-
Επιβεβαιώθηκε η υποψία μου, ο δίσκος έχει φαγωθεί μονόπαντα, γιαυτό και δε μου το έκανε συνέχεια. Θα μπορούσαμε να το αφήναμε λίγο ακόμα, αλλά φοβάμαι μη προκαλέσει άλλη ζημιά όπως πχ βολάν, βάσεις μοτέρ, οτιδήποτε στη μετάδοση κλπ οπότε και τον αλλάζω.
Τσεκάραμε και όλη τη μεταδοση μέχρι πίσω, όλα καλά.
Ο μηχανικός πάντως που το άνοιξε μου είπε ότι φοράει άλλο, διαφορετικό βολάν από άλλα Ε90 που έχει δει. Συγκεκριμένα μου είπε ότι του 'λείπει ψωμί' γιαυτό μάλλον στο 'άσε' βουτάει η μούρη.
Sent from a mobile device
-
Το σκορτσαρισμα λογικά στο κάνει σε κάποιες εκκινήσεις και όταν πλέον έχει ζεσταθεί για τα καλά. Το επόμενο του στάδιο είναι να σου κρεμάει ψηλά στη τρίτη μετά απο πολλά ανοίγματα, οπότε καλά κάνεις και το αλλάζεις αν και πραγματικά είναι πολυ νωρίς, αλλά αυτό έχει να κάνει μάλλον με την αρκετά ζόρικια χρήση του.
-
γιατι τα βγαζουν τοσο μεγαλα
-
-
Από τον Σίττα κι εγώ που πήγα μετά από προτροπή του Νίκου έμεινα ευχαριστημένος και εκεί θα πηγαίνω (στα μείον ότι δεν έβγαζε κάρτα καυσαερίων, άραγε πως ελέγχει καύση...;;).
Μάλλον η si έχει ελαφρωμένο βολάν αλλά δεν ξέρω αν αυτό θα έπρεπε να ζορίζει πιο πολύ τον συμπλέκτη, μάλλον λιγότερο θα περίμενα...
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Επιβεβαιώθηκε η υποψία μου, ο δίσκος έχει φαγωθεί μονόπαντα, γιαυτό και δε μου το έκανε συνέχεια. Θα μπορούσαμε να το αφήναμε λίγο ακόμα, αλλά φοβάμαι μη προκαλέσει άλλη ζημιά όπως πχ βολάν, βάσεις μοτέρ, οτιδήποτε στη μετάδοση κλπ οπότε και τον αλλάζω.Τσεκάραμε και όλη τη μεταδοση μέχρι πίσω, όλα καλά.
Ο μηχανικός πάντως που το άνοιξε μου είπε ότι φοράει άλλο, διαφορετικό βολάν από άλλα Ε90 που έχει δει. Συγκεκριμένα μου είπε ότι του 'λείπει ψωμί' γιαυτό μάλλον στο 'άσε' βουτάει η μούρη.
δίσκος σε 4ο.οοο χλμ;;
-
Κατι παιζει γενικως τα τελευταια χρονια με τα οικολογικα υλικα των δισκων.Γνωστος μου αλλαξε δισκο Βολαν σε φορεστερ diesel στα 50000χμ...
-
καλά πλάκα κανουμε τώρα;;
-
Ο χρήστης Joe Bar Team έγραψε:
Επιβεβαιώθηκε η υποψία μου, ο δίσκος έχει φαγωθεί μονόπαντα, γιαυτό και δε μου το έκανε συνέχεια. Θα μπορούσαμε να το αφήναμε λίγο ακόμα, αλλά φοβάμαι μη προκαλέσει άλλη ζημιά όπως πχ βολάν, βάσεις μοτέρ, οτιδήποτε στη μετάδοση κλπ οπότε και τον αλλάζω.
Τσεκάραμε και όλη τη μεταδοση μέχρι πίσω, όλα καλά.
δίσκος σε 4ο.οοο χλμ;;
Είχε φαγωθεί μονόπαντα και τον άλλαξα, ναι. Δεν είχε λιώσει όλος. Τον άλλαξα γιατί σκόρτσαρε.
Το αναφέρω άλλωστε.
Γιατί σου φαίνεται περίεργο (που τον άλλαξα)?
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Από τον Σίττα κι εγώ που πήγα μετά από προτροπή του Νίκου έμεινα ευχαριστημένος και εκεί θα πηγαίνω (στα μείον ότι δεν έβγαζε κάρτα καυσαερίων, άραγε πως ελέγχει καύση...;;).Μάλλον η si έχει ελαφρωμένο βολάν αλλά δεν ξέρω αν αυτό θα έπρεπε να ζορίζει πιο πολύ τον συμπλέκτη, μάλλον λιγότερο θα περίμενα...
Ο Σιιτας_Φλασκης στη Καλλιθεα με το Σιττα στη Μαραθωνος τι σχεση εχουν?
-
που τον άλλαξες δε μου φαίνεται παράξενο, που φαγώθηκε μέσα σε 4οοοο χλμ μου φαίνεται απίστευτο.
-
+άπειρο
-
μολις έμαθα οτι υπάρχουν και χειρότερα
-
που τον άλλαξες δε μου φαίνεται παράξενο, που φαγώθηκε μέσα σε 4οοοο χλμ μου φαίνεται απίστευτο.Διάβασε καλύτερα τα ποστ μου σε παρακαλώ.
Δεν φαγώθηκε ολόκληρος, δεν τελείωσε ο δίσκος σε 44.000κμ.
Μονόπαντα φαγώθηκε (ίσως από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη? εμένα?) κι επειδή σκορτσάριζε τον άλλαξα.
Τον είδα όταν κατεβάσαμε σασμάν. Έβγαζε ακόμα κι άλλα χιλιόμετρα.
Απλά επειδή μπορεί να δημιουργούσε άλλα προβλήματα, τον άλλαξα.
-
βρε γλύκα τι σχέση έχει αν φαγώθηκε μονόπατα ή σαν την Τζούλια; (από όλες τις πάντες δλδ )
κάτι πήγε στραβά σε όλη τη ζωή του.
μη λέμε ό,τι θέμε τώρα. 44.οοο χλμ για ένα αμάξι με 170 άλογα ειναι απλά αστεία.
τι να πω..
-
βρε γλύκα τι σχέση έχει αν φαγώθηκε μονόπατα ή σαν την Τζούλια; (από όλες τις πάντες δλδ )κάτι πήγε στραβά σε όλη τη ζωή του.
μη λέμε ό,τι θέμε τώρα. 44.οοο χλμ για ένα αμάξι με 170 άλογα ειναι απλά αστεία.
τι να πω..
Ε πως δεν εχει σχεση? Ο δίσκος δεν έχει φαγωθεί ολόκληρος. Αυτό προσπαθώ να σου εξηγήσω, ελληνικά γράφω.
Ενα σημείο του είναι πιο φαγωμενο απο το υπόλοιπο που ειχε φυσιολογική φθορά και σκορτσαριζε. Τι το προκάλεσε δε ξέρω...πάντως ήταν ενοχλητικό όταν ήταν κρύο και τον άλλαξα.
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
βρε γλύκα τι σχέση έχει αν φαγώθηκε μονόπατα ή σαν την Τζούλια; (από όλες τις πάντες δλδ )
κάτι πήγε στραβά σε όλη τη ζωή του.
τι να πω..
Ε πως δεν εχει σχεση? Ο δίσκος δεν έχει φαγωθεί ολόκληρος. Αυτό προσπαθώ να σου εξηγήσω, ελληνικά γράφω.
Ενα σημείο του είναι πιο φαγωμενο απο το υπόλοιπο που ειχε φυσιολογική φθορά και σκορτσαριζε. Τι το προκάλεσε δε ξέρω...πάντως ήταν ενοχλητικό όταν ήταν κρύο και τον άλλαξα.
Νικο μαλλον δεν σου εξηγησαν τι ειχε ο δισκος σου.Ο δισκος δεν γινεται να φαγωθει μονοπατα η τοπικα.Κατα 99% το σκορτσαρισμα γινεται απο 2 αιτιες,η χαλαρωση μπορει και σπασιμο ενος ή περισσοτερων των ελατηριων στο κεντρο του δισκου,αυτα ειναι που κανουν την ομαλη συμπλεξη-αποσυμπλεξη,η επικαθησεις απο υλικο τριβης πανω σε πλατω και βολαν.Αυτο μπορει να προκαλεσει το σκορτσαρισμα που λες στα ξεκινηματα.Εαν σου το ξαναπαρουσιασει δοκιμασε να πατιναρεις μια φορα δυνατα τον δισκο κανωνταςμια εκκινηση απο σταση.Στο δικο μου ο οργανικος δισκος το κανει καπου-καπου συνηθως χειμωνα(υγρασια που βοηθαει σε επικαθησεις?) και κανωντας μια καλη εκκινηση απο σταση στρωνει για μηνες.
-
κι εγώ αυτά λέω αλλά εσύ δεν έβαλες τόνους
-
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
Νικο μαλλον δεν σου εξηγησαν τι ειχε ο δισκος σου.Ο δισκος δεν γινεται να φαγωθει μονοπατα η τοπικα.Τον δίσκο τον είδα γιατι δεν πίστευα ότι ήθελε αλλαγή τόσο νωρίς. Η μια πλευρά του (εσωτερική) σε ένα σημείο ήταν αρκετά πιο φαγωμενη και το καταλάβαινες απο τους δείκτες φθοράς επάνω στο υλικό τριβής. Στο σημείο αυτο λοιπόν οι γραμμές των δεικτών φθοράς δεν φαινόταν τοσο, οσο στον υπόλοιπο δίσκο. Και με το μάτι φαινόταν η διάφορα στο πάχος.
Κάτι μου έλεγε ότι δεν έχει ελατηρια ο δίσκος αλλά συνεμπλοκ, αν το συγκρατησα σωστά.
-
Παιδια ,τωρα παρατηρησα στο Α5 σαν κανει ενα μικρο σκορτσαρισμα οταν ξεκιναω
Να σοκιμασω αποτομη εκκίνηση ή θα το παρω στο χερι?
BMW FORUM