έχει σημασία η αρχική σύγκλιση.
Μόνο τόσο σύγκλιση δίνει το εργοστάσιο για -2 κάμπερ;
Δοκίμασε και παραπάνω, δεν είναι θέμα αίσθησης αλλά για να μη φαγώνονται τα μπροστινά λάστιχα. Αν έχεις πολύ σύγκλιση, σε 500-1000 χιλιόμετρα οι άκρες στα τακούνια του πέλματος σηκώνονται προς τα επάνω (feathering) και το διορθώνεις πριν να έχεις μόνιμη φθορά. -
Σ ευχαριστώ Νίκο! Το είχα ακούσει για την κουπε.
Για την καμπριο μήπως ξέρεις ποτε θα είναι Ελλάδα και πότε αναμένονται τιμές και χαρακτηριστικά για Ελλάδα?Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Ακόμα δεν έχει βγει 120i στη Γερμανία η 1 Coupe και δε νομίζω να προβλέπεται...πόσο μάλλον 116i (καλύτερα!). Η Cabrio βγαίνει 120i και ίσως τη δούμε και με μικρότερες εκδόσεις.
-
Δε γνωρίζω πότε ακριβώς θα έρθει. Αλλά πιστεύω ότι σε κανένα μήνα θα ξέρουμε. Η Cabrio πάντως ξεκινάει από 2λτ.
-
H 123d πάντως, λένε, είναι πολύ καλή.
-
-
Η BMW ετοιμάζει Performance Packs για τη Σειρά 1. Διάφορα πακέτα και ανταλλακτικά που μπορούν να μπούνε και μετά τη παραλαβή ουσιαστικά. Ακόμα το κόστος δεν έχει γνωστοποιηθεί.
Ρίξτε μια ματιά εδώ.
Το πακετάκι με τους προφυλακτήρες πάντως είναι πολύ ενδιαφέρον
BMW FORUM