-
http://www.carfolio.com/specifications/ ... car=105072
Mitsubishi evo 8, 4,53 το διαφορικό και 0,73 η πέμπτη. Με λάστιχα 235/45/17 = 63,4cm διάμετρος, σύμφωνα με αυτό το calculator: http://www.johnmaherracing.co.uk/gearcalc.htm η πέμπτη βγάζει 37km/h @ 1000rpm.
Οπότε για νορμάλ το κόβω, το πολύ πολύ να ζορίζεται λίγο στο ξεκίνημα απο στάση.
drdino: Για 6τάχυτο μου πρότεινε αυτό που λές και εσύ. Νομίζω και τα ντίζελ C4 έχουν 6τάχυτα?
onyx!: Η κλιμάκωση του κιβωτίου δέν θα αλλάξει γιατί με το μάκρυμα του διαφορικού όλες οι σχέσεις θα μετατοπιστούν ισόποσα προς τα πάνω.
Παρόμοια βελτίωση έχει ξαναγίνει και η καμπύλη είναι απίστευτα ομαλή. Ο κόφτης παραμένει στις 7200.
Το κιβώτιο ΒΕ4 μου είπε ο βελτιωτής αντέχει άνετα μέχρι 450 Nm ροπής, τα ημιαξόνια ακόμα παραπάνω. Η ροπή για ~380 άλογα θα είναι περίπου στα 450 Nm
-
Ναι, 6αρι φορανε τα ντιζελακια, αλλα εξ οσων γνωριζω δεν κουμπωνουν τα βενζινομοτερ πανω.
Η λυση αυτη εχει γινει επιτυχώς σε ενα 206RC στο psclub. Αν θες λεπτομερειες, να σου πω να μιλησεις...
Το BE είναι πολύ ανεθκτικό, τέτοια φοράνε στα ντραγκστεράδικα 106 κλπ... Ίσως να κοιταξεις να βαλεις εναν μετριο δισκο ωστε αν βρεις υπερβολικη προσφυση σε καλη ασφαλτο να εκτονωθει εκει η δύναμη... Αν τα ημιαξονια εχουν περισσοτερη αντοχη απο το σασμαν, αυτο ενδυκνειται...
-
4φτερο Sachs Performance θα βάλει....
-
Εφοσον βαλετε αγραφο, ισως να μπορεις να εχεις και λειτουργια χαμηλοτερης πιεσης για 1η-2α...
Το quaife ποσο το βρισκεις;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Εφοσον βαλετε αγραφο, ισως να μπορεις να εχεις και λειτουργια χαμηλοτερης πιεσης για 1η-2α...Γιατί, για να μή σπινιάρει? Με το μπλοκέ και το μακρύτερο βήμα δέν νομίζω οτι θα έχει πρόβλημα.
Μου το δίνει 1100 + κάτι ψιλά για την τοποθέτηση.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Εφοσον βαλετε αγραφο, ισως να μπορεις να εχεις και λειτουργια χαμηλοτερης πιεσης για 1η-2α...
Γιατί, για να μή σπινιάρει? Με το μπλοκέ και το μακρύτερο βήμα δέν νομίζω οτι θα έχει πρόβλημα.
Για να μην γίνει κανένα κράου σε καλή άσφαλτο.
Μου το δίνει 1100 + κάτι ψιλά για την τοποθέτηση.
Στα groupbuy του psclub βγαίνει 650-750 ευρώ ανάλογα της ισοτιμίας. Κωδικός QDF3H λογικά;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Στα groupbuy του psclub βγαίνει 650-750 ευρώ ανάλογα της ισοτιμίας. Κωδικός QDF3H λογικά;Είναι σκέτο το διαφορικό και θα βάλετε το παλιό κορωνοπήνιο λογικά? Γιατί στα 1100 συμπεριλαμβάνεται και το κωρωνοπήνιο για μακρύτερο βήμα.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Mitsubishi evo 8, 4,53 το διαφορικό και 0,73 η πέμπτη. Με λάστιχα 235/45/17 = 63,4cm διάμετρος,... η πέμπτη βγάζει 37km/h @ 1000rpm. Οπότε για νορμάλ το κόβω, το πολύ πολύ να ζορίζεται λίγο στο ξεκίνημα απο στάση.
onyx!: Η κλιμάκωση του κιβωτίου δέν θα αλλάξει γιατί με το μάκρυμα του διαφορικού όλες οι σχέσεις θα μετατοπιστούν ισόποσα προς τα πάνω.
Παρόμοια βελτίωση έχει ξαναγίνει και η καμπύλη είναι απίστευτα ομαλή. Ο κόφτης παραμένει στις 7200.
Το κιβώτιο ΒΕ4 μου είπε ο βελτιωτής αντέχει άνετα μέχρι 450 Nm ροπής, τα ημιαξόνια ακόμα παραπάνω. Η ροπή για ~380 άλογα θα είναι περίπου στα 450 NmΑν θέλεις ένα εργαλείο αγώνων ή πίστας (όπως είναι ο προσανατολισμός των Evo) πας για το κοντό αλλά για ένα πιο καθημερινό αυτοκίνητο τότε το μακρύ. Αν δεν έχεις περιοριστή ροπής θα δυσκολεύεσαι να κάνεις εκκίνηση της προκοπής... ή θα γίνεις πολύ καλός μετά από πολλή εξάσκηση! Ακόμα και μπλοκέ να βάλεις απλά θα σπινάρουν και οι 2 ρόδες μαζί και όχι μόνο η μία! Τετρακίνηση μήπως μπορείς να βάλεις;;!!
Δεν νομίζω να είπα κάτι που να υποννοεί ότι θα αλλάξει η κλιμάκωση. Η ίδια κλιμάκωση όμως μπορεί να γίνει περισσότερο ή λιγότερο βολική αν αλλάξει σχήμα η καμπύλη. Για ομαλή καμπύλη δεν υπάρχει θέμα.
Ο βελτιωτής μπορεί να λέει ό,τι θέλει, ο κατασκευαστής που το σχεδίασε και το έφτιαξε τί λέει;; (δεν πρέπει να είναι μυστικό αυτό) Αν θέλεις να κόψεις ημιαξόνια μπορείς και με πολύ λιγότερη ροπή (εγώ ξέρω, 2 έχω κόψει) Μη ξεχνάμε ότι τα ημιαξόνια δεν θα τρώνε 450Nm αλλά μέχρι 450 επί 1η σχέση κιβωτίου επί σχέση διαφορικού.... που πρέπει να βγαίνει γύρω στα 6-7000+Νm...
Έχεις οδηγήσει κανένα τέτοιο αυτοκίνητο από αυτά που φτιάχνει ο βελτιωτής σου; Αν ναι θέλω εντυπώσεις αν όχι καλό είναι να το κάνεις για να ξέρεις τι τέρας πας να φτιάξεις!!
Έχεις συνειδητοποιήσει πόσους συμβιβασμούς και υποχωρήσεις θα πρέπει να κάνεις και είσαι διατεθειμένος να τις κάνεις; Συχνότητα σέρβις και βλαβών/ρυθμίσεων, εύρεση ανταλλακτικών και κόστος, κατανάλωση βενζίνης, λαδιού, ελαστικών, τακακιών, συμπλέκτη, οδηγησιμότητα, άνεση, έκτακτα έξοδα ζημιές κλπ. Είσαι σίγουρος;; -
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Στα groupbuy του psclub βγαίνει 650-750 ευρώ ανάλογα της ισοτιμίας. Κωδικός QDF3H λογικά;
Είναι σκέτο το διαφορικό και θα βάλετε το παλιό κορωνοπήνιο λογικά? Γιατί στα 1100 συμπεριλαμβάνεται και το κωρωνοπήνιο για μακρύτερο βήμα.
Ναι, μόνο το μπλοκέ...
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Σασμαν ΒΕ φοράς;Εφόσον θα χώσεις που θα χώσεις €€€, γιατί δεν κοιτάς να φτιάξεις 6αρι σασμάν; Εξ όσων γνωρίζω, γίνεται να παντρέψεις καβούκι από το 5αρι ΒΕ με σωθικά από το 6αρι των 306 GTi.
Ψάξε να βρεις τι σχέσεις φορούσαν τα Evo με 5αρι.
τι να το κανει το 6αρι με τετοια ιπποδυναμη που λεει οτι θα φτασει.
εγω θα του προτεινα να φτιαξει ενα 4αρι.
-
Λοιπον, μετα απο ενα ταξιδι στην Αθηνα αφησα το αυτοκινητο (audi a4 1.6)να καθεται για κανα 5θημερο. Μεχρι τοτε ολα καλα.
Πηγαινοντας προχτες να το κινησω και αφου η θερμοκρασια ειχε πεσει 10 βαθμους, αντιληφθηκα οτι η δευτερα σκαλωνε κι εμπαινε με πολυ πιεση (παντα σχετικα με πριν που εμπαινε λουκουμι) και μερικες φορες ακουγοταν -ενιωθα κι ενα μικρο γρατσουνισμα. Οταν βαζω δευτερα με διπλοσυμπλεκτια(1η,αφημα συμπλεκτη,ξαναπατημα -2α) μπαινει κανονικα, απο πρωτη σε δευτερα ειναι το προβλημα και οχι στο κατεβασμα απο 3η-2α.Οταν ζεσταινεται το κιβωτιο μετα απο 6-10 χλμ, το προβλημα ελαχιστοποιειται, το κανει, αλλα μια στο τοσο. Να σημειωσω οτι πριν απο 3η σε 4η μου εκανε αραια και που ενα χτυπηματακι στο λεβιε πριν κουμπωσει η 4η αλλα τωρα δεν το κανει...
Λετε να ειναι κατι απλο; (γιατι οι ντιζες ειναι ψιλοξεχαρβαλωμενες και σκεφτομουνα να τις αλλαξω) η παω για αλλαγη συγχρονιζε; -
Δεν αλλάζεις πρώτα καμμιά βαλβολίνη ?
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Δεν αλλάζεις πρώτα καμμιά βαλβολίνη ?Τις αλλαξα πριν 5 μηνες και εβαλα και motorkote. Να τις ξαναλλαξω?
-
Πρώτα κοίταξε αν πατιέται ο συμπλέκτης στο τέρμα (αν έχεις μεγάλο πατάκι στο πάτωμα κλπ).
-
Δυστυχως δεν ειναι το πατακι, τεσπα μεχρι να ζεσταθει το παλευω με διπλοσυμπλεκτια. Μηπως το μοτορκοτε αλλαζει τη συμπεριφορα των βαλβολινων με τη θερμοκρασια; Γιατι δεν θυμαμαι περσι το χειμωνα με τους -5 βαθμους και τις παλιες βαλβολινες να κανει κατι τετοιο. Θα παω απο δευτερα να τσεκαρω και ντιζες.
-
Πάντα είχα αυτή την απορία με το μοτορκοτε. Δηλαδή αν μειώνει τόσο πολύ τις τριβές, στο σασμάν θα πρέπει να γρατζουνάνε όλες οι ταχύτητες (τα συγχρονιζέ είναι φρένα).
-
Εγώ έχω την πιό χοντρή βαλβολίνη (140 νομίζω) στο κιβώτιο σύν γράσσο και στα πρώτα χιλιόμετρα τώρα που πέσανε οι θερμοκρασίες δυσκολεύεται να πάρει απο 1η σε 2α. Μετά μόλις ζεσταθεί δέν έχει πρόβλημα.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Πάντα είχα αυτή την απορία με το μοτορκοτε. Δηλαδή αν μειώνει τόσο πολύ τις τριβές, στο σασμάν θα πρέπει να γρατζουνάνε όλες οι ταχύτητες (τα συγχρονιζέ είναι φρένα).Δε γρατζουνανε παρα μονο σε ακραιες περιπτωσεις και σ' αυτες ανεπαισθητα. Αλλα μου φαινεται πως οταν πεσει η θερμοκρασια γινονται διαφορα, γι αυτο θα παω για αλλαγη asap +τις ντιζες που αλλου παταν κι αλλου βρισκονται!
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Εγώ έχω την πιό χοντρή βαλβολίνη (140 νομίζω) στο κιβώτιο σύν γράσσο και στα πρώτα χιλιόμετρα τώρα που πέσανε οι θερμοκρασίες δυσκολεύεται να πάρει απο 1η σε 2α. Μετά μόλις ζεσταθεί δέν έχει πρόβλημα.Οταν λες δυσκολευεται, εννοεις οτι συναντας μεγαλη αντισταση ή ακους - νιωθεις και τα γραναζια; Αφου οταν ζεσταινεται δεν εχει προβλημα και κουμπωνει βουτυρο, αρα τα συγχρονιζε μου ειναι οκ προφανως.
Ξερει καποιος μαγαζι -συνεργειο που να εχει red line;
Για να παω να δοκιμασω, γιατι ψυλλιαζομαι οτι αυτες που εχω ειναι μουφα. -
Ο χρήστης Drosxo έγραψε:
Οταν λες δυσκολευεται, εννοεις οτι συναντας μεγαλη αντισταση ή ακους - νιωθεις και τα γραναζια;Καί τα δύο. Ευτυχώς μετά απο 5 λεπτά το πολύ ζεσταίνεται και έρχεται στα σωστά του. Όμως σήμερα το πρωί είχε απίστευτη αντίσταση απο 1η σε 2α. Αν κάνει κανα καλό κρύο τότε δέν θα μπαίνει με τίποτα.
Περιμένω να μαζέψω κανα φράγκο να το κάνω ανακατασκευή και μετατροπή σε 6άρι.
Περί κιβωτίου...