-
Πηγα την προηγούμενη εβδομάδα για να κάνω ρυθμιση συναγερμού
Μόλις γυρίσω... απο μια δουλειά που έχω θα τους πω για τον κλιματισμό (μερικε΄ς φορές βρωμάει...) και για το κομπιασμαΤο θέμα είναι πως το ξέρω ότι φοράω παλιό firmware? και πιο ειναι το καινουργιο
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Έπρεπε να ερχόσουν χθες...είχε μαζευτεί κόσμος από το BMWforum.grδε το κατάλαβα ότι ειχαμε μαζωξη χτες
-
@coyote... τυχαίο βασικά...τους βρήκα εκεί
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Εντυπωσιακή η διαφορά σε κατανάλωση.... δεν θα περίμενα πάνω από μισό άντε ένα λίτρο διαφορά... Πολύ ευτυχές πάντως αν επιβεβαιωθεί!
Εμένα πάντως συνεχίζεται να μου φαίνεται πολύ ακριβή η ρύθμιση βαλβίδων.... Θυμάμαι μικρός που βοηθούσα τον μάστορα ότι δεν ήταν κανένα μαγικό, φιλεράκι και δυο κλειδάκια, ρύθμιση μέχρι να πάει εκεί που πρέπει κλείσιμο το καπάκι και τέρμα. Ε αντί για 8 φορές το κάνεις 16 στα 16βάλβιδα... 250+ ευρώ;;!!Είναι αρκετή δουλειά μου είπε...4 ώρες και η ρύθμιση γίνεται με κάτι πλακίδια. Επίσης έχει και ανταλλακτικά η όλη φάση, επειδή βάζουν αυτά τα πλακίδια συν φλάτζες κλπ...θα μου πεις, σιγά τα λεφτά που κοστίζουν...και θα έχεις δίκιο
Έτσι είναι οι βαλβίδες και το νούμερο 16-17 είναι τα πλακίδια αυτά:
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Μάλλον δεν κάνουν για κανένα.
Μόνο τα πίσω μπορείς στα 116.Εννοείς πως είναι στο ίδιο μέγεθος και με τα 116 και 316;
Είναι μεγάλο το κόστος για να μπούν γιατί θέλει κ δαγκάνες. Εκτός κι αν βρεί μεταχειρισμένες που είναι λίγο δύσκολο γιατί δεν τα δίνουν ξεχωριστά.
-
καπελωτα λεγονται
αμα διακρινω καλα,λυπουν τα ζυγωθρα οποτε πρεπει να βγει ο εκκεντροφορος για να το αλλαξεις οποτε θα θελει το χρονο του να τις ρυθμισεις ολες
παιζει ν λεω και μλκιες
-
Με το νέο firmware, μεταμορφώνεται το αυτοκίνητο...οδήγησα μια Ε93 χθες, 320i. Γίνεται αισθητά πιο γρήγορο και γραμμικό...το είχα κάνει και στην 1, οπότε εσύ Γρηγόρη πρέπει να έχεις την τελευταία που είναι η 36.1.1.αυτό ειναι ένα καινούργιο αμάξι ή ένα αμάξι που άλαξε firmware?
36.1.1 ειναι για για τα sedan?
Πως το βλέπω pls?
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Με το νέο firmware, μεταμορφώνεται το αυτοκίνητο...οδήγησα μια Ε93 χθες, 320i. Γίνεται αισθητά πιο γρήγορο και γραμμικό...το είχα κάνει και στην 1, οπότε εσύ Γρηγόρη πρέπει να έχεις την τελευταία που είναι η 36.1.1.
αυτό ειναι ένα καινούργιο αμάξι ή ένα αμάξι που άλαξε firmware?
Πως το βλέπω pls?
Το 36.1.1 είναι το firmware της BMW για όλα τα 2λτ μοτέρ και τις παραλλαγές τους. Είτε αυτό είναι *18i, *20i, *20si. Άρα είναι για όλα τα αυτοκίνητα...1, 3 και 5 με αυτό το μοτέρ.
Αυτό λοιπόν είναι για όλα τα 2λτ BMW...παλιά η καινούρια E90, E87, E81, E60.
Δυστυχώς δε μπορείς να το δεις...πρέπει να το πας να το δούνε γιατί το βγάζει το διαγνωστικό. Αλλά αν δεν έχεις κάνει ποτέ προγραμματισμό (θα στο έλεγαν) έχεις την 'αρχαία' έκδοση...την 26.
Το θέμα είναι ότι αν δε δούνε κάτι δε στο περνάνε έτσι απλά...πρέπει να τους βγάλει κάποια βλάβη ή κάποια ένδειξη. Εσύ που είχες κάποια θέματα θυμάμαι που σου είχε μείνει μια φορά, μπορείς να τους πιέσεις.
-
μα εχω καινούργιο αμάξι 10/2008 γιατί να έχω την αρχαία?
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
μα εχω καινούργιο αμάξι 10/2008 γιατί να έχω την αρχαία?Αρχαία με την έννοια και τη λογική ότι δεν έχεις κάνει κάποιο update από τότε που τη πήρες...άρα έχεις την εργοστασιακή.
-
Ο χρήστης navouxodonosoras έγραψε:
Μάλλον δεν κάνουν για κανένα.
Μόνο τα πίσω μπορείς στα 116.Εννοείς πως είναι στο ίδιο μέγεθος και με τα 116 και 316;
Είναι μεγάλο το κόστος για να μπούν γιατί θέλει κ δαγκάνες. Εκτός κι αν βρεί μεταχειρισμένες που είναι λίγο δύσκολο γιατί δεν τα δίνουν ξεχωριστά.
Κάτσε, γιατί ή εσύ ή εγώ δεν καταλάβαμε κάτι...
Έβαλα εμπρός τα Performance και έχω στην άκρη τα προηγούμενα. Πλήρες σετ: δαγκάνες, τακάκια, δισκόπλακες, ακόμη και τα μεταλλικά καπάκια από πίσω.Αυτά, είναι σε κάποιον χρήσιμα; Μπορούν να πωληθούν, ή να τα αφήσω στην αποθήκη;
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Κάτσε, γιατί ή εσύ ή εγώ δεν καταλάβαμε κάτι...
Έβαλα εμπρός τα Performance και έχω στην άκρη τα προηγούμενα. Πλήρες σετ: δαγκάνες, τακάκια, δισκόπλακες, ακόμη και τα μεταλλικά καπάκια από πίσω.Αυτά, είναι σε κάποιον χρήσιμα; Μπορούν να πωληθούν, ή να τα αφήσω στην αποθήκη;
Ώπ, είναι που μπήκε απότομα η άνοιξη. Απ ότι βλέπω έχουν ίδιο σερβό οπότε μπαίνουν στα 116-118. Τα 3άρια έχουν ήδη 300άρι δίσκο.
Όποιος ενδιαφερθεί να ρωτήσει κ το μάστορα του βέβαια. -
-
Ο χρήστης jimhs έγραψε:
καπελωτα λεγονταιαμα διακρινω καλα,λυπουν τα ζυγωθρα οποτε πρεπει να βγει ο εκκεντροφορος για να το αλλαξεις οποτε θα θελει το χρονο του να τις ρυθμισεις ολες
παιζει ν λεω και μλκιες
Ναι θέλει χρόνο...ένα 4ώρο είπαν.
Δε ξέρω ακριβώς τι λες...δεν είμαι μηχανικός...αλλά ορίστε πως είναι το 2λτ με τα 170 και υδραυλικές βαλβίδες (10=HYDR.VALVE PUSHROD, 11=Roller drag lever):
...και πως είναι του si χωρίς υδραυλικές αυτορυθμιζόμενες βαλβίδες (13=REPAIR KIT VALVE SEAL RING, 14=UPPER SPRING PLATE, 15=VALVE COLLET, 16=Adjusting plate):
-
Με το νέο firmware, μεταμορφώνεται το αυτοκίνητο...οδήγησα μια Ε93 χθες, 320i. Γίνεται αισθητά πιο γρήγορο και γραμμικό...το είχα κάνει και στην 1, οπότε εσύ Γρηγόρη πρέπει να έχεις την τελευταία που είναι η 36.1.1.
αυτό ειναι ένα καινούργιο αμάξι ή ένα αμάξι που άλαξε firmware?
Πως το βλέπω pls?
Το 36.1.1 είναι το firmware της BMW για όλα τα 2λτ μοτέρ και τις παραλλαγές τους. Είτε αυτό είναι *18i, *20i, *20si. Άρα είναι για όλα τα αυτοκίνητα...1, 3 και 5 με αυτό το μοτέρ.
Αυτό λοιπόν είναι για όλα τα 2λτ BMW...παλιά η καινούρια E90, E87, E81, E60.
Δυστυχώς δε μπορείς να το δεις...πρέπει να το πας να το δούνε γιατί το βγάζει το διαγνωστικό. Αλλά αν δεν έχεις κάνει ποτέ προγραμματισμό (θα στο έλεγαν) έχεις την 'αρχαία' έκδοση...την 26.
Το θέμα είναι ότι αν δε δούνε κάτι δε στο περνάνε έτσι απλά...πρέπει να τους βγάλει κάποια βλάβη ή κάποια ένδειξη. Εσύ που είχες κάποια θέματα θυμάμαι που σου είχε μείνει μια φορά, μπορείς να τους πιέσεις.
Και είναι και με χρέωση έχεις δεν έχεις εγγύηση,εκτός αν το αμάξι έχει μείνει και έχεις βεβαίωση της οδικής βοήθειας ...
-
Ο χρήστης Karas έγραψε:
Και είναι και με χρέωση έχεις δεν έχεις εγγύηση,εκτός αν το αμάξι έχει μείνει και έχεις βεβαίωση της οδικής βοήθειας ...Εξαρτάται.
Για τον προγραμματισμό εμένα δε μου πήραν ούτε 1€ και έχω εγγύηση μεταχειρισμένου. Σε άλλους πήραν 50€ εντός εργοστασιακής εγγύησης...εξαρτάται λοιπόν. Δε ξέρω τι κάνετε εκεί στο Άργος, αλλά στην Αθήνα τα πράγματα είναι αλλιώς.
-
Το Αργος,προφανώς είναι ένα από τα σενάρια που έχουν κάνει το thread τόσες σελίδες.....χώρια ότι αναφέρεσαι για μεταχειρισμένο όχημα όπου δεν ξέρεις την προιστορία του.
Ως γνωστό κάθε service μπορεί να χρεώνει ότι θέλει και άντε βγάλε άκρη,με τι κανονικά ισχύει από την αντιπροσωπεία σαν εντολή,θελει ψάξιμο,αλλά συνήθως όλα χρεώνονται...καθώς και όλα αλλάζουν βέβαια καθε τόσο ανάλογα την μαμα BMW.
-
Ο χρήστης Karas έγραψε:
Το Αργος,προφανώς είναι από τα σενάρια που έχουν κάνει το thread τόσες σελίδες,και αναφέρεσαι για μεταχειρισμένο όχημα απου δεν ξέρεις την προιστορία του.Μπαρδόν? Τι σχέση έχει το ποστ σου, με την απάντησή μου στο παραπάνω σχόλιό σου?
-
Ξέρεις αν έχω σχέση με το Αργος ή ξέρεις αν το αμάξι που πήρες δεν έχει προιστορία με το εγκέφαλο του να θέλει προγραμματισμό με ή χωρίς χρέωση ;
-
Ο χρήστης Karas έγραψε:
Ξέρεις αν έχω σχέση με το Αργος ή ξέρεις αν το αμάξι που πήρες δεν έχει προιστορία με το εγκέφαλο του να θέλει προγραμματισμό με ή χωρίς χρέωση ;Το πρώτο ας το αφήσουμε και να μη το σχολιάσουμε...όποιος διαβάζει, καταλαβαίνει.
Δεύτερο...και πάλι...ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΣ? Επειδή προφανώς δε το γνωρίζεις...θα σε ενημερώσω για κάποια πράγματα. Η BMW βγάζει νέες εκδόσεις κάθε κάποιο χρονικό διάστημα για να διορθώσει πιθανά μικροπροβλήματα και σφάλματα. Βγαίνει λοιπόν νέο λογισμικό με διάφορες βελτιώσεις σε γενικές γραμμές είτε στη κατανάλωση, ή στις επιδόσεις, γραμμικότητα ή οτιδήποτε άλλο.
Για να σου περάσουν λοιπόν τη νέα έκδοση (που ΠΑΝΤΑ είναι καλύτερη από τη προηγούμενη...σκέψου όπως είναι τα Windows Updates) θα πρέπει να έχουν βρει κάποιο σφάλμα γιατί μπορεί να χτυπήσει εγκέφαλος στη διαδικασία της ενημέρωσης και να μη μπορεί να το καλύψει η εγγύηση. Έχει τύχει μερικές φορές να σκάει εγκέφαλος σε ενημέρωση. Άρα για να είναι καλυμμένοι και για να μη πληρώσει εγκέφαλο ο πελάτης, περιμένουν να βρούνε κάποιο σφάλμα στο αυτοκίνητο για να το περάσουν.
Άρα λοιπόν δεν έχει καμία σχέση αυτό που λες με τη προϊστορία και τον προγραμματισμό. Σου εξήγησα παραπάνω τι εστί προγραμματισμός (=ενημέρωση λογισμικού), πότε γίνεται και γιατί. Το αυτοκίνητό μου είχε το πρώτο και εργοστασιακό λογισμικό. Το κόστος του προγραμματισμού και της εργασίας το κάλυψε ο Σπανός επειδή είχα εγγύηση...τι δε καταλαβαίνεις?
-
Εμένα πάντως όταν ρώτησα για χρέωση μου είπαν η αντιπροσωπεία δεν δίνει 36 για δίλιτρο, ανάλογα τη μαμά BMW πάντα, ειδικά τότε με τα πιστόνια. Τους ρώτησα αν έχω 24 αλλά δωρεάν δεν έβαζαν στο διαγνωστικό κι ας έχω 3.2 μοτέρ μου είπαν 36 με 50 ευρώ αν έχω καταγραμμένη προϊστορία οχήματος που αγοράστηκε καινούριο από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη, άλλη αντιπροσωπεία αυτή βέβαια σε άλλη χώρα άσχετα αν η μαμά BMW είναι ίδια.
BMW FORUM