-
Ανοίγω τόπικ όπου θα μπορούμε να γράφουμε κάποια ρητά που ακούσαμε και μας άρεσαν,είτε αυτά είναι ρητά σπουδαίων ανθρώπων που γράφηκαν στήν ιστορία,είτε είναι του κυρ-Γιάννη του περιπτερα και θέλουμε να το κάνουμε περισσότερο γνωστό και σε άλλους
Θα ξεκινήσω με αυτό που μού έκανε τήν μεγαλύτερη εντύπωση και το θυμάμαι απο τα μαθητικά μου χρόνια
Είναι τα λόγια του γερο-Πρίαμου που συνεδριάζει με τήν γερουσία τών Τρώων για τόν πόλεμο με τους Ελληνες,όταν περνάει ανάμεσά τους η Ελένη
(φαντάζομαι τόν γέροντα που μόλις την βλέπει να στράφτουν τα μάτια του απο θαυμασμό,και) λέει:'Ού νέμεσις Τρώας και ευκνήμιδας Αχαιούς τοιήδ'αμφι γυναικί πολυν χρόνον άλγεα πάσχειν'
Δηλαδή:
'Δεν είναι άδικο,που Τρώες και Αχαιοί σκοτώνονται τόσα χρόνια,για μιά ΤΕΤΟΙΑ γυναίκα'
-
Ανοίγω τόπικ όπου θα μπορούμε να γράφουμε κάποια ρητά που ακούσαμε και μας άρεσαν,είτε αυτά είναι ρητά σπουδαίων ανθρώπων που γράφηκαν στήν ιστορία,είτε είναι του κυρ-Γιάννη του περιπτερα και θέλουμε να το κάνουμε περισσότερο γνωστό και σε άλλους
Θα ξεκινήσω με αυτό που μού έκανε τήν μεγαλύτερη εντύπωση και το θυμάμαι απο τα μαθητικά μου χρόνια
Είναι τα λόγια του γερο-Πρίαμου που συνεδριάζει με τήν γερουσία τών Τρώων για τόν πόλεμο με τους Ελληνες,όταν περνάει ανάμεσά τους η Ελένη
(φαντάζομαι τόν γέροντα που μόλις την βλέπει να στράφτουν τα μάτια του απο θαυμασμό,και) λέει:'Ού νέμεσις Τρώας και ευκνήμιδας Αχαιούς τοιήδ'αμφι γυναικί πολυν χρόνον άλγεα πάσχειν'
Δηλαδή:
'Δεν είναι άδικο,που Τρώες και Αχαιοί σκοτώνονται τόσα χρόνια,για μιά ΤΕΤΟΙΑ γυναίκα'
-
Δηλαδή:
-
μπορει να σασ φανει πολυ αστειο αλλα:
'Hakuna Matata'
Timon & Pumba
μια απο τις φρασεις που πραγματικα αλλαξε τον τροπο που σκεφτομαι
ακομα μια απο αγνωστη ποιητρια
'Η ευτυχια μου ειμαι εγω και οχι εσυ
Οχι μονο γιατι εσυ μπορει να εισαι περαστικος
Αλλα επειδη εσυ θες να ειμαι κατι που δεν ειμαι' -
'Ένα κιλό ίματζ ισοδυναμεί με έναν τόνο ουσίας'
Από τις αγαπημένες μου... Έχω την εντύπωση ότι την έχω διαβάσει στον 'Νόμο του Μέρφυ', αλλά δεν είμαι και σίγουρος...
-
Πολυ ωραιο θέμα Αντρέα!! Θα γινει απο τα αγαπημενα μου!!!
Fortuna audaces juvat
(η τύχη βοηθά τους τολμηρούς)- Βιργίλιος, Αινειάδα
Ξέρουμε ποιοι είμαστε αλλά δεν έχουμε ιδέα τι μπορούμε να γίνουμε.
- Σαίξπηρ
I think if the devil doesn't exist, but man has created him, he has created him in his own image and likeness.
(αν ο διάβολος δεν υπάρχει, τότε πρέπει να τον δημιούργησε ο άνθρωπος κατ' εικόνα και ομοίωσή του)- Fyodor Dostoevsky
Όλες οι μεγάλες αλήθειες αντιμετωπίζονται στην αρχή ως βλασφημία.
- G. Bernard Shaw
Μερικες φρασεις χανουν στη μεταφραση.. Πειράζει να τις βαζουμε στα αγγλικα?
-
Η παλια μου υπογραφη.(πριν την αλλαγη των καιρικων φαινομενων )
''Quis custodiet ipsos custodes?''
Ποιος θα φυλαττει τους φυλακες?
Σε καποιο βιβλιο του Dan Brown το ειχα διαβασει...δεν θυμαμαι αν ειναι απο καπου...
-
Ο χρήστης Funis έγραψε:
Μερικες φρασεις χανουν στη μεταφραση.. Πειράζει να τις βαζουμε στα αγγλικα?Ε,να υπάρχει ρε και μία μεταφρασούλα,και άς 'χάνει' και λίγο
Μήν μένουμε 'στήν απ'έξω' όσοι δεν γνωρίζουμε Αγγλικά -
'Η γνωμη ειναι σας την κολοτρυπιδα , ολοι εχουν απο μια'
ΚΛΙΝΤ ΙΣΤΓΟΥΝΤ.
-
3 μου έρχονται τώρα, τα παραθέτω με σειρά φθίνουσας σοβαρότητας:
Το πρώτο είναι εκείνος ο διάλογος που μας μαθαίνανε στο σχολείο από τους περσικούς πολέμους (δε θυμάμαι σε ποιον ακριβώς) όπου κάποιος (δε θυμάμαι ποιος) είπε σε έναν έλληνα πολέμαρχο (επίσης δε θυμάμαι ποιον)
- Μα τι πάτε να κάνετε; Οι μήδοι είναι τόσο πολλοί που τα βέλη τους θα σας κρύβουν τον ήλιο. Κι ο άλλος απάντησε:
- Καλύτερα, θα πολεμήσουμε υπό σκιάν.Το δεύτερο είναι από φαντάρος στην Τρίπολη. Μέσα στο στάγιερ που μας πηγαίνει για νυχτερινή σοπιά, ο υπαξιωματικός αλλαγής, ένας ΕΠΟΠ, έχει τρελλά κέφια (πιθανότατα λόγω αλκοόλ). Αφού είπε διάφορα κουφά λέει και το εξής που μου έμεινε:
Ζητήσανε κάποτε από ένα σοφό να τους πει μια φιλοσοφία που θα εμπεριέχει όλες τις φιλοσοφίες που έχουν ειπωθεί. Αφού σκέφτηκε λίγο, ο σοφός είπε: 'Κι αυτό θα περάσει'.Το τρίτο είναι πάλι από φαντάρος, στο Χορτιάτη, είχαν έρθει κάποιοι να μας κάνουν μια ομιλία περί εθελοντισμού. Μεταξύ των ομιλητών ήταν και η Μαριέττα Χρουσαλά (τρελλό γκομενάκι, παρενθετικά ). Μετά την ομιλία, κι ενώ όλοι είχαμε μείνει μαλάκες από την ομορφιά της Μαριέττας, πετάγεται ένας απάλευτος σμηνίτης με στωικό ύφος και λέει:
Ακόμα κι αυτή, κάποιος έχει βαρεθεί να τη γ@μάειΑυτά
-
Ο χρήστης catalyst έγραψε:
Ακόμα κι αυτή, κάποιος έχει βαρεθεί να τη γ@μάειΚορυφαίοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοο!!!
-
'Όποιος πολεμάει τέρατα, πρέπει να προσέχει να μη γίνει και ο ίδιος τέρας στη διάρκεια της προσπάθειάς του.
Και όταν κοιτάς την Άβυσσο, η Άβυσσος σε κοιτάει κι εκείνη'
Fr. Nitsche, δεν θυμάμαι σε ποιο βιβλίο του. Ίσως το ψάξω και θα σας πω.Ένα απ' τα αγαπημένα μου:
'Απολαύσεις για το όμορφο σώμα, πόνος για την όμορφη ψυχή'
O. Wilde, de ProfundisΈχω κι άλλα, αλλά δουλεύω τώρα. Θα σας γράψω περισσότερα όταν έχω χρόνο.
-
Ο χρήστης catalyst έγραψε:
- Μα τι πάτε να κάνετε; Οι μήδοι είναι τόσο πολλοί που τα βέλη τους θα σας κρύβουν τον ήλιο. Κι ο άλλος απάντησε:
- Καλύτερα, θα πολεμήσουμε υπό σκιάν.Κορυφαία ατάκα. Λέγεται ότι το είχε πει κάποιος Σπαρτιάτης στη μάχη των Θερμοπυλών (480 π.Χ.) όταν Σπαρτιάτες και Θεσπιείς ετοιμαζόντουσαν να πολεμήσουν τον Περσικό στρατό του Ξέρξη.
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
- Καλύτερα, θα πολεμήσουμε υπό σκιάν.Κορυφαία ατάκα. Λέγεται ότι το είχε πει κάποιος Σπαρτιάτης στη μάχη των Θερμοπυλών (480 π.Χ.) όταν Σπαρτιάτες και Θεσπιείς ετοιμαζόντουσαν να πολεμήσουν τον Περσικό στρατό του Ξέρξη.
Ναι, κορυφαία ατάκα! Από μαγκιά δεν πάσχαμε ποτέ! Τι έγινε στη συνέχεια βέβαια, δεν το συζητάμε!
-
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
Ναι, κορυφαία ατάκα! Από μαγκιά δεν πάσχαμε ποτέ! Τι έγινε στη συνέχεια βέβαια, δεν το συζητάμε!Τι έγινε? Χασαμε απο αυτογκολ, ενω παίζαμε με παικτη λιγοτερο και κοντρα την διαιτησια
-
nasos79
Αυτο που εγινε στη συνεχεια ηταν οτι οι Σπαρτιατες αυτοι,εμειναν αιωνιως αθανατοι..
-
Μια σοβαρη 'Το να πλανιεσαι ειναι ανθρωπινο.'
Και μια πιο (λιγο) σοβαρη.
Επιγραφη εξω απο πορτα αποχωρητηριου στην Ιταλια.
'Qui finiske la scienza del cuoco'
Εδω τελειωνει η σοφια του μαγειρα. -
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Επιγραφη εξω απο πορτα αποχωρητηριου στην Ιταλια.
'Qui finiske la scienza del cuoco'
Εδω τελειωνει η σοφια του μαγειρα.Καλό!!
Ζωή είναι ό,τι συμβαίνει ενώ εσύ κάνεις άλλα σχέδια.
-John LennonI'd like to know God's thoughts. The rest are details..
(Θέλω να μάθω τις σκέψεις του Θεού… τα υπόλοιπα είναι λεπτομέρειες..)
-A.Ainstain
'Η διαφορά μου από τους τρελούς είναι ότι εγώ δεν είμαι τρελός'
-Salvador Dali. -
Δυο μου ερχονται στο μυαλο:
'Ask not what your country can do for you. Ask what you can do for your country.'
Και φυσικα η υπογραφη μου:
'Never argue with an idiot, they'll drag you down to their level and beat you with experience! '
Νικος
-
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
'Ask not what your country can do for you. Ask what you can do for your country.'Με αφορμή αυτό θυμηθηκα:
Patriots always talk of dying for their country, and never of killing for their country.
Bertrand Russell
Μεγάλες κουβέντες