-
αυτό κατάλαβα κι εγω.... θέλει το 1,5 το λίτρο.....
αναβαθμίσεις με chip που έλεγαν από γερμανία κάτι σελίδες πιο πρίν,....
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
αναβαθμίσεις με chip που έλεγαν από γερμανία κάτι σελίδες πιο πρίν,....Δε το βρίσκω
-
ο punto lord to ελεγε νομίζω....
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
ο punto lord to ελεγε νομίζω....Για πες Λόρδε
Μπα αυτός είναι διακοπές...δε θα απαντήσει
-
αυτός εχει ροπή έτσι κι αλλιως....
-
Μακάρι να βγει έτσι:
Περισσότερα εδώ: http://www.worldcarfans.com/10908072094 ... z-rendered
Σας θυμίζει κάτι???
Αυτό:
Από αυτό:
viewtopic.php?p=1573395#p1573395 -
-
Φιλτρο λαδιου αλλαζεται χωρις να βγει η ποδια ή το αλλαζουν απο πανω;
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Φιλτρο λαδιου αλλαζεται χωρις να βγει η ποδια ή το αλλαζουν απο πανω;Αλλάζεται από πάνω:
(η φώτο είναι από το 2λτ μοτέρ μου)
Δίπλα από το κάλυμμα του κινητήρα είναι ένα στρογγυλό μαύρο καπάκι. Εκεί μέσα είναι το φίλτρο λαδιού και βγαίνει ΠΟΛΥ εύκολα με ένα ειδικό εργαλείο.
Για τη βίδα του κάρτερ, για να στάξει το λάδι έχει ένα καπάκι μικρό που ανοίγει και έχεις πρόσβαση στη βίδα.
-
ρε παιδια μια ερωτηση σχετικα με τα φωτα ξενον...
Στην 5αρα οταν αναβουμε τους προβολεις εκτος απο τον πρωτο κυκλο που σηκωνει με κατοπτρο το φως του λαμπτηρα ξενον, αναβει κ στον δευτερο κυκλο ενας λαμπτηρας αλογονου...
Στο Χ5 τωρα... οταν αναβουμε τους προβολεις , στον πρωτο κυκλο σηκωνεται το φως ξενον με κατοπτρο (οπως στην 5αρα) αλλα στον δευτερο κυκλο παραμενουν ολα ως εχουν!!! Δεν αναβει το φως αλογονου που αναβει στην 5αρα!!!
Παιδες τα φωτα σας!! Ειναι βλαβη? φυσιολογικο? Σε εσας τι παιζει οταν αναβετε τη μεγαλη σκαλα??? -
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Μακάρι να βγει έτσι:Περισσότερα εδώ: http://www.worldcarfans.com/10908072094 ... z-rendered
Σας θυμίζει κάτι???
Αυτό:
http://i39.tinypic.com/29yigcx.jpgΑπό αυτό:
viewtopic.php?p=1573395#p1573395Μπα,, περισσότερο με evo μοιάζει
-
Σκέφτομαι σε 318 valvetronic 2003 που πλησιάζει τα 100.000 km να αλλάξω υγρά σε κιβώτιο και διαφορικό. Υποτίθεται πως αυτά που έχει είναι lifetime, αλλά είμαι λίγο επιφυλακτικός με αυτό. Έχω διαβάσει για διαφορετικά υγρά, τουλάχιστον για το κιβώτιο ταχυτήτων, ανάλογα με το ταμπελάκι που υπάρχει πάνω σε αυτό. Νομίζω διαφέρει το χρώμα (είναι 3 τύποι) αν και για την ώρα δεν ξέρω ποιόν ακριβώς έχω. Το διαφορικό είναι νορμάλ εργοστασιακό.
Υπάρχει καμία πρόταση-γνώμη που είναι δοκιμασμένη; θα προτιμούσα κάτι που πέρα από την πρώτη αίσθηση να έχει και ικανοποιητική λειτουργία σε βάθος χρόνου.
Σκοπό έχω να τα ανανεώνω από εδώ και στο εξής κάθε 60Κ περίπου.
Η χρήση που γίνεται είναι γενικά ήρεμη, με μερικές ενθουσιώδεις βόλτες εδώ κι εκεί, πάντα όμως με τα σχετικά warm up-cooldown. -
Ο χρήστης Leon_G έγραψε:
Στην 5αρα οταν αναβουμε τους προβολεις εκτος απο τον πρωτο κυκλο που σηκωνει με κατοπτρο το φως του λαμπτηρα ξενον, αναβει κ στον δευτερο κυκλο ενας λαμπτηρας αλογονου...
Στο Χ5 τωρα... οταν αναβουμε τους προβολεις , στον πρωτο κυκλο σηκωνεται το φως ξενον με κατοπτρο (οπως στην 5αρα) αλλα στον δευτερο κυκλο παραμενουν ολα ως εχουν!!! Δεν αναβει το φως αλογονου που αναβει στην 5αρα!!!
Παιδες τα φωτα σας!! Ειναι βλαβη? φυσιολογικο? Σε εσας τι παιζει οταν αναβετε τη μεγαλη σκαλα???Έχει σημασία αν έχει βάλει τα adaptive lights που προφανώς στη 5άρα τα έχεις.
Στο δικό μου που δεν έχω βάλει τα adaptive lights, αλλά έχω εργοστασιακά xenon, όταν έχω σβηστά τα φώτα και ανάψω τη μεγάλη σκάλα κάνοντας σινιάλο, ανάβουν τα xenon (πορείας) από το πρώτο κύκλο σηκωμένα. Μάλιστα έχουν πολύ πλάκα...είναι σαν safety car
Αν δεν έχεις adaptive lights, οι εσωτερικοί δακτύλιοι είναι άδειοι.
Όταν έχεις adaptive lights ανάβουν στους εσωτερικούς δακτυλίους λαμπτήρες αλογόνου για να σου δείχνουν το δρόμο.
Είναι φυσιολογικό.
-
Παιδες τα φωτα σας!! Ειναι βλαβη? φυσιολογικο? Σε εσας τι παιζει οταν αναβετε τη μεγαλη σκαλα???Έχει σημασία αν έχει βάλει τα adaptive lights που προφανώς στη 5άρα τα έχεις.
Στο δικό μου που δεν έχω βάλει τα adaptive lights, αλλά έχω εργοστασιακά xenon, όταν έχω σβηστά τα φώτα και ανάψω τη μεγάλη σκάλα κάνοντας σινιάλο, ανάβουν τα xenon (πορείας) από το πρώτο κύκλο σηκωμένα. Μάλιστα έχουν πολύ πλάκα...είναι σαν safety car
Όταν έχεις adaptive lights ανάβουν στους εσωτερικούς δακτυλίους λαμπτήρες αλογόνου για να σου δείχνουν το δρόμο.
Είναι φυσιολογικό.
Tα adaptive lights ειναι αυτα που για παραδειγμα αναβουν μονα τους τους προβολεις σε σκοταδι κ τους ξανασβηνουν οταν ερχετε αυτοκινητο απ το αντιθετο ρευμα? Γτ αν ειναι ετσι τοτε η Χ5 τα εχει! Δεν νομιζω να τα εχει η 5αρα κ οχι η Χ5 δεδομενου του οτι η 5αρα ειναι η 530 κ οχι φουλ εξοπλισμενη ενω το τζιπ ειναι φουλ εξτρα.. Κ αλλωστε αφου ειναι το 4.8 δεν θα επρεπε να τα εχει στανταρ???
-
Δεν ειναι ακριβως αδειοι... Εχουν μια λαμπα με ενα καλυμμα επανω.... Αλλα αυτη δεν αναβει. (στην Χ5)
Στην 530 εχει μια λαμπα ο δευτερος κυκλος που επισης εχει μια μαυρη μυτη(σαν πλαστικο ) στην κορυφη της αλλα οταν αναβεις τη μεγαλη σκαλα εκτος απ τα κατοπτρα αναβει κ αυτη κ ειναι αλογονου. Επισης οταν κανω σινιαλο αναβει μονο η αλογονου στην 5αρα χωρις να ανεβοκατεβαινει το κατοπτρο... -
ο punto lord to ελεγε νομίζω....
Για πες Λόρδε
Μπα αυτός είναι διακοπές...δε θα απαντήσει
Καλησπέρα,
Γύρισα πριν 1 ώρα και προσπαθώ να χαλαρώσω.....δεν θυμάμαι τίποτα να είπα για chip βρε...μάλλον από τις διακοπές απορυθμίστηκα....
-
Καλησπέρα,
Επιστροφή από διακοπές και δείτε πως ήταν φορτωμένο αμάξι......
Μιλάμε τίγκα ήταν......δείτε και καταναλώσεις στην αντίστοιχη ενότητα (εδώ)..
-
Το αυτοκινητάκι μου που έλεγα ότι ψόφησε και αναρωτιόμαστε τι φταίει άρχισε να βελτιώνεται.... μόνο του!
Έχω πολύ σοβαρές υποψίες ότι η χρήση βενζίνης από συγκεκριμένο πρατήριο για απανωτές φορές ήταν υπεύθυνη της αδυναμίας. Με άλλη βενζίνη ολοκλήρωσα ταξιδάκι και σε στριφτερά ορεινά σημεία που ακόμα και μόνος μου πριν μια βδομάδα θα έπρεπε να κατεβάζω ταχύτητες κυκλοφορούσα χωρίς άγχος με 2500 στροφές με 4 άτομα και αποσκευές. Και μάλιστα με 95άρα (η 100άρα στο αυτοκίνητο αυτό έχει επιδείξει στο παρελθόν σαφή διαφορά προς το καλύτερο).
Συνεχίζω λοιπόν να γράφω χλμ και αποφεύγω το 'κακό' βενζινάδικο (και μάρκα) ελπίζοντας να φταίει αυτό και ότι δεν ήταν τυχαίο. Θα του ρίξω πάντως και κανένα καθαριστικό κυκλώματος τροφοδοσίας, στο πυκνό του.
Πάντως τέτοια διαφορά από βενζίνη δεν την περίμενα.... -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Συνεχίζω λοιπόν να γράφω χλμ και αποφεύγω το 'κακό' βενζινάδικο (και μάρκα) ελπίζοντας να φταίει αυτό και ότι δεν ήταν τυχαίο. Θα του ρίξω πάντως και κανένα καθαριστικό κυκλώματος τροφοδοσίας, στο πυκνό του.
Πάντως τέτοια διαφορά από βενζίνη δεν την περίμενα....Η βενζίνη μπορεί να κάνει ΜΕΓΑΛΗ διαφορά. Η μάρκα του πρατηρίου όχι....
Ο ...ίδιος πρατηριούχος θα 'πείραζε' όποια μάρκα είχε στα χέρια του!
Έχω ξαναγράψει πως όλες οι βενζίνες ξεκινάνε από τα ίδια διυλιστήρια στην Ελλάδα. Οι μάρκες δεν έχουν καμία διαφορά. -
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Πάντως τέτοια διαφορά από βενζίνη δεν την περίμενα....Η βενζίνη μπορεί να κάνει ΜΕΓΑΛΗ διαφορά. Η μάρκα του πρατηρίου όχι....
Ο ...ίδιος πρατηριούχος θα 'πείραζε' όποια μάρκα είχε στα χέρια του!
Έχω ξαναγράψει πως όλες οι βενζίνες ξεκινάνε από τα ίδια διυλιστήρια στην Ελλάδα. Οι μάρκες δεν έχουν καμία διαφορά.Εκτός από τις 100στάρες Shell και BP που έρχονται από το εξωτερικό.
BMW FORUM