-
double post
-
Πρέπει. Οι εταιρείες τι θα γίνουν, κλέφτες?
-
Τι βλακώδης πουριτανισμός είναι αυτός με τις αεροτομές. Το Civic Type-R ήταν καγκουρικο? Η αεροτομή και τα σπόιλερ δεν είχαν λόγο ύπαρξης δηλαδή?
Είμαι περίεργος να ακουσω και τεκμηρίωση επ'αυτού.
Γιατί μια αεροτομή που προσθέτει σταθερότητα ή και ταχύτητα είναι καγκουριά? Γιατί με την ίδια λογική να μην είναι καγκουριά καλύτερα λάστιχα ή ισχυρότερος κινητήρας?
-
Γιατί ίσως τα καλύτερα λάστιχα και ο ισχυρότερος κινητήρας δεν είναι 'ψαρωτικά', άρα και ίσως false alarm. Μάλλον κάτι τέτοιο εννοούν τα παιδιά.
Προτιμούν να έχουν και να το κρύβουν, παρά να δείχνουν κάτι που δεν έχουν.
Προσωπικά, βρίσκω μερικές αεροτομές και τα περισσότερα εργοστασιακά σπόιλερ πολύ όμορφα. Για το αν γενικά κάνουν δουλειά αεροδυναμικά, δεν γνωρίζω...
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Τι βλακώδης πουριτανισμός είναι αυτός με τις αεροτομές. Το Civic Type-R ήταν καγκουρικο? Η αεροτομή και τα σπόιλερ δεν είχαν λόγο ύπαρξης δηλαδή?Δηλαδή αν δεν υπήρχαν τα σπόιλερ και τα αυτοκόλλητα θα....έφευγε από το δρόμο; Αντε για την αεροτομή να το δεχτώ, αν και δύσκολα να παίζει ρόλο σε hatchback...Αν βελτίωνε την αεροδυναμική, θα την έβαζε η εταιρία και στα απλά, σιγά το αξεσουαρ...
Τα σπόιλερ είναι για εμφάνιση και ΜΟΝΟ σε τέτοια αυτοκίνητα, τίποτε δεν προσφέρουν γι' αυτό και τ' αυτοκίνητα που δεν τα έχουν δεν έχουν κανένα πρόβλημα!
Και στην τελική, είναι κι αυτή μια άποψη: μπορεί εγώ να είμαι πουριτανός, αλλά δεν θα βάλω και τον σκύλο μου να κλαίει...
Και να δεχτώ ακόμη πως χρειάζεται το βόδι-κιτ για να πατάει καλύτερα στο δρόμο...Τα αυτοκόλλητα τι ακριβώς πρόσφεραν; -
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
Πρέπει. Οι εταιρείες τι θα γίνουν, κλέφτες?δεν είναι απαραίτητο να μάθει άστον στην άγνοιά του. who cares?
μπορεί να ενημερωθεί με άλλα μέσαπαρόλα αυτά, είναι θέμα προτίμησης:
εγώ θέλω το αυτοκίνητο να είναι διακριτικότατο και να κάνει θαύματα επί τάπητος.
σε κάποιον άλλον μπορεί να του αρέσει περισσότερο
το 'φαίνεσθαι' του αυτοκινήτου που οδηγεί,
να φωνάζει, να διατυμπανίζει το ίδιο: 'εγώ τρέχω' και το δείχνωδεν είναι απαραίτητα κακό
-
Ούτε τα 1.4 civic είχαν κάποιο πρόβλημα, άρα και ο δίλητρος κινητήρας δεν προσφέρει τίποτα...
Δεν είπα πως χωρίς τα αεροδυναμικά βοηθήματα θα άνοιγαν οι πύλες της κολάσεως, βοηθάνε όμως, τα συγκεκριμένα τουλάχιστον. Το ότι δεν τα βάζει η εταιρία στα μικρά είναι αστείο σαν επιχείρημα απαξίωσης.
Μπαρδόν για το οφφτόπικ.
-
Ο χρήστης technik έγραψε:
δεν είναι απαραίτητο να μάθει άστον στην άγνοιά του. who cares?
μπορεί να ενημερωθεί με άλλα μέσαΓια μένα, να κι αν μάθει να κι αν όχι. Την εταιρεία που βγάζει το προϊόν όμως τη νοιάζει και την κόφτει για το πώς θα φτιάξει μια εικόνα γύρω από το προϊόν τέτοια, που α) να δίνει 'αξία' στους κατόχους αυτού και των κατώτερων μοντέλων, β) να προσελκύει νέους πελάτες, γ) να το κάνει να διαφέρει από τα μικρότερα μοντέλα αλλά και τους ανταγωνιστές και δ) να προσελκύει το ενδιαφέρον αυτών που δεν ξέρουν αλλά θα ήθελαν να μάθουν και ενδεχόμενα να αγοράσουν κιόλας.
Εν δυνάμει πελάτες είμαστε όλοι μας, μην το ξεχνάμε αυτό.
-
Νομίζω ότι μιλάμε για τις υπερβολές κυρίως.
Βέβαια το CUPRA είναι λιγάκι υπερβολικό με τον συγκεκριμμένο φράχτη μπροστά και τον δίχρωμο προφυλακτήρα πίσω γιατί κάτι διαφορετικό πρέπει και αυτή η εταιρία να προσφέρει. Το Α3 2.0 TFSI κλπ είναι πολύ διακριτικό, το GTI είναι κάπως πιο άγριο (αφού το MK IV δεν το ξεχώριζες ούτε από το 1.4) το LEON πρέπει να είναι πιο άγριο ακόμα για να διαφέρει. Το αν αρέσει ή όχι είναι υποκειμένικό θέμα.
Αν τώρα κάποιος φορτώνει το αυτοκίνητό του με κάμποσο πολυεστέρα,ρυθμιζόμενες αεροτομές, 15.000 πολύχρωμα αυτοκολητάκια στο μπροστινό φτερό, προσφέροντας διαφημιστικό χώρο σε εταιρίες βελτίωσης και αναλωσίμων, τότε καλό θα είναι την κ@υλα του να την βγάζει σες καμιά πίστα και όχι στους δημόσιους δρόμους, όπως συνήθως συμβαίνει. -
[quote='technik'
Το Leon CUPRA είναι λίγο τραβηγμένο (ιδίως οι προφυλακτήρες)[/quote]Οι προφυλακτήρες των 2 αυτοκινήτων είναι ακριβώς ίδιοι με μόνοι διαφορά ότι στο Cupra το εμπρός πλαίσιο (εκεί που μπαίνει η πινακίδα) και το κάτω τελείωμα είναι μαύρα και όχι στο χρώμα του αμαξώματος όπως στο FR.
-
'μόνη' φυσικά και όχι 'μόνοι'...
-
δεν είναι απαραίτητο να μάθει άστον στην άγνοιά του. who cares?
μπορεί να ενημερωθεί με άλλα μέσαΓια μένα, να κι αν μάθει να κι αν όχι. Την εταιρεία που βγάζει το προϊόν όμως τη νοιάζει και την κόφτει για το πώς θα φτιάξει μια εικόνα γύρω από το προϊόν τέτοια, που α) να δίνει 'αξία' στους κατόχους αυτού και των κατώτερων μοντέλων, β) να προσελκύει νέους πελάτες, γ) να το κάνει να διαφέρει από τα μικρότερα μοντέλα αλλά και τους ανταγωνιστές και δ) να προσελκύει το ενδιαφέρον αυτών που δεν ξέρουν αλλά θα ήθελαν να μάθουν και ενδεχόμενα να αγοράσουν κιόλας.
Εν δυνάμει πελάτες είμαστε όλοι μας, μην το ξεχνάμε αυτό.
σωστά όσα λές, αλλά ένα προιόν δεν είναι απαραίτητο να είναι κραυγαλέο
εμφανισιακά για να δημιουργήσει αυτό το κλίμαπαράδειγμα:
το GTI πώς το γνωρίζουν όλοι, χωρίς να προκαλεί? -
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Τι βλακώδης πουριτανισμός είναι αυτός με τις αεροτομές. Το Civic Type-R ήταν καγκουρικο? Η αεροτομή και τα σπόιλερ δεν είχαν λόγο ύπαρξης δηλαδή?
Δηλαδή αν δεν υπήρχαν τα σπόιλερ και τα αυτοκόλλητα θα....έφευγε από το δρόμο; Αντε για την αεροτομή να το δεχτώ, αν και δύσκολα να παίζει ρόλο σε hatchback...Αν βελτίωνε την αεροδυναμική, θα την έβαζε η εταιρία και στα απλά, σιγά το αξεσουαρ...
Τα σπόιλερ είναι για εμφάνιση και ΜΟΝΟ σε τέτοια αυτοκίνητα, τίποτε δεν προσφέρουν γι' αυτό και τ' αυτοκίνητα που δεν τα έχουν δεν έχουν κανένα πρόβλημα!
Και στην τελική, είναι κι αυτή μια άποψη: μπορεί εγώ να είμαι πουριτανός, αλλά δεν θα βάλω και τον σκύλο μου να κλαίει...
Και να δεχτώ ακόμη πως χρειάζεται το βόδι-κιτ για να πατάει καλύτερα στο δρόμο...Τα αυτοκόλλητα τι ακριβώς πρόσφεραν;Τα αυτοκόλλητα κόλλαγαν το αυτοκίνητο στο δρόμο....
-
ένα προιόν δεν είναι απαραίτητο να είναι κραυγαλέο
εμφανισιακά για να δημιουργήσει αυτό το κλίμαΑυτό δε θα το κρίνεις εσύ ή εγώ, θα το κρίνει το marketing της εταιρείας, διαμορφώνοντας έτσι το target group στο οποίο στοχεύει.
παράδειγμα:
το GTI πώς το γνωρίζουν όλοι, χωρίς να προκαλεί?Εγκάθετη τοποθέτηση. Ανταπαντώ: Ποιοι όλοι εννοείς? Οι ίδιοι 'όλοι' που δεν ξεχωρίζουν το GTI από το FSI ή το TSI?
-
ένα προιόν δεν είναι απαραίτητο να είναι κραυγαλέο
εμφανισιακά για να δημιουργήσει αυτό το κλίμαΑυτό δε θα το κρίνεις εσύ ή εγώ, θα το κρίνει το marketing της εταιρείας, διαμορφώνοντας έτσι το target group στο οποίο στοχεύει.
ασφαλώς και το μάρκετινγκ!
με μια καλή προώθηση, το προιόν γίνεται ευρέως γνωστό,
σε συνδυασμό με τις αρετές του,
χωρίς να προκαλεί -απαραίτητα- σχεδιαστικάπαράδειγμα:
το GTI πώς το γνωρίζουν όλοι, χωρίς να προκαλεί?Εγκάθετη τοποθέτηση. Ανταπαντώ: Ποιοι όλοι εννοείς? Οι ίδιοι 'όλοι' που δεν ξεχωρίζουν το GTI από το FSI ή το TSI?
ΑΝΤεγκάθετη ανταπάντηση:
επειδή εν κινήσει, ποιό πιθανό είναι να το δεί κάποιος απ' την πίσω πλευρά,
δε θα το ξεχωρίσειso what?
**το γνωρίζει όμως! ** γνωρίζει ότι υπάρχει 'ένα GTI', (το έμαθε απ' τα μέσα, το έμαθε λόγω μάρκετινγκ, το έμαθε από τις καλές κριτικές)
γνωρίζει ότι το ταπεινό του Golf έχει ένα μεγαλύτερο προκομένο αδελφάκι -
ποιος σου είπε ότι ξεχωρίζουν τα GTI από τα 'GTI';
κυκλοφορούν πολλές μαϊμούδες 1.6 FSI με ζάντες GTI + όλα τα υπόλοιπα-
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
ποιος σου είπε ότι ξεχωρίζουν τα GTI από τα 'GTI';κυκλοφορούν πολλές μαϊμούδες 1.6 FSI με ζάντες GTI + όλα τα υπόλοιπα-
μα λέω κι εγώ ...best seller το GTi...?
εδώ στα μέρη μου βλέπω καθημερινώς μην σου πω και 10 GTi...
τα 6 με ξανθιές οδηγούς... -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
παρεπιπτόντως είναι και best seller
-
παρεπιπτόντως είναι και best seller
ε ανησύχησα ...άργησες!
το λέω με την έννοια ότι έβλεπα περισσότερα GTi από απλά FSi...
-
F...τι είπες;
Έβγαινε κάνα τέτοιο μοντέλο;
Για δυνατούς λύτες: Leon CUPRA + Golf GTI