-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Δλδ Κρουζ λες ότι το γαλλάκι είναι cooper s killer?Εξαρτάται ποιος οδηγεί
Ακόμα κι αν δεν είναι απολύτως πιο γρήγορο από το Α στο Β πάντως (αν όχι, θα είναι ΕΛΑΧΙΣΤΑ πίσω), σαν αγορά σαφώς και ΕΠΡΕΠΕ να είναι Cooper S killer. Και λέω ΕΠΡΕΠΕ, γιατί δεν αγοράζουν όλοι ορθολογικά.
Όπου ορθολογικά => ίδια μοτέρ, 23 χιλιάρικα με το κλειδί στο χέρι, μεταλλικό χρώμα και πίτα στον εξοπλισμό το RC, 26 χιλιάρικα και κάτι ψιλά χωρίς πατάκια, τασάκι, φώτα, φλας και ζώνες ασφαλείας ( ) το S, μεγαλύτεροι χώροι το Πεζό, καλύτερο πάτημα στα πολλά, δεν υστερεί στα σφιχτά (εκτός αν μιλάμε για Κούπερ με ανάρτηση και μπλοκέ), καθισματάρες και θέση οδήγησης για σεμινάριο, τιμόνι το καλύτερο της αγοράς, ε τι σκατά άλλο να ζητήσω;
Το Κούπερ έχει μια σχέση περισσότερη στο σασμάν, αλλά το 5άρι του Πεζό βολεύει καλύτερα τον πυροβολημένο με τόση ροπή. Το Κούπερ έχει ΣΑΦΩΣ ανώτερο επιλογέα και εδώ δε χωράει σχόλιο και το κούπερ έχει και μούρη, για την οποία ποσώς με απασχολεί και ποσώς έπρεπε να απασχολεί όποιον σκέφτεται ορθολογικά, επαναλαμβάνω. Για ποιότητα κατασκευής/συναρμογής δε συζητάω. Στα 3 χρόνια και τα 2 θα τρίζουν από 10 μεριές, αλλά δεν τρέχει και τίποτα
-
Το RC όμως δεν έχει πουλ μουρ στους μη ****γκαζους, άρα χάνει τις κοπέλες και τα τρέντυ αγοράκια από 20 έως 25 χρονών, άρα χάνει το μισό αγοραστικό κοινό
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Το RC όμως δεν έχει πουλ μουρ, άρα χάνει τις κοπέλες και τα τρέντυ αγοράκια από 20 έως 25 χρονών, άρα χάνει το μισό αγοραστικό κοινόMα το έγραψα ξεκάθαρα αυτό: με ψυχρούς υπολογισμούς υπερτερεί παντού το Πεζό. Μούρη πουλάς με το Κούπερ όμως, και επειδή πολλούς τους ενδιαφέρει αυτό, πουλάει καλά. No problem, ο καθένας έχει τις προτεραιότητές του.
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Το RC όμως δεν έχει πουλ μουρ, άρα χάνει τις κοπέλες και τα τρέντυ αγοράκια από 20 έως 25 χρονών, άρα χάνει το μισό αγοραστικό κοινό
Mα το έγραψα ξεκάθαρα αυτό: με ψυχρούς υπολογισμούς υπερτερεί παντού το Πεζό. Μούρη πουλάς με το Κούπερ όμως, και επειδή πολλούς τους ενδιαφέρει αυτό, πουλάει καλά. No problem, ο καθένας έχει τις προτεραιότητές του.
E όχι και no problem με τους πουλμούρηδες
Είναι δεδομένο ότι λίγα RC θα δούμε στο δρόμο, αυτοί που θα τα πάρουν όμως θα έχουν ολοκληρωμένο αμάξι-πυροβόλο κι όχι κουβαδάκι με πίσω θέσεις για χαρτοφύλακα
-
Ρε γμτ εμένα μ' αρέσει ασύγκριτα περισσότερο το κούπερ, μη μου το χαλάτε
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Ρε γμτ εμένα μ' αρέσει ασύγκριτα περισσότερο το κούπερ, μη μου το χαλάτεΔε στο χαλάμε ρε γιατρέ. Σκοτώνει το κούπερ. Αλλά σκοτώνει και την τσέπη, αναίτια κιόλας. That's all. Προσωπικά, δεν ξέρω Cooper S να έχει πουληθεί καινούριο κάτω από 30k. Και με ΤΟΣΟ χρήμα, παίρνεις... άλλα κόλπα.
-
Ρε γμτ εμένα μ' αρέσει ασύγκριτα περισσότερο το κούπερ, μη μου το χαλάτε
Δε στο χαλάμε ρε γιατρέ. Σκοτώνει το κούπερ. Αλλά σκοτώνει και την τσέπη, αναίτια κιόλας. That's all. Προσωπικά, δεν ξέρω Cooper S να έχει πουληθεί καινούριο κάτω από 30k. Και με ΤΟΣΟ χρήμα, παίρνεις... άλλα κόλπα.
Επί προσωπικού και offtopic: τα μόνα αυτοκίνητα που θα έδινα λεφτά για να αντικαταστίσω το punto (ακόμα και αν οποιοδήποτε τουρμπομεσαίο είναι πολύ καλύτερο απ το δικό μου) είναι:
-mx5 2,5 και 3 μτχ
-mini cooper s μτχ Πιστεύω πως η Γερμανία προσφέρεται για αγορά, είναι και τα 1600cc που βοηθούν στο να μη σου πάρει το σκαλπ το τελωνείο
-audi tt μτχ, το υπάρχον μοντέλο βεβαίως βεβαίως ακόμα και με τον 1.8t. Γερμανία μεριά κι αυτόΤο ένα είναι πιο πουλμουρ απ το άλλο, απ' ότι βλέπεις Αλλά καλά αυτοκίνητα όλα τους, θαρρώ. Και αρκετά 'αντισυμβατικά'.
-
τιμόνι το καλύτερο της αγοράς, ε τι σκατά άλλο να ζητήσω;εγω προσωπικα εχω οδηγησει το gt και το τιμονι του μου φανηκε το ιδιο ελαφρυ,αλλα και ακριβες με το c2(vts) που εχω,τιμονι ομως που θεωρω παρα πολυ καλο(πιο καλο απο του s3),ομως οσοι γνωστοι μου το χουν οδηγησει το κραζουν
Θελω να σε ρωτησω τα εξης..
Το τιμονι του gt με του rc εχουν σημαντικες διαφορες??Επισης εμενα αυτο που με νοιαζει,ειναι το τιμονι να εχει αμεσοτητα,ακριβεια και να με βοηθαει να καταλαβαινω την επιφανεια του οδοστρωματος και κατα ποσο σπιναρουν οι τροχοι μου κτλ...Βεβαια σε αυτες τις πληροφοριες παιζει σημαντικο ρολο και η αναρτηση
Δε με ενδιαφερει να ειναι 'βαρυ' και 'αντρικο' γιατι αυτο ειναι ανουσια κουραστικο(για μενα παντα)Θελω λοιπον να σε ρωτησω,κυριως για να παρω την αποψη σου, με ποια κριτηρια θεωρεις εσυ ενα τιμονι καλο,γιατι υπαρχουν και αυτοι που μιλανε για το θεικο τιμονι του cooper...
-
Παντως κρινοντας απο τα υπολοιπα πεζο που εχω δει κατα καιρους και δη 206rc Που απο οτι φαινεται εχουν ιδιο σαζμαν ακομα και με απλη αλλαγη βαλβολινων αλλαζει αρδην η αισθηση
ο γιαννης206 μπορει να το εποβεβαιωσει υποπτευομαι
-
Μιας που το πήγαμε στη σύγκριση ας καταθέσω τη μαρτυρία μου..
Κάποιους μήνες προβληματίστηκα αρκετά εαν αξίζει να δώσει κανείς τα περισσότερα χρήματα για το κουπερ ες.Ο κρους σίγουρα γνωρίζει απο πρώτο χέρι τις απορίες μου και παρεμπιπτόντως η τοποθέτηση του είναι άριστη.Απλά απο κεί και πέρα πάει το θέμα οχι στις προτεραιότητες αλλά στις απαιτήσεις.Και πιστέψτε με δεν είναι η μοναδική διαφορα το 'πουλ μουρ'.Ειδικά για κάποιον πρωην κάτοχο γρήγορου πεζω θεωρητικά υπάρχει και ενα δέσιμο με το λιοντάρι.Στη περίπτωση μου γρήγορα (ευτυχώς) απαλλάχτηκα απο τις αμφιβολίες.
Το μίνι αξίζει εβρυ σινγκλ πενυ (εκτος και αν μιλάμε για κάτι οχήματα επίδειξης εξοπλισμου που περιλαμβάνουν τις ευκολίες ενος media markt και κοστίζουν οσο το section με τις τηλεοράσεις του) που καταβάλεις επιπλέον της τιμής του αρσι μιας και τα 2 αυτοκίνητα απλα δεν είναι συγκρίσιμα.Εκτός και αν μπορούμε να συγκρίνουμε μια φλορέτα με ενα τρίκυκλο επειδή φοράνε το ίδιο μοτέρ.
Αναγνωρίζω πλήρως την ασχετοσύνη της (μάλλον) πλειοψηφείας των κατόχων κουπερ ες,αλλά ποσώς με ενδιαφέρει εαν βλέπω δίπλα μου μια καλοβαλμένη κοπελίτσα σε ενα ες και ας μην ξέρει καν τις δυνατότητες του αυτοκινήτου της.
Μη ξεχνάμε οτι το μίνι σχεδιάστηκε εξαρχής για να προσφέρει 2-3 πράγματα ,οπως δυναμικα χαρακτηριστικα,στυλ κτλ ενω το 207 πρωτίστως ως σουπερμινιμικρομεσαίο με κινητήρα βάσης 1.4 ή κανα αναιμικό πετρέλαιο.Οπότε στη μία περίπτωση μιλάμε για ενα τραβηγμένο απο παντού αυτοκίνητο για να ανταποκρίνεται στα δεδομένα μιας-κάπου αναμεσα στα σπορ-κατηγορίας και το μίνι να αποτελεί τη μοναδική έκφανση του μοντέλου του.
ΥΓ:Ειλικρινά,εαν το μίνι κόστιζε 22.500 ως προσφορά για κάποιο χρονικό διάστημα,θα υπήρχαν πολλοί φανατικοί να προτιμήσουν το αρσί?
ΥΓ2:Αν κάποιος ιεραρχήσει τις προτεραιότητες του στο θέμα του εξοπλισμού,θα απέχει κάποιες χιλιάδες ευρώ απο το 'πάνω απο 30ρι' που ανέφερες Σπύρο.Επιβεβαιωμένο.
-
Προσωπικά, δεν ξέρω Cooper S να έχει πουληθεί καινούριο κάτω από 30k.Γνωστή μου έδωσε πρόσφατα 20.000 για αγορά mini οne.
Σόρι για το οφτόπικ, έπρεπε κάπου να το πω, συνεχίστε.
-
Μη ξεχνάμε οτι το μίνι σχεδιάστηκε εξαρχής για να προσφέρει 2-3 πράγματα ,οπως δυναμικα χαρακτηριστικα,στυλ κτλ ενω το 207 πρωτίστως ως σουπερμινιμικρομεσαίο με κινητήρα βάσης 1.4 ή κανα αναιμικό πετρέλαιο.Οπότε στη μία περίπτωση μιλάμε για ενα τραβηγμένο απο παντού αυτοκίνητο για να ανταποκρίνεται στα δεδομένα μιας-κάπου αναμεσα στα σπορ-κατηγορίας και το μίνι να αποτελεί τη μοναδική έκφανση του μοντέλου του.
Mια ένσταση: η βασική έκδοση του κούπερ δεν είναι το 'S' αλλά το 14αρι one.
Κατά τα άλλα, καλά χιλιόμετρα να έχεις με το κουπεράκι.
-
Κωνσταντίνε δε μίλησα για τη βασική έκδοση,αλλά για την αρχική έμπνευση του μοντέλου.Το 14ρι ουαν βγαίνει απλά για να συμπληρώσει τις πωλήσεις.Τα βασικα κόνσεπτς ειναι το κουπερ και το ες με διαφορετικο προσανατολισμο το καθένα αλλα κοινή βάση.
-
αν και καταλαβαινω την αποψη σου ο τροπος που το θετεις δεν ειναι και πολυ ορθολογικος
το μινι εχει +20% περιπου απο το rc
αμα αγοραζες τηλεοραση με 1000 και 1200ευρω τι θα ηθελες να εχει παραπανω για να σκασεις 20%και το μινι περα απο τη τρομερη πισω αναρτηση δε νομιζω οτι ειναι και τοσο μακραν...
by the way το καινουργιο το μινι ποσο πιο γρηγορο ιναι απο το παλιο και απο το rc207 γιατι ειχα κατι θεματακια με ενα -
Δε θεωρώ καμία αγορά μίνι (εκτός του μεταχειρισμένου) ορθολογιστική αγορά.Είναι ενα πανάκριβο αναλογικά αυτοκίνητο που τα πλεονεκτήματα του εκτός απο ...αόρατα σε πολλούς-ακόμα και κατόχους,απαιτούν ακριβό αντίτιμο σύμφωνα με τα ορθολογιστικά κριτήρια επιλογής αυτοκινούμενου στέγαστρου.
Ομως δες απο ποια σκοπιά το βλέπω προσωπικα:
Εσύ πχ θεωρείς οτι εδώ έχουμε 2 τηλεοράσεις που η μια κάνει 1000 ευρώ και η άλλη 1200 και εγώ πλέον βλέπω μόνο μια που κάνει 1200.Η άλλη απλά δε με καλύπτει και το να δώσω το 84% της αξίας για κάτι που δε με εκφράζει θεωρώ οτι είναι λανθασμένη επιλογή.Σίγουρα το αρσι είναι ικανό αυτοκίνητο,σίγουρα είναι όμορφο,αλλά είναι τελικά πολύ ακριβό γιαυτα που προσφέρει.Και δε με ενδιαφέρει καθόλου το παρκτρονικ η ο διζωνικος κλιματισμος εφόσον οδηγώ ενα μέτριο τιμόνι ή μια απογοητευτική πίσω ανάρτηση και πιάνω στα χέρια μου εναν ανεκδιήγητο επιλογέα τη στιγμή που έχω δώσει 22500 χιλιάρικα.
Οσον αφορά το ερώτημα σου για το αν είναι πιο γρήγορο,δεν ξέρω τπτ παραπάνω απο οτι μέτρησαν τα περιοδικά.
-
Καλησπέρα. Για το τί εκφράζει τον καθένα πηγαίνω προφανώς πάσο. Αλλά λέγοντας ''εφόσον οδηγώ ενα μέτριο τιμόνι ή μια απογοητευτική πίσω ανάρτηση και πιάνω στα χέρια μου εναν ανεκδιήγητο επιλογέα τη στιγμή που έχω δώσει 22500 χιλιάρικα' νομίζω πως το αδικείς το RC λιγάκι...
-
Εγώ πάλι που το οδηγώ κάθε μέρα διαφωνό με αυτά που λες για την πίσω ανάρτηση όπως και για το τιμόνι!
Θα σου πω τι εννοώ...Έδωσα 22500 χιλιάρικα και μ'αρέσει που μέσα στην πόλη δεν ζορίζομαι να κάνω μανούβρες.
Εκτιμώ επίσης τον απίστευτα γρήγορα τρόπο μεταβολής της κρεμαγιέρας ανάλογα με τα χιλιόμετρα που ανεβάζει το αυτοκίνητο.
Η αλήθεια είναι ότι δεν το περίμενα τόσο πληροφοριακό το τιμόνι.Αλλά και εκεί με εξέπληξε πολύ!
Η κρεμαγιέρα έχει διαφορετική ρύθμιση από τα GT.
Τώρα όσον αφορά την ανάρτηση.
Πολύ παιχνιδιάρικη αρκεί να ξέρεις.
Με το esp ON κόβει αμέσως τα μούτρα αλλά όχι την υπερστροφή εν τη γεννέση της!!!
Με το esp OFF θέλει αρκετή προσοχή με τα μούτρα...αλλά μπορείς να πας όπως θες εσύ!!!!
Και το esp έχει διαφορετική ρύθμιση.Τώρα για το κιβώτιο που αναφέρθηκε κάπου εμένα μ'αρεσει και ειδικά μετά την αλλαγή της βαλβολίνης έχει γίνει πιο γλυκό κάπως.
Δεν έχω γρατζουνίσει ποτέ αν και αρχίζω να το πιέζω αρκετά.Είχα 206 και σιγά σιγά αρχίζω να το οδηγάω και αυτό όπως εκείνο, δηλαδή με τα γλυστρίματά του, τα φρένα τα οριακά.ταα φρένα μέσα στην στροφή κλπ..
Η διαφορά είναι ότι απλά αυτό έχει τη δύναμη μετά από ένα φλικάρισμα να τραβήξει το αυτοκίνητο!!!Υ.Γ!!Κωνσταντίνε μετά την ευθυγράμμιση λύθηκε αυτό που παρατηρήσαμε με το SSP.
-
κοιτα ο καθε ανθρωπος ειναι με το καλο του...
και εγω θεωρω εγκλημα να δωσω 25 για ενα μινι ή ενα 207
ειλικρινα ψαχνω να βρω τι προσφερουν παραπανω σε σχεση με τους αντικαταστατες τους...
οταν δε σκεφτομαι πως θα γινει να κανουν ψηλα 12αρια στα μεγαρα με πιανει καταθλιψηοταν μπορω με 10 να παρω ενα 106 περιποιμενο Α
και μου μενουν τα ρεστα για ενα κια σιντ.... -
Ακριβώς όπως τα λες είναι Παναγιώτη. Είναι έγκλημα να δώσω 22500 για RC και να μην έχω να δώσω 26000 για το clio RS!!!!
οπότε πήρα αυτό!
Και επίσης αν έπερνα ένα 106 θα είχα πάλι να δίνω σε τρύπιο κουμπαρά!!
Αν ήθελα έτσι κρατούσα το 206!!!!
Αλλά εκτός αυτού ένα αυτοκίνητο καμιά φορά είναι επιβεβαίωση κάποιων προσωπικών καταστάσεων.... -
Ο χρήστης pskarm έγραψε:
αν και καταλαβαινω την αποψη σου ο τροπος που το θετεις δεν ειναι και πολυ ορθολογικοςτο μινι εχει +20% περιπου απο το rc
αμα αγοραζες τηλεοραση με 1000 και 1200ευρω τι θα ηθελες να εχει παραπανω για να σκασεις 20%και το μινι περα απο τη τρομερη πισω αναρτηση δε νομιζω οτι ειναι και τοσο μακραν...
by the way το καινουργιο το μινι ποσο πιο γρηγορο ιναι απο το παλιο και απο το rc207 γιατι ειχα κατι θεματακια με εναστο δρομο που ταχω δει(παλιο-καινουριο cooper) το καινουριο ειναι πολυυυ πιο γρηγορο κι ας ανακοινωνουν ιδια ιπποδυναμη,αλλα με διαφορα το πιο γρηγορο απο αυτα και πιο 'ορθολογικη' αγορα για μενα ειναι το corsa opc...
το αυτοκινητο ειναι πυραυλος και δεν το πιστευα οταν το εβλεπα... ειμασταν 2 s3(ενα παλιο και ενα καινουριο) και το opc στην ευθεια της βαρκιζας...ο φιλος μου με το παλιο s3 μου ειπε μετα οτι δε μπορουσε να τον φτασει για κανενα λογο..
Peugeot 207 RC 2007