-
Ο χρήστης Yugo_para_siempre έγραψε:
Παιδες αν διαβασα καλα η 535 εχει 8αρι αυτοματο κιβωτιο !!! Ξερει κανεις την κλιμακωση του; Ειδα οτι πιανει τα 250 με 8η σε κατω απο τις 4000σαλ οποτε υπολογισα στο περιπου πως μπορεις να ταξιδευεις με 150 στις 2300 !!! Δεν θα καιει τιποτα!!!Μόνον ένα μοντέλο της BMW μπορεί να καυχηθεί για κάτι τέτοιο, και προφανώς ΔΕΝ είναι η 535!
Λίγη σοβαρότητα επιτέλους!
Φτάνει πλεόν με την ιστορία των εκατέρωθεν προκλήσεων. Εχετε γίνει κουραστικοί [Mod] -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
onyx ! όχι, είναι ελαφρύτερα από μαμά, εξ ου και το όνομα του kit 'Wilwood Superlite'! Το οποίο είναι ένα σαφώς έξτρα πλεονέκτημα, πέραν του ότι ξεμπερδεύεις με την υπερθέρμανση.
Pad δεν ήθελα να βάλω τα φρένα της CSL μιας και έχω την εντύπωση, χωρίς να είμαι σίγουρος, ότι οι μεγαλύτεροι δίσκοι χωράνε μόνο σε 19άρες ζάντες κι εγώ έχω τις 18'. Ακόμα κι αν δεν είναι αυτό θέμα όμως, το θέμα είναι πως και πάλι οι δαγκάνες τους 'κουράζονται' εύκολα σε χρήση πίστας και ο στόχος μου ήταν να απαλλαγώ από αυτό το πρόβλημα βασικά. Άλλωστε το πρόβλημα στις Μ3 δεν είναι οι δίσκοι. Όλοι οι ΟΕΜ δίσκοι είναι κορυφαίοι, ασχέτως διαμέτρου. Εκεί που πάσχει το αυτοκίνητο είναι στον εξαερισμό των φρένων, στα (εργοστασιακά) τακάκια και στις δαγκάνες. Ακριβώς εκεί 'στόχευσα' κι εγώ.
Χθες μιλούσα με ιδιοκτήτη CSL και συζητάγαμε διάφορα πράγματα over coffee και μου έλεγε πόσο τον άφησαν τα φρένα της στις Σέρρες μετά τους 3 πρώτους γύρους.
Οπότε καλά έκανες και δε τα έβαλες.
Σούπερ επιλογή τα φρένα, φτάνει να τα συνδυάσεις με το κατάλληλο υγρό φρένων...προτείνω Castrol που είναι σιλικονούχο και έχει το υψηλότερο boiling point. Απλά επειδή είναι σιλικονούχο θέλει αλλαγή κάθε χρόνο γιατί καταστρέφει τα σωληνάκια.
Ποιο είναι αυτό;
Το Racing θέλει αλλαγή κάθε 18 μήνες και είναι πλήρως συμβατό με τα συστήματα DOT4To Castrol SRF. Το είχα πάρει για την 1 αλλά δε μπορούσα να το βάλω και τελικά το πούλησα.
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Mε το πόδι στο φρένο ήταν και έμεινε σε 3 γύρους;
Όταν κατεβαίνεις από τα 270-280 στην ευθεία στα φρένα ψήνονται. Δε χρειάζεται να είσαι με το πόδι στο φρένο. Τρία τέτοια φρεναρίσματα και τα έκαψες.
προλαβαινει να πιασει τοσα πολλα?
-
edit [Mod]
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Παιδες αν διαβασα καλα η 535 εχει 8αρι αυτοματο κιβωτιο !!! Ξερει κανεις την κλιμακωση του; Ειδα οτι πιανει τα 250 με 8η σε κατω απο τις 4000σαλ οποτε υπολογισα στο περιπου πως μπορεις να ταξιδευεις με 150 στις 2300 !!! Δεν θα καιει τιποτα!!!
Μόνον ένα μοντέλο της BMW μπορεί να καυχηθεί για κάτι τέτοιο, και προφανώς ΔΕΝ είναι η 535!
Φτάνει πλεόν με την ιστορία των εκατέρωθεν προκλήσεων. Εχετε γίνει κουραστικοί [Mod]Εγω ρωταω σοβαρα ομως για την κλιμακωση του κιβωτιου!!! Μου εκανε τεραστια εντυπωση οτι εχει 8αρι και θελω να ξερω.
-
Για το ιδιο μιλάμε. 18 μήνες είναι η αλλαγή και είναι γενικά συμβατό με συστήματα DOT4 χωρίς όμως να έχει ομολογκαριστεί.
Από την άλλη τα Motul RBF600, Ate Super Blue / Typ 200 είναι εξίσου καλά ΚΑΙ DOT4 και αντέχουν και τριετία. -
Ο χρήστης Yugo_para_siempre έγραψε:
Παιδες αν διαβασα καλα η 535 εχει 8αρι αυτοματο κιβωτιο !!! Ξερει κανεις την κλιμακωση του; Ειδα οτι πιανει τα 250 με 8η σε κατω απο τις 4000σαλ οποτε υπολογισα στο περιπου πως μπορεις να ταξιδευεις με 150 στις 2300 !!! Δεν θα καιει τιποτα!!!
Μόνον ένα μοντέλο της BMW μπορεί να καυχηθεί για κάτι τέτοιο, και προφανώς ΔΕΝ είναι η 535!
Φτάνει πλεόν με την ιστορία των εκατέρωθεν προκλήσεων. Εχετε γίνει κουραστικοί [Mod]Εγω ρωταω σοβαρα ομως για την κλιμακωση του κιβωτιου!!! Μου εκανε τεραστια εντυπωση οτι εχει 8αρι και θελω να ξερω.
Έχει δεν έχει 8άρι, την έχει προλάβει η Lexus εδώ και χρόνια!
-
Όταν κατεβαίνεις από τα 270-280 στην ευθεία στα φρένα ψήνονται. Δε χρειάζεται να είσαι με το πόδι στο φρένο. Τρία τέτοια φρεναρίσματα και τα έκαψες.
280 στις Σέρρες; Μόνο Formula 1 πιάνει τόσα... Η Ε46 Μ3 δεν πάει πάνω από 200.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
CSL λίγο γαργαλημένη είναι...κι μένα μου έκανε εντύπωση...μάλλον ήταν λίγο υπερβολικός.
-
CSL λίγο γαργαλημένη είναι...κι μένα μου έκανε εντύπωση...μάλλον ήταν λίγο υπερβολικός.
Η 599 των 620 ίππων δεν χτυπάει πάνω από 240 στις Σέρρες. 1000 αλογα είχε η CSL?
-
ε οχι και λιγο...
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
ε οχι και λιγο...
Και δεν είναι το πρώτο...τέσπα. Καλά το φαντάστηκα αλλά επέμενε κιόλας, οπότε λέω μάλλον κάνω λάθος. ...τελικά...είχα δίκιο.
Πάντως τα έβρασε σε 3 γύρους...λέτε κι αυτό να είναι μούφα?
-
ε οχι και λιγο...
Και δεν είναι το πρώτο...τέσπα. Καλά το φαντάστηκα αλλά επέμενε κιόλας, οπότε λέω μάλλον κάνω λάθος. ...τελικά...είχα δίκιο.
Πάντως τα έβρασε σε 3 γύρους...λέτε κι αυτό να είναι μούφα?
λες να πηγε τελικα Σερρες?
-
Πήγε...πήγε. Σίγουρο αυτό
-
535i με οχτάρι αυτόματο
Η νέα BMW 5 θα μπορεί να φέρει κατ' επιλογήν το νέο αυτόματο 8άρι της ZF, το 8ΗΡ, το οποίο πρωτοφόρεσαν οι GT και η 760i. Το νέο αυτό κιβώτιο είναι ίδιο σε διαστάσεις με το προηγούμενο 6HP (εξάρι), αλλά εκτός από ελαφρύτερο αλλά και ισχυρότερο σε αντοχή, θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε υβριδικές εκδόσεις.
Το κιβώτιο θα χρησιμοποιηθεί και από άλλους Γερμανούς : RR Ghost, Bentley Mulsanne και Α8 για αρχή, αλλά ο καθένας θα έχει και κάποια δικιά του διαμόρφωση σε μερικά επιμέρους εξαρτήματά του.http://www.caranddriver.com/features/09q4/zf_s_8-speed_automatic_transmission-tech_dept
-
Πήγε...πήγε. Σίγουρο αυτόΕγώ τον πιστεύω εν μέρει πάντως. Τα φρένα της Μ3 είναι άριστα για χρήση δρόμου, μπορούν να ακινητοποιήσουν το όχημα σχεδόν ακαριαία τη φορά που θα τους ζητηθεί, αλλά σε συνεχόμενα δυνατά φρεναρίσματα από πολλά χιλιόμετρα χάνουν την αποτελεσματικότητά τους αρκετά γρήγορα. Στα περισσότερα αυτοκίνητα συμβαίνει αυτό βέβαια, αλλά στις Μ3 κάνει λίγο 'μπαμ' λόγω χαρακτήρα κυρίως. Για τις Σέρρες βέβαια έχω αμφιβολία αν είναι αρκετοί 3 γύροι για να κουράσουν τόσο τα φρένα, μιας και η συγκεκριμένη πίστα δεν είναι και τόσο απαιτητική στα φρένα. Σίγουρα τα Μέγαρα κουράζουν τα φρένα σε μεγαλύτερο βαθμό αφού είναι πίστα 'σταμάτα-ξεκίνα', ενώ οι Σέρρες είναι πιο τεχνική πίστα με περισσότερες μέτριες καμπές. Η δικιά μου όπως είναι τώρα, εμφανίζει έντονα σημάδια κόπωσης στα φρένα μετά από 4-5 γρήγορους γύρους στα Μέγαρα.
-
Τι γνωμη εχετε για την 120i coupe?
ξερετε αν μπορω να την βελτιωσω καθολου αν την παρω?απ οτι μου χουν πει το μονο που μπορω να κανω ειναι να βαλω ενα προγραμμα που θα μου δωσει 4-5 ιππους παραπανω αρα τιποτα σχεδον..
κριμα δεν ειναι να πηγαινουν τοσα κυβικα κ ιπποι χαμενοι? -
ακομη δεν πηρε ο αλλος αμαξι, την βελτιωση σκεφτεται....
αρε πουστη ηρωδη....
-
Ο χρήστης mentalitaultras έγραψε:
Τι γνωμη εχετε για την 120i coupe?
ξερετε αν μπορω να την βελτιωσω καθολου αν την παρω?απ οτι μου χουν πει το μονο που μπορω να κανω ειναι να βαλω ενα προγραμμα που θα μου δωσει 4-5 ιππους παραπανω αρα τιποτα σχεδον..
κριμα δεν ειναι να πηγαινουν τοσα κυβικα κ ιπποι χαμενοι?Αν θέλεις κάτι πιο γρήγορο από την 120i πάρε 130i από τώρα.
Η 120i ΔΕΝ βελτιώνεται και δεν υπάρχει κανένα πρόγραμμα. Σου κάνουν οι 170 ίπποι? Αν ναι, πάρτην...αν όχι...πάρε 130i
-
Αν δεν ηταν τα τεκμηρια θα την επαιρνα..
BMW FORUM