-
Mango δεν συγκρινουμε με την ευρυτερη εννοια του ορου απλα κουβεντα κανουμε...
οι κινητηρες 2.0Turbo για ποτε λενε οτι θα βγουν;εντος του 09´;
το Avensis ειναι ποιοτικο...απλα δεν εχει τα στοιχεια να το κανουν ιδιαιτερο...
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Παιδιά θα μου επιτρέψετε να διαφωνήσω λίγο επι του θέματος του τριξίματος.ΔΕΝ δικαιολογώ απο μια Μπεμβε να τρίζει στα 30.000χλμ όσο χάλια να είναι ο δρόμος (δεν μιλάμε για χωματόδρομο).
Το Αβένσις, που δεν είναι και κανα ποιοτικό αυτοκίνητο, με σκληρές αναρτήσεις απο την αρχή, άρχισε τα τριξίματα μετά τα 150,000χλμ και τώρα έχει όντως επιδεινωθεί αρκετά, αλλά αυτό άρχισε μετά απο κάποια ταξίδια σε πραγματικούς καρόδρομους, χειρότερους της Ελλάδας.
Στο θέμα τριξίματος πάντως έχω παρατηρήσει ότι αρκετά Ιαπωνικά (όχι όλα, κάποια είναι κουδουνίστρες) παρ ότι δεν έχουν το φινίρισμα των πλαστικών των γερμανικών, είναι πολύ καλύτερα. (πάρτε το Polo για παράδειγμα)Στο μάζντα, ένα τρίξιμο απ το ταμπλώ ξεκίνησε κάπου στα 80,000, αλλα εντοπιστηκε και διορθώθηκε
To επιβεβαιώνει αυτό - για τους τριγμούς - και για το προηγούμενό μου Nissan Almera 1.5 το οποίο στα 3 έτη που το είχα - σκίσει - δεν έκανε τσικ...
Δεν κάνω σύγκριση αυτ/των, για τους τριγμούς μιλάω..
-
PuntoLord το δικο σου τριζει;
υποψια εστω!
(αλλα θα μου πεις σε τι δρομους...εκει που εισαι ουτε το καρο του δημου δεν τριζει.... ) -
Ο χρήστης pik. έγραψε:
το Avensis ειναι ποιοτικο...απλα δεν εχει τα στοιχεια να το κανουν ιδιαιτερο...
Μιλάω για το πρώτο μοντέλο, που τουλάχιστον σε απτή ποιότητα, δεν...
-
Οχι ρε συ σιγα μη θιχτω. στα τετοια μου για τα αμαξια
Αλλα ενα σφιχτο αμαξι οπως η Ε92 με ζαντικο τουλαχιστον πολυ χαμηλοπροφιλο δεν συγκρινεται με ενα αβενσις! καμια σχεση νομιζω! εχεις μπει ? εγω σε οσα ταξι αβενσις εχω μπει μου φαινονται πολυ μαλακα... μειμπαχ ...
Α! Κι εμεις ενα c180 που ειχαμε με 15αρες και αναρτηση βαρκα δεν ετριζε.
Ναι λοιπον τα σπορ αμαξια στο ελλαντα τριζουν ! νομιζα οτι ειναι αυτονοητο!
-
οντως το 1ο Αβενσις ηταν αποτυχια....
απολυτο δικιο ο Μανγκο!
-
Ο χρήστης MANGO έγραψε:
Οχι ρε συ σιγα μη θιχτω. στα τετοια μου για τα αμαξιαΑλλα ενα σφιχτο αμαξι οπως η Ε92 με ζαντικο τουλαχιστον πολυ χαμηλοπροφιλο δεν συγκρινεται με ενα αβενσις! καμια σχεση νομιζω! εχεις μπει ? εγω σε οσα ταξι αβενσις εχω μπει μου φαινονται πολυ μαλακα... μειμπαχ ...
Α! Κι εμεις ενα c180 που ειχαμε με 15αρες και αναρτηση βαρκα δεν ετριζε.
Ναι λοιπον τα σπορ αμαξια στο ελλαντα τριζουν ! νομιζα οτι ειναι αυτονοητο!
Η μαμά ανάρτηση ήταν βάρκα γιαλό, αλλά το δικό μου δεν εμεινε πάνω απο 20.000 χλμ με αυτή, και τα κόνι που μπήκαν μετά το κάνανε ψιλοκούτσουρο (δεν φημίζονται και τα μακφέρσον για την άνεση)
Αποτυχία δεν το λές μωρε, ένα τίμιο αυτοκίνητο γι αυτό που προσανατολίζεται να κάνει και πολύ αξιόπιστο (αν και υπερτιμολογημένο για να λέμε και την αλήθεια, as usual)
Προσπαθώ να φέρω κανα σπορ αμάξι που να έχω μπεί στην Ελλάδα για να κάνω σύκριση αλλά δεν μου έρχεται
(το σαξο
αλλά αυτό ήταν κουδουνίστρα ) -
Ο χρήστης pik. έγραψε:
PuntoLord το δικο σου τριζει;
υποψια εστω!
(αλλα θα μου πεις σε τι δρομους...εκει που εισαι ουτε το καρο του δημου δεν τριζει.... )Με 10 μήνες χρήση και 14500χλμ δεν είδα τπτ παράξενο, αλλά όπως είπες κι εσύ εδώ οι δρόμοι είναι δρόμοι και όχι 'δρόμοι'.
-
Λοιπον να θεσω ενα ακομη θεμα στο οποιο θα ηθελα να ακουσω γνωμες..
Συνομιλουσα τις προαλλες με εναν πωλητη της BMW και λεγαμε για καποια περιπτωση, και σε καποια στιγμη ερχεται το θεμα στα test drive!
Μου λεει πως σου φαινεται που εχουμε καινουρια 7αρα για τεστ , Χ6 απο τη μερα που κυκλοφορησε, Χ5 απο τη μερα που κυκλοφορησε(και σε 3λιτρο και σε 4.. ενω ειχαμε και 645 μεχρι προτεινος, ενω για ολα τα υπολοιπα εχουμε απο 2χιλιαδες μεχρι 2 χιλιαδες κυβικα ?
Κι ομως η μαμα εταιρεια μπορει να φερει ΟΤΙ γουσταρει για τεστ! το θεμα ειναι οτι οι πελατες (και αυτο πραγματικα λεει πολλα για το επιπεδο της χωρας) αγοραζουν τα φτηνα μοντελα(30-60Κ) χωρις να τα οδηγησουν.. ενω οι πελατες απο εκει και επανω επιβαλλουν τεστ.. το απαιτουν, με τον τροπο τους ομως !
Κι εγω τσαμπα τους εκραζα... ειναι πολιτικη της εταιρειας και δεν γινεται απο αδιαφορια απο μερους της!
Ο ελληνας δεν θελει σεβασμο τελικα, του αρεσει απο πισω.. το απολαμβανει!
-
ισως δεν καταλαβα καλα....τι σημαινει απο αδιαφορια;
απο αδιαφορια δεν ασχολουνται οι αγοραστες;;;
test ακομα και σε αμαξι 10000Ε θα ζητουσα.
-
Αυτά μου έλεγε και μένα φίλος πωλητής, η εξαίρεση είναι αυτοί που ζητάνε test drive.
-
Ο χρήστης MANGO έγραψε:
Λοιπον να θεσω ενα ακομη θεμα στο οποιο θα ηθελα να ακουσω γνωμες..Συνομιλουσα τις προαλλες με εναν πωλητη της BMW και λεγαμε για καποια περιπτωση, και σε καποια στιγμη ερχεται το θεμα στα test drive!
Μου λεει πως σου φαινεται που εχουμε καινουρια 7αρα για τεστ , Χ6 απο τη μερα που κυκλοφορησε, Χ5 απο τη μερα που κυκλοφορησε(και σε 3λιτρο και σε 4.. ενω ειχαμε και 645 μεχρι προτεινος, ενω για ολα τα υπολοιπα εχουμε απο 2χιλιαδες μεχρι 2 χιλιαδες κυβικα ?
Κι ομως η μαμα εταιρεια μπορει να φερει ΟΤΙ γουσταρει για τεστ! το θεμα ειναι οτι οι πελατες (και αυτο πραγματικα λεει πολλα για το επιπεδο της χωρας) αγοραζουν τα φτηνα μοντελα(30-60Κ) χωρις να τα οδηγησουν.. ενω οι πελατες απο εκει και επανω επιβαλλουν τεστ.. το απαιτουν, με τον τροπο τους ομως !
Κι εγω τσαμπα τους εκραζα... ειναι πολιτικη και δεν γινεται απο αδιαφορια!
όταν είχα πάει να κάνω test drive στην BMW, o πωλητής μου είπε ότι μόνο ένα 10% από αυτούς που τελικά αγοράζουν κάνουν test drive ......
θυμάμαι του έλεγα ότι πολύ καλή η 3αρα (320) αλλά δεν πάει .... θέλει να είσαι με το γκάζι πάνω από τις 4500σαλ, και εκεί του λέω ...... μα καλά και πώς αγοράζουν την 316 ......
και μου λεεει..... μα δεν την κάνουν καν test drive ......
-
Καλησπέρα,
ένα άλλο θέμα που έχει θιχτεί πιο παλιά εδώ μέσα και για το οποίο έλαβα πληροφορίες από υπεύθυνο άτομο στην γραμμή παραγωγής της BMW στο Μόναχο.
Λοιπόν, πράγματι υπάρχει άλλη διαδικασία συναρμολόγησης - όχι ξεχωριστή γραμμή παραγωγής - για τα αυτ/τα που σκοπεύουν να εξαχθούν στις Μεσογειακές Χώρες (Ιταλία, Ισπανία, Ελλάδα, Πορτογαλία). Αυτά που αλλάζουν είναι περιληπτικά:
α) Η γκάμα των κινητήρων: Εδώ στη Γερμανία πχ. δεν μπορείς να παραγγείλεις ένα 316, δεν υπάρχει η δυνατότητα!
β) Η αντιψυκτική θωράκιση: Τα αυτ/τα της Βόρειας & Κεντρικής Ευρώπης έχουν ειδικές έξτρα θωρακίσεις για το κρύο (έξτρα ποδιές μηχανής κτλ.) και άλλες προδιαγραφές υλικών.
γ) Η θωράκιση σκουριάς: Όλοι γνωρίζουν ότι το αλάτι καταστρέφει τη λαμαρίνα γι'αυτό και τα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν εδώ έχουν μια έξτρα επάλειψη με ειδικό υλικό, που δεν την έχουν τα των Μεσογειακών Χωρών.Υπάρχουν και άλλα αλλά δεν είχε το χρόνο να μου τα πεί, σε καμία των περιπτώσεων δεν έχουν υποδεέστερα υλικά για τα Μεσογειακά αυτ/τα, απλά λίγο διαφορετικά standarts έχουν είπε, όπως φυσικά και αυτά που είναι για τις ΗΠΑ. Ειδικά για τα τελευταία μου είπε επί λέξει: 'Επειδή εκεί στις ΗΠΑ έχουν αυστηρά όρια ταχύτητας και δεν πάνε πάνω από 60-80 μίλια, τα διαφορικά είναι πολύ πιο απλά στην κατασκευή και τελείως διαφορετικά από τα Ευρωπαϊκά αυτ/τα. Εάν οδηγούσες ένα Αμερικάνικο X5 για παράδειγμα εδώ στη Γερμανία, με 200ΚΜ/Ω επί 1 ώρα, το πιθανότερο να το έπαιρνες στο χέρι, δεν αντέχει το διαφορικό του'.
Αυτά από έγκυρη πηγή, εντός εργοστασίου BMW
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
Λοιπον να θεσω ενα ακομη θεμα στο οποιο θα ηθελα να ακουσω γνωμες..
Συνομιλουσα τις προαλλες με εναν πωλητη της BMW και λεγαμε για καποια περιπτωση, και σε καποια στιγμη ερχεται το θεμα στα test drive!
Κι εγω τσαμπα τους εκραζα... ειναι πολιτικη και δεν γινεται απο αδιαφορια!
όταν είχα πάει να κάνω test drive στην BMW, o πωλητής μου είπε ότι μόνο ένα 10% από αυτούς που τελικά αγοράζουν κάνουν test drive ......
θυμάμαι του έλεγα ότι πολύ καλή η 3αρα (320) αλλά δεν πάει .... θέλει να είσαι με το γκάζι πάνω από τις 4500σαλ, και εκεί του λέω ...... μα καλά και πώς αγοράζουν την 316 ......
και μου λεεει..... μα δεν την κάνουν καν test drive ......
Φαντάσου να υπήρχε η δυνατότητα για test drive της δικής μου
-
-
τα Αμερικανακια δηλαδη....
-
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
Όλοι ξέρουν ότι το το bravo μου καίει λάδια 'τρώει' τη λαμαρίνα, εδώ τα αυτ/τα έχουν μια έξτρα επάλειψη με ειδικό υλικό, που δεν την έχουν τα των Μεσογειακών Χωρών.
Ρε παιδια, διορθωστε το...
Μπορει να διαβαζει και καποιος που δεν καταλαβαινει το αστειο... -
Μα γιατί; Αφού Όλοι το ξέρουν!
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Όλοι ξέρουν ότι το το bravo μου καίει λάδια 'τρώει' τη λαμαρίνα, εδώ τα αυτ/τα έχουν μια έξτρα επάλειψη με ειδικό υλικό, που δεν την έχουν τα των Μεσογειακών Χωρών.
Ρε παιδια, διορθωστε το...
Μπορει να διαβαζει και καποιος που δεν καταλαβαινει το αστειο...Παιδιά δεν έχω γράψει αυτό, έχω γράψει ' Όλοι γνωρίζουν ότι to alas katastrefei tin lamarina γι'αυτό και τα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν εδώ...' τι στον κόρακα συμβαίνει???
έγραψα επίτηδες με greeklish διότι όταν γράφω μια συγκεκριμένη λέξη αντί αυτής φαίνεται μετά στη δημοσίευση το κείμενο 'το Bravo μου τρώει τη λαμαρίνα'!!!!
-
Ενα αστειακι ειναι μεταξυ των Mods και του pasxou...
Οποτε γραφεις 'ΑΛΑΤΙ' , διαβαζεις 'το bravo μου καιει λαδια'...
BMW FORUM