-
Αν κατάλαβα καλά το ποστ-εξαιρετική τοποθέτηση, το 207 RC θεωρείται ειδική και συνειδητοποιημένη αγορά;
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Αν κατάλαβα καλά το ποστ-εξαιρετική τοποθέτηση, το 207 RC θεωρείται ειδική και συνειδητοποιημένη αγορά;Δεν υπάρχουν συνειδητοποιημένες αγορές. Υπάρχουν μόνο συνειδητοποιημένοι (ή μη) αγοραστές.
-
Μέσα. Χρειάζεται συνειδητοποιημένο και σκληροπυρηνικό αγοραστή το 207 RC;
-
Συνειδητοποιημένο αγοραστή από την άποψη του ότι πρέπει να εκταμιευτούν κοντά 8 εκ. δραχμές για μικρό peugeot.
-
Ααααα...τρόμαξα! Για μια στιγμή νόμισα ότι θεωρούνταν σκληροπυρηνικό GTi της παλιάς εποχής...
-
Ο χρήστης Miltellas έγραψε:
Το 207RC απευθύνεται σε σκληροπυρηνικούς και μόνο. Για λόγους μάρκετινγκ αύξησε βάρος (ευτυχώς οι υπόλοιπες μηχανολογικές επιλογές το ισορρόπησαν πλήρως), φόρεσε ομορφιά, ποιότητα και πολυτέλεια, ώστε να αυξήσει το αγοραστικό του κοινό, αλλά όποιος πάει μόνο γι αυτά και όχι για να γουστάρει οδήγηση θα κάνει απλώς πλουσιότερους κάποιους ορθοπεδικούς (ειδικά όσοι κάθονται στις δύο -ναι δύο- πίσω θέσεις).Όταν μπήκα συνοδηγός σε 207RC σκέφτηκα ότι αξίζει τα λεφτά του. Όταν το οδήγησα σκέφτηκα ότι είναι φτηνό. Όταν κατέβηκα αποφάσισα ότι αποτελεί τον επόμενο αγοραστικό μου στόχο (ή ό,τι ανάλογο θα έχει η Peugeot την ώρα που θα μπορώ να αγοράσω). Η εμπιστοσύνη μου στην συγκεκριμένη εταιρία επιβραβεύτηκε με το 206 και επιβεβαιώνεται και με το 207. Αξιοπιστία που παλιά ονομαζόταν 205GTi και αργότερα έγινε συνώνυμη με τα 106 Rallye. Αυτοκίνητα με αγοραστικό κοινό καθόλου νορμάλ καλούνταν να αντέξει πιέσεις-καταπονήσεις μακροχρόνιες και εντονότερες από ό,τι στην καριέρα του ένα αγωννιστικό αυτοκίνητο, η PSA τόλμησε και κέρδισε ένα στοίχημα που στο τέλος έμεινε να το παίζει μόνη της αφού οι υπόλοιποι 'λάκισαν'. Το 207RC συνεχίζει στο ίδιο στυλ, μόνο που παίζει σε άλλη κατηγορία ακολουθώντας το ρεύμα της εποχής με τα GTi των 30Κ. Το ραλλάκι τώρα βάρυνε, έγινε πολυτελές, ακόμη ταχύτερο, φιλικότερο αλλά και απαιτητικότερο, όπως και ακριβότερο - ο πήχυς ανέβηκε πολύ ψηλά σε όλους τους τομείς. Το αποτέλεσμα κάποιους παραδοσιακούς τους απογοήτευσε αλλά στην πραγματικότητα είναι απλά η ρεαλιστική εξέλιξη. Γενικά η Peugeot διατηρώντας την παράδοσή της δίνει πολύ αυτοκίνητο με λίγα χρήματα και το διατηρεί και μετά την αγορά του, αφού μία μικροατυχία δεν οδηγεί στην οικονομική μας καταστροφή όπως πχ εάν είχαμε αγοράσει το νέο Polo.
Μέτριο τιμόνι; Καμία σχέση! Σύγχρονο τιμόνι με την ταυτότητα της Peugeot. Χωρίς να έχει χάσει σε αίσθηση έχει κερδίσει σε φιλικότητα. Τί καλύτερο;
Απογοητευτική πίσω ανάρτηση; Καμία σχέση! Ειδικό σεμινάριο ρύθμισης ημιάκαμπτου δίνει η Peugeot. Θα ορκιζόμουν ότι φοράει ράβδους στρέψης... τόσο Peugeot είναι η πίσω ανάρτηση! Τόσο καλή και... τόσο φτηνή. Ο Γάλλος με τις αναρτήσεις δεν κάνει λάθη. Εδώ παίζει εντός έδρας.
To σασμάν είναι χάλια; Καμία σχέση! Το σασμάν είναι κλασσικό γαλλικό και φυσικά σαφέστατο. Ο γνώστης που οδηγάει αλλά και που ρωτάει και διαβάζει αλλάζει την βαλβολίνη με το που το αγοράζει με καλύτερης ποιότητας και μένει να απολαύσει ένα σασμάν με μοναδική ικανότητα στις αλλαγές ταχύτητας με τον ρυθμό της σκέψης του οδηγού, χωρίς σκαλώματα και γρατζουνίσματα. Ποτέ μου δεν αποδέχθηκα το νόημα του αμερικανοαγγλογερμανογιαπωνέζικου σασμάν που κουμπώνει 'σφιχτά και με στιβαρή αίσθηση', όταν με το που θα ξεκινήσει να κουμπώσει 3η, το γαλλικό (όπως και το ιταλικό) θα πατάει ήδη το γκάζι με την 3η κουμπωμένη. Σίγουρα οι αργές αλλαγές μειώνουν πολύ την πιθανότητα αστοχίας, ενώ οι υπερβολικά γρήγορες αλλαγές είναι επικίνδυνες για την υγεία του σασμάν. Ναι, το γαλλικό (όπως και το ιταλικό) σασμάν αφήνει στον οδηγό την επιλογή που έχει την δυνατότητα να ευστοχήσει-αστοχήσει στην αποσύμπλεξη με αντίστοιχο αποτέλεσμα, γι αυτό και τα σασμάν της PSA χρειάζονται την καλή βαλβολίνη όταν πρόκειται να πιεστούν, καθότι εάν δεν πιέζεις συνεχώς τις αλλαγές δεν τρέχει μία ούτε για το γαλλικό σασμάν. Μπήκα πριν 2 χρόνια σε καινούριο Focus και πήγα να αλλάξω ταχύτητα όπως στο δικό μου... τί το ήθελα, πόνεσα από τον βιασμό. Σφιχτό σασμάν αλλά τί να το κάνω εγώ που έχω μάθει να αλλάζω ταχύτητα με την σκέψη; Έχει σκεφτεί κανείς πόσο πολύ συμμέτοχο ήταν το σασμάν των Saxo-Rallye την τελευταία φορά που είδαν ένα τέτοιο να εκτοξεύεται αφύσικα από 2α σε 3η; Πώς; Θέλει εμπειρία για να μην γίνει ζημιά; Εννοείται. Τα γαλλικά GTi πάντα απευθύνονταν στους συνειδητοποιημένους εραστές της οδηγοκεντρικής αίσθησης-επικοινωνίας του οδηγού με το αυτοκίνητο, με τον δρόμο, με το περιβάλλον. Αυτά για τα 'απαράδεκτα' γαλλικά σασμάν. Ναι για τους άσχετους 'απαράδεκτα' είναι. Σε προκαλούν ακόμη και να τα σπάσεις εάν θέλεις (ή εάν δεν ξέρεις). Διαφορετική σχολή, τίποτα παραπάνω. Απλά κάποια στιγμή η τεχνογνωσία ήρθε σε κόντρα με το μάρκετινγκ. Κακό για εμάς όταν συμβαίνει αυτό.
Τα παραπάνω αποτελούν προσωπικές τοποθετήσεις από ιδία εμπειρία βγαλμένες, γιατί από κει και πέρα -όσον αφορά την επιλογή του αυτοκινήτου- όλα είναι κυρίως θέμα γούστου κάθε είδους: αισθητικού, οδηγικού, φιλοσοφικού, οικονομικού κλπ. Ο καθένας με τις προτεραιότητές του και επιλέγει με αυτές. Η σύγχρονη αγορά αυτοκινήτου δεν διαθέτει παρά μόνο καλές επιλογές. Αν ο οδηγός-αγοραστής είναι αφενός συνειδητοποιημένος και αφετέρου αποφασίσει με την καρδιά του τότε θα κάνει μία μακροχρόνια ευχάριστη επιλογή. Ποιό το νόημα πχ να αγοράσει κάποιος 207RC αν του δίνει στα νεύρα που είναι τόσο σκληρό; Αν εκνευρίζεται που πίσω δεν γράφει Cooper S καθότι έκανε το λάθος και υποχώρησε μπορστά στο 'ορθολογικό' της τιμής; Τελικά εμείς, ο καθένας μας χωριστά, καλείται να συμβιώσει με το αυτοκίνητο που δεδομένων των όποιων καταστάσεων επέλεξε. Αν κατά βάθος δεν μας αρέσει η επιλογή μας, τότε περαστικά... Αν όμως η επιλογή μας εξακολουθεί να μας αρέσει τότε η χαρά είναι ολόκληρη δική μας! Φυσικά, πρώτα από όλα και διαρκώς υγεία (εντός-εκτός) να έχουμε.
Συμφωνω μαζι σου, στα περι γρηγορων αλλαγων στα σαξοραλλα (εχω και πυργολεβιε) στα περι αξιοπιστιας....δεν θα συμφωνησω ομως. Ουτε καποια φοβερη βαλβολινη φοραω ουτε τπτ, ευτυχως το σασμαν δεν το εχω σπασει ποτε (βεβαια εχω ξεπρεσαρει μια φορα την κορωνα, και στην καινουρια κορωνα μετα απο κατι μηνες εκοψα 2 δοντια ) αλλα οι περισοτεροι κατοχοι το εχουν ξεσκισει. Ειτε σπασιματα, ειτε αυτο το συνχρονιζε 2ρας το μαμημενο κλπ. Δεν μπορει ολοι αυτοι να ειναι ασχετοι....ουτε μπορουμε ολοι να ψαχνουμε για την τελεια βαλβολινη κλπ κλπ.
-
Εχει πολυ ενδιαφέρον μιας και οι περισσοτεροι υποστηρικτές του αρσι έχουν πεζω Και ακόμα περισσότερο ενδιαφέρον οτι μάλλον κανείς δεν είχε στην κατοχή του ενα πεζω της παλαιάς σχολής οπως το 106. Αρα μιλάμε για νέο κοινό με διαφορετικες προτεραιότητες η ώριμο κοινό με ακόμα διαφορετικότερες
Και μετα την 'καμια σχέση' εν γένει δημοσίευση που προηγήθηκε αφήνω το θέμα στη φυσιολογικη ,ακαδημαική στο μεγαλύτερο μερος του, ροη.
-
Εγώ δεν έχω Peugeot αλλά το υποστηρίζω. Μάλιστα αν δεν ήταν τόσο μικρό, μπορεί να το έπαιρνα.
-
Αλλάζουν τα πράγματα και το 207 RC νομίζω ότι είναι αρκετά λιγότερο σκληροπυρηνικό και από το Corsa OPC,τουλάχιστον εκείνο έχει διαλέξει τι ακριβώς θέλει. Ευθεία, τούρμπακλα, αισθητική 2fast2furious, και άγιος ο Θεός. Χώρια που με τον Oliver Bierhoff και τον Reuter στη δεξιά πλευρά κάνει και χρόνους.
-
Ο χρήστης offset έγραψε:
Εχει πολυ ενδιαφέρον μιας και οι περισσοτεροι υποστηρικτές του αρσι έχουν πεζω Και ακόμα περισσότερο ενδιαφέρον οτι μάλλον κανείς δεν είχε στην κατοχή του ενα πεζω της παλαιάς σχολής οπως το 106. Αρα μιλάμε για νέο κοινό με διαφορετικες προτεραιότητες η ώριμο κοινό με ακόμα διαφορετικότερεςΚαι μετα την 'καμια σχέση' εν γένει δημοσίευση που προηγήθηκε αφήνω το θέμα στη φυσιολογικη ,ακαδημαική στο μεγαλύτερο μερος του, ροη.
it is called evolution...
βασικα και ποιο μικρο πεζω..τι να πει δηλαδη και το κακομοιρικο clio II που ειχε διλιτρο κινητηρα...
απο αυτα τα μικρα γρηγορα μαλλον το πεζω ειναι το πιο all around και η πιο φυσιολογικη επιλογη για τη μεγαλυτερη μαζα...τα υπολοιπα μινι, μαξι, κλιο, αρετη, κορσες τορσες ειναι ολα στη κοσμαρα τους η σε θεματα τιμης η στριψιματος κτλ κτλ....
προσωπικα μαλλον σε κανα 207 ραλλλλιιιι θα πηγαινα σε νορμαλ λεφτα, αντε κανα gt να λεμε και για χλιδη και ξτρα...
και γω την ιδια εντυπωση με τον φρανκυ ειχα για το γραψιμο και ισα ισα το αντιθετο θα πρεπε ναναι...το rc θα πρεπε να δειχνεται ως η mainstream και λογικη επιλογη...
-
Από τα 'σκληροπυρηνικά' είναι μάλλον αρκετά λογική επιλογή. Αλλά πρόσεξε, η σκέτη 'λογική' επιλογή είναι ένα Gt ή μια MiTo πχ.
Να στο θέσω αλλιώς. Ο corsair δεν υπήρχε περίπτωση να πάρει ρουσου, αρες κτλ. Η λογική επιλογή για αυτόν, που αποτελεί και ένα παράδειγμα μέσου αγοραστή είναι το GT στην συγκεκριμένη γκάμα. Από εκεί και πέρα, εγώ ας πούμε που γουστάρω το κάτι παραπάνω και θα έκανα αρκετές παραχωρήσεις σε θέματα άνεσης παραδείγματος χάριν θα επέλεγα το ρουσου ως μια πιο all-around σκληροπυρηνική επιλογή. Θέλω και την άνεσή μου, και τα γκατζετ, τους κλιματισμούς κτλ και δεν έχω δυστυχώς επιλογή για ένα καθημερινό και ένα όπλο ξεχωριστά.
Δεν ξέρω αν έγινα σαφής... -
Για να δωσω 'χρωμα εποχης' μιας και εχω αποψη και απο RC αλλα και απο OPC,το RC πλησιαζει αρκετα το 106,το OPC ομως απεχει κατα πολυ απο το Punto GT,αν με 'πιανετε'...
Δυστυχως η Opel δεν προσπαθησε καθολου για το στησιμο του,πολλα υποσχομενου,μικρου της.Παντως η λογικη του 'Παιρνω Rallye και χωνω 2000Ε+ για να το δυναμωσω...' δεν με βρισκει καθολου συμφωνω καθως ναι μεν το Rallye εχει εξαιρετικο value for money,απο την αλλη ομως δεν μπορει να γινει RC σε στριψιμο.
Οποτε η επιλογη θα ηταν Rallye για κοντραμαξο και RC για στροφοδιαδρομες. -
Διαφωνώ κάθετα και με τον drdino και με τον judge, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι τέλους το δικαίωμά τους να έχουν άδικο.
-
Λες δλδ ότι ο κορσαιρ θα αγόραζε ρουσου;
-
Ο κορσέρ δεν θα αγόραζε hot hatch γενικότερα, έτσι μου φαίνεται.
-
Το τζιτι το θεωρείς hot hatch δλδ;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Από τα 'σκληροπυρηνικά' είναι μάλλον αρκετά λογική επιλογή. Αλλά πρόσεξε, η σκέτη 'λογική' επιλογή είναι ένα Gt ή μια MiTo πχ.Να στο θέσω αλλιώς. Ο corsair δεν υπήρχε περίπτωση να πάρει ρουσου, αρες κτλ. Η λογική επιλογή για αυτόν, που αποτελεί και ένα παράδειγμα μέσου αγοραστή είναι το GT στην συγκεκριμένη γκάμα. Από εκεί και πέρα, εγώ ας πούμε που γουστάρω το κάτι παραπάνω και θα έκανα αρκετές παραχωρήσεις σε θέματα άνεσης παραδείγματος χάριν θα επέλεγα το ρουσου ως μια πιο all-around σκληροπυρηνική επιλογή. Θέλω και την άνεσή μου, και τα γκατζετ, τους κλιματισμούς κτλ και δεν έχω δυστυχώς επιλογή για ένα καθημερινό και ένα όπλο ξεχωριστά.
Δεν ξέρω αν έγινα σαφής...καταλαβαινω τους πεζακηδες αλλα ειναι λιγο ποτειτοζ ποτατοζ... το rc προφανως ειναι 'σκληρο' σε σχεση με τα αλλα 2 207 αλλα σε σχεση με τα υπολοιπα δειχνει η χρυση μεση λυση...και δε βλεπω τπτ κακο σε αυτο!
συμφερον της πεζω ειναι να το πασαρει ακομα και ως αμαξι σουπερ μαρκετ και να μην ερχεται σε αντιπαραθεση με τα υπολοιπα...
υγ. βασικα δεν εγραψα για εξελιξη στο 207 ραλι και προγραμματα...αν θα θελα κατι τετοιο δοξα τω θεω το φοβερο γερμανικο γκρουπ κανει καλη δουλεια εκει..
-
Ναι, γενικά τα μικρά-σουπερμίνι, που δεν θεωρούνται οικογενειακά τέλος πάντων, που έχουν αυξημένες ιπποδυνάμεις και σπορ προδιαγραφές-τοποθέτηση, τα ονομάζω συλλήβδην και κατά συρροήν hot hatch. Εκεί πλέον μιλάμε για all around επιλογές (αυτέ ς που θέλουν να μη χάνουν κανέναν από το target group) και σκληροπυρηνικές που θέλουν είτε χρόνους είτε απόλυτη αίσθηση και δεν τους νοιάζει το target group τους να το λένε Μιχάλη, να είναι από 25 μέχρι 26 χρονών, 1,75-1,80 ύψος και να ξέρει να παίζει σάζι.
Άλλοι πάνε για τις πωλήσεις του συγκεκριμένου μοντέλου και άλλοι πάνε για τη φήμη της φίρμας (και άρα τις πωλήσεις των υπόλοιπων σύγχρονων ή μελλοντικών μοντέλων).
Με το 106 η Peugeot ήταν στη 2η κατηγορία. Με τα 207, μάλλον στην 1η.
-
Διαφωνούμε σε κάτι βασικό: εγώ δεν πιστεύω πως έχουν ιδιαίτερα κοινό αγοραστικό κοινό το Rallye/Gt με το RC, πέρα φυσικά από αυτούς που γουστάρουν το τελευταίο αλλά δεν τους φτάνουν τα χρήματα.
Το ότι σε σύγκριση με τα RS, OPC, Cooper S κτλ είναι πιο 'καθημερινό', ναι. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι εξίσου καθημερινό με τα Rally/Gt, GSI κτλ κτλ. Αμάξι με χωστά μπάκετ, αρκετά σκληρό σετάπ, 175 άλογα=σανός δεν το λες ενδεδειγμένο για shopping cart, ασχέτως αν θα μπορούσε να επιτελέσει και τον ρόλο αυτό.
-
Αυτή τη στιγμή δυσκολεύομαι να ανοίξω φύλλο για να αποδείξω ότι δεν έχουν πολύ διαφορετικό αγοραστικό κοινό, οπότε το αφήνω για άλλη φορά.
Peugeot 207 RC 2007