-
Είναι από τις πιο χρήσιμες λειτουργίες.
-
σε στενους δρομους,χωρια μικρα και τουριστικα μερη με πολυ κοσμο,οι αναδιπλουμενοι και ο δεξια που πεφτει στην οπισθεν ειναι σωτηριοι....
-
από το www.worldcarfans.com
Five engines in total, three 1.35-litre and two 1.8-litre are listed as being part of the offering. They will be installed in 1 and 3 Series cars and perhaps in baseline 5 Series, X3 and X1 models. Power is said to range from 163bhp (122kW) and 140 lb-ft (190Nm) for a baseline model, to 241bhp (180kW) and 192 lb-ft (260Nm) for the 1.35-litre. The 1.8-litre will produce a massive 273bhp (204kW) minimum and 321bhp (239kW) tops.
1,8 και 321 άλογα...
μου αρέσει... πολύ!
παρα παρα πολύ...
/g -
Φανταζομαι η 5αρα με 1800αρη κινητηρα θα γραψει ιστορια οπως παλια
-
178.5 hp/l για τον 1.35 και 178.3 hp/l για τον 1.8.....πολυ αισιοδοξα δεν ειναι αυτα τα νουμερα?
-
Σύμφωνοι, αλλά όταν τα έλεγαν αυτά περί ατμόσφαιρας, έκανε άλλος κουμάντο στο M Division. Εκέινος έφυγε και ο αντικαταστάτης του έχει άλλα μυαλά. Απλά αλλαγή προσώπων και άρα αλλαγή στρατηγικής. Επί προσωπικού κρίμα πάντως γιατί κι εγώ πιστέυω ότι η ατμόσφαιρα είναι άλλη φάση.
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Oλοι ξαφνικα πλουσιοι γιναμε και μιλαμε για κυβικα,επιδοσεις, χρηματα αποκτησης σε σχεση value for money οταν τα περισσoτερα BMW ειναι για την ζοφερή Ελληνικη πραγματικοτητα 1600αρια.Αντιθετα μαλιστα τωρα που επεσε η κριση σε συνδιασμο με downsizing λογω ρυπων απο την ΕΕ,οι Ευρωπαιοι δεν ειναι χαζοι να μη φτιαχνουν πιο προσιτα αμαξια ουτε οι καταναλωτες τους να αγοραζουν ακριβα.
Γιατι πχ μια μελλοντικη 316 με τουρμπο 1300κυβικα και 150+ ιππους θα πωλειται και στην Ελλαδα το λιγοτερο 2000ευρω λιγοτερο απο σημερα και με φορους.Οποτε την μαζα θελουν οι εταιριες και οι πελατες ενα καλο αμαξι και τιποτε παραπανω.Αναλωσιμο ειδος γινεται..Με τη βασική διαφορά ότι αυτός ο χαζός νόμος περί κυβικών και φορολογίας υπάρχει μόνο στο Ελλάντα, όπως επίσης απαγορεύεται και η πετρελαιοκίνηση.
Στην Ευρώπη ο κόσμος θα συνεχίζει να αγοράζει diesel, όπως κάνει μέχρι τώρα καθώς σχεδόν 1/2 αυτοκίνητα που πουλάνε στην Ευρώπη είναι diesel.
Δεν άκουσα κανέναν εκεί να παραπονιέται για ένα αυτοκίνητο που καίει πετρέλαιο και στροφάρει μέχρι τις 4.000 στροφές
Να σου γνωρίσω τον φίλο μου τον Jeremy Clarkson τότε που λατρεύει τα diesel και το άγριο στροφάρισμά τους στις 4000 στροφές...
Πάντως για να θέσουμε τα πράγματα σε μια βάση... σίγουρα η ατμόσφαιρα δεν πέθανε και δεν έχει κανένα πρόβλημα με το βάρος... απλά χρειάζονται περισσότερα κυβικά για να αντιμετωπιστεί το επιπλέον βάρος. Αυτό όμως σημάινει και μεγαλύτερα, ακριβότερα στην κατασκευή μοτέρ, μεγαλύτερη κατανάλωση και εν τέλει περισσότεροι ρύποι, είτε στο ρελάντί, είτε στον κόφτη. Με τα downsized τούρμπο, όταν τα δουλέυεις χαμηλά, έχεις μικρή σχετικα κατανάλωση και πολύ φτηνότερο κόστος κατασκευής (και τελικά χαμηλότερη τιμή πώλησης) από ότι ένα μεγαλύτερο μοτέρ με περισσότερους κυλίνδρους. Χάνεις όμως την μεταξένια λειτουργία του εξακύλινδρου και το ξέσπασμά του στις ψηλές. Κάπου κερδίζεις, κάπου χάνεις... αυτός είναι ο νόμος και της αυτοκίνησης και της ζωής γενικότερα. Συμπέρασμα; Όταν τίθεται θέμα κόστους, ρύπων κλπ μια χαρά είναι τα τουρμπάκια. Στις απόλυτες κατασκευές όμως (βλέπε supercars) που το κόστος και οι ρύποι είναι αδιάφορα, τα πλεονεκτήματα της ατμόσφαιρας είναι αδιαμφισβήτητα.
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
10ος του 2008 ειναι το δικο μου απο εργοστασιο γερμανιας.
Επαναλαμβανω, σχολιαζω το ποσο γρηγορα βγαζει κρυο αερα και κρυωνει την καμπινα. δε μπορω να βαζω τα μωρα μεσα και να περιμενω 20 λεπτα...
για το μαχ μιλαω.Θα στο ψάξουν βέβαια αλλά υπάρχει μια περίπτωση να είναι χαμηλό σε υγρά ή ακόμα και υπερχειλισμένο. Τα έχω δει και τα δύο σε καινούρια αυτοκίνητα με αποτέλεσμα την μη σωστή λειτούργία του κλιματισμού. Μακάρι να είναι κάτι τόσο απλό και σε σένα.
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
10ος του 2008 ειναι το δικο μου απο εργοστασιο γερμανιας.
Επαναλαμβανω, σχολιαζω το ποσο γρηγορα βγαζει κρυο αερα και κρυωνει την καμπινα. δε μπορω να βαζω τα μωρα μεσα και να περιμενω 20 λεπτα...
για το μαχ μιλαω.Θα στο ψάξουν βέβαια αλλά υπάρχει μια περίπτωση να είναι χαμηλό σε υγρά ή ακόμα και υπερχειλισμένο. Τα έχω δει και τα δύο σε καινούρια αυτοκίνητα με αποτέλεσμα την μη σωστή λειτούργία του κλιματισμού. Μακάρι να είναι κάτι τόσο απλό και σε σένα.
για τα υγρά μου είπαν (αλλά θα επανέλθω) ότι αποκλείεται ότι λείπουν γιατί αλλιως δε θα έβγαζει καθόλου κρύο
Ειναι δύσκολο να δεις κάποιος τη στάθμη των υγρών αυτών?Αυτά τα υγρά μπορεί να τα δει οποιοσδήποτε μηχανικός. Ελέγχονται από το ψυγείο του AC. Σίγουρα δε λείπουν γιατί τότε δεν θα δούλευε καν. Όμως μπορέι να είναι λίγα (ελλειπής πίεση κυκλώματος) ή πολλά (μεγάλη πίεση και δυσλειτουργία).
-
Ίσως και να σου το λύσει το πρόβλημα... 100 γραμμάρια είναι πολλά... το 1/6 έλειπε.
-
Αχ τι μου θύμησες τώρα... μέχρι και πέρισυ την είχα ψωμοτύρι αυτή την διαδρομή... Καλή διαμονή στην πόλη μας και προσεχτικά στην επιστροφή στο κλεινόν άστυ.
ΥΓ: Κι εγώ κάποτε το είχα κάνει σε τόση ώρα (με 200+ σχεδόν παντου) αλλά είχα 13 λίτρα κατανάλωση...
-
Τελικά μάλλον ήταν κάτι τόσο απλό. Πάλι καλά...
-
Ο χρήστης tibet έγραψε:
καλημέρα...μια ανακοινωνση... αναζητήτε αυτός που με πέρασε εχτές ενώ πήγαινα με 220+ και δεν είδα όυτε κάν τι ήταν... στις ευθειες της Λάρισας, κατά τη μία και κατι πρωινήν! σεβασμός!!!!
Η επίστροφή ήταν πολύ πιο εύκολη και λίγο πιο γρήγορη, Πόρτα πόρτα 3 και 20 λεπτά αλλά με τέμπη πολύ χαλαρά και Στυλίδα κατανάλωση 8,4λτρ/100... και το πιο σημαντικό, πολύ ξεκούραστα...
έχω μεγάλη περιέργεια να δω τι θα μπορούσε να κάνει της Ευας και σε χρόνους και σε κατανάλωση αλλά και σε αίσθηση...
/g
Δεν πρόλαβες να δεις καν τι αυτοκίνητο ήταν;
-
Ο χρήστης tibet έγραψε:
καλημέρα...
μια ανακοινωνση... αναζητήτε αυτός που με πέρασε εχτές ενώ πήγαινα με 220+ και δεν είδα όυτε κάν τι ήταν... στις ευθειες της Λάρισας, κατά τη μία και κατι πρωινήν! σεβασμός!!!!
Η επίστροφή ήταν πολύ πιο εύκολη και λίγο πιο γρήγορη, Πόρτα πόρτα 3 και 20 λεπτά αλλά με τέμπη πολύ χαλαρά και Στυλίδα κατανάλωση 8,4λτρ/100... και το πιο σημαντικό, πολύ ξεκούραστα...
έχω μεγάλη περιέργεια να δω τι θα μπορούσε να κάνει της Ευας και σε χρόνους και σε κατανάλωση αλλά και σε αίσθηση...
/g
Δεν πρόλαβες να δεις καν τι αυτοκίνητο ήταν;
οχι!!!!!
Βρε μήπως είχε βγάλει ο SV2 την 430 καμία βολτίτσα για να ξεπιαστεί; Αλλά αυτη και να μην προλάβαινες να την δεις θα την καταλάβαινες από το ουρλιαχτό...
-
Την οδήγησες Busso?
-
Ρελαντί στις 600 στροφές και με κρύο μοτέρ;;;!!!
-
Άλλο πράγμα τα ντίζελ PuntoLord.
Χρήστο δεν το είπα για κακό, απλά μου έκανε εντύπωση. Αν είναι αθόρυβο και χωρίς κραδασμους στις 600 στροφές καλό είναι...
-
Ο χρήστης Leon_G έγραψε:
Ρελαντί στις 600 στροφές και με κρύο μοτέρ;;;!!!
κ που να δεις τα τουοτα. Το ρελαντι παιζει 800-1000.
θα ανεβασω κ φωτοΑυτό θεωρώ κι εγώ φυσιολογικό...
-
2 Mazda, 1 Land Rover, 2 Ford, 1 Skoda στην φαμίλια... και έχοντας οδηγήσει καμιά 30αρία αυτοκίνητα δεν έχω ξαναδεί 600 στροφές... δεν το λέω για κακό πάντως, απλα μου κάνει εντύπωση...
-
Καλοτάξιδη Μορφέα (μη σε πάρει ο ύπνος στο τιμόνι με τέτοιο nick μόνο )! Πριν 1 μήνα δεν παραλάβατε κι ένα κόκκινο Scirocco ή σε μπερδέυω με άλλο μέλος; Συλλογή κάνετε;
BMW FORUM