-
Aυτο ειναι χαμηλωμα!
-
Ηταν καγκουρό ή κανω λαθος;
-
χαιρετώ από Ντουμπάι, και εδω καταλαβαίνεις γιατί η BMW εβγαλε τις εκδόσεις Μ. Δεν υπάρχει κάτι λιγότερο στις Χ5 και Χ6 στις μεγάλες τους εκδόσεις σε καραφτιαγμένο όμως. Και μιλώντας με ντόπιους σου λένε ότι τα Πόρσε και Μερκεντέ πουλάνε τρελά γιατί έχουν τις πολύ γρήγορες εκδόσεις τους. Έτσι εξηγούνται όλα.
Α, και από τιμές... χμ, δώσε και μένα μπάρμπα...
καλημέρες και καλή ανάσταση....
/g -
Καλημέρα,
Διαβάζοντας αυτό για την μείωση του Τέλους Ταξινόμησης και στα μεταχειρισμένα κατά 50%, γλιτώνω 4000 ευρώ εάν το φέρω έως τέλη Αυγούστου το αμάξι...
Ακόμα και τα έξοδα πήγαινε-έλα να βάλω, πάλι κερδισμένος είμαι....
ΥΓ: Η τύχη του πρωτάρη ίσως??
-
παιζει μειωση και στα μτχ? δε το ειχα παρει χαμπαρι..
-
α ρε Puntolord, τη χάσαμε τη 5αρα πατριώτη....
πάντως ναι αξίζει για μτχ κάργα.όσον αφορά τις κατηγορίες τέλους ανάλογα με την οδηγία ρύπων, στη πρώτη στήλη είναι EURO 5, EURO 4 . σίγουρα. η EURO 3 είναι στη πρώτη ή τη δεύτερη στήλη?
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
α ρε Puntolord, τη χάσαμε τη 5αρα πατριώτη....
πάντως ναι αξίζει για μτχ κάργα.όσον αφορά τις κατηγορίες τέλους ανάλογα με την οδηγία ρύπων, στη πρώτη στήλη είναι EURO 5, EURO 4 . σίγουρα. η EURO 3 είναι στη πρώτη ή τη δεύτερη στήλη?
Μη συζητάς....
-
Ακολουθεί σεντόνι που πραγματεύεται ένα μόνο θέμα. Την αλλαγή φοράς + - των κιβωτίων steptronic.
Επιτέλους χθές, μέρα της Ανάστασης, κατάφερα να κάνω την αλλαγή φοράς του steptronic. Έτσι πλέον αντί να τραβάω για να κατεβάζει σπρώχνω όπως ισχύει στα μοντέλα από 2002 και μετά και που το θεωρώ πιο λογικό και εύκολο. Η αλλαγή μπορεί να γίνει και αντίθετα για όσους μετά το 2002 προτιμούν την παλιά διαρρύθμιση.
Η αλλαγή είναι απλή.... θεωρητικά! Σε ένα συνδετικό με 4 καλώδια αλλάζεις μεταξύ τους τα δύο μεσαία. Και υπάρχουν και φωτογραφίες που σου λένε τι κάνεις και μοιάζει straightforward... πχ http://www.bmwtips.com/tipsntricks/DZ/StepTronic.htm Η αλήθεια είναι ότι είναι ένα θέμα που θέλει πολλές φωτογραφίες και δεν έβγαλα ούτε μία...
Και τώρα αυτά που δεν σου λένε....
Μην το κάνετε σε κλειστό χώρο βγείτε έξω σε φωτεινή ηλιόλουστη μέρα. Βοηθάει πολύ.
Επίσης αν έχετε κάποιον φίλο όσο ψώνιο είστε κι εσείς χρησιμοποιείστε τον. Ακόμα και άσχετο άνθρωπο να έχετε καλό είναι να τον επιστρατεύσετε μόνο και μόνο για να σας κρατάει το ξύλινο πλαίσιο. Εγώ ήμουν μόνος και σε αρκετά σημεία θα με βόλευε να είχα πάνω από 2 χέρια... Καλό είναι να έχεις λεπτά μακριά και ευκίνητα δάχτυλα.
Τραβάς και βγαίνει το μαύρο πλαίσιο που έχει το πινακάκι με τις θέσεις του μοχλού. Ναι αυτό είναι εύκολο αλλά δεν σου λένε ότι αν δεν το βγάλεις τελείως (κάτι που δεν φαίνεται απαραίτητο) τα κλιπάκια του θα σου γκρατζουνίσουν το ξύλο τριγύρω. Ούτε σου λένε ότι το να βγάλεις το πλαισιάκι από το δερματοειδές γύρω του μοχλού είναι αρκετά δύσκολο. Εγώ δεν το έβγαλα και απλά κάλυψα τα κλιπς με μονωτική για να μην γκρατζουνάνε.... αφού πρώτα το γκρατζούνισα!
Δεν σκοπεύω να αλλάξω το πλαίσιο με άλλο που να έχει το + και - σωστά γιατί και έξοδο είναι και φαίνεται ότι έχουν γίνει κάποιες αλλαγές και χρειάζονται λιμαρίσματα για να ταιριάξουν τα βύσματα και γιατί όπως κάποιοι είπαν δεν μοιάζει λάθος αν σκεφτείς ότι το + πλέον δεν σημαίνει ανεβάζω ταχύτητα αλλά σημαίνει αυξάνω ροπές, θέλω γκάζια κλπ ενώ το πλήν ότι χαλαρώνουμε ή ότι το + αναφέρεται σε φρενάρισμα.
Επόμενο βήμα αποσύνδεση βυσμάτων του πλαισίου... τρία τον αριθμό (ευτυχώς με φορά και διαφορετικά μεταξύ τους οπότε δεν τα μπερδεύεις. ένα μαύρο με 2 σειρές επαφών, ένα πλακέ με πλακέ πλατύ καλώδιο κι ένα κίτρινο σε μένα αλλά μωβ στα κείμενα)... με σχετικά κοντά καλώδια οπότε δυσκολεύεσαι να δεις τι γίνεται... έκανα αρκετά ακροβατικά με τα καθίσματα τέρμα πίσω και χωμένος στα πατάκια μου (βρήκα κάτι ψιλά σφηνωμένα μεταξύ ράγας καθίσματος και μοκέτας για τον κόπο μου!). Τα δύο εύκολα ή με βοήθεια τραβιούνται (όταν καταλάβεις ποιο είναι το βύσμα και ποιο η βάση του) αλλά το μαύρο έχει και μια ασφάλεια που πρέπει να πατήσεις με μικρό κατσαβίδι ενώ τραβάς...
Το ανασήκωμα του ξύλου είναι απλό, 2 βίδες εμπρός (προσοχή μην σας πέσουν οι βίδες) και μετά άλλη μία κάτω από τον διακόπτη των αλάρμ που τον σπρώχνεις σχεδόν εύκολα από κάτω βάζοντας το δάχτυλό σου από το άνοιγμα που έχεις αφού έβγαλες το μαύρο πλαίσιο. Καθώς ανασηκώνεις το ξύλινο πλαίσιο δεν λένε ότι βρίσκει και θέλει προσοχή εμπρός αριστερά (;γιατί δεν βγαίνει γιατί δεν βγαίνει...;). Θέλει λίγο βοήθεια σε εκείνο το σημείο γιατί έχει κάτι χοντρά βύσματα (μάλλον για τον αναπτήρα) που θηλυκώνουν πάνω στο ξύλινο πλαίσιο και που βρίσκουν καθώς το ανασηκώνεις. Αν ξέρεις αρκεί να στρίψεις 30-45 μοίρες νομίζω anticlockwise τη βάση των βυσμάτων και ξεθηλυκώνει... Το άλλο που δεν λένε είναι ότι δεν απαλλάσσεσαι τελείως από το ξύλινο πλαίσιο και θέλεις κάποιον να στο κρατάει...
Και φτάνουμε στο κυρίως θέμα, το τετραπλό καλώδιο στα δεξιά του μοχλού. Με βύσματα που αναφέρονται μώβ αλλά εμένα ήταν μαύρα με κίτρινο κάλυμα (άρα φαίνονται κίτρινα). Αυτό όμως δεν με πείραξε ήταν σαφές ότι ήταν αυτό (είχε και τα μπλέ με κάτι άλλο καλώδια στη μέση όπως λένε οι γραφές). Αυτό που με πείραξε ήταν ότι τα κίτρινα αυτά βύσματα ήταν βαθιά και σφηνωμένα κάτω από ένα στηριχτικό μαύρο βραχιονάκι και ότι δεξιά του μοχλού εκεί που μιλάμε, υπάρχει ένας μαύρος κυρτός πλαστικός σιδηρόδρομος (που λέει σε ποια θέση είναι ο μοχλός) και δίπλα περνάει και ο αεραγωγός για τους πίσω και συνεπώς δεν υπάρχει καθόλου χώρος για να φτάσεις τα καλώδια... (αποσύνδεσα μια βίδα από τη μία άκρη από το σιδηρόδρομο και το κούνησα λιγάκι από εδώ κι από εκεί για να χωρέσει ένα δάχτυλο που βοηθούσε αργότερα) Ξεκλιπάρισα τα βύσματα από τον βραχίονα μόνο και μόνο για να συνειδητοποιήσω ότι το καλώδιο από την πίσω μεριά (που είναι ο διακόπτης) είναι όσο βλέπω και από την εμπρός πλευρά όσο κι αν το τράβαγα να βγει κι άλλο κάτω από τον αεραγωγό δεν έβγαινε άλλο... άρα η όλη διαδικασία έπρεπε να γίνει ανάμεσα στον σιδηρόδρομο και τον αεραγωγό (με δυσκολία χωράει δάχτυλο). Ευτυχώς έχω σχετικά μικρά χέρια και ευκίνητα δάχτυλα και το σπουδαιότερο μερικά κατάλληλα εργαλεία με μακριές μύτες. Η συνέχεια είναι μικροχειρουργική με τα εργαλεία μια και το δάχτυλο (ένα χωρούσε) απλά συγκρατούσε το βύσμα κόντρα στον αεραγωγό. Κατάφερα και να αποσυνδέσω τα βύσματα εξ' αποστάσεως με κατσαβιδάκι και μυτοτσίμπιδο. Η περίπτωση να κόψω τα καλώδια και να τα ματίσω χιαστί πλέον δεν ήταν δυνατή οπότε plan B κι ο Θεός βοηθός... Χρησιμοποιώντας για εξάσκηση ένα από τα βύσματα του μαύρου πλαισίου με παρεμφερή κατασκευή κατάλαβα ότι το κίτρινο είναι κάλυμα (που βοηθάει στο κλείδωμα τω βυσμάτων και που βγαίνει είτε ζορίζοντας είτε όπως ανακάλυψα μετά(!) πλαγίως συρταρωτά αποκαλύπτοντας ανοιγματάκια όπου μπορείς με μικρό κατσαβίδι να πατήσεις τις γλωσσίτσες ενώ τραβάς ταυτόχρονα το ανάλογο καλώδιο ώστε να σου βγεί το καλώδιο με την μεταλλική άκρη του που είναι μέσα στο βύσμα, ούφ). Μετά από αρκετό ζόρι έγινε η μικρο-επέμβαση (στο δεύτερο καλώδιο χρειάστηκε να ξανασηκώσω τη γλωσσίτσα γιατί δεν κλείδωνε στο βύσμα) και τα καλώδια βρέθηκαν στις νέες τους θέσεις. Πρόχειρη δοκιμή το επιβεβαίωσε.
Το κλείσιμο ήταν απλό αν και με τις δοκιμές το κίτρινο καπάκι του βύσματος εξάσκησης είχε χαλαρώσει και κάπου έφυγε.... Μια και δεν ασφάλιζε καλά το βύσμα χωρίς αυτό και επειδή δεν αισθανόμουνα ωραία ξανάνοιξα και τελικά το ψάρεψα στο βάθος του μοχλού, μπορεί και να εμπόδιζε αργότερα.Το ζόρισα λίγο ώστε να ξανασφίξει πάνω στο βύσμα του και όλα καλά.
Χρόνος περίπου 2+ ώρες. Αν το ξαναέκανα θέλει μάλλον γύρω στη μισή. Αν κάποιος θέλει να το κάνει συνιστάται να με φωνάξει. Δεν θα του το κάνω (αν ξηλώσει καλώδιο να φταίει αυτός) αλλά θα τον καθοδηγήσω και θα τον διευκολύνω πολύ. Πάντως πιθανότατα σε νεότερο μοντέλο να είναι πιο απλό το μώβ βύσμα από το κίτρινο-μαύρο και λίγο πιο μακρύ το καλώδιο όπως φαίνεται σε φωτό άλλων.
Κατά τις πιο πάνω διαδικασίες αρκετές φορές απογοητεύτηκα και ήμουν έτοιμος να τα παρατήσω και αρκετές φορές φοβήθηκα ότι μάλλον θα κάνω ζημιά και θα μου μείνουν τα καλώδια στο χέρι... Η δεξιοτεχνία μπορεί να βοήθησε αλλά είμαι σίγουρος ότι η τύχη και η ευλογία του Θεού ήταν παρούσες και έτσι το steptronic αναστήθηκε κι αυτό! -
έκανα αρκετά ακροβατικά με τα καθίσματα τέρμα πίσω και χωμένος στα πατάκια μου (βρήκα κάτι ψιλά σφηνωμένα μεταξύ ράγας καθίσματος και μοκέτας για τον κόπο μου!)
Mόνο που διάβασα τη μόντα μπερδεύτηκα και κουράστηκα, χαρά στο κουράγιο σου!
Πάντως είναι πολύ ευχάριστη αλλαγή/αναβάθμιση, θαρρώ.
-
Δουλεύω λίγο τις τελευταίες μέρες στο μυαλό μου τη πιθανότητα να βάλω το 3λτ μοτέρ της 130i.
Αυτή τη στιγμή έτσι όπως είναι η αγορά απλά δε πουλάω καθώς θα χάσω αρκετά χρήματα και ας έχει πέσει η τιμή της 130i και δεν είμαι προετοιμασμένος για αυτό με 15Κ κμ on-the-clock.
Άρα ψάχνω λίγο το ενδεχόμενο να κάνω μια πλήρη μετατροπή με:
-Μοτέρ/σασμάν/ηλεκτρικά (τροπέτο δηλαδή...θα έρθω σε αυτό σε λίγο)
-Φρένα BMW Performance
-Μπλοκέ QuaifeΤα δύο τελευταία είναι τα πιο εύκολα και απλά τα προσπερνάω.
Το πρώτο θέλει αρκετό ψάξιμο και σκέψη καθώς δεν έχω καταλήξει 100% γιατί δεν έχω ιδέα από τροπέτα (πάντα μου την έσπαγε αυτή η λέξη...τέσπα) και ούτε ξέρω τι παίζει και εξακολουθώ να είμαι αντίθετος στη μετατροπή και μεταμόσχευση μοτέρ, άρα θα ήθελα να το εξερευνούσα πλήρως.
Τι ακριβώς συμπεριλαμβάνεται σε μια τέτοια μετατροπή και στη τιμή? Πέρα από το μοτέρ, περιλαμβάνεται και σασμάν και ηλεκτρονικός εγκέφαλος? Με το κλειδί τι γίνεται? Αλλάζει κι αυτό? Με τα χιλιόμετρα/service και CBS τι γίνεται? Σχεδιάζω να το δηλώσω κανονικά αν κάνω τη μετατροπή, θα πληρώσω κάτι? Με την αντιπροσωπεία αν το πάω για service θα είμαι εντάξει? Πως μπορώ να σιγουρευτώ ότι το μοτέρ θα έχει όσα χιλιόμετρα λένε? Τέλος και πιο σημαντικό...έχετε κάποια αίσθηση τιμής?
Αυτά...είναι πολλές ερωτήσεις/απορίες, I know...οπότε όποιος γνωρίζει απαντάει...ευχαριστώωωω.
-
Αποκλειετε να συμφερει και μεγαλο ρισκο. Γιατι δεν βλεπεις ποσο μπορεις να το πουλησεις και να παρεις μια 135ι απο το στοκ;
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Αποκλειετε να συμφερει και μεγαλο ρισκο. Γιατι δεν βλεπεις ποσο μπορεις να το πουλησεις και να παρεις μια 135ι απο το στοκ;135i δεν υπάρχουν, 130i κάνει 40Κ...στη καλύτερη το δικό μου το δίνω 25Κ.
Αλλιώς το γειώνω και το ξαναβλέπω σε καναδυό χρόνια, αλλά θα ήθελα να μου λυθεί η απορία με facts τι παίζει ακριβώς.
-
καθαρή βλακεία._
άμα θες να χάσεις χρήμα έλα δώσε τα σε εμένα, και δεν θα έχεις και το φόβο τι θα βγάλει το αυτοκίνητο.
υπάρχει 135 απλά είναι coupe (που μεταξύ μας θα καταλάβαινα να σε ενοχλεί αν είχες 5θυρο)
υπάρχουν πολλοί τρόποι να χάσεις λεφτά, αυτός είναι ένας απο τους πιο ξενέρωτους και κουραστικούς. -
καθαρή βλακεία._
άμα θες να χάσεις χρήμα έλα δώσε τα σε εμένα, και δεν θα έχεις και το φόβο τι θα βγάλει το αυτοκίνητο.
υπάρχει 135 απλά είναι coupe (που μεταξύ μας θα καταλάβαινα να σε ενοχλεί αν είχες 5θυρο)
υπάρχουν πολλοί τρόποι να χάσεις λεφτά, αυτός είναι ένας απο τους πιο ξενέρωτους και κουραστικούς.Το ξέρω ότι υπάρχει 135i ...δεν εννοούσα αυτό που κατάλαβες, εννοώ σε στοκ δεν υπάρχει κάτι, έχουν 'καθαρίσει' προ πολλού.
-
ναι αρχικά κατάλαβα οτι δεν ήθελες coupe
απο αυτό που λες όμως φαίνεται οτι και άλλοι κατάλαβαν οτι η 135 είναι η καλύτερη επιλογή
περίμενε, μπορεί να βγει ο 2λτ τουρμπο που λέγανε ή οι μικρότεροι, με τα τέλη δεν ξέρουμε ακόμα τι θα παίξει, dsg-like κιβώτιο κλπ κλπ εκτός της φασαρίας για την αλλαγή την ίδια. -
Dangerous Curves? BMW Z8 owners reporting cases of chassis warpage
Παραμορφώνεται λέει το αλουμινένιο σασί της Z8 roadster ..
http://www.autoblog.com/2006/01/19/dang ... sis-warpa/
Apparently, BMW's high-end Z8 roadster really was best left on the show-stand. The gorgeous piece of 507-influenced sculpture rolled into dealerships in 1999, at which point no one could be forgiven for wanting to place red velvet ropes 'round its perimeter. Well, Z8 owners, long convinced of their convertible's collectible status, might now be considering a different use for those ropes-- to strangle the company's engineers with.
According to Business Week, owners are reporting that sections of the car's aluminum chassis are prone to warping. In specific, the James Bond special's shock towers are apparently given to distorting. The flexible uprights make themselves known by wrenching some of the car's sensuous curves into new and unintended forms, leaving the cars (to say nothing their owners) shaken and stirred. Due to the inherent difficulty of working on the Z8's aluminum structure, even a rudimentary fix could cost tens of thousands of dollars. The question is, who is going to pay for it?
The issue, first discovered by members of the Z8 Club of Munich has now gained sufficient traction among owner's groups that BMW has been pressured into launching an inquiry.
-
ναι αρχικά κατάλαβα οτι δεν ήθελες coupe
απο αυτό που λες όμως φαίνεται οτι και άλλοι κατάλαβαν οτι η 135 είναι η καλύτερη επιλογή
περίμενε, μπορεί να βγει ο 2λτ τουρμπο που λέγανε ή οι μικρότεροι, με τα τέλη δεν ξέρουμε ακόμα τι θα παίξει, dsg-like κιβώτιο κλπ κλπ εκτός της φασαρίας για την αλλαγή την ίδια.Πολύ σωστό
-
-
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
Καλησπέρα,Ο 4ος επιβάτης της 3άρας μου 'ήρθε' σήμερα ξημερώματα........
Περισσότερα εδώ
Να σου ζήσει!!!
-
Σιδερενια ! ! ! να ειναι γερη και αυτη και ο μπαμπας της για να την προσεχει ! ! ! ! !
BMW FORUM