-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
...έχουν ακόμα φοβερό κράτημα. Απλά έχουν γίνει ξύλα
Λιγο δυσκολο αυτες οι εννοιες να πηγαινουν μαζι...
Επειδή είναι runflat με το πέρασμα των χρόνων έχουν γίνει πολύ σκληρά. Σε κράτημα όμως έχουν μείνει σε πολύ, πάρα πολύ ικανοποιητικό βαθμό για τα χρόνια τους. Αυτό εννοώ.
Επισης καλυτερα να προσπαθησεις να εχεις τα ιδια μπρος-πισω...
Δεν το θέλω γιατί για να το έφτιαξε έτσι η BMW κάτι ξέρει κι άλλωστε οι ζάντες μου έχουν άλλες διαστάσεις εμπρός-πίσω. Εμπρός είναι 8' πίσω είναι 8,5'.
Μην ξεχνάς ότι είναι πισωκίνητο.
Δεν τίθεται καν τέτοιο θέμα.
-
ιδια μάρκα εννοεί...
θελω να πιστεύω
-
Ο χρήστης Joe Bar Team έγραψε:
ιδια μάρκα εννοεί...θελω να πιστεύω
Δε νομίζω...εννοεί ίδιες διαστάσεις κάτι το οποίο είναι προφανέστατα λάθος.
Άλλωστε, είναι δυνατόν να αλλάξει κάποιος λάστιχα και να βάλει άλλη μάρκα εμπρός/πίσω?
-
-
νομιζω οτι γινεστε κακοι χωρις λογο.σαφως κ εννοει ιδια μαρκα-μοντελο.
-
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
ιδια μάρκα εννοεί...
θελω να πιστεύω
Άλλωστε, είναι δυνατόν να αλλάξει κάποιος λάστιχα και να βάλει άλλη μάρκα εμπρός/πίσω?
Γιατί σου κάνει τέτοια εντύπωση; Για ένα χρόνο σχεδόν είχα πίσω τα Goodyear Assymetric και εμπρός τα Pirelli Pzero Rosso. Ειδικά στα πισωκίνητα είναι αρκετά συνηθισμένο ν' αλλάζεις πιο συχνά λάστιχα στον πίσω άξονα.
Αν έπρεπε να έχεις πάντα ίδια μάρκα εμπρός πίσω, μπορεί να αναγκαζόσουν να έχεις... τα ίδια λάστιχα διαρκώς!
Επίσης η ίδια η Pirelli προτείνει και συνδυασμό δικών της διαφορετικών ελαστικών εμπρός-πίσω και δεν εννοώ μόνον τις διαστάσεις. Στα δικά μου Pzero Rosso προτείνει τα direzionale για τον εμπρός άξονα και τα asimmetrico για τον πίσω. Φυσικά μπορείς να βάλεις τα ίδια (asimmetrico) εμπρός πίσω, αλλά δεν είναι απαραίτητο.
http://www.pirelli.com/tyre/ww/en/car/s ... 0wI0OWKorY -
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Δεν θέλω conti.Η ιστορία (που με έχει ταλαιπωρήσει ΤΑ ΜΑΛΑ) είναι η εξής.
Κατά το φθινόπωρο που ήρθε η στιγμή να αλλάξω λάστιχα άρχισα να ψάχνω γιατί δεν ήθελα να βάλω πάλι τα ίδια που έχω, δηλαδή τα Bridge RE050A. Τα 4ης γενιάς rft της Bridge δεν είχαν βγει ακόμα και τελικά τα S001 δεν έρχονται ΚΑΝ στην Ελλάδα σαν RFT.
Οπότε κατέληξα στα Pirelli. Δεν υπήρχαν σε στοκ, οπότε περίμενα υπομονετικά να έρθουν. Κατά το Δεκέμβρη, είχαμε βρει τα μπροστά, όμως δεν τα κρατήσαμε. Από το Δεκέμβρη μέχρι μέσα Γενάρη από βδομάδα σε βδομάδα τα πίσω ερχόταν. Ξαφνικά, χάσαμε και τα εμπρός και περιμέναμε νέα παραλαβή. Ούτε λέξη για τα πίσω. Η Pirelli στην Ελλάδα εξακολουθούσε να μη τα φέρνει δεν ήξερε πότε θα μπούνε σε παραγωγή στην Αγγλία.
Τελικά τα παραγγείλαμε απ'έξω αλλά τα λάστιχα που έστειλαν τέλη Γενάρη ήταν του 2010!
Τα στείλαμε πίσω...τα παραγγείλαμε πάλι. Αυτή τη φορά κατά τα μέσα Φλεβάρη μας έστειλαν πίσω pzero rft 46ης εβδομάδας του 2011 (ΟΚ δηλαδή) και εμπρός...pzero nero!
Κρατήσαμε τα πίσω και τώρα έχουμε παραγγείλει πάλι τα εμπρός και guess what...περιμένουμε.
Επειδή όμως ο λαστιχάς είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ άνθρωπος μου είπε ότι αν δεν έρθουν κι αυτά σωστά θα μου βάλει ό,τι λάστιχα θέλω στην ίδια χαμηλή τιμή που μου είχε δώσει για τα Pirelli. Μάλιστα είχε φέρει RE050A rft τα οποία όμως δεν τα θέλω.
Οπότε επειδή θέλω μόνο runflat (μην αρχίσουμε τα γιατί ) τα λάστιχα που αξίζουν και βγαίνουν σε runflat είναι τα εξής:
-Pirelli PZERO
-Bridge RE050A
-Michelin Pilot Sport PS2Οπότε σκέφτομαι αν δεν στείλουν τα σωστά, να βάλω τα Michelin.
Ο λόγος που τα σκέφτομαι, ενώ είχα καταλήξει στα Pirelli είναι αυτός:
http://www.e90post.com/forums/showthread.php?t=566353Λένε ότι δεν είναι καλά στο βρεγμένο.
Ισχύει άραγε ή γράφουν ό,τι να'ναι?
Αυτό βασικά ρωτάω.
Γιατί εδώ γράφουν τα καλύτερα: http://www.tirerack.com/tires/tests/tes ... sp?ttid=98
ειχα και εγω τα RE050 225,45,17 και τα πεταξα...εβαλα conti sport contact 3.(οχι ραν φλατ)
τωρα σκεφτομαι να αλλαξω και αυτα...μια και ειναι η ωρα τους...φοβερο ελαστικο ομως και ειλικρινα μεταμορφωσε το αμαξι...ειχα αγορασει και το κιτ Μ για τα ελαστικα.Τωρα ομως και εγω καλοβλεπω τα νεας γενιας runflat...
Προσανατολιζομαι στα Μισλεν εχω ακουσει ειναι πολυ ανετα και μαλακα σχετικα...τι σκεφτεσαι να αγορασεις Νικ;βεβαια μπορει να μην βαλω και ραν φλατ εγω... υπαρχουν και τα sport contact 5?
-
Στην ίδια διάσταση ελαστικών γιατί εγώ είμαι υπερευχαριστημένος? Από runflat ελαστικά τα bridgestone τα θεωρώ τα καλύτερα (σύγκριση με dunlop,michelin)!
-
Ο χρήστης pik. έγραψε:
Τωρα ομως και εγω καλοβλεπω τα νεας γενιας runflat...
Προσανατολιζομαι στα Μισλεν εχω ακουσει ειναι πολυ ανετα και μαλακα σχετικα...τι σκεφτεσαι να αγορασεις Νικ;Είμαι μεταξύ Pirelli PZERO και Michelin PS2.
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
ιδια μάρκα εννοεί...
θελω να πιστεύω
Γιατί σου κάνει τέτοια εντύπωση; Για ένα χρόνο σχεδόν είχα πίσω τα Goodyear Assymetric και εμπρός τα Pirelli Pzero Rosso. Ειδικά στα πισωκίνητα είναι αρκετά συνηθισμένο ν' αλλάζεις πιο συχνά λάστιχα στον πίσω άξονα.
Αν έπρεπε να έχεις πάντα ίδια μάρκα εμπρός πίσω, μπορεί να αναγκαζόσουν να έχεις... τα ίδια λάστιχα διαρκώς!
Επίσης η ίδια η Pirelli προτείνει και συνδυασμό δικών της διαφορετικών ελαστικών εμπρός-πίσω και δεν εννοώ μόνον τις διαστάσεις. Στα δικά μου Pzero Rosso προτείνει τα direzionale για τον εμπρός άξονα και τα asimmetrico για τον πίσω. Φυσικά μπορείς να βάλεις τα ίδια (asimmetrico) εμπρός πίσω, αλλά δεν είναι απαραίτητο.
http://www.pirelli.com/tyre/ww/en/car/s ... 0wI0OWKorYΜωρε ο,τι θελεις μπορεις να κανεις...ομως αν εχεις αλλα λαστιχα εμπρος και αλλα πισω εχεις συνεπως αλλη γομα εμπρος και αλλη πισω αρα αλλη συμπεριφορα εμπρος και αλλη πισω.
Θα στο πω διαφορετικα.
Θα εβαζες αλλα λαστιχα αριστερα και αλλα δεξια;
Το αυτοκινητο κατα τη γνωμη μου πρεπει να εχει ιδιου τυπου λαστιχα και στα 4 σημεια του.
Οσον αφορα τις διαστασεις, ο,τι προτεινει ο κατασκευαστης.
Προσωπικα εχω αλλες διαστασεις εμπρος πισω και αλλες ζαντες (κι εσυ βασικα ) λατρευω τη συμπεριφορα του και δεν θελω να αλλαξω τιποτα.
Σχετικα με τη φθορα, εχω σχεδον ιδια φθορα εμπρος και πισω, αρα θελουν αλλαγη ολα.
Sent from my iPhone 4S using Tapatalk
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Προσωπικα εχω αλλες διαστασεις εμπρος πισω και αλλες ζαντες (κι εσυ βασικα ) λατρευω τη συμπεριφορα του και δεν θελω να αλλαξω τιποτα.
Τι διαφορά έχει στη συμπεριφορά σε σχέση με αυτά που έχουν ίδια διάσταση εμπρός-πίσω;
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
ιδια μάρκα εννοεί...
θελω να πιστεύω
http://www.pirelli.com/tyre/ww/en/car/s ... 0wI0OWKorYΜωρε ο,τι θελεις μπορεις να κανεις...ομως αν εχεις αλλα λαστιχα εμπρος και αλλα πισω εχεις συνεπως αλλη γομα εμπρος και αλλη πισω αρα αλλη συμπεριφορα εμπρος και αλλη πισω.
Θα στο πω διαφορετικα.
Θα εβαζες αλλα λαστιχα αριστερα και αλλα δεξια;
Το αυτοκινητο κατα τη γνωμη μου πρεπει να εχει ιδιου τυπου λαστιχα και στα 4 σημεια του.
Οσον αφορα τις διαστασεις, ο,τι προτεινει ο κατασκευαστης.
Σχετικα με τη φθορα, εχω σχεδον ιδια φθορα εμπρος και πισω, αρα θελουν αλλαγη ολα.
Sent from my iPhone 4S using Tapatalk
Δεν έχει καμία βάση αυτό που λες, η διαφορετική γόμα εμπρός πίσω, δεν είναι πρόβλημα, για την ακρίβεια, το ίδιο ακριβώς συμβαίνει σε εσένα που έχεις διαφορετική διάσταση εμπρός - πίσω. Η πρόσφυση στον άξονα, έχει σχέση με την γόμα , τις διαστάσεις, τις πιέσεις των ελαστικών, αλλά και τις ρυθμίσεις της ανάρτησης κλπ κλπ.
Εγώ νομίζω δεν έχω άλλες διαστάσεις ζαντών, πρέπει να είναι ίδιες, θα το κοιτάξω. Λάστιχα έχω πάντως τα ίδια εμπρός πίσω, γιατί με τόσο χαμηλές ιπποδυνάμεις όπως οι δικές μας, θεωρώ πως τα φαρδύτερα πίσω ελαστικά, θα φέρουν υποστροφή και τίποτε άλλο. Οπότε, ανεξάρτητα από τις διαστάσεις της ζάντας, θα προτιμούσα ίδια ελαστικά εμπρός και πίσω. -
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Δεν το θέλω γιατί για να το έφτιαξε έτσι η BMW κάτι ξέρει κι άλλωστε οι ζάντες μου έχουν άλλες διαστάσεις εμπρός-πίσω. Εμπρός είναι 8' πίσω είναι 8,5'.
Μην ξεχνάς ότι είναι πισωκίνητο.
Δεν τίθεται καν τέτοιο θέμα.
Iδιο τυπο εννοω ρε συ Νικο, και οχι απαραιτητα ιδια χαραξη, αλλα ιδιο τυπο, δηλαδη στην ουσια, ιδια μαρκα και ιδιο μοντελο, ωστε να εχεις την μεγιστη δυνατη ομοιογενεια, στην οδικη συμπεριφορα. Εαν βαλεις αλλη μαρκα-τυπο εμπρος πισω, ενδεχομενως να εχεις διαφορετικο ποσοστο φθορας, και σε διαφορετικο χρονο, μεταξυ εμπρος/πισω αξονα, ασχετως της διαφορετικης διαστασης, ελαστικων που θα χρειαστεις, ως προς το πελμα και προφιλ, που εχεις μπρος-πισω...
-
Άρα Γρηγόρη τι το διαφορετικό να βάλω, δε καταλαβαίνω.
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
Τι διαφορά έχει στη συμπεριφορά σε σχέση με αυτά που έχουν ίδια διάσταση εμπρός-πίσω;
Υποθέτω μεγαλύτερα ελαστικά πίσω = μεγαλύτερη επιφάνεια επαφής με το δρόμο, καλύτερο κράτημα του πίσω μέρους.
Κάνω λάθος?
Δεν έχει καμία βάση αυτό που λες, η διαφορετική γόμα εμπρός πίσω, δεν είναι πρόβλημα, για την ακρίβεια, το ίδιο ακριβώς συμβαίνει σε εσένα που έχεις διαφορετική διάσταση εμπρός - πίσω. Η πρόσφυση στον άξονα, έχει σχέση με την γόμα , τις διαστάσεις, τις πιέσεις των ελαστικών, αλλά και τις ρυθμίσεις της ανάρτησης κλπ κλπ.
Εγώ νομίζω δεν έχω άλλες διαστάσεις ζαντών, πρέπει να είναι ίδιες, θα το κοιτάξω. Λάστιχα έχω πάντως τα ίδια εμπρός πίσω, γιατί με τόσο χαμηλές ιπποδυνάμεις όπως οι δικές μας, θεωρώ πως τα φαρδύτερα πίσω ελαστικά, θα φέρουν υποστροφή και τίποτε άλλο. Οπότε, ανεξάρτητα από τις διαστάσεις της ζάντας, θα προτιμούσα ίδια ελαστικά εμπρός και πίσω.Έχεις διαφορετικές: http://felgenkatalog.auto-treff.com/
Συγκεκριμένα έχεις:
Εμπρός: 7,5' και ο κατασκευαστής συνιστά: 205/45/18
Πίσω: 8' και ο κατασκευαστής συνιστά: 225/40/18Όπως έγραψα, προσωπικά προτιμώ το αυτοκίνητο έτσι ακριβώς όμως είναι και δεν θα πειραματιστώ με ίδιες διαστάσεις παντού, άλλωστε οι διαστάσεις των ζαντών είναι διαφορετικές.
Υποθέτω ότι αν βάλεις μικρότερα λάστιχα πίσω, δηλαδή αν βάλω από 255 που έχω, 225 θα έχω λιγότερο κράτημα. Μου αρέσει ακριβώς όπως είναι λοιπόν και δε θέλω να το πειράξω.
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Άρα Γρηγόρη τι το διαφορετικό να βάλω, δε καταλαβαίνω.Διαβασα το επομενο σου ποστ, απο αυτο που σχολιασα, ουσιαστικα λεμε το ιδιο πραγμα, εαν καταλαβα καλα, με αλλα λογια...
Να μην αλλαξεις τον τυπο-προδιαγραφες ελαστικων σου λεω...
Δηλαδη να παρεις τετραδα ειτε δυο δυαδες, αναλογως πως τα βρεις, αυτα που προτεινει ο κατακευαστης, για την διαφορετικη εμπρος-πισω διασταση που εχεις.
Απλως εαν βαλεις πισω Pzero, να βαλεις και μπροστα pzero (βεβαια πχ καποιοι τυποι βγαινουν με αλλη χαραξη για διαφορετικη διασταση εμπρος πισω, οπως τα corsa system, αλλα οι προδιαγραφες/γομα δεν αλλαζουν) ή εαν παρεις Pilot sport για πισω, να βαλεις Pilot sport και μπροστα, οχι πχ pzero πισω και pilot sport μπροστα, ή το αντιθετο... -
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Άρα Γρηγόρη τι το διαφορετικό να βάλω, δε καταλαβαίνω.
Διαβασα το επομενο σου ποστ, απο αυτο που σχολιασα, ουσιαστικα λεμε το ιδιο πραγμα, εαν καταλαβα καλα, με αλλα λογια...
Να μην αλλαξεις τον τυπο-προδιαγραφες ελαστικων σου λεω...
Δηλαδη να παρεις τετραδα ειτε δυο δυαδες, αναλογως πως τα βρεις, αυτα που προτεινει ο κατακευαστης, για την διαφορετικη εμπρος-πισω διασταση που εχεις.
Απλως εαν βαλεις πισω Pzero, να βαλεις και μπροστα pzero (βεβαια πχ καποιοι τυποι βγαινουν με αλλη χαραξη για διαφορετικη διασταση εμπρος πισω, οπως τα corsa system, αλλα οι προδιαγραφες/γομα δεν αλλαζουν) ή εαν παρεις Pilot sport για πισω, να βαλεις Pilot sport και μπροστα, οχι πχ pzero πισω και pilot sport μπροστα, ή το αντιθετο...Αααα εντάξει...το ίδιο λέμε.
Προφανώς δεν θα βάλω άλλη μάρκα εμπρός-πίσω.
Ίδια θα βάλω και γιαυτό περιμένω να έρθουν τα μπροστά. Απλά αν ΔΕΝ έρθουν, θα του πω να τα επιστρέψει τα Pirelli και να μου φέρει Michelin.
Απλά δε ξέρω τι λένε τα Michelin σε σχέση με τα Pirelli.
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Υποθέτω μεγαλύτερα ελαστικά πίσω = μεγαλύτερη επιφάνεια επαφής με το δρόμο, καλύτερο κράτημα του πίσω μέρους.
Κάνω λάθος?
Το καλύτερο κράτημα του πίσω μέρους δε μου ακούγεται απαραίτητα καλό. Όπως έγραψε και ο Hi-Fi γίνεται υποστροφικό και δε βλέπω να κερδίζεις τίποτα.
Με τέτοια λάστιχα σε βλέπω να μένεις πίσω από 320d. -
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Απλά δε ξέρω τι λένε τα Michelin σε σχέση με τα Pirelli.
θα περασω απο την τοπικη bmw και θα ρωτησω feedback...
επισης εχω αναρτησει σχετικο ερωτημα σε ιταλικο φορουμ σχετικο με bmw
απλα εγω δεν βιαζομαι...
BMW FORUM