-
Ο χρήστης cavallino έγραψε:
Εμένα πάντως όταν ρώτησα για χρέωση μου είπαν η αντιπροσωπεία δεν δίνει 36 για δίλιτρο, ανάλογα τη μαμά BMW πάντα, ειδικά τότε με τα πιστόνια. Τους ρώτησα αν έχω 24 αλλά δωρεάν δεν έβαζαν στο διαγνωστικό κι ας έχω 3.2 μοτέρ μου είπαν 36 με 50 ευρώ αν έχω καταγραμμένη προϊστορία οχήματος που αγοράστηκε καινούριο από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη, άλλη αντιπροσωπεία αυτή βέβαια σε άλλη χώρα άσχετα αν η μαμά BMW είναι ίδια.+1000
δες κατω απο τα πατακια, εχει ενα σειριακο που αμα ταιριαζει αλλαξε ζαντες με αλλο που το εχει δεξια. -
Ο χρήστης cavallino έγραψε:
Εμένα πάντως όταν ρώτησα για χρέωση μου είπαν η αντιπροσωπεία δεν δίνει 36 για δίλιτρο, ανάλογα τη μαμά BMW πάντα, ειδικά τότε με τα πιστόνια. Τους ρώτησα αν έχω 24 αλλά δωρεάν δεν έβαζαν στο διαγνωστικό κι ας έχω 3.2 μοτέρ μου είπαν 36 με 50 ευρώ αν έχω καταγραμμένη προϊστορία οχήματος που αγοράστηκε καινούριο από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη, άλλη αντιπροσωπεία αυτή βέβαια σε άλλη χώρα άσχετα αν η μαμά BMW είναι ίδια.Η 36.1.1 είναι η τελευταία έκδοση, αλλά ανάλογα το 2λτ, μιλάω πάντα για τα Ε90/1/2/3, Ε81/Ε87, Ε60.
Επειδή γενικώς την έχουν ψηλιαστεί τη δουλειά και όλοι θέλουν προφανώς να περάσουν τη νέα έκδοση...δεν τους αφήνουν επειδή ο κάθε προγραμματισμός είναι MINIMUM 4 ώρες ανάλογα με τον εξοπλισμό. Αν το αυτοκίνητο είναι φορτωμένο μπορεί να κάνει και 8. Πχ ένα Χ5 ξεκίνησε το μεσημέρι και τελείωσε την άλλη μέρα το μεσημέρι !
Επειδή λοιπόν είναι τεράστια διαδικασία...δεν το κάνουν έτσι απλά γιατί μερικοί έχουν ένα μόνο διαγνωστικό...και πρέπει να συντρέχει σοβαρός λόγος.
-
Έχω βάσιμες υποψίες ότι η BMW πρέπει να προχωρήσει σε αναβάθμιση των ταχυτήτων διαμεταγωγής δεδομένων μεταξύ αυτοκινήτου και υπολογιστή αντιπροσωπείας! Αλλά επειδή υποψιάζομαι ότι η BMW το έχει ήδη κάνει, αυτό που μένει είναι οι ελληνικές αντιπροσωπείες να ανανεώσουν τον εξοπλισμό τους!
Οι ώρες που αναφέρεις Νίκο είναι ΠΑΡΑ πολλές νομίζω. Αν δεν τρέχει τίποτα άλλο νομίζω ότι κάτι δεν πάει καλά με τα μηχανήματα της αντιπροσωπείας.
-
Ο χρήστης Professeur έγραψε:
Έχω βάσιμες υποψίες ότι η BMW πρέπει να προχωρήσει σε αναβάθμιση των ταχυτήτων διαμεταγωγής δεδομένων μεταξύ αυτοκινήτου και υπολογιστή αντιπροσωπείας! Αλλά επειδή υποψιάζομαι ότι η BMW το έχει ήδη κάνει, αυτό που μένει είναι οι ελληνικές αντιπροσωπείες να ανανεώσουν τον εξοπλισμό τους!Οι ώρες που αναφέρεις Νίκο είναι ΠΑΡΑ πολλές νομίζω. Αν δεν τρέχει τίποτα άλλο νομίζω ότι κάτι δεν πάει καλά με τα μηχανήματα της αντιπροσωπείας.
...λοιπόν ίσως και να έχεις και δίκιο. Μερικές φορές όντως (μου το έχει πει ένας μηχανικός στη BMW, παλιός σημαιοφόρος...Τριψίδης λέγεται) φταίει το σήμα γιατί περνάει κάτω από πιλοτική διάβαση και κόβεται άρα αργεί να μεταφέρει δεδομένα.
Αν όμως πας στη BMW, ζήτα τον επιστελεύς. Ζήτα να σου στείλει δύο ΚΧ σε τριγωνικό ραντάρ και θα δουλέψει...μάλιστα ίσως μεταφέρει δεδομένα πιο γρήγορα.
Βεβαίως...και τα πατάκια που λέει ο Σπύρος παραπάνω μετράνε...
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Ξέρεις αν έχω σχέση με το Αργος ή ξέρεις αν το αμάξι που πήρες δεν έχει προιστορία με το εγκέφαλο του να θέλει προγραμματισμό με ή χωρίς χρέωση ;
Το πρώτο ας το αφήσουμε και να μη το σχολιάσουμε...όποιος διαβάζει, καταλαβαίνει.
Δεύτερο...και πάλι...ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΣ? Επειδή προφανώς δε το γνωρίζεις...θα σε ενημερώσω για κάποια πράγματα. Η BMW βγάζει νέες εκδόσεις κάθε κάποιο χρονικό διάστημα για να διορθώσει πιθανά μικροπροβλήματα και σφάλματα. Βγαίνει λοιπόν νέο λογισμικό με διάφορες βελτιώσεις σε γενικές γραμμές είτε στη κατανάλωση, ή στις επιδόσεις, γραμμικότητα ή οτιδήποτε άλλο.
Για να σου περάσουν λοιπόν τη νέα έκδοση (που ΠΑΝΤΑ είναι καλύτερη από τη προηγούμενη...σκέψου όπως είναι τα Windows Updates) θα πρέπει να έχουν βρει κάποιο σφάλμα γιατί μπορεί να χτυπήσει εγκέφαλος στη διαδικασία της ενημέρωσης και να μη μπορεί να το καλύψει η εγγύηση. Έχει τύχει μερικές φορές να σκάει εγκέφαλος σε ενημέρωση. Άρα για να είναι καλυμμένοι και για να μη πληρώσει εγκέφαλο ο πελάτης, περιμένουν να βρούνε κάποιο σφάλμα στο αυτοκίνητο για να το περάσουν.
Άρα λοιπόν δεν έχει καμία σχέση αυτό που λες με τη προϊστορία και τον προγραμματισμό. Σου εξήγησα παραπάνω τι εστί προγραμματισμός (=ενημέρωση λογισμικού), πότε γίνεται και γιατί. Το αυτοκίνητό μου είχε το πρώτο και εργοστασιακό λογισμικό. Το κόστος του προγραμματισμού και της εργασίας το κάλυψε ο Σπανός επειδή είχα εγγύηση...τι δε καταλαβαίνεις?
Επειδή γενικώς την έχουν ψηλιαστεί τη δουλειά και όλοι θέλουν προφανώς να περάσουν τη νέα έκδοση...δεν τους αφήνουν επειδή ο κάθε προγραμματισμός είναι MINIMUM 4 ώρες ανάλογα με τον εξοπλισμό. Αν το αυτοκίνητο είναι φορτωμένο μπορεί να κάνει και 8. Πχ ένα Χ5 ξεκίνησε το μεσημέρι και τελείωσε την άλλη μέρα το μεσημέρι !
Επειδή λοιπόν είναι τεράστια διαδικασία...δεν το κάνουν έτσι απλά γιατί μερικοί έχουν ένα μόνο διαγνωστικό...και πρέπει να συντρέχει σοβαρός λόγος.
-
Έχω βάσιμες υποψίες ότι η BMW πρέπει να προχωρήσει σε αναβάθμιση των ταχυτήτων διαμεταγωγής δεδομένων μεταξύ αυτοκινήτου και υπολογιστή αντιπροσωπείας! Αλλά επειδή υποψιάζομαι ότι η BMW το έχει ήδη κάνει, αυτό που μένει είναι οι ελληνικές αντιπροσωπείες να ανανεώσουν τον εξοπλισμό τους!Οι ώρες που αναφέρεις Νίκο είναι ΠΑΡΑ πολλές νομίζω. Αν δεν τρέχει τίποτα άλλο νομίζω ότι κάτι δεν πάει καλά με τα μηχανήματα της αντιπροσωπείας.
εχεις περιμενει ποτε να φλαραρουν το golf σου? αυτο νομιζεις οτι κανει γρηγορα?
4 ωρες βεβαια δε θελει , αλλα 1.5 αν θυμαμαι καλα ηθελε σιγουρα ,μεχρι να το βαλουν μεσα αλλη μιση, εχασα κανα 2ωρο+ απο τη ζωη μου ετσι.. δεν ηξερα ποσο θα παρει και καθομουν και περιμενα
(επειδη η αναβαθμιση επρεπε να γινει επειγοντως, ηταν ανακληση ειχα παει για εναν απλο ελεγχο και μου το ειπαν εκεινη την ωρα) -
Μάλλον το πρόβλημα είναι το interface... Αν πρόκειται για σειριακή σύνδεση και έχουμε καμιά πολύ χαμηλή ταχύτητα τύπου 9600 bps (αν και υποστηρίζονται και πιο γρήγορα 115200 πχ), έχεις διαμεταγωγή 9600/8/1024=1,17 Κbyte/sec...
Ακόμη και στην πιο γρήγορη σειριακή ταχύτητα να είσαι , 115200/8/1024=14 Κbyte/sec, δεν μπορείς να πεις πως...πετάει το μηχάνημα!
Πάντως, αν δούμε λίγο στην Wikipedia, λέει πως οι προδιαγραφές του ODB2 protocol πάνε και πιο πάνω σε συστήματα CAN, φτάνουν και τα 500Κbyte/sec, που...πολύ αμφιβάλλω αν το πετυχαίνουν βέβαια...
Πάντως, εγώ δεν ξέρω αν είμαι...'αναβαθμισμένος', αφού το λέει ο Νίκος τον πιστεύω, ούτως ή άλλως με το βαρύ πόδι που έχω διαφορά στην κατανάλωση δεν θα δω!
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
...
εχεις περιμενει ποτε να φλαραρουν το golf σου? αυτο νομιζεις οτι κανει γρηγορα?4 ωρες βεβαια δε θελει , αλλα 1.5 αν θυμαμαι καλα ηθελε σιγουρα ,μεχρι να το βαλουν μεσα αλλη μιση, εχασα κανα 2ωρο+ απο τη ζωη μου ετσι.. δεν ηξερα ποσο θα παρει και καθομουν και περιμενα
(επειδη η αναβαθμιση επρεπε να γινει επειγοντως, ηταν ανακληση ειχα παει για εναν απλο ελεγχο και μου το ειπαν εκεινη την ωρα)Τι εννοείς γράφοντας αν έχω φλασάρει τη γκόλφω ?!? Φυσικά και την έχω φλασάρει! Πέρα από το ότι καίει/χάνει λάδια (και μου λερώνει το πάτωμα), ότι περιστασιακά εκρήγνυται και παίρνω τις βρώμικες βαλβίδες εισαγωγής στη μασχάλη, το νέο πρόβλημα που βγάζει αυτή την εποχή είναι οι μπλε οθόνες ! Κάθε εβδομάδα εκεί είμαι !
Όπως το γράφεις είναι. Γύρω στη 1.5 ώρα +- είχε κάνει και μένα για αυτό και μου έκαναν εντύπωση οι χρόνοι που αναφέρει ο Νίκος. Μια φορά μόνο έγινε αναβάθμιση. Τώρα πια χεσμένους μας έχουν στο Βολφσπουργκ. Είμαστε τα Βίστα και αυτοί ασχολούνται με τα 7, καινούριο κοσκινάκι μου και που να σε κρεμάσω. Αν και να σου πω την αλήθεια καλύτερα που δεν ασχολούνται! Στο GT που ασχολιόντουσαν τους κόβανε άλογα. Και σε μένα είχα παρατηρήσει μια μικρή αλλαγή στον κόφτη...
...
Πάντως, εγώ δεν ξέρω αν είμαι...'αναβαθμισμένος', αφού το λέει ο Νίκος τον πιστεύω, ούτως ή άλλως με το βαρύ πόδι που έχω διαφορά στην κατανάλωση δεν θα δω!
To βαρύ πόδι είναι η καλύτερη αναβάθμιση που μπορεί να κάνει κάποιος στο αυτοκίνητο του!
Κeep Walking (pressing!)Για τα άλλα που γράφεις έτσι είναι ακριβώς. Δεν γνωρίζω ακριβώς τις ταχύτητες αλλά σίγουρα δε μιλάμε για σατα και σκάζι αλλά για μια σαν σειριακή σύνδεση, πάνω και πρώτα απ' όλα αργή. Ίσως για λόγους αξιοπιστίας και φυσικά συμβατότητας (λόγω obdII , που μετράει αρκετά χρόνια) να παραμένουμε εκεί. Φυσικά παίζει ρόλο και το μηχάνημα που συνδέεις. Ακόμα και στο Vag Com για το γκρουπ υπάρχει διαφορά στην ταχύτητα επικοινωνίας μεταξύ του ερασιτεχνικού και του επαγγελματικού καλωδίου. Τα ίδια πράγματα διαβάζουν αλλά έχουν διαφορετική ταχύτητα επικοινωνίας. Επίσης και στους τιουνεράδες μου έχουν πει ότι στον έναν μπορεί να κάνεις 20 λεπτά για την αναβάθμιση και στον άλλον τρία τέταρτα. εκεί μιλάμε μόνο για το πρόγραμμα του κινητήρα βέβαια αλλά και πάλι δείχνει αυτό που λέω περί των μηχανημάτων που χρησιμοποιεί ο καθένας και πόσο εκμεταλλεύονται τη μέγιστη ταχύτητα που μπορεί να 'πιάσει' το κάθε αυτοκίνητο.
-
...
εχεις περιμενει ποτε να φλαραρουν το golf σου? αυτο νομιζεις οτι κανει γρηγορα?
4 ωρες βεβαια δε θελει , αλλα 1.5 αν θυμαμαι καλα ηθελε σιγουρα ,μεχρι να το βαλουν μεσα αλλη μιση, εχασα κανα 2ωρο+ απο τη ζωη μου ετσι.. δεν ηξερα ποσο θα παρει και καθομουν και περιμενα
(επειδη η αναβαθμιση επρεπε να γινει επειγοντως, ηταν ανακληση ειχα παει για εναν απλο ελεγχο και μου το ειπαν εκεινη την ωρα)Τι εννοείς γράφοντας αν έχω φλασάρει τη γκόλφω ?!? Φυσικά και την έχω φλασάρει! Πέρα από το ότι καίει/χάνει λάδια (και μου λερώνει το πάτωμα), ότι περιστασιακά εκρήγνυται και παίρνω τις βρώμικες βαλβίδες εισαγωγής στη μασχάλη, το νέο πρόβλημα που βγάζει αυτή την εποχή είναι οι μπλε οθόνες ! Κάθε εβδομάδα εκεί είμαι !
Όπως το γράφεις είναι. Γύρω στη 1.5 ώρα +- είχε κάνει και μένα για αυτό και μου έκαναν εντύπωση οι χρόνοι που αναφέρει ο Νίκος. Μια φορά μόνο έγινε αναβάθμιση. Τώρα πια χεσμένους μας έχουν στο Βολφσπουργκ. Είμαστε τα Βίστα και αυτοί ασχολούνται με τα 7, καινούριο κοσκινάκι μου και που να σε κρεμάσω. Αν και να σου πω την αλήθεια καλύτερα που δεν ασχολούνται! Στο GT που ασχολιόντουσαν τους κόβανε άλογα. Και σε μένα είχα παρατηρήσει μια μικρή αλλαγή στον κόφτη...
ναι τωρα μας εχουν στο κλασιμο και απο το ινγκολσταντ
και μενα μια μου εχουν κανει , αν και νομιζω οτι απλα βαριουνται στην αντιπροσωπεια, απλα η δικη μου αναβαθμιση ηταν ανακληση (δε θυμαμαι με τι ειχε να κανει , οχι με κινητηρα-κοφτες-ιπποδυναμεις νομιζω, δεν παρατηρησα καμια διαφορα αλλωστε) , το αυτοκινητο βγηκε το δεκεμβρη-γεναρη και η αναβαθμιση βγηκε αμεσα το φλεβαρημου το πουλησαν ομως χωρις αναβαθμιση επειδη ηταν εκθεσιακο και δεν υπηρχε επικοινωνια συνεργειου εκθεσης τοτε (οχι οτι τωρα υπαρχει, αλλα τοτε ηταν καποια χλμ μακρια)
σε σενα παντως εχουν βγει καμποσα update, φιλος του πατερα μου με gti 5 του ειχε πει οτι ειχε κανει 2-3
για ψαξτο να το ψαξω κι εγωΥΓ εννοειται οτι βγαζει και bsod οπου να ναι σκαμε
-
τι μεγεθος εχει το προγραμμα ενος κινητηρα, ξερει κανεις?
-
Ο μηχανικός μου είπε ότι η διάρκεια της ενημέρωσης (τουλάχιστον στα BMW) εξαρτάται από τον εξοπλισμό. Αν είναι φορτωμένο αργεί πάρα πολύ (όπως το Χ5 που έμεινε μέσα όλο το βράδυ) γιατί πρακτικά αναβαθμίζει το λογισμικό σε όλες τις επιμέρους μονάδες (σοβαρά μιλάω τώρα ).
Εμένα στο si έκανε ένα 3ώρο περίπου.
Το μέγεθος δε το ξέρω qsi...αλλά έχω δει ότι το συνδέουν με κάνει σαν utp άρα λογικά έχει γρήγορη ταχύτητα δεδομένων.
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Το μέγεθος δε το ξέρω qsi...αλλά έχω δει ότι το συνδέουν με κάνει σαν utp άρα λογικά έχει γρήγορη ταχύτητα δεδομένων.
To κάτι σαν UTP μπορεί να είναι άνετα ...σειριακή επικοινωνία. Ακόμη και κλασικές σειριακές πόρτες D-9, χρησιμοποιούν στην άλλη άκρη 10πινο ή 8πινο RJ βύσμα και UTP καλώδιο...
Θα μου φαινόταν παράλογο η επικοινωνία του υπολογιστή και το αυτοκίνητο, να γινόταν με...ethernet!
Βέβαια όπως είπα, παίζουν σειριακές θύρες αργές και άλλες πολύ πιο γρήγορες, αλλά και πάλι, δεν ξέρουμε τι ακριβώς παίζει...
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
To κάτι σαν UTP μπορεί να είναι άνετα ...σειριακή επικοινωνία. Ακόμη και κλασικές σειριακές πόρτες D-9, χρησιμοποιούν στην άλλη άκρη 10πινο ή 8πινο RJ βύσμα και UTP καλώδιο...
Θα μου φαινόταν παράλογο η επικοινωνία του υπολογιστή και το αυτοκίνητο, να γινόταν με...ethernet!
Βέβαια όπως είπα, παίζουν σειριακές θύρες αργές και άλλες πολύ πιο γρήγορες, αλλά και πάλι, δεν ξέρουμε τι ακριβώς παίζει...
Όντως...δε μπορούμε να ξέρουμε. Πάντως εσύ είσαι updated...no worries
-
Θα πέσει το γμένο...δε θα πέσει κάτω από τα 70Κ που είναι τώρα...που θα πάει
-
το θεμα δεν ειναι να πεσει, αλλα να μπορεις να το συντηρεις
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
το θεμα δεν ειναι να πεσει, αλλα να μπορεις να το συντηρειςΕννοείται
-
Τυχαια η φωτο με το αυτοκινητο σε μπλε χρωμα...
Τρομερο χρωμα... . Ειναι το montego blue ή καποιο αλλο στην m3?
-
Ο χρήστης carfanatic έγραψε:
Τυχαια η φωτο με το αυτοκινητο σε μπλε χρωμα...Τρομερο χρωμα... . Ειναι το montego blue ή καποιο αλλο στην m3?
...ναι, ναι βέβαια...τυχαίο...όπως τυχαία και η επιλογή 4πορτών (Ε90)
Είναι το Interlagos Blue που βγαίνει μόνο σε Μ3. Σε Μ3 βγαίνει και το Le Mans Blue αλλά όχι το Montego Blue. Το Interlagos Blue είναι (ήταν) το χρώμα της BMW Sauber στα sidepods.
-
Τωρα παίζει το χρώμα της αφρικάνικης σκόνης σε πολύ καλύ τιμή
-
Tην πούλησα την τροπετοΜ3....δεν έχω υπομονή πλέον....πάμε για άλλα (όχι άλλη μάρκα ε? )
BMW FORUM