-
Μα τι ωραία που τα γράφεις...
Θα μπορούσα να σε διαβάζω ακόμα κι αν περιέγραφες τις εμπειρίες σου από δοκιμές κουζινικών σκευών, σκέψου τώρα που αναφέρεσαι σε τέτοια ονειρικά οχήματα...
Πούλιτζερ τώρα... -
Ο χρήστης theoM5 έγραψε:
Στις δοκιμές που κάνει το M division στο Nurburgring δεν έχουν εμφανιστεί προβλήματα πέδησης επειδή η συγκεκριμένη πίστα-διαδρομη ΔΕΝ καταπονεί τα φρένα.
Από την αλλη , αν η BMW αποφάσιζε να τοποθετήσει δισκόπλακες ''ταψια'' και πολυπίστονες δαγκάνες σίγουρα θα ηταν απαραίτητη η τοποθέτηση τροχών τουλάχιστον 19 ιντσων με αποτέλεσμα να επηρεαστεί το set up της ανάρτησης.Ο Ειδικός Τύπος αλλα και το M division θεωρούν καλύτερη επιλογή της ζάντες 18 ιντσων.
Κάθε αύξηση μεγέθους στα άκρα συμβάλλει στην αύξηση του μη αναρτώμενου βάρους. Επομένως με τον α ή β τρόπο, όταν πας να κάνεις ένα καλό, σου χαλάει από κάπου αλλού.
Εξαίρεση αποτελούν τα κεραμεικά φρένα, οι σφυρήλατες (forged) ζάντες, οι ζάντες μαγνησίου που ελαφραίνουν 'τ'άκρα' και βελτιώνουν την κατευθυντικότητα και την αίσθηση του τιμονιού...
Δυστυχώς όμως ακόμα κι σε μερικές περιπτώσεις τα εφαρμόσουμε, το πλεονέκτημα τείνει να είναι ακαδημαϊκό για τον μέσο χρήστη ακόμα κι ενός supercar, μιας και δεν έχει αναπτύξει την 'ευαισθησία' να αντιλαμβάνεται μερικές μικρές αλλαγές, που όμως συμβάλλουν πολύ θετικά στην συνολική συμπεριφορά του αυτοκινήτου του.Όσον αφορά στις διαστάσεις των ζαντών θα σου έλεγα ότι ακόμα και στο Μ5, οι 18αρες θα το έκαναν να την 'ακούει' λιγότερο στους ελληνικούς δρόμους που φημίζονται για την autoklan κατάστασή τους!
Θα υστερούσε ελαφρά σε ελκτική πρόσφυση και έλεγχο της δυναμικής του συμπεριφοράς αλλά εν τέλει το ride του δεν θα ήταν τόσο αψύ όσο το 'προκαλεί' η ποιότητα της ασφάλτου στο μεγαλύτερο τμήμα των δρόμων μας...
Από την άλλη όμως θα έπαυε να είναι το meister-salloon car του ηλιακού μας συστήματος μιας και είναι σίγουρο ότι αυτό δεν κατοικείται...! )
Το συγκεκριμένο πάντως αμάξι, μιας και το 'στύβω' θα το ήθελα να έχει κάποια αναβαθμισμένα φρένα ώστε η πέδηση να είναι παντού και πάντα σταθερή και ακαριαία!
Έλα μου όμως που ένα κιτάκι κάνει όσο ένα κορεάτικο shopping cart!
+1
Η Μ5 ακόμα και με τις 19inch εχει πολυ μικρό πρόβλημα ελκτικής πρόσφυσης κυρίως σε εκκινήσεις από στάση αλλα πιστεύω οτι αποτελεί την ιδανική επιλογή(διόρθωσέ με αν κανω λάθος)
Οσον αφορά το θέμα πίστα , αφου το ''στύβεις'' , σαφώς και χρειάζεται αναβάθμιση στα φρένα , ειδικά οταν πρέπει να τιθασεύσεις 507+ ps και τουλάχιστον 1700kg.
Απορώ πως η BMW δεν προσφέρει εξτρα κιτ αναβάθμισης για τους ''ανήσυχους'' οδηγούς. -
Ο χρήστης DimitriS60 έγραψε:
+1Η Μ5 ακόμα και με τις 19inch εχει πολυ μικρό πρόβλημα ελκτικής πρόσφυσης κυρίως σε εκκινήσεις από στάση αλλα πιστεύω οτι αποτελεί την ιδανική επιλογή(διόρθωσέ με αν κανω λάθος)
Οσον αφορά το θέμα πίστα , αφου το ''στύβεις'' , σαφώς και χρειάζεται αναβάθμιση στα φρένα , ειδικά οταν πρέπει να τιθασεύσεις 507+ ps και τουλάχιστον 1700kg.
Απορώ πως η BMW δεν προσφέρει εξτρα κιτ αναβάθμισης για τους ''ανήσυχους'' οδηγούς.Για την Μ5 τα 19αρια είναι κακά τα ψέμματα μονόδρομος μιας και αρκετή μάζα έχουν να ελέγξουν και πολύ δύναμη σε έναν άξονα!
Η Murci μπορεί ν'αναπαύεται για παράδειγμα σε 18αρες αλλά είναι 4WD και οι δυο πίσω ζάντες είναι σφυρήλατες από οδοστρωτήρα Komatsu!Από την άλλη μην ξεχνάς πως η Μ5 ΔΕΝ είναι 1700, αλλά 1880 'άδεια'. Επομένως λογιαριάζει γύρω στα -2000 με οδηγό και τον όποιο επιπλέον προαιρετικό εξοπλισμό!
Κοινώς beaucoup de papor!
Μην απορείς μιας και για την Μ5 δεν βρίσκεις ούτε κι από τους γύρω εύκολα κιτ φρένων. Βλέπεις δεν είναι track oriented, όπως μπορεί κάποιος να σταθμίσει έστω και στο ελάχιστο μια Μ3 (πολύ περισσότερο δε μια CSL)
Έτσι τα όποια δυνατά κιτάκια πέδησης είναι 'πανακρίβου γωνία' και με το τουφέκι!
Καλύτερα ν'αλλάζεις πιο συχνά τακάκια και δισκόπλακες εμπρός (πολύ προσιτά για τέτοιο αμάξι...) παρά να ψάχνεις να βρεις κάποια αλχημιστική και πανάκριβη λύση για το 507αρακι της BMW!
Υ.Γ.
Κάποιος γνωστός μου έβαλε κάτι 12πίστονες σε Μ6. Με τα λεφτά που έδωσε για το σετάκι, ξέρεις πόσα σετ 'μαμά' δίσκους-τακάκια έβαζε;;;
Καμμιά 10αρια σετάκι μπρος ή 6-7 σετάκια μπρος-πίσω!
Ξέρεις πόσα χλμ θα σ'έβγαζαν αυτά τα σετάκια;;;Προφανώς ΠΟΛΥ περισσότερα από το ένα το χρυσοπληρωμένο, και εκτιμώ πως θα ήταν υπό νορμάλ συνθήκες γύρω στα 400-450.000 χλμ, ενώ μαζί με καταπονήσεις λόγω πίστα περίπου στα 250-300.000χλμ!Καταλαβαίνεις πως αφενός μεν δεν πρόκειται να φτάσω αυτά τα χλμ με το αμάξι μου ποτέ (δεν ξέρω αν τα δει καν το ίδιο στο κοντέρ του... ), αλλά και ότι όσο και να το πατάς, όσες 300αρες και να πηγαίνεις τελικά ο 'μαμά' συνδυασμός γι'αυτό το αμάξι μάλλον είναι το killer combo!
-
Πέρασε λοιπόν μιάμιση βδομάδα...και εχτές την έπλυνα για πρώτη φορά. Σκέφτηκα τα παρακάτω...τα οποία και ήθελα να μοιραστώ μαζί σας.
Έχοντας πριν την 147...δε παύω (αν και αδικαιολόγητα) να τις συγκρίνω. Όχι δε θα μιλήσω για οδική συμπεριφορά, φρένα, τιμόνια, πίσω/μπρος κίνηση κλπ...αλλά για κάτι πιο άυλο.
Η 147 ήταν σαν μια γκόμενα. Σαν ένα μοντέλο. Τρελό @#$νί...αλλά ζήταγε, ζήλευε...και γκρίνοιαζε (έκαιγε αρκετά, χάλαγε δηλαδή και έτριζε). Ήταν πιο αλανιάρα...αλλά έκανε και τη δουλειά της ενίοτε...και πολύ σωστά. Ε, η BMW...είναι κρύα μηχανή. Ready for business...πάντα ετοιμοπόλεμη...και πάντα σοβαρή. Τίποτε άλλο! Η BMW είναι σαν μια γκόμενα για σπίτι...θα σε φροντίζει, θα σου κάνει φαγητό...δε θα σε εγκαταλείψει...και η 147 είναι για να σου κλείσει το σπίτι. Το βλέπω πραγματικά αυτό...αλλά δε μπορώ αλλιώς να το εξηγήσω.
Μου έκανε εντύπωση αρκετά πόσο 'μηχανή' χωρίς ψυχή είναι η BMW. Χτες που την έπλυνα (όπως ξεκίνησα να λέω παραπάνω) σε κοιτάζει πολύ σοβαρή και ετοιμοπόλεμη...η 147 σε κοίταζε με νάζι.
Και πιστεύω ότι (χωρίς να είναι απαραίτητα κακό) αυτό που λείπει από τα Γερμανικά αυτοκίνητα...είναι αυτή η ψυχή των Ιταλικών.
Είπα λοιπόν τελικά να σοβαρευτώ...και να κάνω έναν...'σοβαρό' δεσμό βλέπετε (ναι...το πάμε για γάμο! )
Υ.Γ. Ναι...είμαι πολύ συναισθηματικός όταν έχει να κάνει με αυτοκίνητα.
-
Αγαπητοί συνάδελφοι,
ο λόγος που σας γράφω είναι για να αναφέρω ένα πρόβλημα που αντιμετώπισα μετά από 18 μήνες συμβίωσης με την μπέμπα μου (Ε90 320).
Χρειάστηκε να αντικατασταθει ολόκληρη η κολόνα του τιμονιού καθώς αρκετές φορές εμφάνισε δυσλειτουργία το ηλεκτρικό κλείδωμα του τιμονιού και το αυτοκίνητο δεν έπαιρνε μπροστά . Εύτυχώς ήταν μέσα στην εγγύηση και δεν πληρωσα τίποτα. Το ίδιο ακριβώς πρόβλημα είχε αντιμετωπισει και ένας φίλος μου με την 320 του, ευτυχώς και αυτός μέσα στην εγγύηση.
Έχει κανείς άλλος να αναφέρει τιποτα ανάλογο? -
Ο χρήστης flyingdoctor έγραψε:
Αγαπητοί συνάδελφοι,
ο λόγος που σας γράφω είναι για να αναφέρω ένα πρόβλημα που αντιμετώπισα μετά από 18 μήνες συμβίωσης με την μπέμπα μου (Ε90 320).
Χρειάστηκε να αντικατασταθει ολόκληρη η κολόνα του τιμονιού καθώς αρκετές φορές εμφάνισε δυσλειτουργία το ηλεκτρικό κλείδωμα του τιμονιού και το αυτοκίνητο δεν έπαιρνε μπροστά . Εύτυχώς ήταν μέσα στην εγγύηση και δεν πληρωσα τίποτα. Το ίδιο ακριβώς πρόβλημα είχε αντιμετωπισει και ένας φίλος μου με την 320 του, ευτυχώς και αυτός μέσα στην εγγύηση.
Έχει κανείς άλλος να αναφέρει τιποτα ανάλογο?Ίδιο προβλημα σε μια 320si ενός φίλου.
-
Nikos120i
να'σαι καλα να μας λες για το αμαξι σου, αλλα γιατι πρεπει να αναβεις φωτιες καθε τοσο? -
Πιθανότατα θα είστε μεταξύ εκείνων που ορίζουν μετέπειτα την υποχρέωση μιας κατασκευάστριας εταιρίας ν'ανακοινώσει κάποια ανάκληση οχημάτων!
Μην ανησυχείτε γιατί έχει συμβεί και στα περήφανα μοντέλα της (βλ. Μ5/Μ6)
Βλέπετε, όσο κι αν είναι 'γυναίκες για σπίτι' όπως παρομοίωσε χαριτωμένα ο Νίκος δεν παύουν και οι μπέμπες να έχουν τα νεανικά τους κουσούρια!
Όλα λύνονται όμως!
Υ.Γ.
Νίκο αν μου λες ότι είσαι συναισθηματικός τύπος, σε βλέπω αργότερα πάλι με ιταλίδα! Καλό το πάντα 'ζεστό φαγητό' των μπεμπέ, αλλά το πάθος των Ιταλίδων είναι κάτι που σε κάνει να πάντα να τις σκέφτεσαι και να τις αναπολείς, όσο κι αν στις χαμηλότερες κατηγορίες τελικά στο σύνολο είναι έστω και ελαφρά υποδεέστερες από τις Βαυαρο-νταρνάνες που τελευταία απολαμβάνουμε! -
Και για όσους ακόμα νομίζουν πως και μετά την V10 CSL της G Power πως δεν υπάρχει άλλο για την 3αρα, για κοιτάξτε τί φτιάχνει ο Schnitzer σε μια Ε92!
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Πέρασε λοιπόν μιάμιση βδομάδα...και εχτές την έπλυνα για πρώτη φορά. Σκέφτηκα τα παρακάτω...τα οποία και ήθελα να μοιραστώ μαζί σας.Έχοντας πριν την 147...δε παύω (αν και αδικαιολόγητα) να τις συγκρίνω. Όχι δε θα μιλήσω για οδική συμπεριφορά, φρένα, τιμόνια, πίσω/μπρος κίνηση κλπ...αλλά για κάτι πιο άυλο.
Η 147 ήταν σαν μια γκόμενα. Σαν ένα μοντέλο. Τρελό @#$νί...αλλά ζήταγε, ζήλευε...και γκρίνοιαζε (έκαιγε αρκετά, χάλαγε δηλαδή και έτριζε). Ήταν πιο αλανιάρα...αλλά έκανε και τη δουλειά της ενίοτε...και πολύ σωστά. Ε, η BMW...είναι κρύα μηχανή. Ready for business...πάντα ετοιμοπόλεμη...και πάντα σοβαρή. Τίποτε άλλο! Η BMW είναι σαν μια γκόμενα για σπίτι...θα σε φροντίζει, θα σου κάνει φαγητό...δε θα σε εγκαταλείψει...και η 147 είναι για να σου κλείσει το σπίτι. Το βλέπω πραγματικά αυτό...αλλά δε μπορώ αλλιώς να το εξηγήσω.
Μου έκανε εντύπωση αρκετά πόσο 'μηχανή' χωρίς ψυχή είναι η BMW. Χτες που την έπλυνα (όπως ξεκίνησα να λέω παραπάνω) σε κοιτάζει πολύ σοβαρή και ετοιμοπόλεμη...η 147 σε κοίταζε με νάζι.
Και πιστεύω ότι (χωρίς να είναι απαραίτητα κακό) αυτό που λείπει από τα Γερμανικά αυτοκίνητα...είναι αυτή η ψυχή των Ιταλικών.
Είπα λοιπόν τελικά να σοβαρευτώ...και να κάνω έναν...'σοβαρό' δεσμό βλέπετε (ναι...το πάμε για γάμο! )
Νίκο, η 1 είναι γυναίκα για σπίτι αλλά κάνει τρελλό κρεβάτι με 170 άλογα στον πίσω άξονα . Δεν έχει καμια σχέση με την ήσυχη χαρωπή νοικοκυρούλα που έχει και παχάκια! Και πιστεύω ότι θα έχει κι αυτή ψυχή, καθώς οι BMW είναι αμάξια οδηγοκεντρικά που απαιτούν και συμμετοχή του οδηγού για άλλα κόλπα
-
Αυτό έλειπε να μην του κάνει τρελλό κρεβάτι σε ασφαλτόστρωμα!
Αρκεί βέβαια να μάθει τα 'κουμπιά' της! Και επ'αυτού το μόνο σίγουρο είναι πως ο Νίκος είναι απόλυτα ταγμένος στο ευχάριστο έργο που έχει αναλάβει!
-
Ο ιδανικός τρόπος για αγορά σωστού τροπέτου.
Youtube Video -
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Πέρασε λοιπόν μιάμιση βδομάδα...και εχτές την έπλυνα για πρώτη φορά. Σκέφτηκα τα παρακάτω...τα οποία και ήθελα να μοιραστώ μαζί σας.Έχοντας πριν την 147...δε παύω (αν και αδικαιολόγητα) να τις συγκρίνω. Όχι δε θα μιλήσω για οδική συμπεριφορά, φρένα, τιμόνια, πίσω/μπρος κίνηση κλπ...αλλά για κάτι πιο άυλο.
-
Γνωρίζει κανείς αν και πότε η biturbo 3-λιτρη εφαρμογή της BMW θα 'περάσει' σε 5άρες, Χ5, κτλ?
-
Ο χρήστης theoM5 έγραψε:
Αυτό έλειπε να μην του κάνει τρελλό κρεβάτι σε ασφαλτόστρωμα!Αρκεί βέβαια να μάθει τα 'κουμπιά' της! Και επ'αυτού το μόνο σίγουρο είναι πως ο Νίκος είναι απόλυτα ταγμένος στο ευχάριστο έργο που έχει αναλάβει!
Απόλυτα όμως!!!! ...είναι διαφορετική η οδήγηση με κίνηση στον πίσω άξονα...αυτό είναι το μόνο σίγουρο.
Νίκο, η 1 είναι γυναίκα για σπίτι αλλά κάνει τρελλό κρεβάτι με 170 άλογα στον πίσω άξονα . Δεν έχει καμια σχέση με την ήσυχη χαρωπή νοικοκυρούλα που έχει και παχάκια! Και πιστεύω ότι θα έχει κι αυτή ψυχή, καθώς οι BMW είναι αμάξια οδηγοκεντρικά που απαιτούν και συμμετοχή του οδηγού για άλλα κόλπα
Ναι ναι...κάνει καλύτερο κρεββάτι...
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Nikos120i
να'σαι καλα να μας λες για το αμαξι σου, αλλα γιατι πρεπει να αναβεις φωτιες καθε τοσο?H Mπι Εμ Βε ειναι καλυτερη απο την Alfa
Εδωσα 30 χιλιαρικα να μην βγω να το φωναξω? -
Φταίνε και όσοι τσιμπάνε.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Φταίνε και όσοι τσιμπάνε.+111
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Φταίνε και όσοι τσιμπάνε.Ξέρω κι ένα καλό μαγαζί που φέρνει κάτι 'Φαραώ' ΝΑ με το συμπάθειο!
Λέτε να ρίξω κι εγώ καθετή;;;
-
Ο χρήστης maxmara έγραψε:
Γνωρίζει κανείς αν και πότε η biturbo 3-λιτρη εφαρμογή της BMW θα 'περάσει' σε 5άρες, Χ5, κτλ?Στις ΗΠΑ ήδη παρουσιάστηκε, με ευνοικά σχόλια για την μηχανή ( αναμενόμενο) αλλά αρνητικά για το steering feel.
BMW FORUM